fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 14-et, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már ma letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni.

Az iOS 14 esetén az Apple 11 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Ezek legfontosabbjai a megújult főképernyő az App Library nézettel és widgetekkel, a kép-a-képben opció az iPhone-on is, az újratervezett Siri képernyő, a Translate app, az Üzenetek, a Térképek és a Safari fejlesztései, HomeKit újdonságok, a Car Key és CarPlay újdonságai, az AirPods Pro új hangzásvilága és kezelhetősége, az App Clips funkció és az Adatvédelmi fejlesztések. Az iPadek esetén külön iPadOS érkezik, amiről külön cikkben ejtünk szót. Nézzük, mit ír az Apple az iOS 14-ről!

Teljesen új. És mégis ismerős.

Az iOS 14 egy új kinézetet ad azoknak a dolgoknak, amelyeket a leggyakrabban használsz, hogy így még könnyebb legyen a használatuk. Az új funkciók mindent a kezed ügyébe adnak, amire az adott pillanatban szükséged lehet. És az alkalmazások, amiket használsz, sokkal intelligensebbé, személyesebbé és bizalmasabbá válnak.

Felhasználói élmény

Többre leszel képes az iPhone-oddal, mint eddig valaha. Az iOS 14 újragondolja a felhasználói élmény legmeghatározóbb részeit, hogy sokkal segítőkészebb és személyesebb legyen.

Widgetek a Főképernyőn

A widgeteket teljesen újraterveztük, hogy még több információt adjanak egyetlen pillantásra – és most már a Főképernyőhöz is hozzáadhatod őket. Válassz a különböző méretek közül, és rendezd el őket tetszésed szerint.

Ezen felül lehetőséged van okos widgetekre is, amelyek intelligensen, az általad leggyakrabban használt appok alapján jelennek meg, és mindig az adott pillanatnak megfelelő widget fog megjelenni automatikusan.

App Library

Az új App Library automatikusan rendezi az alkalmazásaid ikonjait egy egyszerű, könnyen átlátható nézetbe. Az alkalmazásokat a rendszer kategória alapján rendezi, és a leggyakrabban használt alkalmazásaid mindig csak egyetlen koppintásra vannak.

Kompakt hívásértesítés

Az iPhone-on a hang-, a FaceTime- és a külső fejlesztők alkalmazásaiban érkező hívások egy teljesen új, kompakt designnal rendelkező értesítésként jelennek meg, ami már nem fedi el a teljes képernyőt.

Kép-a-képben – mint az iPaden

Most már tovább nézheted a videókat, vagy folytathatod a FaceTime hívást egy kis “ablakban”, miközben egy másik appra váltasz.

Üzenetek

A kapcsolattartás még sosem volt ennyire fontos. Ezért az iOS 14 új módokat kínál ahhoz, hogy követhesd a legfontosabb beszélgetéseid fonalát, főleg a csoportos csevegések esetén, és hogy még jobban kifejezhesd magadat.

Kitűzött beszélgetések

Tűzz ki akár kilenc fontos beszélgetést kedvencként a lista tetejére, hogy bármikor könnyen elérhesd őket. A kitűzött beszélgetések esetén rögtön láthatod a bejövő üzeneteket, ahogyan azok megérkeznek, a küldő fél fotójával együtt, így rögtön láthatod, hogy ki és mit szólt hozzá épp az adott üzenetváltáshoz.

Csoportképek

Adj a csoportos beszélgetéseidnek egy vizuális identitást egy fotó vagy Memoji hozzáadásával, vagy válassz egy emojit.

Említések

Írd be valaki nevét ahhoz, hogy megemlítsd! Amikor pedig téged említ valaki, akkor a neved kiemelésre kerül. Ezen felül még azt is beállíthatod egy adott csoportos beszélgetés esetén, hogy csak akkor kapj értesítést, ha valaki téged említ meg.

Válaszolj adott üzenetre

Most lehetőséged van közvetlenül egy adott üzenetre válaszolni egy csoportos beszélgetésben. Az üzeneteket láthatod a csoporton belül, vagy pedig rákoppinthatsz az adott üzenetszálra egy fókuszáltabb nézetre, amiben csak az egymásnak adott válaszok látszanak az adott üzenet esetén.

Új Memoji stílusok és matricák

Az új életkori opciók és arcmaszkok mellett válaszd ki a több mint 20 új frizura vagy fejfedő közül azt, amely a legjobban kifejezi a hobbidat, hivatásodat, vagy a személyiségedet.

Térképek

A Térképek a legjobb módja a navigációnak és a világ felfedezésének, miközben óvja a privát szférádat. Az iOS 14-ben a Térképekkel minden eddiginél könnyebb az új helyek felfedezése, amelyekhez már környezetbarát navigációs módot is választhatsz.

Pattanj bringára!

A Térképek immár támogatja a bicikliutakat is. Ezek esetén láthatod a szintemelkedést, a forgalmas útszakaszokat, lépcsőket és meredek emelkedőket is az utad tervezése során. A Térképek figyelembe veszi a szintemelkedéseket, így tájékoztatni fog, ha keményen tekerned kell majd felfelé, vagy pedig csak kényelmesen gurulhatsz. Értesítést kapsz, ha a tervezett úton meredek emelkedőre kell számítanod, vagy pedig ha lépcsőznöd kell a bicajjal. Természetesen olyan útvonalat is ki tudsz választani, amely teljesen elkerüli a lépcsőket, vagy a forgalmas útszakaszokat.

Úttervezés elektromos járművel

Tervezz már eleve az elektromos töltőállomásokkal. A Térképek képes nyomon követni az elektromos járműved töltöttségét, és figyelembe veszi például a szintemelkedéseket, hogy mindig biztosan legyen töltőállomás, amivel az egész út gond nélkül teljesíthető. A Térképek azt is tudja, hogy milyen típusú töltő csatlakozóval rendelkezik a járműved, és csak a kompatibilis töltőállomásokat teszi rá az útitervedre.

Idegen helyen vagy? Nem gond!

Az Apple Térképek szerkesztői együttműködtek a megbízható brandekkel és partnerekkel, hogy összegyűjtsenek olyan helyeket világszerte, amelyeket érdemes meglátogatni enni, vásárolni vagy csak felfedezni. Ezeket az ajánlatokat ráadásul el is mentheted, és automatikusan frissülnek, ha új helyek kerülnek hozzáadásra, így mindig a legfrissebb javaslatok közül tudsz választani. (Egyelőre csak San Francisco, New York, London, és Los Angeles esetén lesz elérhető.)

Fordító

A különböző nyelveket átívelő beszélgetéseknek természetesnek és könnyednek kell lennie, és persze hogy bizalmasak maradhassanak. Bemutatjuk a teljesen új Fordító appot, amellyel 11 különböző nyelv között van lehetőséged a beszélgetésre. (A magyar nincs köztük.)

Beszélgetés mód

A Fordítóval a beszélgetések egyszerűek és könnyűek. Csak fordítsd fekvő módba az iPhone-odat, nyomd le a mikrofon gombot, és mondj valamit. Az automatikus nyelvfelismerés átírja a hallottakat szövegesen az eredeti nyelven, és a képernyő másik felén pedig a másik nyelven, amit fel is olvas. A Fordító fejlett gépi tanulást használ magán a készüléken az Apple Neural Engine segítségével a természetesen hangzó beszélgetésekhez.

Offline is használható

A Fordító akár teljesen offline módon is használható. Az app összes funkciója elérhető offline módon is a letöltött nyelvi csomagokkal, és így teljesen bizalmas maradhat minden beszélgetésed anélkül, hogy ki kellene kapcsold a készüléked internet elérését.

Kedvencek

Ments el fordításokat a Kedvencek fülön gyors elérésre. Megtekintheted a korábbi fordításaidat is, és elmentheted a lefordított mondatokat.

Figyelemfelkeltő mód

Nagyítsd fel a lefordított szöveget fektetett nézetben, hogy még könnyebb legyen elolvasnia a másik félnek, akivel szeretnél szóba elegyedni.

Siri

Siri létfontosságú abban, hogy információt szerezzünk, vagy elvégezzünk valamit. És köszönhetően az új, kompakt designnak, most már úgy veheted hasznát Siri minden tudásának, hogy elvesztenéd a kontextust, amivel éppen foglalkozol.

Kompakt design

Siri egy teljesen új, kompakt kinézetet kapott, amivel gyorsan hozzájuthatsz információhoz, miközben továbbra is fókuszálhatsz arra, amit éppen csinálsz.

Sokkal nagyobb tudás

Siri már több mint 20-szor több tényt ismer, mint három évvel ezelőtt.

Webes válaszok

Siri most már képes sokkal széleskörűbb kérdésekre is válaszolni az interneten elérhető információknak köszönhetően.

Küldj hangüzeneteket

Ha a diktált szöveg helyett inkább szeretnéd jobban kifejezni magadat, akkor már előszavas hangüzenetek elküldésére is megkérheted Sirit.

Még mindig nincs magyar nyelv

Sajnos hiába lesz egyre okosabb és ügyesebb kedvenc személyi asszisztensünk, a magyar nyelv megtanulása még mindig várat magára. ? Na de talán majd az iOS 15-tel…? ? (Nagy bociszemekkel nézünk innen távolról Tim Cookra, hátha beválik! ?)

Otthon

Az Otthon app segít intelligensebben – és ami a legfontosabb, biztonságosabban – menedzselni az okos otthonodat. És mostmár sokkal könnyebb kihasználni a HomeKit-kiegészítők széles körét.

Automatizálási javaslatok

Amikor egy új HomeKit kiegészítőt adsz hozzá, az Otthon app javasol hasznos automatizálásokat, így rögtön munkára is foghatod.

Állapotjelzés

Az Otthon app új vizuális állapotjelzése fontosság alapján teszi sorba a kiegészítőket, hogy lásd, melyek igénylik a figyelmedet, és könnyen vezérelheted is őket.

Adaptív világítás

Állítsd be, hogy a világítás színhőmérséklete az adott napszaknak megfelelően változzon. A támogatott világítótestek most már képesek automatikusan állítani a színhőmérsékletüket a nap folyamán, ezzel maximalizálva a kényelmet és a produktivitást. Ébredj reggel melegebb tónusokra, és ints búcsút a kék fénynek az éjjeli nyugalom közeledtével.

Zónák

Adj meg zónákat, amelyek a biztonsági kamerád által látott terület legfontosabb részeire fókuszálnak, így értesítést kaphatsz, ha a kamera mozgást érzékel a beállított zónában.

Arcfelismerés

A biztonsági kamerák és kapucsengők most már képesek azoknak az embereknek a felismerésére, akiket a Fotók appban megadtál a személyek alatt. Jelölj meg személyeket és kapj értesítést, ha őket látja a kamera.

Az arcfelismerés és zónák a HomeKit Secure Video részét képezik, amely funkció a kameráid képét teszi elérhetővé az Otthon appban. Ez egy biztonságos és privát módon működő szolgáltatás: az összes elemzés közvetlenül az otthonodban található Apple eszközeiden történik – és nem a felhőben.

Safari

A webböngészésnek gyorsnak, hatékonynak és privátnak kell lennie. Az iOS 14-ben a Safari minden eddiginél reszponzívabb és alkalmasabb erre, miközben új módokat kínál az adataid védelmére is.

Fordító (béta)

A Safari most már képes lefordítani a weboldalakat hét különböző nyelvre is. Amikor egy olyan weboldalt nyitsz meg, amit a Safari le tud fordítani, egy külön ikon jelenik meg. Egyszerűen csak koppints erre az ikonra, és olvass.

Teljesítmény

A világ leggyorsabb mobil böngészője. A lángolóan gyors JavaScript motornak köszönhetően a Safari kétszer gyorsabb JavaScript teljesítményre képes, mint a Chrome az Androidon.

Jelszó monitorozás

A Safari figyelmeztet, ha az általad használt jelszó nem biztonságos. Monitorozza a mentett jelszavaidat, hogy biztos lehess benne, hogy azokat nem kompromittálta egy adatszivárgás. Ehhez erős kriptográfiai technikákat használ, hogy rendszeresen összehasonlítsa a jelszavaid derivációit a feltört jelszavak listájával biztonságos és privát módon, amely magát a jelszavaidat nem fedi fel senki számára – még az Apple számára sem.

Adatvédelmi jelentés

Most már rákoppinthatsz az Adatvédelmi jelentés gombra, hogy megtudd, az egyes weboldalak hogyan kezelik az adataid védelmét.

Autókulcsok és CarPlay

A CarPlay átalakította a kapcsolatot az iPhone-od és az autód között. Most ez a kapcsolat még erőteljesebbé válik azzal, hogy képes leszel kinyitni és elindítani az autódat az iPhone-oddal.

Autókulcsok a Walletben

Nyisd ki és indítsd az autódat az iPhone-nal. Tartsd a digitális autókulcsodat a Wallet appban, így a fizikai kulcsot otthon hagyhatod. Egyszerűen tartsd oda az iPhone-t az autód ajtajához a kinyitáshoz. Amint beszálltál, csatlakoztasd az iPhone-t az olvasóhoz, vagy a vezeték nélküli töltőhöz az autód indításához. Ráadásul ez az Apple Watch-csal is működik.

Oszd meg és kezeld a kulcsokat

A kulcsok barátokkal vagy családtagokkal való megosztása könnyű. Testre szabhatod a beállításokat, és létrehozhatsz korlátozott profilokat, ami a friss jogosítvánnyal rendelkezők számára lehet ideális. Bármikor visszavonhatsz és megoszthatsz egy kulcsot, akár csak időszakosan is.

Tartalékenergia

A tartalékenergia funkcióval az iPhone-od a lemerülése után még 5 órán át használható az autód kinyitására és elindítására.

CarPlay háttérkép és új app típusok

Válassz ki egy hátteret, ami jól mutat az autódban. A CarPlay emellett új app típusokat is támogat, például parkolás, elektromos autó töltés és étel rendelés.

AirPods

Az AirPods varázslatos hallgatási élményt nyújt. Az iOS 14-gyel ez a varázslatosság új trükkökkel bővül, legyen szó zenehallgatásról, podcastekről, vagy filmnézésről.

Térhangzás

Teljes térhangzás, akármerre is járj. Az AirPods Pro-val moziszerű élményben lehet részed. A térhangzás és a dinamikus fejkövetés segítségével a hang mindig a megfelelő helyről szól, még ha elfordítod is a fejed, vagy a készüléked teszed máshová.

Töltöttségi értesítések

Az új töltöttségi értesítések kényelmesen jelzik, ha itt az ideje az AirPods-od feltöltésének.

Automatikus váltás

Válts az egyes eszközeid között automatikusan, anélkül, hogy manuálisan kellene csatlakoztatnod az AirPods-odat az adott készülékhez. Ha befejezel egy hívást az iPhone-odon, és felveszed az iPadedet, hogy megnézz egy filmet, az AirPods is automatikusan átvált az iPadre.

Fejhallgató beállítás

Állítsd be az AirPods-od hangját a hallási nehézségeknek megfelelően. A beállítási opciók felerősítik a halkabb hangokat és finomhangolhatók a te saját hallásodnak megfelelően, hogy segítsen a zene, a hívások és egyéb hangok pontosabb és tisztább hallásában.

Audio Megosztás az Apple TV-hez

Csatlakoztass két pár AirPods-z az Apple TV 4K készülékedhez, és nézzetek meg kettesben egy filmet anélkül, hogy az másokat zavarhatna.

App Clip-ek

Az App Store-ból letöltött appok megváltoztattak jóformán bármit, amit csak teszünk. Most már egy még gyorsabb módja van annak, hogy ezt kihasználhassuk: az App Clip-ek. Egy adott app egy kis része, egy App Clip azonnal elérhető, amikor szükséged van rá egy adott feladatra fókuszálva.

Fedezd fel az App Clip-eket

Az App Clip-ek könnyen felfedezhetőek, és használhatók abban a pillanatban, amikor épp szükséged van rájuk. Mint például egy kerékpár bérlésekor, parkolás fizetésekor, étel rendeléskor, és még sok más helyzetben.

App Clip-eket találhatsz a való világban NFC-tageknek vagy QR-kódoknak köszönhetően, és elindíthatd őket a Safari, a Térképek és az Üzenetek használata közben. A helyek, ahol elérhetőek az App Clip-ek, könnyen felismerhetőek a speciális, az Apple által tervezett App Clip kódoknak köszönhetően. Az App Clip kódok egyedileg párosítva vannak egy App Clip-pel. Beszkennelheted őket a Kamerával, vagy érintsd hozzájuk a készülékedet az NFC használatához.

Gyors betöltődés

Az App Clip-ek kis méretűek, így villámgyorsan letöltődnek. Amint hozzáférsz egy App Clip-hez, egy kártya jelenik meg a kijelzőn. A Megnyitásra koppintva elindul az App Clip egy fókuszált alkalmazásélményt nyújtva, teljeskörű adatvédelem mellett.

Gyors és privát

Lépj be gyorsan az alkalmazásokba, amelyek támogatják a Bejelentkezés az Apple-lel opciót, és hajts végre tranzakciókat biztonságosan és azonnal az Apple Pay-t használó appokkal.

Adatvédelem

Az adatok védelme alapvető emberi jog, és mindennek az alapja, amit teszünk. Épp ezért az iOS 14-gyel még nagyobb kontrollt adunk a kezedbe az általad megosztott adatok felett, és még jobban átláthatóvá tesszük, hogy ezek az adatok hogyan kerülnek felhasználásra.

Adatvédelmi információk az App Store-ban

Most már tájékozódhatsz az App Store-ban arról, hogy egy adott app milyen adatvédelmi gyakorlattal rendelkezik, már annak letöltése előtt is.

Rögzítési indikátor

Egy új indikátor jelenik meg a kijelző tetején, amikor egy alkalmazás a mikrofont vagy a kamerát használja, és a Vezérlőközpontban is láthatod, ha egy app nemrég ezeket használta.

Válts a Bejelentkezés az Apple-lel opcióra

Válts egyszerűen a Bejelentkezés az Apple-lel opcióra, amikor az ezt támogató alkalmazásokba belépsz. Ezzel megtartod a már használatban lévő fiókodat, viszont eggyel kevesebb jelszót kell nyilvántartanod.

Viszonylagos helyzet

Add meg csak a viszonylagos helyzeted a pontos helyzet helyett – tökéletesen megfelelő az olyan appokhoz például, mint a helyi hírek és az időjárás.

És még sok más

App Store. A fejlesztőknek most már lehetőségük van az előfizetéseket megosztani a családtagok között a Családi Megosztás tagjai számára. A tökéletesített app termékoldalaknak köszönhetően az app fontos részletei jobban áttekinthetőek. És a keresés is javult, helyesírás-ellenőrzéssel, és már a szerkesztői gyűjtemények is megjelennek a találatok között.

Apple Arcade. Fedezz fel és játssz a következő játékoddal az új böngészési funkciókkal az Apple Arcade kínálatában. Most már láthatod, hogy melyik játékok a népszerűek a Game Center ismerőseidnél. És folytasd a játékaidat az iPhone, iPad, Mac vagy Apple TV között váltva a Játék Folytatása funkcióval.

Kiterjesztett valóság. Az ARKit 4-ben elérhetővé vált a Location Anchor, amivel a fejlesztők adott helyszínekre helyezhetik a világban az általuk fejlesztett AR élményeket, mint például az életnagyságú AR művészeti installációkat, vagy navigációs iránymutatókat. És még több felhasználó élvezheti a csak az előlapi kamerával elérhető AR-élményt a kibővített arckövetéssel az A12 Bionic processzorral kezdődően.

Kamera. A fotózás még gyorsabb, beleértve az első kép elkészítésének és a több kép egymás utáni fotózásának teljesítményét. Az új expozíciós beállításokkal pedig rögzítheted az expozíciós értéket, miközben a fókuszt más pontra helyezed.

Game Center. A gyönyörűen újratervezett Game Center megkönnyíti, hogy új játékokat fedezz fel és játssz a barátaiddal. Érd el könnyen az eredményeidet, a ranglistát és a Game Center profilodat az App Store-ból és a Game Center-t támogató játékokból.

Egészség. A teljesen új Alvás az Egészség appban segít, hogy elérd az alvási céljaidat. Az új hallási opciók segítenek megérteni, hogy milyen hangosan hallgat bármit is a fejhallgatón keresztül, és hogy ez idővel hogyan befolyásolhatja a hallásodat. Az egészséged és biztonságod ellenőrizheted egy helyen az Egészségügyi Ellenőrzőlista alatt. Az Egészség app pedig új adattípusokat is tartalmaz a mobilitás, egészségügyi nyilvántartás, tünetek és EKG esetén.

Jegyzetek. A magán az eszközön meglévő intelligencia segít mindenben, kezdve a jegyzeteid megtalálásától egészen az élesebb dokumentum-szkennelésig. A design frissítése pedig segít fókuszálni a tartalomra és a legfontosabb lépésekre, amiket végrehajthatsz.

Fotók. Rendezd a fotóidat és videóidat új szűrési és rendezési opciókkal, és navigálj könnyedén még több nézetben az ujjaiddal összecsípve vagy széthúzva őket az appon belül.

Emlékeztetők. A gyors hozzáadás és az okos javaslatok segíthetnek, hogy erőfeszítés nélkül tudj új emlékeztetőket rögzíteni. A megosztott listák tagjai most már egymáshoz is hozzárendelhetnek emlékeztetőket, így az egyes feladatok szétosztása is egyszerűbb, mint eddig valaha.

Válassz alapértelmezett email klienst és böngészőt! Az iOS 14-gyel kezdődően már harmadik fél által fejlesztett email klienst és böngészőt is megadhatsz alapértelmezettként, rendszerszinten.

Hangjegyzetek. A világ legnépszerűbb hangrögzítő appja új eszközöket kap a felvételek rendszerezéséhez. A teljesen új Felvételek Feljavítása funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen koppintással javíts a felvételeid hangminőségén.

Időjárás. Maradj informált a súlyos időjárási eseményekről, és tájékozódj a várható időjárásváltozásokról, így tudhatod, hogy a következő nap jelentősen melegebb, hidegebb, vagy csapadékosabb lesz-e. Az USA-ban egy grafikonon percről-percre is láthatod a csapadék intenzitás előrejelzését a következő órára vonatkozóan.

Az iOS 14 összes újdonságát itt sorolja fel az Apple: New features available with iOS 14.

Kompatibilitás

Az iOS 14 az összes olyan készülékre elérhető, amire az iOS 13 is:

Az iOS 14 első béta verziója a fejlesztők számára már ma letölthető, a nyilvános béta júliusban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.

[newsletter_signup_form id=13]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Az iOS amúgy tényleg nagyon szuper lesz és végre megint egy óriási frissítés. Egy dolog amúgy szúrta a szememet , de nagyon. Beleteszik a térképbe az elektromos útvonal lehetőségét amit a BMW meg Forddal kezdtek el. Aztán a Car Key-t meg demózák egy 540i-vel, ami még csak bem is plug-in hybrid, nem hiszem el, hogy nem tudtak volna egy iX3-at, ami elektromos összehozni közösen erre a bemutatóra, amivel a térképet meg a kulcsot is be lehetett volna mutatni. Ja és a Maps-ba belerakták a a töltőket akkor már az Apple Pay-el való fízetés is lehetetne mellé! Na mindegy ez tényleg csak egy aprósság.
  A cikk amúgy nagyon jó és áttekinthetőre sikerült :+1:

 2. Sziasztok. Tetszik ez a widgetes újítás, bár nem vagyok egy nagy használó. Ezt az app library-t ki lehet majd kapcsolni? Szeretem én elrendezni az ikonjaimat. A Safari, hogy fogja monotorozni a mentett jelszavaim? Ez engem kissè aggaszt.

 3. Avatar for vjan vjan says:

  Az jó, hogy a Safari tud majd fordítani, de természetesen a magyar ebből is kimarad. Éppen ezért, még ennél is jobb, hogy most már lecserélhető a Chrome-ra, amelyik már évek óta tud fordítani, magyarul is.

 4. Avatar for gunar gunar says:

  Fent van már valakinek? Vagy annyira meglepő, hogy le sem tudta még írni az első benyomásait? :grinning:

 5. Na végre. Jó irányba mozdulnak a dolgok az Apple-nél. Rengeteg jó funkció lesz bár lesz benne számomra felesleges is. De csak így tovább.!

 6. Nyugtassatok meg, hogy ez az app library ugye valami kulon cucc lesz, es nem a fokepernyomet b…a szet? Fordito varos, a tobbi meeh.

 7. Én felraktam Iphonera(7+), iPadre(2018 Pro) és Mac-re is (2015 Pro). Elképesztően szép.
  iPhoneom soha nem volt még ilyen gyors mint most. Stabil. Widgetek nagyon szép csak még kevés. Majd ha appoknak a widgetét is ki lehet rakni nagyon baba lesz. És a legfontosabb, ha nem akarsz widgetet kirakni, akkor nem raksz :smiley: ha nem akarsz app libraryt nem csinálsz. Megnyugtatok mindenkit.


  iPad OS szinte majdnem ugyanaz. Sok változás nincsen.
  A Big Sur gyerekek pedig valami elképesztő. Iszonyat szép, a dizájn első osztály. Dock gyönyörű, csak még furcsa, de kicsit az oldschool és az új flat keveréke. Nem hiszem el, hogy a macOS ellopta a showt. Végre. :slight_smile:
 8. Avatar for expa expa says:

  OPERA messze jobb mint a Chrome és az is tud fordítani…

 9. Avatar for vjan vjan says:

  Opera, mint olyan, nincs, csak Opera Touch van. Egyébként ízlések és pofonok…
  A lényeg, hogy a Safari nem tud fordítani (magyarra legalábbis nem), de már lecserélhető.
  A térképet is le lehet cserélni? Mert az eredeti kissé USA központú.

 10. Arról esetleg tud valaki valamit, hogy a HomeKit platform átdolgozása milyen változásokat hoz? Két dolog érdekel különösen: egyrészt az egyedileg készített eszközökben történik-e módosítás, másrészt olyan eszközök, amik egyébként a Google és az Amazon rendszerével kompatibilisek, esetleg megnyílhat előttük az út? (Pl Sonoff). Nyilván sejtem, hogy az fenekestül felforgatná a piacot, viszont a jelenlegi rendszerben iszonyú sok eszközt kizárnak a rendszerből, amivel eléggé erősen tolódik a piac a másik két nagy szereplő irányába. Ezért remélem, hogy ez a meglehetősen szűkszavú, de annál többet sejtető bejelentés tényleg jelentősebb változásokat hoz.
  Anno volt itt egy egész korrekt összefoglaló a HomeBridge rendszerről, azonban azóta sokminden változott, van lehetőség natív eszközök készítésére. Szívesen olvasnék itt megint egy hasonló cikket a témáról!

 11. Nem értem a kérdést. Kizárólag a cégtől függ, hogy támogatja-e a HomeKit-et. Ehhez az Apple-nek semmi köze, ő megadja mi kell a HomeKit-hez a cég pedig megoldja és HomeKit-képes lesz.

  Gondolom azért Amazon, Google ready egy termék és nem HomeKit mert jóval nehezebb megfelelni minden szempontból az Apple-nek, Privacy és egyéb dolgok miatt. Amúgy a HomeKit még mindig eléggé gyerekcipő ház automatizálás terén.

 12. Avatar for dokk dokk says:

  Ahhoz képest, hogy sok változás lett és beta 1, nagyon jó az új iOS 14. Nálam hasít, nem melegszik, minden telepített appom működik. Ez alól csak a Shortcuts a kivétel, ott pár parancs nem működik megfelelően, vagy sehogy sem, de erre számítottam is. (pl Media Grabber)

  A WatchOS is nagyon jó lett így elsőre.

 13. Na pont ez az; a tegnapi bejelentésen új standardet emlegettek, illetve “With HomeKit, we’ve given developers a robust framework … but we want to make it even easier to build products that work across more homes. So we formed an alliance and partnered with Amazon, Google and other industry leaders to define a new interoperability standard for the smart home. ”
  Na ebből gondolom, hogy ez jelentősebb változásokat hozhat, ennek érdekelne a mibenléte.
  Azt értem, hogy a gyártó döntése volt, hogy megoldja a támogatást, vagy sem. Kezdetben emlékeim szerint még egy MFi IC is kellett az eszközökhöz, mára szerencsére az is elkopott. Azonban ha a platformok ennyire távol esnek egymástól, akkor egy-egy pici eszközben szinte lehetetlen egyidejűleg megoldani több platform támogatását a véges kapacitások miatt. Ebben adtak némi reményt a fenti sorok.
  Kiegészítés: “We open-sourced HomeKit to ensure its ease of use and privacy are core to this effort. And any accessory using HomeKit or this new standard will work incredibly well across all your Apple devices.”

 14. Avatar for Bob Bob says:

  Nem fogja latni a jelszavaidat. Olyasmi szolgaltatas lesz mint a https://haveibeenpwned.com/ vagy amit a 1Password csinal.

 15. Avatar for gunar gunar says:

  A gyorsasága lehet a méretéből adódik, mert csak néztem nagyot, hogy kisebb lett mint az elődei, ahogy emléxem. Valszinű, hogy sok dolgot megoldottak okosabban és ezért is merik kiadni a régi vasakra is. Hiszen a 6S már eléggé megette a kenyere javát, az SE-vel együtt, azt mejd a páromén meg is nézem ha kijön a public, de a dev-et lehet ma feltolom én is ha ennyi jót olvasok róla. Ha meg nem jó visszakerül a 13.6B.

 16. ahaaa értem. Hát nyilván ha több enyhítést ad az Apple, akkor esélyes, hogy több gyártó fogja támogatni, a már meglévő hardverében is nem csak újban.

 17. @dokk viber lefagy azonnal, használhatatlan. Messengerrel is gondok vannak

 18. iPhone X, patentül működik a beta. Eddig egy hibával sem találkoztam tegnap este óta. Appok is működnek mind.

 19. @Jadeye mivel használod? Nálam 11 pro viber fagy. Főleg a titkosított beszelgeteseknel.

 20. Avatar for Czo Czo says:

  Xs Max eseten is mukodik a Viber es a Facebook Messenger is. Megneztem azt a nehany threadet viberen ami van, mindegyiknel irja, hogy end-to-end encryption van hasznalva.

 21. Nálam is hibátlan minden (iPhone X). Hogyan tudom beállítani, hogy a gyári mail helyett a gmail legyen az alapértelmezett?

 22. Sziasztok. Nekem már tegnap este ezt dobta fel :thinking:

 23. Nekem is ezt dobta fel.

 24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és mi a kérdésed ezzel kapcsolatban pontosan?

 25. Avatar for Czo Czo says:

  El van irva a profilban. A SeedProgram developernek van irva (ami jo), a csoport viszont publicnak developer helyett, ami rossz. Gondolom a Beta2-ben javitjak majd.

 26. Avatar for gunar gunar says:

  Azt ugye jól tudom, hogy ha a teló 14-en van és az óra marad OS6-on akkor látják egymást csak fordítva nem?

 27. Köszönöm szépen a felvilágosítást :v:

 28. Avatar for Criton Criton says:

  van itt olyan aki telefonon, órán és gépen is napi használat mellett volt olyan bátor, hogy felrakta?

 29. Avatar for gunar gunar says:

  Ha végig olvstad volna a hsz-kat akkor tudnád hogy van.

 30. Avatar for Criton Criton says:

  végig olvastam kedves gunar, de valakinek lehet eszköze csak tesztelésre, és külön senki nem tért arra ki, hogy már csak bétát használ minden eszközén NAPI használatra. A cikkek és a hozzászólások végigolvasása viszont nem az én hiányom szokott lenni.

 31. Avatar for Czo Czo says:

  Nalam felkerult a napi hasznalatu telefonra (Xs Max), a tabletre (Air 2) es az orara is (Series 4). A notebookra (2018 13" 4TB3) kulso tarolora fogom telepiteni, mert beta OS alol nem fogad el az Apple feltoltest az App Storeba.

 32. Avatar for Criton Criton says:

  Rendben, köszi. A feltöltést az AppStore-ba dolog érint fejlesztés miatt, akkor MacBookra még nem rakom fel.

 33. Avatar for dokk dokk says:

  11 Proval használom én is. Mind a kettő hibátlanul megy. Kipróbáltam az imént, és a titkosított chat is megy.

 34. Avatar for gunar gunar says:

  Ja tényleg igazad van, csak nekem már szinte kézenfekvő szinte, hogy akik itt írtak azok szinte mindenki napi használatban tartja a vasakat és max visszateszik ha hasznavehetetlen. Szerencsére ez a ritkább. De ugye ha napi használatban tartod akkor jönnek elő igazán azok a hibák amik többeknél jelentkezhetnek majd.

 35. Avatar for Czo Czo says:

  Beta Xcodeddal sem releaselhetsz. Azt meg nem neztem meg, hogy amit Xcode 12-vel megnyitok, azt meg tudja-e nyitni tovabbra is a 11-es Xcode (duplikalom a projektet, amit megnezek 12-vel, nehogy valami baj legyen).

 36. Avatar for Criton Criton says:

  watchOS esetében az ember sajnos nem tud rögtön visszaállni az utolsó stabil verzióra, szerviz vagy vár… macOS esetében viszont rögtön megkaptam a választ @Czo-tól. :+1:

 37. Avatar for gunar gunar says:

  Az biztos, azért kellett tavaly a series1-ről gyorsan 4-re váltanom mert az első beta után feladta, de szerencsémre a szervíz maximálisan segítőkész volt és az apple is, kicserélték gyorsan, pedig nem is volt rá már gari.

 38. Avatar for dokk dokk says:

  Látják egymást, de nem fog szinkronizálni az órával. Fel kell tenni az órára is a hetest. Nekem mind a kettő patentül megy (14, 7), alig van benne hiba. Kb annyira jó lett szerintem mint anno a 12 elsőre.

 39. A safari tökéletesen fordit, csak a microsoft translate beépülő programot kell feltenni… Persze lehet más is van, de én ezt használom és számomra hibátlan.

 40. Avatar for gunar gunar says:

  Mit nem szinkronizál? Csak mert közben feltoltam a 14-et és eddig minden átjött aminek kellett az órára, persze ez eddig nem sok, kb 2-3 óra tapasztalat. Gyorsan teszteltem pár dolgot amiket napi szinten fontos használnom, azok elsőre dolgoznak. Majd kiderül milyen is valójában, pár nap múlva. Addig notin velem a mentésem és ha kell visszacsúszik a 13.6.

 41. Közben véletlenül sikerült ráakadni a bővebb kifejtésére: https ://developer.apple.com/homekit/whats-new/
  Tehát annyira nem is új a dolog, mint amennyire csendesen tettek utalást egy szerintem nem is olyan jelentéktelen változásra. Itt ugye nem csak egy mezei nyitásról, hanem közös platformról van szó.

 42. Avatar for rXc rXc says:

  Akkor ez azt jelenti, hogy végre nem csak az a pár darab túlárazott trendi égő lesz használható a HomeKit- el? Mert az nagyon jó lenne.

 43. Nagyon úgy fest. Szerintem rájöttek, hogy vagy lépnek, vagy teljesen kimaradnak a buliból.
  Okos eszközöket már nem nagy kaland gyártani, az alkatrészek lassan filléresek. Ez az Amazon vagy a Google eszközein látszik is, az Apple eszközein nem. Ráadásul előbbi kettő rugalmas is.
  Az új protokoll céldátuma late 2020. Kiváncsi leszek.

 44. Avatar for dokk dokk says:

  Nekem nem szinkronizálta a tevékenység app a köröket. Újra indítottam az órát és onnantól már nem is látta a telót többet. Szóval muszáj volt felraknom a hetest. Szerencsére semmi gond vele, a watchOS is jó lett elsőre.

 45. Szerintem nem lesz abból még idén semmi, de még jövőre se. :frowning: Tavaly december 18-án jelentették még csak be, úgyhogy elég gyerek cipőben jár még, amúgy az információs oldalon se történt még semmi, úgyanúgy áll mint kezdetkor. Már röviden volt itt téma ez az egyik hozzászólásnál. Szerintem adatvédelmi és biztonsági okokból lesznek még problémák a cégek közt. Minimum 2-3 év mire ebböl valami lesz, de hátha meglepnek és hamarabb. Amúgy azért úgy mond csendesen tettek erre utalást mert karácsony elött még a csapból is ez folyt, úgy hogy nem volt ezen már mit bejelenteni.

 46. Azt azért illene megoldani, hogy az IOS14 működjön régebbi órával is, pl S2-vel, ami nem kapja már meg a frissítést, mert különben az óra mehet a kukába.

  Más kérdés: 14-en használja valaki az Erste Mobile Bank-ot? Működik rendesen?
  Csak mert tavaly belefutottam ebbe a problémába és amíg ki nem jött az Erste app frissítése, nem tudtam használni a mobil bankot. Akkor nem volt nagy probléma, de most már az appal működik az MFA.

 47. Működik az újabb IOS verzió a régebbi Watch OS verzióval. Nem kell ezt megoldani…

 48. iX-re feltettem tegnap, eddig nem tapasztaltam semmi olyan problémát ami zavaró lenne hétköznapi használat során.
  A hátoldali koppintást próbáljátok ki (ha még nem tettétek) kisegítő lehetőségek/érintés/ 2, vagy 3 koppintásra lehet beállítani néhány dolgot.

 49. Avatar for gunar gunar says:

  Műxik rendesen nálam. Xs-series4 LTE. Csak azért nem raktam még fel az órára is az újat, mert az LTE-t még nem tudtam kipróbálni, a céges csoporttal vannak gondok és arra várok, hogy ez megoldódjon. Talán már júl elején sikerül, a tervezettől 1 hónappal később, becseszett a vírus nekik.

 50. Amúgy az összes hőbörgő, akinek valamilye nem megy (alkalmazás, óra sync) tisztában vannak, hogy ez a DEVELOPER beta. Arra van, hogy mire szeptemberben megjelenés lesz, addigra az alkalmazásfejlesztők kipróbálhassák, átálljanak az új SDK-ra, Xcode-ra akármire és rendszerhívásokra. Nem napi használatra. De amúgy ez le is van írva abban a szövegben, amin mindenki egy ezred másodperc alatt átrohan az Accept gombbal, csak hogy települjön már.

  No offense, csak szerintem sokak fejében itt tévedés van a developer beta kapcsán.

 51. Jaaa ezt olvastam, de ez még évek… hosszú hosszú évek…

 52. Avatar for Criton Criton says:

  Teljesen igazad van, mondjuk nekem semmi problémám nincs se a tv/Watch/mac/iOS béta rendszerrel - mondjuk mindegyiket tiszta telepítéskent raktam fel. Egyébként néha van, hogy egy stabil verzióval több probléma van, mint betaval.

 53. Avatar for dokk dokk says:

  Volt itt hőbörgés? Én is csak simán leírtam. Amúgy meg mindenki úgy cseszi szét az óráját, bármijét, ahogy neki tetszik.

 54. Avatar for expa expa says:

  Opera Touch desktopon? Vicces :smiley:

 55. Avatar for Czo Czo says:

  Desktopon? Itt iOS-rol beszelgetunk :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Criton Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for kutyu74 Avatar for rXc Avatar for bagyula71 Avatar for Agent_H Avatar for lacika88 Avatar for bklement Avatar for danesduet Avatar for angyalz Avatar for kriszbet Avatar for dokk Avatar for Bob Avatar for botiska Avatar for kristofAcs Avatar for teddy212 Avatar for zsozsobasa Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for vjan Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin