Macrumors: Magyarországon és Luxemburgban is napokon belül elindulhat az Apple Pay!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy azt megírtuk korábban a saját forrásaink alapján, az Apple Pay még idén nyár elejével útjára indulhat hazánkban. Most a Macrumors forrásai is megerősítették, hogy bizony az Apple lépéseket tett a szerver-oldalon is, hogy az Apple Pay éles lehessen a közeljövőben.

Apple Pay magyarországon

Szerintük ez akár napokon belül is bekövetkezhet, ami azért igen jó hír lenne. Az egyelőre kérdéses, hogy mely bankoknál fog indulni elsőként, de érdemes elolvasni a korábbi cikkünk hozzászólásait, ahol olvasóink számolnak be az egyes pletykákról. Valószínűleg 2-3 banknál érhető majd el induláskor az Apple Pay hazánkban.

A cég még 2014-ben, a szeptemberi iPhone 6 eseményen mutatta be az Apple Pay-t, amit azóta már számos országban használhatunk. Az európai régióban 2019-től már Németországban, illetve Csehországban is elérhető a cég szolgáltatása, és úgy tűnik, idén nyáron Magyarország is csatlakozik a támogatott országok közé.

Hazánkban egyébként mi próbáltuk ki elsőként az Apple Pay-t és külföldi, az Apple Pay-jel használható kártyákról is mi írtunk elsőként.

Frissítés #1

Több forrás alapján az OTP-nél május 17-én indul útjára az Apple Pay!

Frissítés #2

A hivatalos szerver béta oldalon már elérhető a HU, avagy Magyarország is. A jelenlegi éles oldalon azonban még nem.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Frissítés #1

  Több forrás alapján az OTP-nél május 17-én indul útjára az Apple Pay!

 2. Erre várok mióta megvettem a S4-et ősszel :blush::star_struck::partying_face:

 3. dokk says:

  Na végre! Bár időközben tökre megszerettem a Curve kártyát, hogy csak az az egy van nálam.

 4. Hogy ez mennyire feldobta az estém😁

 5. Wico says:

  Létezik, hogy egy álom valóra válik?? :pleading_face::partying_face::exploding_head:

 6. gunar says:

  Na igen! Az IOS13-mal jön a dark mód is ha igaz és utána a magyar siri, gondolom úgy az IOS130 táján.
  Nehéz nekik a nyelvünk na, ez van.

 7. N0R says:

  A magyar bankok közül az OTP és CIB app már kompatibilis a Wallettel - szerintem első körben ők indulnak.

 8. Raiffeisen BANK-ról nincs valami infó?

 9. ef-dani says:

  Nagyon kíváncsi vagyok a listára…

 10. Pont a két leggányabb bank lenne??? UniCredit igazán benne lehetne az elején… Olaszországban meg néhány helyen láttam még hogy van Uni, CIB-et meg most hallom először ezzel kapcsolatban…

 11. ef-dani says:

  OTP-nek van Ukrajnában, CIB-nek pedig Olaszországban.

 12. Raiffeisen meg elvileg Oroszországban.

 13. A Raiffeisen Lengyelországban és Oroszorszgágban elérgetővé tette az Apple Pay-t és a neten olvasva rátaláltam, hasonló oldalakra, mint a mi szifonunk, és mind Csehországban és Ausztriában azt írják, hogy tárgyalnak, de nem beszélhetnek róla, mint korábban említették hozzászólásokban, közben itthon meg ennyit sem mondanak.

  Azonabn nekem a telefonom angol nyelven van és MAGYAR régión, reggelre elérhetővé vált nekem az opció, hogy hozzáadjak kártyát, eddig ez nem volt nekem lehetséges.

 14. gunar says:

  Még nem használtam az apple pay-t sosem, ezért is kérdem, hogy lehet-e azonos kártyát használni két telefonon két acc-al? Mert ugye a párommal azonos kártyákat használunk és ez így segíthetne mikor épp nem együtt vagyunk valahol. Persze ez lenne nekem logikus, csak hogy normál esetben mindenki sajátot használ, ezért is tettem fel a kérdést.

 15. Ez sokkal inkább a bankon fog múlni mintsem az Apple Payen. Technikailag lehetséges (értsd az Apple nem fekszik neki keresztbe), de a bank megteheti. De szerintem nem fognak.

 16. gunar says:

  Köszi, de ez nekem eléggé száraz szöveg, gondoltam van aki esetleg használja pl az asszonyával közösen a kártyákat és tapasztalatból rávágja, hogy igen megy, v hogy próbálta de nem ment ezért v azért

 17. kukac7 says:
 18. gunar says:

  Köszi szépen! Akkor van rá reális remény, hogy itthon is működni fog így.

 19. Akkor egyszerűsítek: az Apple nem tiltja, a bank tilthatja. Mivel itthon nincs még hivatalosan, így nem tudni, hogy a hazai bankok hogy fognak hozzáállni.

  Külföldi bankok ebben a témában irrelevánsak, van ahol működik (AMEX), valahol nem.

 20. Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy van-e valami kezdeti teendő, ha OTP-s vagyok (pl szerződéskötés a fiókban az  pay-re vagy ilyesmi)? Vagy csak fogom a kártyámat és a walletban beregisztrálom? Köszi, ha felvilágosít valaki :slight_smile:

 21. gunar says:

  az otp app-ban van ilyen menü és azt írja, hogy itt nem elérhető, ergo gondolom olyan lesz mint az ekg volt mikortól lehet majd használni aktiválják és jó lesz, leírja ami teendő még lesz vele és kész. szvsz
  Ja mikor kattint rá az ember akkor be visz az appstoreba

 22. green1 says:

  Hol van ilyen menü az OTP appban?

 23. gunar says:

  elindítod és a 3 csíkra böksz ott lejjebb görgeted s ki lesz írva otpay bár lehet ez a régi volt, de bízom benne hogy nem

 24. green1 says:

  Jahh, az ezer éves dolog, és az OTP-nek a saját Pay appja volt. Nincs már fenn az AppStore-ban. Kb semmire sem volt jó.

 25. gunar says:

  lehet, de mintha régebben nem tolt volna be a store-ba, de nem tudom

 26. Czo says:

  Igen lehet, en igy hasznalom evek ota.

 27. Czo says:

  Ha elerhetove valik a funkcio, akkor fog kiderulni, hogy mely szamlacsomagokkal es mely kartyatipusokkal fog mukodni.

 28. lansz says:

  Sziasztok!
  Vajon lehet majd regisztrálni otp-s virtuális bankkártyát is? Nem szeretném a normál kártyám beregisztrálni, fő a biztonság :smiley: . Ennek a virtuális mastercard kártyának ugyanúgy van kártyaszáma, cvv-je, birtokos neve és lejárati dátuma.

 29. Semmivel sem biztonsagosabb az Apple Payben a virtualis kartya mint a valos, ugyanis a kartya regisztracioja utan es a DAN azonosito legeneralasa utan a kartyaadatok torlesre kerulnek.

 30. lansz says:

  Remélem nem csak scanneléssel lehet hozzáadni bankkártyát, ahogy azt egy bemutató videóban láttam. Maradnék a virtuális bankkártyámnál.

 31. lansz says:

  Köszi!

 32. VRoland says:

  Sziasztok!

  Egyesült Királyság volt beállítva a telefonom régióként, és így lehetőségem volt hozzáadni a Wallethoz eddig is bankkártyát. Nyilván a magyar kártyákat nem fogadta el.

  Ezt a cikket elolvasva átállítottam a régiót magyarra, persze nem engedi még a kártyát hozzáadni.

  Aztán visszaállítottam újra angolra, viszont most már nem dobja fel a kártya hozzáadása lehetőséget.

  Előfordulhat, hogy letiltotta az Apple ezt a trükköt?

  A magyarországi bevezetéssel kapcsolatban, információm szerint az OTP-nél biztosan indulni fog (kizárólag legyártott MC és Visa kártyákkal). Pontos dátumot nem tudtam meg, de május 17 környékéről beszéltek OTP berkein belül.

 33. Jadeye says:

  indítsd újra a telefonodat. (a május 17-i dátum amúgy a cikkben is ott van. :wink: )

 34. denike says:

  Nagyon remélem, hogy nem :smiley:

  10 éve (amióta az OTP-nél vagyok) mindig MasterCard kártyát kaptam. Most májusban járt le a bankkártyám és most VISA-t kaptam helyette.

 35. Ugyanez. Lejár idén májusban és Visa-t kaptam.

 36. ef-dani says:

  Nem lehet, hogy van egy kártyaválasztás menüpont a netbankban legördülő menüvel, ahol mondjuk az abc miatt valamelyik Visa kártyájuk az alapértelmezett? Értelmes indok nincs rá miért ezt küldenék alapból, még a Simpleben sem lehet Visa kártyát használni tudtommal.

 37. denike says:

  Nem valószínű. Mellékeltek egy lapocskát is, hogy visat kaptam mastercard helyett, de ne aggódjak, mindenhol tudok vele fizetni :smiley:

  Amikor megkaptam arra gondoltam, biztos készülnek az apple payre és azért kaptam visat mert ezzel fog működni…

 38. Amíg nem jön egy banki kolléga aki jobban belelát a kártyarendelésekbe és nem cáfolja meg azt amit most írok, de szerintem ez szimplán csak attól függ, hogy éppen melyik kártyakibocsátó (VISA vagy MC) ad jobb árat a banknak mikor tömegével rendeli az új kártyákat.

  Természetesen bele kell kalkulálni, hogy kikkel van a banknak szerződése (VISA és MC mindenbizonnyal), illetve hogy a bank hogyan alakítja az egyes csomagokat.

 39. denike says:

  Nekem teljesen mindegy milyen kártyám van, csak kicsit kellemetlen lenne, ha épp akkor cserélnék inkompatibilisre a kártyámat, amikor végre ideér az apple pay :smiley:

 40. Hoppá! Köszi a tippet!

 41. Jadeye says:

  ez szerintem nem jelent semmit, mert ez a demó. de nem sok értelme lenne egyébként, ha nem támogatná a VISA-t.

 42. Ha első körben nem is, később biztosan támogatni fogja a Visa kártyákat is, hiszen a másik emlegetett bank a CIB alapjáraton minden számla mellé Visa kártyát ad, csak külön kérés és díj ellenében kapható MC.

 43. gunar says:

  Lehet megint láma kérdés, de ezt mindenhol lehet majd használni ahol a kártyát is, vagy csak apple pay elfogadó helyeken, ahol kint a matrica? Bár gondolom a külföldiek akiknél már ez megszokott, használják nálunk is, vagy rosszul gondolom?

 44. Jadeye says:

  ahogyan már az Apple Pay megjelenésekor is írtuk, bárhol használható, ahol van érintéses fizetésre alkalmas terminál.

 45. Agent_H says:

  Nemrég váltottam bankot, úgytűnik megint kifogtam azt amelyiknél bealudtak…
  Raiffeisen

  “Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy jelenleg nincs semmilyen információnk arról, hogy tervezi-e, illetve, ha igen, mikorra a levelében említett szolgáltatás bevezetését.

  Levelét továbbítottuk az illetékes kollégáink részére, akik folyamatosan dolgoznak a szolgáltatások fejlesztésén, illetve javításán.”

  Nehogymár a tré OTP-hez kelljen mennem :(.

  Raiffeisenesek ne várjátok, hogy lesz Apple Pay :frowning:

 46. denike says:

  Szerintem ha valamelyik bevezeti az húzza magával a többit. Hamarosan ott is lesz szvsz

 47. A kérdés csak a mikor, a CIB-nél pl az év második felét suttogják, aztán lehet semmi nem igaz belőle és jön korábban vagy később, mindenesetre árulkodó, hogy az OTP már reklámozza, mégha csak bújtatva is.

  Aztán persze mindenki úgy gondolkodik, hogyha másnak lehet valamije, akkor neki is miért nem lehet most? :stuck_out_tongue:

 48. lacroir says:

  Gránit Bank a minap:

  "Tisztelt XYZ!

  Köszönjük, hogy levelével a Gránit Bank Ügyfélszolgálatához fordult.

  Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a GRÁNIT Bank is elérhetővé kívánja tenni ezt a szolgáltatást, azt követően, hogy Magyarországon is megnyitja az Apple a lehetőséget.

  Üdvözlettel:
  GRÁNIT Bank Zrt."

 49. gunar says:

  Jó, köszi4 Az azért eléggé régen volt és ha itthon nem használható és akkor kb olyan volt mint a magyar siri ergo nem is foglalkoztatott fölöslegesen. De most hogy valóban könnyebbé teszi pár nap múlva (reméljük) a kártya használatot, már természetesen várom is. Bár azt a fránya LTE-s apple watch-ot is várom mióta a T kijött az e-SIMmel, csak hát valahogy azt nem sikerül nekik normálisan megoldani, hogy működjön a multisim szolgáltatás és gondolom az apple addig nem adja sem a nevét, sem az áldását rá míg nem műxik jól, stabilan.

 50. zoli91 says:

  Erstére is rákérdezhetne valaki! :smiley:

 51. gunar says:

  A neten ott figyel a telefonszámuk. :grinning:

 52. Feleségem ott dolgozik, nagy a csönd róla. Főleg, hogy most indult el náluk az ErstePay ami az OTP Simple Androidos megoldásával ekvivalens…

 53. Jadeye says:

  amióta létezik Apple Pay, azóta használható is itthon bármely, érintéses fizetésre alkalmas terminállal, ha van olyan bankkártyád, amit támogatott ország bankja adott ki, ez végig így volt.

 54. gunar says:

  Értem én, csak nem volt olyanom és ezért nem fordítottam rá eddig nagyobb figyelmet. Na de majd most, főleg hogy OTP számláink vannak magán is és céges is.

 55. Nincsenek nagy reményeim és ugyanez a véleményem, főleg ha a mobil app-ból indulunk ki. AZONBAN! lehet, hogy ez egy jel, több levelezést folytattam velük, hátha sikerül valami kicsikarni, és az tűnt fel, hogy amikor elkezdtem levelezni és feljött az Apple Pay téma, akkor egy egy másik hölgy válaszolt és jött ugyanezzel a sablon szöveggel. Mindig előszőr más válaszolt a levelemre és ha beleírtam, hogy Apple Pay, akkor jött ő. Reméljük ez valami jónak a jele. A Raiffeisen honlapján fent volt, hogy a mobil app fejlesztése április 26 - május 17 között tart, reméljük nem véletlen. Nem azt mondom, hogy tuti lesz, meg nem is számítok semmi jóra sem, de egy pici szikra az van.

 56. Czo says:

  A mobil app fejlettsegenek/fejlesztesenek/szolgaltatasainak semmi koze az Apple Payhez. Mobilapp telepitese nelkul is van lehetoseg a kartyaregisztraciora.

 57. Teljesen igazad van, csak sajnos lehet párhuzamot vonni a kettő között, mert egy ilyen kritikán aluli alkalmazást nem láttam, kezdő szoftverfejlesztők jobbat írnak és azért, aki ezelőtt 2 éve frissítette a netbankját (még hibajavítás sem volt és nem, nem volt tökéletes) ott vannak gondok…

 58. gunar says:

  Na kijavították az otp appot, már nincsen benne az apple pay lehetőség. Kissé vicces!

 59. Nem jelent semmit, csupán azt, hogy tanultak a “hibából”. :slight_smile:

 60. denike says:

  Fura így két nappal az állítólagos megjelenés előtt.

 61. gunar says:

  Gondolom véletlenül maradt benne, de mivel ekkora figyelem övezi a dolgot, hát kivették belöle, amugy is az volt a frissítésre írva, hogy hibajavítás.

 62. denike says:

  Nem sok értelmét látom energiát pazarolni rá ha péntektől éles a rendszer. Maximum akkor, ha mégsem péntek lesz a start vagy ha annyira szigorú a titoktartási kötelezettségük, hogy nem szabad benne maradnia

 63. Sztem titoktartás.

 64. Jadeye says:

  igen.

 65. Az LTE watch sajnos nem ennyire egyszeru. Az apple megoldása az óra aktivalasar anem szabvany megoldast hasznal (vagy legalabbis meg nem volt kesz szabvany erre 1 eve). Egy amerikai szolgaltatonak megeri, hogy megcsinalja es lehet hogy 1-2 ev mulvara kukazza a megoldasat, mert annyi LTE kepes watchot elad. Magyarorszagon viszont a szolgaltato inkabb megvarja a kesz szabvanyt es hogy az Apple elkezdi-e alkalmazni azt (jo esellyel amugy igen) es csak utana fejleszt, mert az LTE kepes watch jelenleg magyarorszagon (teljes piacot nezve) tul szuk retegnek erdekes.

 66. skrbk says:

  Az OTPay közben eltűnt az App Storeból, és az OTP appjában kattintva sem érhető el.

 67. Nekem az Apple Wallet alkalmazásban nincs “+” gomb, hogy hozzáadjak bankkártyát
  nyelv és régió magyar/Magyarország
  apple id magyar

  legfrisseb ios 12.3

  még várni kell vele?

 68. Jadeye says:

  várni.

 69. Persze, mert a kártyatípus nincs még engedélyezve, az meg teljesen független a telefonon beállított régiótól.

 70. Kibeszélő a másik cikknél van, itt:

  EZT lezárom!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!