fbpx Skip to content

Az Apple még 2014-ben, a szeptemberi iPhone 6 eseményen mutatta be az Apple Pay-t, amit azóta már számos országban használhatunk. 2019. május 21-én, azaz mától hazánkban is elrajtolt az Apple Pay!

OTP Apple Pay Magyarország

Az OTP-nek ma reggelre már frissült az iOS alkalmazása is, ami többek között már támogatja az Apple Pay-t és így már most is hozzá tudjuk adni a MasterCard vagy Maestro típusú kártyánkat a Wallethez!

Az Apple Pay aktiválásáról már írtunk korábban egy cikket, érdemes az abban leírtakat részletesen elolvasni. Magát a kártyát a Wallet appon belül tudjuk aktiválni a + gombra nyomva, de ha esetleg az nem lenne ott nekünk, akkor első körben indítsuk újra a készüléket, majd pedig ha az sem segít, akkor állítsuk át ideiglenesen a régiónkat US-re vagy UK-re.

A másik lehetőség az OTP SmartBank app haszálata, ahol egy felugró értesítés is fogad minket, és a bankkártyáink között tudjuk beállítani az Apple Pay-t:

Apple Pay beállítása az OTP SmartBank alkalmazásában Magyarországon.

A virtuális, webes kártyákat viszont még manuálisan sem tudjuk hozzáadni, csak a fizikai kártyákat. A VISA kártyatípus nem támogatott.

Az OTP-t hamarosan a CIB bank követi majd, illetve ha elolvassuk az itteni hozzászólásokat, akkor tájékozódhatunk a többi bank álláspontjáról is.

Frissítés – pár mondat a sajtótájékoztatóról

Az OTP első körben a MasterCard és Maestro kártyákat vonja be a szolgáltatásba, és az iPhone 6 és újabb készülékeken érhető el. A kártya digitalizációja a SmartBank vagy a Simple appban, illetve az iOS beépített Wallet alkalmazásában végezhető el.

A VISA kártyák támogatása is folyamatban van, de egyelőre nem érhető el.

A vásárlási limit a bankkártyánál beállított limit, PIN-kód nem szükséges, mert a felhasználó a jelkódjával, Touch ID-val, vagy Face ID-val azonosítja magát.

Az ügyfelek szempontjából az Apple Pay használata természetesen díjmentes, nincs különbség a többi fizetési formával szemben.

Androiddal már 175.000 környékű felhasználó regisztrálta a kártyáját mobil fizetésre. Az Apple-ös felhasználók száma 3-400.000 körül lehet. Reggel 5 óta már több mint 10.000 regisztráció történt az Apple Pay-hez. ???

Azért csak most került bevezetésre a szolgáltatás, mert az Apple-nek megvolt erre az ütemterve, és több körös tárgyalás után sikerült ezt elérni. Az Apple-lel nagyjából 1 évvel ezelőtt volt meg a kapcsolatfelvétel, de hamarabb az Apple nem engedélyezte. A fejlesztésen 100 főnél is többen dolgoznak. Az OTP a külföldi példák alapján a szolgáltatás gyors felfutására számít.

Az Apple Pay Cash hazánkban nem érhető el, tehát a felhasználók közvetlenül egymásnak nem tudnak pénzt küldeni.

A szolgáltatást a Kézenfogva Alapítvány számára történő adományozással mutatja be az OTP – ami egy androidot futtató terminálon keresztül történik.

A Simple-ön keresztül a Simple virtuális kártyával még nem működik, de dolgoznak rajta.

Az OTP nem tud arról, hogy mikor várható más bankok esetén a bevezetés – és egyelőre van exkluzivitásuk is a szolgáltatásra.

A SmartBank új verziójáról egyelőre nem kaptunk információt, folyamatban van, de pontos megjelenést nem említettek. Az app egyébként nem csak kinézetében, de funkcióiban is megújul majd. Erről külön bejelentés lesz majd, amint itt az ideje. Az appban nem terveznek külön listát az Apple Pay tranzakciók számára. (Amennyiben az eladó adatai nem szerepelnek pontosan, például “DIGIÜ?KAPU” szerepel, azt az adott eladó felé érdemes jelezni, de az OTP ügyfélszolgálatának is jelezhetjük.)

Ennek a cikknek a hozzászólásait átirányítjuk a Mindent az Apple Pay-ről című cikkünk hozzászólásaira.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for dokk dokk says:

  :+1:t5::+1:t5:

 2. Avatar for Takii Takii says:

  Remélem, hogy a Junior és hasonló kedvezményes számla típus csomagosok nem maradnak ki belőle ahogy említésre került. :frowning:
  Ezzel pont azt a szegmenst fosztanák meg a lehetőségtől akik leginkább használnák, a fiatalabbak, akik nyitottak erre.

 3. Avatar for redcar redcar says:

  Nekem a Wallet - ben nincs semmilyen + jel és nem tudok kártyát hozzáadni. A beállításokban sem találok olyan opciót, hogy Apple Pay, vagy Wallet beállítások. Most akkor hogyan is tudom a kártyám hozzáadni az iPhone-omhoz? iPhone XS-t használok.

 4. Olvassatok már tovább kicsit az első 2 szónál, még nem elérhető a szolgáltatás!

 5. Avatar for redcar redcar says:

  Akkor ezt majd csak akkor lehet, amikor az Apple bekapcsolja?

 6. Avatar for redcar redcar says:

  És ez egy frissítés formájában fog jönni, vagy csak úgy megjelenik a + jel a Wallet - ben?

 7. Avatar for Czo Czo says:

  Ha elerhetove valik a szolgaltatas, akkor fog majd kiderulni szerintem.

 8. A Junior számla is pont ugyanolyan, mint a többi, úgyhogy nem értem miért maradna ki🤷‍♂️

 9. Külföldi régión jóhogy😉

 10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  akkor fog működni, ha az Apple bekapcsolja. a cikk legelső mondata is leírja, hogy még nem érhető el, hanem napok kérdése, várhatóan péntek, 05.17-e.

 11. Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy az Apple Pay működni fog olyan bankkártya esetén is amelyik még régi típusú, vagyis nem érintős?

 12. Avatar for dokk dokk says:

  Magyar régión van. A kinti csak addig kellett amíg ezeket hozzá adtam.

 13. A cikk legelső mondata nem írja le, hogy a wallet alkalmazás még nem működik itthon. :smiley:

 14. Avatar for Bendy Bendy says:

  Azt írtátok, iPhone 6-tól fog működni. Meg hogy érintésre. Az 5S is touch ID-s. Az miért marad ki? Vagy csak véletlenül a felsorolásból maradt ki?

 15. Avatar for gunar gunar says:

  “Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható”
  Nincsen benne a NFC támogatás

 16. Igen, valóban nem volt egyértelmű azoknak, akik még nem használták…

 17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a Wallet alkalmazás működik itthon, most is tárolhatod benne a különböző kártyáidat, mint mondjuk beszállókártyák vagy iTunes egyenleg, és egy csomó egyéb, nem fizetésre való kártyatípus. tehát akkor miért írna olyat a cikk, hogy ne működne?

  azért írja ezt a cikk, mert az Apple Pay-hez szükséges NFC modul csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén van meg. az 5s-ben nincs. az 5s-sel nem érhető el az Apple Pay.

  miben nincs NFC? az adott terminálban?

 18. Gunar szerintem az előző hsz-ra (bendy) reagált. :slight_smile:

 19. Avatar for gunar gunar says:

  Húú! Már rád is átragadt az értetlenség? Beidéztem amiről írtok és utana írtam, hogy nincsen benne NFC támogatás az 5S-ben azért maradt ki. Gondoltam mivel alatta van nem kell annyira szájbarágnom.
  Arról nem tehetek, ha az előzőre válaszolok nem jelzi vmiért, hogy a válasz arra megy

 20. Avatar for gunar gunar says:

  Mit használsz? Csak mert másnak nem ilyen, hacsak nem már adva van hozzá vmi (sejtésem szerint)

 21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a cikkből idéztél egy mondatot, és az alá írtad a hozzászólásodat, ezért én úgy értettem, hogy a cikk adott mondatára reagálsz, nem pedig a hozzászóló által írtakra.

 22. Akkor, ha már hozzáadom a kártyát a wallett alkalmazáshoz, és szinkronizálam a watch-ra is, fogok tudni fizetni, ha nincs nálam a telefon?

 23. Avatar for gunar gunar says:

  Ahogy írtam, ha közvetlenül a fölötte lévőre megy válasz akkor nem jelzi semmi, meg kéne reformálni és nem lesz többet félreértés. :eyes:

 24. Avatar for gunar gunar says:

  Kicsit feljebb írték, hogy a büfébe elvitték az óráját vkinek és azzal fizették, amit neki vittek.

 25. Olvastam, de ott esetleg lehetett egy wifi hálózaton a kettő. Ezért kérdezem, hogy a telefontól függetlenül is fog-e működni.

 26. Avatar for N0R N0R says:

  Igen, rendszeresen használom úgy, hogy az iPhone másik épületben van munkahelyen, és az óra semmilyen adathálózatra nincs csatlakozva - sőt airplane módban szokott lenni.

 27. Szuper, köszi.

 28. Avatar for gunar gunar says:

  Na igen, de itt jön a bibi, hogy attól még hogy az SSID és a jelszó azonos, az nem minősül egy wifinek ezeknek az eszközöknek sajna. Ha úgy lenne akkor telefonálni is lehetne róla, de még megtrükközve sem tudtuk eddig megoldani sajna, ha egy pillanatra is lecsatlakozott, már újracsatlakozás után csak alap dolgokra volt képes az óra, mintha otthon hagynád a telódat és ezt csak a melóban vennéd eszre, akkor ott is kapcsolat lesz közöttük, de a telefonálás nem elérhető, minden más igen, ha jól tudom.

 29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Apple Pay szempontjából ez lényegtelen, az óra képes maga kezelni a hozzáadott bankkártyát.

  // a közvetlenül felette lévő hozászólásra adott válasznál tényleg nem teszi oda a rendszer, hogy kinek szól. megnézzük.

 30. Igen, köszi. Ez volt az eredeti kérdésem és erre már kaptam választ.

 31. Avatar for imi79 imi79 says:

  Még soha nem is használtam a wallet appot.
  Előző apple pay-es cikknél néztem rá, akkor láttam először az opciót.
  Amúgy iPhone SE, 12.2, magyar.

  Kártyát még nem engedett hozzáadni, azt írja “A kártyakibocsájtó még nem támogatja ezt a kártyát”
  gondolom majd 17.-e után.

 32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, majd akkor tudod csak hozzáadni, rögtön ezzel kezdődik a cikk.

 33. Tudok majd egy kártyát több felhasználónál is regisztrálni?

 34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, csak majd mindegyik esetén külön megerősítő kódot kell megadni.

 35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  forrásaink alapján a számlacsomag nem, a kártyatípus viszont számít. a MasterCard és Maestro működni fog, a VISA nem.

 36. Frissítés #1

  Információink szerint az OTP estén a Simple appban digitalizálható MasterCard vagy Maestro kártyák Apple Pay támogatást is kapnak, így ez érvényes a Junior számlacsomagra is. :tada:

 37. Avatar for N0R N0R says:

  Furcsa, hogy csak az OTP-ről vannak hírek. Valóban csak ők indulnak, vagy csak ők nem tudják tartani a szájukat :smile:

 38. Avatar for aspe aspe says:

  Nagyon varoma penteket , de kicsit szkeptikus vagyok. Regota kovetem az apple pay-el kapcsolatos hireket. Emlekeim szerint mindig ugy jottek uj orszagok, hogy nehany honappal mar tudni lehetett. Nalunk pedig gyakorlatilag egy hettel elotte pletykalnak rola. Pletyka mert igazabol senki nem erositette meg. O
  Akkor most hogy lesz? Reggel felkelunk es mukodik a plusz gomb a wallet-ban? Boldog leszek!

 39. Változnak az idők, nemrég kiadtak ugyanígy 2 iPadet.

 40. de most már vannak dolgok amik egyik pillanatról a másikra egyszer csak elérhetőek lesznek lasd EKG vagy frissített HW-ek és szerintem még lehetne sorolni.

 41. Avatar for dokk dokk says:

  Az OTP rakott ki egy hirdetést a szalma téren, elég nehéz mást beleképzelni.

 42. Ezekután az lenne a legnagyobb trollkodás, ha nem az Apple Pay-t jelentenék be hanem valami n+1-ik alternatív, Android alapú megoldást. :joy:

 43. Ráadásul ideig-óráig az OTP SmartBank app demó módjában is ott volt.

 44. Avatar for gunar gunar says:

  A kérdés itt az volt, hogy miért is olyan az övén a wallet és másnál meg nem!? Nekünk ugye nincsen ott a lehetőség sem a kártyát hozzáadni, akkor nala miért is lehet, talán a régebbi IOS miatt?

 45. Avatar for denike denike says:

  Nagyszerű. Volt arcuk küldeni a lejáró MasterCard kártyám helyett egy inkompatibilis Visa kártyát, 3 héttel a rajt előtt…

 46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt ő tudja megmondani.

 47. Avatar for gunar gunar says:

  Sztem reklamálj mert ha jól tudom mikor kéri az ember a kártyát akkor ez kérdés, hogy milyent akarsz, legalábbis a cégesnél így volt, a magán az régebbi és arra nem emléxem. Bár amikor még benne volt a demoban az apple pay akkor mindkét típushoz hozta az opciót.
  Majd kiderül kell-e a reklamálás vagy sem

 48. Avatar for gunar gunar says:

  Sajna ő sem tudja miért más mint másnál, csak tippelünk.

 49. Avatar for aspe aspe says:

  Azt tudom, hogy a beta oldalra felkerult. Ezt tenykent kezelem, a datummal vagyok szkeptikus. Attol felek hogy penteken datum bejelentes lesz illetve a bankok listaja.

 50. Szerintem ne izguljanak a Visa kártyások, biztos hogy ők is bekerülnek majd a rendszerbe, talán csak kicsit később… (a CIB Bank csak Visa kártyát ad ki alapjáraton minden számlacsomag mellé)… talán ezért is lehet, hogy a CIB az év második felére “ígérte”?!

 51. A MacRumors témába vágó fórumában ebben a bejegyzésben (#28) találtam egy külső site-ra mutató linket, ami állítólag az Apple Pay API-ját használva monitorozza a működő és béta tesztelés alatt álló országokat. Bár a nyelv orosz, a “beta” szó és a HU jelzések értelmezhetőek. :smiley:

 52. Lesz egy körünk az OTP-ben… :roll_eyes:
  “A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online és Mastercard Online Jump betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosoknak Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”

 53. Avatar for denike denike says:

  Igen, én is az előbb olvastam :frowning: Holnap be is nézek hozzájuk, váltok számlacsomagot, kérek új kártyát és közben megpróbálok faggatózni az apple pay-el kapcsolatban :smiley:

 54. Én szerintem kizárt, hogy május 17-én elinduljon itthon az Apple Pay. Eddig minden országban a hivatalos sablon bejelentés után kb. egy hónappal indult, de itthon még nem is volt ilyen bejelentés egyik banknál sem. Végigszaladtam Macrumors cikkeken:

  • Csehország bejelentés január 14, indulás február 19
  • Ausztria bejelentés március 26, indulás április 24
  • Luxemburg bejelentés március 27, indulás május 17?
  • Románia bejelentés március 27, indulás???

  Igen, az OTP reklám biztos Apple Pay, de pénteken szerintem maximum egy semmitmondó “hamarosan érkezik az Apple Pay” bullshitet kapunk, aztán jön egy hónap lapítás. De ne legyen igazam…

 55. Nálam sincs az a + jel a jobb felsőben…oka mi lehet? Magyar régión vagyok ,magyar AppStore -ral.

 56. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  a roman hiaba van bejelentve, beta allapotban sincs.
  nalunk nincs bejelentve, de beta a statusz.

  tenor

 57. Magyar régióval nem sok embernek hozza ki a kártya hozzáadást, ha ki is hozza akkor is felesleges, mert úgy sem működik.

 58. Sziasztok! Nekem német régiósra van allítva mert itt élek, viszont van otp-s hitelkartyam, vajon ezt hozza tudom majd adni ha nem magyar a régió? Ha hazalátogatok jól jönne🙂

 59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  direkt le van írva a cikk legelső mondatának elején, hogy még nem indult el a szolgáltatás, ergo pont mindegy, van-e + gombod, vagy nincs, mert még egyébként sem tudsz magyar bankkártyát hozzáadni. majd amikor várhatóan holnap elindul, akkor már menni fog, és lesz + gombod is.

 60. Érdekes, én azzal használtam kb 2 évig…

 61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az OTP-nél biztosan nem. más, külföldi bank esetén értelemszerűen más kondíciók érvényesek, amelyek eleve nem kérdésesek a magyar megjelenés kapcsán, és amelyekre nem vonatkozik az, hogy a magyar OTP esetén mi a helyzet.

 62. Hol látható az a béta oldal?

  Számomra nagyon nagyon furcsa, hogy nem volt bejelentés. Tegnap bejelentették még Szlovákiát, Szlovéniát, Litvániát, Észtországot is. Hollandiát május 1-jén jelentették be, van holland Apple Pay oldal is, Coming Soon apple com / nl / apple-pay Tavaly németben ott voltam, amikor elindult, előtte egy héttel már tele volt az U-Bahn Apple Pay reklámokkal, és az üzleteken kint volt az elfogadó matrica. Látott valaki ilyet itthon?

 63. A simple-t használtam otp visa hitelkártyával…

 64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ja értem. akkor azt én tudtam rosszul, de ettől még az Apple Pay-hez a forrásunktól kapott információk alapján nem lesz használható a VISA kártya.

 65. Azóta lecseréltem Mastercard-ra :slight_smile:

 66. CIB:
  Tisztelt …!

  Sajnos még számunkra sem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mikor lesz használható az Apple Pay szolgáltatás.
  Tervszerűen még az idei évben bevezetésre kellene kerülnie.
  Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja élőhangos telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámok egyikén.

  Üdvözlettel,
  CIB24 Ügyfélszolgálat /

 67. Amugy, az ilyen rajtoknal, altalaban ejfelkor indul minden vagy valamikor napkozben?

 68. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezzel kapcsolatban nem kaptunk egyértelmű információt a forrásainktól, de mindenképpen beszámolunk majd róla, ha elindult.

 69. Izlandon tudtommal még ennyi előzetes infó sem volt, egyszer csak működött

 70. És a holnapi indulás mennyire valószínű?:thinking:

 71. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  több különböző forrásból is megkaptuk ugyanezt a dátumot, szóval elég valószínű, de persze bármi lehet. remélhetőleg holnap már a szolgáltatás indulására ébredhetünk.

 72. Sziasztok! Már feltették előttem a kérdést, de azt hiszem nem jött rá válasz, úgyhogy megkérdezem én is. Hogy számíthatok az :green_apple:Pay release-re? Lesz majd egy iOS update amit telepítenem kell, vagy csak megjelenik a “+” gomb a Walletban? (Jailbreak okok miatt kérdezem, iOS 12.1.4-en vagyok :wink:)

 73. Nem kell frissíteni semmit, csak meg fog jelenni Walletben a hozzáadás lehetősége

 74. Ebben igazad van. Ettől még furcsa, hogy Luxembourgban volt bejelentés márciusban, itthon pedig nem… Bízzunk benne, hogy a május 17-i dátum nem csak egy bevezetési reklámkampány kezdete lesz, hanem valóban bekapcsolják a szolgáltatst.

 75. Németben aznap reggel megjelent az Add ikon a legtöbb embernél, de nekem például csak újraindítás után jelent meg (német régióval természetesen). De frissíteni nem kellett semmit.

 76. Ausztriában állítólag reggel 6 körültől lehetett hozzáadni a kártyákat, én ezt fél 8-kor tettem meg - sikeresen.

 77. Tényleg gyanúsan nagy a csend az OTP háza táján. Se egy FAQ oldal, se egy hír/promó. Az egyetlen ami van/volt az az óriás plakát.

 78. Ma abból a plakátból több buszmegállóban is láttam.

 79. Meglehetősen magas szintről származó Rafis infó: reméljük év végéig (kb. fél év) mi is indulni tudunk… :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2:

 80. Kiváncsi leszek, hogy mennyi elszívó ereje lesz azoknak a bankoknak, akik elsőként lépnek.

 81. Avatar for gunar gunar says:

  Ez ok, de nincsen leírva, hogy mi is ami hiányzik. :grinning:

 82. Sziasztok!

  Mint tudjátok a simple appban digitális simple kártya készíthető virtualizálható és az elkészült simple kártya idegen bank kártyájával tölhető fel 65ezer Ft/hó értékik IOS alatt is most is működik OTP folyószámla nem kell hozzá. Android alatt et használható mobil NFC fizetésre nem OTP kártya használattal. Mit gondoltok a simple kártya vajon használható lesz Apple pay fizetésre?

 83. Ha én bank lennék, az általam kibocsátott virtuális kártyát biztos nem vonnám be az Apple Pay rendszerébe.

 84. Avatar for gborz gborz says:

  de hogy “véletlenül” milyen gyönyörűen belefér a stock apple pay hero image abba a whitespacebe a kártya köré a plakáton meg a tűzfalon is

  (ja ez nyilván nem valódi, de tennék egy összeget rá hogy ma hajnalban felkerül a falra valahogy így)

 85. A Photoshop világában már lassan minden passzol mindenhova. :confused:

 86. Avatar for gunar gunar says:

  A hiányzik szót nem javítottad át, múlidőre :grinning:

 87. Avatar for lberes lberes says:

  Ez némileg pontatlan, Ausztriában működik a Maestro is, ami nem szerepel a listában.

 88. De hiszen pont ezt írtam. :slight_smile:

 89. Avatar for gborz gborz says:

  az mondjuk azért erős mert a stable config szerint sincs maestro ausztriában
  azt mondja: PaymentSetupFeaturedNetworks: [3, 4] (ahol 15 a maestro)

 90. Avatar for lberes lberes says:

  Érdekes, pedig van, legalábbis az Erstenél.

 91. Ez a weboldal szépen frissül :slight_smile:

 92. 26 perc😩

 93. A frissítések általában péntek éjjelről szombatra aktiválódnak, de nem hivatalos forrásból úgy tudjuk nem fog elrajtolni holnap. :confused: Azért szurkolunk mi is!

 94. Nálam egyelőre nem jelent meg a + gomb éjfél után.
  Restart megvolt.

 95. Avatar for Envo Envo says:

  Amíg nem frissül a JSON fájl az Apple szerverein, addig nem is fog…

 96. Avatar for Abelly Abelly says:

  Ha indul akkor magyar idő szerint reggel 9-10 fele fog. De szerintem csak az iOS 12.4-el fog jönni…

 97. Ez ugyanaz a forrás, akikkel korábban megvezettétek a fél magyar internetet?:grin:

 98. Hát ez így elég szomorú😥

 99. Avatar for dokk dokk says:

  Szerintem ma max az indulását jelentik be.

 100. Avatar for imi79 imi79 says:

  Az IOS settings menüben, a “Wallet és Apple Pay” alatt is van kártya hozzáadása opció, és ott is ugyanaz az apple pay-es bankkártya hozzáadás menü jön be, mint a wallet appon belül a “+” jelre kattintva.
  Nálam legalábbis.

 101. Nálam semmi…remélem a nap közepe felé már működni fog vagy érkezik valami hivatalos…

 102. Avatar for gunar gunar says:

  Nálam a settings-ben nincs is wallet app sehol. Pedig kellene nem?

 103. Avatar for imi79 imi79 says:

  Kellene, mert a wallet appot letörölni sem lehet.

 104. Ha átállítom támogatott régióra, akkor értelemszerűen megjelenik a + gomb és az Apple Pay a menüben (újraindítás nélkül). Magyar régióban nem jelenik meg, de ez nem meglepő, hiszem még mindig nem kerültünk ki a béta oldalról.

 105. Avatar for imi79 imi79 says:

  Nálam magyar a régió és ott a + gomb.

 106. A json fájl még nem frissült, a magyar régió nem támogatott. Hivatalosan nem lehet ott a + gomb, csak akkor ha korábban hozzáadtál egy kártyát egy támogatott régióban majd átváltottad magyar régióra a telefonod. Akinek még soha nem volt regisztrált kártyája, annak nem jelenik meg a + gomb, ennyi…

 107. Avatar for Jeckie Jeckie says:

  Nálam Magyar , iPhone7 , ios 12.3 és nincs ott a +

 108. Avatar for imi79 imi79 says:

  Nem tudom miért van ott akkor nálam a +.
  Soha nem használtam még a wallet appot, akkor néztem rá először, amikor az előző apple payes cikket olvastam itt. Régió meg azóta magyar, mióta aktiváltam a telefont vásárláskor.

 109. Avatar for Jeckie Jeckie says:

  És a beállítások menüben sem jelenik meg a “Wallet és Apple Pay”

 110. Egyedi eset, de amíg a hivatalos szerver konfigurációs fájl nem frissül, addig nincs miről beszélni…

 111. Nem vonom kétségbe, hogy ott van, de magyar kártyát nem fogsz tudni hozzáadni amíg nem frissül a konfigurációs fájl (és ez a lényeg, nem az, hogy van-e + gomb a sarokban…)

 112. Nálam úgyszintén nincs wallet app a “Beállitások”-ban.

 113. Avatar for denike denike says:

  Szerintem mindenki nyugodjon meg egy kicsit :smiley:

  Addig nincs wallet app a beállításokban és nincs + magában a wallet alkalmazásban sem, amíg nem élesítik Magyarországon a rendszert. Ha valakinek van az bug, vagy korábban más régióbeállítást használt. Amint elindul a szolgáltatás lesz róla hír és akkor mindenkinek minden meg fog jelenni.

  Hozzáteszem, azt látva, hogy a reklámokban az szerepel, hogy az “OTPBank hamarosan elhozza”, nem valószínűsítem hogy a közvetkező pár napban éles lesz. Ezek a reklámok pár napja kerültek ki, nyilván marketing szempontból akkor éri meg ha legalább 2-3 hetet kint vannak, hogy mindenki lássa. Szerintem.

 114. Avatar for imi79 imi79 says:

  Én is attól tartok, hogy most jól rápörögtünk, aztán várhatunk még heteket.

 115. Ugyanezt gondolom én is. Ma nem lesz semmi, max bejelentik. De az OTP megint megmutatta, mennyire lehet megbízni benne (legalábbis a forrásaiban). Normális választ a CIB küldött…

 116. Avatar for ku5i ku5i says:

  koszi Szifon! Jol behulyitettetek az embereket !!

 117. Avatar for Wico Wico says:

  Ne a Szifonosokat okold! A MacRumors hozta le a cikket és a Szifonosok csak átvették. Amúgy meg ők írják a legpontosabb, clickbait nélküli és legjobban tájékoztatott cikkeket. Sokszor elcsodálkozom, hogy hogy bírják még ideggel

 118. Aki azt várta, hogy mire felkel és ott lesz a funkció (most függetlenül attól, hogy lesz-e ma vagy sem) az nagyon naív volt.

  A legtöbb ilyen jellegű funkcióbővítést meg szokta előzni egy sajtó bejelentés, ami a legtöbb esetben is 9-10-11 óra magasságában szokták megejteni a cégek.

  Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy @Wico is írta, ez egy átvett cikk, ami megtalálható a Macrumors-on, a iDownloadBlog-on meg még megannyi helyen.

  Épphogy elmúlt nyolc óra, hosszú még a nap.

 119. Avatar for ku5i ku5i says:

  marmint a macrumors irta le korrektul… (vagyis sehogy, majd egyszer), szifonosok kezdték pontositani a hiperszuper forrasaikkal…

 120. Avatar for mark.t mark.t says:

  Elvették a játékodat? :slight_smile: Ez nem AirPower, 8:11 van, az hogy máshol reggel már a kávé mellé mehetett a kártyaadogatás az egy dolog, semmi pattern nincs ezekben. Majd lesz, tudni fogjuk. Addig relax, a szerkesztők csak jót akartak. :slight_smile:

 121. Avatar for ku5i ku5i says:

  az is atvett cikk, kulon apple pay magyarorszag/felkeszules cikket (ez a cikk amit epp nezunk) csinaltak a macrumors utan napokkal ?:slight_smile: legyen ez orok tanulsag mindenkinek…

 122. OTP és a forrásai :joy::joy::joy::joy: Kb. annyira jó lehet ott az információáramlás, mint ahogy az ügyfeleikkel bánnak…

 123. Tapasztalatból mondod, hogy rossz vagy csak simán úszol a birkaáradattal? :slight_smile:

 124. Egy évig fizettem valami bróker szolgáltatásért amit tévesen OTPdirekt havídíjként könyveltek el. Háromszor voltam bankfiókban, sokszor telefonáltam, nem tudták megoldani. Végül egy ismerős oldotta meg az OTP berkein belülről. Számomra ez az eset is azt bizonyította mennyire megbízhatatlanok. A CIB válasza lehet hogy semmitmondó, de mindenképpen korrekt, nem hitegetik az embereket előre olyan dolgokkal amikkel maguk sincsenek tisztában. Meg még ott van az Apple aki csak a hasznát akarja lefölözni, szép kis világ…

 125. Avatar for ku5i ku5i says:

  es a maj17-et nem a macrumors talalta ki :slight_smile:

 126. Avatar for ku5i ku5i says:

  hat ki hozta le ?:slight_smile:

 127. Üdv a való világban, mindenki pénzből él, a bankok, az Apple, és mi is. Micsoda meglepetés! :flushed:

  Én OTP-s vagyok, személy szerint semmi problémám nem volt velük. Mindenhol van fiókjuk ahol tudok ügyet intézni, mindenhol segítőkészek voltak eddig velem. Várom az Apple Pay indulását, én is rá voltam feszülve tegnap éjjel és ma reggel, de jön amikor jön. De hosszú még a nap, én bízok a mai indulásban! :four_leaf_clover:

 128. Istenem, szövegértelmezés:

  A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá.

  " A hírek szerint…"

  A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay

  “indulHAT”

  Nem állították sehol se tényszerűen, hogy el fog indulni biztosan és hogy megerősített az információ.

  Én is csalódott vagyok, hogy nem indult még el, de egy biztos, nem a szifont okolom érte.

 129. Lehozni a Szifon. De nem ők találták ki hasraütésszerűen, hogy akkor május 17. Gondolom kaptak számos (validált / nem validált forrásból) információt, amit lehoztak.

  De mondok más példát, ha holnapi nappal meg kell jelennie az iOS 13-nak mert több forrásból is azt mondták a tech sajtónak, akkor is hibáztatni fogsz mindenkit aki leírta, hogy iOS 13 és mégsem jelenik meg?

  Mellesleg a cikkben sem bebetonozva van, hogy ma.

 130. Avatar for ku5i ku5i says:

  ennyi erovel irjunk le barmit, ha nem jon ossze akkor meg bocs…

 131. Avatar for denike denike says:

  Még az is lehet, hogy valóban Május 17-én akarták, csak egy váratlan probléma miatt halasztani kell :slight_smile:

 132. Avatar for ku5i ku5i says:

  sulya van amit leirnak sztem, es ezt tudni kellene… na mindegy.

 133. Azt azért be kell vallani, ahogy az Apple mindenből pénzt csinál, az maga a művészet (a maga sajátos módján). Csak erre akartam kitérni.
  Személy szerint én is nagyon várom az indulást bármikor is legyen (legalább a béta oldalon ott vagyunk, nekem ez elég)…

 134. Nem. De különbség van aközött, hogy “hivatalosan megerősítették, hogy május 17-én jön az Apple Pay” és hogy “különböző források szerint május 17-én jöhet az Apple Pay”. Óriási különbség.

 135. Avatar for denike denike says:

  Kicsit nyugodj le barátom, azért vannak a hírportálok, hogy tájékoztassanak a dolgokról. Nyilván befolyásuk nincs, ezért alakulhat másképp. Úgy beszélsz mintha ezen múlva az életed hátralevő része, miközben csak egy plusz kényelmi szolgáltatásról van szó. Ne aggódj, ha még 1-2 hónapig a kártyádat kell odabiggyeszteni a terminálhoz a telefonod helyett, akkor sincs katasztrófa :slight_smile:

 136. Hát ha ez tényleg így van, akkor elmorzsolok pár könnycseppet örömömben. Remélhetőleg azt a kritikán aluli appot is helyre teszik, mert felvet bennem pár kérdést, hogy ki az aki azt engedte kiadni…

 137. Nem kell rinyálni, ha csúszik akkor csúszik, a kérdés, hogy most mit mond a forrás?

 138. Egy hét csúszásba nem hal bele senki! Köszi az infókat!

 139. Ahogyan már előttem többen is írták: az indulhat feltételes idejű, ráadásul csak egy Macrumors cikkre támaszkodva reménykedünk a mai indulásban. Ami szerintem még eléggé lényeges az az, hogy az OTP elkezdte teleszórni Budapestet (nem tudom, hogy vidéken jelentek-e meg plakátok) azzal a sokat sejtető plakáttal. Ez eddig rendben van, mivel ez egy marketingkampány. De. Mivel egy új szolgáltatás bevezetésére irányul, ezért biztos vagyok benne, hogy többlépcsős lesz. Mivel pár napja kerültek fel a teljesen üres poszterek, várhatóan a jövő hét közepén cserélik le őket olyanokra, ahol ott lesz rajta az iPhone meg az Apple-logó. Ma szerintem csak a hivatalos bejelentés fog érkezni, a szolgáltatás elindítására még várnunk kell.

 140. Egy költői kérdés: a Luxemburgi indulást is az Otp blokkolja?

 141. Nyilván nem. Ahogy a hollandot se…

 142. Melyik nap lesz a sajtótájékoztató? Hétfő?

 143. Valami elszomorító milyen hisztit képes néhány ember csapni, amúgy 21

 144. Igy viszont van egy olyan erzesem, hogy az OTP lesz az egyetlen indito bank es mindenki mas kesobb fog becsatlakozni… Legalabbis, nagyon ugy reklamozza az OTP, hogy O hozza el nekunk. Vagy szerintetek ez hulyeseg?

 145. Avatar for rXc rXc says:

  Mindenki nyugodjon le a p…ába…

  Május 17-ről volt szó, de egy szóval nem mondták hogy 2019. május 17… :joy::rofl:

 146. Avatar for polyn polyn says:

  Sanszos. Ugyanis eddig a CIB bankot jelezték többen is, mint második induló Apple Pay bank, de náluk javában VISA kártyák vannak. Mastercard csak elvétve. Maestro meg nincs is.

 147. Avatar for rXc rXc says:

  Nem, konkrétan így néz ki a helyzet…
  aki pedig nem a leglehúzósabb, (ilyen díj, olyan költség és társai) magyar banknál van, az várjon.

  Szóval várunk. :neutral_face:

 148. Én is így gondolom. Fikázzák az Otp-t de ha nincs, akkor nézhetnénk a “bétát” még fél évet…

 149. Mondjuk ez tény. Így, hogy elindítja az OTP, talán beindít egy folyamatot nálunk és rájönnek a nagy bankok, hogy ideje gyorsan reagálni és követni.

 150. A bankkártya mit “lát” a vásárlásból? Azt, hogy pl sarki abc-ben fizettem, vagy azt, hogy az apple-nél? Kereskedőkódos visszatérítésű hitelkártyák miatt nagyon nem mindegy.

 151. Szlovákiában már 2-3 hónapja megy a reklám az összes banktól, mégse indult el.

 152. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  azt látod, hogy hol fizettél. nem az Apple-nek/Apple-nél fizetsz.

 153. A kereskedőt, nem az Apple-t. Ugyanúgy ahogy androidon a Simple esetén. Az Apple Pay Csak annyit csinál, hogy a bankkártyát virtualizálja, onnantól pont ugyanúgy zajlik a fizetés és a könyvelés, mintha fizikai kártyával fizettél volna

 154. akkor ennyit a nagy varakozasrol :smiley: akkor ugy állok hozza hogy majd szeptember

 155. Én kiváncsi leszek rá hogy hol lesz benne a szokásos, elmaradhatatlan kelet-európai csavar. :joy:

 156. Avatar for lberes lberes says:

  Milyen csavar? Az Apple mindenhol ugyanazokat a követelményeket támasztja a bankokkal szemben, nem lesz sehol semmi csavar.

 157. Ne legyen igazam, majd meglátjuk.

 158. Avatar for denike denike says:

  Info valakinek arról, hogy tervezik-e a VISA támogatást is és ha igen, mikortól?

 159. Avatar for Tocso Tocso says:

  KnH-nál
  24

 160. Nekem is. Felhivtam oket es mondta, hogy felolvassa a nekik atnyujtott kozlemenyt, es O csak ennyit mondhat. Ami pont ugyanigy hangzott, mint a fenti reszlet.

 161. Sajnos a Budapest Bank ügyfeleknek érik a bank váltás:


  :worried:
 162. Avatar for gunar gunar says:

  Már ne is haragudjon meg senki ezért, de ha nekem egy bank a fb-on válaszolna másnap keresnék másik bankot. Ez kb az a kategória amikor egy céges email nem saját domaines, az komolytalan.
  Tehát egy banktól minimum elvárom, hogy email-t küldjön és ne mindenféle közösségi portálon kommunikáljon, még akkor is ha esetleg ott kapta a kérdést.

 163. Szerintem ezzel csak te vagy így. A Facebook is az ügyfélszolgálat része, ha tetszik, ha nem. Teljesen evidens, hogy ha ott érkezik a kérdés, akkor ott is válaszolják meg. Mivel ez sokakat érdekelhet, így látják a többiek is, nekik nem kell külön valaszolgatni. Arról nem is beszélve, hogy hogy küldene emailben választ egy Facebookon érkezett kérdésre, ha nem tudja a felhasználó email címét? Jó hogy nem már ajánlott levélben válaszoljanak :grinning:

 164. A wallet / kártya hozzáadásnál, visa és mastercard logok váltogatják egymást. Ebből gondolom hogy visa is játszik.

 165. Biztosan lesz Visa is, maximum később… lásd CIB Bank

 166. Avatar for gunar gunar says:

  Ja, csak és kizárólag én gondolom ha egy bank fb-ozik akkor az komolytalan. De azért ugye nem baj ha én ezt így gondolom?

 167. Avatar for dokk dokk says:

  Nem komolytalan
  Hozzátartozik a közösségi media is az ügyfélszolgálathoz

 168. azok szerintem csak szimpla illusztrációk

 169. Avatar for gunar gunar says:

  Azért még nekem nem kell fekete autóval járnom, mert sokaknak az “autó színe fekete” .

 170. Avatar for dokk dokk says:

  Nem, nem kell

 171. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha tetszik, ha nem, a közösségi oldalak már mondhatni az iwiw óta szerves részét képezik a kommunikációnak. az email alapú kommunikáció egyébként könnyebben hamisítható, mint amikor egy hivatalos facebook oldalon keresztül váltasz üzenetet az adott céggel.

 172. Semmi gond nincs azzal ha így gondolod, szíved joga, de attól még nem ez a common sense

 173. Avatar for gunar gunar says:

  Ez elég baj, a nagyobb, hogy szinte már csak azon kommunikálnak még néha egy asztalnál ülve is.
  A “legszebb kép” amikor a fiatalok ránézésre egy pár egymás helyett a közösségit nyomják pl a buszmegállóban, stb. Sokan közülük és nem akarok általánosítani, akinek nem inge vegyen fel pólót, de beszélgetni nem tudnak, az ismerkedés is csak piával megy v a neten.
  Persze nem baj hogy vannak ilyen közösségi mediumok, csak átestek a túloldalára sokan annak a lónak

 174. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ennek semmi köze az Apple Pay-hez, és totálisan felesleges ezen pörögni, nem fogod tudni megváltoztatni és nem is kapcsolódik a témához. maradjunk a témánál.

 175. Avatar for gunar gunar says:

  Ez így is van. Sorry!

 176. Egész biztosan lesz Visa is. Valamikor. Induláskor biztosan nem. Bankfüggő, hogy hol van engedélyezve. Nagy valószínűséggel a CIBnél induláskor csak Visa lesz, MC nem

 177. 19-e amúgy helyesen, de lehetséges, ja.

 178. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem. 21-ére hirdettek sajtótájékoztatót. annál hamarabb nem lesz.

 179. Te bolond vagy ember, kezeltesd magad.

 180. Nincs Wallet kompatibilitasi badge-e app storeban, nem valószínű hogy elindulna mostanában

 181. Szerintem nem kell, hogy az app kompatibilis legyen. Simán be lehet szkennelni a kártyát a Walletban és az elég is. Nem kell app hozzá, csak az is egy opció.

 182. Meg amúgy is 19-e az vasárnap. Nem hiszem hogy hétvégére terveznék mikor amúgy se dolgoznak olyankor a bankokban…

 183. Ma voltam bent a Raiffeisennél és mikor rákérdeztem, hogy várható-e, hogy még az évben lesz valami, akkor elkezdett össze-vissza beszélni és nem is tagadta, szóval csak nagyon tagadnak, még sem annyira reménytelen a helyzet.

 184. Szlovákiában nem tudni esetelg mikor érkezik ? Kódokból mivel az mBank nál ott van a wallet support ,2 banknál vettem észre és kb 1 honapja adtak ki reklámot

 185. Avatar for Irwine Irwine says:

  Sziasztok!

  Ha a feleségemnek 5S-e van, a Watch-án tudja majd használni az apple pay-t?

  Köszi!

 186. ha apple pay-el fizetek 5000 ft felett, kérni fogja a bankkártya pinkódját ugyanúgy mint paypass-os bankkártyánál?

 187. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  elvileg igen, csak akkor nyilván a Watch appban kell majd beállítani.

 188. Igen, a fizetés menete nem változik, lényegében a bankkártya “beköltözik” a telefonba.

 189. Ez nem olyan biztos. A Simple mobilfizetésnél nem kell például, mivel ott a telefon feloldásával már azonosítod magad. Szerintem ugyanígy az Apple pay esetén se fogja kérni, mivel kell hozzá az ujjlenyomatod/arcod.

 190. Avatar for Joe Joe says:

  Sziasztok,

  A K&H- tól kaptam e-mailben:

  A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

  Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

 191. Avatar for Czo Czo says:

  Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

 192. Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

  Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

  Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

  Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

 193. Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

 194. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

 195. Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

 196. A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

 197. Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

 198. Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

 199. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

 200. Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

 201. A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

 202. Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

 203. macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
  defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

  Visszaállítás:
  defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

  De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

  Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

 204. Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

  Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

  Plusz a bank is nagyon védi.

 205. Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

 206. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @soska12, @szorian: oké, de ahogy a fenti képeken látható, ez jelenleg hibát dob, és nem adja hozzá a Wallethez.

  @netwarex: ennél egyszerűbb, ha a régiót állítod át olyan országra, ahol már elérhető az Apple Pay –– de ameddig banki oldalon nem engedélyezik, addig teljességgel felesleges, mert nem lehet hozzáadni, mert a bank elutasítja.

 207. Úgy látom, jó választás volt legutóbb MC-t kérnem és nem Visat… :slight_smile:

 208. Ezt értem én csak annyit mondtam, hogy anno amikor megjelent hozzá tudtam adni. mivel ott van azóta nem probáltam, és azt sem álítottam, hogy most működne a hozzá adás.

 209. Egyébként az olyan szolgáltatások kártyái, mint a TransferWise vagy a Revolut, használhatóak lesznek majd?

 210. Avatar for mark.t mark.t says:

  Nem, csak ha ők is implementálják az Apple Pay-t a saját oldalukról.
  A Revolut már évek óta ígérgeti, de elvileg idén több országban is elérhető lesz, habár Magyarországot nem vették bele a bejelentéskor.
  Transferwiseről semmi hír viszont.
  N26 remélem 2 éven belül eljön hozzánk is, és kidobhatom az OTPt :slight_smile:

 211. Avatar for Irwine Irwine says:

  Revoluttal kapcsolatban a kérdés az, hogy csak azért maradtunk ki, mert az OS-ekben Mo-ra nem volt aktiválva az Apple Pay, vagy esetleg valamilyen más feltételnek is teljesülnie kell.
  Ha azt vesszük alapul, hogy eddig is lehetett külföldi kártyával fizetni itthon az Apple Pay-jel, akkor szerintem a Revolut is menni fog.

 212. Na? Kibírjuk még holnaputánig? Remélem addig kitart az üzemanyag a kocsimban, mert addig nem vagyok hajlandó tankolni, amíg nem tudok az órával fizetni érte… :smiley:

 213. Avatar for mark.t mark.t says:

  Vegyük azért azt bele hogy a Revolut elkezdett BIN alapú azonosítást használni, magyarán aki ide rendelt kártyát, annak nem feltétlen fogja engedni az Apple Pay-t.

 214. Ezt írta a CIB:
  “Mindent elkövetünk azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra. Ez legkorábban az idei év második felében várható.”

 215. Avatar for mark.t mark.t says:

  A terv az igen hogy a Simple appból indul majd az Apple Pay :slight_smile: ott is lehet majd digitalizálni a kártyát.

 216. Avatar for mark.t mark.t says:

  Mi van ha Francia / US vagy valami olyan régióval adod hozzá ami támogatja az Apple Pay-t? (Olvasd be a kártyát)

 217. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a régió mindegy, ha a bank nem tette elérhetővé.

 218. Avatar for mark.t mark.t says:

  Az addig rendben, de az Amerikai Transferwise kártyán lehetséges, ezért írtam. :slight_smile:

 219. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem csak attól függ, hogy az adott országban elérhető-e az Apple Pay, hanem hogy az adott bank is elérhetővé tette már vagy sem. a Revolut esetén hiába vagy olyan országban, ahol az Apple már elérhetővé tette az Apple Pay-t, nem tudod a Revolut kártyáit hozzáadni, mert a Revolut maga még nem támogatja ezt.

  tehát két feltétel van: az Apple tegye elérhetővé, és az adott bank is elkezdje támogatni. ha ez a két feltétel nem teljesül egyszerre, nem adható hozzá az adott kártya az Apple Pay-hez.

 220. Avatar for Irwine Irwine says:

  Ez tiszta sor.

  Én csak arra gondoltam, hogy ha az Apple elérhetővé teszi nálunk (remélhetőleg holnap) és a Revolut is csatlakozik júniusban, ahogy azt utoljára ígérték, akkor vajon fogjuk-e tudni használni a Revolutos kártyát itthon az Apple Payben annak ellenére, hogy a Revolut nem mutatott minket a támogatott országok között.

  És erre mondtam, hogy én azt tippelem, hogy igen.

  De ahogy @mark.t is írta lehetnek még egyéb szűrők, ezért nem biztos…

 221. Hello!

  Szerintetek, ha a Simple alkalmazás kompatibilis lesz a wallet alkalmazással, akkor más bank által kibocsátott kártyával is tudjuk használni az apple payt? Pl UniCredit…

 222. Nem valószínű, lásd: a banknak is engedélyeznie kell a folyamatot.

 223. Azért bízom benne… !!

  Valaki amúgy nem tud infót az UniCreditről? :slight_smile:

 224. Avatar for Irwine Irwine says:

  Közvetlenül biztos nem, mert most is egy virtuális Simple kártyát kell létrehozni, ha nem vagy OTP-s. Ezt töltheted fel a bankkártyádról és úgy használhatod érintésmentes fizetésre Androidon.
  Szal, max. akkor, ha az OTP megoldja, hogy ez a virtuális kártya is be tudjon menni a Wallet-be. Viszont mivel nem írják, hogy ez MC kártya lenne ezért szerintem nem valószínű.

 225. Hölgyek/Urak, akkor holnap reggel Apple Pay, vagy holnap reggel bejelentik, hogy 2 hét múlva Apple Pay?

 226. Az a Revolut ami már számtalanszor mondta, hogy lesz itthon HUF IBAN… és egy év után sem tudták megoldani ? Akkor szerintem bárcsak a TransferWise… lenne.

 227. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  holnap reggel kiderül? :slight_smile:

 228. Hanykor lesz a sajtotajekoztato, ha szabad erdeklodni? Ha kerdeztek mar, akkor bocsi.

 229. azért ha az Apple Pay a holnapi nagy Otp eseményen nem kerül szóba kérdezzetek már rá, ne várjuk a forrást… :wink:

 230. Azért talán nem az új kedvezményes lakáshitel bevezető promózására hívták meg a szifont :smiley:

 231. Remélem tényleg nem csak bejelentik, és holnap a sajtótájékoztató után startol is!
  Lesz ilyen live blog vagy utólag írtok össze egy cikket?

 232. A Simple kártya MasterCard alapú!

 233. Csak ahogy nézem nincs bankkártya száma, lejárati dátuma… Legalábbis nekem nem mutat semmi adatot róla…

 234. Avatar for Irwine Irwine says:

  Hmm, akkor egy elméleti problémával kevesebb. :slight_smile:
  Lehet akkor ezért kapta meg a Wallet támogatást?

 235. nem hinném hogy nem az  pay-t jelentik be, különben miért hívnák meg magyarország legnagyobb  blogját ha nem azért, hogy első forrásból értesüljenek ajó hirről.

 236. Most regisztráltam egy simple kártyára. Nincs kártyaszám, se lejárati idő, se CVC kód, így nehéz lesz hozzáadni a wallet-hoz. A kártya leírásában szerepel, hogy a kártyaszámot titkosítva tárolja a bank rendszere.

 237. Jó, mert holnap már Apple pay-el akarom fizetni a kenyeret!

 238. Jó is lenne😂 Amúgy mennyi esély van rá, hogy holnap a sajtótájékoztató után indul is?


 239. A PayPal-t is támogatja a Wallet

 240. Ha az ügyfelszolgalat azt mondta nekik hogy holnap akkor nagy valoszinuseggel nem mondananak zoldsegeket. :smiley:

 241. Nekem például titkolóztak. Tök furcsa, egyik mond valamit, másik hallgat. De ha már egy mondta…:pray:

 242. Avatar for Arnol Arnol says:

  Most kaptam az OTP-től a levelet hogy módosulnak holnaptól az általános szerzuődési feltételek benne a következő pontal :

  Az NFC-fizetési funkció a fenti Mobileszközökre és bankkártyákra az alábbi típusú, és technikai, műszaki ismérvekkel rendelkező mobileszközökön és operációs rendszereken érhető el az alábbi speciális feltételekkel:

  a) Android operációs rendszerű Mobileszközökön:

  •  legalább Android 5.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtató Mobilkészülék.
   

  b) iOS operációs rendszerű Mobileszközökön:

  •   készüléktípusok: iPhone 6, iPhone SE. iPad mini 3, Apple Watch 1 és az ennél újabb típusú készülékek és
   
  •   iOS operációs rendszer verziók: iOS 11.2. vagy magasabb verziószámú operációs rendszer fut a Mobilkészüléken és
   
  •   a bankkártya rendelkezik Strong authentication (erős hitelesítési) funkcióval és
   
  •   a bankkártya a Simple Rendszerben regisztrálásra és tárolásra került és
   
  •   a bankkártya korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.
   

  iOS operációs rendszer esetében a Simple Applikációban regisztrált és rögzített bankkártyák esetében minden ilyen bankkártyánál a Simple Applikációban megjelenik egy gomb, amellyel a Kártyadigitalizációs folyamat elindítható.

 243. Akkor ezekszerint más bank által regisztrált kártyával is fog működni vagy a simple virtuális kártyát lehet majd hozzá adni a wallethez? Előbbinek jobban örülnék, de ha csak az utóbbi már az is több mint a semmi, annak aki nem OTP-s…

 244. Sztem működni fog, így, ha a Simpleből is lehet hozzáadni

 245. Avatar for Arnol Arnol says:

  Nekem pl az előző droid telefonomon csak a simple-ben kellett beállítanom a mobil fizetést.

 246. Úgy legyen! :pray:

 247. Avatar for Takii Takii says:

  Nálam egyébként az említett mailben a link az ÁSZF változásról server errort dob. :crazy_face:

 248. Dettó!

 249. Avatar for Arnol Arnol says:

  Most már nekem is :smiley: életében először mindenki elolvassa :smiley:

 250. Már a simple.hu oldal sem tölt be. :smiley:

 251. Avatar for dokk dokk says:

  Egy kis baki csúszott be ezzel a rendszerbe, mintha csak az Apple csinálná :man_facepalming:t4::crazy_face::grin:

 252. Avatar for Arnol Arnol says:

  megöltük a servert :smiley:

 253. Olvassák ők is a Szifont…! látják, hogy mennyire izgulunk! :smiley: Csepegtetik itt a morzsákat nekünk. :grin:

 254. Avatar for dokk dokk says:

  Holnap tízkor indulni fog! Ezt olvastam az Agyvihar Telegram csatornán.

 255. Érthető. 9:30kor kezdődik, majd 10:00re csak eljutnak a lényegig😁

 256. Avatar for Pityer Pityer says:

  Írjátok többen a Simple kártyaregisztrációt. Mi van akkor, ha nekem az OTP Smartbank appban már regisztrálva van a kártyám? Erről tudtok valamit?
  Köszi!

 257. Avatar for dokk dokk says:

  Látom a holnapi szalagcímeket: Lehalt az OTP szervere a sok Apple Pay regisztrációtól

  :raising_hand_man:t5::grin:

 258. Szerintem simán, Walletból hozzá lehet majd adni. Simple csak a Simple kártyák hozzáadása miatt lesz szükséges szerintem. De holnap kiderül

 259. A Simple-ben, hogy működik ez a virtuális kártya? Ha mondjuk van egy CIB-es kártyám azt hozzá tudom adni mint kártya és? Vagy csak én nem értem :smiley: Nyilván ez iOS.

 260. Hozzáadod Simplehöz a saját kártyád, majd tudsz csinálni ingyen egy virtuális kártyát, amire kapsz 500Ft pluszt első feltöltés után. Havi limit: 65k.
  Ezután, valószínű, hogy ezt a Simple kártyát lehet hozzáadni Wallethoz

 261. Avatar for Joe Joe says:

  Én is ma csináltam egy virtuális kártyát! Volt már fel regisztrálva egy K&Hs Visa és egy MC! Erről topupoltam fel egy 5K-vak max azt hiszem 65K-vak lehet. Szóval lehet hogy amíg a K&H nem támogatja és a Simple -ős kártyát engedi holnap betenni a Wallet alkalmazásba addig az is jó lesz!

 262. Ez mondjuk menő lenne, ha így megoldá az OTP!

 263. Csak ezért lett Wallet támogatott a Simple. Amúgy nem sok értelme lenne ennek is meg a SmartBanknak is.

 264. Avatar for gborz gborz says:

  Hozzáadhatsz bármilyen bank által kibocsátott debit és credit kártyát, amivel utána a Simpleben elérhető szolgáltatásokat tudod fizetni, pl. autópálya, parkolás, mozi, etc. Ez kb olyan, mint ahogy PayPalhoz is rendelhetsz akármilyen és akármennyi kártyát, mint fizetőeszközt.

  Ezektől függetlenül létezik egy Simple virtuális kártya, amit a többi hozzárendelt (OTP-s vagy nem OTP-s) kártyáidról tudsz feltölteni havi max 65k-ig. Ezt a kártyát használja Androidon az NFC-s SimplePay és mivel ez technikailag egy OTP-s prepaid MasterCard, így alkalmas lesz az Apple Payre is. Viszont mivel ennek nem látható a száma / lejárata és értelemszerűen beszkennelni sem lehet a Walletban, ezért gondolom ezt majd valahogy a Simple appból lehet behúzni Apple Paybe. A véletlenül kirakott mai Simple ÁSZF egyébként ezt elég jól le is írta.

 265. Virtuális(simple) kártyát tudsz az appban regisztrálni. Feltölteni rá a saját CIB-es kártyáddal tudsz csak, ehez rögzíteni kell az appba a bankártyák menü alatta CIB-es kártyát. 100 forintot próbaként levon a számládról(később visszatérítik), a számlatörténetben a tranzakciók közleményében kapsz egy 5 jegyű kódot, amit a saját kártyád menüpontjában a biztonsági azonosítás gombra kattintva meg tudsz adni. Ezután már feltudod tölteni a simple kártyádat a CIB-es kártyáról. Az első feltöltés után 500Ft jóváírást kapsz pluszban. Egy hónapban max 65000Ft-ot tudsz feltölteni, és ugyanennyit tudsz csak levásárolni a virtuális kártyáddal!

 266. Jött ki frissítés a Simple alkalmazáshoz.
  Lehet már frissíteni a holnapi starthoz :grin:

 267. Avatar for Takii Takii says:

  Nekem ez egyébként egy picit macerásnak tűnik első hallásra. Figyelni a 65k limitre, töltögetni mindig… (gondolom a jogszabályok miatt van így.)

  Remélem az aki true OTP-s, majd hozzá tudja adni direktben a saját kártyáját és nem a simple virtuális kártyát kell majd használnia.
  Persze ha nem is, de holnaptól a Simplevel működni fog itthon az Apple Pay már boldog leszek! :grin:

 268. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az OTP kártyái alapból hozzáadhatóak kell majd legyenek (annak semmi értelme nem lenne, ha csak a Simple-lel menne).

 269. Én em fogok pöcsölni ezzel a simple cuccal. Ha nem megy direktbe nekem felejtős.

 270. Avatar for gborz gborz says:

  Nyilván a classic OTP kártyák Simple nélkül (sőt OTP app nélkül) is behúzhatók lesznek Apple Paybe a Walleten keresztül. A citylightokon is egy sima OTP Mastercard szerepel a (még nem látható) iPhone screenen.

  Ez az egész Simple kártya sztori gondolom egy kényelmes mellékhatás az OTP-nek és egy jó shortcut azoknak, akik máshol bankolnak.

 271. Avatar for gunar gunar says:

  Amugy jön majd elvileg juniustól a nonstopp utalási lehetőség és nem csak bankszámlaszám alapon és az is ha jól tudom az otp-nél fog indulni talán először, holnap estleg erről is lesz szó

 272. Az volt már, hogy az OTP-nek már két (orosz és ukrán) leányán keresztül az Apple Pay beveztésében már meg van/volt a teszt piaca és tapasztalata.

 273. Sziasztok
  Igazából már valakinek valami fogalma lesz arról hogy akkor most a Wallet alkalmazásban kell majd hozzá adnunk vagy kelleni fog a Simple alkalmazás ?
  Vagy egyenlőre ti is csak próbáljátok ki találni? :smile: :blush:

 274. Meg csak találgatás van holnap majd kiderül akkor mindenki okosabb lesz.

 275. Nálam még nem jelent meg.

 276. Nálam is ez szerepel, szintén éjfél óta!

 277. Avatar for Abelly Abelly says:

  Igen, igen! Éjfél óta ez van.

 278. Ausztriában is ez a “tájékoztató” jelent meg az Apple Pay start napján. :slight_smile: Szóval remélhetőleg a déli vásárlást már a telefonnal fizethetjük ;).

 279. Épp akartam írni :smiley: Egyelőre még a kártyát magát nem “eszi” meg, de átkerült az éles json file-ba HU és LU.

 280. Watch-on is megjelent, de ahhoz újra kellett indítani, szóval ott valszeg nem fog magától elérhető lenni

 281. Az azonnali fizetés törvényi kötelezettség.

 282. Avatar for dokk dokk says:

  Mindenhol épp az ellenkezőjét lehetett olvasni, hogy az OTP haladékot kér a bevezetésre, vagy ha el is indul (az azonnali utalás), akkor egyelőre max pár százas összeg mehessen csak.

 283. Avatar for Joe Joe says:

  K&H sajnos nem!! :frowning:

 284. Nekem még még hibával elszáll.

 285. Telefonon és órán is siker

 286. Működik ! Én az OTP SmartBank app ban adtam hozzá a kártyát a Wallethez, tényleg egyszerű volt . Ha jól értelmeztem 5000 HUF felett sem fog PIN kódot kérni!

 287. Nekem magyar régión még Apple pay szekció sincs a beállításokban :sweat_smile: pedig már újraindítottam a telefont

 288. Érdekes frissítés. Ez még nem az új app, viszont Wallet már a frissítés előtt is volt. Szerintem ez csak egy nagyon minor update, Hogy leirhassák a changelog-ba, hogy van Apple pay :grinning:

 289. Nekem OTP smart bankban az órát sikerült apple pay hez adnom a telefont (XR) nem.

 290. Nálam egy iCloud ki-belépés segített a Wallet problémán.

 291. de magyar régión?

 292. Természetesen.

 293. Az Apple oldalán még nem vagyunk feltűntetve mint hivatalosan támogatott régió. :slight_smile:

 294. Hülye kérdés, de hol jelentkeztek ki az iCloud ból? Apple ID ből sikerült, de iCloud kijelentkezést nem találok :confused:

 295. A beállításokon belül a nevedre kattintasz és azon belül a legalján találod.

 296. Avatar for dokk dokk says:

  Szifon
  Az OTP sajtótájékoztatóra már nem is kell elmennetek :joy:

 297. Á kössz. Egyébként régiót osztrákra állítva sikerült a telót is regisztrálni, anélkül csak az óra működött smart bankban

 298. nálam magyar régión nem működik :((

 299. A simple kártyát nem lehet hozzáadni sajnos…

 300. És a S4 Watch-hoz is simán :blush: Közben az Apple meg is küldte az információs e-mailt. Megérkezett az Apple Pay.

 301. Avatar for Pityer Pityer says:

  Akinek nem működik az iCloud ki-belépés sem:
  Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív.

  Nekem csak a fizikai (tehát a létező) bankkártyámat hagyta jóvá az OTP a regisztráláshoz, a MasterCard webkártyámat (virtuális kártyát) nem.

 302. Avatar for ku5i ku5i says:

  eles!

 303. Avatar for Pityer Pityer says:

  Valaki fizetett már vele? Az is éles?

 304. Avatar for dokk dokk says:

  Teljesen egyértelmű, hogy az is éles.

 305. Avatar for Titi76 Titi76 says:

  Ma reggel nekem már működik! Mind az iPhonomon (X) mind az órámon (S3). Már csak ki kell próbálnom egy boltban. Veszek is egy doboz gyufát. Azt szeretik, mikor kártyával fizetek kis tételért. :joy:

 306. Avatar for reszi reszi says:

  A magy Epöl Péj oldal alapján egyelőre csak az OTP-nel erheto el.

  Szomoruan konstantalom, hogy a bankom nem indult el az elso(k) kozt, pedig a keK&feHer sem oly kicsi idehaza. Ugyan keseru szajizzel, de orulok, hogy egyaltalan megtalaltak minket a terkepen es hogy mar bevezetesre is kerult egy banknal. Bizom benne, hogy a tobbi bank is eleg tokos lesz es koveti a sereghajto peldajat.

 307. Avatar for Jeckie Jeckie says:

  MŰKÖDIK!!!
  Már fizettem

 308. Nagy kár :pensive: bár üzletileg érthető sajnos…

 309. Elindultunk!!!

 310. Hozzaadtam en is az otp-s kartyamat, sot gyakorlatilag automatikus bolt, csak a cvc kodot kellett megadnom, mert az a kartya van az apple-os fizetesekre regisztralva (music, app purchase), es igy alapbol azt akarta hozzarendelni a payhez is, szoval egy cvc kod megadasa volt osszesen az pay regisztracio :slight_smile:

 311. És nálam is ugyan ez volt a helyzet ! :slight_smile:

 312. Sziasztok! Én a frissített Smart Bankból adtam hozzá. Már fizettem is vele. Tökéletesen működik. Ráadásul nem is kell olyan közel rakni mint a bankkártyát.

 313. A Simple App még nem megy ugye?

 314. Szerintem nem. Csak már látja a Walletben regisztràlt kártyát.

 315. Avatar for mark.t mark.t says:

  Simple appból is megy az OTP kártya hozzáadása, viszont csak az :slight_smile:

 316. Valaki fizetett Apple Payyel 5:08 elott? :grin: vagy akkor en voltam az elso ? :slight_smile:

 317. Gyorsan végig szaladtam a nagyobb hírportálokon és hogyha ügyesek vagytok akkor ti lehettek az elsők akik lehozzák. :slight_smile: Hacsak nem akarjátok megvárni a hivatalos sajtótájékoztatót.

 318. Sziasztok!

  Nekem is frissült ma reggel a Smartbank app, simán ment a hozzáadás is, aktiválta a kártyát, Walletban is ottvan. Kipróbáltam most reggel, bementem egy dohányboltba és a terminál elutasította , pedig korábban is érintős kártyával fizettem. Mivel ott harmadik alkalommal is elutasította, inkább elővettem a kártyát :slight_smile: ezek szerint nem minden terminálnál lehet?

 319. Régióváltás helyett egy iCloud ki- majd bejelentkezés is segíthet. (Nekem ez megoldotta.)

 320. Az nagyobb szívás :smiley:

 321. Jott egy frissites a smartbankra es mar hozzaadhatok a kartyak a wallethez, elindult az apple pay :slightly_smiling_face::+1:

 322. Forint és euró fizikai kártya oké, de a virtuális (webes) kártya hozzáadására az OTP appból nincs gomb. Majd kiprobalom manuálisan a walletből.

 323. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Utána pedig ezt a virtuális Simple kártyát adhatjuk hozzá a Wallethez, és ennek a feltöltött egyenlegét tudjuk használni.

  Ez sikerült már valakinek?

 324. Avatar for reszi reszi says:

  Vannak elteresek a POS terminalok kozott, igy nem feltetlenul jelenti azt, hogy mindegyiknel lehet ahol eddig is erintetted a kartyadat.
  Ha tevedek, javitson ki valaki.

 325. Avatar for Pityer Pityer says:

  Vagy, amint írtam: Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív. Nekem ezzel működött, előtte nekem sem volt + gomb ki- és bejelentkezés után sem.

 326. Avatar for Pityer Pityer says:

  Próbáltam, a virtuális OTP kártya nem megy úgy sem.

 327. Köszi a tippet! Kiveszem a cikkből. Mivel nem tudtuk tesztelni!

 328. A kártyámat gond nélkül hozzáadtam egy második eszközön is, bár az Apple ID ugyanaz.

 329. Avatar for asrob asrob says:

  Megerősítem, OTP virtuális kártyát (Mastercard) szerettem volna a Wallethez adni és nem sikerült. Normál kártyával is rápróbáltam, hátha mégis titokban engedélyezték a Visa-t is, de nem. :slight_smile:

 330. na király, úgy látszik csak nekem nem hajlandó 800 kilépés és újraindítás után beadni az Apple pay szekciót a beállításokban :smiley:

 331. azt tudjátok esetleg, hogy az Apple Pay Cash (az iMessage-es pénzküldős funkció) is műkodik-e?

 332. Nem működik, az US csak, érdemes kikapcsolni, mert zavaró lehet!

 333. Avatar for mark.t mark.t says:

  Megtörtént! :slight_smile:

 334. Simple virtuális kártyát sikerült valakinek hozzáadni?

 335. Eddig két emberből senkinek.

 336. Az nem virtuális, hamem a sima kártyád :slight_smile:

 337. Avatar for aspe aspe says:

  A virtulalis kartya nem tamogatott. Csak fizikai maestro es mastercard kartyakkal mukodik.

  Amenyiben a fizikai kartyat hasznalom akkor is kuld ertesitest?

 338. Avatar for mark.t mark.t says:

  Én azt is mondtam :slight_smile:
  Megvolt már a reggeli kávé? :slight_smile:

 339. Nem :smiley: rohanunk a sajtótájékoztatóra :smiley: majd ott ezekre rákérdezünk.

 340. BTW én már le is mondtam az SMS értesítést a kártyaterhelésekről, a Wallet úgy is szépen megőrzi azokat, és az esetek 99,9% mindig kártyával, PayPass-t elfogadó helyen vásárolok.

 341. En most fizettem az órával pikk pakk ment. Isten király már csak a Cib és Erste kell hogy csatlakozzon.

 342. multheten pénteken rendeltem MASTERCARD Standard-ot az OTP-nél
  a kártya még meg se jött de már hozzá tudtam adni a kártyát az Apple Pay-hez a Smart Bank alkalmazással :+1:

 343. Avatar for mark.t mark.t says:

  Én már csak a limitemen emeltem jó rég, kell az értesítés mert nem akarok meglepődni mikor innen onnan hiányzik egy nagyobb összeg esetleg… :slight_smile:

 344. Avatar for mark.t mark.t says:

  Ez csak azért kellemes mert akinek valami okból kifolyólag új kártya kell, nem fog szívni 1-2hetet :slight_smile:

 345. Avatar for asrob asrob says:

  [OFFTOPIC]
  Tudja esetleg valaki, hogy milyen feltételekkel cseréli az OTP a meglévő VISA kártyát Mastercard-ra? Köszi!

 346. lezárt iPhone8-al csak a terminál fölé helyezem a telót és ráteszem az ujjam a home gombra?
  vagy nyomkodni kell még valamit?

 347. az összes kollégámnak működik hogy magyar régión van a telefon, csak nekem nem. és nem értem hogy miért.

 348. iCloud ki-be oldja meg!

 349. Fel kell oldani a készüléket (Touch/Face ID-val vagy jelkóddal), sajnos nem olyan kényelmes, mint az Android, hogy csak a limit feletti fizetéshez kell feloldani a készüléket. De üsse kő. :slight_smile: