fbpx Skip to content

Az iOS 13 egyik hasznos újítása lesz, hogy lehetővé teszi bizonyos eszközöknél azt, hogy több vezeték nélküli fülhallgatót használj egyszerre.

Ez elég hasznos lehet, ha mondjuk megnéznél egy videót a barátoddal, hiszen így mindketten élvezhetitek a sztereó élményt. Nézzük meg, hogy mik kellenek majd az Audio Sharing működéséhez!

Idén szeptemberben megjelenik az iOS 13 hivatalos változata és vele együtt az Audio Sharing is, de utóbbi csak ezeken az eszközökön lesz használható:

 • iPhone 8, iPhone 8 Plus
 • iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
 • 12,9 colos iPad Pro (második generáció vagy újabb)
 • 11 colos iPad Pro
 • iPad Air (harmadik generáció)
 • iPad mini (ötödik generáció)
 • iPod touch (hetedik generáció)

A vezeték nélküli fülhallgatók közül pedig az első és második generációs AirPods-zal, valamint a Powerbeats Pro-val fog működni, vagyis egyelőre csak az Apple saját füleseivel megy majd.

Idővel elképzelhető, hogy bővülni fog a támogatott vezeték nélküli fülhallgatók listája, elvégre még béta állapotban van az iOS 13 és vele együtt az Audio Sharing is.

A funkció két különböző módon is használható lesz. Az egyik az, hogy a Beállítások alkalmazásban a Bluetooth szekció alatt a második fülhallgatót is párosítod, ahogy azt el lehet képzelni. A másik módszer azonban sokkal izgalmasabb:

Ha csak ideiglenes kapcsolatról van szó, két, iOS 13-at futtató eszközt elég lesz közel vinni egymáshoz és máris megtörténik az Audio Sharinghez szükséges információcsere közöttük, így lehetővé téve, hogy a második eszközhöz csatlakoztatott fülhallgató az első eszközről játsszon le hangot.

Anno a vezetékes fülhallgatók idején jack elosztóval oldottuk meg az ilyen problémákat. Ennél azért sokkal elegánsabb lesz az Audio Sharing, nem?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for expa expa says:

  Az nem lenne haszosabb, hogy 1 fülessel több készüléket lehessen használni? Vagy ezt már tudja?

 2. Avatar for Czo Czo says:

  Ezt minden fules tudja :smiley: Kemeny is lenne a vilagtol, ha a fulest csak az elsonek hasznalt eszkozzel lehetne hasznalni addig a pontig, amig a fules vegleg tonkre nem megy.

 3. Avatar for pAnk pAnk says:

  Úgy, hogy a jobb és a bal füledben más szólna egyidőben? :slight_smile:

 4. Avatar for expa expa says:

  Nem értitek a kérdést. Több eszközre van kapcsolódva a füles. Amikkor a gépen indítom el a zenét akkor az szól, ha az iPAD-en akkor az és ha a telón akkor az. Ne kelljen külön, küldön lekapcsolódni majd újra fel…

 5. Avatar for Czo Czo says:

  En a problemat nem ertem. Egyszerre egy eszkozhoz van csak ertelme csatlakozni. Ha masik kell, akkor masikat kell valasztani. En nem orulnek neki, ha mosogatas kozben a fulesbol zenet hallgatva megszolalnanak benne a tableten jatszo parom hangeffektjei. Ezert inkabb szerintem a mostani megoldas megfelelo, hogy ha masik eszkoz kell, akkor azon fel kell csatlakozni az Airpodsra es kesz.

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lekapcsolódni az első eszközről külön most sem kell. egyszerűen csak rá kell bökni a második eszközön az adott fülesre a Bluetooth menüpontban.

 7. Avatar for pici pici says:

  Ez mas tema de audio temakor…
  Tudtok Nekem ajanlani olyat hogy egy mozgas studioba (majdnem szepsegszalon) szeretnek falra kicsi hangfalakat de vezetek nelkulit…tudtok Nekem valami minosegi hangzasut ajanlani?

  Elore is koszi

 8. Oda a minőség szerintem mind1 :slight_smile: De esetleg Marshall hangszórók, HomePod?

 9. Avatar for pici pici says:

  Koszi,korbenezek

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for pici Avatar for pAnk Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin