Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon is elindult az Apple Pay, ezért gondoltuk, írunk egy kisokost nektek, hogy milyen készülékekkel, hogyan, valamint hol lehet használni az Apple Pay-t!

Apple Pay Magyarországon - OTP

(A cikkben lévő képek egyelőre illusztrációk!)

A Szifon.com csapat több éve használja már külföldi bankokkal ezt a szolgáltatást, így elegendő idő állt a rendelkezésünkre, hogy ne csak teszteljük, de meg is szokjuk a mobilunkkal vagy óránkkal való fizetést. Vágjunk is bele!

Melyik iPhone támogatja az Apple Pay-t?

Az iPhone 6 és újabb készülékek támogatják ezt a fizetési módot, amelyek rendelkeznek Touch ID-val avagy ujjlenyomat olvasóval, vagy Face ID-val avagy arcfelismeréssel. Ezek tehát a következők:

 • iPhone SE
 • iPhone 6, 6 Plus
 • iPhone 6s, 6s Plus
 • iPhone 7, 7 Plus
 • iPhone 8, 8 Plus
 • iPhone X, XS, XS Max és XR
 • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
 • iPhone SE 2020
 • iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max

Apple Watch, Mac, iPad?

Az iPhone készülékeken kívül még az Apple Watch-ok támogatják ezt a szolgáltatást, mivel ott jelkóddal azonosítjuk magunkat, mikor felvesszük az órát. A jelkód használata tehát biztonsági okokból követelmény az Apple Pay-hez.

Amennyiben rendelkezünk Touch ID-s Mac-kel, akkor azon is aktiválhatjuk, ám itt csak Safariban az egyes weboldalakon tudunk fizetni.

Az iPadek esetén is a Touch ID vagy Face ID megléte a szükséges, a fizetés pedig az alkalmazásokban és Safarin keresztül lehetséges.

Mely bankok és kártyák használhatóak az Apple Pay-jel?

Fontos leszögezni, hogy első körben nem minden bank fogja támogatni az Apple Pay-t. Cikkünk közzétételekor az OTP bank az egyetlen, ahol ez elérhető.

Apple Pay Magyarországon

Kell-e külön aktiválni az Apple Pay-t az adott bankkártyán?

Ezt bankja válogatja, de alapjában véve nem. Ha a bank az adott kártya típuson aktiválta az Apple Pay-t, akkor nincs több dolgunk, mint elindítani a Wallet alkalmazást és hozzáadni a kártyát. Előfordulhat, hogy külön az adott bank iOS alkalmazásán belül a bankkártyánál lesz egy kapcsoló az aktiváláshoz.

Hogyan adhatom hozzá a kártyát?

A Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá. Ehhez keressük meg az appot, majd kövessük az abban írt lépéseket, illetve szükség lesz egy aktivációra is, ami lehet email vagy telefonszám alapú, tehát kapunk egy ellenőrző kódot a megadott módon, és ezt a kódot kell megadni az aktiváláshoz.

Apple Pay Magyarország OTP

Ha például virtuális avagy webkártyát szeretnénk hozzáadni, ahhoz bökjünk rá a képernyő alsó részén a Kártya adatainak megadása kézzel opcióra. Igazából a kamera használata sem csinál mást, mint a kártyaszámot olvassa be a képről, de ettől függetlenül a lejárati időt és CVC-t (és adott esetben a teljes nevet is) ugyanúgy kézzel kell beírnunk.

Az Apple Watch-hoz való hozzáadásnál már könnyebb dolgunk van, mivel ugye az iPhone már ismeri a kártyánkat, ezért csupán a hozzáadás gombot kell megnyomni az iOS-en lévő Watch alkalmazásban a Wallet és Apple Pay alatt. Itt még a CVC kódot kell megadnunk, további hitelesítésre már nincs szükség.

Apple Pay hozzáadása Apple Watch-on

Nekem nincs ott a + gomb!

Amennyiben nincs ot a Walletban a + gomb, akkor első körben indítsuk újra a készüléket, majd pedig ha az sem segít, akkor állítsuk át ideiglenesen a régiónkat US-re vagy UK-re.

Ha ez sem segítene, akkor az iCloudból jelentkezzünk ki, majd be!

Hol és hogyan használhatom az Apple Pay-t Magyarországon?

Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható hazánkban. Tehát ha az adott boltban van érintéses fizetésre lehetőség, akkor az Apple Pay-t is használhatjuk. Ez egyébként már szinte alapértelmezett itthon, tehát az esetek nagy részében tudunk majd fizetni a mobilunkkal vagy óránkkal.

Az Apple Pay-jel való fizetés egyszerű. Alapesetben két opciónk van. Az első az előzetes hitelesítés, amit még fizetés előtt teszünk meg. Ehhez Touch ID-s készülékek esetén nyomjuk meg duplán a Home gombot, Face ID-s készülékek esetén duplán a bekapcsoló gombot. Ekkor bejön a Wallet és ellenőrzi az ujjlenyomatunkat, vagy az arcunkat. Ez rögtön megtörténik, már csak oda kell tartanunk a készüléket a terminálhoz.

Amennyiben a fenti gombok nem működnek, akkor ellenőrizzük, hogy a Wallet és az Apple Pay menüpont alatt be van-e kapcsolva az a funkció, ami engedélyezi az oldalsó bekapcsoló gombot, avagy a Home gombot.

 Apple Pay terminal

A második lehetőség, amikor a fizető terminál fölé tartjuk az iPhone-t, ekkor is automatikusan elindul Wallet alkalmazás, de abban a pillanatban kéri a hitelesítést. Ez ujjlenyomat-olvasós készülékeknél kényelmesen megoldható, Face ID-nál több mint valószínű, hogy nem fog ideális szögben állni a készülék.

Apple Watch

Apple Watch esetén csupán csuklónkon kell lennie az órának, feloldott zárolással, és az oldalsó bekapcsoló gombot duplán megnyomva, majd az órát odaérintve fizethetünk is vele. Sziget fesztiválon sokszor volt úgy Hori kollégával, hogy aki épp sörért ment, az elvitte az ő óráját is, hogy fizessen vele. Ez azért volt kényelmes, mert csak a jelkódot kellett megadni, és érinthette is az adott személy. 🥳

Apple Pay - Apple Watch

MacBook

Touch ID-val ellátott Mac-ek esetén is hasonló az eljárás. Csupán az ujjunkra van szükség, hogy fizessünk az adott weboldalon. Az iPhone X rajtjánál engem pont ez mentett meg, mivel semmilyen kártya számot nem kellett bepötyögni, csupán odatartottam az ujjamat és már fizettem is, pár perccel később ugyanis már nem is volt raktáron a készülékből, tehát minden pillanat számított.

Boltokban fizetni csak az iPhone-nal és Apple Watch-csal lehet, iPaddel vagy Mac-kel nem, hiába lenne vicces mondjuk egy iMac-et odatartani a terminálhoz… 😂🖥

Van-e külön költsége az Apple Pay-el való fizetésnek?

Nincs. Normál bankkártyás fizetésnek minősül, tehát ugyanazok a konstrukciók érvényesek rá, mintha a fizikai kártyánkkal fizetnénk.

Működik-e az Apple Pay internet nélkül?

Igen – mivel az adott terminál kommunikál a bankkal, és nem az iPhone-unk. Példának okáért az Apple Watch-hoz hazánkban nincs LTE támogatás jelenleg, így ha mondjuk elmegyünk egy olyan fürdőbe, amiben már csak bankkártyás fizetés lehetséges, akkor az Apple Watch-csal kényelmesen fizethetünk majd a büfében, és nem kell felrohangálni a bankkártyánkért.

Alapjában véve az Apple Pay egy nagyon kényelmes és hasznos szolgáltatás iPhone és Apple Watch tulajdonosoknak, így ha van rá lehetőségünk, próbáljuk ki és használjuk.

Amennyiben kérdésed van, tedd fel nyugodtan hozzászólás formájában, és igyekszünk rá a lehető legpontosabban válaszolni!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. dokk says:

  :+1:t5::+1:t5:

 2. Takii says:

  Remélem, hogy a Junior és hasonló kedvezményes számla típus csomagosok nem maradnak ki belőle ahogy említésre került. :frowning:
  Ezzel pont azt a szegmenst fosztanák meg a lehetőségtől akik leginkább használnák, a fiatalabbak, akik nyitottak erre.

 3. redcar says:

  Nekem a Wallet - ben nincs semmilyen + jel és nem tudok kártyát hozzáadni. A beállításokban sem találok olyan opciót, hogy Apple Pay, vagy Wallet beállítások. Most akkor hogyan is tudom a kártyám hozzáadni az iPhone-omhoz? iPhone XS-t használok.

 4. Olvassatok már tovább kicsit az első 2 szónál, még nem elérhető a szolgáltatás!

 5. redcar says:

  Akkor ezt majd csak akkor lehet, amikor az Apple bekapcsolja?

 6. redcar says:

  És ez egy frissítés formájában fog jönni, vagy csak úgy megjelenik a + jel a Wallet - ben?

 7. Czo says:

  Ha elerhetove valik a szolgaltatas, akkor fog majd kiderulni szerintem.

 8. A Junior számla is pont ugyanolyan, mint a többi, úgyhogy nem értem miért maradna ki🤷‍♂️

 9. Külföldi régión jóhogy😉

 10. Jadeye says:

  akkor fog működni, ha az Apple bekapcsolja. a cikk legelső mondata is leírja, hogy még nem érhető el, hanem napok kérdése, várhatóan péntek, 05.17-e.

 11. Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy az Apple Pay működni fog olyan bankkártya esetén is amelyik még régi típusú, vagyis nem érintős?

 12. dokk says:

  Magyar régión van. A kinti csak addig kellett amíg ezeket hozzá adtam.

 13. A cikk legelső mondata nem írja le, hogy a wallet alkalmazás még nem működik itthon. :smiley:

 14. Bendy says:

  Azt írtátok, iPhone 6-tól fog működni. Meg hogy érintésre. Az 5S is touch ID-s. Az miért marad ki? Vagy csak véletlenül a felsorolásból maradt ki?

 15. gunar says:

  “Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható”
  Nincsen benne a NFC támogatás

 16. Igen, valóban nem volt egyértelmű azoknak, akik még nem használták…

 17. Jadeye says:

  a Wallet alkalmazás működik itthon, most is tárolhatod benne a különböző kártyáidat, mint mondjuk beszállókártyák vagy iTunes egyenleg, és egy csomó egyéb, nem fizetésre való kártyatípus. tehát akkor miért írna olyat a cikk, hogy ne működne?

  azért írja ezt a cikk, mert az Apple Pay-hez szükséges NFC modul csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén van meg. az 5s-ben nincs. az 5s-sel nem érhető el az Apple Pay.

  miben nincs NFC? az adott terminálban?

 18. Gunar szerintem az előző hsz-ra (bendy) reagált. :slight_smile:

 19. gunar says:

  Húú! Már rád is átragadt az értetlenség? Beidéztem amiről írtok és utana írtam, hogy nincsen benne NFC támogatás az 5S-ben azért maradt ki. Gondoltam mivel alatta van nem kell annyira szájbarágnom.
  Arról nem tehetek, ha az előzőre válaszolok nem jelzi vmiért, hogy a válasz arra megy

 20. gunar says:

  Mit használsz? Csak mert másnak nem ilyen, hacsak nem már adva van hozzá vmi (sejtésem szerint)

 21. Jadeye says:

  a cikkből idéztél egy mondatot, és az alá írtad a hozzászólásodat, ezért én úgy értettem, hogy a cikk adott mondatára reagálsz, nem pedig a hozzászóló által írtakra.

 22. molnart says:

  Akkor, ha már hozzáadom a kártyát a wallett alkalmazáshoz, és szinkronizálam a watch-ra is, fogok tudni fizetni, ha nincs nálam a telefon?

 23. gunar says:

  Ahogy írtam, ha közvetlenül a fölötte lévőre megy válasz akkor nem jelzi semmi, meg kéne reformálni és nem lesz többet félreértés. :eyes:

 24. gunar says:

  Kicsit feljebb írték, hogy a büfébe elvitték az óráját vkinek és azzal fizették, amit neki vittek.

 25. molnart says:

  Olvastam, de ott esetleg lehetett egy wifi hálózaton a kettő. Ezért kérdezem, hogy a telefontól függetlenül is fog-e működni.

 26. N0R says:

  Igen, rendszeresen használom úgy, hogy az iPhone másik épületben van munkahelyen, és az óra semmilyen adathálózatra nincs csatlakozva - sőt airplane módban szokott lenni.

 27. molnart says:

  Szuper, köszi.

 28. gunar says:

  Na igen, de itt jön a bibi, hogy attól még hogy az SSID és a jelszó azonos, az nem minősül egy wifinek ezeknek az eszközöknek sajna. Ha úgy lenne akkor telefonálni is lehetne róla, de még megtrükközve sem tudtuk eddig megoldani sajna, ha egy pillanatra is lecsatlakozott, már újracsatlakozás után csak alap dolgokra volt képes az óra, mintha otthon hagynád a telódat és ezt csak a melóban vennéd eszre, akkor ott is kapcsolat lesz közöttük, de a telefonálás nem elérhető, minden más igen, ha jól tudom.

 29. Jadeye says:

  az Apple Pay szempontjából ez lényegtelen, az óra képes maga kezelni a hozzáadott bankkártyát.

  // a közvetlenül felette lévő hozászólásra adott válasznál tényleg nem teszi oda a rendszer, hogy kinek szól. megnézzük.

 30. molnart says:

  Igen, köszi. Ez volt az eredeti kérdésem és erre már kaptam választ.

 31. imi79 says:

  Még soha nem is használtam a wallet appot.
  Előző apple pay-es cikknél néztem rá, akkor láttam először az opciót.
  Amúgy iPhone SE, 12.2, magyar.

  Kártyát még nem engedett hozzáadni, azt írja “A kártyakibocsájtó még nem támogatja ezt a kártyát”
  gondolom majd 17.-e után.

 32. Jadeye says:

  igen, majd akkor tudod csak hozzáadni, rögtön ezzel kezdődik a cikk.

 33. Tudok majd egy kártyát több felhasználónál is regisztrálni?

 34. Jadeye says:

  igen, csak majd mindegyik esetén külön megerősítő kódot kell megadni.

 35. Jadeye says:

  forrásaink alapján a számlacsomag nem, a kártyatípus viszont számít. a MasterCard és Maestro működni fog, a VISA nem.

 36. Frissítés #1

  Információink szerint az OTP estén a Simple appban digitalizálható MasterCard vagy Maestro kártyák Apple Pay támogatást is kapnak, így ez érvényes a Junior számlacsomagra is. :tada:

 37. N0R says:

  Furcsa, hogy csak az OTP-ről vannak hírek. Valóban csak ők indulnak, vagy csak ők nem tudják tartani a szájukat :smile:

 38. aspe says:

  Nagyon varoma penteket , de kicsit szkeptikus vagyok. Regota kovetem az apple pay-el kapcsolatos hireket. Emlekeim szerint mindig ugy jottek uj orszagok, hogy nehany honappal mar tudni lehetett. Nalunk pedig gyakorlatilag egy hettel elotte pletykalnak rola. Pletyka mert igazabol senki nem erositette meg. O
  Akkor most hogy lesz? Reggel felkelunk es mukodik a plusz gomb a wallet-ban? Boldog leszek!

 39. Változnak az idők, nemrég kiadtak ugyanígy 2 iPadet.

 40. szorian says:

  de most már vannak dolgok amik egyik pillanatról a másikra egyszer csak elérhetőek lesznek lasd EKG vagy frissített HW-ek és szerintem még lehetne sorolni.

 41. dokk says:

  Az OTP rakott ki egy hirdetést a szalma téren, elég nehéz mást beleképzelni.

 42. Ezekután az lenne a legnagyobb trollkodás, ha nem az Apple Pay-t jelentenék be hanem valami n+1-ik alternatív, Android alapú megoldást. :joy:

 43. Ráadásul ideig-óráig az OTP SmartBank app demó módjában is ott volt.

 44. gunar says:

  A kérdés itt az volt, hogy miért is olyan az övén a wallet és másnál meg nem!? Nekünk ugye nincsen ott a lehetőség sem a kártyát hozzáadni, akkor nala miért is lehet, talán a régebbi IOS miatt?

 45. denike says:

  Nagyszerű. Volt arcuk küldeni a lejáró MasterCard kártyám helyett egy inkompatibilis Visa kártyát, 3 héttel a rajt előtt…

 46. Jadeye says:

  ezt ő tudja megmondani.

 47. gunar says:

  Sztem reklamálj mert ha jól tudom mikor kéri az ember a kártyát akkor ez kérdés, hogy milyent akarsz, legalábbis a cégesnél így volt, a magán az régebbi és arra nem emléxem. Bár amikor még benne volt a demoban az apple pay akkor mindkét típushoz hozta az opciót.
  Majd kiderül kell-e a reklamálás vagy sem

 48. gunar says:

  Sajna ő sem tudja miért más mint másnál, csak tippelünk.

 49. aspe says:

  Azt tudom, hogy a beta oldalra felkerult. Ezt tenykent kezelem, a datummal vagyok szkeptikus. Attol felek hogy penteken datum bejelentes lesz illetve a bankok listaja.

 50. Szerintem ne izguljanak a Visa kártyások, biztos hogy ők is bekerülnek majd a rendszerbe, talán csak kicsit később… (a CIB Bank csak Visa kártyát ad ki alapjáraton minden számlacsomag mellé)… talán ezért is lehet, hogy a CIB az év második felére “ígérte”?!

 51. A MacRumors témába vágó fórumában ebben a bejegyzésben (#28) találtam egy külső site-ra mutató linket, ami állítólag az Apple Pay API-ját használva monitorozza a működő és béta tesztelés alatt álló országokat. Bár a nyelv orosz, a “beta” szó és a HU jelzések értelmezhetőek. :smiley:

 52. Lesz egy körünk az OTP-ben… :roll_eyes:
  “A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online és Mastercard Online Jump betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosoknak Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”

 53. denike says:

  Igen, én is az előbb olvastam :frowning: Holnap be is nézek hozzájuk, váltok számlacsomagot, kérek új kártyát és közben megpróbálok faggatózni az apple pay-el kapcsolatban :smiley:

 54. andrasb says:

  Én szerintem kizárt, hogy május 17-én elinduljon itthon az Apple Pay. Eddig minden országban a hivatalos sablon bejelentés után kb. egy hónappal indult, de itthon még nem is volt ilyen bejelentés egyik banknál sem. Végigszaladtam Macrumors cikkeken:

  • Csehország bejelentés január 14, indulás február 19
  • Ausztria bejelentés március 26, indulás április 24
  • Luxemburg bejelentés március 27, indulás május 17?
  • Románia bejelentés március 27, indulás???

  Igen, az OTP reklám biztos Apple Pay, de pénteken szerintem maximum egy semmitmondó “hamarosan érkezik az Apple Pay” bullshitet kapunk, aztán jön egy hónap lapítás. De ne legyen igazam…

 55. Nálam sincs az a + jel a jobb felsőben…oka mi lehet? Magyar régión vagyok ,magyar AppStore -ral.

 56. kukac7 says:

  a roman hiaba van bejelentve, beta allapotban sincs.
  nalunk nincs bejelentve, de beta a statusz.

  tenor

 57. ksanyii says:

  Magyar régióval nem sok embernek hozza ki a kártya hozzáadást, ha ki is hozza akkor is felesleges, mert úgy sem működik.

 58. Sziasztok! Nekem német régiósra van allítva mert itt élek, viszont van otp-s hitelkartyam, vajon ezt hozza tudom majd adni ha nem magyar a régió? Ha hazalátogatok jól jönne🙂

 59. Jadeye says:

  direkt le van írva a cikk legelső mondatának elején, hogy még nem indult el a szolgáltatás, ergo pont mindegy, van-e + gombod, vagy nincs, mert még egyébként sem tudsz magyar bankkártyát hozzáadni. majd amikor várhatóan holnap elindul, akkor már menni fog, és lesz + gombod is.

 60. Érdekes, én azzal használtam kb 2 évig…

 61. Jadeye says:

  az OTP-nél biztosan nem. más, külföldi bank esetén értelemszerűen más kondíciók érvényesek, amelyek eleve nem kérdésesek a magyar megjelenés kapcsán, és amelyekre nem vonatkozik az, hogy a magyar OTP esetén mi a helyzet.

 62. andrasb says:

  Hol látható az a béta oldal?

  Számomra nagyon nagyon furcsa, hogy nem volt bejelentés. Tegnap bejelentették még Szlovákiát, Szlovéniát, Litvániát, Észtországot is. Hollandiát május 1-jén jelentették be, van holland Apple Pay oldal is, Coming Soon apple com / nl / apple-pay Tavaly németben ott voltam, amikor elindult, előtte egy héttel már tele volt az U-Bahn Apple Pay reklámokkal, és az üzleteken kint volt az elfogadó matrica. Látott valaki ilyet itthon?

 63. A simple-t használtam otp visa hitelkártyával…

 64. Jadeye says:

  ja értem. akkor azt én tudtam rosszul, de ettől még az Apple Pay-hez a forrásunktól kapott információk alapján nem lesz használható a VISA kártya.

 65. Azóta lecseréltem Mastercard-ra :slight_smile:

 66. CIB:
  Tisztelt …!

  Sajnos még számunkra sem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mikor lesz használható az Apple Pay szolgáltatás.
  Tervszerűen még az idei évben bevezetésre kellene kerülnie.
  Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja élőhangos telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámok egyikén.

  Üdvözlettel,
  CIB24 Ügyfélszolgálat /

 67. lacroir says:

  Amugy, az ilyen rajtoknal, altalaban ejfelkor indul minden vagy valamikor napkozben?

 68. Jadeye says:

  ezzel kapcsolatban nem kaptunk egyértelmű információt a forrásainktól, de mindenképpen beszámolunk majd róla, ha elindult.

 69. Izlandon tudtommal még ennyi előzetes infó sem volt, egyszer csak működött

 70. És a holnapi indulás mennyire valószínű?:thinking:

 71. Jadeye says:

  több különböző forrásból is megkaptuk ugyanezt a dátumot, szóval elég valószínű, de persze bármi lehet. remélhetőleg holnap már a szolgáltatás indulására ébredhetünk.

 72. Sziasztok! Már feltették előttem a kérdést, de azt hiszem nem jött rá válasz, úgyhogy megkérdezem én is. Hogy számíthatok az :green_apple:Pay release-re? Lesz majd egy iOS update amit telepítenem kell, vagy csak megjelenik a “+” gomb a Walletban? (Jailbreak okok miatt kérdezem, iOS 12.1.4-en vagyok :wink:)

 73. Nem kell frissíteni semmit, csak meg fog jelenni Walletben a hozzáadás lehetősége

 74. andrasb says:

  Ebben igazad van. Ettől még furcsa, hogy Luxembourgban volt bejelentés márciusban, itthon pedig nem… Bízzunk benne, hogy a május 17-i dátum nem csak egy bevezetési reklámkampány kezdete lesz, hanem valóban bekapcsolják a szolgáltatst.

 75. andrasb says:

  Németben aznap reggel megjelent az Add ikon a legtöbb embernél, de nekem például csak újraindítás után jelent meg (német régióval természetesen). De frissíteni nem kellett semmit.

 76. Ausztriában állítólag reggel 6 körültől lehetett hozzáadni a kártyákat, én ezt fél 8-kor tettem meg - sikeresen.

 77. Tényleg gyanúsan nagy a csend az OTP háza táján. Se egy FAQ oldal, se egy hír/promó. Az egyetlen ami van/volt az az óriás plakát.

 78. ef-dani says:

  Ma abból a plakátból több buszmegállóban is láttam.

 79. PetDrag says:

  Meglehetősen magas szintről származó Rafis infó: reméljük év végéig (kb. fél év) mi is indulni tudunk… :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2:

 80. Kiváncsi leszek, hogy mennyi elszívó ereje lesz azoknak a bankoknak, akik elsőként lépnek.

 81. gunar says:

  Ez ok, de nincsen leírva, hogy mi is ami hiányzik. :grinning:

 82. mohilla says:

  Sziasztok!

  Mint tudjátok a simple appban digitális simple kártya készíthető virtualizálható és az elkészült simple kártya idegen bank kártyájával tölhető fel 65ezer Ft/hó értékik IOS alatt is most is működik OTP folyószámla nem kell hozzá. Android alatt et használható mobil NFC fizetésre nem OTP kártya használattal. Mit gondoltok a simple kártya vajon használható lesz Apple pay fizetésre?

 83. Ha én bank lennék, az általam kibocsátott virtuális kártyát biztos nem vonnám be az Apple Pay rendszerébe.

 84. gborz says:

  de hogy “véletlenül” milyen gyönyörűen belefér a stock apple pay hero image abba a whitespacebe a kártya köré a plakáton meg a tűzfalon is

  (ja ez nyilván nem valódi, de tennék egy összeget rá hogy ma hajnalban felkerül a falra valahogy így)

 85. A Photoshop világában már lassan minden passzol mindenhova. :confused:

 86. gunar says:

  A hiányzik szót nem javítottad át, múlidőre :grinning:

 87. lberes says:

  Ez némileg pontatlan, Ausztriában működik a Maestro is, ami nem szerepel a listában.

 88. De hiszen pont ezt írtam. :slight_smile:

 89. gborz says:

  az mondjuk azért erős mert a stable config szerint sincs maestro ausztriában
  azt mondja: PaymentSetupFeaturedNetworks: [3, 4] (ahol 15 a maestro)

 90. lberes says:

  Érdekes, pedig van, legalábbis az Erstenél.

 91. Ez a weboldal szépen frissül :slight_smile:

 92. hency12 says:

  26 perc😩

 93. A frissítések általában péntek éjjelről szombatra aktiválódnak, de nem hivatalos forrásból úgy tudjuk nem fog elrajtolni holnap. :confused: Azért szurkolunk mi is!

 94. Nálam egyelőre nem jelent meg a + gomb éjfél után.
  Restart megvolt.

 95. Envo says:

  Amíg nem frissül a JSON fájl az Apple szerverein, addig nem is fog…

 96. Abelly says:

  Ha indul akkor magyar idő szerint reggel 9-10 fele fog. De szerintem csak az iOS 12.4-el fog jönni…

 97. ef-dani says:

  Ez ugyanaz a forrás, akikkel korábban megvezettétek a fél magyar internetet?:grin:

 98. Hát ez így elég szomorú😥

 99. dokk says:

  Szerintem ma max az indulását jelentik be.

 100. imi79 says:

  Az IOS settings menüben, a “Wallet és Apple Pay” alatt is van kártya hozzáadása opció, és ott is ugyanaz az apple pay-es bankkártya hozzáadás menü jön be, mint a wallet appon belül a “+” jelre kattintva.
  Nálam legalábbis.

 101. Nálam semmi…remélem a nap közepe felé már működni fog vagy érkezik valami hivatalos…

 102. gunar says:

  Nálam a settings-ben nincs is wallet app sehol. Pedig kellene nem?

 103. imi79 says:

  Kellene, mert a wallet appot letörölni sem lehet.

 104. Ha átállítom támogatott régióra, akkor értelemszerűen megjelenik a + gomb és az Apple Pay a menüben (újraindítás nélkül). Magyar régióban nem jelenik meg, de ez nem meglepő, hiszem még mindig nem kerültünk ki a béta oldalról.

 105. imi79 says:

  Nálam magyar a régió és ott a + gomb.

 106. A json fájl még nem frissült, a magyar régió nem támogatott. Hivatalosan nem lehet ott a + gomb, csak akkor ha korábban hozzáadtál egy kártyát egy támogatott régióban majd átváltottad magyar régióra a telefonod. Akinek még soha nem volt regisztrált kártyája, annak nem jelenik meg a + gomb, ennyi…

 107. Jeckie says:

  Nálam Magyar , iPhone7 , ios 12.3 és nincs ott a +

 108. imi79 says:

  Nem tudom miért van ott akkor nálam a +.
  Soha nem használtam még a wallet appot, akkor néztem rá először, amikor az előző apple payes cikket olvastam itt. Régió meg azóta magyar, mióta aktiváltam a telefont vásárláskor.

 109. Jeckie says:

  És a beállítások menüben sem jelenik meg a “Wallet és Apple Pay”

 110. Egyedi eset, de amíg a hivatalos szerver konfigurációs fájl nem frissül, addig nincs miről beszélni…

 111. Nem vonom kétségbe, hogy ott van, de magyar kártyát nem fogsz tudni hozzáadni amíg nem frissül a konfigurációs fájl (és ez a lényeg, nem az, hogy van-e + gomb a sarokban…)

 112. hency12 says:

  Nálam úgyszintén nincs wallet app a “Beállitások”-ban.

 113. denike says:

  Szerintem mindenki nyugodjon meg egy kicsit :smiley:

  Addig nincs wallet app a beállításokban és nincs + magában a wallet alkalmazásban sem, amíg nem élesítik Magyarországon a rendszert. Ha valakinek van az bug, vagy korábban más régióbeállítást használt. Amint elindul a szolgáltatás lesz róla hír és akkor mindenkinek minden meg fog jelenni.

  Hozzáteszem, azt látva, hogy a reklámokban az szerepel, hogy az “OTPBank hamarosan elhozza”, nem valószínűsítem hogy a közvetkező pár napban éles lesz. Ezek a reklámok pár napja kerültek ki, nyilván marketing szempontból akkor éri meg ha legalább 2-3 hetet kint vannak, hogy mindenki lássa. Szerintem.

 114. imi79 says:

  Én is attól tartok, hogy most jól rápörögtünk, aztán várhatunk még heteket.

 115. Ugyanezt gondolom én is. Ma nem lesz semmi, max bejelentik. De az OTP megint megmutatta, mennyire lehet megbízni benne (legalábbis a forrásaiban). Normális választ a CIB küldött…

 116. ku5i says:

  koszi Szifon! Jol behulyitettetek az embereket !!

 117. Wico says:

  Ne a Szifonosokat okold! A MacRumors hozta le a cikket és a Szifonosok csak átvették. Amúgy meg ők írják a legpontosabb, clickbait nélküli és legjobban tájékoztatott cikkeket. Sokszor elcsodálkozom, hogy hogy bírják még ideggel

 118. Aki azt várta, hogy mire felkel és ott lesz a funkció (most függetlenül attól, hogy lesz-e ma vagy sem) az nagyon naív volt.

  A legtöbb ilyen jellegű funkcióbővítést meg szokta előzni egy sajtó bejelentés, ami a legtöbb esetben is 9-10-11 óra magasságában szokták megejteni a cégek.

  Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy @Wico is írta, ez egy átvett cikk, ami megtalálható a Macrumors-on, a iDownloadBlog-on meg még megannyi helyen.

  Épphogy elmúlt nyolc óra, hosszú még a nap.

 119. ku5i says:

  marmint a macrumors irta le korrektul… (vagyis sehogy, majd egyszer), szifonosok kezdték pontositani a hiperszuper forrasaikkal…

 120. mark.t says:

  Elvették a játékodat? :slight_smile: Ez nem AirPower, 8:11 van, az hogy máshol reggel már a kávé mellé mehetett a kártyaadogatás az egy dolog, semmi pattern nincs ezekben. Majd lesz, tudni fogjuk. Addig relax, a szerkesztők csak jót akartak. :slight_smile:

 121. ku5i says:

  az is atvett cikk, kulon apple pay magyarorszag/felkeszules cikket (ez a cikk amit epp nezunk) csinaltak a macrumors utan napokkal ?:slight_smile: legyen ez orok tanulsag mindenkinek…

 122. OTP és a forrásai :joy::joy::joy::joy: Kb. annyira jó lehet ott az információáramlás, mint ahogy az ügyfeleikkel bánnak…

 123. Tapasztalatból mondod, hogy rossz vagy csak simán úszol a birkaáradattal? :slight_smile:

 124. Egy évig fizettem valami bróker szolgáltatásért amit tévesen OTPdirekt havídíjként könyveltek el. Háromszor voltam bankfiókban, sokszor telefonáltam, nem tudták megoldani. Végül egy ismerős oldotta meg az OTP berkein belülről. Számomra ez az eset is azt bizonyította mennyire megbízhatatlanok. A CIB válasza lehet hogy semmitmondó, de mindenképpen korrekt, nem hitegetik az embereket előre olyan dolgokkal amikkel maguk sincsenek tisztában. Meg még ott van az Apple aki csak a hasznát akarja lefölözni, szép kis világ…

 125. ku5i says:

  es a maj17-et nem a macrumors talalta ki :slight_smile:

 126. Se a szifon. :slight_smile:

 127. ku5i says:

  hat ki hozta le ?:slight_smile:

 128. d.gergo says:

  Üdv a való világban, mindenki pénzből él, a bankok, az Apple, és mi is. Micsoda meglepetés! :flushed:

  Én OTP-s vagyok, személy szerint semmi problémám nem volt velük. Mindenhol van fiókjuk ahol tudok ügyet intézni, mindenhol segítőkészek voltak eddig velem. Várom az Apple Pay indulását, én is rá voltam feszülve tegnap éjjel és ma reggel, de jön amikor jön. De hosszú még a nap, én bízok a mai indulásban! :four_leaf_clover:

 129. lacroir says:

  Istenem, szövegértelmezés:

  A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá.

  " A hírek szerint…"

  A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay

  “indulHAT”

  Nem állították sehol se tényszerűen, hogy el fog indulni biztosan és hogy megerősített az információ.

  Én is csalódott vagyok, hogy nem indult még el, de egy biztos, nem a szifont okolom érte.

 130. Lehozni a Szifon. De nem ők találták ki hasraütésszerűen, hogy akkor május 17. Gondolom kaptak számos (validált / nem validált forrásból) információt, amit lehoztak.

  De mondok más példát, ha holnapi nappal meg kell jelennie az iOS 13-nak mert több forrásból is azt mondták a tech sajtónak, akkor is hibáztatni fogsz mindenkit aki leírta, hogy iOS 13 és mégsem jelenik meg?

  Mellesleg a cikkben sem bebetonozva van, hogy ma.

 131. ku5i says:

  ennyi erovel irjunk le barmit, ha nem jon ossze akkor meg bocs…

 132. denike says:

  Még az is lehet, hogy valóban Május 17-én akarták, csak egy váratlan probléma miatt halasztani kell :slight_smile:

 133. ku5i says:

  sulya van amit leirnak sztem, es ezt tudni kellene… na mindegy.

 134. Azt azért be kell vallani, ahogy az Apple mindenből pénzt csinál, az maga a művészet (a maga sajátos módján). Csak erre akartam kitérni.
  Személy szerint én is nagyon várom az indulást bármikor is legyen (legalább a béta oldalon ott vagyunk, nekem ez elég)…

 135. lacroir says:

  Nem. De különbség van aközött, hogy “hivatalosan megerősítették, hogy május 17-én jön az Apple Pay” és hogy “különböző források szerint május 17-én jöhet az Apple Pay”. Óriási különbség.

 136. denike says:

  Kicsit nyugodj le barátom, azért vannak a hírportálok, hogy tájékoztassanak a dolgokról. Nyilván befolyásuk nincs, ezért alakulhat másképp. Úgy beszélsz mintha ezen múlva az életed hátralevő része, miközben csak egy plusz kényelmi szolgáltatásról van szó. Ne aggódj, ha még 1-2 hónapig a kártyádat kell odabiggyeszteni a terminálhoz a telefonod helyett, akkor sincs katasztrófa :slight_smile:

 137. Hát ha ez tényleg így van, akkor elmorzsolok pár könnycseppet örömömben. Remélhetőleg azt a kritikán aluli appot is helyre teszik, mert felvet bennem pár kérdést, hogy ki az aki azt engedte kiadni…

 138. Nem kell rinyálni, ha csúszik akkor csúszik, a kérdés, hogy most mit mond a forrás?

 139. Egy hét csúszásba nem hal bele senki! Köszi az infókat!

 140. akaszas says:

  Ahogyan már előttem többen is írták: az indulhat feltételes idejű, ráadásul csak egy Macrumors cikkre támaszkodva reménykedünk a mai indulásban. Ami szerintem még eléggé lényeges az az, hogy az OTP elkezdte teleszórni Budapestet (nem tudom, hogy vidéken jelentek-e meg plakátok) azzal a sokat sejtető plakáttal. Ez eddig rendben van, mivel ez egy marketingkampány. De. Mivel egy új szolgáltatás bevezetésére irányul, ezért biztos vagyok benne, hogy többlépcsős lesz. Mivel pár napja kerültek fel a teljesen üres poszterek, várhatóan a jövő hét közepén cserélik le őket olyanokra, ahol ott lesz rajta az iPhone meg az Apple-logó. Ma szerintem csak a hivatalos bejelentés fog érkezni, a szolgáltatás elindítására még várnunk kell.

 141. Egy költői kérdés: a Luxemburgi indulást is az Otp blokkolja?

 142. Nyilván nem. Ahogy a hollandot se…

 143. Melyik nap lesz a sajtótájékoztató? Hétfő?

 144. Valami elszomorító milyen hisztit képes néhány ember csapni, amúgy 21

 145. lacroir says:

  Igy viszont van egy olyan erzesem, hogy az OTP lesz az egyetlen indito bank es mindenki mas kesobb fog becsatlakozni… Legalabbis, nagyon ugy reklamozza az OTP, hogy O hozza el nekunk. Vagy szerintetek ez hulyeseg?

 146. rXc says:

  Mindenki nyugodjon le a p…ába…

  Május 17-ről volt szó, de egy szóval nem mondták hogy 2019. május 17… :joy::rofl:

 147. polyn says:

  Sanszos. Ugyanis eddig a CIB bankot jelezték többen is, mint második induló Apple Pay bank, de náluk javában VISA kártyák vannak. Mastercard csak elvétve. Maestro meg nincs is.

 148. rXc says:

  Nem, konkrétan így néz ki a helyzet…
  aki pedig nem a leglehúzósabb, (ilyen díj, olyan költség és társai) magyar banknál van, az várjon.

  Szóval várunk. :neutral_face:

 149. Én is így gondolom. Fikázzák az Otp-t de ha nincs, akkor nézhetnénk a “bétát” még fél évet…

 150. lacroir says:

  Mondjuk ez tény. Így, hogy elindítja az OTP, talán beindít egy folyamatot nálunk és rájönnek a nagy bankok, hogy ideje gyorsan reagálni és követni.

 151. A bankkártya mit “lát” a vásárlásból? Azt, hogy pl sarki abc-ben fizettem, vagy azt, hogy az apple-nél? Kereskedőkódos visszatérítésű hitelkártyák miatt nagyon nem mindegy.

 152. Szlovákiában már 2-3 hónapja megy a reklám az összes banktól, mégse indult el.

 153. Jadeye says:

  azt látod, hogy hol fizettél. nem az Apple-nek/Apple-nél fizetsz.

 154. barnade says:

  A kereskedőt, nem az Apple-t. Ugyanúgy ahogy androidon a Simple esetén. Az Apple Pay Csak annyit csinál, hogy a bankkártyát virtualizálja, onnantól pont ugyanúgy zajlik a fizetés és a könyvelés, mintha fizikai kártyával fizettél volna

 155. martonv says:

  akkor ennyit a nagy varakozasrol :smiley: akkor ugy állok hozza hogy majd szeptember

 156. bodokib says:

  Én kiváncsi leszek rá hogy hol lesz benne a szokásos, elmaradhatatlan kelet-európai csavar. :joy:

 157. lberes says:

  Milyen csavar? Az Apple mindenhol ugyanazokat a követelményeket támasztja a bankokkal szemben, nem lesz sehol semmi csavar.

 158. bodokib says:

  Ne legyen igazam, majd meglátjuk.

 159. denike says:

  Info valakinek arról, hogy tervezik-e a VISA támogatást is és ha igen, mikortól?

 160. Tocso says:

  KnH-nál
  24

 161. lacroir says:

  Nekem is. Felhivtam oket es mondta, hogy felolvassa a nekik atnyujtott kozlemenyt, es O csak ennyit mondhat. Ami pont ugyanigy hangzott, mint a fenti reszlet.

 162. Sajnos a Budapest Bank ügyfeleknek érik a bank váltás:


  :worried:
 163. gunar says:

  Már ne is haragudjon meg senki ezért, de ha nekem egy bank a fb-on válaszolna másnap keresnék másik bankot. Ez kb az a kategória amikor egy céges email nem saját domaines, az komolytalan.
  Tehát egy banktól minimum elvárom, hogy email-t küldjön és ne mindenféle közösségi portálon kommunikáljon, még akkor is ha esetleg ott kapta a kérdést.

 164. barnade says:

  Szerintem ezzel csak te vagy így. A Facebook is az ügyfélszolgálat része, ha tetszik, ha nem. Teljesen evidens, hogy ha ott érkezik a kérdés, akkor ott is válaszolják meg. Mivel ez sokakat érdekelhet, így látják a többiek is, nekik nem kell külön valaszolgatni. Arról nem is beszélve, hogy hogy küldene emailben választ egy Facebookon érkezett kérdésre, ha nem tudja a felhasználó email címét? Jó hogy nem már ajánlott levélben válaszoljanak :grinning:

 165. A wallet / kártya hozzáadásnál, visa és mastercard logok váltogatják egymást. Ebből gondolom hogy visa is játszik.

 166. Biztosan lesz Visa is, maximum később… lásd CIB Bank

 167. gunar says:

  Ja, csak és kizárólag én gondolom ha egy bank fb-ozik akkor az komolytalan. De azért ugye nem baj ha én ezt így gondolom?

 168. dokk says:

  Nem komolytalan
  Hozzátartozik a közösségi media is az ügyfélszolgálathoz

 169. azok szerintem csak szimpla illusztrációk

 170. gunar says:

  Azért még nekem nem kell fekete autóval járnom, mert sokaknak az “autó színe fekete” .

 171. dokk says:

  Nem, nem kell

 172. Jadeye says:

  ha tetszik, ha nem, a közösségi oldalak már mondhatni az iwiw óta szerves részét képezik a kommunikációnak. az email alapú kommunikáció egyébként könnyebben hamisítható, mint amikor egy hivatalos facebook oldalon keresztül váltasz üzenetet az adott céggel.

 173. barnade says:

  Semmi gond nincs azzal ha így gondolod, szíved joga, de attól még nem ez a common sense

 174. gunar says:

  Ez elég baj, a nagyobb, hogy szinte már csak azon kommunikálnak még néha egy asztalnál ülve is.
  A “legszebb kép” amikor a fiatalok ránézésre egy pár egymás helyett a közösségit nyomják pl a buszmegállóban, stb. Sokan közülük és nem akarok általánosítani, akinek nem inge vegyen fel pólót, de beszélgetni nem tudnak, az ismerkedés is csak piával megy v a neten.
  Persze nem baj hogy vannak ilyen közösségi mediumok, csak átestek a túloldalára sokan annak a lónak

 175. Jadeye says:

  ennek semmi köze az Apple Pay-hez, és totálisan felesleges ezen pörögni, nem fogod tudni megváltoztatni és nem is kapcsolódik a témához. maradjunk a témánál.

 176. gunar says:

  Ez így is van. Sorry!

 177. barnade says:

  Egész biztosan lesz Visa is. Valamikor. Induláskor biztosan nem. Bankfüggő, hogy hol van engedélyezve. Nagy valószínűséggel a CIBnél induláskor csak Visa lesz, MC nem

 178. martonv says:

  19-e amúgy helyesen, de lehetséges, ja.

 179. Jadeye says:

  nem. 21-ére hirdettek sajtótájékoztatót. annál hamarabb nem lesz.

 180. Te bolond vagy ember, kezeltesd magad.

 181. barnade says:

  Nincs Wallet kompatibilitasi badge-e app storeban, nem valószínű hogy elindulna mostanában

 182. Szerintem nem kell, hogy az app kompatibilis legyen. Simán be lehet szkennelni a kártyát a Walletban és az elég is. Nem kell app hozzá, csak az is egy opció.

 183. Meg amúgy is 19-e az vasárnap. Nem hiszem hogy hétvégére terveznék mikor amúgy se dolgoznak olyankor a bankokban…

 184. Ma voltam bent a Raiffeisennél és mikor rákérdeztem, hogy várható-e, hogy még az évben lesz valami, akkor elkezdett össze-vissza beszélni és nem is tagadta, szóval csak nagyon tagadnak, még sem annyira reménytelen a helyzet.

 185. Szlovákiában nem tudni esetelg mikor érkezik ? Kódokból mivel az mBank nál ott van a wallet support ,2 banknál vettem észre és kb 1 honapja adtak ki reklámot

 186. Irwine says:

  Sziasztok!

  Ha a feleségemnek 5S-e van, a Watch-án tudja majd használni az apple pay-t?

  Köszi!

 187. ha apple pay-el fizetek 5000 ft felett, kérni fogja a bankkártya pinkódját ugyanúgy mint paypass-os bankkártyánál?

 188. Jadeye says:

  elvileg igen, csak akkor nyilván a Watch appban kell majd beállítani.

 189. Igen, a fizetés menete nem változik, lényegében a bankkártya “beköltözik” a telefonba.

 190. barnade says:

  Ez nem olyan biztos. A Simple mobilfizetésnél nem kell például, mivel ott a telefon feloldásával már azonosítod magad. Szerintem ugyanígy az Apple pay esetén se fogja kérni, mivel kell hozzá az ujjlenyomatod/arcod.

 191. Joe says:

  Sziasztok,

  A K&H- tól kaptam e-mailben:

  A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

  Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

 192. Czo says:

  Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

 193. Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

  Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

  Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

  Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

 194. Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

 195. Jadeye says:

  mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

 196. Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

 197. A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

 198. Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

 199. Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

 200. Jadeye says:

  hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

 201. Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

 202. soska12 says:

  A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

 203. szorian says:

  Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

 204. macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
  defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

  Visszaállítás:
  defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

  De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

  Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

 205. Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

  Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

  Plusz a bank is nagyon védi.

 206. Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

 207. Jadeye says:

  @soska12, @szorian: oké, de ahogy a fenti képeken látható, ez jelenleg hibát dob, és nem adja hozzá a Wallethez.

  @netwarex: ennél egyszerűbb, ha a régiót állítod át olyan országra, ahol már elérhető az Apple Pay –– de ameddig banki oldalon nem engedélyezik, addig teljességgel felesleges, mert nem lehet hozzáadni, mert a bank elutasítja.

 208. Úgy látom, jó választás volt legutóbb MC-t kérnem és nem Visat… :slight_smile:

 209. szorian says:

  Ezt értem én csak annyit mondtam, hogy anno amikor megjelent hozzá tudtam adni. mivel ott van azóta nem probáltam, és azt sem álítottam, hogy most működne a hozzá adás.

 210. akaszas says:

  Egyébként az olyan szolgáltatások kártyái, mint a TransferWise vagy a Revolut, használhatóak lesznek majd?

 211. mark.t says:

  Nem, csak ha ők is implementálják az Apple Pay-t a saját oldalukról.
  A Revolut már évek óta ígérgeti, de elvileg idén több országban is elérhető lesz, habár Magyarországot nem vették bele a bejelentéskor.
  Transferwiseről semmi hír viszont.
  N26 remélem 2 éven belül eljön hozzánk is, és kidobhatom az OTPt :slight_smile:

 212. Irwine says:

  Revoluttal kapcsolatban a kérdés az, hogy csak azért maradtunk ki, mert az OS-ekben Mo-ra nem volt aktiválva az Apple Pay, vagy esetleg valamilyen más feltételnek is teljesülnie kell.
  Ha azt vesszük alapul, hogy eddig is lehetett külföldi kártyával fizetni itthon az Apple Pay-jel, akkor szerintem a Revolut is menni fog.

 213. Na? Kibírjuk még holnaputánig? Remélem addig kitart az üzemanyag a kocsimban, mert addig nem vagyok hajlandó tankolni, amíg nem tudok az órával fizetni érte… :smiley:

 214. mark.t says:

  Vegyük azért azt bele hogy a Revolut elkezdett BIN alapú azonosítást használni, magyarán aki ide rendelt kártyát, annak nem feltétlen fogja engedni az Apple Pay-t.

 215. Ezt írta a CIB:
  “Mindent elkövetünk azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra. Ez legkorábban az idei év második felében várható.”

 216. mark.t says:

  A terv az igen hogy a Simple appból indul majd az Apple Pay :slight_smile: ott is lehet majd digitalizálni a kártyát.

 217. mark.t says:

  Mi van ha Francia / US vagy valami olyan régióval adod hozzá ami támogatja az Apple Pay-t? (Olvasd be a kártyát)

 218. Jadeye says:

  a régió mindegy, ha a bank nem tette elérhetővé.

 219. mark.t says:

  Az addig rendben, de az Amerikai Transferwise kártyán lehetséges, ezért írtam. :slight_smile:

 220. Jadeye says:

  nem csak attól függ, hogy az adott országban elérhető-e az Apple Pay, hanem hogy az adott bank is elérhetővé tette már vagy sem. a Revolut esetén hiába vagy olyan országban, ahol az Apple már elérhetővé tette az Apple Pay-t, nem tudod a Revolut kártyáit hozzáadni, mert a Revolut maga még nem támogatja ezt.

  tehát két feltétel van: az Apple tegye elérhetővé, és az adott bank is elkezdje támogatni. ha ez a két feltétel nem teljesül egyszerre, nem adható hozzá az adott kártya az Apple Pay-hez.

 221. Irwine says:

  Ez tiszta sor.

  Én csak arra gondoltam, hogy ha az Apple elérhetővé teszi nálunk (remélhetőleg holnap) és a Revolut is csatlakozik júniusban, ahogy azt utoljára ígérték, akkor vajon fogjuk-e tudni használni a Revolutos kártyát itthon az Apple Payben annak ellenére, hogy a Revolut nem mutatott minket a támogatott országok között.

  És erre mondtam, hogy én azt tippelem, hogy igen.

  De ahogy @mark.t is írta lehetnek még egyéb szűrők, ezért nem biztos…

 222. Hello!

  Szerintetek, ha a Simple alkalmazás kompatibilis lesz a wallet alkalmazással, akkor más bank által kibocsátott kártyával is tudjuk használni az apple payt? Pl UniCredit…

 223. Nem valószínű, lásd: a banknak is engedélyeznie kell a folyamatot.

 224. Azért bízom benne… !!

  Valaki amúgy nem tud infót az UniCreditről? :slight_smile:

 225. Irwine says:

  Közvetlenül biztos nem, mert most is egy virtuális Simple kártyát kell létrehozni, ha nem vagy OTP-s. Ezt töltheted fel a bankkártyádról és úgy használhatod érintésmentes fizetésre Androidon.
  Szal, max. akkor, ha az OTP megoldja, hogy ez a virtuális kártya is be tudjon menni a Wallet-be. Viszont mivel nem írják, hogy ez MC kártya lenne ezért szerintem nem valószínű.

 226. Hölgyek/Urak, akkor holnap reggel Apple Pay, vagy holnap reggel bejelentik, hogy 2 hét múlva Apple Pay?

 227. Az a Revolut ami már számtalanszor mondta, hogy lesz itthon HUF IBAN… és egy év után sem tudták megoldani ? Akkor szerintem bárcsak a TransferWise… lenne.

 228. Jadeye says:

  holnap reggel kiderül? :slight_smile:

 229. lacroir says:

  Hanykor lesz a sajtotajekoztato, ha szabad erdeklodni? Ha kerdeztek mar, akkor bocsi.

 230. azért ha az Apple Pay a holnapi nagy Otp eseményen nem kerül szóba kérdezzetek már rá, ne várjuk a forrást… :wink:

 231. Azért talán nem az új kedvezményes lakáshitel bevezető promózására hívták meg a szifont :smiley:

 232. Remélem tényleg nem csak bejelentik, és holnap a sajtótájékoztató után startol is!
  Lesz ilyen live blog vagy utólag írtok össze egy cikket?

 233. Toxinka says:

  A Simple kártya MasterCard alapú!

 234. Csak ahogy nézem nincs bankkártya száma, lejárati dátuma… Legalábbis nekem nem mutat semmi adatot róla…

 235. Irwine says:

  Hmm, akkor egy elméleti problémával kevesebb. :slight_smile:
  Lehet akkor ezért kapta meg a Wallet támogatást?

 236. szorian says:

  nem hinném hogy nem az  pay-t jelentik be, különben miért hívnák meg magyarország legnagyobb  blogját ha nem azért, hogy első forrásból értesüljenek ajó hirről.

 237. Toxinka says:

  Most regisztráltam egy simple kártyára. Nincs kártyaszám, se lejárati idő, se CVC kód, így nehéz lesz hozzáadni a wallet-hoz. A kártya leírásában szerepel, hogy a kártyaszámot titkosítva tárolja a bank rendszere.

 238. Jó, mert holnap már Apple pay-el akarom fizetni a kenyeret!

 239. Jó is lenne😂 Amúgy mennyi esély van rá, hogy holnap a sajtótájékoztató után indul is?


 240. A PayPal-t is támogatja a Wallet

 241. Ha az ügyfelszolgalat azt mondta nekik hogy holnap akkor nagy valoszinuseggel nem mondananak zoldsegeket. :smiley:

 242. Nekem például titkolóztak. Tök furcsa, egyik mond valamit, másik hallgat. De ha már egy mondta…:pray:

 243. Arnol says:

  Most kaptam az OTP-től a levelet hogy módosulnak holnaptól az általános szerzuődési feltételek benne a következő pontal :

  Az NFC-fizetési funkció a fenti Mobileszközökre és bankkártyákra az alábbi típusú, és technikai, műszaki ismérvekkel rendelkező mobileszközökön és operációs rendszereken érhető el az alábbi speciális feltételekkel:

  a) Android operációs rendszerű Mobileszközökön:

  •  legalább Android 5.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtató Mobilkészülék.
   

  b) iOS operációs rendszerű Mobileszközökön:

  •   készüléktípusok: iPhone 6, iPhone SE. iPad mini 3, Apple Watch 1 és az ennél újabb típusú készülékek és
   
  •   iOS operációs rendszer verziók: iOS 11.2. vagy magasabb verziószámú operációs rendszer fut a Mobilkészüléken és
   
  •   a bankkártya rendelkezik Strong authentication (erős hitelesítési) funkcióval és
   
  •   a bankkártya a Simple Rendszerben regisztrálásra és tárolásra került és
   
  •   a bankkártya korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.
   

  iOS operációs rendszer esetében a Simple Applikációban regisztrált és rögzített bankkártyák esetében minden ilyen bankkártyánál a Simple Applikációban megjelenik egy gomb, amellyel a Kártyadigitalizációs folyamat elindítható.

 244. Akkor ezekszerint más bank által regisztrált kártyával is fog működni vagy a simple virtuális kártyát lehet majd hozzá adni a wallethez? Előbbinek jobban örülnék, de ha csak az utóbbi már az is több mint a semmi, annak aki nem OTP-s…

 245. Sztem működni fog, így, ha a Simpleből is lehet hozzáadni

 246. Arnol says:

  Nekem pl az előző droid telefonomon csak a simple-ben kellett beállítanom a mobil fizetést.

 247. Úgy legyen! :pray:

 248. Takii says:

  Nálam egyébként az említett mailben a link az ÁSZF változásról server errort dob. :crazy_face:

 249. Toxinka says:

  Dettó!

 250. Arnol says:

  Most már nekem is :smiley: életében először mindenki elolvassa :smiley:

 251. Már a simple.hu oldal sem tölt be. :smiley:

 252. dokk says:

  Egy kis baki csúszott be ezzel a rendszerbe, mintha csak az Apple csinálná :man_facepalming:t4::crazy_face::grin:

 253. Arnol says:

  megöltük a servert :smiley:

 254. Olvassák ők is a Szifont…! látják, hogy mennyire izgulunk! :smiley: Csepegtetik itt a morzsákat nekünk. :grin:

 255. dokk says:

  Holnap tízkor indulni fog! Ezt olvastam az Agyvihar Telegram csatornán.

 256. Érthető. 9:30kor kezdődik, majd 10:00re csak eljutnak a lényegig😁

 257. Pityer says:

  Írjátok többen a Simple kártyaregisztrációt. Mi van akkor, ha nekem az OTP Smartbank appban már regisztrálva van a kártyám? Erről tudtok valamit?
  Köszi!

 258. dokk says:

  Látom a holnapi szalagcímeket: Lehalt az OTP szervere a sok Apple Pay regisztrációtól

  :raising_hand_man:t5::grin:

 259. Szerintem simán, Walletból hozzá lehet majd adni. Simple csak a Simple kártyák hozzáadása miatt lesz szükséges szerintem. De holnap kiderül

 260. A Simple-ben, hogy működik ez a virtuális kártya? Ha mondjuk van egy CIB-es kártyám azt hozzá tudom adni mint kártya és? Vagy csak én nem értem :smiley: Nyilván ez iOS.

 261. Hozzáadod Simplehöz a saját kártyád, majd tudsz csinálni ingyen egy virtuális kártyát, amire kapsz 500Ft pluszt első feltöltés után. Havi limit: 65k.
  Ezután, valószínű, hogy ezt a Simple kártyát lehet hozzáadni Wallethoz

 262. Joe says:

  Én is ma csináltam egy virtuális kártyát! Volt már fel regisztrálva egy K&Hs Visa és egy MC! Erről topupoltam fel egy 5K-vak max azt hiszem 65K-vak lehet. Szóval lehet hogy amíg a K&H nem támogatja és a Simple -ős kártyát engedi holnap betenni a Wallet alkalmazásba addig az is jó lesz!

 263. Ez mondjuk menő lenne, ha így megoldá az OTP!

 264. Csak ezért lett Wallet támogatott a Simple. Amúgy nem sok értelme lenne ennek is meg a SmartBanknak is.

 265. gborz says:

  Hozzáadhatsz bármilyen bank által kibocsátott debit és credit kártyát, amivel utána a Simpleben elérhető szolgáltatásokat tudod fizetni, pl. autópálya, parkolás, mozi, etc. Ez kb olyan, mint ahogy PayPalhoz is rendelhetsz akármilyen és akármennyi kártyát, mint fizetőeszközt.

  Ezektől függetlenül létezik egy Simple virtuális kártya, amit a többi hozzárendelt (OTP-s vagy nem OTP-s) kártyáidról tudsz feltölteni havi max 65k-ig. Ezt a kártyát használja Androidon az NFC-s SimplePay és mivel ez technikailag egy OTP-s prepaid MasterCard, így alkalmas lesz az Apple Payre is. Viszont mivel ennek nem látható a száma / lejárata és értelemszerűen beszkennelni sem lehet a Walletban, ezért gondolom ezt majd valahogy a Simple appból lehet behúzni Apple Paybe. A véletlenül kirakott mai Simple ÁSZF egyébként ezt elég jól le is írta.

 266. Toxinka says:

  Virtuális(simple) kártyát tudsz az appban regisztrálni. Feltölteni rá a saját CIB-es kártyáddal tudsz csak, ehez rögzíteni kell az appba a bankártyák menü alatta CIB-es kártyát. 100 forintot próbaként levon a számládról(később visszatérítik), a számlatörténetben a tranzakciók közleményében kapsz egy 5 jegyű kódot, amit a saját kártyád menüpontjában a biztonsági azonosítás gombra kattintva meg tudsz adni. Ezután már feltudod tölteni a simple kártyádat a CIB-es kártyáról. Az első feltöltés után 500Ft jóváírást kapsz pluszban. Egy hónapban max 65000Ft-ot tudsz feltölteni, és ugyanennyit tudsz csak levásárolni a virtuális kártyáddal!

 267. Jött ki frissítés a Simple alkalmazáshoz.
  Lehet már frissíteni a holnapi starthoz :grin:

 268. Takii says:

  Nekem ez egyébként egy picit macerásnak tűnik első hallásra. Figyelni a 65k limitre, töltögetni mindig… (gondolom a jogszabályok miatt van így.)

  Remélem az aki true OTP-s, majd hozzá tudja adni direktben a saját kártyáját és nem a simple virtuális kártyát kell majd használnia.
  Persze ha nem is, de holnaptól a Simplevel működni fog itthon az Apple Pay már boldog leszek! :grin:

 269. Jadeye says:

  az OTP kártyái alapból hozzáadhatóak kell majd legyenek (annak semmi értelme nem lenne, ha csak a Simple-lel menne).

 270. Én em fogok pöcsölni ezzel a simple cuccal. Ha nem megy direktbe nekem felejtős.

 271. gborz says:

  Nyilván a classic OTP kártyák Simple nélkül (sőt OTP app nélkül) is behúzhatók lesznek Apple Paybe a Walleten keresztül. A citylightokon is egy sima OTP Mastercard szerepel a (még nem látható) iPhone screenen.

  Ez az egész Simple kártya sztori gondolom egy kényelmes mellékhatás az OTP-nek és egy jó shortcut azoknak, akik máshol bankolnak.

 272. gunar says:

  Amugy jön majd elvileg juniustól a nonstopp utalási lehetőség és nem csak bankszámlaszám alapon és az is ha jól tudom az otp-nél fog indulni talán először, holnap estleg erről is lesz szó

 273. Nem_Tom says:

  Az volt már, hogy az OTP-nek már két (orosz és ukrán) leányán keresztül az Apple Pay beveztésében már meg van/volt a teszt piaca és tapasztalata.

 274. BalintB says:

  Sziasztok
  Igazából már valakinek valami fogalma lesz arról hogy akkor most a Wallet alkalmazásban kell majd hozzá adnunk vagy kelleni fog a Simple alkalmazás ?
  Vagy egyenlőre ti is csak próbáljátok ki találni? :smile::blush:

 275. szorian says:

  Meg csak találgatás van holnap majd kiderül akkor mindenki okosabb lesz.

 276. Nálam még nem jelent meg.

 277. Nálam is ez szerepel, szintén éjfél óta!

 278. Abelly says:

  Igen, igen! Éjfél óta ez van.

 279. Ausztriában is ez a “tájékoztató” jelent meg az Apple Pay start napján. :slight_smile: Szóval remélhetőleg a déli vásárlást már a telefonnal fizethetjük ;).

 280. Épp akartam írni :smiley: Egyelőre még a kártyát magát nem “eszi” meg, de átkerült az éles json file-ba HU és LU.

 281. barnade says:

  Watch-on is megjelent, de ahhoz újra kellett indítani, szóval ott valszeg nem fog magától elérhető lenni

 282. ef-dani says:

  Az azonnali fizetés törvényi kötelezettség.

 283. dokk says:

  Mindenhol épp az ellenkezőjét lehetett olvasni, hogy az OTP haladékot kér a bevezetésre, vagy ha el is indul (az azonnali utalás), akkor egyelőre max pár százas összeg mehessen csak.

 284. Joe says:

  K&H sajnos nem!! :frowning:

 285. Nekem még még hibával elszáll.

 286. barnade says:

  Telefonon és órán is siker

 287. Működik ! Én az OTP SmartBank app ban adtam hozzá a kártyát a Wallethez, tényleg egyszerű volt . Ha jól értelmeztem 5000 HUF felett sem fog PIN kódot kérni!

 288. Nekem magyar régión még Apple pay szekció sincs a beállításokban :sweat_smile: pedig már újraindítottam a telefont

 289. barnade says:

  Érdekes frissítés. Ez még nem az új app, viszont Wallet már a frissítés előtt is volt. Szerintem ez csak egy nagyon minor update, Hogy leirhassák a changelog-ba, hogy van Apple pay :grinning:

 290. Nekem OTP smart bankban az órát sikerült apple pay hez adnom a telefont (XR) nem.

 291. Nálam egy iCloud ki-belépés segített a Wallet problémán.

 292. de magyar régión?

 293. Természetesen.

 294. Az Apple oldalán még nem vagyunk feltűntetve mint hivatalosan támogatott régió. :slight_smile:

 295. Hülye kérdés, de hol jelentkeztek ki az iCloud ból? Apple ID ből sikerült, de iCloud kijelentkezést nem találok :confused:

 296. A beállításokon belül a nevedre kattintasz és azon belül a legalján találod.

 297. dokk says:

  Szifon
  Az OTP sajtótájékoztatóra már nem is kell elmennetek :joy:

 298. Á kössz. Egyébként régiót osztrákra állítva sikerült a telót is regisztrálni, anélkül csak az óra működött smart bankban

 299. nálam magyar régión nem működik :((

 300. szorian says:

  A simple kártyát nem lehet hozzáadni sajnos…

 301. És a S4 Watch-hoz is simán :blush: Közben az Apple meg is küldte az információs e-mailt. Megérkezett az Apple Pay.

 302. Pityer says:

  Akinek nem működik az iCloud ki-belépés sem:
  Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív.

  Nekem csak a fizikai (tehát a létező) bankkártyámat hagyta jóvá az OTP a regisztráláshoz, a MasterCard webkártyámat (virtuális kártyát) nem.

 303. ku5i says:

  eles!

 304. Pityer says:

  Valaki fizetett már vele? Az is éles?

 305. dokk says:

  Teljesen egyértelmű, hogy az is éles.

 306. Titi76 says:

  Ma reggel nekem már működik! Mind az iPhonomon (X) mind az órámon (S3). Már csak ki kell próbálnom egy boltban. Veszek is egy doboz gyufát. Azt szeretik, mikor kártyával fizetek kis tételért. :joy:

 307. reszi says:

  A magy Epöl Péj oldal alapján egyelőre csak az OTP-nel erheto el.

  Szomoruan konstantalom, hogy a bankom nem indult el az elso(k) kozt, pedig a keK&feHer sem oly kicsi idehaza. Ugyan keseru szajizzel, de orulok, hogy egyaltalan megtalaltak minket a terkepen es hogy mar bevezetesre is kerult egy banknal. Bizom benne, hogy a tobbi bank is eleg tokos lesz es koveti a sereghajto peldajat.

 308. Jeckie says:

  MŰKÖDIK!!!
  Már fizettem

 309. ef-dani says:

  Nagy kár :pensive: bár üzletileg érthető sajnos…

 310. Elindultunk!!!

 311. Hozzaadtam en is az otp-s kartyamat, sot gyakorlatilag automatikus bolt, csak a cvc kodot kellett megadnom, mert az a kartya van az apple-os fizetesekre regisztralva (music, app purchase), es igy alapbol azt akarta hozzarendelni a payhez is, szoval egy cvc kod megadasa volt osszesen az pay regisztracio :slight_smile:

 312. BalintB says:

  És nálam is ugyan ez volt a helyzet ! :slight_smile:

 313. Sziasztok! Én a frissített Smart Bankból adtam hozzá. Már fizettem is vele. Tökéletesen működik. Ráadásul nem is kell olyan közel rakni mint a bankkártyát.

 314. A Simple App még nem megy ugye?

 315. Szerintem nem. Csak már látja a Walletben regisztràlt kártyát.

 316. mark.t says:

  Simple appból is megy az OTP kártya hozzáadása, viszont csak az :slight_smile:

 317. Valaki fizetett Apple Payyel 5:08 elott? :grin: vagy akkor en voltam az elso ? :slight_smile:

 318. Gyorsan végig szaladtam a nagyobb hírportálokon és hogyha ügyesek vagytok akkor ti lehettek az elsők akik lehozzák. :slight_smile: Hacsak nem akarjátok megvárni a hivatalos sajtótájékoztatót.

 319. Sziasztok!

  Nekem is frissült ma reggel a Smartbank app, simán ment a hozzáadás is, aktiválta a kártyát, Walletban is ottvan. Kipróbáltam most reggel, bementem egy dohányboltba és a terminál elutasította , pedig korábban is érintős kártyával fizettem. Mivel ott harmadik alkalommal is elutasította, inkább elővettem a kártyát :slight_smile: ezek szerint nem minden terminálnál lehet?

 320. Régióváltás helyett egy iCloud ki- majd bejelentkezés is segíthet. (Nekem ez megoldotta.)

 321. Az nagyobb szívás :smiley:

 322. Jott egy frissites a smartbankra es mar hozzaadhatok a kartyak a wallethez, elindult az apple pay :slightly_smiling_face::+1:

 323. Nem_Tom says:

  Forint és euró fizikai kártya oké, de a virtuális (webes) kártya hozzáadására az OTP appból nincs gomb. Majd kiprobalom manuálisan a walletből.

 324. Hacsi says:

  Utána pedig ezt a virtuális Simple kártyát adhatjuk hozzá a Wallethez, és ennek a feltöltött egyenlegét tudjuk használni.

  Ez sikerült már valakinek?

 325. reszi says:

  Vannak elteresek a POS terminalok kozott, igy nem feltetlenul jelenti azt, hogy mindegyiknel lehet ahol eddig is erintetted a kartyadat.
  Ha tevedek, javitson ki valaki.

 326. Pityer says:

  Vagy, amint írtam: Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív. Nekem ezzel működött, előtte nekem sem volt + gomb ki- és bejelentkezés után sem.

 327. Pityer says:

  Próbáltam, a virtuális OTP kártya nem megy úgy sem.

 328. Köszi a tippet! Kiveszem a cikkből. Mivel nem tudtuk tesztelni!

 329. A kártyámat gond nélkül hozzáadtam egy második eszközön is, bár az Apple ID ugyanaz.

 330. asrob says:

  Megerősítem, OTP virtuális kártyát (Mastercard) szerettem volna a Wallethez adni és nem sikerült. Normál kártyával is rápróbáltam, hátha mégis titokban engedélyezték a Visa-t is, de nem. :slight_smile:

 331. na király, úgy látszik csak nekem nem hajlandó 800 kilépés és újraindítás után beadni az Apple pay szekciót a beállításokban :smiley:

 332. azt tudjátok esetleg, hogy az Apple Pay Cash (az iMessage-es pénzküldős funkció) is műkodik-e?

 333. Nem működik, az US csak, érdemes kikapcsolni, mert zavaró lehet!

 334. mark.t says:

  Megtörtént! :slight_smile:

 335. Simple virtuális kártyát sikerült valakinek hozzáadni?

 336. Eddig két emberből senkinek.

 337. Az nem virtuális, hamem a sima kártyád :slight_smile:

 338. aspe says:

  A virtulalis kartya nem tamogatott. Csak fizikai maestro es mastercard kartyakkal mukodik.

  Amenyiben a fizikai kartyat hasznalom akkor is kuld ertesitest?

 339. mark.t says:

  Én azt is mondtam :slight_smile:
  Megvolt már a reggeli kávé? :slight_smile:

 340. Nem :smiley: rohanunk a sajtótájékoztatóra :smiley: majd ott ezekre rákérdezünk.

 341. BTW én már le is mondtam az SMS értesítést a kártyaterhelésekről, a Wallet úgy is szépen megőrzi azokat, és az esetek 99,9% mindig kártyával, PayPass-t elfogadó helyen vásárolok.

 342. szorian says:

  En most fizettem az órával pikk pakk ment. Isten király már csak a Cib és Erste kell hogy csatlakozzon.

 343. multheten pénteken rendeltem MASTERCARD Standard-ot az OTP-nél
  a kártya még meg se jött de már hozzá tudtam adni a kártyát az Apple Pay-hez a Smart Bank alkalmazással :+1:

 344. mark.t says:

  Én már csak a limitemen emeltem jó rég, kell az értesítés mert nem akarok meglepődni mikor innen onnan hiányzik egy nagyobb összeg esetleg… :slight_smile:

 345. mark.t says:

  Ez csak azért kellemes mert akinek valami okból kifolyólag új kártya kell, nem fog szívni 1-2hetet :slight_smile:

 346. asrob says:

  [OFFTOPIC]
  Tudja esetleg valaki, hogy milyen feltételekkel cseréli az OTP a meglévő VISA kártyát Mastercard-ra? Köszi!

 347. lezárt iPhone8-al csak a terminál fölé helyezem a telót és ráteszem az ujjam a home gombra?
  vagy nyomkodni kell még valamit?

 348. az összes kollégámnak működik hogy magyar régión van a telefon, csak nekem nem. és nem értem hogy miért.

 349. n0rby25 says:

  iCloud ki-be oldja meg!

 350. Fel kell oldani a készüléket (Touch/Face ID-val vagy jelkóddal), sajnos nem olyan kényelmes, mint az Android, hogy csak a limit feletti fizetéshez kell feloldani a készüléket. De üsse kő. :slight_smile:

 351. Elvileg a régió váltásnak mennie kell, de persze lehet, hogy az iCloud ki+be kell hozzá! Hozzáírom a cikkhez, ha géphez jutok.

 352. Az Erste MobilePay alkalmazás 05.21. 22 órától 05.22. 02 óráig karbantartás miatt nem lesz elérhető. Így a bankkártya digitalizáció sem. Reménykedem, hamarosan ott is éles lesz a rendszer. Igaz a bank azt írta Visa kártya talán majd júniustól lesz aktiválható.

 353. Nekem napi rutinom esténként a SmartBankban a tételek átnézése, de megértem, ha másnak ez plusz biztonságot ad. Mondjuk nekem mesterségesen alacsony a limitem.

  Mondjuk én csak a kártya kontrollt mondtam le, a számlamozgásokról ill. a sikertelen tranzakciókra továbbra is meghagytam.

 354. de úgye nem kell belépni a wallet alkalmazásba manuálisan fizetéskor?

 355. Nehogy higgy neki, dupla kattintassal hozod elo az apple payt es csak a terminalhoz kell tarsd.

 356. De nyugodtan hihet nekem, persze a Walletet nem kell külön megnyitni, de attól még a feloldás kötelező. Lehet kicsit pontatlanul fogalmaztam.

 357. Nem kell feloldani, dupla kattintas fogombbal, benne van a beallitasokban.

 358. Pénteken voltam bent, semmi feltétel nincs, egyet is értett a csaj, hogy jobb a Mastercard Online. Annyit kért, majd adjam le a VISA-t hogy ne legyen dupla éves kártyadíj.

 359. De kell. Látom, ne mondd már. :slight_smile: Nem kell korán reggel b±elni.

  1. Duplán megnyomod a gombot, előjön az Apple Pay.
  2. Utána kéri, hogy add meg a jelkódot vagy Touch/Face ID-t. Ha ez megvan, tarthatod az olvasóhoz.

  Az iPhone 6 Plus-om és az X-em is így működik. Mindkettő iOS 12.3.

 360. Attol meg nem oldod fel (nezopont kerdese), csak keri, hogy hitelesitsd magad, szep lenne ha barki fizethene a teloddal, xD

 361. Igen, igazad van, a hitelesítés a jó szó, nem a feloldás.

 362. Próbáltad újra indítani?

 363. szorian says:

  ez nekem nem jelenik meg hol található mit kell beállítani? Fizettem az órával ment simán de ezt nem látom sehol.

 364. Óránál nem jelenik meg, külön a Wallet appon belül megtalálhatók a kártyás vásárlások, ha telefonnal fizetsz.

  Mármint az OTP app értesítés meg fog jelenni mindenképp.

 365. Wallet-et megnyitod a telefonon, kártyát megérinted és ott látod a tranzakciókat, amiket egyesével meg tudsz nyitni. Az értesítés meg csak jött.

 366. ja ugyanugy semmit sem csinál

 367. Húzd el újra az aktiváláshoz szükséges kapcsolót meg vissza. Több 5letem nincs.

 368. Leegyszerubb ha kikapcsolod a telot 1 percre, visszakapcsolod, kijelenkezel icloudbol (legfelul a beallitasokban) es visszajelentkezel, tuti mukodnie kell, nekem eleg volt kijelentkeznem. (Frissitsd az otp appjat is hatha, bar nem tudom mi koze van hozza de elvileg semmi)

 369. szorian says:

  nekem nem rakja bele az utolsó tranzakciót a wallet listába vajon miért?

  1. ujrainditas utan müködik köszi
 370. Mert apple watchal fizettel nem?

 371. creaft says:

  Ezt meg tudom erősíteni, mert a MC-ot sikerült a walletba hozzáadni a VISA kártyáknál nem ajánlja fel ezt az opciót az OTP alkalmazása!

 372. szorian says:

  Az lehet ha órával fizetek az nem jelenik meg a Wallet appban? A tranzakcióknál azt írja ha iPhonenal végzett vásárlásokat jeleníti meg. Akkor az órával történteket vajon hol?

 373. szorian says:

  Azokat csak az óra appban a kártya/tarnzakció alatt. érdekes… Ez vajon így normális nem kellene a telefon wallet appban is benne lennie egy szinkronnal vagy valamivel?

 374. Hat ezt jelezni kell az Apple fele hogy szinkronizaljon, amugy normalis.

 375. sacaboy says:

  Nekem a következő hibát dobja a kártya hozzáadásakor mind a wallet-ban, mind az otp smartbank appban.
  A kártya hozzáadásához szoftverfrissítésre van szüksége.
  IOS 12.1
  legfrissebb smartbank app.

 376. Gondolom akkor a telefonod nem rendelkezik legalább iOS 12.1-el.

 377. szorian says:

  Szerintem a touch id-s eszközökkel csak így müködik a fizetés mindenféle dupla klikk nélkül: az X-en a főgomb dupla klikkel elő hívható meg az órán de pl az iphone 6s en nem hiába van opciónál ez a beállítási lehetőség.

 378. A Touch ID-s készülékeken a Touch ID-t kell 2x gyorsan megnyomni.

 379. aspe says:

  Meg ez sem kell hozza, amennyiben ez az opcio ki van kapcsolva a beallitasokban akkor touch id az uj es megy ugy is.

 380. nekem eleg volt csak a home gombra tenni az ujjam es a terminalhoz tartva mar meg is tortent a fizetes. (iphone 7) nem kellett nyomkodni. habar ugy is mukodik de foloslegesnek tunik.

 381. mark.t says:

  Mindenhogy működik, TouchIDs telefonoknál nem gond ha nem duplázik az ember, elvégre a telefon felhozza a menüt és mehet is a TouchID, viszont X felett kicsit kényelmetlen visszatenni az arc elé :slight_smile:

 382. szorian says:

  nekem úgy nem is működött nem hozta fel a kártyát de lehet hogy nem állítottam valahol valamit be de majd este megnézem mert az a feleségem telefonja, viszont az apple álltal készített videón nincs semmi dupla klikk a fizetéshez csak az X esetén azért linkeltem de itt az X is.

 383. sacaboy says:

  De, 12.1-es IOS van rajta, egyébként a minimum feltétel a 11.2.

 384. szorian says:

  Az nem értem, hogy miért írja a touch id-s készülék hogy a power gomb dupla klikk van bekapcsolva és nem láttam a menüben dupla home gombot. Egyébként ennek szerintem akkor van értelme ha majd több kártya is hozzá lesz adva és a dupla klikk után ki lehet vállasztani hogy melyik kártyával fizetnénk. szerintem… Különben az alapértelmezett kártyát veszi alapul.

 385. mark.t says:

  Lényeg, hogy a terminálhoz érintve, bármely Apple Pay képes iPhone felhozza a kártyát, utána autorizációt kér TouchID/FaceID által, és kész a fizetés.
  Duplagombozni meg a kellemetlenségek elkerülése végett lehet :slight_smile:

  Edit: illetve azért is kell a duplagomb, mert repjegyet, hotel bookingot stb ezáltal 1mp fehozni :slight_smile:

 386. rXc says:

  Volt róla szó korábban hogy a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsájtott kártyát is hozzá lehet majd adni a wallethez. Most valaki azt írja hogy azt mégsem lehet. Valakinek van erről bővebb infója?

 387. Hamarosan megkérdezzük.

 388. 5000Ft felett se szukseges pin? Kerdezzetek meg.

 389. mark.t says:

  Egyébként érdekes, kb 1+ éve használok Apple Pay-t, N26on belül, viszont azt vettem észre hogy az elején még néha-néha újra kellett próbálnom a fizetést, viszont mostanra már mindenhol ment probléma nélkül.
  Lehetséges hogy kaptak egy-két frissítést a terminálok, vagy csak képzelődöm? :slight_smile:

 390. Harcos says:

  Kérdés: Az OTP tervez a közeljövőben olyan fejlesztést a SmartBank-kal kapcsolatban, hogy a bankártya (vagy apple pay) vásárlásokat kategorizálva informatívan jelenítse meg. Mint az Apple Card bemutató esetén láthattunk.
  Tehát a DIGIÜ?KAPU helyett valami szebb formában jelenítse meg …

 391. Elvileg ezt a PSD2 is lehetővé fogja tenni, akár az általad jóváhagyott 3rd party szolgáltatások számára is (például. YNAB), de persze a bank maga is megcsinálhat egy ilyet.

  A lényeg, hogy a téma nem feltétlenül van bezárva a bankba.

 392. rXc says:

  Szuper, köszi!

 393. mark.t says:

  Kérdés: Mikorra várható a redesigned OTP Smartbank?
  Illetve, tervezik bevezetni a real-time értesítést lehetővé tenni? ( nem sms)

 394. mark.t says:

  Sajnálatos :slight_smile:

 395. Freedy says:

  azt esetleg lehet tudni, hogy mikorra várható?

 396. Annyira vártam… :pray:t2:

 397. dokk says:

  Elmegyek a teszkóba és kipróbálom. De előtte megnézek YouTube-on egy Elek Zoltán receptet, hogy miket kell vennem a mai kajához.

 398. mark.t says:

  Csak egy heads up, az Apple beépített ceruzái/filcei nagyon könnyen eltávolíthatóak mert nem teljes fedést csinálnak. Feltolt fényerőnél kivehető az első szám :slight_smile: nem ennél a lényeg de legyél elővigyázatos más helyen :slight_smile:

 399. Sírok! :joy:

 400. jeromos says:

  Sziasztok.
  Unikreditnél mikor várható az apple pay?

 401. mark.t says:

  Köszönöm :slight_smile: és szorry, kávé előtt még nem megy a fogalmazásom :slight_smile:

 402. Pityer says:

  Kérdés: Létezik-e, illetve beállítható-e a SmartBankban, Simple-ben az 5000 Forintos kártya PIN kód limit. Ha nem, tervezik-e, vagy a touch/face ID bármekkora tranzakció azonosításához elegendő, amit a napi limit enged?

 403. Off topic: Esetleg van nektek tervben, hogy megkeresitek a tobbi bankot?

 404. Sokan próbálkoztak a többi banknál már, de a sablon szövegen kívül más nem érkezett, egyedül a CIB, hogy az év második felében indulnak.

 405. Nem_Tom says:

  Amikor az Asszonynak állítottam be, a telefonon, akkor megkérdezte, hogy a telefonhoz VAGY az órához akarom kapcsolni a kártyát???
  Ezen én is fennakadtam (szerintem Neked meg nem tűnt fel :). Gondoltam, hogy utána majd hozzáadom a telfonhoz is, na az eddig nem sikerült. Úgytűnik, hogy ez kizáró VAGY lesz. Neked/Nektek mi a tepsztalatottok?

 406. benceg says:

  Nekem nem működik! Walletban megjelent a hozzáadás ott se, smartbankot frissítettem és ott se azzal a hibával dob vissza, hogy frissítsem a szoftvert. Legújabb smartbank és ios 12.1

 407. Nekem is megkérdezte, hogy a telefonhoz, vagy az órához adom, én a telefont választottam, majd visszaléptem az OTP appba kiválasztottam a kártyát újra elindítottam a folyamatot akkor már nem kérdezte egyből az órához adta a kártyát.

 408. Hacsi says:

  És iOS 12.3 a legfisseb…

 409. Nem_Tom says:

  Ha majd tudod írd meg légy szíves, hogy az órával való fizetési eseményt megjeleníti-e a telefon Wallet appja?

 410. Hazafelé az Astoriánál veszek egy kenyeret a Prima pékben, jelzem, hogy mi a diagnózis.

 411. benceg says:

  Nem látom sehol se, hogy követelmény lenne.

 412. Hacsi says:

  A wallet az iOS része így abból most neked nem a legfrissebb.

 413. Nem_Tom says:

  Szuper, előre is köszi. Visszatérve az óra VAGY telefon kérdéshez, mi meg ki fogjuk próbálni a telefon majd óra sorrendet hátha így menni fog, mint nálad.

 414. Jadeye says:

  a Wallet app bármely, az adott kártyával, Apple Pay-jel történt fizetést felsorol, függetlenül attól, hogy melyik eszközödön fizettél.

  korrigálom, én tudtam rosszul – külön kezeli. azonos felületen a SmartBank appban lehet látni. köszi a kiegészítést, @hellopeti és @Czo!

 415. Nem_Tom says:

  Köszi, ez logikusnak tűnik.
  Neked sikerült az órához és a telefonhoz IS hozzárendelni ugyanazt a kártyát?

 416. denike says:

  Jó volna, ha az ember el tudná dönteni, hogy érdemes a VISA-t cseréltetni MasterCard-ra, vagy a közeljövőben megoldódnak a kompatibilitási gondok vele…

 417. Nem_Tom says:

  Miért mi szól a VISA mellett?

 418. denike says:

  Semmi nem szól, 10 év mastercard használat után ilyet kaptam miután lejárt.

 419. Nekem Monese kártyám kivette újrainditás után a Walletból és nem engedi visszarakni Apple Payhez…

 420. skrbk says:

  Walletban hozzáadtam reggel, majd később a Watch appban aktiváltam, így működik mindkettő.

 421. patros says:

  A Monese kártyámat én sem tudom visszatenni :unamused::rage: irtam a supportnak és eddig semmi válasz.

 422. A Monese nem támogatott hivatalosan itthon, ezért nem tudjátok hozzáadni, illetve a Monese már valahogy megoldotta a régióváltásos trükközést.

 423. Ez sajnos nem így van. Hármat vásároltam ma, egyet telefonnal, kettőt órával. A telefonon vásárolt tranzakció a telefon - wallet alkalmazásban van, az órán vásárolt pedig szintén a telefonon, de a watch alkalmazáson belül, szóval külön kezeli a tranzakciókat.

 424. Czo says:

  Nekem evek ota csak az adott kartya fizeteseit mutatja (ApplePay eseten minden eszkoznek “onallo” kartyaszam generalodik, ami nem egyezik meg a fizikai kartyaval). Tehat az ‘A’ telefonon, csak az ‘A’ telefonon inditott fizetest latom, ‘B’ telefonon pedig csak az ott inditottat, a telefonon levo ora appban levo Walletben pedig csak az oran inditottakat.

 425. patros says:

  Szia @Burgatshow!

  Lakcim francia, raadasul nem is kamu. Eddig meg ment lakcim atirassal. Valami otleted? Koszi

 426. denike says:

  Na bementem és igényeltem MasterCardot VISA helyett. Állítólag 2 héten belül megjön. Azt mondta az ügyintéző, volt egy MasterCard plasztik kártya hiányuk, ezért kezdek el adni VISA-t.

 427. Tudtommal a Monese megoldotta ezeket a kijátszásokat, ezért nem működik.

 428. Az Apple Pay Cash-t valaki megpróbálta már beállítani? Engem a hivatalos név megadásánál továbbenged, majd amikor a címet kérdezi mindegy hogy amit alapból ő ad meg vagy amit én megadok van az űrlapon egyiket sem fogadja el és a “következő” gomb szürke.

 429. kukac7 says:

  idehaza nem mukodik.

 430. evone says:

  fentebb le volt írva… miért nem olvastok? :frowning:

 431. Irwine says:

  Az lehet hogy MasterCard Online Smart kártyát nem lehet hozzáadni? A SmartBank-ban nem jelenik meg az opció. (Míg a Multipont MC-t simán hozzáadta.) A walletből nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a kártya.

  Bocsi @kukac7 rossz helyre nyomtam…

 432. mark.t says:

  TLDR; Az Apple Pay Cash mögött a GreenDot van. Csak amerikában működik. :slight_smile: Viszont terjeszkedik az is lassan de biztosan… :slight_smile:

 433. patros says:

  Vegre!!! :ok_hand::grinning::pray:

 434. patros says:

  Ma osszejott minden régen vart dolog. ApplePay, Revolut HUF top up :ok_hand: kiraly

 435. Nem_Tom says:

  Végül nem kellett visszaszedni az óráról elég volt újrapróbálni rátenni a telefonra (korábban nem engedte, most simán ment). Tehát most ua. kártya társítva van az órához és a telefonhoz is. Nagyon úgytűnik, hogy mindkét eszköznek külön Walletje van és nem látják egymás tranzakcióit, erre marad a Banki app.

 436. zoli91 says:

  Az Apple Pay alkalmazás bevezetése az Ersténél is a küszöbön áll. Jelenleg a tesztelés zajlik, heteken belül az Ersténél is elérhető lesz a szolgáltatás. Az indulás pontos időpontjáról minden országban az Apple dönt – amint ezt meghatározzák, tájékoztatjuk ügyfeleinket. Az Erste már bevezette az androidos telefonnal rendelkező ügyfelek számára az érintéses mobilfizetést MasterCard és Maestro kártyákra, és júniustól – elsőként a magyar bankok között – az alkalmazás már Visa kártyákkal is használható lesz. Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak, vagyis mindkét nagy társaság kártyáját használni tudják mobilfizetésre erre alkalmas okos eszközről.

 437. szorian says:

  ez egy online junior kártya? épp most akarok a gyereknek rendelni én is. Megy vele az  pay?

 438. mark.t says:

  Megy vele, nekem is az van :slight_smile:

 439. szorian says:

  köszi

 440. Lehet elkapkodták, mert gyorsan javítást kértek és már nem szerepel a cikkben a Visa. :smiley:

 441. patros says:

  “ Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak mobiltelefonos érintéses fizetési szolgáltatásokban is, ezért dolgoznak rajta, hogy heteken belül már akármelyik, arra alkalmas okos eszközzel egy érintéssel fizethessenek az ügyfelek bármilyen lakossági Erste bankkártyával. “

 442. Pityer says:

  Úgy látom, hogy Magyarországgal ellentétben Hollandiában nem sikerült zökkenőmentesen az Apple Pay mai elindulása (már, ha ez volt a dátum náluk is). Magyarország és Luxemburg viszont elindult ma.

  Hollandia itt még mindig bétában látszódik:
  https://www.wolfmeister.dev/tools/apple-pay

 443. Nekem pedig ezt írta a bank:

  Tisztelt …!
  Köszönjük, hogy levelével Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
  Tájékoztatjuk, hogy Bankunk tervezi az ApplePay szolgáltatás bevezetését Ügyfelei számára, de sajnos a bevezetésről nem rendelkezünk információval.

  Amennyiben a jövőbeni fejlesztések során elérhetővé válik az új szolgáltatás, úgy arról előzetesen értesíteni fogjuk Ügyfeleinket.

  Türelmét köszönjük.

  Tisztelettel:
  Erste Bank Hungary Zrt.
  Központi Ügyfélszolgálat

 444. iSipi says:

  Üdv mindenkinek,
  iPhone SE-én kiválóan működik. Volt kis probléma a Wallet elindításával, mert a javasoltak ellenére nem jelent meg a kártya hozzáadása. A megoldás nálam az volt, hogy iCloud bejelentkezést követően újra kellett indítani a telefont és utána jelent meg a kártya hozzáadása.

  A használata egyszerűen működik, a Walletben kiválasztva a fizetéshez a kártyát, majd a terminál fölé tartva megjelenik az ujjlenyomat leolvasó szimbólum és akkor a ujjlenyomatolvasóra helyezve a megfelelő ujjat gyakorlatilag azonnal működik a fizetés. Érdekes, de gyorsabb volt, mint a szokásos kártya használat.

 445. Hollandia később indul, később is kerültek fel pár nappal az oldalra.

 446. Hollandiában se MasterCard, se Visa… kiváncsi lennék ott mennyire “trend” a Maestro kártya…

 447. lacroir says:

  Én azt tapasztaltam, eléggé. Amikor bankkártyát igényeltem kint, by default Maestro-t adtak és elég sok embernél azt láttam.

 448. mark.t says:

  Legtöbb helyen csak Maestrot fogadnak el :slight_smile:
  Revolut is pl oda Maestrot küld.

 449. lewis57 says:

  Az OTP-nél mától működik! Most rendeltem hozzá!!!

 450. Jadeye says:

  igen, már reggel 5-től voltak erről hozzászólások, illetve közben közvetítettük is az OTP sajtótájékoztatóját. :slight_smile:

 451. d.gergo says:

  Kétszer már kipróbálva, az első nagyon nyakatekert volt, minden videó és leírás ellenére rajta akartam hagyni az ujjam az ujjlenyomatolvasón. Másodszorra már rutinosabban ment, két gombnyomással letudtam a Wallet előhozását és a fingerprint scan-t egy csapásra, aztán csak oda kellett tartani. Meg fogom szokni, rém egyszerű, főleg hogy a telefon munka miatt szinte mindig kézközelben van a pénztárnál is, a bankkártyáért pedig mindig kotorásznom kell a táskában :slight_smile:

 452. Én ma toltam 12 tranzakciót, mindenhol elsőre ment, a Corvin plázás iStyleban meg ma délután én voltam az első aki így fizetett.

  Valóban nem kell PIN kód. Mármint elhittem leírás alapján is, de van már tapasztalat is hozzá.

 453. Jecy says:

  Beszéltem az Erste ügyfélszolgálattal, mondták, hogy nem tudnak erről semmit egyelőre és ajánlotta a nemrég indult ErstePayt, amivel androidon lehet fizetni. Taps

 454. “Apróság” ez a mobil fizetés, mégis egy nagyon jó kényelmi funkció. Telefon mindig van nálam, pénztárca kevésbé, eddig csak a kártya volt, így már az se kell… örülök, hogy végre kis hazánk is felkerült az Apple listájára.

  Azt próbálta már valaki, hogy ugyanazon kártyát 2 külön telefonra - különböző apple id-vel - hozzáadni?

  (Hozzá kell tenni, ma délelőtt mikor ezzel akartam fizetni, úgy néztek rám a boltban mint valami ufora és közölte a pénztáros, hogy ez lehetetlen, biztos csak trükközni akarok valamit, úgyse fog menni… mondtam, hogy azért próbáljuk már meg :slight_smile: volt is mégnagyobb meglepettség utána :smiley: )

 455. Gond nélkül megy. Nekem 2 telefonon és egy órán van beállítva.

 456. patros says:

  Bizony jön :stuck_out_tongue:

 457. patros says:

  @AppleAtesz Monese esetében valóban szigorítottak, most már nem elég az appon belül átírni a címet egy olyan országra amit támogatnak, figyelik a GPS lokációt is. Ezért letiltottam a helymegosztást és azon belül is a Monese appnál és a wallet appnál arra állítottam, hogy “soha” Így már hozzá tudtam adni és működik minden rendben :blush: Próbáld ki és jelezz vissza, hogy így működik-e.

 458. Igen így van. Ma kipróbáltam én is az órás fizetést a megbeszélték szerint, külön veszi az órás és a telefonos fizetéseket. A boltban jeleztem hogy kártyával fogok fizetni, mint újkori d’Artagnan elő kaptam a csuklóm, és egy határozott mozdulattal a terminálhoz tartottam. Vártam a hatást, hogy a legalább 60 éves eladó hölgy leboruljon az emberi és technikai nagyságom előtt … de ő csak annyit szólt “köszönöm “ és kérte a következőt . Így zajlott ez az epikusnak szánt pillanat amire két hete készülök …

 459. p33n4 says:

  A bankartyat sikerult hozzaadni a wallet-hoz, de fizetni nem.
  Mi lehet a baj. Azt irja ki hogy tartsa kozel de semmi…
  Valami otlet? Latom, itt sokaknak mukodik rendesen.

 460. Lehet a terminallal volt gond?

 461. Sokan kételkedve fogadták ezt az egész apple pay dolgot, hogy minek ekkora hype, felhajtás, mintha a messiás jött volna el, stb. Egy nap ismerkedés, használat alapján azt mondom, hogy egy kényelmi, de ingyenes extra szolgáltatás. A telefont már mindenki magával viszi. Alapból a pénzem, irataim, a kártyáim a farzsebemben hordom. Mikor nadrágot váltok, kiveszem a zsebemből a cuccokat, átrakom a másikba. De sokszor elfelejtem, így se pénz, se kártyák, stb. A telefonom ritkábban hagyom itthon, így van nálam mindíg “lóvé” az apple pay segítségével. A másik, az otp smart bankban a vásárlásaim összesítője csak a lekönyvelés után lesz látható, kb 2-3 nap. A walletben a függőben levők is, sőt, térképen jelölve a pontos helyszínt. Ami engem nem érint: sok, főleg amcsi embernek 3-4, vagy több hitelkártyája van, itt a walletben összegyűjthető és választható a fizetésekhez. Szóval ahogy írtam az elején, nem nélkülözhetetlen, de egy hasznos kényelmi szolgáltatás, amit kár lenne nem kihasználni.

 462. Hol tudom az óra appban megnézni a tranzakciókat? Nem bírom megtalálni. Reggel vettem egy pogácsát az órával, nem kellene valahol látnom?

 463. Wallet appban a telefonon, a kártyára kattintva?

 464. Jadeye says:

  Watch app, legörgetsz a listában a beépített alkalmazásoknál a Wallet és Apple Pay menüponthoz, majd azon belül kiválasztod a kívánt kártyát, és Tranzakciók fül.

 465. Engem mondjuk ez kisse zavar, hogy az oras fizeteseim a telefon wallet appjaban nem latszodnak, be kell mennem mokolni a watch appba, es meg ott is kulon kattintgatni. Azt hittem, hogy a tranzakciok szinkronizalodnak az eszkozok kozott.

 466. Jadeye says:

  én is így gondolom, szerintem is úgy lenne jó, de az Apple nem így gondolja, mert minden eszköz külön azonosítót használ, így számukra logikus, hogy akkor azonosítónként szétválogassa a tranzakciókat. viszont az OTP SmartBankban a tranzakciók alatt minden ott lesz egy helyen.

 467. szanyi says:

  Sziasztok. Olyan gondom van, hogy Apple Watch-hoz símán hozzáadtam a kártyáimat OTP smart bankból, de amikor a telefonhoz adnám hozzá mindig egy hibával kidob, hogy sikertelen a hozzáadás.

  Már mindent próbáltam. Smat bankból hozzáadni, Simple-ből hozzá adni, manuálisan hozzá adni, régiót váltani… Semmi nem megy. Van aki találkozott ezzel a hibával?

 468. Jadeye says:

  több órát használsz, vagy csak egyet? mert ha többet, akkor most nem az az óra van rajtad épp, amit a vásárláshoz használtál, így nem is fogja feldobni az előzményeket, mert másik órával történt a tranzakció.

 469. egyetlen órát használok csak, de nincs rajtam az az egy. De felvéve sem látok semmi egyebet.

 470. Ahaaa, na nekem ilyen nincs. Akkor valószínűleg ez a 4.3.2 watchOS-ben nincs benne, nekem még Series 0 órám van. Nagyobb baj ne legyen, SMS-t úgyis kapok az OTP-től. Bár lehet, hogy emiatt holnap rendelek egy series4-et :smiley:

 471. Ja hogy haboru elotti az ora. Igy mar ertjuk. :slight_smile: No offense.

 472. Olyasmi, még felhúzós. :smiley:
  Ráadásul USA-ból van, és akkor még szinte senkinek nem volt, mikor nekem már igen, az érzés megfizethetetlen. És még mai napig egész nap bírja az akku, és valójában semmi olyan nem hiányzik, amit használni szeretnék. Ezért nem cseréltem még le.

 473. Jadeye says:

  van Series 0 órám is, de ma nem azzal fizettem, így ezt nem tudom megerősíteni. viszont mivel ez a Watch appban meglévő (vagy nem lévő) opció, így szerintem nem attól függ, hogy az órádon milyen watchOS verzió van.

 474. De látod, a képen, nekem nincs olyan opció ott. Másképp is néz ki egy kicsit.

 475. zhooley says:

  A K&H banknál érdeklődtem, ezt a diplomatikus választ kaptam:
  Köszönjük érdeklődését!
  A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinknek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

 476. Szintén Series 0 nekem sincs ott a két fül csak a Smartbankra mutató link

 477. Jadeye says:

  @kopemagus, @DJTommyka: passzolom, most felvettem a másik órámat, amivel tegnap fizettem, és ott van az opció, látom a tranzakciókat is. telefont és az órát is újraindítottátok már?

 478. Legalább nem vagyok egyedül :slight_smile: Na akkor restart, mindkettő…

 479. restart megvolt, de semmi… egyre bugosabbak az Apple szoftverei, pl SE-n walletbe hozzáadva mindkét kártyám, de a settings menüpont alatt nem jelenik meg az applepay és wallet, természetesen a fizetés megy

 480. Már írom is. Azonban sem a telefonom, sem az órám verzióját nem tudom kiválasztani, mert a listában ezek nem szerepelnek. Ettől fogva nagy bizalmam nincs a dologhoz, ha még annyira sem képesek, hogy a bejelentő tool naprakész legyen, legalább a már rég kiadott OS verziókkal. watchOS 4.3.2 már nagyon régi. És az iOS 12.3 sem tegnap jelent meg. Amúgy ezt sem leszek rest megemlíteni nekik.

 481. Az már, hogy egy képernyőképet sem tudtam csatolni, kabaré :slight_smile: Úgy kell körbeírni, pedig egyszerűbb lenne megmutatni. Nem gond, körülírtam, de akkor is…

 482. Raiffeisen:

  “Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.”

  Tegnapi OTP bejelentés után hirtelen mindenki bőbeszédű lett.

 483. Ezzel a gombbal nem az apple feedback oldalára tudok képet tölteni, hanem ide :slight_smile: Én az ott történő visszajelzésről és bugreportról beszéltem. :slight_smile:

 484. Persze, mert eddig az Apple (is) kötelezett mindenkit a titoktartásra. Nem csoda, hogy senki “nem mert” eddig mondani semmit, abból kiindulva, hogy az OTP is már 1 éve tárgyal, az Apple meg - tartva magát a saját ütemtervéhez - csak most volt hajlandó a bevezetésre.

  Másnak is feltünt olyan, hogy a kártya hozzáadása után a telefon lezárása kicsit lassabb? Talán csak 1 mp-vel, de észrevehetően több idő telik el a gomb megnyomás és a kijelző kikapcs/zárhang között.

 485. Nope. Teszi a dolgát ugyanúgy, mint eddig.

 486. Igen, ezt én is észrevettem . Azt hittem csak én gondolom így .

 487. Nem vettem észre lassulást a lezáráskor.

 488. Azért van, mert a dupla gombnyomásra jön ugye elő a wallet, és az első gomnyomáskor még várja a másodikat, hátha…

 489. Igen-igen, köszi már megvan! Nem zavaró egyáltalán, csak ha hosszú ideig hozzá van szokva az ember valamihez, akkor feltünnek ezek a kis apróságok is! :slight_smile:

 490. Nem_Tom says:

  Volt ilyen nálunk is. Lehet, hogy nem pont ugyanezt a hibát írta ki, de míg az órához hozzáadta ua-t a kártyát utána a telefonhoz nem. Páróra múlva újra megpróbáltam és láss csodát akkor meg sikerült. Ha ez nem ment volna, akkor én azt próbáltam volna ki, hogy leszedem az óráról majd felrakom a telóra és utána próbáltam volna meg újra az órára…

 491. szanyi says:

  @ Nem_Tom: Hát sajnos már ezt is próbáltam. Továbbra is ugyanaz a hiba. iOS-t is újratettem, már mindent gyári beállításokba visszatettem. Már olyat is próbáltam, hogy új készülékként állítottam be, de úgy is ezt a hibaüzenetet kapom. Az órához bezzeg rögtön megy… Amit még észrevettem, hogy amikor órához Smart Bankból adom hozzá, a hozzáadás előtti utolsó pillanatban felugrik egy ablak ilyen adatvédelmi dolgok elfogadásáról. Miután ezt elfogadom, már rajta is van az órán. Na ugyanezt nem csinálja meg a telefonra és aztán küldi is a hibaüzenetet…

 492. gunar says:

  Megint megy az általánosítás, hogy az apple szoftverei így meg úgy! Nálam meg akkor miért is jelent meg ott ahol addig nem volt a settings-ben? Szóval a hiba ott figyel nálad és nem általánosan rossz.
  Szintén SE-t használ a párom, éppen ezért is néztem rá mert nem volt ott valóban mielőtt aktív nem lett a szolgáltatás.

 493. Jadeye says:

  és nem a SmartBank appban, hanem a Walletban is megpróbáltad már hozzáadni?

 494. szanyi says:

  Persze. Fotózva is, meg manuálisan is. Meg Simple appból is…

 495. Jadeye says:

  akkor kövesd a hibaüzenet utasításait, és vedd fel a kapcsolatot az OTP-vel, illetve esetleg az Apple Supporttal (bár ők valószínűleg szintén az OTP-hez fognak irányítani).

 496. szanyi says:

  Ez is megtörtént. Semmit nem tudtak rá mondani, csak annyit, hogy próbálkozzak…

 497. Jadeye says:

  akkor ezt tudod tenni, mást nem igazán.

 498. Agent_H says:

  Elég sok problémád volt (vélt vagy valós) az órával korábban, ami csak neked volt…
  Igazán megérthetnél másokat…

 499. dokk says:

  Ohh, sorry, figyelmetlen voltam.

 500. Arra tudtok valami megoldást hogy a telefon wallet appjában is megjelenjenek a watchon tortent vasarlasok? Kicsit zavaro hogy kulon bele kell menni a watch appba emiatt.

 501. Czo says:

  Nincs ra megoldas.

 502. gunar says:

  Az órával olyan problémáim voltak és vannak amik mindenkinél megvannak, csak nem használják arra amire én és ezért náluk ez nem jelentős. Amugy azok hiányosságok és nem is hasonlóak a fentihez, nekem azok 1xűen hiányoznak a watch kelléktárából és nem értem miért tudják másikak szintén iphone-nal. Annyira vélt a dolog, hogy hívd bármely voip appon keresztül a számodat és az órád csak a hívás sikertelenségét fogja a tudtodra adni. Persze akad erre kivétel aminek az árán a következő 10 évben simán megvehetném az új iphone-okat és az új órákat , na meg pár MAC-et is, stb, azzal a rendszerrel működne, de nem vágyom rá annyira. :grinning:

 503. bodokib says:

  Amúgy USA-ra állítva a régiót az OTP-s kártya hozzá adása után használni tudtam az Apple Cash-t is.

 504. Czo says:

  A regisztracios folyamat kozben keri az SSNt, ezen nem tudsz atlendulni.

 505. Egyelore ennyit valaszolt a FB-on:
  “Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is. Üdvözlettel, UniCredit Bank”
  ha meg csak most tervezik, vizsgaljak, az nem tul biztato :slightly_frowning_face:

 506. Egyedi képes OTP MC kártyánál a Walletba is egyedi képet tölt le?

 507. Jadeye says:

  ez jó kérdés, ha az OTP rendszere adja át a kártya képét, és nem csak az alapértelmezett kártyák képe van a rendszerben, akkor igen. de ha hozzáadod, kiderül. :slight_smile:

 508. UPDATE: nálam lehet a hiba, korai kijelentés volt.

  Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem csalódás. Tesco, Starbucks, Costa, kisebb boltok sima ügy, de Aldi, Spar, DM üzletekben a terminál nem fogadta el (BP XIX többnyire)… Mindig legyen készenlétben a tárca különben néznek rád a hosszú sorban hogy te mit szórakozol…

  Kétlem hogy a nagyobb üzletláncokba cserélnék a terminálokat az Apple Pay miatt mostanában.

 509. mark.t says:

  Több mint 1 éve használom az Apple Pay-t, és max az elején volt vele 1x 1x gond. A terminálokat nem kell cserélni mivel ha a PayPasst támogatja, akkor az Apple Pay-t is.
  Nagyonmax egy szoftverfrissítést merek elképzelni nekik…

 510. Czo says:

  Evek ota hasznalom, Spar/CBA/Piaci terminal/Pizzafutar terminalja/barmi helyen, sohasem volt vele semmilyen problemam. A terminal szamara teljesen egyforma az Apple Pay Mastercard/Maestro kartyaja a valodi, fizikai PayPass kepe Mastercard/Maestro kartyaval.

 511. Ez fura… Csak ezekben a boltokban dupla pittyenéssel elutasítja pedig többször be mertem próbálkozni. De akkor ez pozitív visszajelzés hogy másoknak flottul megy és nálam a hiba :thinking:

 512. Sajnos nálam sem megy. Watchcsal már sikerült fizetnem, de a Sparban és a DM-ben, ahol próbálkoztam a telefon nem működik (iPhone 8), nem reagál a terminál rá. Már minden létező dolgot végigpróbáltam ami eszembe jutott, esetleg van valakinek valamilyen ötlete? (Lehet, hogy hardveres probléma?)

 513. mark.t says:

  Lehet hogy idővel jó lesz majd, elvégre a legtöbb terminál OTPs.
  Lehet kimaradt arrafelé az update :slight_smile:

 514. mark.t says:

  Fel sem dobja a walletet? ( anélkül hogy dupla homegomboznál)

 515. Sajnos nem.

 516. Czo says:

  Biztos, hogy mukodik az NFC a telefonban? Nekem meggyult a bajom azokkal a repuloteri leolvasokkal, amiben NFC is van, mert ha beledugom a telefont (hiaba nem terminal), akkor is atvaltott az ApplePayre, igy nem tudtam beolvastatni a beszallokartyat/egyeb kartyat. Tehat ha a telefonod nem reagal egy olvasora ugy, hogy elougorjon a fizetes, akkor elkepzelheto, hogy nem mukodik az NFC benne.

 517. Szerinted én ezt ki tudom valahogy magam deríteni, vagy esetleg egy mezei telefonszervízben meg tudják mondani, hogy működik -e az NFC?

 518. Afulop says:

  Ha esetleg tokban hordod a telót akkor elképzelhető, hogy a tok maga gátolja az nfc-s kommunikációt (leárnyékolja)…
  Amúgy én pl. úgy vettem észre, hogy i7 esetén a teló felső részét kell oda tartani ahová amúgy a kártyát tartanád a POS terminálnál.
  Nekünk eddig működött mindehol ahol fizettünk vele és utóbbi két napban mindenhol így fizettünk.

 519. domjant says:

  Amit még édemes megemlítenem, az Apple Pay legyártotta az “eszköz fiókszámát”, azaz digitalizálta a kártyát, látszik a token-es kártya utolsó négy számjegye. Továbbá az Erste ügyfélszogálatosa az ő oldalánt azt látta mintha az Erste mobilaplikációba regisztráltam volna be a kártyát (soha nem használtam), és nem az Apple Paybe.

 520. domjant says:

  De nem tudott segíteni az aktivációban, mert csak “néhány héten bellül” fog indulni az Apple Pay az Ersténél.

 521. dokk says:

  Nem rakja be. Nekem is egyedi kártya van és az alap kártya képét mutatja.

 522. dokk says:

  Én vissza is váltok sima, nem egyedi képes kartyára, mivel elő sem veszem már, így a tököm se fizet dupla annyi éves díjat érte.

 523. ibron says:

  Sziasztok Cib Bank év közepétől fogja bevezetni …és nem lesz különbség állítólag Visa és Mastercard közt mind2 mehet majd.

 524. de legalabb oszintek es megirjak, nem kodositenek.

 525. skimen says:

  Kedves Péter! „A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését. Szolgáltatásait ezen változások figyelembe vételével fejleszti, és célja, hogy ügyfeleinek mindig innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálást biztosítson. A K&H 2017 novembere óta, az elsők közt biztosítja ügyfelei számára az okostelefonos fizetést Android operációs rendszerű mobilkészülékeken. Azóta a K&H mobiltárcának 20 ezer felhasználója több mint 1 millió tranzakciót hajtott végre, és közel 3,9 milliárd forint értékben fizettek ily módon. A mobiltárcások többsége a harmincas éveiben jár, az országos bontás szerint pedig a Pest megyében élők a legaktívabbak.
  Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.” Üdvözlettel: K&H Csoport

 526. skimen says:

  addig irány az OTP… legalábbis hitelkártya szinten

 527. Kapják be! Az még legalább 5 hónap. Ennyivel később kezdték el a tárgyalást, mint az OTP?
  Van itthon működő megoldást addig is? Ami tényleg működik!

 528. gunar says:

  A telefonodról sehol nem műxik? Ha nem akkor ott csináld az órával, ergo azonnal kiderül hogy hibás-e a telód.

 529. Arról van valami hír, hogy a Revolut mikor lesz ApplePay kompatibilis?

 530. gunar says:

  Nem tudhatjuk az otp-nek mit ért az meg, hogy kizárólagosak legyenek egy ideig.

 531. ef-dani says:

  Kiemelték a sajtótájékozatón, hogy nem azok.

 532. Jadeye says:

  kiemelték utólag, hogy de, mégis azok. :wink:

 533. Megjöttek az első könyvelt tranzakciók a SmartBankban és minden Apple Pay-es tételnél a fizetési hely neve után ott van, hogy -APPLE.

 534. Pont most akartam írni, hogy nem látom a tételek között. Ami még ezen kívül egy kicsit kényelmetlen, hogy a Watch vásárlásokat csak a watch wallet alkalmazásában látom (az iPhone-on csak az iPhone-osokat), a feleségem vásárlásait (apple pay, de társkártyával regisztrálva) pedig egyiken sem. Valahogy jó lenne összefésülni, de ez legyen a legnagyobb problémánk :blush:

 535. Ez esetleg valahol olvasható? :wink:

 536. ef-dani says:

  Na most igen vagy nem?

  A HWSW kérdésére Csányi továbbá elárulta, hogy az OTP és az Apple között nincs exkluzív szerződés, vagyis csak a konkurens bankok tempóján múlik, meddig őrizheti meg az OTP kizárólagos státuszát.

 537. Jadeye says:

  külön felhívott minket a PR ügynökség a sajtótájékoztató után, hogy javítsuk ki a cikkben, hogy hiába ez hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy nincs exkluzivitás, mégis van.

 538. emzoli says:

  Igen, csodálkoztam is, hogy nem maszatoltak!

 539. Én tegnap ezt a választ kaptam a CIB Ügyfélszolgálattól:

  Tisztelt… !

  Köszönjük, hogy megkeresett minket az Apple Pay szolgáltatással kapcsolatban.

  Tájékoztatni szeretnénk, hogy Bankunk mindent elkövet azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra.
  Ez legkorábban az idei év második felében várható.

  Üdvözlettel,

  CIB24 Ügyfélszolgálat / CIB24 Customer Service

 540. denike says:

  Kedden voltam bent az OTP-ben, kérni mastercard kártyát. Ma jött az SMS hogy postára adták a kártyám. A mai naptól már a SmartBankban is látszik a kártyám, így úgy regisztrálhattam a SmartBankon keresztül az Apple Pay-be, hogy még nincs is nálam. (Y)

 541. asrob says:

  Dettó ugyanez volt nálam is, annyi különbséggel, hogy tegnap este ránéztem a smartbank alkalmazásra látszik-e már a kártyám és már akkor is ott volt. Viszont én is ma reggel regisztráltam csak be a Walletbe, minden probléma nélkül.