Megjelent az iOS 12.3 – AirPlay 2 és Apple TV app újdonságok

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel másfél hónappal az iOS 12.2 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.3-at.

Az új kiadás elsősorban az AirPlay 2 és az Apple TV app esetén hoz újdonságokat – illetve elvben előkészítheti az Apple Pay hazai támogatásának indulását is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

iOS 12.3 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 12.3 támogatja az AirPlay 2-kompatibilis televíziókat, és tartalmazza az Apple TV újratervezett verzióját. Ez a frissítés hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmaz.

AirPlay 2

 • Az AirPlay 2 már támogatja a videók, fotók, zene és egyéb tartalmak iPhone-ról és iPadről közvetlenül az AirPlay 2-kompatibilis okostelevízióra való megosztását
 • Az egykoppintásos lejátszás az idő vagy hely alapján automatikusan lejátssza a kiválasztott tv-műsort vagy filmet a legutóbb használt képernyőn
 • A filmek és tv-műsorok nézéséhez használható Siri-javaslatok most már tartalmazzák az AirPlayt
 • Az intelligens javaslatok az eszközön vannak előállítva, így a személyes információk nem szivárognak ki

Apple TV alkalmazás

 • Az Apple TV alkalmazás teljesen megújult kialakítása szakértők által válogatott gyűjteményeket és személyre szabott javaslatokat kínál
 • Akár 6 hozzátartozójával is megoszthatja hozzáférését az Apple TV csatornákhoz, új alkalmazások telepítése vagy fiókadatainak megosztása nélkül
 • Az újonnan megjelenő filmek megvásárolhatók vagy kölcsönözhetők az Apple TV alkalmazásban, többek közt egy több mint 100 000 filmből álló katalógus, valamint a 4K HDR tartalmak legnagyobb választéka
 • Az Apple TV alkalmazás most már képes intelligensen javaslatot tenni a közelben lévő legvalószínűbb Apple TV-ken vagy AirPlay 2-kompatibilis televíziókon való lejátszásra

Ez a frissítés hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmaz. A frissítés tartalma:

 • Az Apple Music Önnek lapja most már naponta többször van frissítve zenejavaslatokkal az Ön által kedvelt műfajok, előadók és hangulatok alapján
 • Elhárítja az Apple TV Remote működését gátló hibákat, így már újra leállíthatók, folytathatók és állíthatók a hangerők a támogatott vevőkészülékeken
 • Megold egy problémát, amely miatt a Wi-Fi-hívások megszakadhattak
 • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhatott, a csatlakoztatott iPhone dalinformációi nem jelentek meg az autó kijelzőjén

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.3 buildje 16F156.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezen túl a másik fontos cikkünk a használat közben felmerülő hibák lehetséges megoldásairól: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. “elvben előkészítheti az Apple Pay hazai támogatásának indulását is” - erre mi utal? Vagy ezt miből feltételezted?
  Mert ez akkor azt is jelentheti, hogy a nem támogatott országok támogatottá tételéhez iOS frissítés szükséges.

 2. Sokszor kell szoftveres frissítés is egyes funkciókhoz, például az EKG-hoz is watchOS frissítés kellett, hogy működjön itthon. Például VoLTE támogatáshoz is iOS vagy legalább Carrier frissítés kellett.

  Szóval van ennek alapja.

 3. gunar says:

  Ezt feldobja nekem is pedig az utolsó beta van fent és a számok szerint annak magasabb a build száma és mégis. Hogyan van ez?

 4. Jadeye says:

  valószínűleg azért, mert mégis más, mint a legutóbbi béta build. a fő branch (16F) utáni négy (16F5156a) illetve három (16F156) számjegyes verziószámokat nem tudod direktben összevetni ebből a szempontból, mert más szisztéma a kettő (illetve ha megnézed, az első számjegy és a betű leszedésével még egyezik is a 156, a 16F után az 5-ös a béta jelzés). a 16 az iOS 12 jelzése, az F pedig a 12.3-é, ami így a hatodik alverziója az iOS 12-nek.

 5. gunar says:

  Köszi szépen, megint tanultam vmit!

 6. mtomi95 says:

  Lesz még vajon iOS 12 update? Mármint nem ilyen hot fix szerűre gondolok, hanem egy ilyen “komolyabb” frissítése, mint a 12.3-ra.
  Vagy már inkább az iOS 13-ra fognak koncentrálni?
  Tudom, hogy nehéz, sőt nem lehet megmondani, csak kiváncsi vagyok ti mit gondoltok erről!

 7. Szia,

  már nem fog. Általában a szeptemberi megjelenés után a .1 vagy .2 szokott nagyobb frissítés lenni. Például iOS 11.1 vagy iOS 12.1. Így nem várható már nagyobbb frissítés.

 8. Sziasztok, iPhone XS-t frissítettem 12.3-ra és nem jelent meg az Apple TV app. App Store azt jelzi, hogy telepítve van, de amikor ott rámegyek a megnyitásra egy felugró üzenetben tájékoztat, hogy nem lehet megnyitni amíg a korlátozások be vannak kapcsolva. Nincsenek bekapcsolva. iPad Pro-n hibátlan. Másnak is van ilyen?

 9. Jadeye says:

  van fent bármi konfigurációs profil, mondjuk céges MDM, akármi?

 10. Nincs semmi. Soha nem is volt sem céges, sem béta profil.

 11. Jadeye says:

  és mi a beállított régió?

 12. Magyarország

 13. gunar says:

  Ennek fényében akkor azt gondolod, hogy a következő beta majd a 13 első lesz?

 14. gunar says:

  Csak mert ha ezt most ráengedem akkor tutira letolja a beta profilt és ha mégis jön vmi új, hát keresgélhetek megint honnan töltsem le. Na és egy igen lusta gunar vagyok pláne így a tavaszi fáradtság idején. :roll_eyes:

 15. Köszönöm Jadeye.
  Megvan a megoldás.
  Beállítások-iPhone tárhely
  Itt látszott az alkalmazás. Eltávolít, majd újratelepít.

 16. Nekem sem jelent meg az app! Le kelett töltenem, most már így megvan! IPhoneX

 17. Remote app tényleg jobb lett, de még mindig nem lehet koppintással tv csatornát váltani.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!