fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel és egy hónappal a macOS Catalina, tíz béta változat, és két Release Candidate után mindössze alig két nappal az Apple kiadta a macOS 11-et, ami a macOS Big Sur nevet kapta.

A macOS Big Sur már eleve 11.0.1-ként érkezik, és egy frissített design mellett több alkalmazás is új funkciókat kapott, amelyek közül az Apple elsősorban a Safarit, a Térképeket, és az Üzeneteket emelte ki. Nézzük, mit ír az Apple a macOS Big Sur-ről!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Mindenre képes. Mindig tud újat mutatni.

A macOS Big Sur a hatékonyság és szépség új szintjére emeli a világ legfejlettebb asztali operációs rendszerét. A Mac-élmény kiteljesedett. Gyönyörködj a kifinomult, új dizájnban. Élvezd a Safari eddigi legjelentősebb frissítésének előnyeit. Fedezd fel a Térképek és az Üzenetek új funkcióit. És lásd át még jobban az adataid védelmét.

Nézd meg az angol nyelvű filmet.

Imádni való új élmény. Szeretett Macedben.

Páratlan erő. Határtalan kreativitás. Legendásan egyszerű használni. A macOS Big Sur kifinomult, új dizájnja még többet ad mindabból, amiért szereted a Macet.

Letisztult appok

Az új, letisztult alkal­mazás­­­dizájnban a teljes magasságú oldalsávoktól a frissített eszköztárakig sok minden gondos­kodik róla, hogy mindig a tartalom lehessen a középpontban.

Frissített Dock

A látványos dizájnfrissítés a használatot is megkönnyíti. Kedvenc appjaidat egyszerűbben eléred, mint valaha. Az új, egységesebb alkal­mazásikonok harmonikusabbá teszik a megjelenést, és kiteljesítik a Mac egyéni stílusát.

Vezérlőközpont a Macen

Azonnal elérheted a leggyakrabban hasz­nált, jól megszokott vezérlőket – például a Wi‑Fi-t és a Bluetooth-t – néhány olyan újdonság mellett, mint a zenelejátszás és a Sötét mód kezelése. Az új, külön a Macre tervezett Vezérlőközponthoz magad is hozzáadhatsz vezérlőket, a kedvenceidet pedig áthúzhatod belőle a menüsorra – hogy tökéletesen megfeleljen az igényeidnek.

Értesítési központ

Az új dizájnban közös nézetbe kerültek az értesítések és a widgetek, így még több információt láthatsz át egyszerre. Az értesítések ezentúl appok szerint csoportokba rendeződnek, és sok az interaktív köztük – lehetővé téve például, hogy megnyiss egy új podcastepizódot, vagy többet tudj meg a naptári meghívóidról. Az áttervezett widgetek három különböző méretre állíthatók, hogy a számodra legjobb nézetben használhasd őket.

Vadiúj Safari. Szerelem első kattintásra.

Streamelsz, keresel valamit, vagy csak böngészel? A Safari a legjobb választás netezéshez, bármelyik Apple eszközödet használod. Az eddigi legjelentősebb frissítésével vadonatúj személyre szabási lehetőségeket nyújt, valamint tovább növeli a piacvezető teljesítményt és az akkumulátor-üzemidőt. Adataid védelméről pedig hatékony új funkciókkal gondoskodik.

Személyre szabható kezdőlap

Állíts be egyéni hátteret, és indíts minden böngészést a kedvenc képeddel. Eldöntheted, hogy mi legyen a kezdőlapodon – választhatod például az olvasási listádat, a kedvenceidet, az iCloud-lapokat vagy akár az új Adatvédelmi jelentést is.

Safari-bővítmények az App Store‑ban

Az App Store-ban új, különálló kategória segít egyszerűbben megtalálni a kedvenc fejlesztőid bővítményeit. A WebExtensions API és a migrációs eszközök most bevezetett támogatása lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy más böngészőkből a Safariba is áthozzák a bővítményeiket. A Safari más böngészőkkel ellentétben azt is megkérdezi tőled, hogy milyen webhelyeket érhessenek el az egyes bővítmények – így még jobban megvédi a böngészési szokásaiddal kapcsolatos adatokat.

Továbbfejlesztett lapdizájn

Örülhetnek, akik szeretik a böngészőfüleket, mert az elegáns, új elrendezésben több jelenik meg belőlük, mint korábban. Ha egy megnyitott lap fölé viszed a kurzort a lapsoron, máris láthatod a hozzá tartozó oldal előnézetét. Amikor sok lap van nyitva, a Safari új, helytakarékos dizájnjában egyszerűbben megtalálod köztük azt, amelyikre szükséged van.

Fordítás

Teljes weboldalakat tudsz lefordítani egyetlen kattintással hét különböző világnyelv között.

Jelszófelügyelet

A Safari auto­ma­ti­ku­san figyeli, hogy valamelyik mentett jelszavad nem vált-e hozzáférhetővé adatokkal való visszaélés során. Korszerű kriptográfiai technikák segítségével rendszeresen összeveti a jelszavaid származtatásait a feltört hitelesítő adatok frissülő listájával. Ha visszaélést észlel, segít erősebbre cserélni a jelszavaidat. És mindezt úgy teszi, hogy nem fedi fel senki előtt – még az Apple előtt sem – a jelszavaiddal kapcsolatos információt.

Adatvédelmi jelentés

A Safari intelligens követésmegelőzéssel ismeri fel a nyomkövetőket, és megakadályozza, hogy figyeljék, milyen oldalakon jársz, vagy profilt alkossanak rólad. A Safari eszközsorán található Adatvédelmi jelentés gombra kattintva pillanatképet kaphatsz a webhelyközi trackerekről, amelyeket az aktív oldalon a Safari megakadályoz a profilkészítésben. A kezdőlapodon pedig egy új, hetente frissülő adatvédelmi jelentés tájékoztat, hogy miként véd a Safari a különböző honlapok böngészése során.

Az Adatvédelmi jelentés segít megérteni, hogy miként fenyegetik a személyes adataid biztonságát a webhelyek, amelyeket felkeresel. Láthatod benne, hogy összesen hány nyomkövető próbált meg profilt alkotni rólad, megtudhatod a nyomkövetőt tartalmazó webhelyek százalékos arányát és azt is, hogy melyik a leggyakoribb nyomkövető. A leggyakoribb nyomkövetőkről is van egy lista, egy másik lista pedig az ezeket használó webhelyeket gyűjti össze.

Még hatékonyabb működés

Tovább gyorsítottuk a világ leggyorsabb böngészőjét. Átlagosan 50%-kal gyorsabban tölti be a gyakran felkeresett webhelyeket, mint a Chrome.

Még energia­takarékosabb

A Safarival többet netezhetsz egyetlen feltöltéssel, mint bármely más böngészővel.

  • Akár 1,5 órával több videóstreamelési idő, mint a Chrome‑mal vagy a Firefoxszal
  • Akár 1 órával több böngészési idő, mint a Chrome‑mal vagy a Firefoxszal

Üzenetek a Macen. A beszélgetések legjobb beindítója.

Kövesd a csoportos csevegéseidet. Reagálj gyorsan. Merülj el a részletekben. A Mac frissített Üzenetek alkal­mazásával minden szükséges eszköz rendelkezésedre áll, hogy kedved szerint alakíthasd a beszélgetést.

Beszélgetések rögzítése

Bármelyik beszélgetést rögzítheted, hogy a lista tetején könnyebben megtaláld. A tapbackek, a gépelésjelzők és a friss üzenetek animálva jelennek meg a rögzített beszélgetések ikonján. A fontos beszélgetések gyors elérése érdekében a rögzítések szinkronizálódnak az iPhone-od, az iPaded és a Maced között.

Direkt válaszok

A beszélgetések üzenetei közül bármelyikre közvetlenül is válaszolhatsz. Az Üzenetek auto­ma­ti­ku­san új beszélgetésszálat indít az eredeti válasz alatt, így ha valaki feltesz egy kérdést egy csoportos beszélgetésben, egyszerű lesz követni a rá adott összes választ.

Csoportfotók

Minden csoport más és más. A különbség egyből látszani fog köztük, ha beállítasz hozzájuk egy fotót, Memojit vagy emojit.

Említések

A címzett nevét beírva közvetlenül neki küld­hetsz üzenetet. Ha valaki megemlített, a neved kiemelten jelenik meg a szövegben. Egy aktív csoportot személyre is szabhatsz, hogy csak akkor kapj értesítést, ha valaki megemlít téged.

Memoji

Légy önmagad, és fejezd ki az egyéniséged. Mostantól közvetlenül a Maceden is készíthetsz és szerkeszthetsz Memojikat, és azonnal meg is oszthatod őket az üzeneteidben a Memoji-matricákkal.

Üzeneteffektek

Az üzeneteffektek a Macre is megérkeztek. Választhatsz olyat, amelyik az egész képernyőt betölti – például lufikat, konfettit vagy lézerfényeket –, és olyat is, amely az egyes üzenetbuborékok animálását változtatja meg. Akár láthatatlan tintával írt üzenetet is küld­hetsz, ami egészen addig homályos marad, amíg fölé nem viszik a kurzort.

Keresés

Sokkal gyorsabban megtalálhatsz bármit. A kereső a keresőszavakra kiadott találatokat linkek, fotók és kiemelések szerint rendszerezi.

Újratervezett Térképek. Haladj a legjobb úton.

Frissítettük az alkal­mazást, hogy a leg­többet hozhasd ki vele a nagy kijel­zőből. A Macen a Térképekkel gyors és egyszerű az útvonaltervezés. Hatékony új funkcióival egyszerűbb megtalálni az úti célokat. Becslések helyett kibővült navigációs módszerek segítenek, hogy gyorsabban célba érj.

Útikalauzok

Fedezd fel a legjobb éttermeket, üzleteket és látnivalókat népszerű márkák által össze­állított kalauzok segítségével. Te magad is készíthetsz útikalauzokat a kedvenc helyeidről, és megoszthatod őket a családoddal és a barátaiddal.

Körbenézés

Bizonyos nagyvárosokat gyönyörű 3D-s nézetben is felfedezhetsz a Maceden. Majdnem olyan, mintha tényleg ott lennél.

Beltéri térképek

Már otthon, indulás előtt böngészheted a fontosabb repterek és nagy bevásárlóközpontok részletes belső térképét.

Adatvédelmi információ az App Store-ban. Még több átláthatóság minden letöltésben.

Az App Store-ban újonnan elérhető adatvédelmi információk összefoglalják az egyes appok adatvédelmi gyakorlatát. Így már azelőtt tájékozódhatsz, mielőtt döntenél a letöltésükről – ahogyan vásárlás előtt az élelmiszerek összetevőinek listáját is elolvashatod a csomagoláson.

A fejlesztők maguk jelentik, hogy miként használják az adataidat: hogy milyen adatokat gyűjtenek, illetve hogy ezeket felhasználják-e arra, hogy más appokban és a weben lekövessék a böngészéseidet.

És ez még nem minden.

Szerkesztés a Fotókban | A kibővült szerkesztési lehető­ségekkel – többek között a továbbfejlesztett, gépi tanulást alkalmazó retusálóeszközzel – bámulatos fotókat készíthetsz.

Automatikus készülékváltás AirPodshoz | Az AirPods simán vált az azonos iCloud-fiókhoz párosított aktív eszközeid között – hogy még egyszerűbben használhasd minden Apple készülékeddel.

HomeKit biztonságos videó értesítések | A HomeKit biztonságos videó funkciót támogató kamerák mostantól az arcfelismerés és a Felügyelt zónák előnyeit is ki tudják használni: személyre szabhatod, hogy kiknek a megjelenéséhez, illetve mely megfigyelt zónákhoz kapcsolódóan szeretnél értesítést kapni arról, amit a kameráid látnak.

Hallgatás most | Hallgatás most – ez az Apple Music új otthona, ahol egy helyen, a zenei ízlésed szerint személyre szabva találsz friss megjelenéseket, előadókkal készült interjúkat és lejátszási listákat.

Frissíts gyorsabban | Miután telepítetted a macOS Big Surt a gépedre, a szoftverfrissítések a háttérben megkezdődnek, és a korábbinál gyorsabban futnak le – így minden eddiginél egyszerűbben tarthatod naprakészen és biztonságban a Macedet.

A macOS Big Sur összes újdonságát itt sorolja fel az Apple: A macOS Big Sur új funkciói.

Kompatibilitás

A macOS Big Sur hivatalosan az alábbi Mac-eket támogatja:

Hogyan telepíthető a macOS Big Sur?

Bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük manuálisan, vagy pedig használjuk a Time Machine-t, esetleg mindkettőt: ártani soha nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, amikor életmentő lehet. Emellett hasznos lehet még akkor is, ha esetleg később vissza akarjuk tenni a macOS Catalinát.

Ezután töltsük le a macOS Big Sur telepítőjét a Mac App Store-ból, ami a letöltődése után automatikusan elindul, és egyszerűen csak kövessük a lépéseket.

[appstore id=”1526878132″]

A másik lehetőség, ha az internetes visszaállítást választjuk, de ez nem feltétlen lesz azonnal elérhető. Ehhez a gép újraindításakor tartsuk lenyomva az ⌥⌘R (alt/option+command+R) billentyűket, amivel a gépünk az azzal kompatibilis, legfrissebb macOS-verzió telepítőjét fogja betölteni. Ez az opció akkor érhető el, ha a gépünkre már telepítettük korábban legalább a macOS Sierra 10.12.4-es verzióját, vagy bármi ennél frissebbet. Ellenkező esetben ez a billentyűkombináció a Mac-hez eredetileg tartozó, vagy a legközelebbi, jelenleg is elérhető macOS-verziót telepítheti.

A hivatalosan megjelent macOS Big Sur buildszáma 20B29, ami újabb, mint a Release Candidate 2 buildje, így akinek már a Release Candidate 2 van fent, annak is megjelenik majd a frissítés.

Hogyan tehető vissza a macOS Catalina?

Először is töltsük le a macOS Catalina telepítőjét a Mac App Store-ból, és egy 16 GB-os pendrive használatával készítsünk egy telepítőt az Apple következő szócikkét követve: Rendszerindító telepítő létrehozása macOS rendszerhez.

Ezután mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy van manuális biztonsági mentés az adatainkról, vagy pedig a Time Machine-nel készítettünk egy friss mentést még a macOS Big Sur-re való frissítés előtt – a következő lépésben ugyanis törölni fogjuk a gépünk rendszermeghajtójának a tartalmát. Erre azért van szükség, mert magasabb verziójú rendszert tartalmazó meghajtó esetén az annál alacsonyabb verziójú rendszer telepítője nem lesz hajlandó telepíteni, azaz “downgrade-elni” a macOS verzióját.

Amint tehát megbizonyosodtunk arról, hogy van mentés az adatainkról, bootoljunk a telepítőről, a Lemezkezelőben formázzuk le a rendszer meghajtót, majd pedig indítsuk el a macOS Catalina telepítését.

A telepítés végeztével pedig vagy állítsuk vissza az adatainkat a még a macOS Catalináról készített Time Machine biztonsági mentésből, vagy pedig a manuális mentésünkből. (A macOS Big Sur-ről készített Time Machine mentés nem állítható vissza macOS Catalinára.)

Linkgyűjtemény

A macOS Big Sur-ről szóló összes cikkünk megtalálható a macOS Big Sur címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem érhető el. Kicsit hamarabb tettétek ki a cikket. :rofl::rofl:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Jobb előbb mint később! :grinning: :roll_eyes:

  3. Kint van bizony!
    Már töltöm is! 12.1 GB :)!
    Csak egy a probléma. Rajtam kívül is tölti legalább két ember, mert 12 órát ír a befejezésig! :slight_smile: :star_struck:

  4. Nálam 9 óra… :smiley:

    Vehetnének Cupertinóban rendes netet.

  5. Nekem már jön, de valami iszonyat lassan.
    “kb 15 óra van hátra” ?!
    …most látom, nem vagyok egyedül.

  6. 12 perc alatt 200 MB jött le :smiley:
    Előveszem a padlásról az 56k modemet.

  7. Engem ez jelenleg nem érint és csak félve kérdezem, de nem lenne jobb pár nap múlva, vagy akár csak holnap ráugrani és akkor normálisabb sebességgel töltődne? :smiley: Mert ilyen tempóban mire lejön, amúgyis holnap lesz… :smiley:

  8. Jah, ráérne végülis, de nem veszítek semmit ha most is tölti. Vagyis nem, inkább áll. De sebaj, nem katasztrófa :slight_smile:

  9. Ebből a szempontból a Microsoft jobban csinálja, hogy fokozatosan küldi rá a felhasználók gépeire, nem egyszerre szállja meg mindenki őket.

  10. Avatar for Czo Czo says:

    Itt is fokozatos. Marmint, ha valaki nem piszkalja, akkor par het is eltelhet amig magatol feldobja.

  11. Ja az más.

  12. Befog ez indulni! Mindig így van! :slight_smile:
    Este 10 re mindenkinek lent lesz, nyugi! Mindjárt elindul náluk a riasztás, és jól felcsavarnak néhány plusz szervert.

  13. Én teljesen nyugodt vagyok, mint mondtam nem érint, mert nincs még macOS-t futtató gépem, csak mosolyogtam egy jót a sebességen és rákérdeztem, hogy miért erőlteti most “mindenki”. :smiley: iOS és tvOS frissítésnél még nem találkoztam ilyen lassúsággal, igaz azok nem is ekkora méretű update-ek…

  14. Én azthittem, hogy nálam van a hiba mert első probálkozásra 118.9MB-nál megakadtam, restart utàn 62.9-ig jutott és megállt, most eltűnt a hátralévő idő is… Sokkal jobbak voltak a régi jó AppStore-ból letölthető főverziók, legalábbis nálam azzal az elmúlt 6 évben nem fordult elő soha ilyen, az első napos frissítéseknél.

  15. Nagy nehezen kipréselt 7GB.-ot, majd gondolt egyet és bontotta a kapcsolatot. Majd újrakezdte 1.8GB.-ról… :frowning:

  16. Avatar for Criton Criton says:

    Lehet majd holnap próbálom, lehetetlenség letölteni, mindig megakad. :frowning:

  17. Ugyanez, 7.78-nál elszállt hibával.

  18. 3x megszakadt aztán hol innét, hol onnét (próbálja) folytatni.

  19. Elkezdte letölteni, most pedig "Hiba történt a kijelölt frissítések telepítése közben. " … :confused: MBP mid’14

  20. Sajnos folyamatosan halnak le az Apple szerverei…
    A mindenségit! Pedig nagyon vártam, reggelóta az órákat számoltam visszafelé…

    Már lehaltak a szolgáltatási szerverek is! Apple pay, Apple card, Maps, iMessage

  21. Hát nem tudom nálam van-e gond, de nekem korábban már leszedte mind a 12.8 gigát majd kiírta :Hiba történt a kijelölt frissítések telepítése közben. Azóta csak ez a hibaüzenet van anélkül, hogy bármi is történne.

    Szeretem a Mac-et, de azért egy-két dologban nagyon béna, oké, hogy nem jön a frissítés, de megmondhatná mi a hiba, hogy ne csak akkor tudjam meg ha a server statust böngészem…

  22. Avatar for expa expa says:

    Én még várnék a helyetekben, hogy kijöjjenek a hibák. Legalább 3-4 hét…
    Én várok :smiley:

  23. Avatar for rXc rXc says:

    Automatikus készülékváltás AirPodshoz | Az AirPods simán vált az azonos iCloud-fiókhoz párosított aktív eszközeid között – hogy még egyszerűbben használhasd minden Apple készülékeddel.

    Kicsit OFF, de ezt a funkciót már iPhonera és iPadre is beharangozták az iOS 14-re, de nem működik, valakinek működött ez már valaha?

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Milyen Airpodsod van?

  25. Énis szkeptikus voltam a beta időszak alatt 99%ban nem működött, aztán a legutolsó beta verziónál valami változott és ment a váltás iPhone és iPad között pillanatok alatt, Macen idén inkább nem beta-ztam de szerintem ott is menni fog. (Airpods 2)

  26. Nekem is lejött röpke 5 perc alatt. :slight_smile: Most barátkozunk.

  27. Az igen! Tegnap nekem is teljesen behalt többszöri újraindításra. Majd ma délután…

  28. Sziasztok, hova tölti le az install fileokat a macos? Tegnap többször megszakadt és ma reggelre vettem észre h elfogyott a hely a gépen ( mindig elölről kezdte a letöltést ezek szerint és nem “folytatta” )?

  29. Csak ezekkel a fülesekkel működik:

    • AirPods Pro
    • AirPods (2nd generation)
    • Powerbeats
    • Powerbeats Pro
    • Solo Pro
  30. Avatar for szg9 szg9 says:

    Sziasztok! Van esetleg valaki, aki Retina MacBook Pro Late 2013-ra felrakta? Kicsit szkeptikus vagyok a frissítéssel kapcsolatban, megnyugtató lenne kapni bármilyen megerősítést. Köszi!

  31. Ha ment rendesen a gépeden a macOS Catalina, ezzel sem lesz gond. De nyomj egy bizt. mentést. Az a biztos, ami tuti! :slight_smile:

    Az Apple Watch S5. Nem oldja fel a zárolást a Big Sur oprenceres gépemen!! :confounded:

    Valakinél jelentkezik ez a probléma???

  32. nekem önállóan a frissítés után kivette a pipát hogy feloldhatja, újra kellett engedélyeznem

  33. Hiába pipálgatok, Semmi. Azt írja hogy nem érzékeli a Watchot. De a telefon meg folyamatosan kapcsolatot tud tartani vele…002

    update:
    Közben meg lett a megoldás! :slight_smile: Apple Watch párosításának megszüntetése és tartalmának törlése

  34. Avatar for ener ener says:

    Nem sűrűn veszem rá magam arra, hogy kommenteket írjak, de talán még nem késő és figyelmeztethetem azokat, akik még nem tették meg, hogy ne kövessék el azt a hibát, hogy telepítik ezt a nagy kalap sz…t!

    A megjelenés egy dolog, ízlés dolga, szerintem gagyi a korábbihoz képest. A beúszó értesítések bezárásánál ember legyen a talpán, aki eltalálja azt a mini bezáró gombot!

    A megjelenés mellett a másik szörnyű tapasztalatom a működéssel van: gyakorlatilag semmilyen szinkronizálás nem működik. A fotók már korábban is használhatatlan volt, de mostanra az üzenetek sem jönnek meg (küldeni sem tudok), a névjegyek sem szinkronizálódnak és a jegyzetek sem. Egyelőre ezeket próbáltam, de ha ilyen jól működnek más dolgok is, akkor gyalu és visszaállok az előző verzióra.

    Még szerencse, hogy csak a régi Air-re tettem fel, mert kíváncsi voltam! Óvakodjatok ettől a szörnyűségtől!

  35. Avatar for asrob asrob says:

    Semmi ilyen problémát nem tapasztaltam, igaz én “clean installt” csináltam. Azután amit kellett visszatettem mentésből. Szépen szinkronizálódnak az üzenetek, iCloud drive-ból a fájlok stb. Igaz, a kinézetét szokni kell. :slightly_smiling_face:

  36. Avatar for ener ener says:

    Most olvasom, hogy tudom visszaállítani a korábbi verziót. Ez Big Sur és Big Sz.r!

    Szerintem elvárható lenne az Apple-től, hogy olyan frissítést adjon ki, aminek a telepítése után minden ugyanúgy működik, mint korábban. Ez sajnos most (sem) sikerült az Apple-nek.

    A minőség és a színvonal sajnos tényleg egyre alacsonyabb. Jónéhány éve nem gondolkodtam el a váltáson, de az iOS14 és a Big Sz.r óta erősen elgondolkodtam…

  37. Avatar for ener ener says:

    Még egy gondolat: ezt a kinézetet lehet, hogy szokni kell, de ezt én nem akarom látni sem, annyira bazári és gagyi!

  38. Reggel már nagyjából gond nélkül felment (egyszer elakadt de a egy kikapcsolás megoldotta), egyelőre tetszik, de van egy kis gondom, remélem tudtok valami ötletet adni.
    A fótókönyvtárat egy ISCSI LUN-on tárolom, amihez a Daemon tools initiator-át használom az viszont nem indul el, mert nem támogatott, a support szerint csinálják, de nincs még várható dátum sem. A kérdésem az lenne, hogy használ-e itt valaki bármilyen más ISCSI initiator alkalmazást ami még/már működik.
    Köszönöm a tippeket

  39. Mavericks ota hurcolt rendszerem van, megy mint alom.

    Szerintem nalad mas gond lesz.

  40. Avatar for alali alali says:

    2014 early MacBook Air-en használom, már dev beta 5 óta, ilyen hibákat nem tapasztaltam. A kinézet pedig szubjektív, meg lehet szokni. A hiba nálad lesz.

  41. Avatar for zzsola zzsola says:

    2017-es MacBook Air. “Gyorsan” települt, gond nélkül működik. Három felhasználói fiók van beállítva, mindenhol betöltődnek az adatok iCloud-ból.

  42. A Watch mizériáján kivűl semmilyen szinkronizációs problémát nem tapasztaltam. 2012-óta használom mind munka, mind magáncélra az “Alma” ökoszisztémáját és szinte semmilyen negatívumot nem tudok elmondani róla. CSAK EGYSZERŰEN MEGY!.

    Biztos vagyok benne, hogy nálad lehet valami komoly árulás, mert gond nélkül mennek ezek a folyamatok!

  43. Avatar for info1 info1 says:

    Hát ez érdekes felület.
    Nem is tudom mit mondjak, olyan játék Lego hatása van egy kicsit.
    Megint elő jött ez a flat design, csak most minden nagyon szines.
    Az biztos, hogy szokni kell, fent a jobb felső sarokban ezek a wifi és Bluetooth kapcsolók, hát ez nagyon nem jó…
    Aki ezt csinálja annak nincs méret arány érzéke??
    És azt vettem észre, hogy nagyon megy ez a nagy 3as össze olvadás ami nem biztos, hogy rossz ha használati szempontból nézzük, de tényleg iPad és iPhone kinézetét akarjuk kelteni egy MacBook vagy iMac esetleg bármilyen Mac környezetben??

    Új irány az biztos, de azért lehetne még egy kicsit jobban csiszolni bár szerintem sokan dolgoznak rajta.
    Lesz még jobb is…

  44. Avatar for expa expa says:

    Annak kell örülni ami van, szerintem szép a kinézet.
    Használj windowst, az még szebb :smiley:

  45. Avatar for info1 info1 says:

    Windows, soha többet.
    Igazából az a helyzet, hogy nem nagyon tudnak újat kitalálni ezért megy a sok szerencsétlenkés.
    Annak idején amikor 2004-ben látom először Mac ikon készletet azt mondtam, hogy ennél szebb nem létezik.
    Azt kellett volna megtartani.

  46. Avatar for rXc rXc says:

    Airpods első generáció és Airpods Pro.
    Egyikkel sem működik.

  47. Te mire vársz? :smile: Pár hónapja írtad, hogy eleged lett és eladtad a géped aztán vettél egy csúcskategóriás víndózos gépet, arra nem lesz jobb a Big Sur egy hónap múlva se :joy:

  48. nekem a pro gond nélkül vált az iPhone ipad között a big sur még nincs fent azt nem tudom

  49. Nekem minden szinkronizálás működik, FaceTime, Messages, Dokumentumok, további Handoff funkciók, Névjegyek, jegyzetek is. Még a Fotók is, bár mindig ki kell kapcsolnom mert nem szeretem ha szinkronizálja. MacBookPro-n, iMac-en is jó.

    Amit észrevettem, hogy a Képernyőmegosztásnál ha a több monitoros iMac-re csatlakozva MacBookPro-ról váltogatok a monitorok között akkor egy üres ablakot kapok és újra kell indítanom az alkalmazást, ezt jelentettem is a Feedback Assistant-ban bugnak.

    Illetve néhány oldalon ahol 1080p HEVC videót nézek a Safari felzabálja egy idő után a gép összes RAM-ját (16 GB) és elkezdi enni a swap-ot is (MacBookPro13,1), ez a legidegesítőbb, szerencse, hogy nem minden oldalon teszi ezt. Ezt is jelentettem nekik.

    A kinézet egyébként nekem bejön, szerintem nagyon franya és hasznos a Control Center, az ikszelhető értesítés meg egyenesen mennyei.

  50. iMac 5K 2015 Végre olyan, amilyen volt. Nem CTO, hanem a legnagyobb opciós variáns, ugye sajnos Fusion Driveval.

    • A lényeg, hogy ismét működik az alvás, el tud aludni és nem preventeli semmi, Katika alatt ez műsorozott: com.apple.apfsd.wbc_drain
    • Visszatért a Zenelejátszó, dalok fülébe az albumborítók megjelenítése, mint régen az iTunesban.
    • Gyorsan összeszedi magát a gép.
    • iPhone, iPad eszköznél, ha frissítesz, akkor a Finder mutatja egy statusbaron, hogy hol tart a letöltés. Katika alatt nem volt ilyen, csak simán a háttérben ment és egyszer befejezte, vagy nem.
      Csinos, nekem tetszenek ezek az átmenetes, árnyékolt Flat ikonok, ez ilyen hibrid megoldása a szkeu és flat között. Kellett a vérfrissítés nagyon. A kerekített ablakok is nagyon tetszetősek.

    Így belegondolva a Catalina egy rakás húsleves volt a Mojave után, mert ott ment minden, ha emlékezetem nem csal. Szimplán a Fotók alkalmazás miatt ment fel Kati.

    Persze ez csak a személyes véleményem, de én megvagyok elégedve az új rendszerrel.

  51. Én még vacillálok… Mac Mini (2014) 4 GB a Mojave is már olykor gondolkozik. A Catalina miatt nem láttam sok értelmét frissíteni, a Big Sure viszont csábító.

  52. Avatar for expa expa says:

    macOS megy rajta :smiley:

  53. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Na felment ez a csoda. Nem látja az Instant hotspot nak se a telót se az ipad-et. Valószínű ugyan emiatt nem megy a Hand off sem.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Hacsi a Bluetooth be van kapcsolva ezeken?

  55. Avatar for expa expa says:

    Na, fent van a Big Sur. Piszok gyors még halkin is :smiley:
    Pathfinder-nél vannak kisebb gondok, de remélem hamarosan frissül…

  56. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Persze eddig szépen működött. Most meg semmi. A vicc, hogy a párom telója néha megjelenik (Famili share) de az enyémek nem.

  57. Avatar for Pisti Pisti says:

    Van-e valami logikus magyarázat a macmini2012 late kizárásának?
    Mert i5 CPU (2.50 GHz Turbo 3.1 ), 8/16GB RAM, 525 SSD
    pl a 2014-s minik jóval gyengébb teljesítményben, nem?

    De az összes mini 2014 támogatott:(

  58. Avatar for Czo Czo says:

    Az Intel. Minden olyan gep kiesett, ami olyan Intel processzort tartalmaz, amely atesett a nem tamogatott kategoriaba. A kiesett processzorokhoz nem erkezik tobbet microcode frissites a gyartotol, igy egy esetlegesen kiderult ujabb CPU bug eseten nem lesz erre fix.

  59. Nekem 2nd generation van és nem működik vele. Mindent úgy csináltam ahogy le van írva mégsem vált. Valamit nem tudok? Ötlet esetleg?

  60. A Beállítások - Bluetooth - Füles melletti info gombra kattintva a megjelenő panelen a "Csatlakozás ehhez az iPhone-hoz funkciónál automatikus beállításon van?

    Ha igen akkor nem tudom. Nekem működik.

  61. Nálam elég gyatrán működik a Safari. A Facebook úgy laggol hogy teljesen élvezhetetlen.
    De sima böngészésnél is röcög.
    Néha az alkalmazások elindulnak rendesen, néha nem. Szóval valami nem okés.
    Macbook air 2017.

  62. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Biztos, hogy 2nd?

  63. Azt kell hogy mondjam, hogy a Chrome sokkal simábban megy mint a Safari.
    Várom a patch-t, mert ez így gáz.

  64. Igen, mindenhol automatikusra van állítva. Kicsit nézelődtem a neten, azért még van pár gyerekbetegsége a funkciónak, de én örülnék ha mondjuk alapdolgok mennének akár! :smiley:

  65. Avatar for emac emac says:

    Szia! Talaltal megoldast a visszaallitasra a Big S*r-rol? Engem nagyon erdekelne. Koszi szepen elore is

  66. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @emac de hát ez le van írva a cikkben, külön bekezdésben. ugye elolvastad a cikket?

  67. Én, sőt előrendeltem. Viszont így néz ki, nem állítja dinamikusan a a widget méretet, fél képernyőmagasságot elfoglalja az üres widgettel… röhejes. Ha kisebbre, a kör alakú diagramra állítom akkor meg nem férnek el az eszközeim a 4 karikás widgettel. macbook, iphone, ipad, airpods tok és fülesek, és még lenne a watch is, bár annak az akkuját még SOHA nem jelezte ki, akármit is csinálok. Igen elolvastam a fejlesztő oldalán a leírást, de nem tudtam megoldani. Sajna ez egy olyan program amihez bevallottan nincs support, a fejlesztő szerint. Hobbiból csinálta, support nuku. Megy akkor megy, ha nem akkor nem. Tök jópofa, hiánypótló, de egyelőre nem hozza az elvártat.

  68. Ezt aláírom, core i7, 16GB RAM, és riccen görgetéskor. 2014-ben úgy siklott a safari mint ha teflonon csúszna, most meg döcög.

  69. nekem nagyon tetszik a Big Sur design imádom ezt a formaivilágot de ez teljesen szubjektiv.

    nekem 2015 macbook pro-n i5 8gb ram a problémáim a big sur rendszerrel a következők
    -az alkalmazások többsége foként Adobe alkalmazások szaggatnak vagy nagyon lassan indul
    -pinch zoom esetén beláthatalan következményekkel ugrál a kép
    -a kulcskarikát az istenért nem szinkronizálta a safariban
    -illetve duplikálta a kontaktjaim 4x

    korábbi rendszereken semmilyen gond nem volt tehát a gép teljesítmánye még ha nem is a legkorszerűbb, kizárható.
    ennyi elég volt hogy visszatelepitsem a régi rendszert. nem tudom biztos kéne venem egy uj macbookot :slight_smile:

    valakinek van ötlete ezeket hogyan lehet megugrani, örömmel hallgatom :slight_smile:

  70. Mármint a MacBook vásárlást? :smiley: Bocsi… Egyébként igen, sajnos cserére érett a dolog, legalábbis, ebből a szempontból. Nyilván lehet használni régebbi rendszert, amivel nincs baj, ha az jól megy használd azt.

    Az adobe probléma az passz.
    Kulcskarika érdekes hiba, én még nem találkoztam vele.
    Kontakt duplikáció külföldön elég népszerű probléma, itthon még nem futottunk bele. Lásd: https://www.idownloadblog.com/2021/01/22/fix-duplicate-contacts-icloud-big-sur/

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for fuji001 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for NagyAttilaORG Avatar for rXc Avatar for info1 Avatar for ener Avatar for Pisti Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for BLaCa007 Avatar for egzsolt Avatar for emac Avatar for taky1974 Avatar for zsolabola Avatar for robertear Avatar for Hacsi Avatar for leventecs Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Nem érhető el. Kicsit hamarabb tettétek ki a cikket. :rofl::rofl:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Jobb előbb mint később! :grinning: :roll_eyes:

  3. Kint van bizony!
    Már töltöm is! 12.1 GB :)!
    Csak egy a probléma. Rajtam kívül is tölti legalább két ember, mert 12 órát ír a befejezésig! :slight_smile: :star_struck:

  4. Nálam 9 óra… :smiley:

    Vehetnének Cupertinóban rendes netet.

  5. Nekem már jön, de valami iszonyat lassan.
    “kb 15 óra van hátra” ?!
    …most látom, nem vagyok egyedül.

  6. 12 perc alatt 200 MB jött le :smiley:
    Előveszem a padlásról az 56k modemet.

  7. Engem ez jelenleg nem érint és csak félve kérdezem, de nem lenne jobb pár nap múlva, vagy akár csak holnap ráugrani és akkor normálisabb sebességgel töltődne? :smiley: Mert ilyen tempóban mire lejön, amúgyis holnap lesz… :smiley:

  8. Jah, ráérne végülis, de nem veszítek semmit ha most is tölti. Vagyis nem, inkább áll. De sebaj, nem katasztrófa :slight_smile:

  9. Ebből a szempontból a Microsoft jobban csinálja, hogy fokozatosan küldi rá a felhasználók gépeire, nem egyszerre szállja meg mindenki őket.

  10. Avatar for Czo Czo says:

    Itt is fokozatos. Marmint, ha valaki nem piszkalja, akkor par het is eltelhet amig magatol feldobja.

  11. Ja az más.

  12. Befog ez indulni! Mindig így van! :slight_smile:
    Este 10 re mindenkinek lent lesz, nyugi! Mindjárt elindul náluk a riasztás, és jól felcsavarnak néhány plusz szervert.

  13. Én teljesen nyugodt vagyok, mint mondtam nem érint, mert nincs még macOS-t futtató gépem, csak mosolyogtam egy jót a sebességen és rákérdeztem, hogy miért erőlteti most “mindenki”. :smiley: iOS és tvOS frissítésnél még nem találkoztam ilyen lassúsággal, igaz azok nem is ekkora méretű update-ek…

  14. Én azthittem, hogy nálam van a hiba mert első probálkozásra 118.9MB-nál megakadtam, restart utàn 62.9-ig jutott és megállt, most eltűnt a hátralévő idő is… Sokkal jobbak voltak a régi jó AppStore-ból letölthető főverziók, legalábbis nálam azzal az elmúlt 6 évben nem fordult elő soha ilyen, az első napos frissítéseknél.

  15. Nagy nehezen kipréselt 7GB.-ot, majd gondolt egyet és bontotta a kapcsolatot. Majd újrakezdte 1.8GB.-ról… :frowning:

  16. Avatar for Criton Criton says:

    Lehet majd holnap próbálom, lehetetlenség letölteni, mindig megakad. :frowning:

  17. Ugyanez, 7.78-nál elszállt hibával.

  18. 3x megszakadt aztán hol innét, hol onnét (próbálja) folytatni.

  19. Elkezdte letölteni, most pedig "Hiba történt a kijelölt frissítések telepítése közben. " … :confused: MBP mid’14

  20. Sajnos folyamatosan halnak le az Apple szerverei…
    A mindenségit! Pedig nagyon vártam, reggelóta az órákat számoltam visszafelé…

    Már lehaltak a szolgáltatási szerverek is! Apple pay, Apple card, Maps, iMessage

  21. Hát nem tudom nálam van-e gond, de nekem korábban már leszedte mind a 12.8 gigát majd kiírta :Hiba történt a kijelölt frissítések telepítése közben. Azóta csak ez a hibaüzenet van anélkül, hogy bármi is történne.

    Szeretem a Mac-et, de azért egy-két dologban nagyon béna, oké, hogy nem jön a frissítés, de megmondhatná mi a hiba, hogy ne csak akkor tudjam meg ha a server statust böngészem…

  22. Avatar for expa expa says:

    Én még várnék a helyetekben, hogy kijöjjenek a hibák. Legalább 3-4 hét…
    Én várok :smiley:

  23. Avatar for rXc rXc says:

    Automatikus készülékváltás AirPodshoz | Az AirPods simán vált az azonos iCloud-fiókhoz párosított aktív eszközeid között – hogy még egyszerűbben használhasd minden Apple készülékeddel.

    Kicsit OFF, de ezt a funkciót már iPhonera és iPadre is beharangozták az iOS 14-re, de nem működik, valakinek működött ez már valaha?

  24. Avatar for Czo Czo says:

    Milyen Airpodsod van?

  25. Énis szkeptikus voltam a beta időszak alatt 99%ban nem működött, aztán a legutolsó beta verziónál valami változott és ment a váltás iPhone és iPad között pillanatok alatt, Macen idén inkább nem beta-ztam de szerintem ott is menni fog. (Airpods 2)

  26. Nekem is lejött röpke 5 perc alatt. :slight_smile: Most barátkozunk.

  27. Az igen! Tegnap nekem is teljesen behalt többszöri újraindításra. Majd ma délután…

  28. Sziasztok, hova tölti le az install fileokat a macos? Tegnap többször megszakadt és ma reggelre vettem észre h elfogyott a hely a gépen ( mindig elölről kezdte a letöltést ezek szerint és nem “folytatta” )?

  29. Csak ezekkel a fülesekkel működik:

    • AirPods Pro
    • AirPods (2nd generation)
    • Powerbeats
    • Powerbeats Pro
    • Solo Pro
  30. Avatar for szg9 szg9 says:

    Sziasztok! Van esetleg valaki, aki Retina MacBook Pro Late 2013-ra felrakta? Kicsit szkeptikus vagyok a frissítéssel kapcsolatban, megnyugtató lenne kapni bármilyen megerősítést. Köszi!

  31. Ha ment rendesen a gépeden a macOS Catalina, ezzel sem lesz gond. De nyomj egy bizt. mentést. Az a biztos, ami tuti! :slight_smile:

    Az Apple Watch S5. Nem oldja fel a zárolást a Big Sur oprenceres gépemen!! :confounded:

    Valakinél jelentkezik ez a probléma???

  32. nekem önállóan a frissítés után kivette a pipát hogy feloldhatja, újra kellett engedélyeznem

  33. Hiába pipálgatok, Semmi. Azt írja hogy nem érzékeli a Watchot. De a telefon meg folyamatosan kapcsolatot tud tartani vele…002

    update:
    Közben meg lett a megoldás! :slight_smile: Apple Watch párosításának megszüntetése és tartalmának törlése

  34. Avatar for ener ener says:

    Nem sűrűn veszem rá magam arra, hogy kommenteket írjak, de talán még nem késő és figyelmeztethetem azokat, akik még nem tették meg, hogy ne kövessék el azt a hibát, hogy telepítik ezt a nagy kalap sz…t!

    A megjelenés egy dolog, ízlés dolga, szerintem gagyi a korábbihoz képest. A beúszó értesítések bezárásánál ember legyen a talpán, aki eltalálja azt a mini bezáró gombot!

    A megjelenés mellett a másik szörnyű tapasztalatom a működéssel van: gyakorlatilag semmilyen szinkronizálás nem működik. A fotók már korábban is használhatatlan volt, de mostanra az üzenetek sem jönnek meg (küldeni sem tudok), a névjegyek sem szinkronizálódnak és a jegyzetek sem. Egyelőre ezeket próbáltam, de ha ilyen jól működnek más dolgok is, akkor gyalu és visszaállok az előző verzióra.

    Még szerencse, hogy csak a régi Air-re tettem fel, mert kíváncsi voltam! Óvakodjatok ettől a szörnyűségtől!

  35. Avatar for asrob asrob says:

    Semmi ilyen problémát nem tapasztaltam, igaz én “clean installt” csináltam. Azután amit kellett visszatettem mentésből. Szépen szinkronizálódnak az üzenetek, iCloud drive-ból a fájlok stb. Igaz, a kinézetét szokni kell. :slightly_smiling_face:

  36. Avatar for ener ener says:

    Most olvasom, hogy tudom visszaállítani a korábbi verziót. Ez Big Sur és Big Sz.r!

    Szerintem elvárható lenne az Apple-től, hogy olyan frissítést adjon ki, aminek a telepítése után minden ugyanúgy működik, mint korábban. Ez sajnos most (sem) sikerült az Apple-nek.

    A minőség és a színvonal sajnos tényleg egyre alacsonyabb. Jónéhány éve nem gondolkodtam el a váltáson, de az iOS14 és a Big Sz.r óta erősen elgondolkodtam…

  37. Avatar for ener ener says:

    Még egy gondolat: ezt a kinézetet lehet, hogy szokni kell, de ezt én nem akarom látni sem, annyira bazári és gagyi!

  38. Reggel már nagyjából gond nélkül felment (egyszer elakadt de a egy kikapcsolás megoldotta), egyelőre tetszik, de van egy kis gondom, remélem tudtok valami ötletet adni.
    A fótókönyvtárat egy ISCSI LUN-on tárolom, amihez a Daemon tools initiator-át használom az viszont nem indul el, mert nem támogatott, a support szerint csinálják, de nincs még várható dátum sem. A kérdésem az lenne, hogy használ-e itt valaki bármilyen más ISCSI initiator alkalmazást ami még/már működik.
    Köszönöm a tippeket

  39. Mavericks ota hurcolt rendszerem van, megy mint alom.

    Szerintem nalad mas gond lesz.

  40. Avatar for alali alali says:

    2014 early MacBook Air-en használom, már dev beta 5 óta, ilyen hibákat nem tapasztaltam. A kinézet pedig szubjektív, meg lehet szokni. A hiba nálad lesz.

  41. Avatar for zzsola zzsola says:

    2017-es MacBook Air. “Gyorsan” települt, gond nélkül működik. Három felhasználói fiók van beállítva, mindenhol betöltődnek az adatok iCloud-ból.

  42. A Watch mizériáján kivűl semmilyen szinkronizációs problémát nem tapasztaltam. 2012-óta használom mind munka, mind magáncélra az “Alma” ökoszisztémáját és szinte semmilyen negatívumot nem tudok elmondani róla. CSAK EGYSZERŰEN MEGY!.

    Biztos vagyok benne, hogy nálad lehet valami komoly árulás, mert gond nélkül mennek ezek a folyamatok!

  43. Avatar for info1 info1 says:

    Hát ez érdekes felület.
    Nem is tudom mit mondjak, olyan játék Lego hatása van egy kicsit.
    Megint elő jött ez a flat design, csak most minden nagyon szines.
    Az biztos, hogy szokni kell, fent a jobb felső sarokban ezek a wifi és Bluetooth kapcsolók, hát ez nagyon nem jó…
    Aki ezt csinálja annak nincs méret arány érzéke??
    És azt vettem észre, hogy nagyon megy ez a nagy 3as össze olvadás ami nem biztos, hogy rossz ha használati szempontból nézzük, de tényleg iPad és iPhone kinézetét akarjuk kelteni egy MacBook vagy iMac esetleg bármilyen Mac környezetben??

    Új irány az biztos, de azért lehetne még egy kicsit jobban csiszolni bár szerintem sokan dolgoznak rajta.
    Lesz még jobb is…

  44. Avatar for expa expa says:

    Annak kell örülni ami van, szerintem szép a kinézet.
    Használj windowst, az még szebb :smiley:

  45. Avatar for info1 info1 says:

    Windows, soha többet.
    Igazából az a helyzet, hogy nem nagyon tudnak újat kitalálni ezért megy a sok szerencsétlenkés.
    Annak idején amikor 2004-ben látom először Mac ikon készletet azt mondtam, hogy ennél szebb nem létezik.
    Azt kellett volna megtartani.

  46. Avatar for rXc rXc says:

    Airpods első generáció és Airpods Pro.
    Egyikkel sem működik.

  47. Te mire vársz? :smile: Pár hónapja írtad, hogy eleged lett és eladtad a géped aztán vettél egy csúcskategóriás víndózos gépet, arra nem lesz jobb a Big Sur egy hónap múlva se :joy:

  48. nekem a pro gond nélkül vált az iPhone ipad között a big sur még nincs fent azt nem tudom

  49. Nekem minden szinkronizálás működik, FaceTime, Messages, Dokumentumok, további Handoff funkciók, Névjegyek, jegyzetek is. Még a Fotók is, bár mindig ki kell kapcsolnom mert nem szeretem ha szinkronizálja. MacBookPro-n, iMac-en is jó.

    Amit észrevettem, hogy a Képernyőmegosztásnál ha a több monitoros iMac-re csatlakozva MacBookPro-ról váltogatok a monitorok között akkor egy üres ablakot kapok és újra kell indítanom az alkalmazást, ezt jelentettem is a Feedback Assistant-ban bugnak.

    Illetve néhány oldalon ahol 1080p HEVC videót nézek a Safari felzabálja egy idő után a gép összes RAM-ját (16 GB) és elkezdi enni a swap-ot is (MacBookPro13,1), ez a legidegesítőbb, szerencse, hogy nem minden oldalon teszi ezt. Ezt is jelentettem nekik.

    A kinézet egyébként nekem bejön, szerintem nagyon franya és hasznos a Control Center, az ikszelhető értesítés meg egyenesen mennyei.

  50. iMac 5K 2015 Végre olyan, amilyen volt. Nem CTO, hanem a legnagyobb opciós variáns, ugye sajnos Fusion Driveval.

    • A lényeg, hogy ismét működik az alvás, el tud aludni és nem preventeli semmi, Katika alatt ez műsorozott: com.apple.apfsd.wbc_drain
    • Visszatért a Zenelejátszó, dalok fülébe az albumborítók megjelenítése, mint régen az iTunesban.
    • Gyorsan összeszedi magát a gép.
    • iPhone, iPad eszköznél, ha frissítesz, akkor a Finder mutatja egy statusbaron, hogy hol tart a letöltés. Katika alatt nem volt ilyen, csak simán a háttérben ment és egyszer befejezte, vagy nem.
      Csinos, nekem tetszenek ezek az átmenetes, árnyékolt Flat ikonok, ez ilyen hibrid megoldása a szkeu és flat között. Kellett a vérfrissítés nagyon. A kerekített ablakok is nagyon tetszetősek.

    Így belegondolva a Catalina egy rakás húsleves volt a Mojave után, mert ott ment minden, ha emlékezetem nem csal. Szimplán a Fotók alkalmazás miatt ment fel Kati.

    Persze ez csak a személyes véleményem, de én megvagyok elégedve az új rendszerrel.

  51. Én még vacillálok… Mac Mini (2014) 4 GB a Mojave is már olykor gondolkozik. A Catalina miatt nem láttam sok értelmét frissíteni, a Big Sure viszont csábító.

  52. Avatar for expa expa says:

    macOS megy rajta :smiley:

  53. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Na felment ez a csoda. Nem látja az Instant hotspot nak se a telót se az ipad-et. Valószínű ugyan emiatt nem megy a Hand off sem.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Hacsi a Bluetooth be van kapcsolva ezeken?

  55. Avatar for expa expa says:

    Na, fent van a Big Sur. Piszok gyors még halkin is :smiley:
    Pathfinder-nél vannak kisebb gondok, de remélem hamarosan frissül…

  56. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Persze eddig szépen működött. Most meg semmi. A vicc, hogy a párom telója néha megjelenik (Famili share) de az enyémek nem.

  57. Avatar for Pisti Pisti says:

    Van-e valami logikus magyarázat a macmini2012 late kizárásának?
    Mert i5 CPU (2.50 GHz Turbo 3.1 ), 8/16GB RAM, 525 SSD
    pl a 2014-s minik jóval gyengébb teljesítményben, nem?

    De az összes mini 2014 támogatott:(

  58. Avatar for Czo Czo says:

    Az Intel. Minden olyan gep kiesett, ami olyan Intel processzort tartalmaz, amely atesett a nem tamogatott kategoriaba. A kiesett processzorokhoz nem erkezik tobbet microcode frissites a gyartotol, igy egy esetlegesen kiderult ujabb CPU bug eseten nem lesz erre fix.

  59. Nekem 2nd generation van és nem működik vele. Mindent úgy csináltam ahogy le van írva mégsem vált. Valamit nem tudok? Ötlet esetleg?

  60. A Beállítások - Bluetooth - Füles melletti info gombra kattintva a megjelenő panelen a "Csatlakozás ehhez az iPhone-hoz funkciónál automatikus beállításon van?

    Ha igen akkor nem tudom. Nekem működik.

  61. Nálam elég gyatrán működik a Safari. A Facebook úgy laggol hogy teljesen élvezhetetlen.
    De sima böngészésnél is röcög.
    Néha az alkalmazások elindulnak rendesen, néha nem. Szóval valami nem okés.
    Macbook air 2017.

  62. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Biztos, hogy 2nd?

  63. Azt kell hogy mondjam, hogy a Chrome sokkal simábban megy mint a Safari.
    Várom a patch-t, mert ez így gáz.

  64. Igen, mindenhol automatikusra van állítva. Kicsit nézelődtem a neten, azért még van pár gyerekbetegsége a funkciónak, de én örülnék ha mondjuk alapdolgok mennének akár! :smiley:

  65. Avatar for emac emac says:

    Szia! Talaltal megoldast a visszaallitasra a Big S*r-rol? Engem nagyon erdekelne. Koszi szepen elore is

  66. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @emac de hát ez le van írva a cikkben, külön bekezdésben. ugye elolvastad a cikket?

  67. Én, sőt előrendeltem. Viszont így néz ki, nem állítja dinamikusan a a widget méretet, fél képernyőmagasságot elfoglalja az üres widgettel… röhejes. Ha kisebbre, a kör alakú diagramra állítom akkor meg nem férnek el az eszközeim a 4 karikás widgettel. macbook, iphone, ipad, airpods tok és fülesek, és még lenne a watch is, bár annak az akkuját még SOHA nem jelezte ki, akármit is csinálok. Igen elolvastam a fejlesztő oldalán a leírást, de nem tudtam megoldani. Sajna ez egy olyan program amihez bevallottan nincs support, a fejlesztő szerint. Hobbiból csinálta, support nuku. Megy akkor megy, ha nem akkor nem. Tök jópofa, hiánypótló, de egyelőre nem hozza az elvártat.

  68. Ezt aláírom, core i7, 16GB RAM, és riccen görgetéskor. 2014-ben úgy siklott a safari mint ha teflonon csúszna, most meg döcög.

  69. nekem nagyon tetszik a Big Sur design imádom ezt a formaivilágot de ez teljesen szubjektiv.

    nekem 2015 macbook pro-n i5 8gb ram a problémáim a big sur rendszerrel a következők
    -az alkalmazások többsége foként Adobe alkalmazások szaggatnak vagy nagyon lassan indul
    -pinch zoom esetén beláthatalan következményekkel ugrál a kép
    -a kulcskarikát az istenért nem szinkronizálta a safariban
    -illetve duplikálta a kontaktjaim 4x

    korábbi rendszereken semmilyen gond nem volt tehát a gép teljesítmánye még ha nem is a legkorszerűbb, kizárható.
    ennyi elég volt hogy visszatelepitsem a régi rendszert. nem tudom biztos kéne venem egy uj macbookot :slight_smile:

    valakinek van ötlete ezeket hogyan lehet megugrani, örömmel hallgatom :slight_smile:

  70. Mármint a MacBook vásárlást? :smiley: Bocsi… Egyébként igen, sajnos cserére érett a dolog, legalábbis, ebből a szempontból. Nyilván lehet használni régebbi rendszert, amivel nincs baj, ha az jól megy használd azt.

    Az adobe probléma az passz.
    Kulcskarika érdekes hiba, én még nem találkoztam vele.
    Kontakt duplikáció külföldön elég népszerű probléma, itthon még nem futottunk bele. Lásd: https://www.idownloadblog.com/2021/01/22/fix-duplicate-contacts-icloud-big-sur/

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for fuji001 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for NagyAttilaORG Avatar for rXc Avatar for info1 Avatar for ener Avatar for Pisti Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for BLaCa007 Avatar for egzsolt Avatar for emac Avatar for taky1974 Avatar for zsolabola Avatar for robertear Avatar for Hacsi Avatar for leventecs Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin