fbpx Skip to content

A méret a lényeg – ez igaz sok mindenre az életben, és eddig az App Store-ból, mobilinterneten letöltött alkalmazásoknál is figyelni kellett rá, mert a túl nagy appokat egyszerűen nem tudtuk letölteni.

Az előző hónapban ugyanis a mobilinternet használatával letöltött alkalmazások megengedett maximális mérete még csak 150 MB volt, majd ezt az Apple május 31-én megemelte 200 MB-ra. De az igazi áttörést azonban az iOS 13 hozza magával.

iOS 13 alatt ugyanis már bármekkora méretű alkalmazást letölthetsz az App Store-ból, az alkalmazásáruház csak figyelmeztetni fog a nagy méretre:

A felugró ablak két lehetőséget ajánl a felhasználóknak: letölthetik azonnal vagy várhatnak a letöltéssel, amíg Wi-Fi hálózatra csatlakoznak.

Ráadásul ez még nem minden! A Beállítások app iTunes & App Store menüpontjában testre is szabható, hogy mikor kérdezzen a rendszer – bár ez jelenleg még nincs magyarra fordítva:

Itt három lehetőséggel álltak elő az Apple-nél: mindig engedélyezze a rendszer a nagy alkalmazások letöltését, kérdezzen rá 200 MB felett vagy mindig kérdezzen.

Ezzel az aprócska változtatással az Apple továbbra is moshatja kezeit, ha egy felhasználó véletlenül elhasználja teljes havi adatforgalmi keretét egy nagy alkalmazás letöltésével, de végre nem köti meg azok kezeit sem, akik elég nagy vagy korlátlan adatcsomaggal rendelkeznek.

Volt már, hogy nem sikerült letöltened egy alkalmazást mobilnetről, mert az túl nagy volt?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. igen elég sokszor
    hello data óta szidom az apple-t, hogy miért nem lehet kikapcsolni a korlátot :slight_smile:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és mi a kérdésed ezzel kapcsolatban?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for Jadeye