Megjelent az iOS 12.4.1 – az unc0ver jailbreak által kihasznált hiba javítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsit több mint egy hónappal az iOS 12.4 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.4.1-et.

Az iOS 12.4.1 gyakorlatilag várhatóan az iOS 12.4-ben véletlenül visszahozott, és a napokban megjelent jailbreaket lehetővé tévő hibát javítja.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.4.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.4.1 fontos biztonsági frissítéseket tartalmaz, és minden felhasználó számára ajánlott.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.4.1 buildje 16G102.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.4.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Csak a JB hiba miatt csináltak egy javítást? a kutya nem fogja felrakni… lol

 2. Jadeye says:

  egy olyan hibát is javítottak, amit korábban már javítottak, de “visszarontottak” a 12.4-ben. ha pedig valaki még nem frissített a 12.4-re, és megszüntetik az aláírását, akkor még azok is megjárhatják, akiknek már a 12.4 van fent, ha bármi okból restore-ra kényszerülnek, hiszen akkor már csak a hivatalosan legfrissebb, és aláírt verziót tudják feltenni.

 3. Aki restorra kényszerül az használja a beállítások - általános - alaphelyzetbe állítás funckiót ami tök ugyan az mint az itunesban a restore azzal a kivétellel, hogy nem csatlakozik a szerverhez, hogy ellenőrizze, hogy nincs-e újjabb elérhető verzió. :smiley:
  Aki meg nem rakta még fel a 12.4-et és kell neki a jb az meg így járt. :smiley:

 4. Jadeye says:

  ha restore-ra kényszerülsz, az értelemszerűen azt jelenti, hogy nem tudod az említett opciót használni.

  az összes tartalom, beállítás törlése opció sosem kapcsolódott az Apple szerveréhez, és nem ellenőrizte, van-e újabb verzió. az csak magán a készüléken fut le.

 5. Van olyan helyzet, hogy csak az itunes restore segíthet? akkor ott valamit nagyon elbaszott az iOS-on. :smiley:

 6. Jadeye says:

  jailbreak után, mivel hozzáférhetsz a teljes fájlrendszerhez, okozhatsz olyan problémát, ami miatt be sem tölt az iOS.

 7. Vodafone alatt mennyi a Carrier Bundle száma? 36 vagy már 37?

 8. Czo says:

  iTunesban tortent frissites utan iPhone 8-on 36.

 9. Köszi. Akkor maradok már ios 13 bétán a Vodafone VOLTE miatt, mivel ahhoz kell a 37es már.

 10. leve says:

  Volte nálam nem működik a Vodánál ,
  Írtam nekik a hivatalos válasz :
  “Tájékoztatjuk, hogy a 4G (VoLTE) szolgáltatás jelenleg a Samsung Galaxy S8/S8+, vagy Huawei Mate 20 készülékkel működik. Ezen készülékek használata esetén hálózati oldalról automatikusan aktiváljuk a szolgáltatást.
  Jelen elektronikus levelünk keltekor nem rendelkezünk információval arról, hogy az Apple iPhone készülékeknél mikor lesz elérhető a 4G (VoLTE) szolgáltatás.”

 11. Szépen felhívod az ügyfélszolgálat. Elmondod, hogy vettél egy s8at és kb 3 perc alatt bekapcsolják. Restart és az ios 13-ban a hálózati beállításoknál Volte be. Nem kell e-mailt írogatni. Xs max használom ios 13 béta 8 alatt sima vitamax tuti kártyával a volte. Pár napja van így, eddig hiba nem jelentkezett.

 12. leve says:

  És működik tényleg köszi :slight_smile:

 13. Azt honnan tudom, hogy VoLTE-n hívok-e valakit vagy sima telefon-on?

 14. Jadeye says:

  a VoLTE is sima telefon (még ha technikailag másképp is épül fel a hívás), csak akkor az LTE-hálózaton keresztül csatlakozik a készüléked, és nem vált vissza mondjuk 3G-re, vagy 2G-re. ilyenkor LTE-t mutat a szolgáltatónév mellett – hacsak nem vagy Wi-Fi-re is csatlakozva, mert akkor a Wi-Fi csíkjait látod ott.

 15. paul78 says:

  Egy ilyen professzionális tehetségre hogyan lehet, hogy még nem figyelt fel Cook vagy Federighi és alkalmazná az Apple szoftverfejlesztői részlegén? :thinking: (ritka az olyan kitűnő szakember mint Jadeye [szerintem] ).

 16. Szempi says:

  Akinek mentve van az SHSH az hogyan tud downgradelni?

 17. Jadeye says:

  általában sehogyan, mivel a 64-bites készülékek esetén eleve jailbreakelve kell lennie, hogy mondjuk a Prometheus-t használhasd erre. tehát ne hagyatkozz az SHSH-ra, hanem addig tedd fel a 12.4-et, ameddig még aláírja az Apple, mert azzal biztosan működik.

 18. Csak ennyi hogy az Ügyfèlszolgàlatot felhívom és megkérem őket hogy kapcsolják be és megy is újraindítás után ?

 19. mtomi95 says:

  Nothx apple!

  A nem aláírt verziókkal való játszást én is díjaznám! :slight_smile:

 20. Hát nekem aktiválták a voltét a vodánál de a beállításokban meg mindig azt írja ki hogy a szolgáltató az iPhone meg nem engedélyezte valamint nem is írja ki felül hogy volte. 13 béta 7

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!