fbpx Skip to content

Úgy tűnik, hogy végre hazánkban is elérhetővé válik az Apple Pay, ehhez már csak néhány hónapot kell várnunk. A cég még 2014-ben, a szeptemberi iPhone 6 eseményen mutatta be az Apple Pay-t, amit azóta már számos országban használhatunk.

Apple Pay Magyarország

Az európai régióban 2019-től már Németországban, Csehországban is elérhető a cég szolgáltatása, és úgy tűnik, idén nyáron hazánk is csatlakozik végre a támogatott országok közé.

Szinte minden évben olvashattunk erről pletykákat, így sajnos az iPhone felhasználók már eléggé szkeptikusak ezzel kapcsolatban, amit mi nem is csodálunk. Valamikor februárban kaptunk tőletek először emailt, hogy a bankok elkezdték tájékoztatni a felsővezetőket az Apple Pay támogatással kapcsolatban, mára pedig nagyjából heti szinten számoltok be nekünk arról, hogy az egyes bankok az oktatást is elindították a cégen belül.

Apple Pay Magyarország

Ezért is döntöttünk úgy, hogy már cikk formájában is megemlítjük az Apple Pay jelek szerint egyre inkább közelgő, magyarországi támogatását, hogy hozzászólás formájában tudjatok erről beszélgetni egymással.

Arról egyelőre nincs pontos információnk, hogy mely bankok vezetik be először az Apple Pay-t, de ha ez nem egyszerre történik meg mindenhol, akkor az első ilyen bank minden bizonnyal tetemes ügyféláradatra számíthat.

Hazánkban egyébként mi próbáltuk ki elsőként az Apple Pay-t és külföldi, az Apple Pay-jel használható kártyákról is mi írtunk elsőként. Reméljük, hamarosan itthon hivatalosan is elérhetővé válik végre ez a szolgáltatás. ??

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dokk dokk says:

    Korábban írtam, hogy láttam egy mailt, ahol egy OTP-s ügyintéző nő megerősítette az ügyfélnek, hogy jön. Furcsa, de így volt. Írtam ennek a nőnek, le is pattintott. Erre válaszoltam neki egy screenshottal, hogy korábban mit írt másnak. Eltelt egy hónap és egy központi címről már azt a választ kaptam, hogy számos fejlesztés zajlik és igyekszenek minél előbb megismertetni a zemberekkel. Ez is ilyen nesze semmi válasz volt, de mégis több mint a kamuzó nő az első mailben.

  2. Avatar for Tocso Tocso says:

    A piaci pletykák jelenleg úgy szólnak, hogy júniusba lesz elérhető az otp, cib, knh ügyfeleknek. Aztán persze bővül majd minden nagy bankhoz.

  3. Én már egy ideje irogatok a Raiffeisennek az Apple Pay miatt, de csak a szokásos sablon válasz jön vissza. A botrányos mobil alkalmazást sem tudjak 2019-es színvonalra hozni, szóval lehet magasak az elvárásaim velük szemben. Közben pl a Lengyelországban és Oroszországban használható, a Cseheknél és Németeknél még idén bevezetik.

  4. Lehet hogy hülye kérdés de akkor ha bevezetik az apple pay-t akkor már az iPhoneal is tudunk majd telefonos érintéssel fizetni NFC-n keresztül ?

  5. Pontosan. Kártya helyett majd a telefont fogod odaérinteni.

  6. Ohhh de pazar. P20-al használtam csak sajna az androiddal meggyűlt a bajom viszont nagyon hiányzik a funkció de ez jó hír akkor örülök neki

  7. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    Revolutnál legyen meg a Transferwise-nál. Azt nem értem, hogy náluk miért nincs. :frowning:

  8. Avatar for Tocso Tocso says:

    Mivel nem vagyunk fontos piac nem itt kezdte az egyeztetést az Apple a bankokkal. Plusz, amilyen a bankhelyzet, nem egykönnyen nyomja le az Apple a saját hasznát náluk.

  9. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a sok, magát a “digitalizáció” élharcosának tartó bank közül kik maradnak ki :smiley:

  10. Még azt is érdemes megemlíteni, hogy nem nagyon hajlandóak itthon sokan átállni a kártyás vásárlásokra, eléggé leragadtunk a készpénzes fizetésnél és nem nagyon van az ellenkezőjére jel…

  11. Avatar for dokk dokk says:

    Én pont az ellenkezőjét látom nap mint nap. Öreg nénik, bácsik is simán a kártyát veszik elő.

  12. Ebben azért benne van, hogy az ország jelentős része a fizetésének a jó részet feketén, kp-ban kapja…

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Azok sajnos a kevesek, mert én meg azt látom, hogy nyugdíj után ott kígyózik a sor az automaták előtt és a bankpénztáraknál. Igaz ebbe az is belejátszik, hogy sok helyen ahol szeretnek vásárolni, vagy ahová eljutnak könnyedén, ott a kereskedőknek nem éri meg kártyás fizetést is nyújtani, mert sokba kerül nekik ahogy mondják. (mondjuk ezt én nem hiszem el teljesen, de ez az én véleményem)

  14. Így van, itthon sajnos azért nem terjedt el a kártyás fizetés mert falvakban, kis boltokban, kisebb helyeken nincs kártyás fizetési lehetőség, és ezek vannak az országban túlnyomó többségben, nem a nagyvárosokban kell gondolkodni ilyen helyzetben, mert nem mindenki ott él.

  15. Persze ez is közre játszik, de ne feledjük el azt sem, hogy a nyugati országrészben ( én is itt élek), akik külföldre járnak dolgozni, kinti bankszámlájuk van, kint leveszik a pénzt, áthozzák, átváltják és a kp-t költik. Itt a hozzászólások eléggé jól összefoglalják a helyzetet ez sajnos érthető, hogy ez a funkció ilyen lassan kerül bevezetesre, mert ha mindenki úgy huzogatná a bankkártyát, mint a bizonyoson a bőrt és olyan jelentős lenne a kártyás forgalom (a banktörvényt és társait leszámítva) lehet, hogy itt is hamarabb megkapjuk. Ebben az egy dologban (ha tényleg ez áll a háttérben) teljesen jogos a hozzáállása. Még megmelíteném, hogy sok 20-30 -as éveiben járó embereknél teljesen idegen a kártyahasználat, mert a bank az rossz, stb… ,persze a bankokat sem kell félteni ez nyílvánvaló. Én írtam a hétvégén még egy levelet a Raiffeisennek, hátha valami csoda történik és kapok választ, ha pedig teljesen elzárkóznak és a digitális szolgáltatások ilyen minőségűek maradnak, el fogok gondolkodni, hogy nézek másik bankot.

  16. Raiffeisen : “Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy Bankunk jelenleg nem rendelkezik az Ön által említett szolgáltatással, és nincs pontos információnk arról, mikor tervezi bevezetni. Amint elérhető lesz, Bankunk tájékoztatni fogja Ügyfeleinket.”

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Tipikus! Minden hazai szolgáltató kb hasonló szöveget tol a képünkbe, amikor kérdezzük esetleges “újdonságok” bevezetéséről.

  18. Avatar for dokk dokk says:

    Mi a szart kell ezen titkolózni?! Ha már egyszer megállapodtak a háttérben, miért nem lehet ezt kommunikálni, hogy jah, jön már gyerekek, várjatok szépen.

  19. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Azért mert ez nem így működik. Százezrek rimánkodtak amikor az előre bejelentett Apple QiCharger végül mégis vissza lett mondva. Most gondolj bele, egy bankrendszeri változtatás komoly pénzpiacokat is megmozgat(hat), nem véthetnek ilyen hibákat, mint pölö az előbb említett Apple.

    Egy előtte lévő kommentelőnek: Az aki kint leveszi, behozza majd átváltatja ITT a pénzét, annak kedves egészségére :smiley: MO-n talán a legdrágább az EU-ban a devizaváltás járuléka, plusz még külföldön is fizet azért, mert levette, szép bukó.

  20. Meglepődnél, hogy mennyire így van és arra is, hogy mennyire megéri még így is, bármennyire az ellenkezőjét gondolja az ember. Tudtommal nagyon sok olyan számla létezik kint, ahol a felvétel ingyenes és fizetéskor leveszik az egészet és jönnek haza. Azt nem vitatom, hogy biztosan vannak költségek, de hidd el még így bőven megéri nekik.

    Az előző kommenthez: Szerintem sokan már azzal is megelégednének, hogy ha annyit mondanának, hogy “év vége, jövő év eleje” vagy “egyeztetések vannak, építjük a rendszert” azzal sokan kibékülnének. Az, hogy bankon belül milyen rendszert igényel, erről nem tudok nagyon nyilatkozni, de én még olyan terminállal nem találkoztam az utóbbi 3 évben biztosan, amely érintős kártyát ne fogadott volna el, max annyi, hogy csak mastercard vagy american express nem jó.

  21. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Itt nem is a technologia hianya vegett nincs meg mobilfizetes. Amilyen ritka smucig (legyen inkabb fillerb*szo) bankok vannak kishazankban, nem kepesek megegyezni a felek az anyagi reszrol (legalabbis ezeket az infokat kaptam meg anno egy IT-s komamtol aki tortenetesen az OTP zsoldosa - nemtudom hogy igaz-e az info, ha nem, akkor segitettem neki hazudni) , Androidon ugye mar egy ideje (1-2eve) megy a dolog.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem titkolóznak, akkor úgy járnak, mint anno a Telenor, akit az Apple jól meg is büntetett azzal, hogy utolsóként engedélyezte számukra az iPhone forgalmazását, pusztán azért, mert azelőtt kommunikáltak róla nyilvánosan, hogy a szerződés azt megengedte volna.

  23. Avatar for dokk dokk says:

    Jaja, inkább csak költői volt a kérdésem.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Igaz ez jelen esetben nem lenne lehetséges, de akkor a Telenornak miért is nem lehetett pl egy nagykerben vett iphone-okat árulni? A szolgáltatóknak ennyire meg van kötve a kezük, vagy csak a haszonkulcs miatt? A webshop-ok sem csinálnak egyebet, rendelik vmelyik nagykerből és eladják, sok esetben jó áron a szolgáltatókhoz képest. Látszik nem vagyok kereskedő, de ezt nem vágom sehogy sem. Homályosítson már föl vki aki tényleg ebben mozog és tudja az okot. :eyes:

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennyire meg van kötve a kezük, hiszen ha bárki bárhonnan beszerezve árulhatná a készüléket, akkor semmi nem garantálja, hogy az Apple összes szolgáltatása megfelelően működjön, ha pedig nem működik jól, a felhasználók az Apple-t fogják szidni. (a Telenor ezt is csinálta egyébként, hogy nem az Apple-től, hanem X más helyről megvette, ami szintén nem passzol a szerződéses feltételekbe.)

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor lehet ezért volt annyi nyűg az övéikkel egy időben?

  27. Ausztriában a mai naptól már aktív az Apple Pay szolgáltatás!

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sajnos az mindegy, hogy más ország azonos nevű bankjában mi a helyzet. a magyarországi OTP-vel ebben a pillanatban még nem megy, de ez elvileg már csak napok kérdése.

  29. Avatar for reszi reszi says:

    Igen, ezt tudjuk. Azért nem mindegy véletlenül sem, mert az OTP-sek sanszosabbak másoknál (pl. takszövösek), a bankjuknak már nem nagy ügy a bevezetés. K&H-nak is lesz, itt ezt megsúgták, de nem hivatalos.

    Mennyire hiteles a forrásod a K&H-t illetően, illetve az elsőkkel egyetemben terveznek rajtolni?

  30. Információink szerint a Budapest Bank csak jövőév elején fogja bevezetni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Shiva21 Avatar for SM00TH0P3R4T0R Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for Tocso Avatar for reszi Avatar for Lacquo Avatar for dokk Avatar for Nrbrtbgg Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dokk dokk says:

    Korábban írtam, hogy láttam egy mailt, ahol egy OTP-s ügyintéző nő megerősítette az ügyfélnek, hogy jön. Furcsa, de így volt. Írtam ennek a nőnek, le is pattintott. Erre válaszoltam neki egy screenshottal, hogy korábban mit írt másnak. Eltelt egy hónap és egy központi címről már azt a választ kaptam, hogy számos fejlesztés zajlik és igyekszenek minél előbb megismertetni a zemberekkel. Ez is ilyen nesze semmi válasz volt, de mégis több mint a kamuzó nő az első mailben.

  2. Avatar for Tocso Tocso says:

    A piaci pletykák jelenleg úgy szólnak, hogy júniusba lesz elérhető az otp, cib, knh ügyfeleknek. Aztán persze bővül majd minden nagy bankhoz.

  3. Én már egy ideje irogatok a Raiffeisennek az Apple Pay miatt, de csak a szokásos sablon válasz jön vissza. A botrányos mobil alkalmazást sem tudjak 2019-es színvonalra hozni, szóval lehet magasak az elvárásaim velük szemben. Közben pl a Lengyelországban és Oroszországban használható, a Cseheknél és Németeknél még idén bevezetik.

  4. Lehet hogy hülye kérdés de akkor ha bevezetik az apple pay-t akkor már az iPhoneal is tudunk majd telefonos érintéssel fizetni NFC-n keresztül ?

  5. Pontosan. Kártya helyett majd a telefont fogod odaérinteni.

  6. Ohhh de pazar. P20-al használtam csak sajna az androiddal meggyűlt a bajom viszont nagyon hiányzik a funkció de ez jó hír akkor örülök neki

  7. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    Revolutnál legyen meg a Transferwise-nál. Azt nem értem, hogy náluk miért nincs. :frowning:

  8. Avatar for Tocso Tocso says:

    Mivel nem vagyunk fontos piac nem itt kezdte az egyeztetést az Apple a bankokkal. Plusz, amilyen a bankhelyzet, nem egykönnyen nyomja le az Apple a saját hasznát náluk.

  9. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a sok, magát a “digitalizáció” élharcosának tartó bank közül kik maradnak ki :smiley:

  10. Még azt is érdemes megemlíteni, hogy nem nagyon hajlandóak itthon sokan átállni a kártyás vásárlásokra, eléggé leragadtunk a készpénzes fizetésnél és nem nagyon van az ellenkezőjére jel…

  11. Avatar for dokk dokk says:

    Én pont az ellenkezőjét látom nap mint nap. Öreg nénik, bácsik is simán a kártyát veszik elő.

  12. Ebben azért benne van, hogy az ország jelentős része a fizetésének a jó részet feketén, kp-ban kapja…

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Azok sajnos a kevesek, mert én meg azt látom, hogy nyugdíj után ott kígyózik a sor az automaták előtt és a bankpénztáraknál. Igaz ebbe az is belejátszik, hogy sok helyen ahol szeretnek vásárolni, vagy ahová eljutnak könnyedén, ott a kereskedőknek nem éri meg kártyás fizetést is nyújtani, mert sokba kerül nekik ahogy mondják. (mondjuk ezt én nem hiszem el teljesen, de ez az én véleményem)

  14. Így van, itthon sajnos azért nem terjedt el a kártyás fizetés mert falvakban, kis boltokban, kisebb helyeken nincs kártyás fizetési lehetőség, és ezek vannak az országban túlnyomó többségben, nem a nagyvárosokban kell gondolkodni ilyen helyzetben, mert nem mindenki ott él.

  15. Persze ez is közre játszik, de ne feledjük el azt sem, hogy a nyugati országrészben ( én is itt élek), akik külföldre járnak dolgozni, kinti bankszámlájuk van, kint leveszik a pénzt, áthozzák, átváltják és a kp-t költik. Itt a hozzászólások eléggé jól összefoglalják a helyzetet ez sajnos érthető, hogy ez a funkció ilyen lassan kerül bevezetesre, mert ha mindenki úgy huzogatná a bankkártyát, mint a bizonyoson a bőrt és olyan jelentős lenne a kártyás forgalom (a banktörvényt és társait leszámítva) lehet, hogy itt is hamarabb megkapjuk. Ebben az egy dologban (ha tényleg ez áll a háttérben) teljesen jogos a hozzáállása. Még megmelíteném, hogy sok 20-30 -as éveiben járó embereknél teljesen idegen a kártyahasználat, mert a bank az rossz, stb… ,persze a bankokat sem kell félteni ez nyílvánvaló. Én írtam a hétvégén még egy levelet a Raiffeisennek, hátha valami csoda történik és kapok választ, ha pedig teljesen elzárkóznak és a digitális szolgáltatások ilyen minőségűek maradnak, el fogok gondolkodni, hogy nézek másik bankot.

  16. Raiffeisen : “Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy Bankunk jelenleg nem rendelkezik az Ön által említett szolgáltatással, és nincs pontos információnk arról, mikor tervezi bevezetni. Amint elérhető lesz, Bankunk tájékoztatni fogja Ügyfeleinket.”

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Tipikus! Minden hazai szolgáltató kb hasonló szöveget tol a képünkbe, amikor kérdezzük esetleges “újdonságok” bevezetéséről.

  18. Avatar for dokk dokk says:

    Mi a szart kell ezen titkolózni?! Ha már egyszer megállapodtak a háttérben, miért nem lehet ezt kommunikálni, hogy jah, jön már gyerekek, várjatok szépen.

  19. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Azért mert ez nem így működik. Százezrek rimánkodtak amikor az előre bejelentett Apple QiCharger végül mégis vissza lett mondva. Most gondolj bele, egy bankrendszeri változtatás komoly pénzpiacokat is megmozgat(hat), nem véthetnek ilyen hibákat, mint pölö az előbb említett Apple.

    Egy előtte lévő kommentelőnek: Az aki kint leveszi, behozza majd átváltatja ITT a pénzét, annak kedves egészségére :smiley: MO-n talán a legdrágább az EU-ban a devizaváltás járuléka, plusz még külföldön is fizet azért, mert levette, szép bukó.

  20. Meglepődnél, hogy mennyire így van és arra is, hogy mennyire megéri még így is, bármennyire az ellenkezőjét gondolja az ember. Tudtommal nagyon sok olyan számla létezik kint, ahol a felvétel ingyenes és fizetéskor leveszik az egészet és jönnek haza. Azt nem vitatom, hogy biztosan vannak költségek, de hidd el még így bőven megéri nekik.

    Az előző kommenthez: Szerintem sokan már azzal is megelégednének, hogy ha annyit mondanának, hogy “év vége, jövő év eleje” vagy “egyeztetések vannak, építjük a rendszert” azzal sokan kibékülnének. Az, hogy bankon belül milyen rendszert igényel, erről nem tudok nagyon nyilatkozni, de én még olyan terminállal nem találkoztam az utóbbi 3 évben biztosan, amely érintős kártyát ne fogadott volna el, max annyi, hogy csak mastercard vagy american express nem jó.

  21. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Itt nem is a technologia hianya vegett nincs meg mobilfizetes. Amilyen ritka smucig (legyen inkabb fillerb*szo) bankok vannak kishazankban, nem kepesek megegyezni a felek az anyagi reszrol (legalabbis ezeket az infokat kaptam meg anno egy IT-s komamtol aki tortenetesen az OTP zsoldosa - nemtudom hogy igaz-e az info, ha nem, akkor segitettem neki hazudni) , Androidon ugye mar egy ideje (1-2eve) megy a dolog.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem titkolóznak, akkor úgy járnak, mint anno a Telenor, akit az Apple jól meg is büntetett azzal, hogy utolsóként engedélyezte számukra az iPhone forgalmazását, pusztán azért, mert azelőtt kommunikáltak róla nyilvánosan, hogy a szerződés azt megengedte volna.

  23. Avatar for dokk dokk says:

    Jaja, inkább csak költői volt a kérdésem.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Igaz ez jelen esetben nem lenne lehetséges, de akkor a Telenornak miért is nem lehetett pl egy nagykerben vett iphone-okat árulni? A szolgáltatóknak ennyire meg van kötve a kezük, vagy csak a haszonkulcs miatt? A webshop-ok sem csinálnak egyebet, rendelik vmelyik nagykerből és eladják, sok esetben jó áron a szolgáltatókhoz képest. Látszik nem vagyok kereskedő, de ezt nem vágom sehogy sem. Homályosítson már föl vki aki tényleg ebben mozog és tudja az okot. :eyes:

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennyire meg van kötve a kezük, hiszen ha bárki bárhonnan beszerezve árulhatná a készüléket, akkor semmi nem garantálja, hogy az Apple összes szolgáltatása megfelelően működjön, ha pedig nem működik jól, a felhasználók az Apple-t fogják szidni. (a Telenor ezt is csinálta egyébként, hogy nem az Apple-től, hanem X más helyről megvette, ami szintén nem passzol a szerződéses feltételekbe.)

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor lehet ezért volt annyi nyűg az övéikkel egy időben?

  27. Ausztriában a mai naptól már aktív az Apple Pay szolgáltatás!

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sajnos az mindegy, hogy más ország azonos nevű bankjában mi a helyzet. a magyarországi OTP-vel ebben a pillanatban még nem megy, de ez elvileg már csak napok kérdése.

  29. Avatar for reszi reszi says:

    Igen, ezt tudjuk. Azért nem mindegy véletlenül sem, mert az OTP-sek sanszosabbak másoknál (pl. takszövösek), a bankjuknak már nem nagy ügy a bevezetés. K&H-nak is lesz, itt ezt megsúgták, de nem hivatalos.

    Mennyire hiteles a forrásod a K&H-t illetően, illetve az elsőkkel egyetemben terveznek rajtolni?

  30. Információink szerint a Budapest Bank csak jövőév elején fogja bevezetni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Shiva21 Avatar for SM00TH0P3R4T0R Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for Tocso Avatar for reszi Avatar for Lacquo Avatar for dokk Avatar for Nrbrtbgg Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani