fbpx Skip to content

Az Apple Pay május 21-i indulása az OTP-nél rendesen felkavarta a hazai piacot, és az ügyfelek azóta csak még intenzívebben ostromolják a bankok ügyfélszolgálatait, hogy kipréseljék belőlük, náluk mikor lesz Apple Pay.

Ezért, és hogy megpróbáljuk valamelyest tehermentesíteni az ügyfélszolgálatokat, összegyűjtöttük, hogy melyik bank mit válaszolt már eddig a “Mikor lesz Apple Pay?” kérdésre.

Fontos kiemelni, hogy bár az OTP május 21-i sajtótájékoztatóján még az hangzott el, hogy nincs ideiglenes exkluzivitása a banknak az Apple Pay-re a magyar piacon, a PR-osok pár órával később azonban azt kérték tőlünk, hogy ezt az információt korrigáljuk a cikkünkben arra, hogy mégis van ideiglenes exkluzivitása az OTP-nek! Ez azt is jelenti, hogy emiatt a többi bank az Apple ütemterve szerint csak később vezetheti be az Apple Pay-t az ügyfelei számára.

Budapest Bank

Frissítés: 2021. április 20-án elindult a Budapest Bank esetén az Apple Pay.

A Budapest Bank esetén a bevezetés 2020. januárjában várható:

Tájékoztatjuk, hogy a bankkártyarendszerünk technikai adottságai egyelőre nem teszik lehetővé a szolgáltatás működését. Fontos tudnia, hogy fejlesztő munkatársaink dolgoznak azon, hogy a Budapest Bank Mobil App-ban az Apple eszközökkel is elérhetővé váljon a kényelmi funkció, a bevezetés időpontja 2020. januárban várható, a megvalósulásig szíves türelmét és megértését kérjük.

CIB

Frissítés: 2019. október 2-án elindult a CIB esetén az Apple Pay, és náluk egyelőre a Visa Inspire kártyák a támogatottak.

A CIB-nél az idei nyár második felében várható az Apple Pay:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatni szeretnénk, hogy bankunknál is hamarosan bevezetésre kerül az Apple Pay szolgáltatás. Várhatóan az idei nyár második felében.

Erste

Frissítés: 2019. július 2-án, reggel 8:00-kor elindult az Erste esetén az Apple Pay, és a MasterCard, Maestro és Visa kártyák is támogatottak.

Az Erste először semmiféle információt nem tudott mondani, viszont kicsivel később hírlevélben azt küldték ki az ügyfeleiknek, hogy heteken belül bármilyen, arra alkalmas mobiltelefonnal egy érintéssel fizethetünk bármilyen lakossági Erste bankkártyával:

GRÁNIT

Frissítés: 2019. július 2-án, reggel a GRÁNIT bank ügyfelei számára is elérhetővé vált az Apple Pay!

A GRÁNIT Bank az Apple ütemtervétől függően teszi elérhetővé, ezért egyelőre nem közöltek időpontot:

Igen, a GRÁNIT Bank is elérhetővé kívánja tenni ezt a szolgáltatást, azt követően, hogy Magyarországon is megnyitja az Apple a lehetőséget. Természetesen azt, hogy a bankok milyen sorrendben lépnek a piacra az új szolgáltatással, sokféle szempont befolyásolja, közte az Apple szempontja is.

K&H

Frissítés: 2019. december 4-én elindult a K&H esetén az Apple Pay a MasterCard és Maestro kártyák a támogatásával, majd 2020. július 7-ével kezdőden már a Visa kártyák is támogatottak.

A K&H-nál várhatóan 2019 negyedik negyedévében lesz Apple Pay:

Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple Pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.

MKB

Frissítés: 2020. szeptember 15-én elindult az MKB esetén az Apple Pay, és náluk egyelőre a Mastercard kártyák a támogatottak.

Az MKB esetén üzleti titok a fejlesztések ütemezése, így nem adhatnak erről tájékoztatást:

Fejlesztéseink ütemezése üzleti titoknak minősül, ezzel kapcsolatban sajnos tájékoztatást nem adhatunk, de folyamatosan törekszünk arra, hogy Ügyfeleink igényeit a legmesszemenőkig kiszolgálhassuk. Minden olyan esetben, amikor egy új szolgáltatást vezetünk be, tájékoztatást adunk ki.

Raiffeisen

Frissítés: 2020. március 17-én a Raiffeisen Bank ügyfelei számára is elérhetővé vált az Apple Pay.

A Raiffeisen esetén az egyeztetések már folyamatban vannak, de nem áll rendelkezésükre információ a bevezetés időpontjáról:

Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.

UniCredit

Frissítés: 2021. október 19-én elindult az Unicredit Bank esetén az Apple Pay.

Az UniCreditnél is már folyamatban van a dolog, de egyelőre semmi konkrétum nincs:

Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is.

Egyéb

Van információd bármi más, fent fel nem sorolt banktól? Szólj hozzá a cikkhez a közösségi oldalunkon, és oszd meg a többi olvasóval is!

Legutóbbi frissítés: 2021.10.19.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pici pici says:

    Nekem a Takarék bank (régen FHB) azt irta valasznak pontosan hogy “Igen tudjuk hogy van és hogy mi az az apple pay,de tovabbi informacionk nincs” ,arra hogy varhato e a bevezetes Naluk azt mondtak hogy még szoba sem kerult esetukbe a dolog egyenlore

  2. Avatar for gusty gusty says:

    Jó kis kis cikk Az OTP-nek, dörzsölhetik a markukat a többiek bénázása miatt. Megyek is OTP számlát nyitni. :slight_smile: Mondjuk szerencsére van Erste hitelkártyám, az állítólag rövidesen használható lesz.
    Én az OTP helyében sokkal jobban ráfeküdtem volna a témára egy kampánnyal, számlanyitási akció, stb.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    exkluzivitásuk van egy ideig, ergo nem létkérdés tolni a kampányt – bár a főváros tele van a plakátjaikkal és egyéb hirdetéseikkel.

    a többi bank tehát nem a saját bénázásuk miatt nem indulhatott még el az Apple Pay-jel, hanem mert az OTP-t választotta az Apple elsőnek, és a többiek számára csak később engedélyezi ezt majd.

  4. Avatar for novisz novisz says:

    A Budapest Bank 2018.12.14-én még ezt írta nekem:
    “Tájékoztatjuk, hogy bankunk azonnal lehetővé teszi a mobilfizetés szolgáltatásunk használatát iPhone tulajdonos ügyfelei számára is, amint az Apple úgy dönt, hogy Apple Pay szolgáltatását bevezeti Magyarországon is, és ezáltal megteremti a lehetőségét. A kialakítás időpontjáról nincs lehetőségünk információval szolgálni.
    Addig szíves türelmét kérjük.”

    Tehát tudtak róla, lett volna idejük, de nem sietik el. :(:grinning:

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert mint írtuk, az OTP-nek egyelőre exkluzivitása van.

  6. Az Erste a sajat Erste MobilePay appjan keresztul fogja ezt csinalni ha jol gondolom es Androidon mar megy is - talan :sunglasses:

  7. Avatar for bacsk bacsk says:

    Nekem az MKB, ezt a választ adta:

    Tisztelt …!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Tájékoztatjuk, hogy Bankunkhoz is eljutott az a hír, mely szerint Magyarországon is elérhető a mobil telefonnal történő fizetés IOS-en. Az MKB Bank vizsgálja az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Biztosítjuk arról, hogy munkatársaink minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsák, hiszen Ügyfeleink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért fejlesztési munkálataink folyamatosak. Az MKB Pay jelenleg is fejlesztés alatta áll, ezért jelenleg még nem használható. Bízunk benne, hogy megújult MKB Pay szolgáltatásunk elnyeri majd tetszését.

    Személyes pénzügyeivel kapcsolatos további kérdések esetén …
    Tisztelettel:

  8. Avatar for vrdjns vrdjns says:

    Sberbank:

    Kedves János! Köszönjük, hogy írtál nekünk és a türelmedet is! Az Apple Pay fizetési megoldással kapcsolatban sajnos egyelőre nem tudunk pontos információkkal szolgálni. Amint elérhető lesz a szolgáltatás nálunk is, erről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket weboldalunkon és közösségi médiafelületeinken egyaránt. Előre is köszönjük a türelmed! Üdvözlettel, Sberbank

  9. Avatar for gusty gusty says:

    De miért van az OTP-nek exkluzivitása? Vagy miért pont az OTP-nek, mikor több olyan bank is van, amelyik más országokban már elérhetővé tette?
    Nem hinném, hogy az OTP szorongatja az Apple tökét. Az Apple-nek meg szerintem az az érdeke, hogy ha már elérhetővé tette, akkor minél többen használják, banktól függetlenül.
    Más országokban is volt exkluzív bank?
    Én inkább arra tippelnék, hogy az OTP volt az egyetlen, amelyik határidőre elkészült. Miért kell a K&H-nak még egy fél év? Az Erste állítólag júniusban indul és VISA-val is. Valószínűleg inkább a feltételek teljesítése lehet a háttérben. Persze ha van exkluzív szerződés, akkor annak a háttere is érdekelne. :slight_smile:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valószínűleg azért van az OTP-nek exkluzivitása, mert gondolom nekik van a legtöbb ügyfelük, és az Apple-nek ez volt fontos. de ezt várhatóan nem fogja elárulni sem az Apple, sem az OTP. meg igazából mindegy is, ha egyszer ez a helyzet, akkor ez van.

  11. Én meg mindig nehezen hiszem el, hogy az az ember aki valószínűleg aláírta azt a szerződést és jó eséllyel az egész projektet irányította, határozottan azt mondja egy sajtóeseményen, hogy nincs exkluzivitás amikor van.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én meg változatlanul nem tudok mást mondani, mint hogy a PR külön felhívott bennünket a sajtótájékoztató után, hogy ezt javítsuk ki, hogy nincs az OTP-nek exkluzivitása, mert bizony van.

  13. Sztem ő azt mondta, hogy erről nem beszélhet, legalábbis úgy emlékszem. Nem azt mondta hogy nincs.

  14. Avatar for Tici Tici says:

    Magnet Bank:

    Tájékoztatjuk, hogy jelenleg nincs információnk a szolgáltatás bevezetéséről Bankunknál. Amennyiben ez megtörténik, ügyfeleinket értesíteni fogjuk.

  15. Avatar for pici pici says:

    Azert van exkluzivitása,mert (ez is) politika :blush:

  16. Szép és jó az OTP exkluzivitása, de ha jól sejtem a MasterCard is méllyen a zsebébe nyúlhatott, mivel Visa-val nem működik. Úgyhogy pl én hiába vagyok OTP-s, cseszhetem.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy lesz később VISA is, de egyelőre csak MasterCard és Maestro. azt nem feszegették, hogy miért.

  18. Avatar for Szanya Szanya says:

    A Matávból lett a T-mobile náluk lehetett először iPhone- t kapni. Nem véletlenül. Ugyanígy lehet szerintem az OTP- nél is. Vagyis az erősebb kutya…

  19. 10 perc ügyintézés a kártyacsere, 3 nap múlva hozzá lehet adni a wallethoz az OTP appjából…

  20. A PR-os szempontjából exkluzív ez tény. De ők azt mondják ami marketing szempontból jól hangzik. Van a bankok közt “digitális bank”, meg “Európa digitális bajnoka” is. Kettőből az egyik sorra nyitja a nem digitális bankfiókokat, a másiknak meg droidon sincs mobilfizetése.

    A PR-os meg igen?

  21. Nem tudom, ettől még írtak nekünk, kiraktuk. Ennyi. OFF TOPIC engedjük el. :slight_smile:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    visszahallgattam a hangfelvételemet a sajtótájékoztatóról, és nem azt mondta a Csányi, amit a HWSW cikke ír: nem mondta, hogy ne lenne exkluzivitásuk, de valójában azt sem, hogy lenne. a HWSW cikke tehát hibás, mert olyan következtetést vont le, és írt tényként, ami igazából nem hangzott el.

    ez hangzott el pontosan – HWSW kérdése, Csányi válasza:
    – Engem az érdekelne, hogy valamilyen szinten exkluzív ez a szerződés, tehát mondjuk most más bank egy bizonyos ideig nem vezetheti ezt be, vagy ugye erről szó nincs is?
    – Annyit tudunk, hogy most jelen pillanatban mi vagyunk az egyetlenek.

    a PR-tól kértünk ezzel kapcsolatban egy újabb választ, amiben ismét csak azt írták: “Az információ változatlan: van exluzivitása az OTP Banknak.”.

    de igazából mindez tök lényegtelen, az ezen való pörgéstől nem lesz hamarabb másik banknál.

  23. Persze, azok most össze-vissza fúzionálnak egymással ebben az évben és “a nagy takarékbank” lesz, valszeg most a legkisebb bajuk is nagyobb annál, minthogy ezzel foglalkozzanak, sajnos :frowning:

  24. ha exkluziv, ha nem, a szomoru az, hogy csak naluk elerheto es van olyan bank, akiknel honapok fognak eltelni, mire bevezetik ha egyaltalan. sajna egy bankvaltas nem annyira egyszeru mint egy mobilszolgaltato valtas, ezert nem biztos h sokan valtanak hirtelen.
    igy a megjelenes utan 5 evvel, tetulassan elerhetove teve nagyon gaz, hogy legalabb azok a bankok nem tudnak viszonylag gyorsan kijonni vele, akiknel az anyabanknal mar megvannak a feltetelek. kozben meg kodositenek, semmi konkretumot elarulva.

  25. Számlanyitás az OTP-nèl kemény 25 percembe került.
    A jelenlegi szamlarol minden átutalása 1 perc.
    A régi számla megszüntetése mondjuk legyen szintén 25 perc.
    Ja, és a melóhelyen leadni az új számlaszámot egy email megírásnyi idő.
    Mi ezen a bonyolult?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mondjuk ha nincs nagy összeg, amit át kell mozgatni, nem akkora tragédia, de nagyobb összeg esetén már az átutalás költsége is izmos tud lenni. plusz a számlavezetési és egyéb díjak is kérdéses lehet adott esetben.

  27. Nagyobb összegű megtakarítások esetén prémium csomagok vannak, én pl olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy napi max 20millat belföldön ingyen utalok.
    Persze ezt bankja válogatja.
    De meghagytam a régi számlámat, kártyámat és nyitottam egy új számlát az OTP-nél, egy évig csak a havi zárási díj a többlet költség. Ennyi idő alatt sokminden történhet, addig kivárok, és kihasználom az ingyen utalás előnyeit :). Ha megtetszik az OTP akkor meg átcuccolok :).

  28. Avatar for buda05 buda05 says:

    Nyugat Takaréknak írtam emailt múltkor és ezt a választ kaptam:
    “Az Apple Pay szolgáltatás indulása 2019 év végéig nem várható.”
    Sőt hamarosan új mobilapp is várható tőlük.

  29. Pl az, hogy KATA-s vallalkozokent nem csak egy helyen kell megvaltoztatnod a szamlaszamod. Szinten ilyen vallalkozokent orulhetsz, ha egyaltalan nyithatsz szamlat, hiszen nem erkezik havi rendszeres munkaber a szamladra. En pl emaitt nem tudok Visa-rol Mastercardra sem valtani. Mivel tizenX eves szamlam van, ha az ujakra valtanek sokkal rosszabb konstrukciot kapnek havi rendszeres munkber hianyaban, mint amilyen szamlam most van. Igy marad a Visa es a varakozas. A Visa honlapjan a mobilfizetesnel szerepel mar par napja de a link egy Oops…hibaoldra vezet.

  30. KATA-s egyéni vállalkozóként (gondolom az áfa mentesség miatt válassztottad, mint mindenki) nyiss lakossági számlát. Azt pedig boldog-boldogtalan nyithat a legtöbb banknál már online is…

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mondjuk nem sokat könnyít azon, hogy hány helyen kell megváltoztatnod a számlaszámod (bár amikor megszűnt a céges számla kötelezősége, én meg is szüntettem a cégeset, mert csak szükségtelenül vitte a pénzt).

  32. Avatar for Czo Czo says:

    A bankkartya tipusanak/markajanak megvaltoztatasahoz, miert kell masik szamlat valtanod?

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehet, hogy az adott bank az adott számlacsomaghoz csak adott típusú kártyát kínál X okból?

  34. Avatar for Czo Czo says:

    A kimondott hitelkartya kontstrukciokon tul (tehat, pl Mastercard Gold csomagnak megfelelo konstrukciot es szolgaltatascsomagot nem kaphatsz VISA/Amex kartyaval), nem lehetne ilyen korlatozas. En mindenkeppen elbeszelgetnek az ugyintezovel.

  35. Ha valaki úgy érzi, hogy ez az utánjárás többe kerül, mint egy vállalati számlacsomagot fenntartartani… :smiley:

  36. Azért az a pár hét már elmúlt az Erste bank-nál. Tud valaki valami infót róla?

  37. Avatar for zzsola zzsola says:

    Én voltam pár napja Erste-nél személyesen. Hallgatnak az Apple Pay-ről. Android vonalon azt ígérték, hogy lesz Visa is, júniusban. Ők készen állnak a fejlesztéssel, a “pos terminálokat” kell frissíteni elmondásuk szerint, ez a banktól kívül álló probléma. Lehetséges, hogy ez a gond, mivel ez még mindig nem működik, úgy tudom az OTP-nél sem.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint az Apple Pay működéséhez semmit nem kell frissíteni a terminálon, azt ugyanis ugyanolyan érintős kártyaként érzékeli, mint ha a rendes kártyád lenne.

    az OTP nem mondott olyasmit, hogy azért ne menne a VISA, mert a terminálok frissítése kell hozzá, és még a VISA oldalán sem írnak ilyesmit, hanem csak annyit, hogy az érintéses fizetést támogató terminál kell hozzá: https://www.visa.hu/fizessen-visa-val/kiemelt-technologiak/visa-contactless.html

  39. Avatar for zzsola zzsola says:

    A gplayen a Erste MobilPay hozzászólásoknál írják a fejlesztők a felhasználói észrevételekre válaszolva, hogy az elfogadói oldal egy része nem tudja kezelni a VISA NFC tranzakciókat. Megnéztem több nagyobb bank honlapját, ahol van NFC fizetés, de VISA sehol nem szerepel Magyarországon, azt írják, hogy Master/Maestro kártyával működik.

  40. Avatar for Czo Czo says:

    Az OTP es a KH Visa kartyak contactless fizetese biztos, hogy mukodik itthon.

  41. Avatar for zzsola zzsola says:

    A kártyával működik az ERSTE-nél is a VISA érintéses fizetés. Napi szinten használom. Ahogy a banki tájékoztatókat olvastam, az derült ki számomra, hogy digitalizálni nem lehet. Szóval csak a Master/Maestro kártyákkal lehet “telefonnal” fizetni más banknál is. Meglátjuk mi lesz, lassan júni 30 :slightly_smiling_face:.

  42. Avatar for Czo Czo says:

    Van britt Apple Pay kompatibilis kartyam. Tehat technikailag ez is megy.

  43. Két dolog:

    1. Valószínű a hazai ERSTE informatikai rendszere még nem áll készen a kártyák digitalizálására illetve a clearing rendszer sem.

    2. Apple és OTP exkluzivitás.

  44. Nagyon úgy néz ki, hogy nem indul júniusban. Akkor minek hírleveleztek, hogy heteken belül elindul. :frowning: . Tegnap válaszoltak az Erstenel, hogy folyamatos fejlesztések vannak és nem tud időpontot mondani. Az indulás előtt jelezni fogják.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “heteken belül” nem egyenlő azzal, hogy “júniusban”.

  46. Persze, hogy nem egyenlő azzal májusban írták, hogy heteken belül tehát az kevesebb mint hónapokon belül tehát akkor nem heteken belül kellett volna írniuk hanem hónapokon belül. :slight_smile:

  47. Nekem a heteken belülre mint fogalom belefér a 6-8 hét is… Az még technológiai szemmel szerintem belefér…

  48. nem lesz itt indulas sehol, se revolut, se masik banknal amig az otp exkluzivitas a nyakunkon van. addig lehet szepen beballagni az otp-be ha akarsz valamit.

  49. most mar csak azt szeretnem tudni hogy ez az exkluzivitas mennyi ido. hetek, honapok?

  50. Avatar for Czo Czo says:

    Ez szerintem uzleti titok, igy nem fog kiderulni.

  51. Magnet banknál egyből elindul a reklám, de olyan magyarosch… kicsit savanyú és kicsit sárga…

    Nem, egyelőre nics tervben, de tök jó, hogy itt vagy, mert ha nálunk bankolsz, véded a fákat… és hallottad már, hogy felajánlást tehetsz ide meg oda? NA! Ezzel is ki vagyunk segítve a vízből…

  52. Avatar for zzsola zzsola says:

    Végül is az exkluzivitás mindkét félnek jól jöhetett. Azt mondja az OTP, hogy vannak kis bankok, ahonnan az ügyfelek átmennek hozzájuk, mert szeretnék az Apple Pay-t használni. Ez ugye jó az Apple-nek is. Aki meg olyan banknál vezeti a számláját, ahol esélyes a szolgáltatás bevezetése (mondjuk eleve működik már a szomszédos országokban pl.: Erste) azok meg kivárnak. Az Apple-nek ez mindegy, mert így is, úgy is használni fogod a szolgáltatását, max kicsit később. Szóval ezen az OTP nyerheti a legtöbbet, az Apple meg kb. nem veszít semmit.

  53. Avatar for kdev kdev says:

    Most voltam Erste bankfiokban es erdeklodtem az Apple Pay felol: Valoszinuleg kedden (07.02) indul a tortenet, a marketing szerkezet kezd beindulni (lasd Erste nyitolap).

  54. ha minden jol megy akkor ezek szerint 2-an lejar az otp exkluzivitas

  55. Avatar for zzsola zzsola says:

    Twitteren annyit írt az ErsteGroup tegnap, hogy érdemes várni. Aztán ma megjelent ez a “júli 2” a honlapon, ami kb 1,5-2 órán keresztül lehetett fent. Mivel konkrét infót közöltek, szerintem indulni fog. A szlovák indulást is hasonlóan reklámozták. Nem volt fent állandóan a honlapon. Én nem adom fel a reményt :grinning:

  56. en nem vagyok erste-s (sem) de varom h lejarjon az exkluzivitas, talan a revolut is engedelyezi, addig amig az en bankomnal (unicredit) nem elerheto tudom hasznalni

  57. Hátha a két bankkal együtt jön a Revolut is :wink:
    A remény hal meg utoljára…

  58. Készítettem egy térképet Apple Pay vs. Revolut témában:

    (2019.06.28. állapot, ha hiba volna benne szóljatok)

    Tehát 4 ország van ahol van Apple Pay, de a Revolut még nem támogatja / nem támogathatja

    • Magyarország (egy bank: OTP)
    • Luxemburg (egy bank: BGL BNP Paribas)
    • Hollandia (egy bank: ING)
    • Lichtenstein (három bank: Cornèrcard, Monese, N26)

    Ez azt erősíti, hogy az első három országban több mint valószínűsíthető, hogy az első szereplő kizárolagosságot kért/kapott az Apple-től.

    Lehet, hogy nem egyértelmű, de a zöld + piros együtt kiadja az összes országot európában (-Ukrajna*, -Oroszország*), ahol van Apple Pay bármilyen bank számára is.

    *Ukrajnában és Oroszországban az Apple Pay nagyon sok bank számára elérhető, de ezek között nincs a Revolut jelenleg, sőt Revolut regisztrációkor az oroszországi nemzetközi előhívószám nem is szerepel a választhatók között.

  59. Kiváncsian várom, hogy júli 2-án a Revolut is belép-e itthon.

  60. Aznap, nem hiszem, de pár napon belül el tudom hinni.

  61. Tartok tőle, hogy összevárnak pár országot…

  62. Mint végfelhasználó tökre megértem a frusztrációt. Mint szakember: én sem csinálnám másképp.

  63. Az publikus melyik iStyle?

  64. Andrassy lesz majd

  65. Ha összevárás, akkor

    • vagy megvárják amíg lejár a vélhető exkluzívitás Hollandiában és Belgiumban is az még pár hét (feltéve, ha ott is ugyanannyi kértek/kaptak, mint az OTP),
    • vagy csak egy következő körös Apple általi bővítésnél térnek vissza ránk (ez viszont lehet a távoli jövő is, mivel ha jól nézem most már csak EU-n kívüli európai országok maradtak ki az Apple általi bővítésből)

    Meglátjuk: pár nap, vagy pár hét, vagy pár… :smile:

  66. Szerintem amint híre megy majd a nemzetközi sajtóban annak, hogy “lehet”, az első adandó alkalommal engedni fogják.

    Neki is érdeke, nekünk is, technológiailag pedig már semmit nem kell érte tennie.

  67. Az egyszer biztos, hogy a Revolutnál ez már nem egy technikai kérdés. Logikailag, ha 2-án már már nincs itthon OTP exkluzívitás, akkor ez a Revolutnak már zöld lámpa, de kérdés, hogy egy országért mozdulnak-e.

  68. Avatar for Czo Czo says:

    Vajon ezzel el fog indulni az OTP-nel is a VISA tamogatas?

  69. Avatar for kdev kdev says:

    Erste Appot nem kene/illene frissiteni az Apple Pay supporthoz? Tobbi bank mar korabban kiadta a wallet-supportot az appjukhoz.

  70. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nem kell app, hogy mukodjon az apple pay.
    az csak egy lehetoseg, hogy appbol add hozza a kartyat, semmi tobb.

  71. Avatar for kdev kdev says:

    Az stimm, csak furan hat, hogy ok app “nelkul” indulnak. Bar Androidon a MobilePay is ugy ment ki, hogy aznap beharangoztak, aztan az app par nap alatt ert ki play storeba.

  72. A Cib-ről nincs senkinek sem infója? Most akkor ők is indulnak holnap vagy nem?

  73. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a CIB-től nekünk nem érkezett sajtómeghívó, így szerintem ők nem indulnak holnap.

  74. Azt a flyert szerintem csak sikerült félreértelmezni, nem a dátum mellé van írva a CIB (se a K&H), hanem a 2 időpont között, ami reális hiszen a CIB azt mondta, hogy július-augusztus, a flyeren pedig a 07.02 és 09.12 közötti résznél van feltüntetve a CIB…

  75. Ezt az értelmezést erősíti az alászínezés is :frowning:

  76. Avatar for b01 b01 says:

    Talán azért az jelenthet valamit, hogy csak Apple eszközök jelentek meg a CIB honlapján. Watch korábban biztosan nem volt fenn. Bár lehet ez már az összeesküvés-elméletek szintje :smiley:

  77. Szerintem nem volt ennyi. Nem akarok táptalajt adni de lehet nem véletlen.

  78. Erste weboldala le van kapcsolva.

  79. Avatar for zzsola zzsola says:

    Erste Visa kártya regisztrálva, telefonon és órán is :slight_smile:

  80. Mastercardot nekem nem engedi meg… :frowning:
    Update: MC Hitelkartya siker :slight_smile:

  81. Revolut magyar címmel továbbra sem :frowning:

  82. Avatar for mark.t mark.t says:

    Fel sem keltek még, adj nekik egy pár napot :smiley:

  83. Volt valami erdekes a sajtotajekoztaton amugy?

  84. Kiprobaltam, siker! Granit is mukodik.

  85. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó és az OTP-nél élnek már a VISA kártyák erre a feladatra? Vagy arra még várhatnak akik megtartották?

  86. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sehol nem volt szó arról, hogy az OTP-nél ezzel lenne Visa kártyával is Apple Pay.

  87. Az OTP-nél más gondok vannak a VISA kártyák kapcsán, nem technikai.

  88. Avatar for dokk dokk says:

    Én otps vagyok, de örülök, hogy a másik két bank ügyfelei is használhatják mától. Már csak a Revolut hiányzik a sorból.

  89. Avatar for gunar gunar says:

    De volt kicsit feljebb m,ás is feltette de még az indulás (Erste) előtt a kérdést. Engem pont nem érint, de gondoltam vki hátha tudja és ezzel segít akiknek maradt VISA zsugájuk.

  90. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az, hogy az Ersténél van Visa, semmit nem jelent az OTP esetén.

  91. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom nem is ez volt a kérdés, hogy azért mert, csak egy kérdés volt, hátha. :flushed:

  92. Avatar for grego grego says:

    Nagyon idegesítő, már minden szomszédős országban működik Revolutal az Apple Pay csak nálunk nem. Az OTP exkluzivitásnak is vége, szóval nem értem mire várnak még, vagy mi van a háttérben :confused:

  93. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megkérdeztem, nem válaszoltak rá.

  94. Tartok tőle, hogy összevárnak Luxemburggal és Hollandiával. Mindkettőnél vélelmezhetően exkluzívtással van jelenleg egy-egy bank. Utoljára Hollandia csatlakozott június 11. körül, ha nekik is annyi az exkluzívitásuk, akkor ebből augusztus eleje környéke jön ki…

  95. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    elvileg megint mukodik a revolutos apple pay.
    bar nekem meg egyik kartyat sem sikerult hozzaadni.
    esetleg erdemes megprobalni.

  96. Avatar for grego grego says:

    Semmi hivatalos bejelentés nem volt, szóval szerintem max valami bug folyamán tudja valaki hozzá adni :smiley:

  97. Mit értesz az alatt, hogy elvileg?
    Most újra próbáltam hozzáadni a fizikai kártyát, de nem sikerült ezt adja rá:

    Miközben már ma legalább frissült a tegnapi állapot szerint Mo. státusza:

    Igen, próbáltam a készülék újraindítást is :slight_smile:

  98. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ugy ertem az elvileget, hogy most a kollega hozza tudta adni a kartyajat.

  99. Ez érdekes… hátha…
    Magyar címmel, régióval, stb?
    Fizikai vagy a virtuális kártyával?

  100. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    semmi trukkozes nem volt.
    premium mc kartyat adott hozza.
    bar, az oraval nem sikerult.

  101. Vmit hegesztenek…
    Aztán legfeljebb visszavonják :sunglasses:

  102. Ha van időtök, kedvetek kipróbálnátok, hogy egy magyar nem támogatott kártya sikertelen hozzáadását követően megjelenő tájékoztató ablakban nálatok mit ír, hogy mely bankok érhetők el Mo-n. (lásd fentebbi hszemben hivatkozott képernyőkép)

  103. Avatar for athee athee says:

    Nekem ugyanaz jön fel, mint nálad.

  104. Köszi az infót.
    Revoluttal próbálkoztál? Sikerült esetleg?

  105. Avatar for athee athee says:

    Igen, azzal, de nem adta hozzá sajnos

  106. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tök mindegy, mit ír, mert még az Erste és a GRÁNIT sem szerepel ott, mert az Apple-nél nem frissítették a magyarra fordított oldalt – míg az angol nyelvűn ott van mindhárom bank Magyarország esetén.

  107. Pont ezért én már csak az angolt nézem, mert az kisebb késéssel frissül :wink:

  108. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de akkor nem értem, mit számít, hogy mit ír ki, ha egyszer nem mérvadó a magyar nyelvű.

  109. Azt a weboldal kapcsán írtam.
    Az látszik, hogy a weboldal csak követi az eseményeket. (a magyar nagyobb késéssel)
    Az volt a hipotézisem, hogy amit a walletben ír ki az viszont szoros összefüggésben van azzal, hogy sikeres-e a regisztráció vagy sem. Ezért kérdeztem, hogy akinek sikerült a Revolutot ma regisztrálni, annak mit ír ki. Visszanézve az eseményeket viszont valószínű, hogy ez a szöveg is csak követi az eseményeket.

  110. Nekem a VISA kártyámat kérdés nélkül elutasítja, a MasterCard-al pedig csak simán hibára fut.

  111. Lehet, hogy egy új virtuális kártyával kellene megpróbálni?

  112. Azzal se megy.

  113. Nem támogatott.

  114. Akkor nincs más hatra mint várni…
    De utálom

  115. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    igen, rola beszeltem. :smiley:

  116. Avatar for grego grego says:

    Revolut-al nekem újra működik Apple Pay! Frissíteni kell 6.0-ra.

  117. Avatar for reszi reszi says:

    Valóban megjelent a tárcához való hozzáadás lehetősége egy pénteken érkezett kártyával bármiféle trükközés nélkül, viszont azt írja, hogy még nem támogatja, mikor hozzáadásra kerülne sor.
    Kiindulva az előző 2 bank launchjából, csak nem ismételten hajnaltól/reggeltől/délelőttől lesz lehetőség a sikeres hozzáadásra?

  118. Avatar for reszi reszi says:

    Az is volt/van még ezt megelőzően, próbáltam is, de ugyanaz a gebasz.
    Órán egyelőre még csak a fizikait próbáltam, végeredmény ugyanaz, mint telefonon a két kártya esetében. :smile:
    Annyira nem lényeges, Simple-lel elleszek még reggelig, csak most így felspanolt alvás előtt a dolog.

  119. Avatar for dokk dokk says:

    Megy nálam is mind a kettő hibátlanul.

  120. ez tök jó, csak még nem lehet hozzáadni a kártyát…

  121. Ami esetleg sok ausztriában dolgozót érinthet, hogy az osztrák raiffeisennél is elindult dec. 4-én az ApplePay. Próbáltam is, működik!!!

  122. Avatar for wckr wckr says:

    Az Unicreditnel mar megjelent egy pdf, de kerdesemre egy egyszeru fiokban meg nem tudtak valaszolni, hogy mikor indul. Linket sajnos nem enged a szifon betenni.

  123. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wckr ez szegény annyira gyönyörű, hogy jár érte legalább egy “lyézuschom”.

  124. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen már igazán itthon is bevezethetnék, bár amennyire szabadulna (ahogy ez kinéz) innen a bankjuk, hát én nem fűzök ehhez sok reményt. Igaz nekem csak arra kellene mikor az egyik haverom céges zsugáját használom elvétve nekik vásárolni ezt-azt, nem kellene osztozni a kártyán, hanem maradhatna nála én meg tolnám a Pay-jel.

  125. Avatar for expa expa says:

    Takarék Bank esetén a CURVE kártyát kell használni és máris működik az Apple Pay :slight_smile:

  126. Bármilyen itthoni bank esetében (ahol nincs Apple Pay) kerülő megoldás a Curve.

  127. Avatar for expa expa says:

    Ezt hogyan kell érteni?

  128. Avatar for gunar gunar says:

    Teljesen jól működő dolog, használom és az utólagosan másik kártyára átvezetés is jól működik, teszteltem egy vásárlás után pár nappal.

  129. Avatar for expa expa says:

    Ezt tudtam, csak furán fogalmazott a kolléga de már értem :slight_smile:

  130. Avatar for asrob asrob says:

    A TransferWise által kibocsátott MasterCard kártyát is hozzá lehet már adni.

  131. Avatar for N0R N0R says:

    Elméletileg mennek a VISA kártyák is a K&H-nál, bár nekem a VISA gold debit még nem digitalizálható :thinking:

  132. Avatar for alali alali says:

    Valószínűleg ez lehet, én is erre gondoltam, a weboldalukon erre vonatkozólag nem volt tájékoztatás semmi.

  133. Avatar for alali alali says:

    Mai nappal élesedett az Unicreditnél is az Apple Pay

  134. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ezek a malmok bárkié is, elég lassan őröltek.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for kdev Avatar for N0R Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for mark.t Avatar for parti78 Avatar for Agent_H Avatar for lacroir Avatar for grego Avatar for reszi Avatar for zzsola Avatar for kistamas Avatar for gusty Avatar for kukac7 Avatar for kicsihuszar Avatar for Toxinka Avatar for onderon Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pici pici says:

    Nekem a Takarék bank (régen FHB) azt irta valasznak pontosan hogy “Igen tudjuk hogy van és hogy mi az az apple pay,de tovabbi informacionk nincs” ,arra hogy varhato e a bevezetes Naluk azt mondtak hogy még szoba sem kerult esetukbe a dolog egyenlore

  2. Avatar for gusty gusty says:

    Jó kis kis cikk Az OTP-nek, dörzsölhetik a markukat a többiek bénázása miatt. Megyek is OTP számlát nyitni. :slight_smile: Mondjuk szerencsére van Erste hitelkártyám, az állítólag rövidesen használható lesz.
    Én az OTP helyében sokkal jobban ráfeküdtem volna a témára egy kampánnyal, számlanyitási akció, stb.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    exkluzivitásuk van egy ideig, ergo nem létkérdés tolni a kampányt – bár a főváros tele van a plakátjaikkal és egyéb hirdetéseikkel.

    a többi bank tehát nem a saját bénázásuk miatt nem indulhatott még el az Apple Pay-jel, hanem mert az OTP-t választotta az Apple elsőnek, és a többiek számára csak később engedélyezi ezt majd.

  4. Avatar for novisz novisz says:

    A Budapest Bank 2018.12.14-én még ezt írta nekem:
    “Tájékoztatjuk, hogy bankunk azonnal lehetővé teszi a mobilfizetés szolgáltatásunk használatát iPhone tulajdonos ügyfelei számára is, amint az Apple úgy dönt, hogy Apple Pay szolgáltatását bevezeti Magyarországon is, és ezáltal megteremti a lehetőségét. A kialakítás időpontjáról nincs lehetőségünk információval szolgálni.
    Addig szíves türelmét kérjük.”

    Tehát tudtak róla, lett volna idejük, de nem sietik el. :(:grinning:

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert mint írtuk, az OTP-nek egyelőre exkluzivitása van.

  6. Az Erste a sajat Erste MobilePay appjan keresztul fogja ezt csinalni ha jol gondolom es Androidon mar megy is - talan :sunglasses:

  7. Avatar for bacsk bacsk says:

    Nekem az MKB, ezt a választ adta:

    Tisztelt …!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Tájékoztatjuk, hogy Bankunkhoz is eljutott az a hír, mely szerint Magyarországon is elérhető a mobil telefonnal történő fizetés IOS-en. Az MKB Bank vizsgálja az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Biztosítjuk arról, hogy munkatársaink minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsák, hiszen Ügyfeleink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért fejlesztési munkálataink folyamatosak. Az MKB Pay jelenleg is fejlesztés alatta áll, ezért jelenleg még nem használható. Bízunk benne, hogy megújult MKB Pay szolgáltatásunk elnyeri majd tetszését.

    Személyes pénzügyeivel kapcsolatos további kérdések esetén …
    Tisztelettel:

  8. Avatar for vrdjns vrdjns says:

    Sberbank:

    Kedves János! Köszönjük, hogy írtál nekünk és a türelmedet is! Az Apple Pay fizetési megoldással kapcsolatban sajnos egyelőre nem tudunk pontos információkkal szolgálni. Amint elérhető lesz a szolgáltatás nálunk is, erről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket weboldalunkon és közösségi médiafelületeinken egyaránt. Előre is köszönjük a türelmed! Üdvözlettel, Sberbank

  9. Avatar for gusty gusty says:

    De miért van az OTP-nek exkluzivitása? Vagy miért pont az OTP-nek, mikor több olyan bank is van, amelyik más országokban már elérhetővé tette?
    Nem hinném, hogy az OTP szorongatja az Apple tökét. Az Apple-nek meg szerintem az az érdeke, hogy ha már elérhetővé tette, akkor minél többen használják, banktól függetlenül.
    Más országokban is volt exkluzív bank?
    Én inkább arra tippelnék, hogy az OTP volt az egyetlen, amelyik határidőre elkészült. Miért kell a K&H-nak még egy fél év? Az Erste állítólag júniusban indul és VISA-val is. Valószínűleg inkább a feltételek teljesítése lehet a háttérben. Persze ha van exkluzív szerződés, akkor annak a háttere is érdekelne. :slight_smile:

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valószínűleg azért van az OTP-nek exkluzivitása, mert gondolom nekik van a legtöbb ügyfelük, és az Apple-nek ez volt fontos. de ezt várhatóan nem fogja elárulni sem az Apple, sem az OTP. meg igazából mindegy is, ha egyszer ez a helyzet, akkor ez van.

  11. Én meg mindig nehezen hiszem el, hogy az az ember aki valószínűleg aláírta azt a szerződést és jó eséllyel az egész projektet irányította, határozottan azt mondja egy sajtóeseményen, hogy nincs exkluzivitás amikor van.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én meg változatlanul nem tudok mást mondani, mint hogy a PR külön felhívott bennünket a sajtótájékoztató után, hogy ezt javítsuk ki, hogy nincs az OTP-nek exkluzivitása, mert bizony van.

  13. Sztem ő azt mondta, hogy erről nem beszélhet, legalábbis úgy emlékszem. Nem azt mondta hogy nincs.

  14. Avatar for Tici Tici says:

    Magnet Bank:

    Tájékoztatjuk, hogy jelenleg nincs információnk a szolgáltatás bevezetéséről Bankunknál. Amennyiben ez megtörténik, ügyfeleinket értesíteni fogjuk.

  15. Avatar for pici pici says:

    Azert van exkluzivitása,mert (ez is) politika :blush:

  16. Szép és jó az OTP exkluzivitása, de ha jól sejtem a MasterCard is méllyen a zsebébe nyúlhatott, mivel Visa-val nem működik. Úgyhogy pl én hiába vagyok OTP-s, cseszhetem.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy lesz később VISA is, de egyelőre csak MasterCard és Maestro. azt nem feszegették, hogy miért.

  18. Avatar for Szanya Szanya says:

    A Matávból lett a T-mobile náluk lehetett először iPhone- t kapni. Nem véletlenül. Ugyanígy lehet szerintem az OTP- nél is. Vagyis az erősebb kutya…

  19. 10 perc ügyintézés a kártyacsere, 3 nap múlva hozzá lehet adni a wallethoz az OTP appjából…

  20. A PR-os szempontjából exkluzív ez tény. De ők azt mondják ami marketing szempontból jól hangzik. Van a bankok közt “digitális bank”, meg “Európa digitális bajnoka” is. Kettőből az egyik sorra nyitja a nem digitális bankfiókokat, a másiknak meg droidon sincs mobilfizetése.

    A PR-os meg igen?

  21. Nem tudom, ettől még írtak nekünk, kiraktuk. Ennyi. OFF TOPIC engedjük el. :slight_smile:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    visszahallgattam a hangfelvételemet a sajtótájékoztatóról, és nem azt mondta a Csányi, amit a HWSW cikke ír: nem mondta, hogy ne lenne exkluzivitásuk, de valójában azt sem, hogy lenne. a HWSW cikke tehát hibás, mert olyan következtetést vont le, és írt tényként, ami igazából nem hangzott el.

    ez hangzott el pontosan – HWSW kérdése, Csányi válasza:
    – Engem az érdekelne, hogy valamilyen szinten exkluzív ez a szerződés, tehát mondjuk most más bank egy bizonyos ideig nem vezetheti ezt be, vagy ugye erről szó nincs is?
    – Annyit tudunk, hogy most jelen pillanatban mi vagyunk az egyetlenek.

    a PR-tól kértünk ezzel kapcsolatban egy újabb választ, amiben ismét csak azt írták: “Az információ változatlan: van exluzivitása az OTP Banknak.”.

    de igazából mindez tök lényegtelen, az ezen való pörgéstől nem lesz hamarabb másik banknál.

  23. Persze, azok most össze-vissza fúzionálnak egymással ebben az évben és “a nagy takarékbank” lesz, valszeg most a legkisebb bajuk is nagyobb annál, minthogy ezzel foglalkozzanak, sajnos :frowning:

  24. ha exkluziv, ha nem, a szomoru az, hogy csak naluk elerheto es van olyan bank, akiknel honapok fognak eltelni, mire bevezetik ha egyaltalan. sajna egy bankvaltas nem annyira egyszeru mint egy mobilszolgaltato valtas, ezert nem biztos h sokan valtanak hirtelen.
    igy a megjelenes utan 5 evvel, tetulassan elerhetove teve nagyon gaz, hogy legalabb azok a bankok nem tudnak viszonylag gyorsan kijonni vele, akiknel az anyabanknal mar megvannak a feltetelek. kozben meg kodositenek, semmi konkretumot elarulva.

  25. Számlanyitás az OTP-nèl kemény 25 percembe került.
    A jelenlegi szamlarol minden átutalása 1 perc.
    A régi számla megszüntetése mondjuk legyen szintén 25 perc.
    Ja, és a melóhelyen leadni az új számlaszámot egy email megírásnyi idő.
    Mi ezen a bonyolult?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mondjuk ha nincs nagy összeg, amit át kell mozgatni, nem akkora tragédia, de nagyobb összeg esetén már az átutalás költsége is izmos tud lenni. plusz a számlavezetési és egyéb díjak is kérdéses lehet adott esetben.

  27. Nagyobb összegű megtakarítások esetén prémium csomagok vannak, én pl olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy napi max 20millat belföldön ingyen utalok.
    Persze ezt bankja válogatja.
    De meghagytam a régi számlámat, kártyámat és nyitottam egy új számlát az OTP-nél, egy évig csak a havi zárási díj a többlet költség. Ennyi idő alatt sokminden történhet, addig kivárok, és kihasználom az ingyen utalás előnyeit :). Ha megtetszik az OTP akkor meg átcuccolok :).

  28. Avatar for buda05 buda05 says:

    Nyugat Takaréknak írtam emailt múltkor és ezt a választ kaptam:
    “Az Apple Pay szolgáltatás indulása 2019 év végéig nem várható.”
    Sőt hamarosan új mobilapp is várható tőlük.

  29. Pl az, hogy KATA-s vallalkozokent nem csak egy helyen kell megvaltoztatnod a szamlaszamod. Szinten ilyen vallalkozokent orulhetsz, ha egyaltalan nyithatsz szamlat, hiszen nem erkezik havi rendszeres munkaber a szamladra. En pl emaitt nem tudok Visa-rol Mastercardra sem valtani. Mivel tizenX eves szamlam van, ha az ujakra valtanek sokkal rosszabb konstrukciot kapnek havi rendszeres munkber hianyaban, mint amilyen szamlam most van. Igy marad a Visa es a varakozas. A Visa honlapjan a mobilfizetesnel szerepel mar par napja de a link egy Oops…hibaoldra vezet.

  30. KATA-s egyéni vállalkozóként (gondolom az áfa mentesség miatt válassztottad, mint mindenki) nyiss lakossági számlát. Azt pedig boldog-boldogtalan nyithat a legtöbb banknál már online is…

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mondjuk nem sokat könnyít azon, hogy hány helyen kell megváltoztatnod a számlaszámod (bár amikor megszűnt a céges számla kötelezősége, én meg is szüntettem a cégeset, mert csak szükségtelenül vitte a pénzt).

  32. Avatar for Czo Czo says:

    A bankkartya tipusanak/markajanak megvaltoztatasahoz, miert kell masik szamlat valtanod?

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    lehet, hogy az adott bank az adott számlacsomaghoz csak adott típusú kártyát kínál X okból?

  34. Avatar for Czo Czo says:

    A kimondott hitelkartya kontstrukciokon tul (tehat, pl Mastercard Gold csomagnak megfelelo konstrukciot es szolgaltatascsomagot nem kaphatsz VISA/Amex kartyaval), nem lehetne ilyen korlatozas. En mindenkeppen elbeszelgetnek az ugyintezovel.

  35. Ha valaki úgy érzi, hogy ez az utánjárás többe kerül, mint egy vállalati számlacsomagot fenntartartani… :smiley:

  36. Azért az a pár hét már elmúlt az Erste bank-nál. Tud valaki valami infót róla?

  37. Avatar for zzsola zzsola says:

    Én voltam pár napja Erste-nél személyesen. Hallgatnak az Apple Pay-ről. Android vonalon azt ígérték, hogy lesz Visa is, júniusban. Ők készen állnak a fejlesztéssel, a “pos terminálokat” kell frissíteni elmondásuk szerint, ez a banktól kívül álló probléma. Lehetséges, hogy ez a gond, mivel ez még mindig nem működik, úgy tudom az OTP-nél sem.

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    legjobb tudomásom szerint az Apple Pay működéséhez semmit nem kell frissíteni a terminálon, azt ugyanis ugyanolyan érintős kártyaként érzékeli, mint ha a rendes kártyád lenne.

    az OTP nem mondott olyasmit, hogy azért ne menne a VISA, mert a terminálok frissítése kell hozzá, és még a VISA oldalán sem írnak ilyesmit, hanem csak annyit, hogy az érintéses fizetést támogató terminál kell hozzá: https://www.visa.hu/fizessen-visa-val/kiemelt-technologiak/visa-contactless.html

  39. Avatar for zzsola zzsola says:

    A gplayen a Erste MobilPay hozzászólásoknál írják a fejlesztők a felhasználói észrevételekre válaszolva, hogy az elfogadói oldal egy része nem tudja kezelni a VISA NFC tranzakciókat. Megnéztem több nagyobb bank honlapját, ahol van NFC fizetés, de VISA sehol nem szerepel Magyarországon, azt írják, hogy Master/Maestro kártyával működik.

  40. Avatar for Czo Czo says:

    Az OTP es a KH Visa kartyak contactless fizetese biztos, hogy mukodik itthon.

  41. Avatar for zzsola zzsola says:

    A kártyával működik az ERSTE-nél is a VISA érintéses fizetés. Napi szinten használom. Ahogy a banki tájékoztatókat olvastam, az derült ki számomra, hogy digitalizálni nem lehet. Szóval csak a Master/Maestro kártyákkal lehet “telefonnal” fizetni más banknál is. Meglátjuk mi lesz, lassan júni 30 :slightly_smiling_face:.

  42. Avatar for Czo Czo says:

    Van britt Apple Pay kompatibilis kartyam. Tehat technikailag ez is megy.

  43. Két dolog:

    1. Valószínű a hazai ERSTE informatikai rendszere még nem áll készen a kártyák digitalizálására illetve a clearing rendszer sem.

    2. Apple és OTP exkluzivitás.

  44. Nagyon úgy néz ki, hogy nem indul júniusban. Akkor minek hírleveleztek, hogy heteken belül elindul. :frowning: . Tegnap válaszoltak az Erstenel, hogy folyamatos fejlesztések vannak és nem tud időpontot mondani. Az indulás előtt jelezni fogják.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a “heteken belül” nem egyenlő azzal, hogy “júniusban”.

  46. Persze, hogy nem egyenlő azzal májusban írták, hogy heteken belül tehát az kevesebb mint hónapokon belül tehát akkor nem heteken belül kellett volna írniuk hanem hónapokon belül. :slight_smile:

  47. Nekem a heteken belülre mint fogalom belefér a 6-8 hét is… Az még technológiai szemmel szerintem belefér…

  48. nem lesz itt indulas sehol, se revolut, se masik banknal amig az otp exkluzivitas a nyakunkon van. addig lehet szepen beballagni az otp-be ha akarsz valamit.

  49. most mar csak azt szeretnem tudni hogy ez az exkluzivitas mennyi ido. hetek, honapok?

  50. Avatar for Czo Czo says:

    Ez szerintem uzleti titok, igy nem fog kiderulni.

  51. Magnet banknál egyből elindul a reklám, de olyan magyarosch… kicsit savanyú és kicsit sárga…

    Nem, egyelőre nics tervben, de tök jó, hogy itt vagy, mert ha nálunk bankolsz, véded a fákat… és hallottad már, hogy felajánlást tehetsz ide meg oda? NA! Ezzel is ki vagyunk segítve a vízből…

  52. Avatar for zzsola zzsola says:

    Végül is az exkluzivitás mindkét félnek jól jöhetett. Azt mondja az OTP, hogy vannak kis bankok, ahonnan az ügyfelek átmennek hozzájuk, mert szeretnék az Apple Pay-t használni. Ez ugye jó az Apple-nek is. Aki meg olyan banknál vezeti a számláját, ahol esélyes a szolgáltatás bevezetése (mondjuk eleve működik már a szomszédos országokban pl.: Erste) azok meg kivárnak. Az Apple-nek ez mindegy, mert így is, úgy is használni fogod a szolgáltatását, max kicsit később. Szóval ezen az OTP nyerheti a legtöbbet, az Apple meg kb. nem veszít semmit.

  53. Avatar for kdev kdev says:

    Most voltam Erste bankfiokban es erdeklodtem az Apple Pay felol: Valoszinuleg kedden (07.02) indul a tortenet, a marketing szerkezet kezd beindulni (lasd Erste nyitolap).

  54. ha minden jol megy akkor ezek szerint 2-an lejar az otp exkluzivitas

  55. Avatar for zzsola zzsola says:

    Twitteren annyit írt az ErsteGroup tegnap, hogy érdemes várni. Aztán ma megjelent ez a “júli 2” a honlapon, ami kb 1,5-2 órán keresztül lehetett fent. Mivel konkrét infót közöltek, szerintem indulni fog. A szlovák indulást is hasonlóan reklámozták. Nem volt fent állandóan a honlapon. Én nem adom fel a reményt :grinning:

  56. en nem vagyok erste-s (sem) de varom h lejarjon az exkluzivitas, talan a revolut is engedelyezi, addig amig az en bankomnal (unicredit) nem elerheto tudom hasznalni

  57. Hátha a két bankkal együtt jön a Revolut is :wink:
    A remény hal meg utoljára…

  58. Készítettem egy térképet Apple Pay vs. Revolut témában:

    (2019.06.28. állapot, ha hiba volna benne szóljatok)

    Tehát 4 ország van ahol van Apple Pay, de a Revolut még nem támogatja / nem támogathatja

    • Magyarország (egy bank: OTP)
    • Luxemburg (egy bank: BGL BNP Paribas)
    • Hollandia (egy bank: ING)
    • Lichtenstein (három bank: Cornèrcard, Monese, N26)

    Ez azt erősíti, hogy az első három országban több mint valószínűsíthető, hogy az első szereplő kizárolagosságot kért/kapott az Apple-től.

    Lehet, hogy nem egyértelmű, de a zöld + piros együtt kiadja az összes országot európában (-Ukrajna*, -Oroszország*), ahol van Apple Pay bármilyen bank számára is.

    *Ukrajnában és Oroszországban az Apple Pay nagyon sok bank számára elérhető, de ezek között nincs a Revolut jelenleg, sőt Revolut regisztrációkor az oroszországi nemzetközi előhívószám nem is szerepel a választhatók között.

  59. Kiváncsian várom, hogy júli 2-án a Revolut is belép-e itthon.

  60. Aznap, nem hiszem, de pár napon belül el tudom hinni.

  61. Tartok tőle, hogy összevárnak pár országot…

  62. Mint végfelhasználó tökre megértem a frusztrációt. Mint szakember: én sem csinálnám másképp.

  63. Az publikus melyik iStyle?

  64. Andrassy lesz majd

  65. Ha összevárás, akkor

    • vagy megvárják amíg lejár a vélhető exkluzívitás Hollandiában és Belgiumban is az még pár hét (feltéve, ha ott is ugyanannyi kértek/kaptak, mint az OTP),
    • vagy csak egy következő körös Apple általi bővítésnél térnek vissza ránk (ez viszont lehet a távoli jövő is, mivel ha jól nézem most már csak EU-n kívüli európai országok maradtak ki az Apple általi bővítésből)

    Meglátjuk: pár nap, vagy pár hét, vagy pár… :smile:

  66. Szerintem amint híre megy majd a nemzetközi sajtóban annak, hogy “lehet”, az első adandó alkalommal engedni fogják.

    Neki is érdeke, nekünk is, technológiailag pedig már semmit nem kell érte tennie.

  67. Az egyszer biztos, hogy a Revolutnál ez már nem egy technikai kérdés. Logikailag, ha 2-án már már nincs itthon OTP exkluzívitás, akkor ez a Revolutnak már zöld lámpa, de kérdés, hogy egy országért mozdulnak-e.

  68. Avatar for Czo Czo says:

    Vajon ezzel el fog indulni az OTP-nel is a VISA tamogatas?

  69. Avatar for kdev kdev says:

    Erste Appot nem kene/illene frissiteni az Apple Pay supporthoz? Tobbi bank mar korabban kiadta a wallet-supportot az appjukhoz.

  70. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nem kell app, hogy mukodjon az apple pay.
    az csak egy lehetoseg, hogy appbol add hozza a kartyat, semmi tobb.

  71. Avatar for kdev kdev says:

    Az stimm, csak furan hat, hogy ok app “nelkul” indulnak. Bar Androidon a MobilePay is ugy ment ki, hogy aznap beharangoztak, aztan az app par nap alatt ert ki play storeba.

  72. A Cib-ről nincs senkinek sem infója? Most akkor ők is indulnak holnap vagy nem?

  73. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a CIB-től nekünk nem érkezett sajtómeghívó, így szerintem ők nem indulnak holnap.

  74. Azt a flyert szerintem csak sikerült félreértelmezni, nem a dátum mellé van írva a CIB (se a K&H), hanem a 2 időpont között, ami reális hiszen a CIB azt mondta, hogy július-augusztus, a flyeren pedig a 07.02 és 09.12 közötti résznél van feltüntetve a CIB…

  75. Ezt az értelmezést erősíti az alászínezés is :frowning:

  76. Avatar for b01 b01 says:

    Talán azért az jelenthet valamit, hogy csak Apple eszközök jelentek meg a CIB honlapján. Watch korábban biztosan nem volt fenn. Bár lehet ez már az összeesküvés-elméletek szintje :smiley:

  77. Szerintem nem volt ennyi. Nem akarok táptalajt adni de lehet nem véletlen.

  78. Erste weboldala le van kapcsolva.

  79. Avatar for zzsola zzsola says:

    Erste Visa kártya regisztrálva, telefonon és órán is :slight_smile:

  80. Mastercardot nekem nem engedi meg… :frowning:
    Update: MC Hitelkartya siker :slight_smile:

  81. Revolut magyar címmel továbbra sem :frowning:

  82. Avatar for mark.t mark.t says:

    Fel sem keltek még, adj nekik egy pár napot :smiley:

  83. Volt valami erdekes a sajtotajekoztaton amugy?

  84. Kiprobaltam, siker! Granit is mukodik.

  85. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó és az OTP-nél élnek már a VISA kártyák erre a feladatra? Vagy arra még várhatnak akik megtartották?

  86. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    sehol nem volt szó arról, hogy az OTP-nél ezzel lenne Visa kártyával is Apple Pay.

  87. Az OTP-nél más gondok vannak a VISA kártyák kapcsán, nem technikai.

  88. Avatar for dokk dokk says:

    Én otps vagyok, de örülök, hogy a másik két bank ügyfelei is használhatják mától. Már csak a Revolut hiányzik a sorból.

  89. Avatar for gunar gunar says:

    De volt kicsit feljebb m,ás is feltette de még az indulás (Erste) előtt a kérdést. Engem pont nem érint, de gondoltam vki hátha tudja és ezzel segít akiknek maradt VISA zsugájuk.

  90. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az, hogy az Ersténél van Visa, semmit nem jelent az OTP esetén.

  91. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom nem is ez volt a kérdés, hogy azért mert, csak egy kérdés volt, hátha. :flushed:

  92. Avatar for grego grego says:

    Nagyon idegesítő, már minden szomszédős országban működik Revolutal az Apple Pay csak nálunk nem. Az OTP exkluzivitásnak is vége, szóval nem értem mire várnak még, vagy mi van a háttérben :confused:

  93. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megkérdeztem, nem válaszoltak rá.

  94. Tartok tőle, hogy összevárnak Luxemburggal és Hollandiával. Mindkettőnél vélelmezhetően exkluzívtással van jelenleg egy-egy bank. Utoljára Hollandia csatlakozott június 11. körül, ha nekik is annyi az exkluzívitásuk, akkor ebből augusztus eleje környéke jön ki…

  95. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    elvileg megint mukodik a revolutos apple pay.
    bar nekem meg egyik kartyat sem sikerult hozzaadni.
    esetleg erdemes megprobalni.

  96. Avatar for grego grego says:

    Semmi hivatalos bejelentés nem volt, szóval szerintem max valami bug folyamán tudja valaki hozzá adni :smiley:

  97. Mit értesz az alatt, hogy elvileg?
    Most újra próbáltam hozzáadni a fizikai kártyát, de nem sikerült ezt adja rá:

    Miközben már ma legalább frissült a tegnapi állapot szerint Mo. státusza:

    Igen, próbáltam a készülék újraindítást is :slight_smile:

  98. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ugy ertem az elvileget, hogy most a kollega hozza tudta adni a kartyajat.

  99. Ez érdekes… hátha…
    Magyar címmel, régióval, stb?
    Fizikai vagy a virtuális kártyával?

  100. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    semmi trukkozes nem volt.
    premium mc kartyat adott hozza.
    bar, az oraval nem sikerult.

  101. Vmit hegesztenek…
    Aztán legfeljebb visszavonják :sunglasses:

  102. Ha van időtök, kedvetek kipróbálnátok, hogy egy magyar nem támogatott kártya sikertelen hozzáadását követően megjelenő tájékoztató ablakban nálatok mit ír, hogy mely bankok érhetők el Mo-n. (lásd fentebbi hszemben hivatkozott képernyőkép)

  103. Avatar for athee athee says:

    Nekem ugyanaz jön fel, mint nálad.

  104. Köszi az infót.
    Revoluttal próbálkoztál? Sikerült esetleg?

  105. Avatar for athee athee says:

    Igen, azzal, de nem adta hozzá sajnos

  106. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tök mindegy, mit ír, mert még az Erste és a GRÁNIT sem szerepel ott, mert az Apple-nél nem frissítették a magyarra fordított oldalt – míg az angol nyelvűn ott van mindhárom bank Magyarország esetén.

  107. Pont ezért én már csak az angolt nézem, mert az kisebb késéssel frissül :wink:

  108. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de akkor nem értem, mit számít, hogy mit ír ki, ha egyszer nem mérvadó a magyar nyelvű.

  109. Azt a weboldal kapcsán írtam.
    Az látszik, hogy a weboldal csak követi az eseményeket. (a magyar nagyobb késéssel)
    Az volt a hipotézisem, hogy amit a walletben ír ki az viszont szoros összefüggésben van azzal, hogy sikeres-e a regisztráció vagy sem. Ezért kérdeztem, hogy akinek sikerült a Revolutot ma regisztrálni, annak mit ír ki. Visszanézve az eseményeket viszont valószínű, hogy ez a szöveg is csak követi az eseményeket.

  110. Nekem a VISA kártyámat kérdés nélkül elutasítja, a MasterCard-al pedig csak simán hibára fut.

  111. Lehet, hogy egy új virtuális kártyával kellene megpróbálni?

  112. Azzal se megy.

  113. Nem támogatott.

  114. Akkor nincs más hatra mint várni…
    De utálom

  115. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    igen, rola beszeltem. :smiley:

  116. Avatar for grego grego says:

    Revolut-al nekem újra működik Apple Pay! Frissíteni kell 6.0-ra.

  117. Avatar for reszi reszi says:

    Valóban megjelent a tárcához való hozzáadás lehetősége egy pénteken érkezett kártyával bármiféle trükközés nélkül, viszont azt írja, hogy még nem támogatja, mikor hozzáadásra kerülne sor.
    Kiindulva az előző 2 bank launchjából, csak nem ismételten hajnaltól/reggeltől/délelőttől lesz lehetőség a sikeres hozzáadásra?

  118. Avatar for reszi reszi says:

    Az is volt/van még ezt megelőzően, próbáltam is, de ugyanaz a gebasz.
    Órán egyelőre még csak a fizikait próbáltam, végeredmény ugyanaz, mint telefonon a két kártya esetében. :smile:
    Annyira nem lényeges, Simple-lel elleszek még reggelig, csak most így felspanolt alvás előtt a dolog.

  119. Avatar for dokk dokk says:

    Megy nálam is mind a kettő hibátlanul.

  120. ez tök jó, csak még nem lehet hozzáadni a kártyát…

  121. Ami esetleg sok ausztriában dolgozót érinthet, hogy az osztrák raiffeisennél is elindult dec. 4-én az ApplePay. Próbáltam is, működik!!!

  122. Avatar for wckr wckr says:

    Az Unicreditnel mar megjelent egy pdf, de kerdesemre egy egyszeru fiokban meg nem tudtak valaszolni, hogy mikor indul. Linket sajnos nem enged a szifon betenni.

  123. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wckr ez szegény annyira gyönyörű, hogy jár érte legalább egy “lyézuschom”.

  124. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen már igazán itthon is bevezethetnék, bár amennyire szabadulna (ahogy ez kinéz) innen a bankjuk, hát én nem fűzök ehhez sok reményt. Igaz nekem csak arra kellene mikor az egyik haverom céges zsugáját használom elvétve nekik vásárolni ezt-azt, nem kellene osztozni a kártyán, hanem maradhatna nála én meg tolnám a Pay-jel.

  125. Avatar for expa expa says:

    Takarék Bank esetén a CURVE kártyát kell használni és máris működik az Apple Pay :slight_smile:

  126. Bármilyen itthoni bank esetében (ahol nincs Apple Pay) kerülő megoldás a Curve.

  127. Avatar for expa expa says:

    Ezt hogyan kell érteni?

  128. Avatar for gunar gunar says:

    Teljesen jól működő dolog, használom és az utólagosan másik kártyára átvezetés is jól működik, teszteltem egy vásárlás után pár nappal.

  129. Avatar for expa expa says:

    Ezt tudtam, csak furán fogalmazott a kolléga de már értem :slight_smile:

  130. Avatar for asrob asrob says:

    A TransferWise által kibocsátott MasterCard kártyát is hozzá lehet már adni.

  131. Avatar for N0R N0R says:

    Elméletileg mennek a VISA kártyák is a K&H-nál, bár nekem a VISA gold debit még nem digitalizálható :thinking:

  132. Avatar for alali alali says:

    Valószínűleg ez lehet, én is erre gondoltam, a weboldalukon erre vonatkozólag nem volt tájékoztatás semmi.

  133. Avatar for alali alali says:

    Mai nappal élesedett az Unicreditnél is az Apple Pay

  134. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor ezek a malmok bárkié is, elég lassan őröltek.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for kdev Avatar for N0R Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for mark.t Avatar for parti78 Avatar for Agent_H Avatar for lacroir Avatar for grego Avatar for reszi Avatar for zzsola Avatar for kistamas Avatar for gusty Avatar for kukac7 Avatar for kicsihuszar Avatar for Toxinka Avatar for onderon Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for ef-dani Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin