fbpx Skip to content

Nehéz az App Store-ban a minőségi, de fizetős alkalmazásoknak versengeni a freemium játékokkal. Az elsőnél nagyobb összegért reklámmentesen kapsz egy valószínűleg minőségibb játékélményt, de lehet lutri az egész, hogy neked mennyire fog bejönni, míg az utóbbinál ingyen letöltöd és ha nem tetszik, egyszerűen letörlöd és nem vesztettél semmit, csak egy kis időt.

Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban

Amennyiben viszont bejön a freemium modell, akkor lehet bőven több pénzt hagysz ott az alkalmazáson belüli vásárlásokkal, mintha már alapból fizettél volna a játékért. Ezen szeretne most változtatni az Apple az Arcade-dal.

A hétfői, elég megosztó fogadtatású keynote majdnem hogy az egyetlen igazán izgalmas része az volt, mikor bemutatták a színpadon az előfizetéses modellre épülő App Store részt, az Arcade-et. Ez az újítás végre elhozza a játékok világába is azt, amit már megszokhattunk a Spotify, Apple Music, Netflix, HBO GO és társainál, vagyis hogy havi fix összegért korlátok nélkül élvezhetjük a szolgáltatás teljes kínálatát. Az Apple szolgáltatása egyébként egyáltalán nem újdonság, a Microsoft már évekkel ezelőtt megcsinálta XBOX GamePass néven, ott is havi X összegért játszhatunk a népszerű játékokkal.

Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban

Az App Store létezése óta két fajta alkalmazás és játék létezett, a fizetősen és az ingyenesen letölthető. Aztán megérkezett a freemium modell és bekavart rendesen, hiszen ingyenesen letölthetted az adott appot, de érdemi működéséhez fizetned kellett. Ez a modell nagyon jó arra, hogy kipróbálhatunk bármit pénz költése nélkül, de ha vágynánk a teljes élményre, sokszor nem látjuk, hogy mennyi a végösszeg, hiszen folyamatosan lehet itt-ott költeni benne.

Az Apple most viszont összeállt a legminőségibb alkotások és ígéretes indie játékok fejlesztőivel, hogy megalkossanak egy olyan modellt, ami mind a fejlesztőknek, mind pedig a felhasználóknak is kedvező lesz. Nemcsak a fejlesztés költségeibe szállnak be, hanem szorosan együttműködnek az alkotókkal, hogy a lehető legjobb játékélményt kaphassuk majd mi, a felhasználók.

Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban

Az Arcade több mint 100 új és exkluzív játékot sorakoztat fel az indulása pillanatában, de ez a szám csak növekedni fog. A szolgáltatás nagy előnye, hogy kézzel válogatott, minőségi tartalmakat kapunk, nincsenek benne reklámok, nincs reklám követés se és persze alkalmazáson belüli vásárlások se.

Amennyiben a játék nem igényli a folyamatos internet kapcsolatot, úgy nincs szükség arra sem, hogy online legyünk állandóan, hiszen a játékok tudni fogják, hogy az előfizetésünk meddig aktív és az alatt kérdés nélkül el fognak indulni. Sőt, nemcsak iPhone-on és iPaden lehet majd játszani velük, hanem Apple TV-n is, de még nagyszerűbb hír, hogy Mac-en is, hiszen már halhattuk a pletykákat, hogy az Apple azon dolgozik, hogy iOS alkalmazások futhassanak macOS-en is. Ez óriási hír, hiszen bármilyen eszközön is hagytuk abban a játékot, azon folytathatjuk, amelyiken szeretnénk.

Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban

Az Arcade megjelenése ősszel várható 150 országban, gyaníthatóan az iOS 13 megjelenésével együtt – vagy legkésőbb, ahogy lenni szokott, az első nagyobb frissítéssel, vagyis a 13.1 megérkezésével egy időben.

Az árakról még semmit sem lehet tudni, az viszont mindenképp dicséretes dolog volt az Apple részéről, hogy ez az újítás is működik a Családi megosztással, amiben ugyebár összesen hat ember élvezheti a közös Apple Music-ot, iCloud tárhelyet, megvásárolt alkalmazásokat és ősztől majd az előfizetéses játék modellt. Szülőknek pedig külön jó hír, hogy korlátozhatják majd gyermekük napi hozzáférési idejét is.

Mi kifejezetten örülünk, hogy az Apple elindult ebbe az irányba, Te előfizetnél rá?

[totalpoll id=”109934″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Hiányolom a szavazásból a “Nem, sose fizetnék játékért” és a “Soha nem is játszok” opciókat :smiley:

 2. Gondolom ez inkább lesz 20, mint 5 euró😃

 3. nem biztos azert, mert alapbol nem annyira dragak az iOS jatekok mint mas platform jatekai, ezert mertem az 5 eurot beloni.

 4. Ezzel a lépéssel vajon elintézik az app store-t? Vagy ezentúl lesz egy appstore-os meg egy arcade-os verziója is a játékoknak? Esetleg a “jó” játékok csak előfizetéssel lesznek használhatóak?

 5. Avatar for Elims Elims says:

  Sziasztok!

  Ez +a kontroller támogatás jól is elsülhet…
  Ami még nagy találmány lenne az a vezeték nélküli tv csatlakozás.
  Vagy létezik már ez? (Samsung tv-re volt,többire nem hallottam még.)

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mire gondolsz a vezeték nélküli tv csatlakozás alatt?

 7. Avatar for Elims Elims says:

  Azt lássam a tv-n amit a telefonon is.

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  arra ott van az AirPlay Mirroring. de ez hogy kapcsolódik az Apple Arcade-hez?

 9. Avatar for Elims Elims says:

  Ez az apple arcade nem a store-os dolog?
  100vmennyi játékot “bérelsz” havi 1500-ért.
  Esetleg rosszul olvastam volna vmit?
  Ha nem,akkor szerintem passzol hozzá.
  X játék+ps4 joy+airplay mirroring és van egy kisebb konzol.

 10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az AirPlay Mirroringhoz Apple TV kell, ami már önmagában is képes lehet az Apple Arcade-re, ha tvOS 13 fut rajta, tehát nem kell a telefonodnak lennie a “konzolnak”. ha nem tvOS-es az Apple TV-d, akkor meg működhet az, amit leírtál.

 11. Avatar for Elims Elims says:

  És ha nincs apple tv?
  Akkor létezhet vmi megoldás?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for tzolesz Avatar for Elims Avatar for kristofAcs Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin