Megjelent az iOS 12.3.1 – iMessage szűrési és VoLTE hibajavítások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel két héttel az iOS 12.3 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.3.1-et.

Az új kiadás elsősorban két, az iMessage üzenetek szűrése esetén meglévő hibát javít. Emellett – bár ezt nem feltétlen írja – még a VoLTE hívások indítása és fogadása kapcsán is javított az Apple valamit.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.3.1 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához és iPadjéhez. Ez a frissítés:

 • Kijavít egy hibát az Üzenetek alkalmazásban, amely miatt az ismeretlen küldők üzenetei alkalmanként akkor is megjelennek a beszélgetéslistán, ha az Ismeretlen küldők szűrése funkció be van kapcsolva
 • Kijavít egy hibát, amely miatt a Kéretlen jelentése link nem mindig jelenik meg az ismeretlen küldőktől származó üzenetszálakban

Ezeken túl ez a frissítés még a VoLTE kapcsán is javít hibákat, amelyek megakadályozhatták a hívások indítását és fogadását – bár valami oknál fogva ez nem minden esetben szerepel a készülék által megjelenített, a frissítés részleteit leíró információkban.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.3.1 buildje 16F203.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.3.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. PCha0s says:

  Nekem folyamatosan volt hívás alatt fura megszakadás, extra érdekes recsegéssel. Kikapcsoltattam a hívás alatti 4G-t. Úgy elmúlt, de most jöhet az frissítéssel a tesztelés.
  ui.: a frissítés része VoLTE hivásokkal kapcsolatos hiba javítása is!

 2. Jadeye says:

  a VoLTE-t nem írja a frissítés sem magyar, sem angol UI esetén – de a cikkbe bemásoltuk, mit ír a magyar szöveg.

 3. djtymo says:

  Ios 12.4 beta 2-re update-el rámegy?

 4. Jadeye says:

  alacsonyabb verziójú rendszerre nem tudsz magasabb verziójú rendszerről frissíteni.

  iTunes-szal megpróbálhatod, de csak helyreállítási módban, a letöltött IPSW-t betallózva, mert normál módban várhatóan eldobja majd azzal, hogy régebbi, mint ami a készüléken van. de egyébként:

 5. PCha0s says:

  Így van, nem írja. Minden nagy külföldi oldalon ott van a cikkekeben ez. Lehet hogy egy under the hood javítás?!

 6. Jadeye says:

  vagy mivel a külföldi oldalak cikkeiben a 9to5Mac által kiszivárogtatott changelog van, ezért lehet, hogy az Apple csak azt tesztelte ezzel, hogy honnan szerzi meg a szivárogtató az információit, hogy ezt megakadályozhassák a jövőben.

  így viszont, mivel a megjelent changelog nem ír VoLTE hibajavítást, nem lehet kijelenteni, hogy ilyesmit is javítana ez a frissítés. persze ez nem kizárt, de az mindenképpen furcsa, hogy a hivatalos changelogban nincs ilyesmi, csak a kiszivárogtatottban.

 7. Jadeye says:

  ez furcsa, nekünk egy készülékünk esetén sem írta a fentieket, ezért is vettük ki a cikkből a VoLTE-s mondatot még a közzététel előtt.

 8. DeTam says:

  Lehet hogy régiótól függ ?
  Én pl izraelben vagyok (Izraeli beállitásokkal csak a nyelv angol), de láttam hogy az usa ban is kiirja a VoLTE t is a changelog.

 9. DeTam says:

  Egyébként eddig a hosszabb telefonhivásoknál mindegy hogy vonalas vagy FaceTime hang, kb tiz perc után elkezdett nagyon berecsegni a hang. Torz meg visszhangos lett. Remélem ez megoldja. Lehet hogy ez Magyarországon nem is volt probléma.

 10. Jadeye says:

  nem hinném, hogy a régiónak ehhez köze lenne, mert nekem például USA van beállítva, de több készüléken is néztük, több különböző beállítással, és nem írta ezt.

 11. Czo says:

  USA regios, USAban vasarolt iPhone 8 nem irt ilyet.

 12. DeTam says:

  Természetesen elhiszem nektek, de itt mind az Xr egy iPhone 7 és a már nem használt iPhone 6 is ugyanezt irta ki. De láttam YouTube on hogy aki mutatta az ujdonságokat annak is kiirta.
  Szóval én meg úgy jártam hogy nem is láttam olyant akinek ezt ne irta volna bele.

  https://www.youtube.com/watch?v=3a3K8QvMLaA
 13. Sziasztok!
  Nem tudom egyedi e a hiba, de kaptam egy iphone SE-t, és a Beállítások app-ban a keresés nem működik.
  Bármit beírok, semmire nincs találat.
  Amikor megkaptam csináltam rajta egy ios frissítést, majd a gyors költöztetéssel (egyik telefon a másik mellett) raktam át az 5S-ről mindent.
  Másnál is van ilyen hiba?
  Ha nincs mi a teendő?

 14. emzoli says:

  Tavasszal kicseréltettem a feleségem 6-osában a kijelzőt, mert törött volt. Mivel Garas Dezső voltam, nem hivatalos szervizben csináltattam. Persze a touch id nem működött a csere után, nem lehetett aktiválni. Aztán a 12.3.1-re frissítés után hopp!, megjavult, azóta működik, a korábban betanított ujjakkal nyitható a készülék.

 15. Jadeye says:

  ez fura, mert a legtöbb esetben ez akkor szokott így lenni, ha a Touch ID kábele sérül, vagy magát a gombot kicserélik. magától a kijelzőcserétől nem lesz ilyen, mert a gomb minden vezetékelése is átszerelésre kerül ilyenkor. mindenesetre ezt akkor sikerült szerencsésen megúszni.

 16. emzoli says:

  Nem igazán értettem eleve azt sem, hogy ha kicserélte a gombot, miért nem ment, de arról is lemondtam időközben, hogy helyre lehet hozni… Mindenesetre a frissítés óta működik, ha nem az javította meg, “szerencsét hozott”. :slight_smile: Persze a tanulságot levontam a történetből. Mea culpa!

 17. Jadeye says:

  minden Touch ID párosítva van a készülék alaplapjához. ha tehát kicseréled két készülék között a két gombot egymással, akkor azok a másik készülék alaplapjával nem működnek ujjlenyomatolvasóként, csak nyomógombként. ezt az Apple biztonsági okokból korlátozza már a Touch ID megjelenése óta.

  ha a kicserélés alatt az átszerelésre gondoltál, az valóban furcsa, hogy nem ment utána, de akkor szerencse, hogy megoldódott a frissítéssel.

 18. emzoli says:

  Ezért voltam kicsit letörve, hogy nem lesz meg a saját gombja, és nem fog működni a Touch ID. De ezek szerint mégis beletette a kijelzőbe a készülék saját gombját, de akkor vajon miért nem ment… Megúsztuk, ez a lényeg. :sweat_smile: Azért gondoltam, megosztom a sztorit.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!