fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 13.7-et, ami lehetővé teszi a fertőzéskitettség-értesítések bekapcsolását külön app letöltése nélkül is, illetve a frissítés hibajavításokat is tartalmaz.

Megjelent az iOS 13.7

A fertőzéskitettség-értesítések ugyanakkor jelenleg nem érhetőek el hazánkban, a hibajavítások ugyanakkor számunkra is érdekesek – bár külön irónia, hogy a frissítés részletei egyébként hibásak, mert nem a 13.7-hez tartoznak, hanem a 13.0-hoz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 13.7 újdonságok

Egy hiba miatt a 13.7 részletei helyett a készülék az iOS 13.0 újdonságait sorolja fel. Az újdonságokat így kizárólag a 13.7 bétájának megjelenésekor felbukkant, angol nyelvű changelogra tudjuk alapozni, ami magyarul így hangzik:

Az iOS 13.7 lehetővé teszi, hogy bekapcsolja a COVID-19 fertőzéskitettség értesítéseket külön alkalmazás letöltése nélkül is. Ennek a rendszernek az elérhetősége függ a helyi népegészségügyi hatóságoktól. Bővebb információkért látogassa meg a covid19.apple.com/contacttracing oldalt. Ez a frissítés hibajavításokat is tartalmaz az iPhone-jához.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 13.7 buildje 17H35.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.7 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.