fbpx Skip to content

Az iOS 13 lassan elkészül, a kiszivárgott információk szerint elvileg szeptember 23-án akár már az éles végleges változatot is megkaphatják a felhasználók.

Az új rendszerben az Apple “elrejtette” a frissítések menüpontot, most már nem találjuk meg az App Store alsó menüsorában, hanem jobb oldalt fent a saját profilképünkre koppintva találjuk meg a frissítéseket. Ennek egyébként több oka is van.

Egyrészt kellett a hely az Apple Arcade-nek, ami 100-nál is több játékot foglal majd magába szeptembertől egy új, előfizetéses modell formájában. Másrészt manapság sajnos sok fejlesztő csak annyit ír az újdonságokhoz, hogy “Bug fixes and small improvements”, tehát gyakorlatilag semmilyen érdemi információt nem kapnak a felhasználók arról, hogy mégis mi frissült az adott alkalmazásban. Ezt jellemzően heti, két heti rendszerességgel csinálják, SEO miatt is, és hogy a felhasználók frissítsék, elindítsák az alkalmazást és ezzel még többen használják.

Egyébként jó ideje már maga a rendszer is felajánlja, hogy kapcsoljuk be az automatikus frissítést, aminek köszönhetően már fel sem kell keresnünk az App Store-t, hanem ha valamelyik letöltött alkalmazásunkhoz frissítés érkezik, azt az iOS magától letölti.

Ha viszont nem engedélyeztük ezt, az iOS 13-ban a frissítéseket az App Store-on belül jobb oldalt fent a saját profilképünkre koppintva találjuk meg.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!