fbpx Skip to content

Az Apple még 2014-ben, a szeptemberi iPhone 6 eseményen mutatta be az Apple Pay-t, amit azóta már számos országban használhatunk. 2019. május 21-én, azaz mától hazánkban is elrajtolt az Apple Pay!

OTP Apple Pay Magyarország

Az OTP-nek ma reggelre már frissült az iOS alkalmazása is, ami többek között már támogatja az Apple Pay-t és így már most is hozzá tudjuk adni a MasterCard vagy Maestro típusú kártyánkat a Wallethez!

Az Apple Pay aktiválásáról már írtunk korábban egy cikket, érdemes az abban leírtakat részletesen elolvasni. Magát a kártyát a Wallet appon belül tudjuk aktiválni a + gombra nyomva, de ha esetleg az nem lenne ott nekünk, akkor első körben indítsuk újra a készüléket, majd pedig ha az sem segít, akkor állítsuk át ideiglenesen a régiónkat US-re vagy UK-re.

A másik lehetőség az OTP SmartBank app haszálata, ahol egy felugró értesítés is fogad minket, és a bankkártyáink között tudjuk beállítani az Apple Pay-t:

Apple Pay beállítása az OTP SmartBank alkalmazásában Magyarországon.

A virtuális, webes kártyákat viszont még manuálisan sem tudjuk hozzáadni, csak a fizikai kártyákat. A VISA kártyatípus nem támogatott.

Az OTP-t hamarosan a CIB bank követi majd, illetve ha elolvassuk az itteni hozzászólásokat, akkor tájékozódhatunk a többi bank álláspontjáról is.

Frissítés – pár mondat a sajtótájékoztatóról

Az OTP első körben a MasterCard és Maestro kártyákat vonja be a szolgáltatásba, és az iPhone 6 és újabb készülékeken érhető el. A kártya digitalizációja a SmartBank vagy a Simple appban, illetve az iOS beépített Wallet alkalmazásában végezhető el.

A VISA kártyák támogatása is folyamatban van, de egyelőre nem érhető el.

A vásárlási limit a bankkártyánál beállított limit, PIN-kód nem szükséges, mert a felhasználó a jelkódjával, Touch ID-val, vagy Face ID-val azonosítja magát.

Az ügyfelek szempontjából az Apple Pay használata természetesen díjmentes, nincs különbség a többi fizetési formával szemben.

Androiddal már 175.000 környékű felhasználó regisztrálta a kártyáját mobil fizetésre. Az Apple-ös felhasználók száma 3-400.000 körül lehet. Reggel 5 óta már több mint 10.000 regisztráció történt az Apple Pay-hez. ???

Azért csak most került bevezetésre a szolgáltatás, mert az Apple-nek megvolt erre az ütemterve, és több körös tárgyalás után sikerült ezt elérni. Az Apple-lel nagyjából 1 évvel ezelőtt volt meg a kapcsolatfelvétel, de hamarabb az Apple nem engedélyezte. A fejlesztésen 100 főnél is többen dolgoznak. Az OTP a külföldi példák alapján a szolgáltatás gyors felfutására számít.

Az Apple Pay Cash hazánkban nem érhető el, tehát a felhasználók közvetlenül egymásnak nem tudnak pénzt küldeni.

A szolgáltatást a Kézenfogva Alapítvány számára történő adományozással mutatja be az OTP – ami egy androidot futtató terminálon keresztül történik.

A Simple-ön keresztül a Simple virtuális kártyával még nem működik, de dolgoznak rajta.

Az OTP nem tud arról, hogy mikor várható más bankok esetén a bevezetés – és egyelőre van exkluzivitásuk is a szolgáltatásra.

A SmartBank új verziójáról egyelőre nem kaptunk információt, folyamatban van, de pontos megjelenést nem említettek. Az app egyébként nem csak kinézetében, de funkcióiban is megújul majd. Erről külön bejelentés lesz majd, amint itt az ideje. Az appban nem terveznek külön listát az Apple Pay tranzakciók számára. (Amennyiben az eladó adatai nem szerepelnek pontosan, például “DIGIÜ?KAPU” szerepel, azt az adott eladó felé érdemes jelezni, de az OTP ügyfélszolgálatának is jelezhetjük.)

Ennek a cikknek a hozzászólásait átirányítjuk a Mindent az Apple Pay-ről című cikkünk hozzászólásaira.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dokk dokk says:

    :+1:t5::+1:t5:

  2. Avatar for Takii Takii says:

    Remélem, hogy a Junior és hasonló kedvezményes számla típus csomagosok nem maradnak ki belőle ahogy említésre került. :frowning:
    Ezzel pont azt a szegmenst fosztanák meg a lehetőségtől akik leginkább használnák, a fiatalabbak, akik nyitottak erre.

  3. Avatar for redcar redcar says:

    Nekem a Wallet - ben nincs semmilyen + jel és nem tudok kártyát hozzáadni. A beállításokban sem találok olyan opciót, hogy Apple Pay, vagy Wallet beállítások. Most akkor hogyan is tudom a kártyám hozzáadni az iPhone-omhoz? iPhone XS-t használok.

  4. Olvassatok már tovább kicsit az első 2 szónál, még nem elérhető a szolgáltatás!

  5. Avatar for redcar redcar says:

    Akkor ezt majd csak akkor lehet, amikor az Apple bekapcsolja?

  6. Avatar for redcar redcar says:

    És ez egy frissítés formájában fog jönni, vagy csak úgy megjelenik a + jel a Wallet - ben?

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Ha elerhetove valik a szolgaltatas, akkor fog majd kiderulni szerintem.

  8. A Junior számla is pont ugyanolyan, mint a többi, úgyhogy nem értem miért maradna ki🤷‍♂️

  9. Külföldi régión jóhogy😉

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor fog működni, ha az Apple bekapcsolja. a cikk legelső mondata is leírja, hogy még nem érhető el, hanem napok kérdése, várhatóan péntek, 05.17-e.

  11. Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy az Apple Pay működni fog olyan bankkártya esetén is amelyik még régi típusú, vagyis nem érintős?

  12. Avatar for dokk dokk says:

    Magyar régión van. A kinti csak addig kellett amíg ezeket hozzá adtam.

  13. A cikk legelső mondata nem írja le, hogy a wallet alkalmazás még nem működik itthon. :smiley:

  14. Avatar for Bendy Bendy says:

    Azt írtátok, iPhone 6-tól fog működni. Meg hogy érintésre. Az 5S is touch ID-s. Az miért marad ki? Vagy csak véletlenül a felsorolásból maradt ki?

  15. Avatar for gunar gunar says:

    “Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható”
    Nincsen benne a NFC támogatás

  16. Igen, valóban nem volt egyértelmű azoknak, akik még nem használták…

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Wallet alkalmazás működik itthon, most is tárolhatod benne a különböző kártyáidat, mint mondjuk beszállókártyák vagy iTunes egyenleg, és egy csomó egyéb, nem fizetésre való kártyatípus. tehát akkor miért írna olyat a cikk, hogy ne működne?

    azért írja ezt a cikk, mert az Apple Pay-hez szükséges NFC modul csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén van meg. az 5s-ben nincs. az 5s-sel nem érhető el az Apple Pay.

    miben nincs NFC? az adott terminálban?

  18. Gunar szerintem az előző hsz-ra (bendy) reagált. :slight_smile:

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Húú! Már rád is átragadt az értetlenség? Beidéztem amiről írtok és utana írtam, hogy nincsen benne NFC támogatás az 5S-ben azért maradt ki. Gondoltam mivel alatta van nem kell annyira szájbarágnom.
    Arról nem tehetek, ha az előzőre válaszolok nem jelzi vmiért, hogy a válasz arra megy

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Mit használsz? Csak mert másnak nem ilyen, hacsak nem már adva van hozzá vmi (sejtésem szerint)

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikkből idéztél egy mondatot, és az alá írtad a hozzászólásodat, ezért én úgy értettem, hogy a cikk adott mondatára reagálsz, nem pedig a hozzászóló által írtakra.

  22. Akkor, ha már hozzáadom a kártyát a wallett alkalmazáshoz, és szinkronizálam a watch-ra is, fogok tudni fizetni, ha nincs nálam a telefon?

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Ahogy írtam, ha közvetlenül a fölötte lévőre megy válasz akkor nem jelzi semmi, meg kéne reformálni és nem lesz többet félreértés. :eyes:

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Kicsit feljebb írték, hogy a büfébe elvitték az óráját vkinek és azzal fizették, amit neki vittek.

  25. Olvastam, de ott esetleg lehetett egy wifi hálózaton a kettő. Ezért kérdezem, hogy a telefontól függetlenül is fog-e működni.

  26. Avatar for N0R N0R says:

    Igen, rendszeresen használom úgy, hogy az iPhone másik épületben van munkahelyen, és az óra semmilyen adathálózatra nincs csatlakozva - sőt airplane módban szokott lenni.

  27. Szuper, köszi.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, de itt jön a bibi, hogy attól még hogy az SSID és a jelszó azonos, az nem minősül egy wifinek ezeknek az eszközöknek sajna. Ha úgy lenne akkor telefonálni is lehetne róla, de még megtrükközve sem tudtuk eddig megoldani sajna, ha egy pillanatra is lecsatlakozott, már újracsatlakozás után csak alap dolgokra volt képes az óra, mintha otthon hagynád a telódat és ezt csak a melóban vennéd eszre, akkor ott is kapcsolat lesz közöttük, de a telefonálás nem elérhető, minden más igen, ha jól tudom.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Pay szempontjából ez lényegtelen, az óra képes maga kezelni a hozzáadott bankkártyát.

    // a közvetlenül felette lévő hozászólásra adott válasznál tényleg nem teszi oda a rendszer, hogy kinek szól. megnézzük.

  30. Igen, köszi. Ez volt az eredeti kérdésem és erre már kaptam választ.

  31. Avatar for imi79 imi79 says:

    Még soha nem is használtam a wallet appot.
    Előző apple pay-es cikknél néztem rá, akkor láttam először az opciót.
    Amúgy iPhone SE, 12.2, magyar.

    Kártyát még nem engedett hozzáadni, azt írja “A kártyakibocsájtó még nem támogatja ezt a kártyát”
    gondolom majd 17.-e után.

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, majd akkor tudod csak hozzáadni, rögtön ezzel kezdődik a cikk.

  33. Tudok majd egy kártyát több felhasználónál is regisztrálni?

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, csak majd mindegyik esetén külön megerősítő kódot kell megadni.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    forrásaink alapján a számlacsomag nem, a kártyatípus viszont számít. a MasterCard és Maestro működni fog, a VISA nem.

  36. Frissítés #1

    Információink szerint az OTP estén a Simple appban digitalizálható MasterCard vagy Maestro kártyák Apple Pay támogatást is kapnak, így ez érvényes a Junior számlacsomagra is. :tada:

  37. Avatar for N0R N0R says:

    Furcsa, hogy csak az OTP-ről vannak hírek. Valóban csak ők indulnak, vagy csak ők nem tudják tartani a szájukat :smile:

  38. Avatar for aspe aspe says:

    Nagyon varoma penteket , de kicsit szkeptikus vagyok. Regota kovetem az apple pay-el kapcsolatos hireket. Emlekeim szerint mindig ugy jottek uj orszagok, hogy nehany honappal mar tudni lehetett. Nalunk pedig gyakorlatilag egy hettel elotte pletykalnak rola. Pletyka mert igazabol senki nem erositette meg. O
    Akkor most hogy lesz? Reggel felkelunk es mukodik a plusz gomb a wallet-ban? Boldog leszek!

  39. Változnak az idők, nemrég kiadtak ugyanígy 2 iPadet.

  40. de most már vannak dolgok amik egyik pillanatról a másikra egyszer csak elérhetőek lesznek lasd EKG vagy frissített HW-ek és szerintem még lehetne sorolni.

  41. Avatar for dokk dokk says:

    Az OTP rakott ki egy hirdetést a szalma téren, elég nehéz mást beleképzelni.

  42. Ezekután az lenne a legnagyobb trollkodás, ha nem az Apple Pay-t jelentenék be hanem valami n+1-ik alternatív, Android alapú megoldást. :joy:

  43. Ráadásul ideig-óráig az OTP SmartBank app demó módjában is ott volt.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    A kérdés itt az volt, hogy miért is olyan az övén a wallet és másnál meg nem!? Nekünk ugye nincsen ott a lehetőség sem a kártyát hozzáadni, akkor nala miért is lehet, talán a régebbi IOS miatt?

  45. Avatar for denike denike says:

    Nagyszerű. Volt arcuk küldeni a lejáró MasterCard kártyám helyett egy inkompatibilis Visa kártyát, 3 héttel a rajt előtt…

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt ő tudja megmondani.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Sztem reklamálj mert ha jól tudom mikor kéri az ember a kártyát akkor ez kérdés, hogy milyent akarsz, legalábbis a cégesnél így volt, a magán az régebbi és arra nem emléxem. Bár amikor még benne volt a demoban az apple pay akkor mindkét típushoz hozta az opciót.
    Majd kiderül kell-e a reklamálás vagy sem

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Sajna ő sem tudja miért más mint másnál, csak tippelünk.

  49. Avatar for aspe aspe says:

    Azt tudom, hogy a beta oldalra felkerult. Ezt tenykent kezelem, a datummal vagyok szkeptikus. Attol felek hogy penteken datum bejelentes lesz illetve a bankok listaja.

  50. Szerintem ne izguljanak a Visa kártyások, biztos hogy ők is bekerülnek majd a rendszerbe, talán csak kicsit később… (a CIB Bank csak Visa kártyát ad ki alapjáraton minden számlacsomag mellé)… talán ezért is lehet, hogy a CIB az év második felére “ígérte”?!

  51. A MacRumors témába vágó fórumában ebben a bejegyzésben (#28) találtam egy külső site-ra mutató linket, ami állítólag az Apple Pay API-ját használva monitorozza a működő és béta tesztelés alatt álló országokat. Bár a nyelv orosz, a “beta” szó és a HU jelzések értelmezhetőek. :smiley:

  52. Lesz egy körünk az OTP-ben… :roll_eyes:
    “A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online és Mastercard Online Jump betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosoknak Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”

  53. Avatar for denike denike says:

    Igen, én is az előbb olvastam :frowning: Holnap be is nézek hozzájuk, váltok számlacsomagot, kérek új kártyát és közben megpróbálok faggatózni az apple pay-el kapcsolatban :smiley:

  54. Én szerintem kizárt, hogy május 17-én elinduljon itthon az Apple Pay. Eddig minden országban a hivatalos sablon bejelentés után kb. egy hónappal indult, de itthon még nem is volt ilyen bejelentés egyik banknál sem. Végigszaladtam Macrumors cikkeken:

    • Csehország bejelentés január 14, indulás február 19
    • Ausztria bejelentés március 26, indulás április 24
    • Luxemburg bejelentés március 27, indulás május 17?
    • Románia bejelentés március 27, indulás???

    Igen, az OTP reklám biztos Apple Pay, de pénteken szerintem maximum egy semmitmondó “hamarosan érkezik az Apple Pay” bullshitet kapunk, aztán jön egy hónap lapítás. De ne legyen igazam…

  55. Nálam sincs az a + jel a jobb felsőben…oka mi lehet? Magyar régión vagyok ,magyar AppStore -ral.

  56. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    a roman hiaba van bejelentve, beta allapotban sincs.
    nalunk nincs bejelentve, de beta a statusz.

    tenor

  57. Magyar régióval nem sok embernek hozza ki a kártya hozzáadást, ha ki is hozza akkor is felesleges, mert úgy sem működik.

  58. Sziasztok! Nekem német régiósra van allítva mert itt élek, viszont van otp-s hitelkartyam, vajon ezt hozza tudom majd adni ha nem magyar a régió? Ha hazalátogatok jól jönne🙂

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    direkt le van írva a cikk legelső mondatának elején, hogy még nem indult el a szolgáltatás, ergo pont mindegy, van-e + gombod, vagy nincs, mert még egyébként sem tudsz magyar bankkártyát hozzáadni. majd amikor várhatóan holnap elindul, akkor már menni fog, és lesz + gombod is.

  60. Érdekes, én azzal használtam kb 2 évig…

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTP-nél biztosan nem. más, külföldi bank esetén értelemszerűen más kondíciók érvényesek, amelyek eleve nem kérdésesek a magyar megjelenés kapcsán, és amelyekre nem vonatkozik az, hogy a magyar OTP esetén mi a helyzet.

  62. Hol látható az a béta oldal?

    Számomra nagyon nagyon furcsa, hogy nem volt bejelentés. Tegnap bejelentették még Szlovákiát, Szlovéniát, Litvániát, Észtországot is. Hollandiát május 1-jén jelentették be, van holland Apple Pay oldal is, Coming Soon apple com / nl / apple-pay Tavaly németben ott voltam, amikor elindult, előtte egy héttel már tele volt az U-Bahn Apple Pay reklámokkal, és az üzleteken kint volt az elfogadó matrica. Látott valaki ilyet itthon?

  63. A simple-t használtam otp visa hitelkártyával…

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ja értem. akkor azt én tudtam rosszul, de ettől még az Apple Pay-hez a forrásunktól kapott információk alapján nem lesz használható a VISA kártya.

  65. Azóta lecseréltem Mastercard-ra :slight_smile:

  66. CIB:
    Tisztelt …!

    Sajnos még számunkra sem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mikor lesz használható az Apple Pay szolgáltatás.
    Tervszerűen még az idei évben bevezetésre kellene kerülnie.
    Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja élőhangos telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámok egyikén.

    Üdvözlettel,
    CIB24 Ügyfélszolgálat /

  67. Amugy, az ilyen rajtoknal, altalaban ejfelkor indul minden vagy valamikor napkozben?

  68. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezzel kapcsolatban nem kaptunk egyértelmű információt a forrásainktól, de mindenképpen beszámolunk majd róla, ha elindult.

  69. Izlandon tudtommal még ennyi előzetes infó sem volt, egyszer csak működött

  70. És a holnapi indulás mennyire valószínű?:thinking:

  71. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    több különböző forrásból is megkaptuk ugyanezt a dátumot, szóval elég valószínű, de persze bármi lehet. remélhetőleg holnap már a szolgáltatás indulására ébredhetünk.

  72. Sziasztok! Már feltették előttem a kérdést, de azt hiszem nem jött rá válasz, úgyhogy megkérdezem én is. Hogy számíthatok az :green_apple:Pay release-re? Lesz majd egy iOS update amit telepítenem kell, vagy csak megjelenik a “+” gomb a Walletban? (Jailbreak okok miatt kérdezem, iOS 12.1.4-en vagyok :wink:)

  73. Nem kell frissíteni semmit, csak meg fog jelenni Walletben a hozzáadás lehetősége

  74. Ebben igazad van. Ettől még furcsa, hogy Luxembourgban volt bejelentés márciusban, itthon pedig nem… Bízzunk benne, hogy a május 17-i dátum nem csak egy bevezetési reklámkampány kezdete lesz, hanem valóban bekapcsolják a szolgáltatst.

  75. Németben aznap reggel megjelent az Add ikon a legtöbb embernél, de nekem például csak újraindítás után jelent meg (német régióval természetesen). De frissíteni nem kellett semmit.

  76. Ausztriában állítólag reggel 6 körültől lehetett hozzáadni a kártyákat, én ezt fél 8-kor tettem meg - sikeresen.

  77. Tényleg gyanúsan nagy a csend az OTP háza táján. Se egy FAQ oldal, se egy hír/promó. Az egyetlen ami van/volt az az óriás plakát.

  78. Ma abból a plakátból több buszmegállóban is láttam.

  79. Meglehetősen magas szintről származó Rafis infó: reméljük év végéig (kb. fél év) mi is indulni tudunk… :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2:

  80. Kiváncsi leszek, hogy mennyi elszívó ereje lesz azoknak a bankoknak, akik elsőként lépnek.

  81. Avatar for gunar gunar says:

    Ez ok, de nincsen leírva, hogy mi is ami hiányzik. :grinning:

  82. Sziasztok!

    Mint tudjátok a simple appban digitális simple kártya készíthető virtualizálható és az elkészült simple kártya idegen bank kártyájával tölhető fel 65ezer Ft/hó értékik IOS alatt is most is működik OTP folyószámla nem kell hozzá. Android alatt et használható mobil NFC fizetésre nem OTP kártya használattal. Mit gondoltok a simple kártya vajon használható lesz Apple pay fizetésre?

  83. Ha én bank lennék, az általam kibocsátott virtuális kártyát biztos nem vonnám be az Apple Pay rendszerébe.

  84. Avatar for gborz gborz says:

    de hogy “véletlenül” milyen gyönyörűen belefér a stock apple pay hero image abba a whitespacebe a kártya köré a plakáton meg a tűzfalon is

    (ja ez nyilván nem valódi, de tennék egy összeget rá hogy ma hajnalban felkerül a falra valahogy így)

  85. A Photoshop világában már lassan minden passzol mindenhova. :confused:

  86. Avatar for gunar gunar says:

    A hiányzik szót nem javítottad át, múlidőre :grinning:

  87. Avatar for lberes lberes says:

    Ez némileg pontatlan, Ausztriában működik a Maestro is, ami nem szerepel a listában.

  88. De hiszen pont ezt írtam. :slight_smile:

  89. Avatar for gborz gborz says:

    az mondjuk azért erős mert a stable config szerint sincs maestro ausztriában
    azt mondja: PaymentSetupFeaturedNetworks: [3, 4] (ahol 15 a maestro)

  90. Avatar for lberes lberes says:

    Érdekes, pedig van, legalábbis az Erstenél.

  91. Ez a weboldal szépen frissül :slight_smile:

  92. 26 perc😩

  93. A frissítések általában péntek éjjelről szombatra aktiválódnak, de nem hivatalos forrásból úgy tudjuk nem fog elrajtolni holnap. :confused: Azért szurkolunk mi is!

  94. Nálam egyelőre nem jelent meg a + gomb éjfél után.
    Restart megvolt.

  95. Avatar for Envo Envo says:

    Amíg nem frissül a JSON fájl az Apple szerverein, addig nem is fog…

  96. Avatar for Abelly Abelly says:

    Ha indul akkor magyar idő szerint reggel 9-10 fele fog. De szerintem csak az iOS 12.4-el fog jönni…

  97. Ez ugyanaz a forrás, akikkel korábban megvezettétek a fél magyar internetet?:grin:

  98. Hát ez így elég szomorú😥

  99. Avatar for dokk dokk says:

    Szerintem ma max az indulását jelentik be.

  100. Avatar for imi79 imi79 says:

    Az IOS settings menüben, a “Wallet és Apple Pay” alatt is van kártya hozzáadása opció, és ott is ugyanaz az apple pay-es bankkártya hozzáadás menü jön be, mint a wallet appon belül a “+” jelre kattintva.
    Nálam legalábbis.

  101. Nálam semmi…remélem a nap közepe felé már működni fog vagy érkezik valami hivatalos…

  102. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam a settings-ben nincs is wallet app sehol. Pedig kellene nem?

  103. Avatar for imi79 imi79 says:

    Kellene, mert a wallet appot letörölni sem lehet.

  104. Ha átállítom támogatott régióra, akkor értelemszerűen megjelenik a + gomb és az Apple Pay a menüben (újraindítás nélkül). Magyar régióban nem jelenik meg, de ez nem meglepő, hiszem még mindig nem kerültünk ki a béta oldalról.

  105. Avatar for imi79 imi79 says:

    Nálam magyar a régió és ott a + gomb.

  106. A json fájl még nem frissült, a magyar régió nem támogatott. Hivatalosan nem lehet ott a + gomb, csak akkor ha korábban hozzáadtál egy kártyát egy támogatott régióban majd átváltottad magyar régióra a telefonod. Akinek még soha nem volt regisztrált kártyája, annak nem jelenik meg a + gomb, ennyi…

  107. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    Nálam Magyar , iPhone7 , ios 12.3 és nincs ott a +

  108. Avatar for imi79 imi79 says:

    Nem tudom miért van ott akkor nálam a +.
    Soha nem használtam még a wallet appot, akkor néztem rá először, amikor az előző apple payes cikket olvastam itt. Régió meg azóta magyar, mióta aktiváltam a telefont vásárláskor.

  109. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    És a beállítások menüben sem jelenik meg a “Wallet és Apple Pay”

  110. Egyedi eset, de amíg a hivatalos szerver konfigurációs fájl nem frissül, addig nincs miről beszélni…

  111. Nem vonom kétségbe, hogy ott van, de magyar kártyát nem fogsz tudni hozzáadni amíg nem frissül a konfigurációs fájl (és ez a lényeg, nem az, hogy van-e + gomb a sarokban…)

  112. Nálam úgyszintén nincs wallet app a “Beállitások”-ban.

  113. Avatar for denike denike says:

    Szerintem mindenki nyugodjon meg egy kicsit :smiley:

    Addig nincs wallet app a beállításokban és nincs + magában a wallet alkalmazásban sem, amíg nem élesítik Magyarországon a rendszert. Ha valakinek van az bug, vagy korábban más régióbeállítást használt. Amint elindul a szolgáltatás lesz róla hír és akkor mindenkinek minden meg fog jelenni.

    Hozzáteszem, azt látva, hogy a reklámokban az szerepel, hogy az “OTPBank hamarosan elhozza”, nem valószínűsítem hogy a közvetkező pár napban éles lesz. Ezek a reklámok pár napja kerültek ki, nyilván marketing szempontból akkor éri meg ha legalább 2-3 hetet kint vannak, hogy mindenki lássa. Szerintem.

  114. Avatar for imi79 imi79 says:

    Én is attól tartok, hogy most jól rápörögtünk, aztán várhatunk még heteket.

  115. Ugyanezt gondolom én is. Ma nem lesz semmi, max bejelentik. De az OTP megint megmutatta, mennyire lehet megbízni benne (legalábbis a forrásaiban). Normális választ a CIB küldött…

  116. Avatar for ku5i ku5i says:

    koszi Szifon! Jol behulyitettetek az embereket !!

  117. Avatar for Wico Wico says:

    Ne a Szifonosokat okold! A MacRumors hozta le a cikket és a Szifonosok csak átvették. Amúgy meg ők írják a legpontosabb, clickbait nélküli és legjobban tájékoztatott cikkeket. Sokszor elcsodálkozom, hogy hogy bírják még ideggel

  118. Aki azt várta, hogy mire felkel és ott lesz a funkció (most függetlenül attól, hogy lesz-e ma vagy sem) az nagyon naív volt.

    A legtöbb ilyen jellegű funkcióbővítést meg szokta előzni egy sajtó bejelentés, ami a legtöbb esetben is 9-10-11 óra magasságában szokták megejteni a cégek.

    Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy @Wico is írta, ez egy átvett cikk, ami megtalálható a Macrumors-on, a iDownloadBlog-on meg még megannyi helyen.

    Épphogy elmúlt nyolc óra, hosszú még a nap.

  119. Avatar for ku5i ku5i says:

    marmint a macrumors irta le korrektul… (vagyis sehogy, majd egyszer), szifonosok kezdték pontositani a hiperszuper forrasaikkal…

  120. Avatar for mark.t mark.t says:

    Elvették a játékodat? :slight_smile: Ez nem AirPower, 8:11 van, az hogy máshol reggel már a kávé mellé mehetett a kártyaadogatás az egy dolog, semmi pattern nincs ezekben. Majd lesz, tudni fogjuk. Addig relax, a szerkesztők csak jót akartak. :slight_smile:

  121. Avatar for ku5i ku5i says:

    az is atvett cikk, kulon apple pay magyarorszag/felkeszules cikket (ez a cikk amit epp nezunk) csinaltak a macrumors utan napokkal ?:slight_smile: legyen ez orok tanulsag mindenkinek…

  122. OTP és a forrásai :joy::joy::joy::joy: Kb. annyira jó lehet ott az információáramlás, mint ahogy az ügyfeleikkel bánnak…

  123. Tapasztalatból mondod, hogy rossz vagy csak simán úszol a birkaáradattal? :slight_smile:

  124. Egy évig fizettem valami bróker szolgáltatásért amit tévesen OTPdirekt havídíjként könyveltek el. Háromszor voltam bankfiókban, sokszor telefonáltam, nem tudták megoldani. Végül egy ismerős oldotta meg az OTP berkein belülről. Számomra ez az eset is azt bizonyította mennyire megbízhatatlanok. A CIB válasza lehet hogy semmitmondó, de mindenképpen korrekt, nem hitegetik az embereket előre olyan dolgokkal amikkel maguk sincsenek tisztában. Meg még ott van az Apple aki csak a hasznát akarja lefölözni, szép kis világ…

  125. Avatar for ku5i ku5i says:

    es a maj17-et nem a macrumors talalta ki :slight_smile:

  126. Avatar for ku5i ku5i says:

    hat ki hozta le ?:slight_smile:

  127. Üdv a való világban, mindenki pénzből él, a bankok, az Apple, és mi is. Micsoda meglepetés! :flushed:

    Én OTP-s vagyok, személy szerint semmi problémám nem volt velük. Mindenhol van fiókjuk ahol tudok ügyet intézni, mindenhol segítőkészek voltak eddig velem. Várom az Apple Pay indulását, én is rá voltam feszülve tegnap éjjel és ma reggel, de jön amikor jön. De hosszú még a nap, én bízok a mai indulásban! :four_leaf_clover:

  128. Istenem, szövegértelmezés:

    A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá.

    " A hírek szerint…"

    A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay

    “indulHAT”

    Nem állították sehol se tényszerűen, hogy el fog indulni biztosan és hogy megerősített az információ.

    Én is csalódott vagyok, hogy nem indult még el, de egy biztos, nem a szifont okolom érte.

  129. Lehozni a Szifon. De nem ők találták ki hasraütésszerűen, hogy akkor május 17. Gondolom kaptak számos (validált / nem validált forrásból) információt, amit lehoztak.

    De mondok más példát, ha holnapi nappal meg kell jelennie az iOS 13-nak mert több forrásból is azt mondták a tech sajtónak, akkor is hibáztatni fogsz mindenkit aki leírta, hogy iOS 13 és mégsem jelenik meg?

    Mellesleg a cikkben sem bebetonozva van, hogy ma.

  130. Avatar for ku5i ku5i says:

    ennyi erovel irjunk le barmit, ha nem jon ossze akkor meg bocs…

  131. Avatar for denike denike says:

    Még az is lehet, hogy valóban Május 17-én akarták, csak egy váratlan probléma miatt halasztani kell :slight_smile:

  132. Avatar for ku5i ku5i says:

    sulya van amit leirnak sztem, es ezt tudni kellene… na mindegy.

  133. Azt azért be kell vallani, ahogy az Apple mindenből pénzt csinál, az maga a művészet (a maga sajátos módján). Csak erre akartam kitérni.
    Személy szerint én is nagyon várom az indulást bármikor is legyen (legalább a béta oldalon ott vagyunk, nekem ez elég)…

  134. Nem. De különbség van aközött, hogy “hivatalosan megerősítették, hogy május 17-én jön az Apple Pay” és hogy “különböző források szerint május 17-én jöhet az Apple Pay”. Óriási különbség.

  135. Avatar for denike denike says:

    Kicsit nyugodj le barátom, azért vannak a hírportálok, hogy tájékoztassanak a dolgokról. Nyilván befolyásuk nincs, ezért alakulhat másképp. Úgy beszélsz mintha ezen múlva az életed hátralevő része, miközben csak egy plusz kényelmi szolgáltatásról van szó. Ne aggódj, ha még 1-2 hónapig a kártyádat kell odabiggyeszteni a terminálhoz a telefonod helyett, akkor sincs katasztrófa :slight_smile:

  136. Hát ha ez tényleg így van, akkor elmorzsolok pár könnycseppet örömömben. Remélhetőleg azt a kritikán aluli appot is helyre teszik, mert felvet bennem pár kérdést, hogy ki az aki azt engedte kiadni…

  137. Nem kell rinyálni, ha csúszik akkor csúszik, a kérdés, hogy most mit mond a forrás?

  138. Egy hét csúszásba nem hal bele senki! Köszi az infókat!

  139. Ahogyan már előttem többen is írták: az indulhat feltételes idejű, ráadásul csak egy Macrumors cikkre támaszkodva reménykedünk a mai indulásban. Ami szerintem még eléggé lényeges az az, hogy az OTP elkezdte teleszórni Budapestet (nem tudom, hogy vidéken jelentek-e meg plakátok) azzal a sokat sejtető plakáttal. Ez eddig rendben van, mivel ez egy marketingkampány. De. Mivel egy új szolgáltatás bevezetésére irányul, ezért biztos vagyok benne, hogy többlépcsős lesz. Mivel pár napja kerültek fel a teljesen üres poszterek, várhatóan a jövő hét közepén cserélik le őket olyanokra, ahol ott lesz rajta az iPhone meg az Apple-logó. Ma szerintem csak a hivatalos bejelentés fog érkezni, a szolgáltatás elindítására még várnunk kell.

  140. Egy költői kérdés: a Luxemburgi indulást is az Otp blokkolja?

  141. Nyilván nem. Ahogy a hollandot se…

  142. Melyik nap lesz a sajtótájékoztató? Hétfő?

  143. Valami elszomorító milyen hisztit képes néhány ember csapni, amúgy 21

  144. Igy viszont van egy olyan erzesem, hogy az OTP lesz az egyetlen indito bank es mindenki mas kesobb fog becsatlakozni… Legalabbis, nagyon ugy reklamozza az OTP, hogy O hozza el nekunk. Vagy szerintetek ez hulyeseg?

  145. Avatar for rXc rXc says:

    Mindenki nyugodjon le a p…ába…

    Május 17-ről volt szó, de egy szóval nem mondták hogy 2019. május 17… :joy::rofl:

  146. Avatar for polyn polyn says:

    Sanszos. Ugyanis eddig a CIB bankot jelezték többen is, mint második induló Apple Pay bank, de náluk javában VISA kártyák vannak. Mastercard csak elvétve. Maestro meg nincs is.

  147. Avatar for rXc rXc says:

    Nem, konkrétan így néz ki a helyzet…
    aki pedig nem a leglehúzósabb, (ilyen díj, olyan költség és társai) magyar banknál van, az várjon.

    Szóval várunk. :neutral_face:

  148. Én is így gondolom. Fikázzák az Otp-t de ha nincs, akkor nézhetnénk a “bétát” még fél évet…

  149. Mondjuk ez tény. Így, hogy elindítja az OTP, talán beindít egy folyamatot nálunk és rájönnek a nagy bankok, hogy ideje gyorsan reagálni és követni.

  150. A bankkártya mit “lát” a vásárlásból? Azt, hogy pl sarki abc-ben fizettem, vagy azt, hogy az apple-nél? Kereskedőkódos visszatérítésű hitelkártyák miatt nagyon nem mindegy.

  151. Szlovákiában már 2-3 hónapja megy a reklám az összes banktól, mégse indult el.

  152. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt látod, hogy hol fizettél. nem az Apple-nek/Apple-nél fizetsz.

  153. A kereskedőt, nem az Apple-t. Ugyanúgy ahogy androidon a Simple esetén. Az Apple Pay Csak annyit csinál, hogy a bankkártyát virtualizálja, onnantól pont ugyanúgy zajlik a fizetés és a könyvelés, mintha fizikai kártyával fizettél volna

  154. akkor ennyit a nagy varakozasrol :smiley: akkor ugy állok hozza hogy majd szeptember

  155. Én kiváncsi leszek rá hogy hol lesz benne a szokásos, elmaradhatatlan kelet-európai csavar. :joy:

  156. Avatar for lberes lberes says:

    Milyen csavar? Az Apple mindenhol ugyanazokat a követelményeket támasztja a bankokkal szemben, nem lesz sehol semmi csavar.

  157. Ne legyen igazam, majd meglátjuk.

  158. Avatar for denike denike says:

    Info valakinek arról, hogy tervezik-e a VISA támogatást is és ha igen, mikortól?

  159. Avatar for Tocso Tocso says:

    KnH-nál
    24

  160. Nekem is. Felhivtam oket es mondta, hogy felolvassa a nekik atnyujtott kozlemenyt, es O csak ennyit mondhat. Ami pont ugyanigy hangzott, mint a fenti reszlet.

  161. Sajnos a Budapest Bank ügyfeleknek érik a bank váltás:


    :worried:
  162. Avatar for gunar gunar says:

    Már ne is haragudjon meg senki ezért, de ha nekem egy bank a fb-on válaszolna másnap keresnék másik bankot. Ez kb az a kategória amikor egy céges email nem saját domaines, az komolytalan.
    Tehát egy banktól minimum elvárom, hogy email-t küldjön és ne mindenféle közösségi portálon kommunikáljon, még akkor is ha esetleg ott kapta a kérdést.

  163. Szerintem ezzel csak te vagy így. A Facebook is az ügyfélszolgálat része, ha tetszik, ha nem. Teljesen evidens, hogy ha ott érkezik a kérdés, akkor ott is válaszolják meg. Mivel ez sokakat érdekelhet, így látják a többiek is, nekik nem kell külön valaszolgatni. Arról nem is beszélve, hogy hogy küldene emailben választ egy Facebookon érkezett kérdésre, ha nem tudja a felhasználó email címét? Jó hogy nem már ajánlott levélben válaszoljanak :grinning:

  164. A wallet / kártya hozzáadásnál, visa és mastercard logok váltogatják egymást. Ebből gondolom hogy visa is játszik.

  165. Biztosan lesz Visa is, maximum később… lásd CIB Bank

  166. Avatar for gunar gunar says:

    Ja, csak és kizárólag én gondolom ha egy bank fb-ozik akkor az komolytalan. De azért ugye nem baj ha én ezt így gondolom?

  167. Avatar for dokk dokk says:

    Nem komolytalan
    Hozzátartozik a közösségi media is az ügyfélszolgálathoz

  168. azok szerintem csak szimpla illusztrációk

  169. Avatar for gunar gunar says:

    Azért még nekem nem kell fekete autóval járnom, mert sokaknak az “autó színe fekete” .

  170. Avatar for dokk dokk says:

    Nem, nem kell

  171. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha tetszik, ha nem, a közösségi oldalak már mondhatni az iwiw óta szerves részét képezik a kommunikációnak. az email alapú kommunikáció egyébként könnyebben hamisítható, mint amikor egy hivatalos facebook oldalon keresztül váltasz üzenetet az adott céggel.

  172. Semmi gond nincs azzal ha így gondolod, szíved joga, de attól még nem ez a common sense

  173. Avatar for gunar gunar says:

    Ez elég baj, a nagyobb, hogy szinte már csak azon kommunikálnak még néha egy asztalnál ülve is.
    A “legszebb kép” amikor a fiatalok ránézésre egy pár egymás helyett a közösségit nyomják pl a buszmegállóban, stb. Sokan közülük és nem akarok általánosítani, akinek nem inge vegyen fel pólót, de beszélgetni nem tudnak, az ismerkedés is csak piával megy v a neten.
    Persze nem baj hogy vannak ilyen közösségi mediumok, csak átestek a túloldalára sokan annak a lónak

  174. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennek semmi köze az Apple Pay-hez, és totálisan felesleges ezen pörögni, nem fogod tudni megváltoztatni és nem is kapcsolódik a témához. maradjunk a témánál.

  175. Avatar for gunar gunar says:

    Ez így is van. Sorry!

  176. Egész biztosan lesz Visa is. Valamikor. Induláskor biztosan nem. Bankfüggő, hogy hol van engedélyezve. Nagy valószínűséggel a CIBnél induláskor csak Visa lesz, MC nem

  177. 19-e amúgy helyesen, de lehetséges, ja.

  178. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. 21-ére hirdettek sajtótájékoztatót. annál hamarabb nem lesz.

  179. Te bolond vagy ember, kezeltesd magad.

  180. Nincs Wallet kompatibilitasi badge-e app storeban, nem valószínű hogy elindulna mostanában

  181. Szerintem nem kell, hogy az app kompatibilis legyen. Simán be lehet szkennelni a kártyát a Walletban és az elég is. Nem kell app hozzá, csak az is egy opció.

