fbpx Skip to content

Az Apple december 8-án meglepett mindenkit az AirPods Max bejelentésével és egy héttel később a szerencsésebbek már meg is kaparinthatták a cég zajszűrős, csoda fejhallgatóját.

Ez persze túl rövid idő egy valódi terméktesztre, de több YouTuber is úgy döntött, hogy megosztja első benyomásait az AirPods Max-ról és úgy tűnik, hogy nem lett rossz az Apple legújabb terméke.

Sok mindent lehet szeretni az AirPods Max kapcsán. Dicsérték a kényelmes kialakítást és a digitális koronát, mely az Apple Watch tulajdonosok számára megszokott irányítást tesz lehetővé. A hangminőséget tekintve is alapvetően pozitívak a visszajelzések, de sajnos érte bőven kritika az Apple fejhallgatóját.

Sokan sokallják az 549 dolláros (234.990 forintos) árat, amikor a konkurencia feleennyiért árul hasonló felszereltséggel fejhallgatókat, de érkezett még kritika a termék tömegére vonatkozóan is, mivel az AirPods Max 386 grammot nyom, ami több mint 100 grammal nehezebb, mint például egy Beats vezeték nélküli fejhallgató.

Ráadásul ha ez még nem lenne elég, az AirPods Max tárolására tervezett Smart Case tokot is kritizálták, és a The Verge-nél azt is megjegyezték, hogy a dobozból kivéve furcsa szaga volt a fejhallgatónak, igaz az Apple azt mondta nekik, hogy ez idővel el fog múlni.

A magas ár mellett azt is nehéz megindokolni, hogy az Apple miért nem tett hálózati adaptert vagy Lightning – 3,5 mm-es audiokábelt is a dobozba (mert egyébként használható ezzel a speciális kábellel akár vezetékes fejhallgatóként is), hiszen ezek külön megvásárlása még tovább emeli a pénztárnál hagyott összeget.

MKBHD arra is kitért, hogy mivel nincs ki- és bekapcsoló gomb a fejhallgatón, az csak 2 óra inaktivitás után megy el alvó állapotba, ha nem teszed vissza a Smart Case-be, ami indokolatlannak tűnik. Ez egy olyan dolog, ami senkit se zavar az AirPods-nál és az AirPods Pro-nál, de egy fejhallgatónál simán előfordulhat, hogy csak leteszed és nem pakolod el a tokjába.

Egy videó azonban többet mond minden szónál, így most nézzünk meg párat az érdekesebbek közül:

Mit gondolsz az első benyomások alapján: megérheti az AirPods Max?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!