fbpx Skip to content

Az iPad hardvere már régóta alkalmassá tette, hogy leváltson egy laptopot, de a szoftver visszafogta. Ezen próbált most az Apple változtatni az iPadOS 13-mal.

Az iPadOS 13 ugyanis javítja az iPad leggyakoribb panaszait: tudja írni és olvasni a pendrive-okat, alkalmazásai képesek több ablakot is megjeleníteni és végül, de nem utolsó sorban: támogatja az egeret, mint beviteli eszközt!

1983-ban a Lisa volt az első olyan Apple számítógép, amit egérrel lehetett kezelni és a cég azóta sosem állt le ezen beviteli eszköz támogatásával asztali és hordozható számítógépeinél. Az iPad azonban eddig csak az ujjat és az Apple Pencilt támogatta.

Az iPadOS 13 változtat ezen. A Beállítások, Kisegítő lehetőségek, AssistiveTouch alatt ugyanis kiválasztható szinte bármilyen, USB-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható egér, beleértve majd az Apple saját Magic Mouse-át és Magic Trackpadjét.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1135653636145590273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1135653636145590273&ref_url=https%3A%2F%2F9to5mac.com%2F2019%2F06%2F03%2Fipados-13-includes-support-for-usb-mouse-input%2F

Ezen a videón láthatod, hogy milyen egyszerű beállítani az egeret.

Amennyiben olyan egérről van szó, ami több gombbal is rendelkezik, akkor a beállításokban módosítható, hogy a gombok mit csináljanak. A beállítható parancsok között válaszható a főgomb helyettesítése, hangerőállítás és egyéb lehetőségek is.

Sajnos mivel egy kisegítő lehetőségről van szó, így a macOS-en megszokott fekete nyíl kurzor helyett egy csúnya, kerek, ujjméretű indikátor jelenik meg a képernyőn, de ez legyen a legnagyobb gond ezzel az újítással, hiszen a nyújtott funkcionalitás sokaknak segíthet a mindennapokban.

[newsletter_signup_form id=13]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Valahol azt hallottam, hogy ez még nem működik minden app esetében (pl. Hearthstone). Erről lehet tudni valamit?

  2. Gondolom fizetni kell az app készítőjének az Apple felé, hogy megkapja a támogatást.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem kell. ez egy kisegítő lehetőség, ami alapból része az iOS-nek. a fejlesztőnek a kisegítő lehetőségek támogatását kell implementálnia.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for NextMusician Avatar for Szifon Avatar for Jadeye