iHelp BR: az új iPhone-ok bejelentése szeptember 10-én, az új szoftverek megjelenése 23-án várható

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brazil iHelp BR oldal szúrta ki, hogy a legújabb bétákból két dátumot is sejteni lehet: az egyik vélhetően az új iPhone-ok bejelentését takarja, a másik pedig az új szoftverek megjelenését jelentheti.

Ezek alapján az Apple szeptember 10-én, kedden jelentheti be az új iPhone-okat valamint aznap jelenhet majd meg a szoftverek kiadásra szánt, GM-változata, és kevesebb mint két héttel később, szeptember 23-án, hétfőn érkezhet meg az iOS 13 és iPadOS 13, a watchOS 6, a tvOS 13 és a macOS Catalina hivatalos verziója.

Ezek a dátumok egyébként már az elmúlt évek alapján is jóformán megtippelhetőek voltak – no persze csak abban az esetben, ha az Apple tartja magát a korábbi évek ritmusához, viszont az új bétákból kiszedett képek még inkább megerősítik, hogy melyik napokra lehet számítani.

A szeptember 10-i dátumot a készülékek főképernyőjének előnézetét mutató képek árulták el, és az elkövetkező hetekben épp a szeptember 10-e esik keddre – a másik opció a 10-i keddre a december 10. lenne, de az új iPhone-ok bejelentése jellemzően szeptemberre szokott esni. Ráadásul a “HoldForRelease” a fájlnévben is érdekes véletlen:

Összehasonlításként az előző években az Apple ezeken a napokon tartotta a termékbejelentéseit:

 • 2018: szeptember 12.
 • 2017: szeptember 12.
 • 2016: szeptember 7.
 • 2015: szeptember 9.

A szeptember 23-át pedig a régebbi típusú készülékek esetén meglévő kép alapján lehet betippelni, ahol hétfőre szintén a szeptemberi és decemberi opciók vannak, amire nagyjából szintén ki lehet jelenteni, hogy inkább a szeptember lesz, mintsem a december:

A szeptember 23-i dátum egyben a készülékek megjelenését is tippelhetővé teszi: azok várhatóan azon a héten pénteken, tehát szeptember 27-én kerülhetnek forgalomba az első körös országokban.

Természetesen ez a két dátum majd csak akkor lesz teljesen biztos, ha az Apple a szokásához híven kiküldi a meghívókat a sajtó számára, és kiteszi az esemény linkjét is a weboldalára, de ezek még értelemszerűen nem történtek meg, az új készülékek megjelenését pedig a bejelentésükkor fogják elárulni. Ameddig erre várunk, addig is szép találatnak tekinthető ez az iHelp BR részéről.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Ez eddig rendben is van, de hol vannak a megszokott ilyen lesz meg olyan lesz fantom képek mindenhonnan? Vagy most Ti nem akartok leközölni, vagy netán már senkit nem hoz lázba a világon, hogy az újabb vasak miként fognak kinézni és mit hoznak újat?

 2. gunar says:

  Jó májusban, de vmi friss sehol? Ami talán még pontosabb lehet így pár héttel előtte.

 3. Jadeye says:

  ha a külföldi oldalakon nincs semmi erről, akkor mi sem tudunk többet.

 4. gunar says:

  Akkor lehet nincs info ami érdemes lenne leközlésre, talán újra megtanulták eltitkolni mi jön, vagy érdektelenné vált a hasonló dolgok már sok év után, ezt mondjuk kétlem. :grinning:

 5. Majd a bemutató előtt 3 perccel megint kiteszik az official twitterre… :smiley:

 6. Put2 says:

  Azért nincs semmi infó, mert ha megnézzük az elmúlt évek telefonjait, láthatjuk hogy szinte minimális változások vannak! És azt meg gondolom nem szeretnék írni, vagyis cikket írni róla, hogy ugyan olyan lesz mint tavaly, csak hátul lesz három kamera :nerd_face::nerd_face::nerd_face: A dizájnerek nagyon megerőltették magukat :sob::sob::sob::nerd_face: Még jó hogy elmegy a fő Designer lehet, hogy mostantól messzebb telefonok lesznek!

 7. gunar says:

  Mivel a többi nagy cégnél is ez a szitu, hiszen nincsen amit kövessenek, ahogyan az elmúlt években tették, lsd. a nocs-csal is, amire mindenki fujjogott, majd mind kiadott egy v több olyant. Na mindegy.

 8. Ezen gondolkoztam valamelyik nap, hogy “minek örülnék az új iphoneban?”… és arra jutottam, hogy egy jó kamera kombó kéne, semmi több. Teljesen megvagyok elégedve a jelenlegi XS formával, tudással, mindennel, csak a “vacak” kamerával nem sikerült megbarátkoznom, a hátlapi kamera nekem valami übergagyi képet csinál, ha csak egy kicsit is kevesebb a fény (a régi 7-es jobb volt benne), a fekete szín tiszta smooth lesz (tudom javítottak szoftveresen mindent stbstb), de mégis egy vacak…

  Ettől függetlenül szerintem a telefon teljesen rendben van és még egy ideig megtorpan a gyártó, mert nem igazán lehet forradalmit mutatni… legyen kijelzőbe épített Faceid, Touchid is, mind a felesleges luxus kategória már szerintem, persze nem ellenkezünk, ha esetleg megcsinálják, de nem borul össze a világ, ha mégsem…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!