iOS 13: újdonságok az Egészség és a Tevékenység alkalmazás esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iOS 8 óta minden évben jobbá teszi az Egészség és a Tevékenység alkalmazásokat és ez idén sem lesz másképp.

Az Egészség alkalmazás teljesen új felületet kap, de azért a Tevékenység is bőven változik. Nézzük meg, hogy milyen változásokra számíthatunk, amikor megjelenik az iOS 13!

Egészség alkalmazás

Újratervezett felület

iOS 12 alatt az alsó lapfülek sávon négy opciót találunk: Ma, Egészségi adatok, Források és Orvosi azonosító. Ezt az Apple jelentősen egyszerűsítette, és az iOS 13-as Egészség alkalmazás már csak 2 fő részből áll majd: Összegzés és Böngészés.

Az Összegzés a Ma fülnek felel meg leginkább, ahol a kedvenc metrikáid alapján figyelheted meg az egészséged változását, a Böngészés pedig a korábbi Egészségi adatokra hasonlít leginkább, ahol minden információt tanulmányozhatsz.

Összegzés fül

Ha lefele görgetsz az Összegzés fülön, akkor a Kiemelt adatok alatt különböző, érdekes statisztikákat fog feldobni az Egészség alkalmazás, például hogy mennyit edzettél átlagosan az elmúlt 7 napban, vagy hogy mi a napi átlagos lépésszámod.

Ezen túlgörgetve egyéb tudnivalókkal lát el az Egészség app, valamint az Egyesült Államokban szervdonornak is jelentkezhetsz a segítségével.

Végül az Összegzés fül egyéb hasznos alkalmazásokat ajánl az App Store-ból.

Profil

A korábbi Orvosi azonosító fül felköltözött az új profil nézet alá, amit a jobb felső sarokban elhelyezett profilképedre koppintva érhetsz el.

Ezen a felületen átnézhetőek az adatforrások, feljogosított alkalmazások, a bevitt adataid és még a csatlakoztatott eszközeid is, alul pedig az adatok exportálására is van lehetőség. Ez utóbbi esetén az adatokat XML formátumban, az edzések útvonalait pedig GPX-ként fogja exportálni az iOS egy ZIP-be tömörítve.

Megújult adatmegjelenítés

Alapértelmezésben ha belelépsz egy kategóriába, nem dátum szerinti diagramot kapsz, hanem nagy számokat.

Szerencsére a diagramok és a napi/heti/havi/éves bontások továbbra is elérhetőek, csak egy kicsit görgetni kell értük.

Menstruációs ciklus

A hölgyek örülhetnek, hogy az Egészség alkalmazás iOS 13-tól képes lesz a ciklusuk vezetésére is.

Az alkalmazásban könnyen rögzíthetőek az érintett napok és a bevitt adatok alapján képes a következő ciklus várható időpontját és a termékeny napokat is előrejelezni.

Zajfigyelés

Az iOS 13-as eszközök és az Apple Watch Series 4 képes figyelni, hogy mennyire zajos a környezeted és ezt rögzíti az Egészség alkalmazásban.

Így könnyedén visszanézheted, hogy mikor kellett nagy zajban tartózkodnod és értesítéseket is állíthatsz be, ha esetleg veszélyes lenne a zajszint.

Fogmosás

A TV Maci óta tudjuk, hogy a fogmosás elengedhetetlenül fontos, és ezt végre az iOS 13 is elismeri.

A Fogmosás kategória alatt rögzítheted, hogy mikor mostál fogat vagy amennyiben rendelkezel Bluetooth-os fogkefével, annak az alkalmazása hozzáadhatja az adatokat helyetted is.

Tevékenység alkalmazás

A Tevékenység alkalmazás fülsávja is változott, de itt szerencsére nem lettek szétbombázva a megszokott lehetőségek, csak egy ötödik elemmel bővült, ami pedig nem más, mint a Trendek.

A Tevékenység alkalmazás ugyanis iOS 13 alatt figyelni fogja, hogy az elmúlt 90 napban hogyan változtak értékeid, és azok alapján rávilágít, hogy mit kellene változtatnod az egészségesebb életmódért.

Ha javuló trendek vannak az életedben, az alkalmazás meg fog dicsérni, egyébként pedig személyre szabott tippekkel lát el, hogy hogyan javíts rajtuk.

Új díjak

További új mozgás cél díjak is érkeznek a Tevékenység alkalmazásba.

Korábban 1000 nap volt a maximum, de az iOS 13-tól 1250, 1500, 1750 és 2000 napos díjat is kaphatsz, ha annyi napon haladod meg a kijelölt mozgási célodat.

Neked melyik, egészséggel kapcsolatos újdonság a kedvenced az iOS 13-ban?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. hiper says:

  “Menstruációs ciklus

  A hölgyek örülhetnek, hogy az Egészség alkalmazás iOS 13-tól képes lesz a ciklusuk vezetésére is.”

  …viszont, ha beállítom a profilomban, hogy ‘férfi’ vagyok eltűnhetne az egész almenü…
  semmi szükség rá… hacsak nem én akarom vezetni a csajaim ciklusait…

 2. hiper says:

  …saját profilba idegenek adatait? … inkább csinálok nekik profilt!

  a Watch-omban se találtam ‘vendég’ EKG mérést, vagy törölgethetem, vagy profilt válthatok ha másnak akarom a pulzusát/EKG jat egyszer-egyszer mérni…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!