Alkalmazások törlése és mozgatása az iOS 13-ban: megszűnik a 3D Touch!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mókás, hogy erről kell cikket írni, viszont ahogy az ismerősökkel találkozom, azt látom, hogy ahány ember, annyiféleképpen veti bele magát a már megszokott, de az iOS 13-ban már nem a korábbi módon működő alkalmazás törlése és mozgatása funkciókba.

Alkalmazásokat törlés, mozgatása az iOS 13-on

Ahogy eddig is, az iOS alkalmazásokat az iPhone-on az adott ikonra nyomva lehet törölni, illetve mozgatni. Elkezdenek “rezegni”majd a kis X-re kattintva törölhetjük. Az iOS 13-tól kezdve viszont ez egyáltalán nem egyértelmű funkció! ☝🏻

Mivel az Apple úgy döntött, hogy megszünteti a 3D Touch-ot, és helyette az iPhone XR-en megjelent Haptic Touch megoldást alkalmazza az új készülékeken, ezért sokkal tovább kell rajta tartanunk az ujjunkat az adott ikonon, még akkor is, amikor felugrik az adott app funkció listája. Igaz, az Apple ide betett már egy új opciót is az alkalmazások rendezéséhez, amire rábökve szintén rezegni kezdenek az ikonok.

Tehát amikor alkalmazást akarunk mozgatni, vagy törölni, akkor legyünk türelmesek, hagyjuk rajta az ujjunkat az adott app ikonján hosszabb ideig, ne nyomjuk erősebben (felesleges), csak legyünk kitartóak és akkor bizony elkezdenek zizegni az ikonok – vagy pedig válasszuk az előugró menüből az Alkalmazások rendezése opciót. 🤗

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pho-boy says:

  Szóval az Apple már a másodszor lett killer-fícsör killer? Elöször az ultra-penge Magsafe a mekbukokon, most a kedvenc kijelzö fícsöröm? Aaah az anyjukat… :man_shrugging:t2:

 2. Az app-k torlese es mozgatsahoz eddig se kellett 3d touch, ugyan ugy mukodik mint regen.
  Regen is meg 3d touchnal is hosszan kell nyomni az app-re es finoman ne erobol.

 3. De miért? Grid Autosportozni szoktam telefonon, ott meg épp a 3D Touch-al működik jól a gáz meg a fék. Amikor kell nem tövig nyomod a gázt, vagy épp a féket. De az a Hiper Szuper Mega Haptic Touch egy útolsó kínai vacak elnevezés, funkcionalitás 0. Vagy épp gépelésnél, ha egy szó törölnék, kurzor vissza, erősebb nyomás, ki is jelőlte és törlés.Igaz a kurzor mozgatás működni fog, de a kijelőles vele már nem. (szomorú smiley)

 4. Jadeye says:

  fog működni, csak nem erősebben, hanem hosszabban kell nyomni.

 5. igen, de pl a settingsre nyomva (3d touch) előjön egy menü (és sok más appban is), de most ugyanaz a gesztus lenne mind2 funkcióra (menü és törlés is)…

 6. Czo says:

  Igen. Elojon egy menu 3d touch es 3d touch mentes eszkozon is es ebben a menuben van rearrange icons opcio. Annyi valtozas van most tulajdonkeppen, hogy a long press mostantol ugy mukodik mint a 3D Touch es akinek van fizikai 3D Touch az eszkozeben az hamarabb tudja triggerelni ezeket a funkciokat. Szerintem ennek kb. kezdetektol fogva igy kellett volna mukodnie.

  Mivel nincs nem 3D Touch kepes iPhoneom (csak iPadem), igy nem tudom megnezni, hogy a peek-pop eseten mi a helyzet (megnezni pedig azert nem tudom, mert a sajat appom amiben ez lathato lenne iPaden 2 oszlopos nezetet mutat amiben nincs peek-pop. Mivel a telefonon Xs Max, ahol elfektetve szinten az iPad nezet van es ott ebben az esetben sincs 3D Touch).

 7. Mindjárt tesztelek neked egyet: iPhone X és iPhone SE. Csak előbb még frissítenem kell az SE-t mert még 11.4 van rajta… :'D

 8. szigi says:

  SziasztoK!

  Kérdés hogy ezek után az applikációkba és játékokba ahol a 3D Touch használható volt ott se fog majd működni?

 9. Czo says:

  Mindenhol mukodik, ahol eddig. Amit en lattam annyi valtozik, hogy minden eszkoz megkapta a featurek egy reszet, amit a 3d touchosok erovel ernek el.

 10. varangy says:

  Lehet picit off,bocs érte nem tudom hol lehetne …az érdekelne aki 13-at használ ,neki működik e ez az optimalizált akku töltés ? En most egy hete használom , de ugyanúgy feltölti 100 %-ra lefekvés után minden reggel visszanézem…vajon mennyi idő kell míg megtanulja, minden nap ugyanaz van egyébként ugyanakkor kelek stb.

 11. Bocsi de iPhone 6 után iPhone 6s Ben a 3D touch volt a legnagyobb újítás ha jól emlékszem. Még az se sem kapta meg. Azóta minden készülékben ehhez szoktunk hozzá!! Most meg egy szoftveres kikerüléssel magyarázkodik? Jah… hosszú évek óta várjuk a darkmodot. Valamit kapunk? Valamit elveszünk? Érdekes…

 12. Czo says:

  Ezt nem ertem. 3D Touch van ahogyan eddig is volt azokon az eszkozokon, ahol van fizikailag 3D Touch tamogatas. Semmi nem tunt el.

 13. M.Sanya says:

  Nekem nem egyértelmű hogy most akkor minden “régebbi” 3D touchos készülékre igaz ez vagy csak az újabbakra ahol nincs 3D touch? Vagyis mondjuk iPhone 8-on marad minden a régiben vagy onnan is eltűnik minden ami 3D touch volt?

 14. Jadeye says:

  nem tűnik el még az új készülékeken sem, csak másképp, hosszabban kell nyomni, és nem erősebben. az ezzel elérhető opciók megmaradnak.

 15. Gyerekek mi ezen olyan bonyolult? Azokon a készülékeken, amelyekben benne van a 3D Touch-hoz szükséges hardver ott marad minden a régiben és ugyanúgy erősen kell nyomni, mint eddig.

  Azokon, amelyekben nincs meg ez a hardver, ott meg hosszan kell nyomni ugyanazokhoz a lehetőségekhez. Ez utóbbiba tartoznak a most bejelentett telefonok is.

  Nem veszik el funkció, minden marad a régiben, csak az előcsalogatás módja változik.

 16. Gondolom az zavart meg másokat, hogy a 13 első bétáiban a 3D-s készülékeknél is kivették ezt, és csak a hosszan nyomás működött.

 17. A 3D-s készülékeken is működik mindkettő. A különbség a tempóban látszik, hogy milyen gyorsan jelenik meg a menü.

 18. Akkor lehet a cikk címe félreérthető. Ezért bocsánat, legközelebb majd figyelek. Nyilván nekem iPhone X-en valahogy ez maradt meg és tűnt fel.

 19. A cikk ill. a cím sem félrevezető, mert valóban “megszűnt” / “megszűnik” (értsd: új készülékekbe már nem szerelik a szükséges hardvert), csak a szövegértés sokaknál nem megy. :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!