iOS 14: pontosabb időjárás-előrejelzés a világ szerencsésebb részein

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple a WWDC konferencia nyitóprezentációja során bemutatta az iOS 14-et, mely rengeteg izgalmas újítást hoz majd magával, többek közt frissített főképernyőt widgetekkel és egy megújult Időjárás alkalmazást.

Az Időjárás app az Egyesült Államokban képes lesz arra is, hogy percre pontosan lebontva megjósolja, hogy vajon várható-e csapadék. Ez azonban még nem minden és itthon is kapunk újításokat, úgyhogy nézzük is meg, mivel bővül az Időjárás!

Az iOS 14 újdonságainak részletes leíró oldalán az Apple négy dolgot említ az Időjárás alkalmazás kapcsán:

  • Csapadék előrejelzés a következő órára: Percre pontos grafikonon nézheted meg az eső vagy hó intenzitását a következő órában. Csak az Egyesült Államokban lesz elérhető.
  • Veszélyes időjárás: Az Időjárás alkalmazás és widgetek megjelenítik a kormányok jelzéseit tornádókról, téli viharokról, áradásokról és még sok másról. Csak az Egyesült Államokban, Európában, Japánban, Kanadában és Ausztráliában lesz elérhető.
  • Jelentős változás: Az Időjárás widget felhívja rá a figyelmet, ha a következő nap jelentősen hidegebb, melegebb vagy csapadékosabb lesz.
  • Több napos csapadék előrejelzés: A több napos előrejelzés mostantól a csapadék esélyét is képes napokra előre megjósolni.

Az újdonságok mögött valószínűleg az áll, hogy az Apple idén márciusban felvásárolta a Dark Sky alkalmazást és fejlesztőit és most az ő technológiáikat beépítik az Időjárás alkalmazásba.

Ránézésre az Időjárás app nem nagyon fog eltérni, de ezek a hasznos újítások mégis átalakíthatják a használatát. Azt is jó látni, hogy a kormányoktól érkező jelzéseket Európában is meg fogja jeleníteni az app és a widget, így mi is észlelhetünk valamit abból, ha esetleg tornádó lenne Budapesten.

Valószínűleg ez még csak a kezdet, és az Időjárás app a következő években csak okosabb és szebb lesz a Dark Sky-nak köszönhetően.

Te szoktad használni a beépített Időjárás alkalmazást?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Vajon miért csak az USA-ban és egyes régiókban teszi elérhetővé ezeket az Apple? A Dark Sky eddig is tudta ezeket a funkciókat a földgolyó bármely részén teljesen ingyen és akik még a felvásárlás előtt regisztráltak, azoknak továbbra is elérhető 2021 év végéig az összes szolgáltatásuk API formájában is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!