Megjelent az iOS 12.4 – iPhone-költöztetés funkció és egyéb fejlesztések

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan két hónappal az iOS 12.3.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.4-et.

Az iOS 12.4 új funkcióként kínálja az iPhone-költöztetést, amellyel közvetlenül továbbíthatjuk az adatokat régi iPhone-ról egy új iPhone-ra, ezenkívül az iPhone vagy az iPad biztonságát is javítja.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.4 új funkcióként kínálja az iPhone-költöztetést, amellyel közvetlenül továbbíthatja az adatokat régi iPhone-járól egy új iPhone-ra, ezenkívül az iPhone vagy az iPad biztonságát is javítja. Ez a frissítés:

iPhone-költöztetés

 • Lehetővé teszi, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítson adatokat, és közvetlen módon átköltöztesse őket régi iPhone-járól egy új iPhone-ra az új eszköz beállítása közben

Egyéb fejlesztések és javítások

 • Javítást tartalmaz az Apple Watchon található Adóvevő alkalmazáshoz, és újraengedélyezi az Adóvevő funkciót

Ez a kiadás ezenkívül támogatást biztosít a HomePodhoz Japánban és Tajvanon.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.4 buildje 16G77.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.4 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. paul78 says:

  Akkor azok az iOS eszközök, amik az iOS 13-at nem kapják meg, ezzel a verzióval mennek “nyugdíjba”? :blush:

 2. Jadeye says:

  ez majd kiderül. hosszú még az idő szeptemberig.

 3. rgbx says:

  Az “egyéb fejlesztésekről” konkrétan most derült ki, hogy elég durva sebezhetőségek foltozásait takarják. És még mindig maradt javítanivaló a felfedett hibákból.
  Bővebben: https:/ /www.zdnet.com/article/google-researchers-disclose-vulnerabilities-for-interactionless-ios-attacks/
  (miért is vagyok “új felhasználó”, aki nem írhat linkeket a hsz-ekbe?)

 4. Jadeye says:

  az “interactionless” szöveg az konkrétan pontatlan, és az erre alapozó cikkek szenzációhajhászak. meg kell nyitni hozzá az adott üzenetet, tehát felhasználói interakció szükséges hozzá.

  (az Apple szoftverfrissítéseinek biztonsági tartalmára mutató linket minden esetben tartalmazza a frissítés részleteinek leírása az iOS-ben és az iTunes esetén is, aki kíváncsi ezekre, az bármikor elolvashatja az Apple oldalán - bár a hétköznapi felhasználóknak legtöbbször semmit sem mondanak, amik ott le vannak írva.)

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!