Gyakori kérdések: mikor lesz Apple Pay a Budapest Bank, CIB, Erste, Gránit, K&H, MKB, Raiffeisen, UniCredit és más bankok esetén?

Az Apple Pay május 21-i indulása az OTP-nél rendesen felkavarta a hazai piacot, és az ügyfelek azóta csak még intenzívebben ostromolják a bankok ügyfélszolgálatait, hogy kipréseljék belőlük, náluk mikor lesz Apple Pay.

Ezért, és hogy megpróbáljuk valamelyest tehermentesíteni az ügyfélszolgálatokat, összegyűjtöttük, hogy melyik bank mit válaszolt már eddig a “Mikor lesz Apple Pay?” kérdésre.

Fontos kiemelni, hogy bár az OTP május 21-i sajtótájékoztatóján még az hangzott el, hogy nincs ideiglenes exkluzivitása a banknak az Apple Pay-re a magyar piacon, a PR-osok pár órával később azonban azt kérték tőlünk, hogy ezt az információt korrigáljuk a cikkünkben arra, hogy mégis van ideiglenes exkluzivitása az OTP-nek. Ez azt is jelenti, hogy emiatt a többi bank az Apple ütemterve szerint csak később vezetheti be az Apple Pay-t az ügyfelei számára.

Budapest Bank

A Budapest Bank esetén a bevezetés 2020. januárjában várható:

Tájékoztatjuk, hogy a bankkártyarendszerünk technikai adottságai egyelőre nem teszik lehetővé a szolgáltatás működését. Fontos tudnia, hogy fejlesztő munkatársaink dolgoznak azon, hogy a Budapest Bank Mobil App-ban az Apple eszközökkel is elérhetővé váljon a kényelmi funkció, a bevezetés időpontja 2020. januárban várható, a megvalósulásig szíves türelmét és megértését kérjük.

CIB

A CIB-nél az idei nyár második felében várható az Apple Pay:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatni szeretnénk, hogy bankunknál is hamarosan bevezetésre kerül az Apple Pay szolgáltatás. Várhatóan az idei nyár második felében.

Erste

Az Erste először semmiféle információt nem tudott mondani, viszont kicsivel később hírlevélben azt küldték ki az ügyfeleiknek, hogy heteken belül bármilyen, arra alkalmas mobiltelefonnal egy érintéssel fizethetünk bármilyen lakossági Erste bankkártyával:

Gránit

A Gránit Bank az Apple ütemtervétől függően teszi elérhetővé, ezért egyelőre nem közöltek időpontot:

Igen, a GRÁNIT Bank is elérhetővé kívánja tenni ezt a szolgáltatást, azt követően, hogy Magyarországon is megnyitja az Apple a lehetőséget. Természetesen azt, hogy a bankok milyen sorrendben lépnek a piacra az új szolgáltatással, sokféle szempont befolyásolja, közte az Apple szempontja is.

K&H

A K&H-nál várhatóan 2019 negyedik negyedévében lesz Apple Pay:

Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple Pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.

MKB

Az MKB esetén üzleti titok a fejlesztések ütemezése, így nem adhatnak erről tájékoztatást:

Fejlesztéseink ütemezése üzleti titoknak minősül, ezzel kapcsolatban sajnos tájékoztatást nem adhatunk, de folyamatosan törekszünk arra, hogy Ügyfeleink igényeit a legmesszemenőkig kiszolgálhassuk. Minden olyan esetben, amikor egy új szolgáltatást vezetünk be, tájékoztatást adunk ki.

Raiffeisen

A Raiffeisen esetén az egyeztetések már folyamatban vannak, de nem áll rendelkezésükre információ a bevezetés időpontjáról:

Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.

UniCredit

Az UniCreditnél is már folyamatban van a dolog, de egyelőre semmi konkrétum nincs:

Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is.

Egyéb

Van információd bármi más, fent fel nem sorolt banktól? Szólj hozzá a cikkhez a közösségi oldalunkon, és oszd meg a többi olvasóval is!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. pici says:

  Nekem a Takarék bank (régen FHB) azt irta valasznak pontosan hogy “Igen tudjuk hogy van és hogy mi az az apple pay,de tovabbi informacionk nincs” ,arra hogy varhato e a bevezetes Naluk azt mondtak hogy még szoba sem kerult esetukbe a dolog egyenlore

 2. gusty says:

  Jó kis kis cikk Az OTP-nek, dörzsölhetik a markukat a többiek bénázása miatt. Megyek is OTP számlát nyitni. :slight_smile: Mondjuk szerencsére van Erste hitelkártyám, az állítólag rövidesen használható lesz.
  Én az OTP helyében sokkal jobban ráfeküdtem volna a témára egy kampánnyal, számlanyitási akció, stb.

 3. Jadeye says:

  exkluzivitásuk van egy ideig, ergo nem létkérdés tolni a kampányt – bár a főváros tele van a plakátjaikkal és egyéb hirdetéseikkel.

  a többi bank tehát nem a saját bénázásuk miatt nem indulhatott még el az Apple Pay-jel, hanem mert az OTP-t választotta az Apple elsőnek, és a többiek számára csak később engedélyezi ezt majd.

 4. novisz says:

  A Budapest Bank 2018.12.14-én még ezt írta nekem:
  “Tájékoztatjuk, hogy bankunk azonnal lehetővé teszi a mobilfizetés szolgáltatásunk használatát iPhone tulajdonos ügyfelei számára is, amint az Apple úgy dönt, hogy Apple Pay szolgáltatását bevezeti Magyarországon is, és ezáltal megteremti a lehetőségét. A kialakítás időpontjáról nincs lehetőségünk információval szolgálni.
  Addig szíves türelmét kérjük.”

  Tehát tudtak róla, lett volna idejük, de nem sietik el. :(:grinning:

 5. Jadeye says:

  mert mint írtuk, az OTP-nek egyelőre exkluzivitása van.

 6. Az Erste a sajat Erste MobilePay appjan keresztul fogja ezt csinalni ha jol gondolom es Androidon mar megy is - talan :sunglasses:

 7. bacsk says:

  Nekem az MKB, ezt a választ adta:

  Tisztelt …!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Tájékoztatjuk, hogy Bankunkhoz is eljutott az a hír, mely szerint Magyarországon is elérhető a mobil telefonnal történő fizetés IOS-en. Az MKB Bank vizsgálja az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Biztosítjuk arról, hogy munkatársaink minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsák, hiszen Ügyfeleink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért fejlesztési munkálataink folyamatosak. Az MKB Pay jelenleg is fejlesztés alatta áll, ezért jelenleg még nem használható. Bízunk benne, hogy megújult MKB Pay szolgáltatásunk elnyeri majd tetszését.

  Személyes pénzügyeivel kapcsolatos további kérdések esetén …
  Tisztelettel:

 8. vrdjns says:

  Sberbank:

  Kedves János! Köszönjük, hogy írtál nekünk és a türelmedet is! Az Apple Pay fizetési megoldással kapcsolatban sajnos egyelőre nem tudunk pontos információkkal szolgálni. Amint elérhető lesz a szolgáltatás nálunk is, erről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket weboldalunkon és közösségi médiafelületeinken egyaránt. Előre is köszönjük a türelmed! Üdvözlettel, Sberbank

 9. gusty says:

  De miért van az OTP-nek exkluzivitása? Vagy miért pont az OTP-nek, mikor több olyan bank is van, amelyik más országokban már elérhetővé tette?
  Nem hinném, hogy az OTP szorongatja az Apple tökét. Az Apple-nek meg szerintem az az érdeke, hogy ha már elérhetővé tette, akkor minél többen használják, banktól függetlenül.
  Más országokban is volt exkluzív bank?
  Én inkább arra tippelnék, hogy az OTP volt az egyetlen, amelyik határidőre elkészült. Miért kell a K&H-nak még egy fél év? Az Erste állítólag júniusban indul és VISA-val is. Valószínűleg inkább a feltételek teljesítése lehet a háttérben. Persze ha van exkluzív szerződés, akkor annak a háttere is érdekelne. :slight_smile:

 10. Jadeye says:

  valószínűleg azért van az OTP-nek exkluzivitása, mert gondolom nekik van a legtöbb ügyfelük, és az Apple-nek ez volt fontos. de ezt várhatóan nem fogja elárulni sem az Apple, sem az OTP. meg igazából mindegy is, ha egyszer ez a helyzet, akkor ez van.

 11. Én meg mindig nehezen hiszem el, hogy az az ember aki valószínűleg aláírta azt a szerződést és jó eséllyel az egész projektet irányította, határozottan azt mondja egy sajtóeseményen, hogy nincs exkluzivitás amikor van.

 12. Jadeye says:

  én meg változatlanul nem tudok mást mondani, mint hogy a PR külön felhívott bennünket a sajtótájékoztató után, hogy ezt javítsuk ki, hogy nincs az OTP-nek exkluzivitása, mert bizony van.

 13. Sztem ő azt mondta, hogy erről nem beszélhet, legalábbis úgy emlékszem. Nem azt mondta hogy nincs.

 14. Tici says:

  Magnet Bank:

  Tájékoztatjuk, hogy jelenleg nincs információnk a szolgáltatás bevezetéséről Bankunknál. Amennyiben ez megtörténik, ügyfeleinket értesíteni fogjuk.

 15. pici says:

  Azert van exkluzivitása,mert (ez is) politika :blush:

 16. Szép és jó az OTP exkluzivitása, de ha jól sejtem a MasterCard is méllyen a zsebébe nyúlhatott, mivel Visa-val nem működik. Úgyhogy pl én hiába vagyok OTP-s, cseszhetem.

 17. Jadeye says:

  azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy lesz később VISA is, de egyelőre csak MasterCard és Maestro. azt nem feszegették, hogy miért.

 18. Szanya says:

  A Matávból lett a T-mobile náluk lehetett először iPhone- t kapni. Nem véletlenül. Ugyanígy lehet szerintem az OTP- nél is. Vagyis az erősebb kutya…

 19. 10 perc ügyintézés a kártyacsere, 3 nap múlva hozzá lehet adni a wallethoz az OTP appjából…

 20. A PR-os szempontjából exkluzív ez tény. De ők azt mondják ami marketing szempontból jól hangzik. Van a bankok közt “digitális bank”, meg “Európa digitális bajnoka” is. Kettőből az egyik sorra nyitja a nem digitális bankfiókokat, a másiknak meg droidon sincs mobilfizetése.

  A PR-os meg igen?

 21. Nem tudom, ettől még írtak nekünk, kiraktuk. Ennyi. OFF TOPIC engedjük el. :slight_smile:

 22. Jadeye says:

  visszahallgattam a hangfelvételemet a sajtótájékoztatóról, és nem azt mondta a Csányi, amit a HWSW cikke ír: nem mondta, hogy ne lenne exkluzivitásuk, de valójában azt sem, hogy lenne. a HWSW cikke tehát hibás, mert olyan következtetést vont le, és írt tényként, ami igazából nem hangzott el.

  ez hangzott el pontosan – HWSW kérdése, Csányi válasza:
  – Engem az érdekelne, hogy valamilyen szinten exkluzív ez a szerződés, tehát mondjuk most más bank egy bizonyos ideig nem vezetheti ezt be, vagy ugye erről szó nincs is?
  – Annyit tudunk, hogy most jelen pillanatban mi vagyunk az egyetlenek.

  a PR-tól kértünk ezzel kapcsolatban egy újabb választ, amiben ismét csak azt írták: “Az információ változatlan: van exluzivitása az OTP Banknak.”.

  de igazából mindez tök lényegtelen, az ezen való pörgéstől nem lesz hamarabb másik banknál.

 23. Persze, azok most össze-vissza fúzionálnak egymással ebben az évben és “a nagy takarékbank” lesz, valszeg most a legkisebb bajuk is nagyobb annál, minthogy ezzel foglalkozzanak, sajnos :frowning:

 24. ha exkluziv, ha nem, a szomoru az, hogy csak naluk elerheto es van olyan bank, akiknel honapok fognak eltelni, mire bevezetik ha egyaltalan. sajna egy bankvaltas nem annyira egyszeru mint egy mobilszolgaltato valtas, ezert nem biztos h sokan valtanak hirtelen.
  igy a megjelenes utan 5 evvel, tetulassan elerhetove teve nagyon gaz, hogy legalabb azok a bankok nem tudnak viszonylag gyorsan kijonni vele, akiknel az anyabanknal mar megvannak a feltetelek. kozben meg kodositenek, semmi konkretumot elarulva.

 25. Számlanyitás az OTP-nèl kemény 25 percembe került.
  A jelenlegi szamlarol minden átutalása 1 perc.
  A régi számla megszüntetése mondjuk legyen szintén 25 perc.
  Ja, és a melóhelyen leadni az új számlaszámot egy email megírásnyi idő.
  Mi ezen a bonyolult?

 26. Jadeye says:

  mondjuk ha nincs nagy összeg, amit át kell mozgatni, nem akkora tragédia, de nagyobb összeg esetén már az átutalás költsége is izmos tud lenni. plusz a számlavezetési és egyéb díjak is kérdéses lehet adott esetben.

 27. Nagyobb összegű megtakarítások esetén prémium csomagok vannak, én pl olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy napi max 20millat belföldön ingyen utalok.
  Persze ezt bankja válogatja.
  De meghagytam a régi számlámat, kártyámat és nyitottam egy új számlát az OTP-nél, egy évig csak a havi zárási díj a többlet költség. Ennyi idő alatt sokminden történhet, addig kivárok, és kihasználom az ingyen utalás előnyeit :). Ha megtetszik az OTP akkor meg átcuccolok :).

 28. buda05 says:

  Nyugat Takaréknak írtam emailt múltkor és ezt a választ kaptam:
  “Az Apple Pay szolgáltatás indulása 2019 év végéig nem várható.”
  Sőt hamarosan új mobilapp is várható tőlük.

 29. Pl az, hogy KATA-s vallalkozokent nem csak egy helyen kell megvaltoztatnod a szamlaszamod. Szinten ilyen vallalkozokent orulhetsz, ha egyaltalan nyithatsz szamlat, hiszen nem erkezik havi rendszeres munkaber a szamladra. En pl emaitt nem tudok Visa-rol Mastercardra sem valtani. Mivel tizenX eves szamlam van, ha az ujakra valtanek sokkal rosszabb konstrukciot kapnek havi rendszeres munkber hianyaban, mint amilyen szamlam most van. Igy marad a Visa es a varakozas. A Visa honlapjan a mobilfizetesnel szerepel mar par napja de a link egy Oops…hibaoldra vezet.

 30. KATA-s egyéni vállalkozóként (gondolom az áfa mentesség miatt válassztottad, mint mindenki) nyiss lakossági számlát. Azt pedig boldog-boldogtalan nyithat a legtöbb banknál már online is…

 31. Jadeye says:

  ez mondjuk nem sokat könnyít azon, hogy hány helyen kell megváltoztatnod a számlaszámod (bár amikor megszűnt a céges számla kötelezősége, én meg is szüntettem a cégeset, mert csak szükségtelenül vitte a pénzt).

 32. Czo says:

  A bankkartya tipusanak/markajanak megvaltoztatasahoz, miert kell masik szamlat valtanod?

 33. Jadeye says:

  lehet, hogy az adott bank az adott számlacsomaghoz csak adott típusú kártyát kínál X okból?

 34. Czo says:

  A kimondott hitelkartya kontstrukciokon tul (tehat, pl Mastercard Gold csomagnak megfelelo konstrukciot es szolgaltatascsomagot nem kaphatsz VISA/Amex kartyaval), nem lehetne ilyen korlatozas. En mindenkeppen elbeszelgetnek az ugyintezovel.

 35. Ha valaki úgy érzi, hogy ez az utánjárás többe kerül, mint egy vállalati számlacsomagot fenntartartani… :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!