fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel az iOS 12, alig több mint három héttel az iOS 12.4.1nyolc béta változat, és mindössze nyolc nappal a GM után az Apple kiadta az iOS 13-as frissítést.

Megjelent az iOS 13 – telepítés, tippek terükkök, dark mode

Az iOS 13 esetén az Apple kilenc főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Ezek legfontosabbjai a rendszerszintű dark mode, a megújult Kamera és Fotók, az új vagy frissített adatvédelmi és biztonsági funkciók, a Térképek komoly ráncfelvarrása, Siri új hangja és lehetőségei, az Üzenetek app új lehetőségei, a teljesen megújuló Emlékeztetők, a CarPlay finomításai, és az iOS még gyorsabb működése. Az iPadek esetén külön iPadOS 13 érkezik majd szeptember 24-én, amiről akkor ejtünk majd szót, a macOS Catalina pedig októberben várható. Ez a cikk nem rövid, de érdemes végigolvasni!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Csodásan néz ki és csodálatos használni.

Egy látványos új arculat, jelentős frissítések a nap mint nap hasz­nált appokhoz, újfajta funkciók a személyes adataid hatékonyabb védelmére, valamint az egész rendszerre kiterjedő fej­lesz­tések, melyektől az iPhone használata még gyorsabb és még élvezetesebb lesz – ez vár az iOS 13‑ban.

Sötét mód. Ragyogó döntés.

A Sötét móddal lenyűgöző új arculatot kap az iPhone rendszere. Gondos tervezésének köszönhetően az új megjelenítési mód tökéletesen beépül a rendszer egészébe, hogy a képernyő minden elemét kímélőbbé tegye a szemednek. Bármikor engedélyezheted a Vezérlőközpontból, vagy beállíthatod, hogy éjszaka auto­ma­ti­ku­san bekapcsoljon.

Fotók és Kamera

Szabályozható Portré­meg­világítás

A Portré­meg­világítással elérhető effektekhez átállíthatod a virtuális fényforrás helyzetét és erősségét, így a műtermi fényképészek alkalmazta technika egyszerűségével emelheted ki a szemeket és simíthatod el az arcvonásokat.

High‑Key monó

Gyönyörű monokróm effekttel teheted még hatásosabbá a Portré módú fotókat. A funkciót az iPhone XR és az újabb készülékek támogatják.

Teljesen megújult Fotók lap

Az újratervezett Fotók lapon egyszerűbben keresheted meg, nézegetheted és oszthatod meg legkedvesebb emlékeidet. A lap intelligens módon, a készülék beépített gépi tanulási képességeit kihasználva elrejti az egymáshoz hasonló felvételeket, a számla- és képernyőfotók eltüntetésével pedig segít, hogy csak a legjobb fotóidra fókuszálhass. A Live Photók és videók lejátszása auto­ma­ti­ku­san elindul, így az lesz az érzésed, hogy a fotógyűjteményed életre kel.

Újratervezett szerkesztőfunkciók

A szerkesztési folyamatot remek új eszközök és pontosabban szabályozható effektek teszik gördülékenyebbé. A beállítástárcsák meg­könnyí­tik a módosítások alkal­mazását, te pedig egy pillantással megállapíthatod, hogy egy módosítás mely effekteket növelte és melyeket csökkentette.

Videószerkesztés mesterfokon

A fotókon alkalmazható eszközök és effektek szinte mindegyikét – az elforgatást, a körülvágást és az automatikus javítást – használhatod videók szerkesztéséhez is.

Adatvédelem és biztonság

Bejelentkezés az Apple-lel

Mostantól a meglévő Apple ID-ddal is bejelentkezhetsz az appokba és a webhelyekre. Nem lesz többé szükséged adatlapok kitöltésére, sem új jelszavak létrehozására. Csak koppints a Bejelentkezés az Apple-lel gombra, és egy gyors Face ID-s, illetve Touch ID-s azonosítás után már bent is vagy. Az appok csak a neved és az e-mail-címed megadását kérhetik, és ha szeretnéd, létrehozhatunk számodra egy egyedi e-mail-címet, amely minden üzenetet a valódi címedre továbbít. Tevékenységedet nem követjük nyomon, és magad határozhatod meg az adataid felhasználásának módját.

Titkosított HomeKit-videó

Az otthoni biztonsági kamerák által rögzített felvételek a legbizalmasabb és legérzékenyebb információinkat tartalmazzák. Ezért létrehoztunk egy végpontok közötti titkosítással működő rendszert, mely a videofelvételeket biztonságos iCloud-tárhelyre tölti fel, ahol rajtad kívül csak azok nézhetik meg, akiket meghívsz az Otthon alkal­mazásodba. A tárhely ingyenes mindenkinek, akinek iCloud-fiókja van, és nem számít bele a díjcsomag szabta korlátba.

A szolgáltatás használatához ugyanakkor 200 GB-os vagy 2 TB-os iCloud-tárhelycsomag, valamint egy otthoni központi vezérlőként beállított eszköz, például Apple TV, HomePod vagy iPad szükséges.

Adatvédelem

Új hely­meghatározás-szabályozó és átláthatósági funkciók gondoskodnak arról, hogy nagyobb beleszólásod legyen adataid felhasználásába. Beállíthatod az alkalmazások számára, hogy csak egyetlen alkalommal férhessenek hozzá a helyadataidhoz. Emellett minden eddiginél sokrétűbb védelmet élvezhetsz azokkal szemben, akik az engedélyed nélkül akarják követni, mit csinálsz.

Térképek

Körbenézés

Lenyűgöző 3D-nézetben fedezheted fel a városok utcáit, 360°-os szögben nézhetsz körül, és folyamatos mozgással haladhatsz végig az utcákon.

Ez néhány egyesült államokbeli városban lesz elérhető az év során később.

Új térkép

Az alapoktól újratervezett térkép még valósághűbb képet ad környezetedről, az utakról, vízpartokról, parkokról és épületekről.

Az új térképek először bizonyos városokban és államokban lesz elérhető az USA-ban, majd folyamatosan bővülve 2019 végére az egész országban. Más országokba 2020-tól érkezik.

Kedvencek

Már egyetlen koppintással megtalálod otthonodat, munkahelyedet, iskoládat és kedvenc kávézódat.

Gyűjtemények

Állíts össze listát a legérdekesebb helyi látnivalókról és helyekről, amelyeket a következő utazásodon meg szeretnél látogatni, és oszd meg a barátaiddal.

Siri

Új Siri hang – de magyarul még mindig nem tud

Siri új hangja fejlett neurális, szöveget beszéddé alakító technológiát használ, hogy hihetetlenül természetesen hangozzon, és ez kifejezetten igaz a hosszabb mondatokra, mint például a hírek felolvasása, vagy tudománnyal kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Hallgasd meg az új hangot ide koppintva!

Siri Parancsok

A Parancsok app mostantól már beépítve található meg az iOS-ben, és egy központi helyre hozza össze az alkalmazások kínálta parancsokat az általad létrehozottakkal. A parancsok mostantól sokkal jobban hasonlítanak egy párbeszédre, ezért olyasmiket is megtehetsz, hogy azt mondod Sirinek, hogy “Order takeout from Caviar,” és Siri feldob egy listát azokkal az éttermekkel, ahonnan már rendeltél korábban, egyúttal az egyes éttermek esetén a kedvenc ételeiddel.

Személyre szabott működés a HomePodon

Siri képes felismerni az egyes személyek hangját, így képes ezeknek megfelelően válaszolni a zenét, üzeneteket, naptárat és még sok mást érintő kérdésekre. Ezen túl a handoffnak köszönhetően képes átvenni az iPhone-ról az azon elkezdett zene vagy podcast hallgatást, vagy telefonhívást is.

Üzenetek felolvasása AirPods-on

Siri már képes automatikusan felolvasni a beérkező üzeneteket azok érkezésekor. Így nem kell félbehagynod, amit épp csinálsz, csak hogy felvedd a telefonodat, és válaszolj.

Audio megosztás második AirPods-ra

Párosíts egy második pár AirPods-t a készülékedhez, és élvezzétek ugyanazt a zeneszámot, vagy filmet egy barátoddal.

Memoji és Üzenetek

Új lehetőségek a Memojik személyre szabására

Új frizurákkal, fejfedőkkel, sminkkel és testékszerekkel alakíthatod a Memojidat teljesen egyedivé.

Memoji matricák

Memojidból a rendszer auto­ma­ti­ku­san generál egy matricakészletet, amelyet a billentyűzetről hívhatsz elő az Üzenetekben, a Mailben és más, akár külső fejlesztésű appokban is.

Mutasd meg a nevedet és a fotódat

Beállíthatod, hogy auto­ma­ti­ku­san megjelenjen a neved és fotód, amikor új beszélgetést indítasz valakivel. Eldöntheted, hogy a profilodat mindenkivel, csak a saját kontaktjaiddal, vagy csak egy adott alkalommal szeretnéd-e megosztani.

QuickPath gépelés

A gépeléshez egyszerűen húzd az ujjadat az egyik betűről a másikra, anélkül, hogy felemelnéd. A készülék gépi tanulással felismeri a lerajzolt vonal útját, és szavakká alakítja, ezzel jelentősen megkönnyíti az egykezes gépelést.

Emlékeztetők

Teljesen megújult Emlékeztetők app

Az emlékeztetők létrehozása és rendszerezése még egyszerűbb lett. A gyorseszközsorról dátumot, időpontot, helyadatot, jelölést, fotót és más kiegészítő információkat adhatsz az emlékeztetőkhöz. Siri pedig emlékeztető létrehozását javasolja, ha szerinte szükséged lehet rá, például amikor az Üzenetekben programot beszélsz meg valakivel.

Gyorseszközsor

Az új gyorseszközsor segítségével időpontot, dátumot, helyadatot, jelölést, fotót és beszkennelt do­ku­men­tu­mot adhatsz az emlékeztetőidhez.

Intelligens listák

Az intelligens listák még hasznosabbak lettek: auto­ma­ti­ku­san rendszerezik az emlékeztetőket, külön csoportosítva az aznapi, az ütemezett és a megjelölt elemeket.

CarPlay

CarPlay Dashboard

Amellett, hogy folyamatosan nyomon követheted az útvonaladat és kezelheted a halgatott zenét, az új, okos Siri javaslatok segítenek például a garázsajtó nyitásában, amikor közeledsz az otthonodhoz, vagy emlékeztetnek a következő naptáreseményedre. Bővebben olvasd el a korábbi cikkünket: Ezek a CarPlay újdonságok érkeznek majd az iOS 13-mal!

Új Naptár app

Lásd magad előtt az egész napodat útközben is. Csak koppints egy eseményre a navigációhoz vagy telefonálj be egy megbeszélésre.

Apple Music app

A Music app már mutatja az album borítót is, így könnyebb megtalálni a tökéletes zenei listát az utadhoz.

Teljesítmény

Gyorsabb feloldás

Az iOS 13 még az iOS 12-nél is gyorsabb. A Face ID például 30 százalékkal gyorsabban oldja fel a zárolt készüléket.

Gyorsabb alkalmazásindítás

Az App Store-ból letöltött appokon az iOS 13 újfajta csomagolási módszert alkalmaz, melynek köszönhetően az első letöltéskor a teljes méretük 50 százalékkal, a későbbiekben megjelenő frissítéseik pedig átlagosan 60 százalékkal lesznek kisebbek, ráadásul kétszer olyan gyorsan indulnak el.

Kiterjesztett valóság

ARKit 3

Az ARKit 3 az embereket helyezi a kiterjesztett valóság középpontjába. A People Occlusion segítségével a virtuális látványelemek élethű módon haladhatnak el a valós környezetben tartózkodók előtt és mögött. Így az AR-élmények még realisztikusabbá válnak, és a fejlesztők izgalmas greenbox-effektekkel is fokozhatják a hatást.

A motion capture pedig lehetővé teszi számukra, hogy egyetlen digitális kamerával, valós időben rögzítsenek emberi mozdulatsorokat, és a felvételeket beépítsék alkal­mazásaikba. Ezt a funkciót a következő készülékek támogatják: iPhone XR és újabb iPhone-modellek, 11 hüvelykes iPad Pro, harmadik generációs 12,9 hüvelykes iPad Pro, harmadik generációs iPad Air, ötödik generációs iPad mini.

És még sok más

Apple Arcade.

Több mint száz frissen megjelenő videojáték, amiktől eldobod az agyad. Új szintre lép a sztori és a grafika egy egyedülálló előfizetési platformon. Az Apple Arcade-ről bővebben itt írtunk.

Hangvezérlés.

Használd a hangodat az iPhone kezeléséhez. Diktálás közben is sokféle szerkesztési funkcióval javíthatod a szöveget. Hangparancsokkal és ujjmozdu­latokkal bárhová könnyedén eljutsz a rendszerben. A koppintással aktiválható elemeken számozást és neveket is megjeleníthetsz, amikor pedig nincsenek vezérlőelemek, egy koppintható ráccsal teheted vezérelhetővé a képernyő részeit.

Szövegformázó eszközök a Mailben.

Már a mobilesz­kö­zö­dön is profi külalakú e-maileket írhatsz a formázóeszközökkel, melyek­kel nemcsak a szöveg betűstílusát, méretét, színét és elrendezését módosíthatod, de behúzást és kihúzást, valamint számozott és listajeles listákat is létrehozhatsz.

Új, fejlettebb Jegyzetek.

Új galérianézet és sokoldalúbb keresőfunkció gondoskodik róla, hogy gyorsan és könnyedén megtalálj bármilyen jegyzetet. Az új ellenőrzőlista funkció segít még több teendőt elvégezni, a megosztott mappák pedig meg­könnyí­tik a közös munkát a mappákban és a jegyzetekben.

Személyre szabottabb Egészség app.

A számodra leg­fon­to­sabb információkhoz minden eddiginél egyszerűbben juthatsz hozzá. Az új cikluskövetési funkció betekintést nyújt a menstruációs ciklusod részleteibe, ezzel segítve az általános egészségi állapotod alaposabb megismerését.

Még több hasznos dolog a Safari kezdőlapján.

A Siri-javaslatokat, valamint kedvenc és leg­többet látogatott weboldalaidat is mutató átalakított kezdőlapról pillanatok alatt eljutsz oda, ahova szeretnél.

Még sokoldalúbb Fájlok app.

A Fájlok appban már a külső meghajtókon és a fájlkiszolgálókon tárolt fájljaidat is közvetlenül nyithatod meg, kezelheted és rendszerezheted.

Szövegszerkesztés és navigáció.

Még könnyebben mozgathatod a kurzort és jelölhetsz ki szöveget. Ezenkívül gyorsabban görgetheted végig a hosszú dokumentumokat, weboldalakat és e-maileket, ha a képernyő alja vagy teteje felé húzod a görgetősávot.

Betűtípus-kezelés.

Az App Store-ból telepíthető egyéni betűtípusokkal gyönyörűen kivitelezett dokumen­tumokat készíthetsz, melyek formázási stílusukban és hangulatukban is tükrözik a tartalmat.

Még okosabb megosztási lehetőségek.

Ha fotót vagy do­ku­men­tu­mot készülsz megosztani, iPhone-od javaslatot ad arra, hogy kinek és milyen alkal­mazáson keresztül lenne érdemes átküldened, így a gyors megosztáshoz csak egyet kell koppintanod.

Az iOS 13 összes újdonságát itt sorolja fel az Apple: Az iOS 13 rendszer újdonságai.

Kompatibilitás

Az iOS 13 nem támogatja az iPhone 5s-t, az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plus-t. Az iPhone SE továbbra is támogatott.

Az iPadekre az iPadOS fog majd megérkezni szeptember 24-én, tehát az iOS 13 nem érhető el rájuk! Korábban az iPadOS-re szeptember 30-át írt az Apple, de ezt most, az iOS 13 megjelenésével szeptember 24-re módosították. Az iPadOS-ből már rögtön a 13.1-es verzió fog megjelenni.

Hogyan telepíthető az iOS 13?

Először is, telepítsük az iTunes legfrissebb verzióját, majd bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is az iTunes segítségével, amit aztán “zárolunk”, így nem írja azt felül az új mentésekkel az iTunes. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 12-es verzióban is, hiszen ezeket az iOS 13 frissíti az új verzióra.

A frissítéshez meg kell majd adnunk a készülékünk jelkódját.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 13-at, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 13-at, mert elképzelhető, hogy az esetlegesen frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni. Pár nap alatt általában kiderül, hogy mi a helyzet ilyen téren. (Ez a fajta “függetlenítés” már nem igazán jellemző.)

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 13-at, és nem akarunk semmi “szemetet” esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ezt áthidalhatjuk azzal, hogy az iCloud fiókunkkal szinkronizáljuk az egyes adataikat, amelyekbe már az Üzenetek is beletartoznak. Az ilyen adatok a készülék új iPhone-ként való beállítása után az iCloud fiókunkba való belépéskor automatikusan letöltődnek a készülékre. A biztonsági mentéssel szemben viszont így egyes beállítások és tartalmak, így például az App Store-os alkalmazások adatai nem feltétlenül kerülnek vissza, kivéve ha utóbbiak az iCloud Drive-on tárolták az adataikat.

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent iOS 13 buildszáma 17A577, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

A letöltött fájlokat Windows-on a ⇧ (shift), macOS-en az ⌥ (alt/option) lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Akiknek már az iOS 13.1 bétája van a készülékén, azoknak szintén nem jelenik meg az iOS 13 hivatalos változata, mert a béta már magasabb verziójú nála.

Szeptember 24-én érkezik az iOS 13.1

Az Apple még a szeptember 10-i keynote-on közölte, hogy az iOS 13.1 hivatalos verziója szeptember 30-án érkezik, de ezt most előbbre hozták szeptember 24-ére.

Az egész oka valószínűleg az a biztonsági hiba, ami ismét a zárolt képernyőn enged hozzáférést az adataink egy részéhez a jelkód megadása nélkül. Erről ismét Jose Rodriguez tett közzé egy videót a YouTube-csatornáján, és ez a hiba még az iOS 13 kiadásra szánt, illetve a ma megjelent verziójában is előidézhető!

A videóban látható lépések alapján a megelőzéshez most is mindössze csak le kell tiltani a Siri elérhetőségét a lezárt képernyőn. Ezt a Beállítások, Siri és keresés opció alatt tudjuk megtenni, ahol egyúttal a “Hey Siri”-t is kattintsuk kikapcsolt állapotúra.

Az iOS 13-ra egyelőre nincs jailbreak

Az iOS 13-ra egyelőre nem jelent meg jailbreak, így aki bármi okból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy még ne frissítsen iOS 13-ra. Azt jelenleg nem lehet tudni, mikor várható egyáltalán jailbreak.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Hogyan tehető vissza az iOS 12?

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal, illetve kapcsoljuk ki az esetlegesen korábban engedélyezett automatikus frissítést a Szoftverfrissítés menüpont alatt. Magától a készülék csak akkor frissül iOS 13-ra, ha korábban már bekapcsoltuk az automatikus frissítést.

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 12.4.1-et, addig akiknek nem vált be az iOS 13, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 12-t, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 12.4.1-es IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 13-ról időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 12-es rendszerre.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az Apple által aktuálisan aláírt IPSW-k letöltése: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 12.4.1 aláírási ablakát, ami után gyakorlatilag nincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Nekem nem működik megfelelően a készülék!

Ha a frissítés után bármi nem úgy működik, ahogyan azt elvárnánk, az alábbi cikkben leírt lépéseken célszerű elsőként végigmenni: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 13-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 13 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.