fbpx Skip to content

Tavaly nyáron az iOS 13 harmadik bétája elhozta magával a FaceTime figyelem korrekciót, ami az ARKit keretrendszert használva módosította a tekinteted, hogy a másik fél azt lássa, hogy a kamerába nézel, nem pedig a kijelzőre.

Végül az iOS 13 hivatalos változatából kikerült ez az újdonság, de az iOS 14 első bétája visszahozza ezt a funkciót is. Emellett javult a jelnyelvi beszélők, a jelelők megjelenítése a csoportos hívásokban, és akár már 1080p-ben is mehetnek a videohívások.

Kezdjük a figyelem korrekcióval. Tavaly az Apple még figyelem korrekcióként hivatkozott a funkcióra, de most már szemkontaktusnak hívják, ami egy kicsit kevésbé hangzik félelmetesnek. Ez már önmagában is egy jó hír!

Így részletezik a funkciót:

A FaceTime képes természetesebbé tenni a videohívásokat azzal, hogy megalapozza a szemkontaktust akkor is, amikor a képernyőt nézed és nem a kamerába tekintesz.

Nem ez az egyetlen FaceTime újítás, amit az Apple az iOS 14-gyel ígér nekünk. A FaceTime mostantól gépi tanulást használva felismeri, ha csoportos videohívásnál valaki jelnyelvvel kommunikál és az ő négyzetét nagyobban jeleníti meg, hogy a többi résztvevő jobban láthassa.

További újítás lesz még a kép-a-képben mód és az akár 1080p-s felbontás is.

Ha érdekel, hogy milyen újításokkal bővül még az iOS 14, bökj ide összefoglaló cikkünkhöz: WWDC20: az Apple bemutatta az iOS 14-et – widgetek a főképernyőn, App Library és még sok más.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok