fbpx Skip to content

Az Apple Pay május 21-i indulása az OTP-nél rendesen felkavarta a hazai piacot, és az ügyfelek azóta csak még intenzívebben ostromolják a bankok ügyfélszolgálatait, hogy kipréseljék belőlük, náluk mikor lesz Apple Pay.

Ezért, és hogy megpróbáljuk valamelyest tehermentesíteni az ügyfélszolgálatokat, összegyűjtöttük, hogy melyik bank mit válaszolt már eddig a “Mikor lesz Apple Pay?” kérdésre.

Fontos kiemelni, hogy bár az OTP május 21-i sajtótájékoztatóján még az hangzott el, hogy nincs ideiglenes exkluzivitása a banknak az Apple Pay-re a magyar piacon, a PR-osok pár órával később azonban azt kérték tőlünk, hogy ezt az információt korrigáljuk a cikkünkben arra, hogy mégis van ideiglenes exkluzivitása az OTP-nek! Ez azt is jelenti, hogy emiatt a többi bank az Apple ütemterve szerint csak később vezetheti be az Apple Pay-t az ügyfelei számára.

Budapest Bank

Frissítés: 2021. április 20-án elindult a Budapest Bank esetén az Apple Pay.

A Budapest Bank esetén a bevezetés 2020. januárjában várható:

Tájékoztatjuk, hogy a bankkártyarendszerünk technikai adottságai egyelőre nem teszik lehetővé a szolgáltatás működését. Fontos tudnia, hogy fejlesztő munkatársaink dolgoznak azon, hogy a Budapest Bank Mobil App-ban az Apple eszközökkel is elérhetővé váljon a kényelmi funkció, a bevezetés időpontja 2020. januárban várható, a megvalósulásig szíves türelmét és megértését kérjük.

CIB

Frissítés: 2019. október 2-án elindult a CIB esetén az Apple Pay, és náluk egyelőre a Visa Inspire kártyák a támogatottak.

A CIB-nél az idei nyár második felében várható az Apple Pay:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatni szeretnénk, hogy bankunknál is hamarosan bevezetésre kerül az Apple Pay szolgáltatás. Várhatóan az idei nyár második felében.

Erste

Frissítés: 2019. július 2-án, reggel 8:00-kor elindult az Erste esetén az Apple Pay, és a MasterCard, Maestro és Visa kártyák is támogatottak.

Az Erste először semmiféle információt nem tudott mondani, viszont kicsivel később hírlevélben azt küldték ki az ügyfeleiknek, hogy heteken belül bármilyen, arra alkalmas mobiltelefonnal egy érintéssel fizethetünk bármilyen lakossági Erste bankkártyával:

GRÁNIT

Frissítés: 2019. július 2-án, reggel a GRÁNIT bank ügyfelei számára is elérhetővé vált az Apple Pay!

A GRÁNIT Bank az Apple ütemtervétől függően teszi elérhetővé, ezért egyelőre nem közöltek időpontot:

Igen, a GRÁNIT Bank is elérhetővé kívánja tenni ezt a szolgáltatást, azt követően, hogy Magyarországon is megnyitja az Apple a lehetőséget. Természetesen azt, hogy a bankok milyen sorrendben lépnek a piacra az új szolgáltatással, sokféle szempont befolyásolja, közte az Apple szempontja is.

K&H

Frissítés: 2019. december 4-én elindult a K&H esetén az Apple Pay a MasterCard és Maestro kártyák a támogatásával, majd 2020. július 7-ével kezdőden már a Visa kártyák is támogatottak.

A K&H-nál várhatóan 2019 negyedik negyedévében lesz Apple Pay:

Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple Pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.

MKB

Frissítés: 2020. szeptember 15-én elindult az MKB esetén az Apple Pay, és náluk egyelőre a Mastercard kártyák a támogatottak.

Az MKB esetén üzleti titok a fejlesztések ütemezése, így nem adhatnak erről tájékoztatást:

Fejlesztéseink ütemezése üzleti titoknak minősül, ezzel kapcsolatban sajnos tájékoztatást nem adhatunk, de folyamatosan törekszünk arra, hogy Ügyfeleink igényeit a legmesszemenőkig kiszolgálhassuk. Minden olyan esetben, amikor egy új szolgáltatást vezetünk be, tájékoztatást adunk ki.

Raiffeisen

Frissítés: 2020. március 17-én a Raiffeisen Bank ügyfelei számára is elérhetővé vált az Apple Pay.

A Raiffeisen esetén az egyeztetések már folyamatban vannak, de nem áll rendelkezésükre információ a bevezetés időpontjáról:

Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.

UniCredit

Az UniCreditnél is már folyamatban van a dolog, de egyelőre semmi konkrétum nincs:

Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is.

Egyéb

Van információd bármi más, fent fel nem sorolt banktól? Szólj hozzá a cikkhez a közösségi oldalunkon, és oszd meg a többi olvasóval is!

Legutóbbi frissítés: 2021.04.20.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.