fbpx Skip to content

Már két hét is eltelt a WWDC nyitóprezentációja óta, ahol az Apple lerántotta a leplet a macOS 11-ről, vagyis Big Sur-ről.

Már minden bizonnyal tisztában vagy a legnagyobb újításokkal, úgyhogy most mozgásban néznénk meg őket. Öveket becsatolni!

Ha csak 6 perced van, akkor a MacRumors videója tökéletes lehet ahhoz, hogy legyen egy elképzelésed az új rendszerről:

Mivel ez egy rövidke videó, ezért csak felszínesen végigszaladnak azokon az újításokon, amiket az Apple is bejelentett.

A 9to5Mac már egy durvább videót dobott össze, mely több mint 36 perces:

Sajna Jeff Benjamin nem igazán nézett utána a dolgoknak és több pontatlanságot is állít a videóban, többek közt azt, hogy a Safari lapsávjára a Catalina hozta el a webhelyikonokat (valójában a Mojave volt) és nem tudta, hogy a Rendszerbeállítások Általános beállítási altábláján a többszínű opció mit jelent a kiemelőszínnél.

Ő szabadon választható színekben reménykedett, pedig az első lehetőség valójában azt jelenti, hogy az alkalmazások felülírhatják a kiemelőszínt. Így például az Otthon alkalmazásban lehetnek sárgák a gombok, a Podcastok alkalmazásban pedig lilák.

Ha ezektől viszont el tudsz tekinteni, akkor ez a hosszabb videó Mac-en teljes képernyőn nézve már segíthet elképzelni, hogy hogy is fog festeni az új macOS.

Nekem az első fényképek alapján nem tetszett a frissített felület, de így videón, mozgásban már jelentősen jobban mutat.

Neked mi a kedvenc macOS 11 Big Sur újításod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok