fbpx Skip to content

Az Apple idén két új színnel is megörvendeztetett minket, ami egészen érdekessé tette a Series 6 sport palettát.

A két új szín a kék és a PRODUCT(RED) piros. Ezeket kizárólag a sport változatban érjük el, amivel egyébként nincs is semmi probléma, a kérdés az, hogy megéri-e megvenni az új színeket. Vajon milyen szíjakkal lehet használni őket, mihez illenek ezek az órák, kinézetben jobb-e, ha a színesebbeket választjuk a klasszikus ezüst vagy fekete helyett?

Nekem elsőre a sötétkék változat tetszett, azonban jobban belegondolva a piros sokkal inkább feldobja az adott napon hordott fehér, esetleg fekete “outfitet”, míg a kék sajnos nem annyira feltűnő. Természetesen ahány ember, annyi féle öltözködés, de összességében elmondható, hogy a kékhez sokkal több szíj illik, mint a piros Apple Watch Series 6-hoz.

A fenti képen jól látható, hogy mindkét esetben az alumínium anyag egy átmenetet ad, tehát a fény rávetülésével bizonyos helyeken világosabb, máshol sötétebb színt kapunk. Ez fontos, mert így “csillog” az óra, így lesz az ékszere az adott szettünknek. A kérdés persze, hogy színek és stílusok terén milyen szíjakkal kompatibilis a két tokozás?

A kompatibilitás alatt tehát itt most a színben és stílusban való passzolást értjük.

Tapasztalataink alapján a piros óra jóformán csak a piros szíjakkal mutat jól, és ezzel az Apple is egyetért, mivel csak a pirosakkal tudjuk megrendelni a cégtől. Ezen kívül fehér, és fekete szíjakkal lehet még hordani, a többi szín nem annyira illik hozzá. A kék óra ezzel szemben már nyitottabb picit, ott lényegében az összes sötétebb szíj kompatibilis az órával, de azért oda kell figyelnünk. Íme néhány jó, rosszabb összeállítás, hogy láthassátok, melyik tokozáshoz melyik szíj illik.

Az még számomra is nehéz a döntés, ha e két szín közül kéne választanom. Alapjában véve én rozsdamentes acél párti vagyok, ha órát hordok, az nézzen ki úgy, mint egy óra. Ezt láthatjátok a borítóképen középen is. Azonban ha szeretném a ruhatáramat feldobni egy másik órával, akkor talán a pirosat választanám, mert az egy fehér inggel szerintem nagyon jól néz ki. A jelenlegi szíj készletem pedig színben és stílusban így jóformán egyáltalán nem kompatibilis a semelyik órával, így aki újabb órára vált, jól gondolja meg, hogy ezeket választja-e.

Természetesen akkor nincs semmi probléma, ha csak 1 szíjjal használjuk az óránkat, van olyan ismerős, akinek 1 szíja van, de az óra igazából öltöztet is, tehát pont emiatt cserélhetőek a szíjai, ami a fenti két esetben a színek és stílusok miatt eléggé korlátozott lehet. Ti mit gondoltok erről? Aki vett piros vagy kék órát, milyen szíjjal használja és miért választotta a fenti színeket?

Olvasd el a részletes tesztünket az új Apple Watch Series 6-ról: Kezünkben az Apple Watch Series 6 – teszt és vélemény

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A kék fonottat megrendeltem. Feszesen 9-est mértem. 10-eset rendeltem. Remélem jó lesz. Szépek az új szíjak. Vigyázzatok rá lehet függeni. :watch::grinning:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. A kék fonottat megrendeltem. Feszesen 9-est mértem. 10-eset rendeltem. Remélem jó lesz. Szépek az új szíjak. Vigyázzatok rá lehet függeni. :watch::grinning:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon