fbpx Skip to content

Az Apple a watchOS 7-tel elérhetővé tette az óraszámlapok megosztását. Ez azt jelenti, hogy akár óráról, akár a Watch alkalmazásból kényelmesen megoszthatjuk az általunk készített óraszámlapokat.

Apple Watch óraszámlapok és alkalmazások

Ennek örömére a Szifon.com csapat több tagjától elkértem a jelenleg használt számlapjaikat, amik ugye tartalmazzák azokat a komplikációkat, alkalmazásokat is, amiket mi használunk. Sokszor kérdeztétek már, hogy milyen alkalmazásokat használunk órán, amire 2018-ban már válaszoltunk, és igazából ez nem is nagyon változott, de óraszámlapok tekintetében sok aprósággal találkoztam az elmúlt napokban, amiket megosztanám veletek. Vágjunk bele!

Szifon Gergő (Admin) Apple Watch óraszámlapja

Kezdjük is rögtön a saját számlapommal. Én egy Apple Watch Series 4 rozsdamentes acél órát használok. Én mindig is rozsdamentes acél párti voltam, ezt tekintem órának, de nyilván mindenkinek más tetszik. Ha lenne rozsdamentes acél kék, vagy piros változat és nem csak alumínium, akkor lehet idén váltanék Series 6-ra, mert nekem nagyon tetszenek az új színek. Azonban azt is érdemes fejben tartani hogy a jelenlegi szíjaink sajnos nem fognak illeni az új színekhez. ??‍♂️ Meglátjuk, mit hoz a jövő, tetszik a Series 6, de azért nem vetem bele azonnal magam, főleg nem több mint 300 000 Ft-ért.

Ahogy a Szifon.com csapat többsége, úgy én is az Infógrafikon számlapot használom. Lényegében ez adja a legtöbb információt számunkra, ami nálam leginkább a pulzus, az időjárás, a mozgás, és még néhány apróság.

  • Bal felül Heartwatch appot használom arra, hogy mutassa az átlag pulzusomat és az elmúlt időszak legmagasabb és legalacsonyabb pulzusát.
  • Jobb felül az időjárással találkozhattok, a beépített időjárás alkalmazást használom
  • Bal alul a szokásos mozgás információk láthatóak, jobb alul pedig az UV, ami télen nem annyira fontos, szóval ide még keresem a megfelelő appot.

Az egész számlap érdekessége talán a középen kirakott Üzenetek app, ami azért került oda, mert én nagyrészt azon keresztül kommunikálok, így ha mondjuk jön egy értesítés (némítva), és időben nem tudok ránézni az órára, akkor csak később felemelem és tudom, hogy valamilyen értesítést kaptam, vagy írtak nekem, mert az üzeneteknél ott lesz egy szám. Így rögtön tudom, hogy írt valaki, anélkül, hogy értesítési központot le kellene húznom. Ezen kívül, ha valakit érdekel, akkor az Apple logó azért van középen, mert beállítottam monogramot az órafelületen és ott az Apple logót () adtam meg.

Ezzel le is tudtuk az én óraszámlapomat, nem nagyon használom másra az órát, csak értesítésekre. Nem futtatok appokat, csak ha edzést tartok, így elmondható, hogy én leginkább kommunikációra használom az órát. A felület innen tölthető le: Szifon Gergő számlap

Dániel Apple Watch óraszámlapja

Dániel sajnos nem azok közé tartozik, akik kihasználják az órára letölthető alkalmazásokat, illetve ő is leginkább az Infógrafikon nevű számlapot használja, ami lényegében az Apple Watch Series 4-gyel vált elérhetővé és azóta is a legjobban használható óraszámlap. Jelenleg egyébként egy rozsdamentes acél Series 5 órát használ, és egyáltalán nem volt elragadtatva az újdonságokat hallgatva a Series 6 kapcsán. Egyelőre nem tervezi a váltást, de igazából neki annyira nem is fontosak az új óra új funkciói.

Dani számlapja lényegében az alap alkalmazásokból áll, ami bal felül az UV index, jobb oldalt az időjárás, balra lent az időzítő, ami valójában helykitöltés már, mivel olyan alkalmazásokat szeretünk ide rakni, amik illeszkednek az órafelület kör alakjához. Egyetlen egy alkalmazás miatt érdemes azonban beszélni erről az órafelületről, az pedig középen jobb oldalt látható. Ő a Zero.

A Zero egy érdekes alkalmazás, ami segíthet abban, hogy egészségesebben éljünk. A Zero az egyik legjobb app “intermittent fasting” azaz időszakos böjtölés követésére, ami leginkább azt jelenti, hogy a nap folyam 16 órán át nem eszünk és 8 óra áll rendelkezésre, hogy bármit ehessünk. Ennek számos egészséges hatása van, illetve több féle, kevésbé intenzív verziója is van, például 12 óra evés, 12 óra nem evés, és így tovább. Az app mindig küld értesítést, hogy mikor jár le az adott kitűzött cél, és ezzel időben étkezhetünk. Érdemes letölteni és kipróbálni. ? Dániel óraszámlapja innen tölthető le.

Jadeye (főszerkesztő) Apple Watch óraszámlapjai

Jadeye jelenleg két órát használ, az egyik egy Apple Watch Series 2 Edition, ami a fehér kerámia változat. A másik pedig egy rozsdamentes acél Apple Watch Series 5. Ő minimálban használja mindkét óráját, így az alap alkalmazásokon kívül lényegében nem használ mást.

Bal oldalt a kompakt moduláris számlapot láthatjuk a Series 5-ön, aminek a célja az idő digitális kijelzője nagyban. Jobb oldalt a normál moduláris számlapot használja, ami a régebbi generációs órákra is elérhető. Itt a szokásos időjárás, dátum, mozgás kombót láthatjuk. Jadeye Series 5-ös számlapja innen, Series 2-es számlapja pedig innen tölthető le.

Hori Apple Watch óraszámlapja

Hori a Szifon.com-on játék cikkeket szokott írni, de mára már inkább az oldal grafikájában segít be, illetve termék fotózással is sokszor segít nekünk. Érdemes követni az Instagramját. ? Ő egy alumínium Apple Watch Series 4 Nike+ órát használ.

Az ezüst tokozáshoz fehér óraszámlap dukál. A kronográf nem más, mint egy olyan óra, ami adott időperiódusok mérését teszi lehetővé. A leggyakrabban ezért a stopperfunkcióval azonosítják, de sok típusnál más időszakaszt is mérhetünk a segítségével, ilyen az Apple Watch is. Itt már bal felül a dátummal találkozhatunk, jobb felül pedig a szokásos időjárást láthatjuk. Bal alul a TYME 2 alkalmazást használja Hori, ami lényegében egy Time Tracker app. Segítségével az egyes projektekkel töltött időt tudja mérni. Végül pedig jobb oldalt alul az edzéseket találjuk. Hori óraszámlapja innen tölthető le.

Naura óraszámlapja

Nóri az egyetlen a csapatból, aki a Nike óraszámlapot használja. Ezzel lényegében le is szűkítettük azon órákat, amikre telepíthető az ő számlapja.

 

A Nike Hybrid órafelület rendkívül hasonló az Infógrafikon számlaphoz, csak éppen itt megkapjuk a Nike+ egyedi kinézetét. Ebben a változatban a Pipa jel a Nike Run Club alkalmazást indítja el. Bal felül a kalóriaszámlálást a Yazio app segítségével kíséri nyomon. Jobb felül a már tényleg megszokott időjárással találkozhatunk ?, bal alul pedig az UV-val. Jobb alul, ahogy én is, Nóri is a Heartwatch alkalmazást használja a pulzus megjelenítésre. A Nike jel fölött az Edzés alkalmazástól kapunk információkat, például a legutolsó edzésünket. Az óraszámlap innen tölthető le a Nike órákra.

Buddywatch – avagy válogass a kedvedre az Apple Watch számlapok közül

A watchOS 7 egyik legnagyobb újdonsága, hogy most már egy alkalmazás többféle komplikációjából is készíthetünk számlapot. Ilyen lehet mondjuk egy szörfözéssel, vitorlázással, vagy úszással kapcsolatos számlap. De fotózással kapcsolatban is létrehozhatunk ilyet, lásd:

Ezeket a Buddywatch alkalmazásból kényelmesen letölthetjük, sőt, akár több 100 számlap közül is választhatunk, és még tippeket is kaphatunk különböző alkalmazásokhoz, vagy az adott számlaphoz illő szíjakhoz.

[appstore id=”1526992897″]

Oszd meg a saját Apple Watch számlapodat a Szifon.com olvasókkal!

Felkészítettük a Szifon.com közösségi oldalát, hogy a cikk alá feltölthesd te is az általad használt számlapot. ? Ehhez nem kell mást tenned, mint a saját számlapodat lementened az Fájlok alkalmazásba, majd pedig feltöltened hozzászólásként. ?

Fontos tudni, hogy nem minden számlap tölthető le minden órára: Nike számlapot csak Nike órára tudunk majd letölteni, és ugyanez a helyzet a Hermès esetén is, illetve értelemszerűen a Series 4-gyel megjelent, nagyobb kijelzőre tervezett számlapokat sem tudjuk a Series 3-as órával használni.

Megosztáskor képernyőfotót is csatoljatok a számlapról, illetve adott esetben kis leírást is, ahogy én is megtettem a cikkben. Segítsünk egymásnak, hogy megtaláljuk Magyarország tökéletes Apple Watch óraszámlapját!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.