fbpx Skip to content

A Családi Megosztás lehetővé teszi, hogy az Apple saját előfizetéseit több Apple ID közt használd, de külső előfizetésekre eddig nem volt lehetőség.

Ez idén ősszel megváltozik az iOS 14-gyel és az iPadOS 14-gyel, és végre minden App Store-os előfizetést megoszthatsz a családi megosztásban lévő összes Apple ID között.

A Családi Megosztáson keresztül már jó ideje ment az iCloud tárhely, az Apple Music és még több más Apple szolgáltatás megosztása, de az App Store-on kínált alkalmazások nem kapcsolódhattak be előfizetéseikkel a Családi Megosztásba. Ezen változtatnak az Apple-nél.

Sajnos a pezsgőt még nem érdemes azonnal kibontani, mert az Apple az újdonság kapcsán leírta, hogy az előfizetések kínálóin is múlik, hogy beleegyeznek-e ebbe, de legalább az Apple végre lehetőséget nyújt rá.

Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy hogyan fog működni az előfizetés megosztás a családon belül, de elképzelhető, hogy a fejlesztők nyújthatnak majd olyan árazásokat, mint amiket az Apple kínál. Így az önálló előfizetés maradna árban ugyanott, ahol eddig, és lenne egy drágább, de még mindig gazdaságos családi előfizetési lehetőség is.

Az is elképzelhető, hogy mivel ez a változás az App Store-hoz kötött, ezért az iOS/iPadOS verziója nem is fog számítani, de erre jelenleg még nem utal semmi.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok