fbpx Skip to content

Az Apple a watchOS 7-tel elérhetővé tette az óraszámlapok megosztását. Ez azt jelenti, hogy akár óráról, akár a Watch alkalmazásból kényelmesen megoszthatjuk az általunk készített óraszámlapokat.

Apple Watch óraszámlapok és alkalmazások

Ennek örömére a Szifon.com csapat több tagjától elkértem a jelenleg használt számlapjaikat, amik ugye tartalmazzák azokat a komplikációkat, alkalmazásokat is, amiket mi használunk. Sokszor kérdeztétek már, hogy milyen alkalmazásokat használunk órán, amire 2018-ban már válaszoltunk, és igazából ez nem is nagyon változott, de óraszámlapok tekintetében sok aprósággal találkoztam az elmúlt napokban, amiket megosztanám veletek. Vágjunk bele!

Szifon Gergő (Admin) Apple Watch óraszámlapja

Kezdjük is rögtön a saját számlapommal. Én egy Apple Watch Series 4 rozsdamentes acél órát használok. Én mindig is rozsdamentes acél párti voltam, ezt tekintem órának, de nyilván mindenkinek más tetszik. Ha lenne rozsdamentes acél kék, vagy piros változat és nem csak alumínium, akkor lehet idén váltanék Series 6-ra, mert nekem nagyon tetszenek az új színek. Azonban azt is érdemes fejben tartani hogy a jelenlegi szíjaink sajnos nem fognak illeni az új színekhez. ??‍♂️ Meglátjuk, mit hoz a jövő, tetszik a Series 6, de azért nem vetem bele azonnal magam, főleg nem több mint 300 000 Ft-ért.

Ahogy a Szifon.com csapat többsége, úgy én is az Infógrafikon számlapot használom. Lényegében ez adja a legtöbb információt számunkra, ami nálam leginkább a pulzus, az időjárás, a mozgás, és még néhány apróság.

  • Bal felül Heartwatch appot használom arra, hogy mutassa az átlag pulzusomat és az elmúlt időszak legmagasabb és legalacsonyabb pulzusát.
  • Jobb felül az időjárással találkozhattok, a beépített időjárás alkalmazást használom
  • Bal alul a szokásos mozgás információk láthatóak, jobb alul pedig az UV, ami télen nem annyira fontos, szóval ide még keresem a megfelelő appot.

Az egész számlap érdekessége talán a középen kirakott Üzenetek app, ami azért került oda, mert én nagyrészt azon keresztül kommunikálok, így ha mondjuk jön egy értesítés (némítva), és időben nem tudok ránézni az órára, akkor csak később felemelem és tudom, hogy valamilyen értesítést kaptam, vagy írtak nekem, mert az üzeneteknél ott lesz egy szám. Így rögtön tudom, hogy írt valaki, anélkül, hogy értesítési központot le kellene húznom. Ezen kívül, ha valakit érdekel, akkor az Apple logó azért van középen, mert beállítottam monogramot az órafelületen és ott az Apple logót () adtam meg.

Ezzel le is tudtuk az én óraszámlapomat, nem nagyon használom másra az órát, csak értesítésekre. Nem futtatok appokat, csak ha edzést tartok, így elmondható, hogy én leginkább kommunikációra használom az órát. A felület innen tölthető le: Szifon Gergő számlap

Dániel Apple Watch óraszámlapja

Dániel sajnos nem azok közé tartozik, akik kihasználják az órára letölthető alkalmazásokat, illetve ő is leginkább az Infógrafikon nevű számlapot használja, ami lényegében az Apple Watch Series 4-gyel vált elérhetővé és azóta is a legjobban használható óraszámlap. Jelenleg egyébként egy rozsdamentes acél Series 5 órát használ, és egyáltalán nem volt elragadtatva az újdonságokat hallgatva a Series 6 kapcsán. Egyelőre nem tervezi a váltást, de igazából neki annyira nem is fontosak az új óra új funkciói.

Dani számlapja lényegében az alap alkalmazásokból áll, ami bal felül az UV index, jobb oldalt az időjárás, balra lent az időzítő, ami valójában helykitöltés már, mivel olyan alkalmazásokat szeretünk ide rakni, amik illeszkednek az órafelület kör alakjához. Egyetlen egy alkalmazás miatt érdemes azonban beszélni erről az órafelületről, az pedig középen jobb oldalt látható. Ő a Zero.

A Zero egy érdekes alkalmazás, ami segíthet abban, hogy egészségesebben éljünk. A Zero az egyik legjobb app “intermittent fasting” azaz időszakos böjtölés követésére, ami leginkább azt jelenti, hogy a nap folyam 16 órán át nem eszünk és 8 óra áll rendelkezésre, hogy bármit ehessünk. Ennek számos egészséges hatása van, illetve több féle, kevésbé intenzív verziója is van, például 12 óra evés, 12 óra nem evés, és így tovább. Az app mindig küld értesítést, hogy mikor jár le az adott kitűzött cél, és ezzel időben étkezhetünk. Érdemes letölteni és kipróbálni. ? Dániel óraszámlapja innen tölthető le.

Jadeye (főszerkesztő) Apple Watch óraszámlapjai

Jadeye jelenleg két órát használ, az egyik egy Apple Watch Series 2 Edition, ami a fehér kerámia változat. A másik pedig egy rozsdamentes acél Apple Watch Series 5. Ő minimálban használja mindkét óráját, így az alap alkalmazásokon kívül lényegében nem használ mást.

Bal oldalt a kompakt moduláris számlapot láthatjuk a Series 5-ön, aminek a célja az idő digitális kijelzője nagyban. Jobb oldalt a normál moduláris számlapot használja, ami a régebbi generációs órákra is elérhető. Itt a szokásos időjárás, dátum, mozgás kombót láthatjuk. Jadeye Series 5-ös számlapja innen, Series 2-es számlapja pedig innen tölthető le.

Hori Apple Watch óraszámlapja

Hori a Szifon.com-on játék cikkeket szokott írni, de mára már inkább az oldal grafikájában segít be, illetve termék fotózással is sokszor segít nekünk. Érdemes követni az Instagramját. ? Ő egy alumínium Apple Watch Series 4 Nike+ órát használ.

Az ezüst tokozáshoz fehér óraszámlap dukál. A kronográf nem más, mint egy olyan óra, ami adott időperiódusok mérését teszi lehetővé. A leggyakrabban ezért a stopperfunkcióval azonosítják, de sok típusnál más időszakaszt is mérhetünk a segítségével, ilyen az Apple Watch is. Itt már bal felül a dátummal találkozhatunk, jobb felül pedig a szokásos időjárást láthatjuk. Bal alul a TYME 2 alkalmazást használja Hori, ami lényegében egy Time Tracker app. Segítségével az egyes projektekkel töltött időt tudja mérni. Végül pedig jobb oldalt alul az edzéseket találjuk. Hori óraszámlapja innen tölthető le.

Naura óraszámlapja

Nóri az egyetlen a csapatból, aki a Nike óraszámlapot használja. Ezzel lényegében le is szűkítettük azon órákat, amikre telepíthető az ő számlapja.

 

A Nike Hybrid órafelület rendkívül hasonló az Infógrafikon számlaphoz, csak éppen itt megkapjuk a Nike+ egyedi kinézetét. Ebben a változatban a Pipa jel a Nike Run Club alkalmazást indítja el. Bal felül a kalóriaszámlálást a Yazio app segítségével kíséri nyomon. Jobb felül a már tényleg megszokott időjárással találkozhatunk ?, bal alul pedig az UV-val. Jobb alul, ahogy én is, Nóri is a Heartwatch alkalmazást használja a pulzus megjelenítésre. A Nike jel fölött az Edzés alkalmazástól kapunk információkat, például a legutolsó edzésünket. Az óraszámlap innen tölthető le a Nike órákra.

Buddywatch – avagy válogass a kedvedre az Apple Watch számlapok közül

A watchOS 7 egyik legnagyobb újdonsága, hogy most már egy alkalmazás többféle komplikációjából is készíthetünk számlapot. Ilyen lehet mondjuk egy szörfözéssel, vitorlázással, vagy úszással kapcsolatos számlap. De fotózással kapcsolatban is létrehozhatunk ilyet, lásd:

Ezeket a Buddywatch alkalmazásból kényelmesen letölthetjük, sőt, akár több 100 számlap közül is választhatunk, és még tippeket is kaphatunk különböző alkalmazásokhoz, vagy az adott számlaphoz illő szíjakhoz.

[appstore id=”1526992897″]

Oszd meg a saját Apple Watch számlapodat a Szifon.com olvasókkal!

Felkészítettük a Szifon.com közösségi oldalát, hogy a cikk alá feltölthesd te is az általad használt számlapot. ? Ehhez nem kell mást tenned, mint a saját számlapodat lementened az Fájlok alkalmazásba, majd pedig feltöltened hozzászólásként. ?

Fontos tudni, hogy nem minden számlap tölthető le minden órára: Nike számlapot csak Nike órára tudunk majd letölteni, és ugyanez a helyzet a Hermès esetén is, illetve értelemszerűen a Series 4-gyel megjelent, nagyobb kijelzőre tervezett számlapokat sem tudjuk a Series 3-as órával használni.

Megosztáskor képernyőfotót is csatoljatok a számlapról, illetve adott esetben kis leírást is, ahogy én is megtettem a cikkben. Segítsünk egymásnak, hogy megtaláljuk Magyarország tökéletes Apple Watch óraszámlapját!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Úgy tipikus számlapom nincs, elég sűrűn változtatom. De egy komplikáció van ami kihagyhatatlan számomra, az a Stocard. De most ezt használom, nekem nem mindennapos használatra van a Watch, inkább edzésnapokon. Ezért van nekem fent a tréning. A stocard, ha edzés után elmegyek vásárolni és a home meg ha hazajövök az ajtót nyitni. Most amúgy szürke series 6 nike watchon van ez beállítva.
    image
    Chronograph Pro.watchface (462.3 KB)

  2. Hermes számlap megosztható nem hermes kiadású órára? Azok közül lenne olyan ami tetszene.

  3. Mint ahogy a cikk is írja: :smiley:

  4. Bocs, csak annyira megörültem már a címnek is, hogy elkövettem a klasszikus hibát: olvasás nélkül kommenteltem :frowning:
    Akkor nincs más megoldás hermes kiadású órát kell venni…

  5. Megesik az néha mindenkivel😀

  6. 2-vel is neveznek :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

    Kép

    Kép

  7. Oké az most már meg van, hogy a speciális kiadású órák számlapjai csak ugyanazon típusokra adhatók át, de mi a helyzet fordított esetben. Lehet-e egy normál kiadású számlapot átadni speciális kiadásúra?

  8. Az alap számlapok minden óratípuson megvannak, plusz ahoz jön hozzá a nike vagy a hermés speciális számlap.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen én is szeretnék egy azt hiszem Nike számlapot ami mutatós de a felső harmadában digitálisan is kiteszi az időt. Sajna Nike óra kell hozzá, de ez a Series 4 LTE most kb 60e-ben áll hát majd a következő lesz a Nike óra ha villant valamit az Apple óra fronton, hogy megérje cserélnem, esetleg ha megint egy frissítésnél meghal szegény a szokásos módon. :grinning:

  10. Szifon Gergőtől kérdezném,hogy a monogrammot hol lehet átírni?
    Nekem oda Csabi-t ír,de azt sem én írtam be. Az  logó az megvan,de nem tudom,hogy hogyan és hol kell lecserélni.
    Köszönöm szépen.

  11. Ilyet amúgy nagyon egyszerüen tudsz csinálni, az alma logó helyett tudsz betenni bármilyen képet.

  12. Bocs! Lehet, hogy valamit nem értek, csak öt karakter betűt enged beírni, hogyan teszem bele az Apple logót?

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nem jó nekem, ahogy a kalifornia sem sajna , mert kevés az ikonja, de azért köszönöm nektek.
    Mintha kerek lett volna amit a Nike-nál láttam régebben, de lehet rosszul emléxem, ott talán volt pár ikon még.
    De ha lenne olyan lap ami tele lehet rakni ikonnal és az óra kiírás pici azt be tudnám tenni pl a Kalifornia után és arról használható marad az óra nem kell pár dolog miatt lapozgatni többet. Addig ameddig nem lesz rá kreátor sztem ezekkel kell beérjük és lehet még néhány év is mire engedik majd, ha engedik valaha.

  14. Ennyire tudod telerakni így, ha középre képet teszel.
    image

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Igen köszi ismerem az infografikoné ilyen amiből kettőt használok most és kevés az ikonszám.
    Igazából ha lenne olyan aminél a dátum helyén figyelne az óra jobb felül és alatta lenne 9db ikon azzal jóban lennék már, de nincsen ilyen sajna, persze kisebb ikonmérettel kiférne több is és még talán használható is maradna, 4x4 és akkor kiférne amit szeretnék. Majd a W-OS 27-nél talán :crazy_face:
    Azért igazán lehetne ennyi zséért szabadon választott számlap is kreátorból, de még ha jól tudom droidon sincsen, meg a samu tizen-jén sem.

  16. De amúgy a nike számlapokon még kevesebb komplikáció van, akkor nem igazán értem milyet is szeretnél.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Azért is írtam, hogy lehet rosszul emléxem régebben mikor valamelyik OS-nél jöttek az új lapok, mintha ott láttam volna egyet Nike órákra aminél az óra digitálisan mint a kaliforniánál a mutatósban integrálva és voltak ikonok a sarkokban talán meg lehet a számlapon alul is pár. Persze csak találgatok ennyi idő után hogyan is nézett ki adott lap, mivel akkor is csak Nike-ra és most is csak arra lenne ha tudnám még melyik is volt, de persze azon sem lenne elég az ikonszám nekem, csak két lap használatával talán .
    ÁLLJ! Hülye vagyok vagy eddig nem lehetett az infografikon kerek számlapjára kitenni az órát digitálisan? Aki régot használ OS6-ot nézze már meg légyszives.

  18. Nekem az infografikon csak analog órával van os7-en. Az infograph modularban van digitális óra. Amúgy igen a nikeban van olyan mint a kalifornia csak digitális órával.
    image

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ez kb jó lenne több ikonnal vhogy :grinning:

  20. Avatar for expa expa says:

    Hú de szánalmas számlapok ezek a SAMSUNG féle okosórához képest. Gáz…

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor használj Samsung órát, igazán nem nagy kaland. ennél a cikknél viszont ezeket a szánalmas számlapokat osztják meg az olvasók egymással, ha nem baj.

  22. Avatar for expa expa says:

    Nem használok okosórát, nem tetszenek :smiley:

  23. Avatar for pockos pockos says:

    Sziasztok Felraktam a watchra az új szoftvert és nem működik jól -pl a naptárt fel se kínálja így a dátumot ki se tudom rakni a számlapra. Már többször is újrapárosítottam de semmi változás. Mi lehet a gond?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye amúgy a gyári naptár app le van töltve az órára? mert ha nincs, akkor töltsd le az App Store-ból.

  25. Avatar for pockos pockos says:

    Köszi,az volt a gond.

  26. Uraim!!! Nekem egy a vesszőparipám de lehet h én vagyok a tudatlan. Szóval! Létezik az h az órán nem tudom megnézni h pl dec 20 milyen napra esik?? Tehát nem tudok teszem azt az október ,november vagy 2021 januárra menni az órán? Ez régóta foglalkoztat mert ha nem akkor ez egy jó nagy blama…attól függetlenül h imádom az órám és minden alma nálunk de erre legyen már vmi megoldás…

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet rá vmi app esetleg?

  28. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Akkor minek trolkodsz?

  29. Avatar for expa expa says:

    Vennék én okos órát az almától de nagyon gyengék szerintem. Az iPhone-t szeretem de a watch gyalázatos ennyiért…

  30. Expa fejezd be. Minden egyes cikknél oda kommenteled, hogy szar. Tudjuk hogy hogy szerinted szar. Megértettük. De nem érdekel minket továbbá, hogy neked szar :smiley:

  31. Avatar for expa expa says:

    okés, ez van :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Csabus13 Avatar for xantos85 Avatar for Leukothea Avatar for Fapuma77 Avatar for Istvan62 Avatar for pockos Avatar for Hacsi Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Úgy tipikus számlapom nincs, elég sűrűn változtatom. De egy komplikáció van ami kihagyhatatlan számomra, az a Stocard. De most ezt használom, nekem nem mindennapos használatra van a Watch, inkább edzésnapokon. Ezért van nekem fent a tréning. A stocard, ha edzés után elmegyek vásárolni és a home meg ha hazajövök az ajtót nyitni. Most amúgy szürke series 6 nike watchon van ez beállítva.
    image
    Chronograph Pro.watchface (462.3 KB)

  2. Hermes számlap megosztható nem hermes kiadású órára? Azok közül lenne olyan ami tetszene.

  3. Mint ahogy a cikk is írja: :smiley:

  4. Bocs, csak annyira megörültem már a címnek is, hogy elkövettem a klasszikus hibát: olvasás nélkül kommenteltem :frowning:
    Akkor nincs más megoldás hermes kiadású órát kell venni…

  5. Megesik az néha mindenkivel😀

  6. 2-vel is neveznek :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

    Kép

    Kép

  7. Oké az most már meg van, hogy a speciális kiadású órák számlapjai csak ugyanazon típusokra adhatók át, de mi a helyzet fordított esetben. Lehet-e egy normál kiadású számlapot átadni speciális kiadásúra?

  8. Az alap számlapok minden óratípuson megvannak, plusz ahoz jön hozzá a nike vagy a hermés speciális számlap.

  9. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen én is szeretnék egy azt hiszem Nike számlapot ami mutatós de a felső harmadában digitálisan is kiteszi az időt. Sajna Nike óra kell hozzá, de ez a Series 4 LTE most kb 60e-ben áll hát majd a következő lesz a Nike óra ha villant valamit az Apple óra fronton, hogy megérje cserélnem, esetleg ha megint egy frissítésnél meghal szegény a szokásos módon. :grinning:

  10. Szifon Gergőtől kérdezném,hogy a monogrammot hol lehet átírni?
    Nekem oda Csabi-t ír,de azt sem én írtam be. Az  logó az megvan,de nem tudom,hogy hogyan és hol kell lecserélni.
    Köszönöm szépen.

  11. Ilyet amúgy nagyon egyszerüen tudsz csinálni, az alma logó helyett tudsz betenni bármilyen képet.

  12. Bocs! Lehet, hogy valamit nem értek, csak öt karakter betűt enged beírni, hogyan teszem bele az Apple logót?

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Ez nem jó nekem, ahogy a kalifornia sem sajna , mert kevés az ikonja, de azért köszönöm nektek.
    Mintha kerek lett volna amit a Nike-nál láttam régebben, de lehet rosszul emléxem, ott talán volt pár ikon még.
    De ha lenne olyan lap ami tele lehet rakni ikonnal és az óra kiírás pici azt be tudnám tenni pl a Kalifornia után és arról használható marad az óra nem kell pár dolog miatt lapozgatni többet. Addig ameddig nem lesz rá kreátor sztem ezekkel kell beérjük és lehet még néhány év is mire engedik majd, ha engedik valaha.

  14. Ennyire tudod telerakni így, ha középre képet teszel.
    image

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Igen köszi ismerem az infografikoné ilyen amiből kettőt használok most és kevés az ikonszám.
    Igazából ha lenne olyan aminél a dátum helyén figyelne az óra jobb felül és alatta lenne 9db ikon azzal jóban lennék már, de nincsen ilyen sajna, persze kisebb ikonmérettel kiférne több is és még talán használható is maradna, 4x4 és akkor kiférne amit szeretnék. Majd a W-OS 27-nél talán :crazy_face:
    Azért igazán lehetne ennyi zséért szabadon választott számlap is kreátorból, de még ha jól tudom droidon sincsen, meg a samu tizen-jén sem.

  16. De amúgy a nike számlapokon még kevesebb komplikáció van, akkor nem igazán értem milyet is szeretnél.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Azért is írtam, hogy lehet rosszul emléxem régebben mikor valamelyik OS-nél jöttek az új lapok, mintha ott láttam volna egyet Nike órákra aminél az óra digitálisan mint a kaliforniánál a mutatósban integrálva és voltak ikonok a sarkokban talán meg lehet a számlapon alul is pár. Persze csak találgatok ennyi idő után hogyan is nézett ki adott lap, mivel akkor is csak Nike-ra és most is csak arra lenne ha tudnám még melyik is volt, de persze azon sem lenne elég az ikonszám nekem, csak két lap használatával talán .
    ÁLLJ! Hülye vagyok vagy eddig nem lehetett az infografikon kerek számlapjára kitenni az órát digitálisan? Aki régot használ OS6-ot nézze már meg légyszives.

  18. Nekem az infografikon csak analog órával van os7-en. Az infograph modularban van digitális óra. Amúgy igen a nikeban van olyan mint a kalifornia csak digitális órával.
    image

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ez kb jó lenne több ikonnal vhogy :grinning:

  20. Avatar for expa expa says:

    Hú de szánalmas számlapok ezek a SAMSUNG féle okosórához képest. Gáz…

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor használj Samsung órát, igazán nem nagy kaland. ennél a cikknél viszont ezeket a szánalmas számlapokat osztják meg az olvasók egymással, ha nem baj.

  22. Avatar for expa expa says:

    Nem használok okosórát, nem tetszenek :smiley:

  23. Avatar for pockos pockos says:

    Sziasztok Felraktam a watchra az új szoftvert és nem működik jól -pl a naptárt fel se kínálja így a dátumot ki se tudom rakni a számlapra. Már többször is újrapárosítottam de semmi változás. Mi lehet a gond?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye amúgy a gyári naptár app le van töltve az órára? mert ha nincs, akkor töltsd le az App Store-ból.

  25. Avatar for pockos pockos says:

    Köszi,az volt a gond.

  26. Uraim!!! Nekem egy a vesszőparipám de lehet h én vagyok a tudatlan. Szóval! Létezik az h az órán nem tudom megnézni h pl dec 20 milyen napra esik?? Tehát nem tudok teszem azt az október ,november vagy 2021 januárra menni az órán? Ez régóta foglalkoztat mert ha nem akkor ez egy jó nagy blama…attól függetlenül h imádom az órám és minden alma nálunk de erre legyen már vmi megoldás…

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet rá vmi app esetleg?

  28. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Akkor minek trolkodsz?

  29. Avatar for expa expa says:

    Vennék én okos órát az almától de nagyon gyengék szerintem. Az iPhone-t szeretem de a watch gyalázatos ennyiért…

  30. Expa fejezd be. Minden egyes cikknél oda kommenteled, hogy szar. Tudjuk hogy hogy szerinted szar. Megértettük. De nem érdekel minket továbbá, hogy neked szar :smiley:

  31. Avatar for expa expa says:

    okés, ez van :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Csabus13 Avatar for xantos85 Avatar for Leukothea Avatar for Fapuma77 Avatar for Istvan62 Avatar for pockos Avatar for Hacsi Avatar for expa Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin