fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel az iOS 13, alig több mint két héttel az iOS 13.7nyolc béta változat, és mindössze alig egy nappal a GM után az Apple kiadta az iOS 14-es frissítést.

Az iOS 14 esetén az Apple 11 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Ezek legfontosabbjai a megújult főképernyő az App Library nézettel és widgetekkel, a kép-a-képben opció az iPhone-on is, az újratervezett Siri képernyő, a Translate app, az Üzenetek, a Térképek és a Safari fejlesztései, HomeKit újdonságok, a Car Key és CarPlay újdonságai, az AirPods Pro új hangzásvilága és kezelhetősége, az App Clips funkció és az Adatvédelmi fejlesztések. Az iPadek esetén külön iPadOS érkezik, amiről külön cikkben ejtünk szót. Nézzük, mit ír az Apple az iOS 14-ről!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Teljesen új. És mégis ismerős.

Az iOS 14 egy új kinézetet ad azoknak a dolgoknak, amelyeket a leggyakrabban használsz, hogy így még könnyebb legyen a használatuk. Az új funkciók mindent a kezed ügyébe adnak, amire az adott pillanatban szükséged lehet. És az alkalmazások, amiket használsz, sokkal intelligensebbé, személyesebbé és bizalmasabbá válnak.

Felhasználói élmény

Többre leszel képes az iPhone-oddal, mint eddig valaha. Az iOS 14 újragondolja a felhasználói élmény legmeghatározóbb részeit, hogy sokkal segítőkészebb és személyesebb legyen.

Widgetek a Főképernyőn

A widgeteket teljesen újraterveztük, hogy még több információt adjanak egyetlen pillantásra – és most már a Főképernyőhöz is hozzáadhatod őket. Válassz a különböző méretek közül, és rendezd el őket tetszésed szerint.

Ezen felül lehetőséged van okos widgetekre is, amelyek intelligensen, az általad leggyakrabban használt appok alapján jelennek meg, és mindig az adott pillanatnak megfelelő widget fog megjelenni automatikusan.

Alkalmazáskönyvtár

Az új Alkalmazáskönyvtár automatikusan rendezi az alkalmazásaid ikonjait egy egyszerű, könnyen átlátható nézetbe. Az alkalmazásokat a rendszer kategória alapján rendezi, és a leggyakrabban használt alkalmazásaid mindig csak egyetlen koppintásra vannak.

Kompakt hívásértesítés

Az iPhone-on a hang-, a FaceTime- és a külső fejlesztők alkalmazásaiban érkező hívások egy teljesen új, kompakt designnal rendelkező értesítésként jelennek meg, ami már nem fedi el a teljes képernyőt.

Kép-a-képben – mint az iPaden

Most már tovább nézheted a videókat, vagy folytathatod a FaceTime hívást egy kis “ablakban”, miközben egy másik appra váltasz.

Üzenetek

A kapcsolattartás még sosem volt ennyire fontos. Ezért az iOS 14 új módokat kínál ahhoz, hogy követhesd a legfontosabb beszélgetéseid fonalát, főleg a csoportos csevegések esetén, és hogy még jobban kifejezhesd magadat.

Kitűzött beszélgetések

Tűzz ki akár kilenc fontos beszélgetést kedvencként a lista tetejére, hogy bármikor könnyen elérhesd őket. A kitűzött beszélgetések esetén rögtön láthatod a bejövő üzeneteket, ahogyan azok megérkeznek, a küldő fél fotójával együtt, így rögtön láthatod, hogy ki és mit szólt hozzá épp az adott üzenetváltáshoz.

Csoportképek

Adj a csoportos beszélgetéseidnek egy vizuális identitást egy fotó vagy Memoji hozzáadásával, vagy válassz egy emojit.

Említések

Írd be valaki nevét ahhoz, hogy megemlítsd! Amikor pedig téged említ valaki, akkor a neved kiemelésre kerül. Ezen felül még azt is beállíthatod egy adott csoportos beszélgetés esetén, hogy csak akkor kapj értesítést, ha valaki téged említ meg.

Válaszolj adott üzenetre

Most lehetőséged van közvetlenül egy adott üzenetre válaszolni egy csoportos beszélgetésben. Az üzeneteket láthatod a csoporton belül, vagy pedig rákoppinthatsz az adott üzenetszálra egy fókuszáltabb nézetre, amiben csak az egymásnak adott válaszok látszanak az adott üzenet esetén.

Új Memoji stílusok és matricák

Az új életkori opciók és arcmaszkok mellett válaszd ki a több mint 20 új frizura vagy fejfedő közül azt, amely a legjobban kifejezi a hobbidat, hivatásodat, vagy a személyiségedet.

Térképek

A Térképek a legjobb módja a navigációnak és a világ felfedezésének, miközben óvja a privát szférádat. Az iOS 14-ben a Térképekkel minden eddiginél könnyebb az új helyek felfedezése, amelyekhez már környezetbarát navigációs módot is választhatsz.

Pattanj bringára!

A Térképek immár támogatja a bicikliutakat is. Ezek esetén láthatod a szintemelkedést, a forgalmas útszakaszokat, lépcsőket és meredek emelkedőket is az utad tervezése során. A Térképek figyelembe veszi a szintemelkedéseket, így tájékoztatni fog, ha keményen tekerned kell majd felfelé, vagy pedig csak kényelmesen gurulhatsz. Értesítést kapsz, ha a tervezett úton meredek emelkedőre kell számítanod, vagy pedig ha lépcsőznöd kell a bicajjal. Természetesen olyan útvonalat is ki tudsz választani, amely teljesen elkerüli a lépcsőket, vagy a forgalmas útszakaszokat.

Úttervezés elektromos járművel

Tervezz már eleve az elektromos töltőállomásokkal. A Térképek képes nyomon követni az elektromos járműved töltöttségét, és figyelembe veszi például a szintemelkedéseket, hogy mindig biztosan legyen töltőállomás, amivel az egész út gond nélkül teljesíthető. A Térképek azt is tudja, hogy milyen típusú töltő csatlakozóval rendelkezik a járműved, és csak a kompatibilis töltőállomásokat teszi rá az útitervedre.

Idegen helyen vagy? Nem gond!

Az Apple Térképek szerkesztői együttműködtek a megbízható brandekkel és partnerekkel, hogy összegyűjtsenek olyan helyeket világszerte, amelyeket érdemes meglátogatni enni, vásárolni vagy csak felfedezni. Ezeket az ajánlatokat ráadásul el is mentheted, és automatikusan frissülnek, ha új helyek kerülnek hozzáadásra, így mindig a legfrissebb javaslatok közül tudsz választani. (Egyelőre csak San Francisco, New York, London, és Los Angeles esetén lesz elérhető.)

Fordító

A különböző nyelveket átívelő beszélgetéseknek természetesnek és könnyednek kell lennie, és persze hogy bizalmasak maradhassanak. Bemutatjuk a teljesen új Fordító appot, amellyel 11 különböző nyelv között van lehetőséged a beszélgetésre. (A magyar nincs köztük.)

Beszélgetés mód

A Fordítóval a beszélgetések egyszerűek és könnyűek. Csak fordítsd fekvő módba az iPhone-odat, nyomd le a mikrofon gombot, és mondj valamit. Az automatikus nyelvfelismerés átírja a hallottakat szövegesen az eredeti nyelven, és a képernyő másik felén pedig a másik nyelven, amit fel is olvas. A Fordító fejlett gépi tanulást használ magán a készüléken az Apple Neural Engine segítségével a természetesen hangzó beszélgetésekhez.

Offline is használható

A Fordító akár teljesen offline módon is használható. Az app összes funkciója elérhető offline módon is a letöltött nyelvi csomagokkal, és így teljesen bizalmas maradhat minden beszélgetésed anélkül, hogy ki kellene kapcsold a készüléked internet elérését.

Kedvencek

Ments el fordításokat a Kedvencek fülön gyors elérésre. Megtekintheted a korábbi fordításaidat is, és elmentheted a lefordított mondatokat.

Figyelemfelkeltő mód

Nagyítsd fel a lefordított szöveget fektetett nézetben, hogy még könnyebb legyen elolvasnia a másik félnek, akivel szeretnél szóba elegyedni.

Siri

Siri létfontosságú abban, hogy információt szerezzünk, vagy elvégezzünk valamit. És köszönhetően az új, kompakt designnak, most már úgy veheted hasznát Siri minden tudásának, hogy elvesztenéd a kontextust, amivel éppen foglalkozol.

Kompakt design

Siri egy teljesen új, kompakt kinézetet kapott, amivel gyorsan hozzájuthatsz információhoz, miközben továbbra is fókuszálhatsz arra, amit éppen csinálsz.

Sokkal nagyobb tudás

Siri már több mint 20-szor több tényt ismer, mint három évvel ezelőtt.

Webes válaszok

Siri most már képes sokkal széleskörűbb kérdésekre is válaszolni az interneten elérhető információknak köszönhetően.

Küldj hangüzeneteket

Ha a diktált szöveg helyett inkább szeretnéd jobban kifejezni magadat, akkor már előszavas hangüzenetek elküldésére is megkérheted Sirit.

Még mindig nincs magyar nyelv!

Sajnos hiába lesz egyre okosabb és ügyesebb kedvenc személyi asszisztensünk, a magyar nyelv megtanulása még mindig várat magára. ? Na de talán majd az iOS 15-tel…? ? (Nagy bociszemekkel nézünk innen távolról Tim Cookra, hátha beválik! ?)

Otthon

Az Otthon app segít intelligensebben – és ami a legfontosabb, biztonságosabban – menedzselni az okos otthonodat. És mostmár sokkal könnyebb kihasználni a HomeKit-kiegészítők széles körét.

Automatizálási javaslatok

Amikor egy új HomeKit kiegészítőt adsz hozzá, az Otthon app javasol hasznos automatizálásokat, így rögtön munkára is foghatod.

Állapotjelzés

Az Otthon app új vizuális állapotjelzése fontosság alapján teszi sorba a kiegészítőket, hogy lásd, melyek igénylik a figyelmedet, és könnyen vezérelheted is őket.

Adaptív világítás

Állítsd be, hogy a világítás színhőmérséklete az adott napszaknak megfelelően változzon. A támogatott világítótestek most már képesek automatikusan állítani a színhőmérsékletüket a nap folyamán, ezzel maximalizálva a kényelmet és a produktivitást. Ébredj reggel melegebb tónusokra, és ints búcsút a kék fénynek az éjjeli nyugalom közeledtével.

Zónák

Adj meg zónákat, amelyek a biztonsági kamerád által látott terület legfontosabb részeire fókuszálnak, így értesítést kaphatsz, ha a kamera mozgást érzékel a beállított zónában.

Arcfelismerés

A biztonsági kamerák és kapucsengők most már képesek azoknak az embereknek a felismerésére, akiket a Fotók appban megadtál a személyek alatt. Jelölj meg személyeket és kapj értesítést, ha őket látja a kamera.

Az arcfelismerés és zónák a HomeKit Secure Video részét képezik, amely funkció a kameráid képét teszi elérhetővé az Otthon appban. Ez egy biztonságos és privát módon működő szolgáltatás: az összes elemzés közvetlenül az otthonodban található Apple eszközeiden történik – és nem a felhőben.

Safari

A webböngészésnek gyorsnak, hatékonynak és privátnak kell lennie. Az iOS 14-ben a Safari minden eddiginél reszponzívabb és alkalmasabb erre, miközben új módokat kínál az adataid védelmére is.

Fordító (béta)

A Safari most már képes lefordítani a weboldalakat hét különböző nyelvre is. Amikor egy olyan weboldalt nyitsz meg, amit a Safari le tud fordítani, egy külön ikon jelenik meg. Egyszerűen csak koppints erre az ikonra, és olvass.

Teljesítmény

A világ leggyorsabb mobil böngészője. A lángolóan gyors JavaScript motornak köszönhetően a Safari kétszer gyorsabb JavaScript teljesítményre képes, mint a Chrome az Androidon.

Jelszó monitorozás

A Safari figyelmeztet, ha az általad használt jelszó nem biztonságos. Monitorozza a mentett jelszavaidat, hogy biztos lehess benne, hogy azokat nem kompromittálta egy adatszivárgás. Ehhez erős kriptográfiai technikákat használ, hogy rendszeresen összehasonlítsa a jelszavaid derivációit a feltört jelszavak listájával biztonságos és privát módon, amely magát a jelszavaidat nem fedi fel senki számára – még az Apple számára sem.

Adatvédelmi jelentés

Most már rákoppinthatsz az Adatvédelmi jelentés gombra, hogy megtudd, az egyes weboldalak hogyan kezelik az adataid védelmét.

Autókulcsok és CarPlay

A CarPlay átalakította a kapcsolatot az iPhone-od és az autód között. Most ez a kapcsolat még erőteljesebbé válik azzal, hogy képes leszel kinyitni és elindítani az autódat az iPhone-oddal.

Autókulcsok a Walletben

Nyisd ki és indítsd az autódat az iPhone-nal. Tartsd a digitális autókulcsodat a Wallet appban, így a fizikai kulcsot otthon hagyhatod. Egyszerűen tartsd oda az iPhone-t az autód ajtajához a kinyitáshoz. Amint beszálltál, csatlakoztasd az iPhone-t az olvasóhoz, vagy a vezeték nélküli töltőhöz az autód indításához. Ráadásul ez az Apple Watch-csal is működik.

Oszd meg és kezeld a kulcsokat

A kulcsok barátokkal vagy családtagokkal való megosztása könnyű. Testre szabhatod a beállításokat, és létrehozhatsz korlátozott profilokat, ami a friss jogosítvánnyal rendelkezők számára lehet ideális. Bármikor visszavonhatsz és megoszthatsz egy kulcsot, akár csak időszakosan is.

Tartalékenergia

A tartalékenergia funkcióval az iPhone-od a lemerülése után még 5 órán át használható az autód kinyitására és elindítására.

CarPlay háttérkép és új app típusok

Válassz ki egy hátteret, ami jól mutat az autódban. A CarPlay emellett új app típusokat is támogat, például parkolás, elektromos autó töltés és étel rendelés.

AirPods

Az AirPods varázslatos hallgatási élményt nyújt. Az iOS 14-gyel ez a varázslatosság új trükkökkel bővül, legyen szó zenehallgatásról, podcastekről, vagy filmnézésről.

Térhangzás

Teljes térhangzás, akármerre is járj. Az AirPods Pro-val moziszerű élményben lehet részed. A térhangzás és a dinamikus fejkövetés segítségével a hang mindig a megfelelő helyről szól, még ha elfordítod is a fejed, vagy a készüléked teszed máshová.

Töltöttségi értesítések

Az új töltöttségi értesítések kényelmesen jelzik, ha itt az ideje az AirPods-od feltöltésének.

Automatikus váltás

Válts az egyes eszközeid között automatikusan, anélkül, hogy manuálisan kellene csatlakoztatnod az AirPods-odat az adott készülékhez. Ha befejezel egy hívást az iPhone-odon, és felveszed az iPadedet, hogy megnézz egy filmet, az AirPods is automatikusan átvált az iPadre.

Fejhallgató beállítás

Állítsd be az AirPods-od hangját a hallási nehézségeknek megfelelően. A beállítási opciók felerősítik a halkabb hangokat és finomhangolhatók a te saját hallásodnak megfelelően, hogy segítsen a zene, a hívások és egyéb hangok pontosabb és tisztább hallásában.

Audio Megosztás az Apple TV-hez

Csatlakoztass két pár AirPods-z az Apple TV 4K készülékedhez, és nézzetek meg kettesben egy filmet anélkül, hogy az másokat zavarhatna.

App Clip-ek

Az App Store-ból letöltött appok megváltoztattak jóformán bármit, amit csak teszünk. Most már egy még gyorsabb módja van annak, hogy ezt kihasználhassuk: az App Clip-ek. Egy adott app egy kis része, egy App Clip azonnal elérhető, amikor szükséged van rá egy adott feladatra fókuszálva.

Fedezd fel az App Clip-eket

Az App Clip-ek könnyen felfedezhetőek, és használhatók abban a pillanatban, amikor épp szükséged van rájuk. Mint például egy kerékpár bérlésekor, parkolás fizetésekor, étel rendeléskor, és még sok más helyzetben.

App Clip-eket találhatsz a való világban NFC-tageknek vagy QR-kódoknak köszönhetően, és elindíthatd őket a Safari, a Térképek és az Üzenetek használata közben. A helyek, ahol elérhetőek az App Clip-ek, könnyen felismerhetőek a speciális, az Apple által tervezett App Clip kódoknak köszönhetően. Az App Clip kódok egyedileg párosítva vannak egy App Clip-pel. Beszkennelheted őket a Kamerával, vagy érintsd hozzájuk a készülékedet az NFC használatához.

Gyors betöltődés

Az App Clip-ek kis méretűek, így villámgyorsan letöltődnek. Amint hozzáférsz egy App Clip-hez, egy kártya jelenik meg a kijelzőn. A Megnyitásra koppintva elindul az App Clip egy fókuszált alkalmazásélményt nyújtva, teljeskörű adatvédelem mellett.

Gyors és privát

Lépj be gyorsan az alkalmazásokba, amelyek támogatják a Bejelentkezés az Apple-lel opciót, és hajts végre tranzakciókat biztonságosan és azonnal az Apple Pay-t használó appokkal.

Adatvédelem

Az adatok védelme alapvető emberi jog, és mindennek az alapja, amit teszünk. Épp ezért az iOS 14-gyel még nagyobb kontrollt adunk a kezedbe az általad megosztott adatok felett, és még jobban átláthatóvá tesszük, hogy ezek az adatok hogyan kerülnek felhasználásra.

Adatvédelmi információk az App Store-ban

Most már tájékozódhatsz az App Store-ban arról, hogy egy adott app milyen adatvédelmi gyakorlattal rendelkezik, már annak letöltése előtt is.

Rögzítési indikátor

Egy új indikátor jelenik meg a kijelző tetején, amikor egy alkalmazás a mikrofont vagy a kamerát használja, és a Vezérlőközpontban is láthatod, ha egy app nemrég ezeket használta. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mit jelentenek az iOS 14 zöld és narancssárga visszajelző pöttyei?

Válts a Bejelentkezés az Apple-lel opcióra

Válts egyszerűen a Bejelentkezés az Apple-lel opcióra, amikor az ezt támogató alkalmazásokba belépsz. Ezzel megtartod a már használatban lévő fiókodat, viszont eggyel kevesebb jelszót kell nyilvántartanod.

Viszonylagos helyzet

Add meg csak a viszonylagos helyzeted a pontos helyzet helyett – tökéletesen megfelelő az olyan appokhoz például, mint a helyi hírek és az időjárás.

És még sok más

App Store. A fejlesztőknek most már lehetőségük van az előfizetéseket megosztani a családtagok között a Családi Megosztás tagjai számára. A tökéletesített app termékoldalaknak köszönhetően az app fontos részletei jobban áttekinthetőek. És a keresés is javult, helyesírás-ellenőrzéssel, és már a szerkesztői gyűjtemények is megjelennek a találatok között.

Apple Arcade. Fedezz fel és játssz a következő játékoddal az új böngészési funkciókkal az Apple Arcade kínálatában. Most már láthatod, hogy melyik játékok a népszerűek a Game Center ismerőseidnél. És folytasd a játékaidat az iPhone, iPad, Mac vagy Apple TV között váltva a Játék Folytatása funkcióval.

Kiterjesztett valóság. Az ARKit 4-ben elérhetővé vált a Location Anchor, amivel a fejlesztők adott helyszínekre helyezhetik a világban az általuk fejlesztett AR élményeket, mint például az életnagyságú AR művészeti installációkat, vagy navigációs iránymutatókat. És még több felhasználó élvezheti a csak az előlapi kamerával elérhető AR-élményt a kibővített arckövetéssel az A12 Bionic processzorral kezdődően.

Kamera. A fotózás még gyorsabb, beleértve az első kép elkészítésének és a több kép egymás utáni fotózásának teljesítményét. Az új expozíciós beállításokkal pedig rögzítheted az expozíciós értéket, miközben a fókuszt más pontra helyezed.

Game Center. A gyönyörűen újratervezett Game Center megkönnyíti, hogy új játékokat fedezz fel és játssz a barátaiddal. Érd el könnyen az eredményeidet, a ranglistát és a Game Center profilodat az App Store-ból és a Game Center-t támogató játékokból.

Egészség. A teljesen új Alvás az Egészség appban segít, hogy elérd az alvási céljaidat. Az új hallási opciók segítenek megérteni, hogy milyen hangosan hallgat bármit is a fejhallgatón keresztül, és hogy ez idővel hogyan befolyásolhatja a hallásodat. Az egészséged és biztonságod ellenőrizheted egy helyen az Egészségügyi Ellenőrzőlista alatt. Az Egészség app pedig új adattípusokat is tartalmaz a mobilitás, egészségügyi nyilvántartás, tünetek és EKG esetén.

Jegyzetek. A magán az eszközön meglévő intelligencia segít mindenben, kezdve a jegyzeteid megtalálásától egészen az élesebb dokumentum-szkennelésig. A design frissítése pedig segít fókuszálni a tartalomra és a legfontosabb lépésekre, amiket végrehajthatsz.

Fotók. Rendezd a fotóidat és videóidat új szűrési és rendezési opciókkal, és navigálj könnyedén még több nézetben az ujjaiddal összecsípve vagy széthúzva őket az appon belül.

Emlékeztetők. A gyors hozzáadás és az okos javaslatok segíthetnek, hogy erőfeszítés nélkül tudj új emlékeztetőket rögzíteni. A megosztott listák tagjai most már egymáshoz is hozzárendelhetnek emlékeztetőket, így az egyes feladatok szétosztása is egyszerűbb, mint eddig valaha.

Válassz alapértelmezett email klienst és böngészőt! Az iOS 14-gyel kezdődően már harmadik fél által fejlesztett email klienst és böngészőt is megadhatsz alapértelmezettként, rendszerszinten.

Hangjegyzetek. A világ legnépszerűbb hangrögzítő appja új eszközöket kap a felvételek rendszerezéséhez. A teljesen új Felvételek Feljavítása funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen koppintással javíts a felvételeid hangminőségén.

Időjárás. Maradj informált a súlyos időjárási eseményekről, és tájékozódj a várható időjárásváltozásokról, így tudhatod, hogy a következő nap jelentősen melegebb, hidegebb, vagy csapadékosabb lesz-e. Az USA-ban egy grafikonon percről-percre is láthatod a csapadék intenzitás előrejelzését a következő órára vonatkozóan.

Az iOS 14 összes újdonságát itt sorolja fel az Apple: Új funkciók érkeznek az iOS 14-gyel.

Kompatibilitás

Az iOS 14 az összes olyan készülékre elérhető, amire az iOS 13 is:

Hogyan telepíthető az iOS 14?

Bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük a Finder és az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is a számítógépünk segítségével, amit aztán “zárolunk”, így azt nem írja azt felül az új mentésekkel a gépünk. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 13-as verzióban is, hiszen ezeket az iOS 14 frissíti az új verzióra.

A frissítéshez meg kell majd adnunk a készülékünk jelkódját.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük a számítógépünk segítségével is a Finderben vagy az iTunes-ban, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor a Finder vagy az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. Számítógéppel ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 14-et, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor a gépünk azt feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 14-et, mert elképzelhető, hogy az esetlegesen frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni. Pár nap alatt általában kiderül, hogy mi a helyzet ilyen téren. (Ez a fajta “függetlenítés” már nem igazán jellemző.)

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 14-et, és nem akarunk semmi “szemetet” esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ezt áthidalhatjuk azzal, hogy az iCloud fiókunkkal szinkronizáljuk az egyes adataikat, amelyekbe már az Üzenetek is beletartoznak. Az ilyen adatok a készülék új iPhone-ként való beállítása után az iCloud fiókunkba való belépéskor automatikusan letöltődnek a készülékre. A biztonsági mentéssel szemben viszont így egyes beállítások és tartalmak, így például az App Store-os alkalmazások adatai nem feltétlenül kerülnek vissza, kivéve ha utóbbiak az iCloud Drive-on tárolták az adataikat.

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent iOS 14 buildszáma 18A373, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek már a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Közvetlen letöltési linkek, ha a frissítés továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

A letöltött fájlokat Windows-on a ⇧ (shift), macOS-en az ⌥ (alt/option) lenyomása közben a Finder vagy az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Az iOS 14-re egyelőre nincs jailbreak

Az iOS 14-re egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 14-re. Azt jelenleg nem lehet tudni, mikor várható egyáltalán jailbreak.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Hogyan tehető vissza az iOS 13?

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha a számítógépen a Finder vagy az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal, illetve kapcsoljuk ki az esetlegesen korábban engedélyezett automatikus frissítést a Szoftverfrissítés menüpont alatt. Magától a készülék csak akkor frissül iOS 14-re, ha korábban már bekapcsoltuk az automatikus frissítést.

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 13.7-et, addig akiknek nem vált be az iOS 14, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 13-at, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 13.7-es IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 14-ről időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 13-as rendszerre.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az Apple által aktuálisan aláírt IPSW-k letöltése: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 13.7 aláírási ablakát, ami után gyakorlatilag nincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Nekem nem működik megfelelően a készülék!

Ha a frissítés után bármi nem úgy működik, ahogyan azt elvárnánk, az alábbi cikkben leírt lépéseken célszerű elsőként végigmenni: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. na! mostmar jon

  2. Derék. iTunes feldobta a frissítést, oké elfogadom stb stb, kicsomagolja, elkezdi a frissítést majd egy pillanat múlva kidobja, hogy "Az iPhone nem frissíthető, ismeretlen hiba lépett fel (4010). Nézem az oldalon és nincs ilyen hibakód jegyezve nálatok… Most a teló megragadt az Apple logónál alatta a csík egy kicsit betöltve… Teendő? Másodjára csinálja ezt…

  3. Problem solved. Lementem inni egy kávét (mondván ez hosszú éjszaka lesz) mire feljöttem észhez tért minden is, most jelenleg működik. :crazy_face: :crazy_face:

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iTunes-ból gondolom akkor ez Windows. az iTunes a legfrissebb? most akkor reseteld a készüléket, és próbáld meg első körben recovery-ben, vagy esetleg DFU-ban.

    de mondjuk vírusirtó, tűzfal esetleg? függetlenül attól, hogy itt pont a 4000-es tartományt nem írja érintettnek, szerintem azért ezeket ellenőrizd a biztonság kedvéért:

  5. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Már kérdeztem párszor. Nem lehet megoldani, hogy teloról is rá lehesen clikkelni a hozzásokra? Egy kilométert kell most is tekerni …

  6. Csak egy kérdés. Ha már eltörölték a mobilnetes letöltési korlátot, akkor mi a manóért nem lehet még mobilneten biztonsági mentést csinálni meg a frissítést letölteni? Vagy a 14-ben már benne van?

  7. parancsok eltunt a widgetekbol?

  8. jók ezek a featureök, de hol lehet beéllítani a widgeteket pl.? :smiley:

  9. Az Erste Banknak megint nem sikerült megugrania, hogy frissítés után működjön az alkalmazásuk… FaceID-s azonosítás után egyszerűen kilép belőle… Annyi az előnye a múltkorihoz képest, hogy most weben akkor könnyebb belépni, mert azonosítani még ugye tud, tehát nem kell másodlagos SMS beléptető kódot kérvényezni helyette…

    A másik, nem úgy volt, hogy lesz valamiféle Fitness alkalmazás is? Azt hittem, hogy mi csak a Fitness±ról maradunk le, de nekem egyáltalán nem került fel. :frowning:

  10. ha a főképernyőn hosszan nyomva tartod elkezd rezegni és a bal felső sarokban van egy plusz jel amire rányomva szerkesztheted a widgeteket amelyik alkalmazáshoz már van…

  11. köszi! egyelőre nem sok értelmét látom, de biztos jó lesz, mindenesetre jól szétcseszi a következő oldalt (utolsó appok külön oldalra kerülnek át)
    az alkalmazáskönyvtárat meg véletlenül hoztam elő, ott sem jelzi semmi (pötty), h lenne jobbra még egy “oldal”…

  12. Nekem fura h pl a gyorshivás (kedvencek widget eltűnt…) nem volt rossz pedig…

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Ahogyan a bemutatoban is emlitettek, az ujfajta widgeteken nem lehetnek gombok es egyeb vezerloelemek. Ezen kivul kikerult a fejlesztok kezebol a valos ideju “megjelenites/adatlekerdezes” is. Igy a jovoben biztos, hogy bucsut kell majd inteni nehany hasznos widgetnek.

    A fejlesztok ugyanis korlatozott ideig (az Apple nem arulta el, hogy meddig) tudjak tamogatni a regi tipusu widgeteket.

  14. kameraban az expoallitas melyik keszulekekre jott?

  15. Az iPhone nem frissíthető, ismeretlen hiba lépett fel (4000). Úgy olvastam ez valami USB port hiba - ezzel mit lehet tenni? Természetesen Windows - iTunes frissítés …

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @SzimiPeti javaslom az itt már leírtakat megnézni – illetve elsőként még próbáld meg azt is, hogy a készülék zárolása legyen feloldva. de egyébként miért nem magán a készüléken frissítesz a Szoftverfrissítés menüpontban?

  17. Avatar for expa expa says:

    Tényleg eltűnt! Hogy ezek mekkora b…

  18. A régi Health appot neveték át. Ott van az. :wink:

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az a Tevékenység / Activity app. :wink: az Egészség app az maradt Egészség.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez a tevékenység/fitnesz widget, ami az órával végzett tevékenységed állapotát mutatja: a napi mozgással elégetett kalóriát (piros), a gyakorlatok perceit (zöld) és azt, hogy minden órában legalább egyszer felálltál-e mozogni egy kicsit (kék).

  21. Áh értem, nincs órám akkor így ezért nincs, köszi. :smiley:

  22. Na igen az. Jóra gondoltam, rosszat írtam. Mea culpa.

  23. Avatar for Zozzy Zozzy says:

    A főképernyőhöz adható widgetek közé vkinek bekerült vmelyik app? Nálam a waterminder és a Flaslight app került be eddig.

  24. Nálam a Spark lett egyedül widget ready. A többi appom még sehol :confused:

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem sok-sok appnal bucsutmondhatunk a widgeteknek :frowning:

  26. kedvencek elegge gaz h nincs
    csinalhatok az osszes szamra egy parancsot
    :no_good_man:

  27. Avatar for Zozzy Zozzy says:

    Ezek a főképernyőhöz adhatók, itt most fognak jönni a widgetek, eddig nem voltak.

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Igen, arrol beszelek en is. Nem minden regi fajta widgetet lehet portolni az uj rendszerre, igy amit nem lehet megcsinalni az uj rendszerben, ott elobb vagy utobb el fog tunni a widget.

  29. Sziasztok!
    Nekem is 4000-es hibám van, az Apple-nak fogalma sincs, hogy mi ez a hiba. Még a Vol± főgomb-al hard reseteltem, de semmi. Utána is 4000-es hiba.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és feloldott állapotában, eredeti kábellel próbálod a legfrissebb iTunes-szal vagy macOS Catalinával? miért nem frissíted a készülék Szoftverfrissítés menüpontját használva?

  31. Csak iTunes-ból tudok frissíteni. Eszközfelügyelet van rajta.

  32. Köszönöm szépen a választ , megcsináltam a telefonon a szoftver frissítés menüpontban :slightly_smiling_face:

  33. Avatar for alali alali says:

    Onedrive widget is elérhető, az appfrissítés után

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen itt rögtön látszik melyik fejlesztő hogy áll a kérdéshez, a felhasználóihoz.

  35. tevekenysegbol torlodtek a terkepek?! :triumph:
    (nekem 14 ota felforr a xs max…)

  36. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Kb. 11 éven át már az első este telepítettem az új operációs rendszereket. Tavaly azonban több bosszantó hiba jött az új rendszerekkel, korábban már javított dolgok tértek vissza. Nem részletezném, mert pontos információt nem tudnék adni, de nem is emlékszem már mindre. Arra azonban igen, hogy hónapokat kellett várni a javításukra. Idén tehát az új rendszerek telepítésével várok – a kevesebb bosszankodás reményében.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Ezért érdemes a public beta-kat kipróbálni előtte, kevesebb meglepi fog érni és vissza lehet simán tenni a hivatalost ha nem jön be vmiért

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ehhez nem kell bétázni, hiszen ezt most is meg tudod tenni, ameddig az Apple még aláírja az iOS 13.7-et.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom, de a beta biztosabb módszer szvsz mivel azt hónapokig tesztelheti aki akarja és van ideje eldönteni kell-e v sem. Most meg ha felteszi vki a 14-et, használja és közben az Apple gondol egyet és mint szokta volt a múltban, véget vet a réginek, akkor ott a 14 és az esetlegesen hibázó dolgai. Vagy már tudható, hogy pontosan meddig ír alá még, vagy esetleg azt ígérik be lesz jelentve ha kukázni akarják a régi IOS-t?

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de a béta nem mérvadó, arra nem lehet alapozni. mert abban nyilván sokkal több a lehetséges hiba, mint a hivatalos verzióban, hiszen ezért béta.

    az Apple sosem közli előre, hogy meddig írja alá a korábbi verziót, de már jó ideje legalább 3-4 hét átfedés van egy főverzió-váltás esetén. nem csak gondol egyet, és véget vet a réginek, hanem menetrendszerűen így történik. minden alkalommal. évek óta.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Azért sokat lehet belöle látni előre. Amugy meg mivel évek óta csak a fejlesztői beta-kat tolom fel, így ezért nem is tudtam hogy van ez az átfedés, ennek ellenére, szinte mindig volt aki panaszkodott mert már nem tudta visszatenni a régi IOS-t az aláírás miatt.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most úgy írsz erről, mintha nem így lenne évek óta. ez már az iOS 3.0 óta így van. kijön egy új verzió, a régit nem írja alá többé. régebben mindössze percek, maximum órák voltak az átfedések. évek óta meg már napok, sőt hetek. aki nem figyel és nem lép időben, az így járt. még ha újdonság lenne, akkor megérteném, hogy valaki lecsúszik erről. de ez már több mint 10 éve így van…

  43. Avatar for gunar gunar says:

    De hát pont ezt írtam én is, hogy ennek ellenére szinte minden évben akadtak emberek akik lecsúsztak és akkor jött a fikázás, igaz aki ilyenért fikázza az apple-t az meg is érdemli a sorsát 2x.

  44. Annak semmi köze hozzá. Ha DEP-es akkor esetleg le lehet tiltva de kötve hiszem.

    Szerk.: és ha mégis DEP-es és tiltva van a frissítés akkor az viszont iTunes-on sem fog menni. Pár beágyazott rendszernél láttam ilyet, de elenyésző.

  45. Nekem 3uTools-al sikerült frissítenem.

  46. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple Shortcuts widgete az egyetlen egy kivetel. Fejlesztokent nincs lehetoseged semmi hasonlot sem kesziteni. Igy az osszes olyan Widget repulni fog, ami gombokat tartalmazott. Bovebb info angolul.

    Important

    Widgets present read-only information and don’t support interactive elements such as scrolling elements or switches. WidgetKit omits interactive elements when rendering a widget’s content.

  47. Aztán gondolom a jövőben ez változni fog, mert kizárt dolognak tartom, hogy legalább a gyári widgetek mint Reminders / Calendar / Clock ne legyen interaktív. Azon se lepődnék meg, ha a 14.2-ben erre lesznek jelek, ne adj Isten visszahozzák például a kedvencek névjegyeket.

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Az a baj, hogy a regi widgetek, technikailag apro alkalmazasok, amelyek futnak, amikor megjelenited oket (a fejleszto konkretan ertesitest kap arrol, hogy most jelenik meg a widget, tehat tenylegesen fut a kodja). Az ujfajta widgetek nem futnak, a megjelenites pillanataban (a fejleszto nem is tudja, hogy meg lett-e jelenitve, vagy latszik-e, ezert engedelyezi az Apple az appok koze helyezni), hanem csak akkor hasznalnak CPU idot, amikor az “idovonalat” frissitik (emiatt, ezt nem is tudjak valos idoben megtenni, csak elore utemezett idokozonkent, illetve az “anya alkalmazas” is frissitheti a widgetet). Igy olyan widgetek, mint pl a Philips Hue widgete, amelyen gombok vannak, vagy pl a Holabusz, ami valos ideju informaciot jelenit meg, azok nem portolhatoak az uj rendszerre.

    Szerk: Ahogyan az Apple korabban is egyenlobb volt masoknal (multitask a multitask bevezetese elott pl.), ugy ok jelenleg is egyenlobbek, hiszem a sajat Shortcuts Widgetuk interaktiv…

  49. Nekem a passcode kikapcsolása megoldotta a 4000-es hibát. (addig a lokátort és a képernyőzárat is kikapcsoltam, de az nem hozott áttörést, sem a vírusirtó/tűzfal kikapcs). Most megy frissítés az X-en.

  50. meg Az idojaras is

    vki help?!

  51. Avatar for pici pici says:

    Az emailnel megint van az a jelenseg ami talan a 11 vagy 12nel volt hogy van 1 olvasatlan mailem de ha kilepek 8at mutat…erre van megoldas?

    A masik hogy nekem nincs nem fogadott hivasok…ha van hivasom az ertesites a fokepernyon ott van de a telefon appba nincs pirossal jelezve…a frissites elotti nem fogadottak még benne vannak de a friss.utaniak mar nincsenek🤷🏻‍♂️

  52. iPhone X-en másnak is maradt Siri, keresés és kamera a régi?

  53. Tudja valaki hogy mit tehetek ha a frissítés következtében bekapcsolódott a kétlépéses hitelesítés ? Ez egy rémálom. Ha mondjuk ellopják a telefonom,sehogy nem férek hozzá a kontaktlistámhoz , az iPhone kereséshez sem semmihez.Pont ezért nem volt bekapcsolva,erre tessék. Kikapcsolni meg nem lehet. Ezt nagyon nem gondolták át,hogy ilyenkor mi van. Valaki ?

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @akoshhh az iPhone kereséséhez enélkül is hozzáférsz, pont ezzel ejtettek foglyul készülékeket korábban. a többi esetre pedig:

    Mi történik, ha nincs nálam egyik megbízható készülékem sem, vagy ha nem kaptam meg az ellenőrző kódot?

    Ha be szeretne jelentkezni, és nincs kéznél egy olyan megbízható készülék sem, amely megjeleníthetné az ellenőrző kódot, kérheti a kódot a megbízható telefonszámra is SMS-ben vagy automata telefonhívás útján. Kattintson a „Nem kapta meg az ellenőrző kódot?” elemre a bejelentkezési képernyőn, majd válassza ki azt a beállítást, amelynek segítségével megbízható telefonszámán fogadhatja a kódot. Bármelyik megbízható készülékének Beállítások menüjében is beszerezheti a kódot. Így szerezheti be az ellenőrző kódot.

    Ha az iOS 11.3-as vagy újabb verzióját használja iPhone készülékén, akkor előfordulhat, hogy nem kell megadnia ellenőrző kódot. Bizonyos esetekben a rendszer automatikusan ellenőrzi a háttérben a megbízható telefonszámát iPhone készülékén. Így eggyel kevesebb teendője van, és fiókját védi a kétlépéses hitelesítés.

    Ha nem tudok bejelentkezni, hogyan szerezhetem vissza a hozzáférést a fiókomhoz?

    Ha nem tud bejelentkezni, nincs Önnél egyik megbízható készüléke sem, nem tudja visszaállítani a jelszavát, illetve nem tud ellenőrző kódokat fogadni, kérelmezheti a fiók visszaállítását, amelynek révén visszaszerezheti a fiókhoz való hozzáférést. A fiók-visszaállítás egy olyan automatikus eljárás, amelynek segítségével a lehető leggyorsabban visszaszerezheti a hozzáférést a fiókjához, mégpedig úgy, hogy közben más felhasználók nem tudnak jogosulatlanul belépni a fiókjába. Néhány napot – vagy ennél is többet – igénybe vehet a fiókhoz való hozzáférés visszaszerzése, attól függően, hogy milyen információkat tud biztosítani személyazonosságának igazolásához.

  55. Köszönöm a választ,de sajnos nem tudom hogy léphetek be az iPhone keresésbe.
    Továbbá ez a megbízható készülékes történet se életszerű. Képzeljük el,telefont ellopták . Ott állok valahol telefon nélkül,van esélyem egy járókelő telefonját/tabletjét elkérnem,de annak a számát nyilván nem tudom előre megadni megbízhatónak. A sim kártya az ellopott telefonban van,tehát smsben sem kérhetek kódot. Valahogy ezt egy elbaltázott dolognak tartom.

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone keresése az iCloud.com-on a jelszavaddal már elérhető. nem kell hozzá a kétlépéses hitelesítési kód. ezért elengedhetetlenül fontos, hogy hiába van bekapcsolva a kétlépéses hitelesítés, mellé egy rendes, biztonságos jelszó is kell.

    új SIM-kártyát kérsz a szolgáltatótól.

  57. Ki lehet valahogy kapcsolni a rögzítési indikátort?

  58. Nálam valamiért mint ha az Apple ID-val lenne gond a mai nap folyamán… Az App Store-ban az előfizetéseket nem tölti be, mert azt írja, hogy “Nem lehet kapcsolódni”. De azt nem írja, hogy mihez… Az appleid.apple.com-on pedig a Fizetés és szállítás részt nem tölti be azzal, hogy “A fizetési információi jelenleg nem érhetők el. Próbálja újra később.”

    A szervereikkel lenne gond vagy csak nekem zakkant meg?

  59. Mondjuk elvileg már megoldott problémának írják, de nekem még mindig akadozik. Akkor úgy tűnik várni kell tovább.

  60. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet kikapcsolni.

  61. Ne lapozz addig, akkor nem jö elő.

  62. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    De ott várakozik, hogy hátha sikerül neki :slight_smile:

  63. Avatar for gunar gunar says:

    Te pedig mindig megnézed hogy ott van-e még? :crazy_face:

  64. Amivel kezdhetnének végre valamit az a *** “Other” kategória a tárhelyben. 32 gigás iPadről már letöröltem mindent, de nem tudom frissíteni, mert van kb. 20 gigányi “Other” és erre évek óta képteleenek megoldást adni… ja, de állítsam vissza… két havonta.

  65. Avatar for cs_zs cs_zs says:

    Sziasztok!

    11 pro és iwatch5 került fissítésre, azóta az akkuidő gyalázatos. Este 75 % reggel 38%. Az akku%-nál az egészség appot jelöli, holott azon már szinte mindent kikapcsoltam.
    Tapasztalt valaki hasonlót?

  66. Minden egyes evben el kell mondanunk, hogy frissites utan kozvetlen 1-3 napban jobban merul(het)nek a keszulekek a frissites utani futo hatterfolyamatok miatt.

  67. Avatar for cs_zs cs_zs says:

    Ezzel valóban tisztában voltam, azonban korábban ilyen mértékű akkumerülést nem tapasztaltam még, de köszönöm

  68. Itt írok mert az iOS 14 cikk. Vagy visszarakod az ios13-at és az órát elviszed szervízbe. Vagy vársz 1-2 napot még normalizálodik a rendszer vagy letörölsz mindent és beállítod új iPhone-ként. Müködik elég jól ez az új rendszer, nálam legalábbis semmi fennakadás nincs (11pro), szerintem megoldódik nálad is.

  69. Kedves YouTube természetesen letiltotta a 4K lehetőséget, hiába van prémium előfizetésem. Örülök neki… Apple tv ugyanez a helyzet. A codec elviekben benne van pedig végre a rendszerben. Safari 14 sincs YouTube 4K, maradt fent a Chrome a Macen is.
    Érdekes módon csak a referencia 4K videókat nem tiltja a YouTube. Azért ez nagyon csúnya húzás a Google-től. 40ezres android telefonon stb meg engedi a 4K.

  70. A fitnessz appban eddig egy kihívásnál kiírta pl, hogy szeptemberi cél 30.000 kcal eddig 17.000 használtál el és a hátralévő napokban napi 900-at kell. Mostmár csak azt írja mennyit használtál el.

  71. varok, de akkoris ciki

  72. Köszi a választ , azt a lehetőséget nem is láttam alul hogy megerősítő kód nélkül is megy az iPhone keresése.Jól el van dugva.
    Viszont megoldódott a kérdés,bár az Apple supportos ügyintéző is esküdött hogy nem lehet kikapcsolni a kétlépéses hülyeséget. Annyi az egész hogy a mailban amit küldenek a bekapcsoláskor,abban van egy link ,és azzal vissza lehet állítani bizonyos időn belül. Ennyi volt az egész,szerencsére ismét jól működik.

  73. Szerinted az egy normális megoldás, hogy két havonta gyaluljam a készülékem? Nagyon Windows XP szintű megoldás a világ legfejlettebb mobil operációsrendszerétől.

  74. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én semmi ilyesmit nem állítottam. az egyéb által elfoglalt tárhely mértéke a használat függvényében folyamatosan változik. ha kell szabad hely, akkor a rendszer automatikusan takarít.

    Az „Egyéb” kategóriában található gyorsítótárazott fájlok

    Az iTunes és a Finder az Egyéb kategóriába sorolja a gyorsítótárazott zenéket, videókat és fényképeket, vagyis nem jelzi külön a dalokat, a videókat és a fényképeket. Amikor különböző tartalmakat, például zenéket, videókat és fényképeket streamel vagy tekint meg, gyorsítótárazott fájlok jönnek létre. Amikor zenét vagy videót streamel, a készülék ezeket gyorsítótárazott fájlok formájában tárolja, így szükség esetén gyorsan elérheti ezeket.

    A készülék automatikusan eltávolítja a gyorsítótárazott és az ideiglenes fájlokat, ha több szabad területre van szükség.

  75. Ja, takarít kivéve ha frissíteni akarod az OS-t, mert akkor jön az újratelepítés. iPhoneon ez kimondottan jópofa, főleg ha van mellé egy Watchod is, mert akkor egy több órás folyamat. Szerencsére közel se használom annyit a telefonom mint az iPadet, így ott nem olyan gyakori, de már többször volt hozzá szerencsém…

  76. Avatar for hajkid hajkid says:

    Üdv!
    Spatial audioval kapcsolatban kérdeznék. Apple tv+ al kipróbáltam, szépen működik. De ez pl. működik más appokkal is? Pl. Infuse? Azt látom, hogy van készülék korlátja (pl. iPad 6tól felfelé), de ha Infuseban megnyitok egy 5.1 filmet, akkor ott is fog működni, vagy kell hogy támogassa az app is?

  77. Ott is működni fog, írni fogok erről egy cikket :slight_smile: Csak még nem jutottam el odáig.

  78. Avatar for hajkid hajkid says:

    Köszönöm!!
    Esetleg egy olyan cikk nem lesz, hogy milyen iapdet érdemes vásárolni? Tavaly volt ilyen, ha jól emlékszem. Most váltanék iPad 5 ről és kicsit tanácstalan vagyok.

  79. autosleepet is visszaraktam (a natív “app” semmi infót nem mutat), de nem megy… írtam nekik, visszaírtak, h iOS bug, már jelezték applenek…

  80. Tévedtem, nem működik :frowning: Időközben kezdem már kapizsgálni mi a lényege. Szóval összerakom majd ma a cikket és akkor el tudod olvasni

    iPad cikk: amennyiben az iPad Air-t teszteljük szerintem fogok írni erről hosszabban, milyen iPadet vegyen az ember 2020-ban, de ez még 2-3 hét.

  81. Avatar for hajkid hajkid says:

    Köszi! Nem sürgős, az ötös iPad van megjelenés óta, ez a 2-3 hét belefér. :grinning:

  82. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem tűnik el, ha rányomsz a kezelésre, és beállítod, mihez férhessen hozzá a Messenger?

  83. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor összegezném az eddigi tapasztalataimat:

    Most nyilván megint többen sértettségükben droidosnak fog kikiáltani, de nem számít. :smiley: Szóval, nekem rögtön az ugrott be, hogy az Alma “feltalálta a widgeteket”. Pontosan azokat a widgeteket, amik az Androidon már vagy 12 éve jól mennek. :smiley: Igen, nyilvánvalóan „óriásit alkottak” ezzel. :rofl:

    Azután az is bevillant, hogy szerintem ilyen ronda és ennyire kevéssé átszabható, a környezetbe totálisan bele nem illeszthető és illeszkedő widgeteket, kb. 10 éve láttam utoljára. Ugye van három méret, amit használhat a júzer. Azt is igen agyament módon lehet kiválasztani, de mondjuk ezt már megszokhattuk Almáéktól, hogy ami logikus lenne, az náluk nem járja. Viszont az, hogy olyan widgeteket alkossanak, így a 21. századnak talán már nem is annyira a legelején járva, melyeket ne méretezhessen úgy az egyszeri felhasználó ahogy csak szeretne, enyhe kifejezéssel élve is hiányosságokra utal. Ez kb. ugyanolyan, mint az, hogy le lehet ugyan játszani az mp3 fájlokat, de nem lehet betenni csengőhangnak, ahhoz előbb tökölni kell valamilyen értelmetlen átalakítóval és persze akkor is csak 20 mp az engedélyezett.

    Az alkalmazáskönyvtár, ahol csoportokba rendezheti a júzer az alkalmazásait igen hasznos dolog…. lenne, ha azt is lehetne egyénre szabni. De sajnos azt sem lehet. Az is amolyan eszed, nem eszed, nem kapsz mást módjára működik. Vagyis, vannak a rendszer készítői által hasznosnak vélt és előre megkreált csoportok, melyekhez nem csak hogy nem lehet újakat kreálni, de még a meglévőek elnevezésén (némelyik elég idiótán sikerült) sem lehet változtatni. Ezen felül nem lehet őket áthúzni a főképernyőre, ahogyan a widgeteket, hanem csak “majd ott leghátul megtalálod, ha kell” címmel használhatod.

    A fordító meg szinte szót sem érdemelne. Ugye ott kezdődik, hogy magyarul nem tud. Már csak emiatt is felmerül a felhasználóban, hogy akkor meg egyáltalán minek? Meg persze, ekkor már bevillan, hogy a Siri se tud magyarul, pedig néhány éve azért már létezik. Lehet már nem is fog… Mindegy, tényleg nem érdemel szót sem, a SayHi amelyik magyarul is tud, szénné alázza tök ingyen.

    Legszívesebben röhögnék ezeken, hogy mekkora ökrök ott az Almánál a kreatív mérnökök meg igazgatók, de inkább sírok, mivel nekem is használnom kell kreálmányaikat. Néha egyébként az az érzésem, hogy talán a legjobb az lenne, ha inkább semmit sem akarnának újítgatni, hanem a hiányosságok kiküszöbölését rábíznák az alkalmazás gyártókra, a saját rendszerüket meg hagynák a fenébe így ahogy van, csak a hibákat javítgatnák, mert lehet még azzal is beljebb lennének a felhasználók.

  84. Avatar for Tibi82 Tibi82 says:

    Sziasztok, másnak is kezeli a telefon a csengés hangerejét?
    Akárhányszor max-ra rakom a csengést x idő után némítva van! Alapjáraton nincs némítva a készülék
    Eddig hatalmas csalódás ez a frissítés

  85. Nalam forditva. Es beta 3 ota benne van. Remelem a 14.2 javitja!

  86. Lehet, hogy csak keveseknek, de
    Egy jó hír, kb 13.2 óta el lett cseszve a Carplay csatlakozás esetén a felolvasás funkció. Miközben minden a kocsi hangszorójából hangzott a felolvasást képes volt a telefon saját hangszórójára kitenni és hasonló eszementségek.
    Ma végre kipróbáltam az iOS14 alatt és hurrá működik.
    (nem sok csak 11 hónap kellett hozzá, pedig az apple oldálán már fent volt a hiba jó régen)

  87. Avatar for snw156 snw156 says:
    • az alkalmazés könyvtárat ki lehet kapcsolni. teljesen értelmetlen csak összekeveri az appokat.

    • a homekit automation nekem elszállt semmi se megy

    • a widgeteket is jól elrontották, egyre átláthatatlanabb

    • a compact hivás kijelzés is vicc, szerintem rosszabb nehezebben olvasható és felvenni is nehezebb.

    tény egyre jobban kezdik másolni az androidot.
    az osx is egyre gyengébb :frowning: a safari 14. katasztrofa lett

  88. Avatar for gunar gunar says:

    Van ami ízlés dolga ezekből, de amugy minden rendszer átvesz bevált jó dolgokat másikakból, csak hol sikerül jól beledolgozni a saját maguk átdolgozását a saját koncepcióiknak megfelelően, vagy nem, mert ugye a felhasználók azt keresik pont amit a másik rendszer kínált már és nem egy átalakított verziót, füleg ha az bevált nekik is már valamin.

  89. Vannak hibái az ios14-nek, én szerencsésnek mondhatom magam mert nem jön elő nálam. De, ez az alkalmazás könyvtáras hisztériát már tényleg nem tudom hova tenni. Olyan mintha az emberek csak azt keresnké, hogy mi az ami nem tetszik az új iOS-ban. Nekem is meg van az alkalmazás könyvtár, ránéztem nem érdekel azóta egyszersem húztam odáig a képernyőt és kész, mintha ki kenne kapcsolva. Nekem pl. tetszenek a widgetek, kiraktam a Parancsok widgetek és a 4 legfontosabb parancsom ott van, porszívó levegőtisztitó 2 meg Tv bekapcsolás. Van még egy gyorshívó parancs widget. Aztán Night Sky és Wikipédia. Gyáriak közül még naptár, akksiállapot, térkép és fitnessz. A kompakt hívás módot egyszerüen imádom és remélem hamarosan jön ez CarPlay-re is. Összeségében nekem tetszik nagyon az iOS 14 a WatchOS 7-el együtt használva, és nálam müködik is mindenféle hibák nélkül. Van esetleg még rajtam kivül más is akinek tetszik az iOS 14?

  90. “* az alkalmazés könyvtárat ki lehet kapcsolni. teljesen értelmetlen csak összekeveri az appokat.”

    hol?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for vkleszken Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for akoshhh Avatar for SzimiPeti Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for silentkeh Avatar for TBurjan Avatar for pici Avatar for Zozzy Avatar for Teewine Avatar for cs_zs Avatar for hajkid Avatar for Tibi82 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. na! mostmar jon

  2. Derék. iTunes feldobta a frissítést, oké elfogadom stb stb, kicsomagolja, elkezdi a frissítést majd egy pillanat múlva kidobja, hogy "Az iPhone nem frissíthető, ismeretlen hiba lépett fel (4010). Nézem az oldalon és nincs ilyen hibakód jegyezve nálatok… Most a teló megragadt az Apple logónál alatta a csík egy kicsit betöltve… Teendő? Másodjára csinálja ezt…

  3. Problem solved. Lementem inni egy kávét (mondván ez hosszú éjszaka lesz) mire feljöttem észhez tért minden is, most jelenleg működik. :crazy_face: :crazy_face:

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iTunes-ból gondolom akkor ez Windows. az iTunes a legfrissebb? most akkor reseteld a készüléket, és próbáld meg első körben recovery-ben, vagy esetleg DFU-ban.

    de mondjuk vírusirtó, tűzfal esetleg? függetlenül attól, hogy itt pont a 4000-es tartományt nem írja érintettnek, szerintem azért ezeket ellenőrizd a biztonság kedvéért:

  5. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Már kérdeztem párszor. Nem lehet megoldani, hogy teloról is rá lehesen clikkelni a hozzásokra? Egy kilométert kell most is tekerni …

  6. Csak egy kérdés. Ha már eltörölték a mobilnetes letöltési korlátot, akkor mi a manóért nem lehet még mobilneten biztonsági mentést csinálni meg a frissítést letölteni? Vagy a 14-ben már benne van?

  7. parancsok eltunt a widgetekbol?

  8. jók ezek a featureök, de hol lehet beéllítani a widgeteket pl.? :smiley:

  9. Az Erste Banknak megint nem sikerült megugrania, hogy frissítés után működjön az alkalmazásuk… FaceID-s azonosítás után egyszerűen kilép belőle… Annyi az előnye a múltkorihoz képest, hogy most weben akkor könnyebb belépni, mert azonosítani még ugye tud, tehát nem kell másodlagos SMS beléptető kódot kérvényezni helyette…

    A másik, nem úgy volt, hogy lesz valamiféle Fitness alkalmazás is? Azt hittem, hogy mi csak a Fitness±ról maradunk le, de nekem egyáltalán nem került fel. :frowning:

  10. ha a főképernyőn hosszan nyomva tartod elkezd rezegni és a bal felső sarokban van egy plusz jel amire rányomva szerkesztheted a widgeteket amelyik alkalmazáshoz már van…

  11. köszi! egyelőre nem sok értelmét látom, de biztos jó lesz, mindenesetre jól szétcseszi a következő oldalt (utolsó appok külön oldalra kerülnek át)
    az alkalmazáskönyvtárat meg véletlenül hoztam elő, ott sem jelzi semmi (pötty), h lenne jobbra még egy “oldal”…

  12. Nekem fura h pl a gyorshivás (kedvencek widget eltűnt…) nem volt rossz pedig…

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Ahogyan a bemutatoban is emlitettek, az ujfajta widgeteken nem lehetnek gombok es egyeb vezerloelemek. Ezen kivul kikerult a fejlesztok kezebol a valos ideju “megjelenites/adatlekerdezes” is. Igy a jovoben biztos, hogy bucsut kell majd inteni nehany hasznos widgetnek.

    A fejlesztok ugyanis korlatozott ideig (az Apple nem arulta el, hogy meddig) tudjak tamogatni a regi tipusu widgeteket.

  14. kameraban az expoallitas melyik keszulekekre jott?

  15. Az iPhone nem frissíthető, ismeretlen hiba lépett fel (4000). Úgy olvastam ez valami USB port hiba - ezzel mit lehet tenni? Természetesen Windows - iTunes frissítés …

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @SzimiPeti javaslom az itt már leírtakat megnézni – illetve elsőként még próbáld meg azt is, hogy a készülék zárolása legyen feloldva. de egyébként miért nem magán a készüléken frissítesz a Szoftverfrissítés menüpontban?

  17. Avatar for expa expa says:

    Tényleg eltűnt! Hogy ezek mekkora b…

  18. A régi Health appot neveték át. Ott van az. :wink:

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az a Tevékenység / Activity app. :wink: az Egészség app az maradt Egészség.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez a tevékenység/fitnesz widget, ami az órával végzett tevékenységed állapotát mutatja: a napi mozgással elégetett kalóriát (piros), a gyakorlatok perceit (zöld) és azt, hogy minden órában legalább egyszer felálltál-e mozogni egy kicsit (kék).

  21. Áh értem, nincs órám akkor így ezért nincs, köszi. :smiley:

  22. Na igen az. Jóra gondoltam, rosszat írtam. Mea culpa.

  23. Avatar for Zozzy Zozzy says:

    A főképernyőhöz adható widgetek közé vkinek bekerült vmelyik app? Nálam a waterminder és a Flaslight app került be eddig.

  24. Nálam a Spark lett egyedül widget ready. A többi appom még sehol :confused:

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem sok-sok appnal bucsutmondhatunk a widgeteknek :frowning:

  26. kedvencek elegge gaz h nincs
    csinalhatok az osszes szamra egy parancsot
    :no_good_man:

  27. Avatar for Zozzy Zozzy says:

    Ezek a főképernyőhöz adhatók, itt most fognak jönni a widgetek, eddig nem voltak.

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Igen, arrol beszelek en is. Nem minden regi fajta widgetet lehet portolni az uj rendszerre, igy amit nem lehet megcsinalni az uj rendszerben, ott elobb vagy utobb el fog tunni a widget.

  29. Sziasztok!
    Nekem is 4000-es hibám van, az Apple-nak fogalma sincs, hogy mi ez a hiba. Még a Vol± főgomb-al hard reseteltem, de semmi. Utána is 4000-es hiba.

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és feloldott állapotában, eredeti kábellel próbálod a legfrissebb iTunes-szal vagy macOS Catalinával? miért nem frissíted a készülék Szoftverfrissítés menüpontját használva?

  31. Csak iTunes-ból tudok frissíteni. Eszközfelügyelet van rajta.

  32. Köszönöm szépen a választ , megcsináltam a telefonon a szoftver frissítés menüpontban :slightly_smiling_face:

  33. Avatar for alali alali says:

    Onedrive widget is elérhető, az appfrissítés után

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen itt rögtön látszik melyik fejlesztő hogy áll a kérdéshez, a felhasználóihoz.

  35. tevekenysegbol torlodtek a terkepek?! :triumph:
    (nekem 14 ota felforr a xs max…)

  36. Avatar for Tamaci Tamaci says:

    Kb. 11 éven át már az első este telepítettem az új operációs rendszereket. Tavaly azonban több bosszantó hiba jött az új rendszerekkel, korábban már javított dolgok tértek vissza. Nem részletezném, mert pontos információt nem tudnék adni, de nem is emlékszem már mindre. Arra azonban igen, hogy hónapokat kellett várni a javításukra. Idén tehát az új rendszerek telepítésével várok – a kevesebb bosszankodás reményében.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Ezért érdemes a public beta-kat kipróbálni előtte, kevesebb meglepi fog érni és vissza lehet simán tenni a hivatalost ha nem jön be vmiért

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ehhez nem kell bétázni, hiszen ezt most is meg tudod tenni, ameddig az Apple még aláírja az iOS 13.7-et.

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom, de a beta biztosabb módszer szvsz mivel azt hónapokig tesztelheti aki akarja és van ideje eldönteni kell-e v sem. Most meg ha felteszi vki a 14-et, használja és közben az Apple gondol egyet és mint szokta volt a múltban, véget vet a réginek, akkor ott a 14 és az esetlegesen hibázó dolgai. Vagy már tudható, hogy pontosan meddig ír alá még, vagy esetleg azt ígérik be lesz jelentve ha kukázni akarják a régi IOS-t?

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de a béta nem mérvadó, arra nem lehet alapozni. mert abban nyilván sokkal több a lehetséges hiba, mint a hivatalos verzióban, hiszen ezért béta.

    az Apple sosem közli előre, hogy meddig írja alá a korábbi verziót, de már jó ideje legalább 3-4 hét átfedés van egy főverzió-váltás esetén. nem csak gondol egyet, és véget vet a réginek, hanem menetrendszerűen így történik. minden alkalommal. évek óta.

  41. Avatar for gunar gunar says:

    Azért sokat lehet belöle látni előre. Amugy meg mivel évek óta csak a fejlesztői beta-kat tolom fel, így ezért nem is tudtam hogy van ez az átfedés, ennek ellenére, szinte mindig volt aki panaszkodott mert már nem tudta visszatenni a régi IOS-t az aláírás miatt.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most úgy írsz erről, mintha nem így lenne évek óta. ez már az iOS 3.0 óta így van. kijön egy új verzió, a régit nem írja alá többé. régebben mindössze percek, maximum órák voltak az átfedések. évek óta meg már napok, sőt hetek. aki nem figyel és nem lép időben, az így járt. még ha újdonság lenne, akkor megérteném, hogy valaki lecsúszik erről. de ez már több mint 10 éve így van…

  43. Avatar for gunar gunar says:

    De hát pont ezt írtam én is, hogy ennek ellenére szinte minden évben akadtak emberek akik lecsúsztak és akkor jött a fikázás, igaz aki ilyenért fikázza az apple-t az meg is érdemli a sorsát 2x.

  44. Annak semmi köze hozzá. Ha DEP-es akkor esetleg le lehet tiltva de kötve hiszem.

    Szerk.: és ha mégis DEP-es és tiltva van a frissítés akkor az viszont iTunes-on sem fog menni. Pár beágyazott rendszernél láttam ilyet, de elenyésző.

  45. Nekem 3uTools-al sikerült frissítenem.

  46. Avatar for Czo Czo says:

    Az Apple Shortcuts widgete az egyetlen egy kivetel. Fejlesztokent nincs lehetoseged semmi hasonlot sem kesziteni. Igy az osszes olyan Widget repulni fog, ami gombokat tartalmazott. Bovebb info angolul.

    Important

    Widgets present read-only information and don’t support interactive elements such as scrolling elements or switches. WidgetKit omits interactive elements when rendering a widget’s content.

  47. Aztán gondolom a jövőben ez változni fog, mert kizárt dolognak tartom, hogy legalább a gyári widgetek mint Reminders / Calendar / Clock ne legyen interaktív. Azon se lepődnék meg, ha a 14.2-ben erre lesznek jelek, ne adj Isten visszahozzák például a kedvencek névjegyeket.

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Az a baj, hogy a regi widgetek, technikailag apro alkalmazasok, amelyek futnak, amikor megjelenited oket (a fejleszto konkretan ertesitest kap arrol, hogy most jelenik meg a widget, tehat tenylegesen fut a kodja). Az ujfajta widgetek nem futnak, a megjelenites pillanataban (a fejleszto nem is tudja, hogy meg lett-e jelenitve, vagy latszik-e, ezert engedelyezi az Apple az appok koze helyezni), hanem csak akkor hasznalnak CPU idot, amikor az “idovonalat” frissitik (emiatt, ezt nem is tudjak valos idoben megtenni, csak elore utemezett idokozonkent, illetve az “anya alkalmazas” is frissitheti a widgetet). Igy olyan widgetek, mint pl a Philips Hue widgete, amelyen gombok vannak, vagy pl a Holabusz, ami valos ideju informaciot jelenit meg, azok nem portolhatoak az uj rendszerre.

    Szerk: Ahogyan az Apple korabban is egyenlobb volt masoknal (multitask a multitask bevezetese elott pl.), ugy ok jelenleg is egyenlobbek, hiszem a sajat Shortcuts Widgetuk interaktiv…

  49. Nekem a passcode kikapcsolása megoldotta a 4000-es hibát. (addig a lokátort és a képernyőzárat is kikapcsoltam, de az nem hozott áttörést, sem a vírusirtó/tűzfal kikapcs). Most megy frissítés az X-en.

  50. meg Az idojaras is

    vki help?!

  51. Avatar for pici pici says:

    Az emailnel megint van az a jelenseg ami talan a 11 vagy 12nel volt hogy van 1 olvasatlan mailem de ha kilepek 8at mutat…erre van megoldas?

    A masik hogy nekem nincs nem fogadott hivasok…ha van hivasom az ertesites a fokepernyon ott van de a telefon appba nincs pirossal jelezve…a frissites elotti nem fogadottak még benne vannak de a friss.utaniak mar nincsenek🤷🏻‍♂️

  52. iPhone X-en másnak is maradt Siri, keresés és kamera a régi?

  53. Tudja valaki hogy mit tehetek ha a frissítés következtében bekapcsolódott a kétlépéses hitelesítés ? Ez egy rémálom. Ha mondjuk ellopják a telefonom,sehogy nem férek hozzá a kontaktlistámhoz , az iPhone kereséshez sem semmihez.Pont ezért nem volt bekapcsolva,erre tessék. Kikapcsolni meg nem lehet. Ezt nagyon nem gondolták át,hogy ilyenkor mi van. Valaki ?

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @akoshhh az iPhone kereséséhez enélkül is hozzáférsz, pont ezzel ejtettek foglyul készülékeket korábban. a többi esetre pedig:

    Mi történik, ha nincs nálam egyik megbízható készülékem sem, vagy ha nem kaptam meg az ellenőrző kódot?

    Ha be szeretne jelentkezni, és nincs kéznél egy olyan megbízható készülék sem, amely megjeleníthetné az ellenőrző kódot, kérheti a kódot a megbízható telefonszámra is SMS-ben vagy automata telefonhívás útján. Kattintson a „Nem kapta meg az ellenőrző kódot?” elemre a bejelentkezési képernyőn, majd válassza ki azt a beállítást, amelynek segítségével megbízható telefonszámán fogadhatja a kódot. Bármelyik megbízható készülékének Beállítások menüjében is beszerezheti a kódot. Így szerezheti be az ellenőrző kódot.

    Ha az iOS 11.3-as vagy újabb verzióját használja iPhone készülékén, akkor előfordulhat, hogy nem kell megadnia ellenőrző kódot. Bizonyos esetekben a rendszer automatikusan ellenőrzi a háttérben a megbízható telefonszámát iPhone készülékén. Így eggyel kevesebb teendője van, és fiókját védi a kétlépéses hitelesítés.

    Ha nem tudok bejelentkezni, hogyan szerezhetem vissza a hozzáférést a fiókomhoz?

    Ha nem tud bejelentkezni, nincs Önnél egyik megbízható készüléke sem, nem tudja visszaállítani a jelszavát, illetve nem tud ellenőrző kódokat fogadni, kérelmezheti a fiók visszaállítását, amelynek révén visszaszerezheti a fiókhoz való hozzáférést. A fiók-visszaállítás egy olyan automatikus eljárás, amelynek segítségével a lehető leggyorsabban visszaszerezheti a hozzáférést a fiókjához, mégpedig úgy, hogy közben más felhasználók nem tudnak jogosulatlanul belépni a fiókjába. Néhány napot – vagy ennél is többet – igénybe vehet a fiókhoz való hozzáférés visszaszerzése, attól függően, hogy milyen információkat tud biztosítani személyazonosságának igazolásához.

  55. Köszönöm a választ,de sajnos nem tudom hogy léphetek be az iPhone keresésbe.
    Továbbá ez a megbízható készülékes történet se életszerű. Képzeljük el,telefont ellopták . Ott állok valahol telefon nélkül,van esélyem egy járókelő telefonját/tabletjét elkérnem,de annak a számát nyilván nem tudom előre megadni megbízhatónak. A sim kártya az ellopott telefonban van,tehát smsben sem kérhetek kódot. Valahogy ezt egy elbaltázott dolognak tartom.

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone keresése az iCloud.com-on a jelszavaddal már elérhető. nem kell hozzá a kétlépéses hitelesítési kód. ezért elengedhetetlenül fontos, hogy hiába van bekapcsolva a kétlépéses hitelesítés, mellé egy rendes, biztonságos jelszó is kell.

    új SIM-kártyát kérsz a szolgáltatótól.

  57. Ki lehet valahogy kapcsolni a rögzítési indikátort?

  58. Nálam valamiért mint ha az Apple ID-val lenne gond a mai nap folyamán… Az App Store-ban az előfizetéseket nem tölti be, mert azt írja, hogy “Nem lehet kapcsolódni”. De azt nem írja, hogy mihez… Az appleid.apple.com-on pedig a Fizetés és szállítás részt nem tölti be azzal, hogy “A fizetési információi jelenleg nem érhetők el. Próbálja újra később.”

    A szervereikkel lenne gond vagy csak nekem zakkant meg?

  59. Mondjuk elvileg már megoldott problémának írják, de nekem még mindig akadozik. Akkor úgy tűnik várni kell tovább.

  60. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet kikapcsolni.

  61. Ne lapozz addig, akkor nem jö elő.

  62. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    De ott várakozik, hogy hátha sikerül neki :slight_smile:

  63. Avatar for gunar gunar says:

    Te pedig mindig megnézed hogy ott van-e még? :crazy_face:

  64. Amivel kezdhetnének végre valamit az a *** “Other” kategória a tárhelyben. 32 gigás iPadről már letöröltem mindent, de nem tudom frissíteni, mert van kb. 20 gigányi “Other” és erre évek óta képteleenek megoldást adni… ja, de állítsam vissza… két havonta.

  65. Avatar for cs_zs cs_zs says:

    Sziasztok!

    11 pro és iwatch5 került fissítésre, azóta az akkuidő gyalázatos. Este 75 % reggel 38%. Az akku%-nál az egészség appot jelöli, holott azon már szinte mindent kikapcsoltam.
    Tapasztalt valaki hasonlót?

  66. Minden egyes evben el kell mondanunk, hogy frissites utan kozvetlen 1-3 napban jobban merul(het)nek a keszulekek a frissites utani futo hatterfolyamatok miatt.

  67. Avatar for cs_zs cs_zs says:

    Ezzel valóban tisztában voltam, azonban korábban ilyen mértékű akkumerülést nem tapasztaltam még, de köszönöm

  68. Itt írok mert az iOS 14 cikk. Vagy visszarakod az ios13-at és az órát elviszed szervízbe. Vagy vársz 1-2 napot még normalizálodik a rendszer vagy letörölsz mindent és beállítod új iPhone-ként. Müködik elég jól ez az új rendszer, nálam legalábbis semmi fennakadás nincs (11pro), szerintem megoldódik nálad is.

  69. Kedves YouTube természetesen letiltotta a 4K lehetőséget, hiába van prémium előfizetésem. Örülök neki… Apple tv ugyanez a helyzet. A codec elviekben benne van pedig végre a rendszerben. Safari 14 sincs YouTube 4K, maradt fent a Chrome a Macen is.
    Érdekes módon csak a referencia 4K videókat nem tiltja a YouTube. Azért ez nagyon csúnya húzás a Google-től. 40ezres android telefonon stb meg engedi a 4K.

  70. A fitnessz appban eddig egy kihívásnál kiírta pl, hogy szeptemberi cél 30.000 kcal eddig 17.000 használtál el és a hátralévő napokban napi 900-at kell. Mostmár csak azt írja mennyit használtál el.

  71. varok, de akkoris ciki

  72. Köszi a választ , azt a lehetőséget nem is láttam alul hogy megerősítő kód nélkül is megy az iPhone keresése.Jól el van dugva.
    Viszont megoldódott a kérdés,bár az Apple supportos ügyintéző is esküdött hogy nem lehet kikapcsolni a kétlépéses hülyeséget. Annyi az egész hogy a mailban amit küldenek a bekapcsoláskor,abban van egy link ,és azzal vissza lehet állítani bizonyos időn belül. Ennyi volt az egész,szerencsére ismét jól működik.

  73. Szerinted az egy normális megoldás, hogy két havonta gyaluljam a készülékem? Nagyon Windows XP szintű megoldás a világ legfejlettebb mobil operációsrendszerétől.

  74. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én semmi ilyesmit nem állítottam. az egyéb által elfoglalt tárhely mértéke a használat függvényében folyamatosan változik. ha kell szabad hely, akkor a rendszer automatikusan takarít.

    Az „Egyéb” kategóriában található gyorsítótárazott fájlok

    Az iTunes és a Finder az Egyéb kategóriába sorolja a gyorsítótárazott zenéket, videókat és fényképeket, vagyis nem jelzi külön a dalokat, a videókat és a fényképeket. Amikor különböző tartalmakat, például zenéket, videókat és fényképeket streamel vagy tekint meg, gyorsítótárazott fájlok jönnek létre. Amikor zenét vagy videót streamel, a készülék ezeket gyorsítótárazott fájlok formájában tárolja, így szükség esetén gyorsan elérheti ezeket.

    A készülék automatikusan eltávolítja a gyorsítótárazott és az ideiglenes fájlokat, ha több szabad területre van szükség.

  75. Ja, takarít kivéve ha frissíteni akarod az OS-t, mert akkor jön az újratelepítés. iPhoneon ez kimondottan jópofa, főleg ha van mellé egy Watchod is, mert akkor egy több órás folyamat. Szerencsére közel se használom annyit a telefonom mint az iPadet, így ott nem olyan gyakori, de már többször volt hozzá szerencsém…

  76. Avatar for hajkid hajkid says:

    Üdv!
    Spatial audioval kapcsolatban kérdeznék. Apple tv+ al kipróbáltam, szépen működik. De ez pl. működik más appokkal is? Pl. Infuse? Azt látom, hogy van készülék korlátja (pl. iPad 6tól felfelé), de ha Infuseban megnyitok egy 5.1 filmet, akkor ott is fog működni, vagy kell hogy támogassa az app is?

  77. Ott is működni fog, írni fogok erről egy cikket :slight_smile: Csak még nem jutottam el odáig.

  78. Avatar for hajkid hajkid says:

    Köszönöm!!
    Esetleg egy olyan cikk nem lesz, hogy milyen iapdet érdemes vásárolni? Tavaly volt ilyen, ha jól emlékszem. Most váltanék iPad 5 ről és kicsit tanácstalan vagyok.

  79. autosleepet is visszaraktam (a natív “app” semmi infót nem mutat), de nem megy… írtam nekik, visszaírtak, h iOS bug, már jelezték applenek…

  80. Tévedtem, nem működik :frowning: Időközben kezdem már kapizsgálni mi a lényege. Szóval összerakom majd ma a cikket és akkor el tudod olvasni

    iPad cikk: amennyiben az iPad Air-t teszteljük szerintem fogok írni erről hosszabban, milyen iPadet vegyen az ember 2020-ban, de ez még 2-3 hét.

  81. Avatar for hajkid hajkid says:

    Köszi! Nem sürgős, az ötös iPad van megjelenés óta, ez a 2-3 hét belefér. :grinning:

  82. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem tűnik el, ha rányomsz a kezelésre, és beállítod, mihez férhessen hozzá a Messenger?

  83. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor összegezném az eddigi tapasztalataimat:

    Most nyilván megint többen sértettségükben droidosnak fog kikiáltani, de nem számít. :smiley: Szóval, nekem rögtön az ugrott be, hogy az Alma “feltalálta a widgeteket”. Pontosan azokat a widgeteket, amik az Androidon már vagy 12 éve jól mennek. :smiley: Igen, nyilvánvalóan „óriásit alkottak” ezzel. :rofl:

    Azután az is bevillant, hogy szerintem ilyen ronda és ennyire kevéssé átszabható, a környezetbe totálisan bele nem illeszthető és illeszkedő widgeteket, kb. 10 éve láttam utoljára. Ugye van három méret, amit használhat a júzer. Azt is igen agyament módon lehet kiválasztani, de mondjuk ezt már megszokhattuk Almáéktól, hogy ami logikus lenne, az náluk nem járja. Viszont az, hogy olyan widgeteket alkossanak, így a 21. századnak talán már nem is annyira a legelején járva, melyeket ne méretezhessen úgy az egyszeri felhasználó ahogy csak szeretne, enyhe kifejezéssel élve is hiányosságokra utal. Ez kb. ugyanolyan, mint az, hogy le lehet ugyan játszani az mp3 fájlokat, de nem lehet betenni csengőhangnak, ahhoz előbb tökölni kell valamilyen értelmetlen átalakítóval és persze akkor is csak 20 mp az engedélyezett.

    Az alkalmazáskönyvtár, ahol csoportokba rendezheti a júzer az alkalmazásait igen hasznos dolog…. lenne, ha azt is lehetne egyénre szabni. De sajnos azt sem lehet. Az is amolyan eszed, nem eszed, nem kapsz mást módjára működik. Vagyis, vannak a rendszer készítői által hasznosnak vélt és előre megkreált csoportok, melyekhez nem csak hogy nem lehet újakat kreálni, de még a meglévőek elnevezésén (némelyik elég idiótán sikerült) sem lehet változtatni. Ezen felül nem lehet őket áthúzni a főképernyőre, ahogyan a widgeteket, hanem csak “majd ott leghátul megtalálod, ha kell” címmel használhatod.

    A fordító meg szinte szót sem érdemelne. Ugye ott kezdődik, hogy magyarul nem tud. Már csak emiatt is felmerül a felhasználóban, hogy akkor meg egyáltalán minek? Meg persze, ekkor már bevillan, hogy a Siri se tud magyarul, pedig néhány éve azért már létezik. Lehet már nem is fog… Mindegy, tényleg nem érdemel szót sem, a SayHi amelyik magyarul is tud, szénné alázza tök ingyen.

    Legszívesebben röhögnék ezeken, hogy mekkora ökrök ott az Almánál a kreatív mérnökök meg igazgatók, de inkább sírok, mivel nekem is használnom kell kreálmányaikat. Néha egyébként az az érzésem, hogy talán a legjobb az lenne, ha inkább semmit sem akarnának újítgatni, hanem a hiányosságok kiküszöbölését rábíznák az alkalmazás gyártókra, a saját rendszerüket meg hagynák a fenébe így ahogy van, csak a hibákat javítgatnák, mert lehet még azzal is beljebb lennének a felhasználók.

  84. Avatar for Tibi82 Tibi82 says:

    Sziasztok, másnak is kezeli a telefon a csengés hangerejét?
    Akárhányszor max-ra rakom a csengést x idő után némítva van! Alapjáraton nincs némítva a készülék
    Eddig hatalmas csalódás ez a frissítés

  85. Nalam forditva. Es beta 3 ota benne van. Remelem a 14.2 javitja!

  86. Lehet, hogy csak keveseknek, de
    Egy jó hír, kb 13.2 óta el lett cseszve a Carplay csatlakozás esetén a felolvasás funkció. Miközben minden a kocsi hangszorójából hangzott a felolvasást képes volt a telefon saját hangszórójára kitenni és hasonló eszementségek.
    Ma végre kipróbáltam az iOS14 alatt és hurrá működik.
    (nem sok csak 11 hónap kellett hozzá, pedig az apple oldálán már fent volt a hiba jó régen)

  87. Avatar for snw156 snw156 says:
    • az alkalmazés könyvtárat ki lehet kapcsolni. teljesen értelmetlen csak összekeveri az appokat.

    • a homekit automation nekem elszállt semmi se megy

    • a widgeteket is jól elrontották, egyre átláthatatlanabb

    • a compact hivás kijelzés is vicc, szerintem rosszabb nehezebben olvasható és felvenni is nehezebb.

    tény egyre jobban kezdik másolni az androidot.
    az osx is egyre gyengébb :frowning: a safari 14. katasztrofa lett

  88. Avatar for gunar gunar says:

    Van ami ízlés dolga ezekből, de amugy minden rendszer átvesz bevált jó dolgokat másikakból, csak hol sikerül jól beledolgozni a saját maguk átdolgozását a saját koncepcióiknak megfelelően, vagy nem, mert ugye a felhasználók azt keresik pont amit a másik rendszer kínált már és nem egy átalakított verziót, füleg ha az bevált nekik is már valamin.

  89. Vannak hibái az ios14-nek, én szerencsésnek mondhatom magam mert nem jön elő nálam. De, ez az alkalmazás könyvtáras hisztériát már tényleg nem tudom hova tenni. Olyan mintha az emberek csak azt keresnké, hogy mi az ami nem tetszik az új iOS-ban. Nekem is meg van az alkalmazás könyvtár, ránéztem nem érdekel azóta egyszersem húztam odáig a képernyőt és kész, mintha ki kenne kapcsolva. Nekem pl. tetszenek a widgetek, kiraktam a Parancsok widgetek és a 4 legfontosabb parancsom ott van, porszívó levegőtisztitó 2 meg Tv bekapcsolás. Van még egy gyorshívó parancs widget. Aztán Night Sky és Wikipédia. Gyáriak közül még naptár, akksiállapot, térkép és fitnessz. A kompakt hívás módot egyszerüen imádom és remélem hamarosan jön ez CarPlay-re is. Összeségében nekem tetszik nagyon az iOS 14 a WatchOS 7-el együtt használva, és nálam müködik is mindenféle hibák nélkül. Van esetleg még rajtam kivül más is akinek tetszik az iOS 14?

  90. “* az alkalmazés könyvtárat ki lehet kapcsolni. teljesen értelmetlen csak összekeveri az appokat.”

    hol?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for vkleszken Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for akoshhh Avatar for SzimiPeti Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for silentkeh Avatar for TBurjan Avatar for pici Avatar for Zozzy Avatar for Teewine Avatar for cs_zs Avatar for hajkid Avatar for Tibi82 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar