fbpx Skip to content

Nem hagyott minket nyugodni az Apple új fizetési rendszere, az Apple Pay. Korábban már írtunk róla, hogy a világ másik felén napok óta használják, azonban mi is ki szerettük volna próbálni.

IMG_0788

Ehhez egyébként, mint írtuk is, nincs másra szükség, mint egy olyan helyre, ahol PayPass segítségével is lehet fizetni. Természetesen továbbra is szükségünk van egy amerikai bankkártyára, amire aktiválva van az Apple Pay. Na de nézzük is meg, hogyan működik egy fizetés az Apple Pay segítségével itthon.

Sok helyen próbálkoztunk tegnap éjjel óta, köztük BKK automatánál, McDonald’s-nál, de végül egy Costa kávézóban tudtuk sikeresen használni a rendszert, nézzétek meg a videót:

Tehát lényegében ahogy a PayPass működik, pár másodperc alatt tudunk fizetni vele biztonságosan az ujjlenyomat-olvasó segítségével. Azt vettük észre egyébként, hogy a magyar összegek esetén valamiért problémás a kijelzés, mert HUF950 helyett HUF95,000 jelent meg a legutóbbi tranzakció mellett összegként (a fenti képen lévő HUF540 meg valójában 54Ft volt).

Külön köszönet az Andrássy úti Costa kávézó munkatársainak és a Sanoma MDC-nek. 🙂 Ha van amerikai bankkártyátok és iPhone 6 készüléketek, akkor itt ki tudjátok próbálni az Apple Pay-t (devizakonverziós és egyéb költségek felmerülhetnek).

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Es annyit vont le amennyit kellett? Annak ellenere hogy mast mutatott?

  2. @mrisz32: igen és nem. de ezt írtuk is: “(devizakonverziós és egyéb költségek felmerülhetnek)”

    de ellenőrizve az egyenleget, annyit vont le, amennyit kellett.

  3. Nem lenne rossz itthon sem ha elterjedne, pláne az olyanoknak, mint én aki rendszeresen pénz nélkül járkál és csak a bankkártyámat hordom magammal. Szerintem ma az emberek 90%-nál amit biztos megtalálható az a telefonjuk. És mondjuk minden gyártó követné ezt az ujjlenyomatós trendet!!!

  4. @pottyos81:Sajna pénz nélkül járkálni nem lehet. Bármikor lehet gond a terminállal és akkor kellemetlen lesz a helyzet ha utólag kell fizetni…

  5. Ebbol a videobol csak a lenyeg nem derult ki. Hogy zsebbol kiveve egybol lehet hasznalni, vagy meg kell nyitni egy alkalmazast es meg a bankkartyat is kivalasztani…. Semmi. Egyedul, hogy a haverotok vagizik, hogy teloval fizetne, mikozben senki nem kerdezte, ugyan ugy mukodik, mintha paypasst raknal oda.

  6. Szerintem az otp kur..ra az elsok kozott lesz aki bevezeti..

  7. @fap fap fap: mivel már a korábbi cikkekben láthattad, hogy hogyan működik, és ezek a cikkek fent linkelve is vannak, így az elégedetlenkedésed nem igazán érthető. de megnézheted a részleteket az Apple oldalán is. http://www.apple.com/apple-pay/

  8. Fap fap fap: igen igazad van, nekem is rogton feltunt, mert nem kell megnyitnod semmit, a zart allapotban levo telefont kell a leolvaso fole tartani, en tegnap fizettem vele az usaban egy mekiben… Bar vannak helyek ahol csak sajat alkalmazasuk megnyitasaval lehet fizetni, aminek nem valoban latom ertelmet.

  9. Hi!

    Jadeye: Hol tudod regisztrálni a 6-on a bankkártyát? Nekem föl se dobja a
    Passbook-ban…

    üdv!@

  10. @skimen: csak akkor dobja fel, ha a regionális beállításnál United States van, más ország esetén nem lesz ott.

  11. Nekem citi bankos kartyam van es melle adtak egy kis matricat amit a telefon hatlapjara ragasztva pay passolasra lehet hasznalni . Xd egyenlore marad az lol!

  12. @mrisz32: pont ez jutott eszembe nekem is. Evek ota van paypass matrica a telefon hatuljara, meg persze van mastercard app is, ami tud valami hasonlot, mint az apple pay. KP meg kell amugy is.

  13. @fap fap fap: Köszönjünk, hogy neked az vagizásnak tűnik, ha az ember pénz és időt és energiát fektet abba, hogy megmutassa hogyan működik egy dolog. Ne haragudj, hogy nem próbáltunk 10-15 tranzakciót itthon amerikai bankkártyával, biztos megéri.

    @lvgaben: Köszi a tippet! Megnézzük ezt is azért, így lényegesen kényelmesebb.

  14. Nem szorosan a témához kapcsolódóan, de…milyen tok van a videóban szereplő készüléken? 🙂

  15. @DJ Q-Cee: Eredeti Apple szilikon tok. 🙂

  16. @admin: Köszi szépen! Kép alapján tetszik. Remélem hamarosan kapható lesz a hazai APR-ekben is, mert azért szívesen megnézném, hogy milyen a tapintása 🙂

  17. @DJ Q-Cee: Nagyon jó amúgy, kifejezetten ajánlom a tokot, kb november 1-től kapható itthon.

  18. Mi a különbség a többi NFC-s fizetéshez képest? Mivel jobb?

  19. Az mit jelent, hogy a többi helyen nem sikerült vele fizetni? Ott mi történt? Ezek szerint nem mindenhol lehet használni, ahol PayPass van? Vagy azért nem sikerült, mert nem értették mit akartok? 😀
    Pont a lényeget nem írtátok le…

  20. @Irwine: nem sikerült = nem fogadta el a kártyát.

  21. Ennyibe kerul 1 tea meg egy suti?hmmm ezukutan mondja valaki h a telo draga..

  22. @admin: az addig ok, hogy nem fogadta el de nem probaltatok ki magaval a kartyaval fizetni hogy vajon a rendszerrel volt gond vagy maga a kartyaval sem lehetett volna ott fizetni.. Mert ha a kartya jo es miert ne lenne jo, akkor meg valoban nem ertheto hogy miert nem sikerult fizetni az ApplePay-el..

  23. @zsozsobasa: sajnos az nincs nálunk, így nem tudtuk, nekünk is eszünkbe jutott 🙁

  24. ez tenyleg kar, mert abbol sok minden kiderul volna. Lehet h a Bank of America kartyaval sem sikerult volna, de mondjuk egy amcsi Citibank kartyaval igen. Mondjuk en is szeretnek csinaltatni egy kinti kartyat de ahhoz mindenkeppen ki kell menni, mert online nem lehet ha nem vagy ott. Szoval akkor lehet h nem mind1 milyen kartyarol van szo…

  25. @admin: ez tenyleg kar, mert abbol sok minden kiderul volna. Lehet h a Bank of America kartyaval sem sikerult volna, de mondjuk egy amcsi Citibank kartyaval igen. Mondjuk en is szeretnek csinaltatni egy kinti kartyat de ahhoz mindenkeppen ki kell menni, mert online nem lehet ha nem vagy ott. Szoval akkor lehet h nem mind1 milyen kartyarol van szo…

  26. @admin: Irok egy cikket az Apple Pay-rol, kicsit bovebb informaciokkal, tapasztalatokkal. Hova kuldjem, melyik mail cimre?

  27. @Jadeye: koszi kuldom nemsokara

  28. Nagyon jó ez a videó tényleg 🙂 csak az nem látszik ami a lényeg, hogy a bankkártya miként került a kijelzőre.. Arra nyilván rá tud jönni az ember hogy csippantani kell mint a paypast de menüből hogyan nyitom meg magát az applepayt? Vagy csak oda kell érinteni a lezárt telefont??

  29. Sziasztok,
    Annyit hozzatenek, hogy abszolut nem kell megnyitni semmit. Csak megvarod mig a bankkartyaterminal keszen all, es a telefonodat odatartod az ujaddal a home gombon es lezart allapotban is azonnal megy. Fantasztikus. Egyszeruen science fiction 🙂


Add a Comment