iOS 14: Így módosítható az AirPods és a Beats hangzása beszéd, film és zenehallgatás esetében

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 14-ben az Apple bővítette a Kisegítő lehetőségeket, így az AirPods, illetve a Beats fej-és fülhallgatók hangját is tudjuk javítani.

A funkció lehetőséget ad a lágy hangok erősítésére, a frekvencia állítására, így akár a zenének, a filmeknek, és a hívásoknak is tisztább és élesebb hangzást tudunk varázsolni.

Az alábbi lépésekkel aktiválható a funkció:

  1. Nyissuk meg a Beállításokat az iPhone-on vagy az iPaden
  2. Lépjünk be a Kisegítő lehetőségekbe
  3. Görgessünk le a Fizikai és Motoros funkciók menüig és válasszuk az AirPods lehetőséget (ha nincs ilyen opciónk, akkor a a Hallás szekciónál a Hang és vizuális alatt találjuk!)
  4. Koppintsunk a Fejhallgató alkalmazkodása opcióra, és kapcsoljuk be
  5. Ezután megjelennek a további beállítási lehetőségek

A lágyabb hangzás érdekében választhatunk Kiegyensúlyozott hang, a Beszédtartomány és a Magas hangok lehetőségek közül. Továbbá lehetőség van egyedi audiobeállításra is, amely egy teszt segítségével állítja be a számunkra megfelelő hangzást. A teszt során a beszéd és zenék által állítja be a megfelelő hangminőséget.

A funkció az AirPods Pro-val valamint a korábbi AirPodsokkal is működik, utóbbi esetben viszont a Hallás szekciónál a Hang és vizuális opció alatt találjuk.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!