Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

Napokon belül elstartolhat hazánkban is az Apple Pay, ezért gondoltuk, írunk egy kisokost nektek, hogy milyen készülékekkel, hogyan, valamint hol lehet használni az Apple Pay-t!

Apple Pay Magyarországon - OTP

(A cikkben lévő képek egyelőre illusztrációk!)

A Szifon.com csapat több éve használja már külföldi bankokkal ezt a szolgáltatást, így elegendő idő állt a rendelkezésünkre, hogy ne csak teszteljük, de meg is szokjuk a mobilunkkal vagy óránkkal való fizetést. Vágjunk is bele!

Melyik iPhone támogatja az Apple Pay-t?

Az iPhone 6 és újabb készülékek támogatják ezt a fizetési módot, amelyek rendelkeznek Touch ID-val avagy ujjlenyomat olvasóval, vagy Face ID-val avagy arcfelismeréssel. Ezek tehát a következők:

 • iPhone SE
 • iPhone 6, 6 Plus
 • iPhone 6s, 6s Plus
 • iPhone 7, 7 Plus
 • iPhone 8, 8 Plus
 • iPhone X, XS, XS Max és XR

Apple Watch, Mac, iPad?

Az iPhone készülékeken kívül még az Apple Watch-ok támogatják ezt a szolgáltatást, mivel ott jelkóddal azonosítjuk magunkat, mikor felvesszük az órát. A jelkód használata tehát biztonsági okokból követelmény az Apple Pay-hez.

Amennyiben rendelkezünk Touch ID-s Mac-kel, akkor azon is aktiválhatjuk, ám itt csak Safariban az egyes weboldalakon tudunk fizetni.

Az iPadek esetén is a Touch ID vagy Face ID megléte a szükséges, a fizetés pedig az alkalmazásokban és Safarin keresztül lehetséges.

Mely bankok és kártyák használhatóak az Apple Pay-jel?

Fontos leszögezni, hogy első körben nem minden bank fogja támogatni az Apple Pay-t. Erről beszámolunk majd mi is, de érdemes mindenképp a saját bankunknál érdeklődni. A legtöbb információt az OTP-ről kaptunk, szinte biztosak vagyunk abban, hogy a rajtnál náluk lehetőség lesz majd használni.

Külföldi adatok alapján nem minden kártya vagy folyószámla típus támogatott egy adott banknál, de a legtöbb igen. Ha az OTP-t vesszük alapul, akkor valószínűleg a Junior vagy kezdő kártyák nem lesznek benne, azonban a normál és üzleti kártyák igen.

Frissítés #1

Információink szerint az OTP estén a Simple appban digitalizálható MasterCard vagy Maestro kártyák Apple Pay támogatást is kapnak, így ez érvényes a Junior számlacsomagra is. A forrásunk szerint a VISA kártyák az elején nem lesznek használhatóak az Apple Pay-jel, és arról nincs jelenleg információ, hogy ez később fog-e változni.

Apple Wallet alkalmazás

Kell-e külön aktiválni az Apple Pay-t az adott bankkártyán?

Ezt bankja válogatja, de alapjában véve nem. Ha a bank az adott kártya típuson aktiválta az Apple Pay-t, akkor nincs több dolgunk, mint elindítani a Wallet alkalmazást és hozzáadni a kártyát. Előfordulhat, hogy külön az adott bank iOS alkalmazásán belül a bankkártyánál lesz egy kapcsoló az aktiváláshoz.

Hogyan adhatom hozzá a kártyát?

Jelenleg sehogy, mert még nem él a szolgáltatás hazánkban!

A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá. Ehhez keressük meg az appot, majd kövessük az abban írt lépéseket, illetve szükség lesz egy aktivációra is, ami lehet email vagy telefonszám alapú, tehát kapunk egy ellenőrző kódot a megadott módon, és ezt a kódot kell megadni az aktiváláshoz.

Apple Pay hozzáadása iPhone-on

Ha például virtuális avagy webkártyát szeretnénk hozzáadni, ahhoz bökjünk rá a képernyő alsó részén a Kártya adatainak megadása kézzel opcióra. Igazából a kamera használata sem csinál mást, mint a kártyaszámot olvassa be a képről, de ettől függetlenül a lejárati időt és CVC-t (és adott esetben a teljes nevet is) ugyanúgy kézzel kell beírnunk.

Az Apple Watch-hoz való hozzáadásnál már könnyebb dolgunk van, mivel ugye az iPhone már ismeri a kártyánkat, ezért csupán a hozzáadás gombot kell megnyomni az iOS-en lévő Watch alkalmazásban a Wallet és Apple Pay alatt. Itt még a CVC kódot kell megadnunk, további hitelesítésre már nincs szükség.

Apple Pay hozzáadása Apple Watch-on

Nekem nincs ott a + gomb!

Ameddig nem indul el hazánkban a szolgáltatás, addig a + gomb sem feltétlen található meg a Wallet appban, de még ha ott is van, akkor sem számít semmit, mert a kártyák jelenleg nem adhatóak hozzá, hiszen még nem él a szolgáltatás.

A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay, tehát azelőtt vagy eleve nincs ott a + gomb, vagy ha ott is van, akkor sem megy végig a folyamat támogatás hiányában.

Hol és hogyan használhatom az Apple Pay-t Magyarországon?

Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható hazánkban. Tehát ha az adott boltban van érintéses fizetésre lehetőség, akkor az Apple Pay-t is használhatjuk. Ez egyébként már szinte alapértelmezett itthon, tehát az esetek nagy részében tudunk majd fizetni a mobilunkkal vagy óránkkal.

Az Apple Pay-jel való fizetés egyszerű. Alapesetben két opciónk van. Az első az előzetes hitelesítés, amit még fizetés előtt teszünk meg. Ehhez Touch ID-s készülékek esetén nyomjuk meg duplán a Home gombot, Face ID-s készülékek esetén duplán a bekapcsoló gombot. Ekkor bejön a Wallet és ellenőrzi az ujjlenyomatunkat, vagy az arcunkat. Ez rögtön megtörténik, már csak oda kell tartanunk a készüléket a terminálhoz.

Amennyiben a fenti gombok nem működnek, akkor ellenőrizzük, hogy a Wallet és az Apple Pay menüpont alatt be van-e kapcsolva az a funkció, ami engedélyezi az oldalsó bekapcsoló gombot, avagy a Home gombot.

 Apple Pay terminal

A második lehetőség, amikor a fizető terminál fölé tartjuk az iPhone-t, ekkor is automatikusan elindul Wallet alkalmazás, de abban a pillanatban kéri a hitelesítést. Ez ujjlenyomat-olvasós készülékeknél kényelmesen megoldható, Face ID-nál több mint valószínű, hogy nem fog ideális szögben állni a készülék.

Apple Watch

Apple Watch esetén csupán csuklónkon kell lennie az órának, feloldott zárolással, és az oldalsó bekapcsoló gombot duplán megnyomva, majd az órát odaérintve fizethetünk is vele. Sziget fesztiválon sokszor volt úgy Hori kollégával, hogy aki épp sörért ment, az elvitte az ő óráját is, hogy fizessen vele. Ez azért volt kényelmes, mert csak a jelkódot kellett megadni, és érinthette is az adott személy. 🥳

Apple Pay - Apple Watch

MacBook

Touch ID-val ellátott Mac-ek esetén is hasonló az eljárás. Csupán az ujjunkra van szükség, hogy fizessünk az adott weboldalon. Az iPhone X rajtjánál engem pont ez mentett meg, mivel semmilyen kártya számot nem kellett bepötyögni, csupán odatartottam az ujjamat és már fizettem is, pár perccel később ugyanis már nem is volt raktáron a készülékből, tehát minden pillanat számított.

Boltokban fizetni csak az iPhone-nal és Apple Watch-csal lehet, iPaddel vagy Mac-kel nem, hiába lenne vicces mondjuk egy iMac-et odatartani a terminálhoz… 😂🖥

Van-e külön költsége az Apple Pay-el való fizetésnek?

Nincs. Normál bankkártyás fizetésnek minősül, tehát ugyanazok a konstrukciók érvényesek rá, mintha a fizikai kártyánkkal fizetnénk.

Működik-e az Apple Pay internet nélkül?

Igen – mivel az adott terminál kommunikál a bankkal, és nem az iPhone-unk. Példának okáért az Apple Watch-hoz hazánkban nincs LTE támogatás jelenleg, így ha mondjuk elmegyünk egy olyan fürdőbe, amiben már csak bankkártyás fizetés lehetséges, akkor az Apple Watch-csal kényelmesen fizethetünk majd a büfében, és nem kell felrohangálni a bankkártyánkért.

Alapjában véve az Apple Pay egy nagyon kényelmes és hasznos szolgáltatás iPhone és Apple Watch tulajdonosoknak, így ha van rá lehetőségünk, próbáljuk ki és használjuk.

Amennyiben kérdésed van, tedd fel nyugodtan hozzászólás formájában, és igyekszünk rá a lehető legpontosabban válaszolni!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Jadeye says:

  a Wallet alkalmazás működik itthon, most is tárolhatod benne a különböző kártyáidat, mint mondjuk beszállókártyák vagy iTunes egyenleg, és egy csomó egyéb, nem fizetésre való kártyatípus. tehát akkor miért írna olyat a cikk, hogy ne működne?

  azért írja ezt a cikk, mert az Apple Pay-hez szükséges NFC modul csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén van meg. az 5s-ben nincs. az 5s-sel nem érhető el az Apple Pay.

  miben nincs NFC? az adott terminálban?

 2. Szerintem ne izguljanak a Visa kártyások, biztos hogy ők is bekerülnek majd a rendszerbe, talán csak kicsit később… (a CIB Bank csak Visa kártyát ad ki alapjáraton minden számlacsomag mellé)… talán ezért is lehet, hogy a CIB az év második felére “ígérte”?!

 3. A MacRumors témába vágó fórumában ebben a bejegyzésben (#28) találtam egy külső site-ra mutató linket, ami állítólag az Apple Pay API-ját használva monitorozza a működő és béta tesztelés alatt álló országokat. Bár a nyelv orosz, a “beta” szó és a HU jelzések értelmezhetőek. :smiley:

 4. Lesz egy körünk az OTP-ben… :roll_eyes:
  “A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online és Mastercard Online Jump betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosoknak Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”

 5. denike says:

  Igen, én is az előbb olvastam :frowning: Holnap be is nézek hozzájuk, váltok számlacsomagot, kérek új kártyát és közben megpróbálok faggatózni az apple pay-el kapcsolatban :smiley:

 6. kukac7 says:

  a roman hiaba van bejelentve, beta allapotban sincs.
  nalunk nincs bejelentve, de beta a statusz.

  tenor

 7. Magyar régióval nem sok embernek hozza ki a kártya hozzáadást, ha ki is hozza akkor is felesleges, mert úgy sem működik.

 8. Sziasztok! Nekem német régiósra van allítva mert itt élek, viszont van otp-s hitelkartyam, vajon ezt hozza tudom majd adni ha nem magyar a régió? Ha hazalátogatok jól jönne🙂

 9. Jadeye says:

  ja értem. akkor azt én tudtam rosszul, de ettől még az Apple Pay-hez a forrásunktól kapott információk alapján nem lesz használható a VISA kártya.

 10. CIB:
  Tisztelt …!

  Sajnos még számunkra sem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mikor lesz használható az Apple Pay szolgáltatás.
  Tervszerűen még az idei évben bevezetésre kellene kerülnie.
  Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja élőhangos telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámok egyikén.

  Üdvözlettel,
  CIB24 Ügyfélszolgálat /

 11. Amugy, az ilyen rajtoknal, altalaban ejfelkor indul minden vagy valamikor napkozben?

 12. Jadeye says:

  ezzel kapcsolatban nem kaptunk egyértelmű információt a forrásainktól, de mindenképpen beszámolunk majd róla, ha elindult.

 13. Izlandon tudtommal még ennyi előzetes infó sem volt, egyszer csak működött

 14. Jadeye says:

  több különböző forrásból is megkaptuk ugyanezt a dátumot, szóval elég valószínű, de persze bármi lehet. remélhetőleg holnap már a szolgáltatás indulására ébredhetünk.

 15. Sziasztok! Már feltették előttem a kérdést, de azt hiszem nem jött rá válasz, úgyhogy megkérdezem én is. Hogy számíthatok az :green_apple:Pay release-re? Lesz majd egy iOS update amit telepítenem kell, vagy csak megjelenik a “+” gomb a Walletban? (Jailbreak okok miatt kérdezem, iOS 12.1.4-en vagyok :wink:)

 16. Ebben igazad van. Ettől még furcsa, hogy Luxembourgban volt bejelentés márciusban, itthon pedig nem… Bízzunk benne, hogy a május 17-i dátum nem csak egy bevezetési reklámkampány kezdete lesz, hanem valóban bekapcsolják a szolgáltatst.

 17. Németben aznap reggel megjelent az Add ikon a legtöbb embernél, de nekem például csak újraindítás után jelent meg (német régióval természetesen). De frissíteni nem kellett semmit.

 18. Ausztriában állítólag reggel 6 körültől lehetett hozzáadni a kártyákat, én ezt fél 8-kor tettem meg - sikeresen.

 19. Tényleg gyanúsan nagy a csend az OTP háza táján. Se egy FAQ oldal, se egy hír/promó. Az egyetlen ami van/volt az az óriás plakát.

 20. Ma abból a plakátból több buszmegállóban is láttam.

 21. Meglehetősen magas szintről származó Rafis infó: reméljük év végéig (kb. fél év) mi is indulni tudunk… :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2:

 22. Kiváncsi leszek, hogy mennyi elszívó ereje lesz azoknak a bankoknak, akik elsőként lépnek.

 23. gborz says:

  de hogy “véletlenül” milyen gyönyörűen belefér a stock apple pay hero image abba a whitespacebe a kártya köré a plakáton meg a tűzfalon is

  (ja ez nyilván nem valódi, de tennék egy összeget rá hogy ma hajnalban felkerül a falra valahogy így)

 24. A Photoshop világában már lassan minden passzol mindenhova. :confused:

 25. lberes says:

  Ez némileg pontatlan, Ausztriában működik a Maestro is, ami nem szerepel a listában.

 26. De hiszen pont ezt írtam. :slight_smile:

 27. gborz says:

  az mondjuk azért erős mert a stable config szerint sincs maestro ausztriában
  azt mondja: PaymentSetupFeaturedNetworks: [3, 4] (ahol 15 a maestro)

 28. lberes says:

  Érdekes, pedig van, legalábbis az Erstenél.

 29. Ez a weboldal szépen frissül :slight_smile:

 30. 26 perc😩

 31. A frissítések általában péntek éjjelről szombatra aktiválódnak, de nem hivatalos forrásból úgy tudjuk nem fog elrajtolni holnap. :confused: Azért szurkolunk mi is!

 32. Nálam egyelőre nem jelent meg a + gomb éjfél után.
  Restart megvolt.

 33. Envo says:

  Amíg nem frissül a JSON fájl az Apple szerverein, addig nem is fog…

 34. Ez ugyanaz a forrás, akikkel korábban megvezettétek a fél magyar internetet?:grin:

 35. Hát ez így elég szomorú😥

 36. dokk says:

  Szerintem ma max az indulását jelentik be.

 37. imi79 says:

  Az IOS settings menüben, a “Wallet és Apple Pay” alatt is van kártya hozzáadása opció, és ott is ugyanaz az apple pay-es bankkártya hozzáadás menü jön be, mint a wallet appon belül a “+” jelre kattintva.
  Nálam legalábbis.

 38. Ha átállítom támogatott régióra, akkor értelemszerűen megjelenik a + gomb és az Apple Pay a menüben (újraindítás nélkül). Magyar régióban nem jelenik meg, de ez nem meglepő, hiszem még mindig nem kerültünk ki a béta oldalról.

 39. Egyedi eset, de amíg a hivatalos szerver konfigurációs fájl nem frissül, addig nincs miről beszélni…

 40. imi79 says:

  Ezt most vettem fel.

 41. denike says:

  Szerintem mindenki nyugodjon meg egy kicsit :smiley:

  Addig nincs wallet app a beállításokban és nincs + magában a wallet alkalmazásban sem, amíg nem élesítik Magyarországon a rendszert. Ha valakinek van az bug, vagy korábban más régióbeállítást használt. Amint elindul a szolgáltatás lesz róla hír és akkor mindenkinek minden meg fog jelenni.

  Hozzáteszem, azt látva, hogy a reklámokban az szerepel, hogy az “OTPBank hamarosan elhozza”, nem valószínűsítem hogy a közvetkező pár napban éles lesz. Ezek a reklámok pár napja kerültek ki, nyilván marketing szempontból akkor éri meg ha legalább 2-3 hetet kint vannak, hogy mindenki lássa. Szerintem.

 42. imi79 says:

  Én is attól tartok, hogy most jól rápörögtünk, aztán várhatunk még heteket.

 43. Ugyanezt gondolom én is. Ma nem lesz semmi, max bejelentik. De az OTP megint megmutatta, mennyire lehet megbízni benne (legalábbis a forrásaiban). Normális választ a CIB küldött…

 44. Aki azt várta, hogy mire felkel és ott lesz a funkció (most függetlenül attól, hogy lesz-e ma vagy sem) az nagyon naív volt.

  A legtöbb ilyen jellegű funkcióbővítést meg szokta előzni egy sajtó bejelentés, ami a legtöbb esetben is 9-10-11 óra magasságában szokták megejteni a cégek.

  Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy @Wico is írta, ez egy átvett cikk, ami megtalálható a Macrumors-on, a iDownloadBlog-on meg még megannyi helyen.

  Épphogy elmúlt nyolc óra, hosszú még a nap.

 45. mark.t says:

  Elvették a játékodat? :slight_smile: Ez nem AirPower, 8:11 van, az hogy máshol reggel már a kávé mellé mehetett a kártyaadogatás az egy dolog, semmi pattern nincs ezekben. Majd lesz, tudni fogjuk. Addig relax, a szerkesztők csak jót akartak. :slight_smile:

 46. OTP és a forrásai :joy::joy::joy::joy: Kb. annyira jó lehet ott az információáramlás, mint ahogy az ügyfeleikkel bánnak…

 47. Tapasztalatból mondod, hogy rossz vagy csak simán úszol a birkaáradattal? :slight_smile:

 48. Üdv a való világban, mindenki pénzből él, a bankok, az Apple, és mi is. Micsoda meglepetés! :flushed:

  Én OTP-s vagyok, személy szerint semmi problémám nem volt velük. Mindenhol van fiókjuk ahol tudok ügyet intézni, mindenhol segítőkészek voltak eddig velem. Várom az Apple Pay indulását, én is rá voltam feszülve tegnap éjjel és ma reggel, de jön amikor jön. De hosszú még a nap, én bízok a mai indulásban! :four_leaf_clover:

 49. Istenem, szövegértelmezés:

  A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá.

  " A hírek szerint…"

  A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay

  “indulHAT”

  Nem állították sehol se tényszerűen, hogy el fog indulni biztosan és hogy megerősített az információ.

  Én is csalódott vagyok, hogy nem indult még el, de egy biztos, nem a szifont okolom érte.

 50. ku5i says:

  sulya van amit leirnak sztem, es ezt tudni kellene… na mindegy.

 51. Hát ha ez tényleg így van, akkor elmorzsolok pár könnycseppet örömömben. Remélhetőleg azt a kritikán aluli appot is helyre teszik, mert felvet bennem pár kérdést, hogy ki az aki azt engedte kiadni…

 52. Egy hét csúszásba nem hal bele senki! Köszi az infókat!

 53. Ahogyan már előttem többen is írták: az indulhat feltételes idejű, ráadásul csak egy Macrumors cikkre támaszkodva reménykedünk a mai indulásban. Ami szerintem még eléggé lényeges az az, hogy az OTP elkezdte teleszórni Budapestet (nem tudom, hogy vidéken jelentek-e meg plakátok) azzal a sokat sejtető plakáttal. Ez eddig rendben van, mivel ez egy marketingkampány. De. Mivel egy új szolgáltatás bevezetésére irányul, ezért biztos vagyok benne, hogy többlépcsős lesz. Mivel pár napja kerültek fel a teljesen üres poszterek, várhatóan a jövő hét közepén cserélik le őket olyanokra, ahol ott lesz rajta az iPhone meg az Apple-logó. Ma szerintem csak a hivatalos bejelentés fog érkezni, a szolgáltatás elindítására még várnunk kell.

 54. Egy költői kérdés: a Luxemburgi indulást is az Otp blokkolja?

 55. Nyilván nem. Ahogy a hollandot se…

 56. Melyik nap lesz a sajtótájékoztató? Hétfő?

 57. Igy viszont van egy olyan erzesem, hogy az OTP lesz az egyetlen indito bank es mindenki mas kesobb fog becsatlakozni… Legalabbis, nagyon ugy reklamozza az OTP, hogy O hozza el nekunk. Vagy szerintetek ez hulyeseg?

 58. rXc says:

  Mindenki nyugodjon le a p…ába…

  Május 17-ről volt szó, de egy szóval nem mondták hogy 2019. május 17… :joy::rofl:

 59. rXc says:

  Nem, konkrétan így néz ki a helyzet…
  aki pedig nem a leglehúzósabb, (ilyen díj, olyan költség és társai) magyar banknál van, az várjon.

  Szóval várunk. :neutral_face:

 60. Szlovákiában már 2-3 hónapja megy a reklám az összes banktól, mégse indult el.

 61. Jadeye says:

  azt látod, hogy hol fizettél. nem az Apple-nek/Apple-nél fizetsz.

 62. A kereskedőt, nem az Apple-t. Ugyanúgy ahogy androidon a Simple esetén. Az Apple Pay Csak annyit csinál, hogy a bankkártyát virtualizálja, onnantól pont ugyanúgy zajlik a fizetés és a könyvelés, mintha fizikai kártyával fizettél volna

 63. akkor ennyit a nagy varakozasrol :smiley: akkor ugy állok hozza hogy majd szeptember

 64. Én kiváncsi leszek rá hogy hol lesz benne a szokásos, elmaradhatatlan kelet-európai csavar. :joy:

 65. lberes says:

  Milyen csavar? Az Apple mindenhol ugyanazokat a követelményeket támasztja a bankokkal szemben, nem lesz sehol semmi csavar.

 66. Ne legyen igazam, majd meglátjuk.

 67. denike says:

  Info valakinek arról, hogy tervezik-e a VISA támogatást is és ha igen, mikortól?

 68. Tocso says:

  KnH-nál
  24

 69. Szerintem ezzel csak te vagy így. A Facebook is az ügyfélszolgálat része, ha tetszik, ha nem. Teljesen evidens, hogy ha ott érkezik a kérdés, akkor ott is válaszolják meg. Mivel ez sokakat érdekelhet, így látják a többiek is, nekik nem kell külön valaszolgatni. Arról nem is beszélve, hogy hogy küldene emailben választ egy Facebookon érkezett kérdésre, ha nem tudja a felhasználó email címét? Jó hogy nem már ajánlott levélben válaszoljanak :grinning:

 70. dokk says:

  Nem komolytalan
  Hozzátartozik a közösségi media is az ügyfélszolgálathoz

 71. Jadeye says:

  ha tetszik, ha nem, a közösségi oldalak már mondhatni az iwiw óta szerves részét képezik a kommunikációnak. az email alapú kommunikáció egyébként könnyebben hamisítható, mint amikor egy hivatalos facebook oldalon keresztül váltasz üzenetet az adott céggel.

 72. Jadeye says:

  ennek semmi köze az Apple Pay-hez, és totálisan felesleges ezen pörögni, nem fogod tudni megváltoztatni és nem is kapcsolódik a témához. maradjunk a témánál.

 73. 19-e amúgy helyesen, de lehetséges, ja.

 74. Jadeye says:

  nem. 21-ére hirdettek sajtótájékoztatót. annál hamarabb nem lesz.

 75. Meg amúgy is 19-e az vasárnap. Nem hiszem hogy hétvégére terveznék mikor amúgy se dolgoznak olyankor a bankokban…

 76. Ma voltam bent a Raiffeisennél és mikor rákérdeztem, hogy várható-e, hogy még az évben lesz valami, akkor elkezdett össze-vissza beszélni és nem is tagadta, szóval csak nagyon tagadnak, még sem annyira reménytelen a helyzet.

 77. ha apple pay-el fizetek 5000 ft felett, kérni fogja a bankkártya pinkódját ugyanúgy mint paypass-os bankkártyánál?

 78. Ez nem olyan biztos. A Simple mobilfizetésnél nem kell például, mivel ott a telefon feloldásával már azonosítod magad. Szerintem ugyanígy az Apple pay esetén se fogja kérni, mivel kell hozzá az ujjlenyomatod/arcod.

 79. Joe says:

  Sziasztok,

  A K&H- tól kaptam e-mailben:

  A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

  Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

 80. Czo says:

  Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

 81. Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

  Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

  Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

  Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

 82. Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

 83. A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

 84. Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

 85. Jadeye says:

  hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

 86. Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

 87. macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
  defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

  Visszaállítás:
  defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

  De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

  Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!