  182. Meg amúgy is 19-e az vasárnap. Nem hiszem hogy hétvégére terveznék mikor amúgy se dolgoznak olyankor a bankokban…

  183. Ma voltam bent a Raiffeisennél és mikor rákérdeztem, hogy várható-e, hogy még az évben lesz valami, akkor elkezdett össze-vissza beszélni és nem is tagadta, szóval csak nagyon tagadnak, még sem annyira reménytelen a helyzet.

  184. Szlovákiában nem tudni esetelg mikor érkezik ? Kódokból mivel az mBank nál ott van a wallet support ,2 banknál vettem észre és kb 1 honapja adtak ki reklámot

  185. Avatar for Irwine Irwine says:

    Sziasztok!

    Ha a feleségemnek 5S-e van, a Watch-án tudja majd használni az apple pay-t?

    Köszi!

  186. ha apple pay-el fizetek 5000 ft felett, kérni fogja a bankkártya pinkódját ugyanúgy mint paypass-os bankkártyánál?

  187. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elvileg igen, csak akkor nyilván a Watch appban kell majd beállítani.

  188. Igen, a fizetés menete nem változik, lényegében a bankkártya “beköltözik” a telefonba.

  189. Ez nem olyan biztos. A Simple mobilfizetésnél nem kell például, mivel ott a telefon feloldásával már azonosítod magad. Szerintem ugyanígy az Apple pay esetén se fogja kérni, mivel kell hozzá az ujjlenyomatod/arcod.

  190. Avatar for Joe Joe says:

    Sziasztok,

    A K&H- tól kaptam e-mailben:

    A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

    Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

  191. Avatar for Czo Czo says:

    Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

  192. Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

    Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

    Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

    Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

  193. Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

  194. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

  195. Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

  196. A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

  197. Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

  198. Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

  199. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

  200. Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

  201. A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

  202. Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

  203. macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
    defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

    Visszaállítás:
    defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

    De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

    Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

  204. Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

    Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

    Plusz a bank is nagyon védi.

  205. Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

  206. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @soska12, @szorian: oké, de ahogy a fenti képeken látható, ez jelenleg hibát dob, és nem adja hozzá a Wallethez.

    @netwarex: ennél egyszerűbb, ha a régiót állítod át olyan országra, ahol már elérhető az Apple Pay –– de ameddig banki oldalon nem engedélyezik, addig teljességgel felesleges, mert nem lehet hozzáadni, mert a bank elutasítja.

  207. Úgy látom, jó választás volt legutóbb MC-t kérnem és nem Visat… :slight_smile:

  208. Ezt értem én csak annyit mondtam, hogy anno amikor megjelent hozzá tudtam adni. mivel ott van azóta nem probáltam, és azt sem álítottam, hogy most működne a hozzá adás.

  209. Egyébként az olyan szolgáltatások kártyái, mint a TransferWise vagy a Revolut, használhatóak lesznek majd?

  210. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nem, csak ha ők is implementálják az Apple Pay-t a saját oldalukról.
    A Revolut már évek óta ígérgeti, de elvileg idén több országban is elérhető lesz, habár Magyarországot nem vették bele a bejelentéskor.
    Transferwiseről semmi hír viszont.
    N26 remélem 2 éven belül eljön hozzánk is, és kidobhatom az OTPt :slight_smile:

  211. Avatar for Irwine Irwine says:

    Revoluttal kapcsolatban a kérdés az, hogy csak azért maradtunk ki, mert az OS-ekben Mo-ra nem volt aktiválva az Apple Pay, vagy esetleg valamilyen más feltételnek is teljesülnie kell.
    Ha azt vesszük alapul, hogy eddig is lehetett külföldi kártyával fizetni itthon az Apple Pay-jel, akkor szerintem a Revolut is menni fog.

  212. Na? Kibírjuk még holnaputánig? Remélem addig kitart az üzemanyag a kocsimban, mert addig nem vagyok hajlandó tankolni, amíg nem tudok az órával fizetni érte… :smiley:

  213. Avatar for mark.t mark.t says:

    Vegyük azért azt bele hogy a Revolut elkezdett BIN alapú azonosítást használni, magyarán aki ide rendelt kártyát, annak nem feltétlen fogja engedni az Apple Pay-t.

  214. Ezt írta a CIB:
    “Mindent elkövetünk azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra. Ez legkorábban az idei év második felében várható.”

  215. Avatar for mark.t mark.t says:

    A terv az igen hogy a Simple appból indul majd az Apple Pay :slight_smile: ott is lehet majd digitalizálni a kártyát.

  216. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mi van ha Francia / US vagy valami olyan régióval adod hozzá ami támogatja az Apple Pay-t? (Olvasd be a kártyát)

  217. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a régió mindegy, ha a bank nem tette elérhetővé.

  218. Avatar for mark.t mark.t says:

    Az addig rendben, de az Amerikai Transferwise kártyán lehetséges, ezért írtam. :slight_smile:

  219. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem csak attól függ, hogy az adott országban elérhető-e az Apple Pay, hanem hogy az adott bank is elérhetővé tette már vagy sem. a Revolut esetén hiába vagy olyan országban, ahol az Apple már elérhetővé tette az Apple Pay-t, nem tudod a Revolut kártyáit hozzáadni, mert a Revolut maga még nem támogatja ezt.

    tehát két feltétel van: az Apple tegye elérhetővé, és az adott bank is elkezdje támogatni. ha ez a két feltétel nem teljesül egyszerre, nem adható hozzá az adott kártya az Apple Pay-hez.

  220. Avatar for Irwine Irwine says:

    Ez tiszta sor.

    Én csak arra gondoltam, hogy ha az Apple elérhetővé teszi nálunk (remélhetőleg holnap) és a Revolut is csatlakozik júniusban, ahogy azt utoljára ígérték, akkor vajon fogjuk-e tudni használni a Revolutos kártyát itthon az Apple Payben annak ellenére, hogy a Revolut nem mutatott minket a támogatott országok között.

    És erre mondtam, hogy én azt tippelem, hogy igen.

    De ahogy @mark.t is írta lehetnek még egyéb szűrők, ezért nem biztos…

  221. Hello!

    Szerintetek, ha a Simple alkalmazás kompatibilis lesz a wallet alkalmazással, akkor más bank által kibocsátott kártyával is tudjuk használni az apple payt? Pl UniCredit…

  222. Nem valószínű, lásd: a banknak is engedélyeznie kell a folyamatot.

  223. Azért bízom benne… !!

    Valaki amúgy nem tud infót az UniCreditről? :slight_smile:

  224. Avatar for Irwine Irwine says:

    Közvetlenül biztos nem, mert most is egy virtuális Simple kártyát kell létrehozni, ha nem vagy OTP-s. Ezt töltheted fel a bankkártyádról és úgy használhatod érintésmentes fizetésre Androidon.
    Szal, max. akkor, ha az OTP megoldja, hogy ez a virtuális kártya is be tudjon menni a Wallet-be. Viszont mivel nem írják, hogy ez MC kártya lenne ezért szerintem nem valószínű.

  225. Hölgyek/Urak, akkor holnap reggel Apple Pay, vagy holnap reggel bejelentik, hogy 2 hét múlva Apple Pay?

  226. Az a Revolut ami már számtalanszor mondta, hogy lesz itthon HUF IBAN… és egy év után sem tudták megoldani ? Akkor szerintem bárcsak a TransferWise… lenne.

  227. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    holnap reggel kiderül? :slight_smile:

  228. Hanykor lesz a sajtotajekoztato, ha szabad erdeklodni? Ha kerdeztek mar, akkor bocsi.

  229. azért ha az Apple Pay a holnapi nagy Otp eseményen nem kerül szóba kérdezzetek már rá, ne várjuk a forrást… :wink:

  230. Azért talán nem az új kedvezményes lakáshitel bevezető promózására hívták meg a szifont :smiley:

  231. Remélem tényleg nem csak bejelentik, és holnap a sajtótájékoztató után startol is!
    Lesz ilyen live blog vagy utólag írtok össze egy cikket?

  232. A Simple kártya MasterCard alapú!

  233. Csak ahogy nézem nincs bankkártya száma, lejárati dátuma… Legalábbis nekem nem mutat semmi adatot róla…

  234. Avatar for Irwine Irwine says:

    Hmm, akkor egy elméleti problémával kevesebb. :slight_smile:
    Lehet akkor ezért kapta meg a Wallet támogatást?

  235. nem hinném hogy nem az  pay-t jelentik be, különben miért hívnák meg magyarország legnagyobb  blogját ha nem azért, hogy első forrásból értesüljenek ajó hirről.

  236. Most regisztráltam egy simple kártyára. Nincs kártyaszám, se lejárati idő, se CVC kód, így nehéz lesz hozzáadni a wallet-hoz. A kártya leírásában szerepel, hogy a kártyaszámot titkosítva tárolja a bank rendszere.

  237. Jó, mert holnap már Apple pay-el akarom fizetni a kenyeret!

  238. Jó is lenne😂 Amúgy mennyi esély van rá, hogy holnap a sajtótájékoztató után indul is?


  239. A PayPal-t is támogatja a Wallet

  240. Ha az ügyfelszolgalat azt mondta nekik hogy holnap akkor nagy valoszinuseggel nem mondananak zoldsegeket. :smiley:

  241. Nekem például titkolóztak. Tök furcsa, egyik mond valamit, másik hallgat. De ha már egy mondta…:pray:

  242. Avatar for Arnol Arnol says:

    Most kaptam az OTP-től a levelet hogy módosulnak holnaptól az általános szerzuődési feltételek benne a következő pontal :

    Az NFC-fizetési funkció a fenti Mobileszközökre és bankkártyákra az alábbi típusú, és technikai, műszaki ismérvekkel rendelkező mobileszközökön és operációs rendszereken érhető el az alábbi speciális feltételekkel:

    a) Android operációs rendszerű Mobileszközökön:

    •   legalább Android 5.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtató Mobilkészülék.
      

    b) iOS operációs rendszerű Mobileszközökön:

    •      készüléktípusok: iPhone 6, iPhone SE. iPad mini 3, Apple Watch 1 és az ennél újabb típusú készülékek és
      
    •      iOS operációs rendszer verziók: iOS 11.2. vagy magasabb verziószámú operációs rendszer fut a Mobilkészüléken és
      
    •      a bankkártya rendelkezik Strong authentication (erős hitelesítési) funkcióval és
      
    •      a bankkártya a Simple Rendszerben regisztrálásra és tárolásra került és
      
    •      a bankkártya korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.
      

    iOS operációs rendszer esetében a Simple Applikációban regisztrált és rögzített bankkártyák esetében minden ilyen bankkártyánál a Simple Applikációban megjelenik egy gomb, amellyel a Kártyadigitalizációs folyamat elindítható.

  243. Akkor ezekszerint más bank által regisztrált kártyával is fog működni vagy a simple virtuális kártyát lehet majd hozzá adni a wallethez? Előbbinek jobban örülnék, de ha csak az utóbbi már az is több mint a semmi, annak aki nem OTP-s…

  244. Sztem működni fog, így, ha a Simpleből is lehet hozzáadni

  245. Avatar for Arnol Arnol says:

    Nekem pl az előző droid telefonomon csak a simple-ben kellett beállítanom a mobil fizetést.

  246. Úgy legyen! :pray:

  247. Avatar for Takii Takii says:

    Nálam egyébként az említett mailben a link az ÁSZF változásról server errort dob. :crazy_face:

  248. Dettó!

  249. Avatar for Arnol Arnol says:

    Most már nekem is :smiley: életében először mindenki elolvassa :smiley:

  250. Már a simple.hu oldal sem tölt be. :smiley:

  251. Avatar for dokk dokk says:

    Egy kis baki csúszott be ezzel a rendszerbe, mintha csak az Apple csinálná :man_facepalming:t4::crazy_face::grin:

  252. Avatar for Arnol Arnol says:

    megöltük a servert :smiley:

  253. Olvassák ők is a Szifont…! látják, hogy mennyire izgulunk! :smiley: Csepegtetik itt a morzsákat nekünk. :grin:

  254. Avatar for dokk dokk says:

    Holnap tízkor indulni fog! Ezt olvastam az Agyvihar Telegram csatornán.

  255. Érthető. 9:30kor kezdődik, majd 10:00re csak eljutnak a lényegig😁

  256. Avatar for Pityer Pityer says:

    Írjátok többen a Simple kártyaregisztrációt. Mi van akkor, ha nekem az OTP Smartbank appban már regisztrálva van a kártyám? Erről tudtok valamit?
    Köszi!

  257. Avatar for dokk dokk says:

    Látom a holnapi szalagcímeket: Lehalt az OTP szervere a sok Apple Pay regisztrációtól

    :raising_hand_man:t5::grin:

  258. Szerintem simán, Walletból hozzá lehet majd adni. Simple csak a Simple kártyák hozzáadása miatt lesz szükséges szerintem. De holnap kiderül

  259. A Simple-ben, hogy működik ez a virtuális kártya? Ha mondjuk van egy CIB-es kártyám azt hozzá tudom adni mint kártya és? Vagy csak én nem értem :smiley: Nyilván ez iOS.

  260. Hozzáadod Simplehöz a saját kártyád, majd tudsz csinálni ingyen egy virtuális kártyát, amire kapsz 500Ft pluszt első feltöltés után. Havi limit: 65k.
    Ezután, valószínű, hogy ezt a Simple kártyát lehet hozzáadni Wallethoz

  261. Avatar for Joe Joe says:

    Én is ma csináltam egy virtuális kártyát! Volt már fel regisztrálva egy K&Hs Visa és egy MC! Erről topupoltam fel egy 5K-vak max azt hiszem 65K-vak lehet. Szóval lehet hogy amíg a K&H nem támogatja és a Simple -ős kártyát engedi holnap betenni a Wallet alkalmazásba addig az is jó lesz!

  262. Ez mondjuk menő lenne, ha így megoldá az OTP!

  263. Csak ezért lett Wallet támogatott a Simple. Amúgy nem sok értelme lenne ennek is meg a SmartBanknak is.

  264. Avatar for gborz gborz says:

    Hozzáadhatsz bármilyen bank által kibocsátott debit és credit kártyát, amivel utána a Simpleben elérhető szolgáltatásokat tudod fizetni, pl. autópálya, parkolás, mozi, etc. Ez kb olyan, mint ahogy PayPalhoz is rendelhetsz akármilyen és akármennyi kártyát, mint fizetőeszközt.

    Ezektől függetlenül létezik egy Simple virtuális kártya, amit a többi hozzárendelt (OTP-s vagy nem OTP-s) kártyáidról tudsz feltölteni havi max 65k-ig. Ezt a kártyát használja Androidon az NFC-s SimplePay és mivel ez technikailag egy OTP-s prepaid MasterCard, így alkalmas lesz az Apple Payre is. Viszont mivel ennek nem látható a száma / lejárata és értelemszerűen beszkennelni sem lehet a Walletban, ezért gondolom ezt majd valahogy a Simple appból lehet behúzni Apple Paybe. A véletlenül kirakott mai Simple ÁSZF egyébként ezt elég jól le is írta.

  265. Virtuális(simple) kártyát tudsz az appban regisztrálni. Feltölteni rá a saját CIB-es kártyáddal tudsz csak, ehez rögzíteni kell az appba a bankártyák menü alatta CIB-es kártyát. 100 forintot próbaként levon a számládról(később visszatérítik), a számlatörténetben a tranzakciók közleményében kapsz egy 5 jegyű kódot, amit a saját kártyád menüpontjában a biztonsági azonosítás gombra kattintva meg tudsz adni. Ezután már feltudod tölteni a simple kártyádat a CIB-es kártyáról. Az első feltöltés után 500Ft jóváírást kapsz pluszban. Egy hónapban max 65000Ft-ot tudsz feltölteni, és ugyanennyit tudsz csak levásárolni a virtuális kártyáddal!

  266. Jött ki frissítés a Simple alkalmazáshoz.
    Lehet már frissíteni a holnapi starthoz :grin:

  267. Avatar for Takii Takii says:

    Nekem ez egyébként egy picit macerásnak tűnik első hallásra. Figyelni a 65k limitre, töltögetni mindig… (gondolom a jogszabályok miatt van így.)

    Remélem az aki true OTP-s, majd hozzá tudja adni direktben a saját kártyáját és nem a simple virtuális kártyát kell majd használnia.
    Persze ha nem is, de holnaptól a Simplevel működni fog itthon az Apple Pay már boldog leszek! :grin:

  268. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTP kártyái alapból hozzáadhatóak kell majd legyenek (annak semmi értelme nem lenne, ha csak a Simple-lel menne).

  269. Én em fogok pöcsölni ezzel a simple cuccal. Ha nem megy direktbe nekem felejtős.

  270. Avatar for gborz gborz says:

    Nyilván a classic OTP kártyák Simple nélkül (sőt OTP app nélkül) is behúzhatók lesznek Apple Paybe a Walleten keresztül. A citylightokon is egy sima OTP Mastercard szerepel a (még nem látható) iPhone screenen.

    Ez az egész Simple kártya sztori gondolom egy kényelmes mellékhatás az OTP-nek és egy jó shortcut azoknak, akik máshol bankolnak.

  271. Avatar for gunar gunar says:

    Amugy jön majd elvileg juniustól a nonstopp utalási lehetőség és nem csak bankszámlaszám alapon és az is ha jól tudom az otp-nél fog indulni talán először, holnap estleg erről is lesz szó

  272. Az volt már, hogy az OTP-nek már két (orosz és ukrán) leányán keresztül az Apple Pay beveztésében már meg van/volt a teszt piaca és tapasztalata.

  273. Sziasztok
    Igazából már valakinek valami fogalma lesz arról hogy akkor most a Wallet alkalmazásban kell majd hozzá adnunk vagy kelleni fog a Simple alkalmazás ?
    Vagy egyenlőre ti is csak próbáljátok ki találni? :smile: :blush:

  274. Meg csak találgatás van holnap majd kiderül akkor mindenki okosabb lesz.

  275. Nálam még nem jelent meg.

  276. Nálam is ez szerepel, szintén éjfél óta!

  277. Avatar for Abelly Abelly says:

    Igen, igen! Éjfél óta ez van.

  278. Ausztriában is ez a “tájékoztató” jelent meg az Apple Pay start napján. :slight_smile: Szóval remélhetőleg a déli vásárlást már a telefonnal fizethetjük ;).

  279. Épp akartam írni :smiley: Egyelőre még a kártyát magát nem “eszi” meg, de átkerült az éles json file-ba HU és LU.

  280. Watch-on is megjelent, de ahhoz újra kellett indítani, szóval ott valszeg nem fog magától elérhető lenni

  281. Az azonnali fizetés törvényi kötelezettség.

  282. Avatar for dokk dokk says:

    Mindenhol épp az ellenkezőjét lehetett olvasni, hogy az OTP haladékot kér a bevezetésre, vagy ha el is indul (az azonnali utalás), akkor egyelőre max pár százas összeg mehessen csak.

  283. Avatar for Joe Joe says:

    K&H sajnos nem!! :frowning:

  284. Nekem még még hibával elszáll.

  285. Telefonon és órán is siker

  286. Működik ! Én az OTP SmartBank app ban adtam hozzá a kártyát a Wallethez, tényleg egyszerű volt . Ha jól értelmeztem 5000 HUF felett sem fog PIN kódot kérni!

  287. Nekem magyar régión még Apple pay szekció sincs a beállításokban :sweat_smile: pedig már újraindítottam a telefont

  288. Érdekes frissítés. Ez még nem az új app, viszont Wallet már a frissítés előtt is volt. Szerintem ez csak egy nagyon minor update, Hogy leirhassák a changelog-ba, hogy van Apple pay :grinning:

  289. Nekem OTP smart bankban az órát sikerült apple pay hez adnom a telefont (XR) nem.

  290. Nálam egy iCloud ki-belépés segített a Wallet problémán.

  291. de magyar régión?

  292. Természetesen.

  293. Az Apple oldalán még nem vagyunk feltűntetve mint hivatalosan támogatott régió. :slight_smile:

  294. Hülye kérdés, de hol jelentkeztek ki az iCloud ból? Apple ID ből sikerült, de iCloud kijelentkezést nem találok :confused:

  295. A beállításokon belül a nevedre kattintasz és azon belül a legalján találod.

  296. Avatar for dokk dokk says:

    Szifon
    Az OTP sajtótájékoztatóra már nem is kell elmennetek :joy:

  297. Á kössz. Egyébként régiót osztrákra állítva sikerült a telót is regisztrálni, anélkül csak az óra működött smart bankban

  298. nálam magyar régión nem működik :((

  299. A simple kártyát nem lehet hozzáadni sajnos…

  300. És a S4 Watch-hoz is simán :blush: Közben az Apple meg is küldte az információs e-mailt. Megérkezett az Apple Pay.

  301. Avatar for Pityer Pityer says:

    Akinek nem működik az iCloud ki-belépés sem:
    Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív.

    Nekem csak a fizikai (tehát a létező) bankkártyámat hagyta jóvá az OTP a regisztráláshoz, a MasterCard webkártyámat (virtuális kártyát) nem.

  302. Avatar for ku5i ku5i says:

    eles!

  303. Avatar for Pityer Pityer says:

    Valaki fizetett már vele? Az is éles?

  304. Avatar for dokk dokk says:

    Teljesen egyértelmű, hogy az is éles.

  305. Avatar for Titi76 Titi76 says:

    Ma reggel nekem már működik! Mind az iPhonomon (X) mind az órámon (S3). Már csak ki kell próbálnom egy boltban. Veszek is egy doboz gyufát. Azt szeretik, mikor kártyával fizetek kis tételért. :joy:

  306. Avatar for reszi reszi says:

    A magy Epöl Péj oldal alapján egyelőre csak az OTP-nel erheto el.

    Szomoruan konstantalom, hogy a bankom nem indult el az elso(k) kozt, pedig a keK&feHer sem oly kicsi idehaza. Ugyan keseru szajizzel, de orulok, hogy egyaltalan megtalaltak minket a terkepen es hogy mar bevezetesre is kerult egy banknal. Bizom benne, hogy a tobbi bank is eleg tokos lesz es koveti a sereghajto peldajat.

  307. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    MŰKÖDIK!!!
    Már fizettem

  308. Nagy kár :pensive: bár üzletileg érthető sajnos…

  309. Elindultunk!!!

  310. Hozzaadtam en is az otp-s kartyamat, sot gyakorlatilag automatikus bolt, csak a cvc kodot kellett megadnom, mert az a kartya van az apple-os fizetesekre regisztralva (music, app purchase), es igy alapbol azt akarta hozzarendelni a payhez is, szoval egy cvc kod megadasa volt osszesen az pay regisztracio :slight_smile:

  311. És nálam is ugyan ez volt a helyzet ! :slight_smile:

  312. Sziasztok! Én a frissített Smart Bankból adtam hozzá. Már fizettem is vele. Tökéletesen működik. Ráadásul nem is kell olyan közel rakni mint a bankkártyát.

  313. A Simple App még nem megy ugye?

  314. Szerintem nem. Csak már látja a Walletben regisztràlt kártyát.

  315. Avatar for mark.t mark.t says:

    Simple appból is megy az OTP kártya hozzáadása, viszont csak az :slight_smile:

  316. Valaki fizetett Apple Payyel 5:08 elott? :grin: vagy akkor en voltam az elso ? :slight_smile:

  317. Gyorsan végig szaladtam a nagyobb hírportálokon és hogyha ügyesek vagytok akkor ti lehettek az elsők akik lehozzák. :slight_smile: Hacsak nem akarjátok megvárni a hivatalos sajtótájékoztatót.

  318. Sziasztok!

    Nekem is frissült ma reggel a Smartbank app, simán ment a hozzáadás is, aktiválta a kártyát, Walletban is ottvan. Kipróbáltam most reggel, bementem egy dohányboltba és a terminál elutasította , pedig korábban is érintős kártyával fizettem. Mivel ott harmadik alkalommal is elutasította, inkább elővettem a kártyát :slight_smile: ezek szerint nem minden terminálnál lehet?

  319. Régióváltás helyett egy iCloud ki- majd bejelentkezés is segíthet. (Nekem ez megoldotta.)

  320. Az nagyobb szívás :smiley:

  321. Jott egy frissites a smartbankra es mar hozzaadhatok a kartyak a wallethez, elindult az apple pay :slightly_smiling_face::+1:

  322. Forint és euró fizikai kártya oké, de a virtuális (webes) kártya hozzáadására az OTP appból nincs gomb. Majd kiprobalom manuálisan a walletből.

  323. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Utána pedig ezt a virtuális Simple kártyát adhatjuk hozzá a Wallethez, és ennek a feltöltött egyenlegét tudjuk használni.

    Ez sikerült már valakinek?

  324. Avatar for reszi reszi says:

    Vannak elteresek a POS terminalok kozott, igy nem feltetlenul jelenti azt, hogy mindegyiknel lehet ahol eddig is erintetted a kartyadat.
    Ha tevedek, javitson ki valaki.

  325. Avatar for Pityer Pityer says:

    Vagy, amint írtam: Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív. Nekem ezzel működött, előtte nekem sem volt + gomb ki- és bejelentkezés után sem.

  326. Avatar for Pityer Pityer says:

    Próbáltam, a virtuális OTP kártya nem megy úgy sem.

  327. Köszi a tippet! Kiveszem a cikkből. Mivel nem tudtuk tesztelni!

  328. A kártyámat gond nélkül hozzáadtam egy második eszközön is, bár az Apple ID ugyanaz.

  329. Avatar for asrob asrob says:

    Megerősítem, OTP virtuális kártyát (Mastercard) szerettem volna a Wallethez adni és nem sikerült. Normál kártyával is rápróbáltam, hátha mégis titokban engedélyezték a Visa-t is, de nem. :slight_smile:

  330. na király, úgy látszik csak nekem nem hajlandó 800 kilépés és újraindítás után beadni az Apple pay szekciót a beállításokban :smiley:

  331. azt tudjátok esetleg, hogy az Apple Pay Cash (az iMessage-es pénzküldős funkció) is műkodik-e?

  332. Nem működik, az US csak, érdemes kikapcsolni, mert zavaró lehet!

  333. Avatar for mark.t mark.t says:

    Megtörtént! :slight_smile:

  334. Simple virtuális kártyát sikerült valakinek hozzáadni?

  335. Eddig két emberből senkinek.

  336. Az nem virtuális, hamem a sima kártyád :slight_smile:

  337. Avatar for aspe aspe says:

    A virtulalis kartya nem tamogatott. Csak fizikai maestro es mastercard kartyakkal mukodik.

    Amenyiben a fizikai kartyat hasznalom akkor is kuld ertesitest?

  338. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én azt is mondtam :slight_smile:
    Megvolt már a reggeli kávé? :slight_smile:

  339. Nem :smiley: rohanunk a sajtótájékoztatóra :smiley: majd ott ezekre rákérdezünk.

  340. BTW én már le is mondtam az SMS értesítést a kártyaterhelésekről, a Wallet úgy is szépen megőrzi azokat, és az esetek 99,9% mindig kártyával, PayPass-t elfogadó helyen vásárolok.

  341. En most fizettem az órával pikk pakk ment. Isten király már csak a Cib és Erste kell hogy csatlakozzon.

  342. multheten pénteken rendeltem MASTERCARD Standard-ot az OTP-nél
    a kártya még meg se jött de már hozzá tudtam adni a kártyát az Apple Pay-hez a Smart Bank alkalmazással :+1:

  343. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én már csak a limitemen emeltem jó rég, kell az értesítés mert nem akarok meglepődni mikor innen onnan hiányzik egy nagyobb összeg esetleg… :slight_smile:

  344. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ez csak azért kellemes mert akinek valami okból kifolyólag új kártya kell, nem fog szívni 1-2hetet :slight_smile:

  345. Avatar for asrob asrob says:

    [OFFTOPIC]
    Tudja esetleg valaki, hogy milyen feltételekkel cseréli az OTP a meglévő VISA kártyát Mastercard-ra? Köszi!

  346. lezárt iPhone8-al csak a terminál fölé helyezem a telót és ráteszem az ujjam a home gombra?
    vagy nyomkodni kell még valamit?

  347. az összes kollégámnak működik hogy magyar régión van a telefon, csak nekem nem. és nem értem hogy miért.

  348. iCloud ki-be oldja meg!

  349. Fel kell oldani a készüléket (Touch/Face ID-val vagy jelkóddal), sajnos nem olyan kényelmes, mint az Android, hogy csak a limit feletti fizetéshez kell feloldani a készüléket. De üsse kő. :slight_smile:

  350. Elvileg a régió váltásnak mennie kell, de persze lehet, hogy az iCloud ki+be kell hozzá! Hozzáírom a cikkhez, ha géphez jutok.

  351. Az Erste MobilePay alkalmazás 05.21. 22 órától 05.22. 02 óráig karbantartás miatt nem lesz elérhető. Így a bankkártya digitalizáció sem. Reménykedem, hamarosan ott is éles lesz a rendszer. Igaz a bank azt írta Visa kártya talán majd júniustól lesz aktiválható.

  352. Nekem napi rutinom esténként a SmartBankban a tételek átnézése, de megértem, ha másnak ez plusz biztonságot ad. Mondjuk nekem mesterségesen alacsony a limitem.

    Mondjuk én csak a kártya kontrollt mondtam le, a számlamozgásokról ill. a sikertelen tranzakciókra továbbra is meghagytam.

  353. de úgye nem kell belépni a wallet alkalmazásba manuálisan fizetéskor?

  354. Nehogy higgy neki, dupla kattintassal hozod elo az apple payt es csak a terminalhoz kell tarsd.

  355. De nyugodtan hihet nekem, persze a Walletet nem kell külön megnyitni, de attól még a feloldás kötelező. Lehet kicsit pontatlanul fogalmaztam.

  356. Nem kell feloldani, dupla kattintas fogombbal, benne van a beallitasokban.

  357. Pénteken voltam bent, semmi feltétel nincs, egyet is értett a csaj, hogy jobb a Mastercard Online. Annyit kért, majd adjam le a VISA-t hogy ne legyen dupla éves kártyadíj.

  358. De kell. Látom, ne mondd már. :slight_smile: Nem kell korán reggel b±elni.

    1. Duplán megnyomod a gombot, előjön az Apple Pay.
    2. Utána kéri, hogy add meg a jelkódot vagy Touch/Face ID-t. Ha ez megvan, tarthatod az olvasóhoz.

    Az iPhone 6 Plus-om és az X-em is így működik. Mindkettő iOS 12.3.

  359. Attol meg nem oldod fel (nezopont kerdese), csak keri, hogy hitelesitsd magad, szep lenne ha barki fizethene a teloddal, xD

  360. Igen, igazad van, a hitelesítés a jó szó, nem a feloldás.

  361. Próbáltad újra indítani?

  362. ez nekem nem jelenik meg hol található mit kell beállítani? Fizettem az órával ment simán de ezt nem látom sehol.

  363. Óránál nem jelenik meg, külön a Wallet appon belül megtalálhatók a kártyás vásárlások, ha telefonnal fizetsz.

    Mármint az OTP app értesítés meg fog jelenni mindenképp.

  364. Wallet-et megnyitod a telefonon, kártyát megérinted és ott látod a tranzakciókat, amiket egyesével meg tudsz nyitni. Az értesítés meg csak jött.

  365. ja ugyanugy semmit sem csinál

  366. Húzd el újra az aktiváláshoz szükséges kapcsolót meg vissza. Több 5letem nincs.

  367. Leegyszerubb ha kikapcsolod a telot 1 percre, visszakapcsolod, kijelenkezel icloudbol (legfelul a beallitasokban) es visszajelentkezel, tuti mukodnie kell, nekem eleg volt kijelentkeznem. (Frissitsd az otp appjat is hatha, bar nem tudom mi koze van hozza de elvileg semmi)

  368. nekem nem rakja bele az utolsó tranzakciót a wallet listába vajon miért?

    1. ujrainditas utan müködik köszi
  369. Mert apple watchal fizettel nem?

  370. Avatar for creaft creaft says:

    Ezt meg tudom erősíteni, mert a MC-ot sikerült a walletba hozzáadni a VISA kártyáknál nem ajánlja fel ezt az opciót az OTP alkalmazása!

  371. Az lehet ha órával fizetek az nem jelenik meg a Wallet appban? A tranzakcióknál azt írja ha iPhonenal végzett vásárlásokat jeleníti meg. Akkor az órával történteket vajon hol?

  372. Azokat csak az óra appban a kártya/tarnzakció alatt. érdekes… Ez vajon így normális nem kellene a telefon wallet appban is benne lennie egy szinkronnal vagy valamivel?

  373. Hat ezt jelezni kell az Apple fele hogy szinkronizaljon, amugy normalis.

  374. Nekem a következő hibát dobja a kártya hozzáadásakor mind a wallet-ban, mind az otp smartbank appban.
    A kártya hozzáadásához szoftverfrissítésre van szüksége.
    IOS 12.1
    legfrissebb smartbank app.

  375. Gondolom akkor a telefonod nem rendelkezik legalább iOS 12.1-el.

  376. Szerintem a touch id-s eszközökkel csak így müködik a fizetés mindenféle dupla klikk nélkül: az X-en a főgomb dupla klikkel elő hívható meg az órán de pl az iphone 6s en nem hiába van opciónál ez a beállítási lehetőség.

  377. A Touch ID-s készülékeken a Touch ID-t kell 2x gyorsan megnyomni.

  378. Avatar for aspe aspe says:

    Meg ez sem kell hozza, amennyiben ez az opcio ki van kapcsolva a beallitasokban akkor touch id az uj es megy ugy is.

  379. nekem eleg volt csak a home gombra tenni az ujjam es a terminalhoz tartva mar meg is tortent a fizetes. (iphone 7) nem kellett nyomkodni. habar ugy is mukodik de foloslegesnek tunik.

  380. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mindenhogy működik, TouchIDs telefonoknál nem gond ha nem duplázik az ember, elvégre a telefon felhozza a menüt és mehet is a TouchID, viszont X felett kicsit kényelmetlen visszatenni az arc elé :slight_smile:

  381. nekem úgy nem is működött nem hozta fel a kártyát de lehet hogy nem állítottam valahol valamit be de majd este megnézem mert az a feleségem telefonja, viszont az apple álltal készített videón nincs semmi dupla klikk a fizetéshez csak az X esetén azért linkeltem de itt az X is.

  382. De, 12.1-es IOS van rajta, egyébként a minimum feltétel a 11.2.

  383. Az nem értem, hogy miért írja a touch id-s készülék hogy a power gomb dupla klikk van bekapcsolva és nem láttam a menüben dupla home gombot. Egyébként ennek szerintem akkor van értelme ha majd több kártya is hozzá lesz adva és a dupla klikk után ki lehet vállasztani hogy melyik kártyával fizetnénk. szerintem… Különben az alapértelmezett kártyát veszi alapul.

  384. Avatar for mark.t mark.t says:

    Lényeg, hogy a terminálhoz érintve, bármely Apple Pay képes iPhone felhozza a kártyát, utána autorizációt kér TouchID/FaceID által, és kész a fizetés.
    Duplagombozni meg a kellemetlenségek elkerülése végett lehet :slight_smile:

    Edit: illetve azért is kell a duplagomb, mert repjegyet, hotel bookingot stb ezáltal 1mp fehozni :slight_smile:

  385. Avatar for rXc rXc says:

    Volt róla szó korábban hogy a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsájtott kártyát is hozzá lehet majd adni a wallethez. Most valaki azt írja hogy azt mégsem lehet. Valakinek van erről bővebb infója?

  386. Hamarosan megkérdezzük.

  387. 5000Ft felett se szukseges pin? Kerdezzetek meg.

  388. Avatar for mark.t mark.t says:

    Egyébként érdekes, kb 1+ éve használok Apple Pay-t, N26on belül, viszont azt vettem észre hogy az elején még néha-néha újra kellett próbálnom a fizetést, viszont mostanra már mindenhol ment probléma nélkül.
    Lehetséges hogy kaptak egy-két frissítést a terminálok, vagy csak képzelődöm? :slight_smile:

  389. Avatar for Harcos Harcos says:

    Kérdés: Az OTP tervez a közeljövőben olyan fejlesztést a SmartBank-kal kapcsolatban, hogy a bankártya (vagy apple pay) vásárlásokat kategorizálva informatívan jelenítse meg. Mint az Apple Card bemutató esetén láthattunk.
    Tehát a DIGIÜ?KAPU helyett valami szebb formában jelenítse meg …

  390. Elvileg ezt a PSD2 is lehetővé fogja tenni, akár az általad jóváhagyott 3rd party szolgáltatások számára is (például. YNAB), de persze a bank maga is megcsinálhat egy ilyet.

    A lényeg, hogy a téma nem feltétlenül van bezárva a bankba.

  391. Avatar for rXc rXc says:

    Szuper, köszi!

  392. Avatar for mark.t mark.t says:

    Kérdés: Mikorra várható a redesigned OTP Smartbank?
    Illetve, tervezik bevezetni a real-time értesítést lehetővé tenni? ( nem sms)

  393. Avatar for mark.t mark.t says:

    Sajnálatos :slight_smile:

  394. Avatar for Freedy Freedy says:

    azt esetleg lehet tudni, hogy mikorra várható?

  395. Annyira vártam… :pray:t2:

  396. Avatar for dokk dokk says:

    Elmegyek a teszkóba és kipróbálom. De előtte megnézek YouTube-on egy Elek Zoltán receptet, hogy miket kell vennem a mai kajához.

  397. Avatar for mark.t mark.t says:

    Csak egy heads up, az Apple beépített ceruzái/filcei nagyon könnyen eltávolíthatóak mert nem teljes fedést csinálnak. Feltolt fényerőnél kivehető az első szám :slight_smile: nem ennél a lényeg de legyél elővigyázatos más helyen :slight_smile:

  398. Sírok! :joy:

  399. Sziasztok.
    Unikreditnél mikor várható az apple pay?

  400. Avatar for mark.t mark.t says:

    Köszönöm :slight_smile: és szorry, kávé előtt még nem megy a fogalmazásom :slight_smile:

  401. Avatar for Pityer Pityer says:

    Kérdés: Létezik-e, illetve beállítható-e a SmartBankban, Simple-ben az 5000 Forintos kártya PIN kód limit. Ha nem, tervezik-e, vagy a touch/face ID bármekkora tranzakció azonosításához elegendő, amit a napi limit enged?

  402. Off topic: Esetleg van nektek tervben, hogy megkeresitek a tobbi bankot?

  403. Sokan próbálkoztak a többi banknál már, de a sablon szövegen kívül más nem érkezett, egyedül a CIB, hogy az év második felében indulnak.

  404. Amikor az Asszonynak állítottam be, a telefonon, akkor megkérdezte, hogy a telefonhoz VAGY az órához akarom kapcsolni a kártyát???
    Ezen én is fennakadtam (szerintem Neked meg nem tűnt fel :). Gondoltam, hogy utána majd hozzáadom a telfonhoz is, na az eddig nem sikerült. Úgytűnik, hogy ez kizáró VAGY lesz. Neked/Nektek mi a tepsztalatottok?

  405. Avatar for benceg benceg says:

    Nekem nem működik! Walletban megjelent a hozzáadás ott se, smartbankot frissítettem és ott se azzal a hibával dob vissza, hogy frissítsem a szoftvert. Legújabb smartbank és ios 12.1

  406. Nekem is megkérdezte, hogy a telefonhoz, vagy az órához adom, én a telefont választottam, majd visszaléptem az OTP appba kiválasztottam a kártyát újra elindítottam a folyamatot akkor már nem kérdezte egyből az órához adta a kártyát.

  407. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    És iOS 12.3 a legfisseb…

  408. Ha majd tudod írd meg légy szíves, hogy az órával való fizetési eseményt megjeleníti-e a telefon Wallet appja?

  409. Hazafelé az Astoriánál veszek egy kenyeret a Prima pékben, jelzem, hogy mi a diagnózis.

  410. Avatar for benceg benceg says:

    Nem látom sehol se, hogy követelmény lenne.

  411. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    A wallet az iOS része így abból most neked nem a legfrissebb.

  412. Szuper, előre is köszi. Visszatérve az óra VAGY telefon kérdéshez, mi meg ki fogjuk próbálni a telefon majd óra sorrendet hátha így menni fog, mint nálad.

  413. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Wallet app bármely, az adott kártyával, Apple Pay-jel történt fizetést felsorol, függetlenül attól, hogy melyik eszközödön fizettél.

    korrigálom, én tudtam rosszul – külön kezeli. azonos felületen a SmartBank appban lehet látni. köszi a kiegészítést, @hellopeti és @Czo!

  414. Köszi, ez logikusnak tűnik.
    Neked sikerült az órához és a telefonhoz IS hozzárendelni ugyanazt a kártyát?

  415. Avatar for denike denike says:

    Jó volna, ha az ember el tudná dönteni, hogy érdemes a VISA-t cseréltetni MasterCard-ra, vagy a közeljövőben megoldódnak a kompatibilitási gondok vele…

  416. Miért mi szól a VISA mellett?

  417. Avatar for denike denike says:

    Semmi nem szól, 10 év mastercard használat után ilyet kaptam miután lejárt.

  418. Nekem Monese kártyám kivette újrainditás után a Walletból és nem engedi visszarakni Apple Payhez…

  419. Avatar for skrbk skrbk says:

    Walletban hozzáadtam reggel, majd később a Watch appban aktiváltam, így működik mindkettő.

  420. Avatar for patros patros says:

    A Monese kártyámat én sem tudom visszatenni :unamused::rage: irtam a supportnak és eddig semmi válasz.

  421. A Monese nem támogatott hivatalosan itthon, ezért nem tudjátok hozzáadni, illetve a Monese már valahogy megoldotta a régióváltásos trükközést.

  422. Ez sajnos nem így van. Hármat vásároltam ma, egyet telefonnal, kettőt órával. A telefonon vásárolt tranzakció a telefon - wallet alkalmazásban van, az órán vásárolt pedig szintén a telefonon, de a watch alkalmazáson belül, szóval külön kezeli a tranzakciókat.

  423. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem evek ota csak az adott kartya fizeteseit mutatja (ApplePay eseten minden eszkoznek “onallo” kartyaszam generalodik, ami nem egyezik meg a fizikai kartyaval). Tehat az ‘A’ telefonon, csak az ‘A’ telefonon inditott fizetest latom, ‘B’ telefonon pedig csak az ott inditottat, a telefonon levo ora appban levo Walletben pedig csak az oran inditottakat.

  424. Avatar for patros patros says:

    Szia @Burgatshow!

    Lakcim francia, raadasul nem is kamu. Eddig meg ment lakcim atirassal. Valami otleted? Koszi

  425. Avatar for denike denike says:

    Na bementem és igényeltem MasterCardot VISA helyett. Állítólag 2 héten belül megjön. Azt mondta az ügyintéző, volt egy MasterCard plasztik kártya hiányuk, ezért kezdek el adni VISA-t.

  426. Tudtommal a Monese megoldotta ezeket a kijátszásokat, ezért nem működik.

  427. Az Apple Pay Cash-t valaki megpróbálta már beállítani? Engem a hivatalos név megadásánál továbbenged, majd amikor a címet kérdezi mindegy hogy amit alapból ő ad meg vagy amit én megadok van az űrlapon egyiket sem fogadja el és a “következő” gomb szürke.

  428. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    idehaza nem mukodik.

  429. Avatar for evone evone says:

    fentebb le volt írva… miért nem olvastok? :frowning:

  430. Avatar for Irwine Irwine says:

    Az lehet hogy MasterCard Online Smart kártyát nem lehet hozzáadni? A SmartBank-ban nem jelenik meg az opció. (Míg a Multipont MC-t simán hozzáadta.) A walletből nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a kártya.

    Bocsi @kukac7 rossz helyre nyomtam…

  431. Avatar for mark.t mark.t says:

    TLDR; Az Apple Pay Cash mögött a GreenDot van. Csak amerikában működik. :slight_smile: Viszont terjeszkedik az is lassan de biztosan… :slight_smile:

  432. Avatar for patros patros says:

    Vegre!!! :ok_hand::grinning::pray:

  433. Avatar for patros patros says:

    Ma osszejott minden régen vart dolog. ApplePay, Revolut HUF top up :ok_hand: kiraly

  434. Végül nem kellett visszaszedni az óráról elég volt újrapróbálni rátenni a telefonra (korábban nem engedte, most simán ment). Tehát most ua. kártya társítva van az órához és a telefonhoz is. Nagyon úgytűnik, hogy mindkét eszköznek külön Walletje van és nem látják egymás tranzakcióit, erre marad a Banki app.

  435. Avatar for zoli91 zoli91 says:

    Az Apple Pay alkalmazás bevezetése az Ersténél is a küszöbön áll. Jelenleg a tesztelés zajlik, heteken belül az Ersténél is elérhető lesz a szolgáltatás. Az indulás pontos időpontjáról minden országban az Apple dönt – amint ezt meghatározzák, tájékoztatjuk ügyfeleinket. Az Erste már bevezette az androidos telefonnal rendelkező ügyfelek számára az érintéses mobilfizetést MasterCard és Maestro kártyákra, és júniustól – elsőként a magyar bankok között – az alkalmazás már Visa kártyákkal is használható lesz. Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak, vagyis mindkét nagy társaság kártyáját használni tudják mobilfizetésre erre alkalmas okos eszközről.

  436. ez egy online junior kártya? épp most akarok a gyereknek rendelni én is. Megy vele az  pay?

  437. Avatar for mark.t mark.t says:

    Megy vele, nekem is az van :slight_smile:

  438. köszi

  439. Lehet elkapkodták, mert gyorsan javítást kértek és már nem szerepel a cikkben a Visa. :smiley:

  440. Avatar for patros patros says:

    “ Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak mobiltelefonos érintéses fizetési szolgáltatásokban is, ezért dolgoznak rajta, hogy heteken belül már akármelyik, arra alkalmas okos eszközzel egy érintéssel fizethessenek az ügyfelek bármilyen lakossági Erste bankkártyával. “

  441. Avatar for Pityer Pityer says:

    Úgy látom, hogy Magyarországgal ellentétben Hollandiában nem sikerült zökkenőmentesen az Apple Pay mai elindulása (már, ha ez volt a dátum náluk is). Magyarország és Luxemburg viszont elindult ma.

    Hollandia itt még mindig bétában látszódik:
    https://www.wolfmeister.dev/tools/apple-pay

  442. Nekem pedig ezt írta a bank:

    Tisztelt …!
    Köszönjük, hogy levelével Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
    Tájékoztatjuk, hogy Bankunk tervezi az ApplePay szolgáltatás bevezetését Ügyfelei számára, de sajnos a bevezetésről nem rendelkezünk információval.

    Amennyiben a jövőbeni fejlesztések során elérhetővé válik az új szolgáltatás, úgy arról előzetesen értesíteni fogjuk Ügyfeleinket.

    Türelmét köszönjük.

    Tisztelettel:
    Erste Bank Hungary Zrt.
    Központi Ügyfélszolgálat

  443. Avatar for iSipi iSipi says:

    Üdv mindenkinek,
    iPhone SE-én kiválóan működik. Volt kis probléma a Wallet elindításával, mert a javasoltak ellenére nem jelent meg a kártya hozzáadása. A megoldás nálam az volt, hogy iCloud bejelentkezést követően újra kellett indítani a telefont és utána jelent meg a kártya hozzáadása.

    A használata egyszerűen működik, a Walletben kiválasztva a fizetéshez a kártyát, majd a terminál fölé tartva megjelenik az ujjlenyomat leolvasó szimbólum és akkor a ujjlenyomatolvasóra helyezve a megfelelő ujjat gyakorlatilag azonnal működik a fizetés. Érdekes, de gyorsabb volt, mint a szokásos kártya használat.

  444. Hollandia később indul, később is kerültek fel pár nappal az oldalra.

  445. Hollandiában se MasterCard, se Visa… kiváncsi lennék ott mennyire “trend” a Maestro kártya…

  446. Én azt tapasztaltam, eléggé. Amikor bankkártyát igényeltem kint, by default Maestro-t adtak és elég sok embernél azt láttam.

  447. Avatar for mark.t mark.t says:

    Legtöbb helyen csak Maestrot fogadnak el :slight_smile:
    Revolut is pl oda Maestrot küld.

  448. Az OTP-nél mától működik! Most rendeltem hozzá!!!

  449. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, már reggel 5-től voltak erről hozzászólások, illetve közben közvetítettük is az OTP sajtótájékoztatóját. :slight_smile:

  450. Kétszer már kipróbálva, az első nagyon nyakatekert volt, minden videó és leírás ellenére rajta akartam hagyni az ujjam az ujjlenyomatolvasón. Másodszorra már rutinosabban ment, két gombnyomással letudtam a Wallet előhozását és a fingerprint scan-t egy csapásra, aztán csak oda kellett tartani. Meg fogom szokni, rém egyszerű, főleg hogy a telefon munka miatt szinte mindig kézközelben van a pénztárnál is, a bankkártyáért pedig mindig kotorásznom kell a táskában :slight_smile:

  451. Én ma toltam 12 tranzakciót, mindenhol elsőre ment, a Corvin plázás iStyleban meg ma délután én voltam az első aki így fizetett.

    Valóban nem kell PIN kód. Mármint elhittem leírás alapján is, de van már tapasztalat is hozzá.

  452. Avatar for Jecy Jecy says:

    Beszéltem az Erste ügyfélszolgálattal, mondták, hogy nem tudnak erről semmit egyelőre és ajánlotta a nemrég indult ErstePayt, amivel androidon lehet fizetni. Taps

  453. “Apróság” ez a mobil fizetés, mégis egy nagyon jó kényelmi funkció. Telefon mindig van nálam, pénztárca kevésbé, eddig csak a kártya volt, így már az se kell… örülök, hogy végre kis hazánk is felkerült az Apple listájára.

    Azt próbálta már valaki, hogy ugyanazon kártyát 2 külön telefonra - különböző apple id-vel - hozzáadni?

    (Hozzá kell tenni, ma délelőtt mikor ezzel akartam fizetni, úgy néztek rám a boltban mint valami ufora és közölte a pénztáros, hogy ez lehetetlen, biztos csak trükközni akarok valamit, úgyse fog menni… mondtam, hogy azért próbáljuk már meg :slight_smile: volt is mégnagyobb meglepettség utána :smiley: )

  454. Gond nélkül megy. Nekem 2 telefonon és egy órán van beállítva.

  455. Avatar for patros patros says:

    Bizony jön :stuck_out_tongue:

  456. Avatar for patros patros says:

    @AppleAtesz Monese esetében valóban szigorítottak, most már nem elég az appon belül átírni a címet egy olyan országra amit támogatnak, figyelik a GPS lokációt is. Ezért letiltottam a helymegosztást és azon belül is a Monese appnál és a wallet appnál arra állítottam, hogy “soha” Így már hozzá tudtam adni és működik minden rendben :blush: Próbáld ki és jelezz vissza, hogy így működik-e.

  457. Igen így van. Ma kipróbáltam én is az órás fizetést a megbeszélték szerint, külön veszi az órás és a telefonos fizetéseket. A boltban jeleztem hogy kártyával fogok fizetni, mint újkori d’Artagnan elő kaptam a csuklóm, és egy határozott mozdulattal a terminálhoz tartottam. Vártam a hatást, hogy a legalább 60 éves eladó hölgy leboruljon az emberi és technikai nagyságom előtt … de ő csak annyit szólt “köszönöm “ és kérte a következőt . Így zajlott ez az epikusnak szánt pillanat amire két hete készülök …

  458. Avatar for p33n4 p33n4 says:

    A bankartyat sikerult hozzaadni a wallet-hoz, de fizetni nem.
    Mi lehet a baj. Azt irja ki hogy tartsa kozel de semmi…
    Valami otlet? Latom, itt sokaknak mukodik rendesen.

  459. Lehet a terminallal volt gond?

  460. Sokan kételkedve fogadták ezt az egész apple pay dolgot, hogy minek ekkora hype, felhajtás, mintha a messiás jött volna el, stb. Egy nap ismerkedés, használat alapján azt mondom, hogy egy kényelmi, de ingyenes extra szolgáltatás. A telefont már mindenki magával viszi. Alapból a pénzem, irataim, a kártyáim a farzsebemben hordom. Mikor nadrágot váltok, kiveszem a zsebemből a cuccokat, átrakom a másikba. De sokszor elfelejtem, így se pénz, se kártyák, stb. A telefonom ritkábban hagyom itthon, így van nálam mindíg “lóvé” az apple pay segítségével. A másik, az otp smart bankban a vásárlásaim összesítője csak a lekönyvelés után lesz látható, kb 2-3 nap. A walletben a függőben levők is, sőt, térképen jelölve a pontos helyszínt. Ami engem nem érint: sok, főleg amcsi embernek 3-4, vagy több hitelkártyája van, itt a walletben összegyűjthető és választható a fizetésekhez. Szóval ahogy írtam az elején, nem nélkülözhetetlen, de egy hasznos kényelmi szolgáltatás, amit kár lenne nem kihasználni.

  461. Hol tudom az óra appban megnézni a tranzakciókat? Nem bírom megtalálni. Reggel vettem egy pogácsát az órával, nem kellene valahol látnom?

  462. Wallet appban a telefonon, a kártyára kattintva?

  463. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Watch app, legörgetsz a listában a beépített alkalmazásoknál a Wallet és Apple Pay menüponthoz, majd azon belül kiválasztod a kívánt kártyát, és Tranzakciók fül.

  464. Engem mondjuk ez kisse zavar, hogy az oras fizeteseim a telefon wallet appjaban nem latszodnak, be kell mennem mokolni a watch appba, es meg ott is kulon kattintgatni. Azt hittem, hogy a tranzakciok szinkronizalodnak az eszkozok kozott.

  465. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én is így gondolom, szerintem is úgy lenne jó, de az Apple nem így gondolja, mert minden eszköz külön azonosítót használ, így számukra logikus, hogy akkor azonosítónként szétválogassa a tranzakciókat. viszont az OTP SmartBankban a tranzakciók alatt minden ott lesz egy helyen.

  466. Avatar for szanyi szanyi says:

    Sziasztok. Olyan gondom van, hogy Apple Watch-hoz símán hozzáadtam a kártyáimat OTP smart bankból, de amikor a telefonhoz adnám hozzá mindig egy hibával kidob, hogy sikertelen a hozzáadás.

    Már mindent próbáltam. Smat bankból hozzáadni, Simple-ből hozzá adni, manuálisan hozzá adni, régiót váltani… Semmi nem megy. Van aki találkozott ezzel a hibával?

  467. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    több órát használsz, vagy csak egyet? mert ha többet, akkor most nem az az óra van rajtad épp, amit a vásárláshoz használtál, így nem is fogja feldobni az előzményeket, mert másik órával történt a tranzakció.

  468. egyetlen órát használok csak, de nincs rajtam az az egy. De felvéve sem látok semmi egyebet.

  469. Ahaaa, na nekem ilyen nincs. Akkor valószínűleg ez a 4.3.2 watchOS-ben nincs benne, nekem még Series 0 órám van. Nagyobb baj ne legyen, SMS-t úgyis kapok az OTP-től. Bár lehet, hogy emiatt holnap rendelek egy series4-et :smiley:

  470. Ja hogy haboru elotti az ora. Igy mar ertjuk. :slight_smile: No offense.

  471. Olyasmi, még felhúzós. :smiley:
    Ráadásul USA-ból van, és akkor még szinte senkinek nem volt, mikor nekem már igen, az érzés megfizethetetlen. És még mai napig egész nap bírja az akku, és valójában semmi olyan nem hiányzik, amit használni szeretnék. Ezért nem cseréltem még le.

  472. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    van Series 0 órám is, de ma nem azzal fizettem, így ezt nem tudom megerősíteni. viszont mivel ez a Watch appban meglévő (vagy nem lévő) opció, így szerintem nem attól függ, hogy az órádon milyen watchOS verzió van.

  473. De látod, a képen, nekem nincs olyan opció ott. Másképp is néz ki egy kicsit.

  474. A K&H banknál érdeklődtem, ezt a diplomatikus választ kaptam:
    Köszönjük érdeklődését!
    A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinknek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

  475. Szintén Series 0 nekem sincs ott a két fül csak a Smartbankra mutató link

  476. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @kopemagus, @DJTommyka: passzolom, most felvettem a másik órámat, amivel tegnap fizettem, és ott van az opció, látom a tranzakciókat is. telefont és az órát is újraindítottátok már?

  477. Legalább nem vagyok egyedül :slight_smile: Na akkor restart, mindkettő…

  478. restart megvolt, de semmi… egyre bugosabbak az Apple szoftverei, pl SE-n walletbe hozzáadva mindkét kártyám, de a settings menüpont alatt nem jelenik meg az applepay és wallet, természetesen a fizetés megy

  479. Már írom is. Azonban sem a telefonom, sem az órám verzióját nem tudom kiválasztani, mert a listában ezek nem szerepelnek. Ettől fogva nagy bizalmam nincs a dologhoz, ha még annyira sem képesek, hogy a bejelentő tool naprakész legyen, legalább a már rég kiadott OS verziókkal. watchOS 4.3.2 már nagyon régi. És az iOS 12.3 sem tegnap jelent meg. Amúgy ezt sem leszek rest megemlíteni nekik.

  480. Az már, hogy egy képernyőképet sem tudtam csatolni, kabaré :slight_smile: Úgy kell körbeírni, pedig egyszerűbb lenne megmutatni. Nem gond, körülírtam, de akkor is…

  481. Raiffeisen:

    “Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.”

    Tegnapi OTP bejelentés után hirtelen mindenki bőbeszédű lett.

  482. Ezzel a gombbal nem az apple feedback oldalára tudok képet tölteni, hanem ide :slight_smile: Én az ott történő visszajelzésről és bugreportról beszéltem. :slight_smile:

  483. Persze, mert eddig az Apple (is) kötelezett mindenkit a titoktartásra. Nem csoda, hogy senki “nem mert” eddig mondani semmit, abból kiindulva, hogy az OTP is már 1 éve tárgyal, az Apple meg - tartva magát a saját ütemtervéhez - csak most volt hajlandó a bevezetésre.

    Másnak is feltünt olyan, hogy a kártya hozzáadása után a telefon lezárása kicsit lassabb? Talán csak 1 mp-vel, de észrevehetően több idő telik el a gomb megnyomás és a kijelző kikapcs/zárhang között.

  484. Nope. Teszi a dolgát ugyanúgy, mint eddig.

  485. Igen, ezt én is észrevettem . Azt hittem csak én gondolom így .

  486. Nem vettem észre lassulást a lezáráskor.

  487. Azért van, mert a dupla gombnyomásra jön ugye elő a wallet, és az első gomnyomáskor még várja a másodikat, hátha…

  488. Igen-igen, köszi már megvan! Nem zavaró egyáltalán, csak ha hosszú ideig hozzá van szokva az ember valamihez, akkor feltünnek ezek a kis apróságok is! :slight_smile:

  489. Volt ilyen nálunk is. Lehet, hogy nem pont ugyanezt a hibát írta ki, de míg az órához hozzáadta ua-t a kártyát utána a telefonhoz nem. Páróra múlva újra megpróbáltam és láss csodát akkor meg sikerült. Ha ez nem ment volna, akkor én azt próbáltam volna ki, hogy leszedem az óráról majd felrakom a telóra és utána próbáltam volna meg újra az órára…

  490. Avatar for szanyi szanyi says:

    @ Nem_Tom: Hát sajnos már ezt is próbáltam. Továbbra is ugyanaz a hiba. iOS-t is újratettem, már mindent gyári beállításokba visszatettem. Már olyat is próbáltam, hogy új készülékként állítottam be, de úgy is ezt a hibaüzenetet kapom. Az órához bezzeg rögtön megy… Amit még észrevettem, hogy amikor órához Smart Bankból adom hozzá, a hozzáadás előtti utolsó pillanatban felugrik egy ablak ilyen adatvédelmi dolgok elfogadásáról. Miután ezt elfogadom, már rajta is van az órán. Na ugyanezt nem csinálja meg a telefonra és aztán küldi is a hibaüzenetet…

  491. Avatar for gunar gunar says:

    Megint megy az általánosítás, hogy az apple szoftverei így meg úgy! Nálam meg akkor miért is jelent meg ott ahol addig nem volt a settings-ben? Szóval a hiba ott figyel nálad és nem általánosan rossz.
    Szintén SE-t használ a párom, éppen ezért is néztem rá mert nem volt ott valóban mielőtt aktív nem lett a szolgáltatás.

  492. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és nem a SmartBank appban, hanem a Walletban is megpróbáltad már hozzáadni?

  493. Avatar for szanyi szanyi says:

    Persze. Fotózva is, meg manuálisan is. Meg Simple appból is…

  494. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor kövesd a hibaüzenet utasításait, és vedd fel a kapcsolatot az OTP-vel, illetve esetleg az Apple Supporttal (bár ők valószínűleg szintén az OTP-hez fognak irányítani).

  495. Avatar for szanyi szanyi says:

    Ez is megtörtént. Semmit nem tudtak rá mondani, csak annyit, hogy próbálkozzak…

  496. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor ezt tudod tenni, mást nem igazán.

  497. Elég sok problémád volt (vélt vagy valós) az órával korábban, ami csak neked volt…
    Igazán megérthetnél másokat…

  498. Avatar for dokk dokk says:

    Ohh, sorry, figyelmetlen voltam.

  499. Arra tudtok valami megoldást hogy a telefon wallet appjában is megjelenjenek a watchon tortent vasarlasok? Kicsit zavaro hogy kulon bele kell menni a watch appba emiatt.

  500. Avatar for Czo Czo says:

    Nincs ra megoldas.

  501. Avatar for gunar gunar says:

    Az órával olyan problémáim voltak és vannak amik mindenkinél megvannak, csak nem használják arra amire én és ezért náluk ez nem jelentős. Amugy azok hiányosságok és nem is hasonlóak a fentihez, nekem azok 1xűen hiányoznak a watch kelléktárából és nem értem miért tudják másikak szintén iphone-nal. Annyira vélt a dolog, hogy hívd bármely voip appon keresztül a számodat és az órád csak a hívás sikertelenségét fogja a tudtodra adni. Persze akad erre kivétel aminek az árán a következő 10 évben simán megvehetném az új iphone-okat és az új órákat , na meg pár MAC-et is, stb, azzal a rendszerrel működne, de nem vágyom rá annyira. :grinning:

  502. Amúgy USA-ra állítva a régiót az OTP-s kártya hozzá adása után használni tudtam az Apple Cash-t is.

  503. Avatar for Czo Czo says:

    A regisztracios folyamat kozben keri az SSNt, ezen nem tudsz atlendulni.

  504. Egyelore ennyit valaszolt a FB-on:
    “Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is. Üdvözlettel, UniCredit Bank”
    ha meg csak most tervezik, vizsgaljak, az nem tul biztato :slightly_frowning_face:

  505. Egyedi képes OTP MC kártyánál a Walletba is egyedi képet tölt le?

  506. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez jó kérdés, ha az OTP rendszere adja át a kártya képét, és nem csak az alapértelmezett kártyák képe van a rendszerben, akkor igen. de ha hozzáadod, kiderül. :slight_smile:

  507. UPDATE: nálam lehet a hiba, korai kijelentés volt.

    Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem csalódás. Tesco, Starbucks, Costa, kisebb boltok sima ügy, de Aldi, Spar, DM üzletekben a terminál nem fogadta el (BP XIX többnyire)… Mindig legyen készenlétben a tárca különben néznek rád a hosszú sorban hogy te mit szórakozol…

    Kétlem hogy a nagyobb üzletláncokba cserélnék a terminálokat az Apple Pay miatt mostanában.

  508. Avatar for mark.t mark.t says:

    Több mint 1 éve használom az Apple Pay-t, és max az elején volt vele 1x 1x gond. A terminálokat nem kell cserélni mivel ha a PayPasst támogatja, akkor az Apple Pay-t is.
    Nagyonmax egy szoftverfrissítést merek elképzelni nekik…

  509. Avatar for Czo Czo says:

    Evek ota hasznalom, Spar/CBA/Piaci terminal/Pizzafutar terminalja/barmi helyen, sohasem volt vele semmilyen problemam. A terminal szamara teljesen egyforma az Apple Pay Mastercard/Maestro kartyaja a valodi, fizikai PayPass kepe Mastercard/Maestro kartyaval.

  510. Ez fura… Csak ezekben a boltokban dupla pittyenéssel elutasítja pedig többször be mertem próbálkozni. De akkor ez pozitív visszajelzés hogy másoknak flottul megy és nálam a hiba :thinking:

  511. Sajnos nálam sem megy. Watchcsal már sikerült fizetnem, de a Sparban és a DM-ben, ahol próbálkoztam a telefon nem működik (iPhone 8), nem reagál a terminál rá. Már minden létező dolgot végigpróbáltam ami eszembe jutott, esetleg van valakinek valamilyen ötlete? (Lehet, hogy hardveres probléma?)

  512. Avatar for mark.t mark.t says:

    Lehet hogy idővel jó lesz majd, elvégre a legtöbb terminál OTPs.
    Lehet kimaradt arrafelé az update :slight_smile:

  513. Avatar for mark.t mark.t says:

    Fel sem dobja a walletet? ( anélkül hogy dupla homegomboznál)

  514. Sajnos nem.

  515. Avatar for Czo Czo says:

    Biztos, hogy mukodik az NFC a telefonban? Nekem meggyult a bajom azokkal a repuloteri leolvasokkal, amiben NFC is van, mert ha beledugom a telefont (hiaba nem terminal), akkor is atvaltott az ApplePayre, igy nem tudtam beolvastatni a beszallokartyat/egyeb kartyat. Tehat ha a telefonod nem reagal egy olvasora ugy, hogy elougorjon a fizetes, akkor elkepzelheto, hogy nem mukodik az NFC benne.

  516. Szerinted én ezt ki tudom valahogy magam deríteni, vagy esetleg egy mezei telefonszervízben meg tudják mondani, hogy működik -e az NFC?

  517. Avatar for Afulop Afulop says:

    Ha esetleg tokban hordod a telót akkor elképzelhető, hogy a tok maga gátolja az nfc-s kommunikációt (leárnyékolja)…
    Amúgy én pl. úgy vettem észre, hogy i7 esetén a teló felső részét kell oda tartani ahová amúgy a kártyát tartanád a POS terminálnál.
    Nekünk eddig működött mindehol ahol fizettünk vele és utóbbi két napban mindenhol így fizettünk.

  518. Amit még édemes megemlítenem, az Apple Pay legyártotta az “eszköz fiókszámát”, azaz digitalizálta a kártyát, látszik a token-es kártya utolsó négy számjegye. Továbbá az Erste ügyfélszogálatosa az ő oldalánt azt látta mintha az Erste mobilaplikációba regisztráltam volna be a kártyát (soha nem használtam), és nem az Apple Paybe.

  519. De nem tudott segíteni az aktivációban, mert csak “néhány héten bellül” fog indulni az Apple Pay az Ersténél.

  520. Avatar for dokk dokk says:

    Nem rakja be. Nekem is egyedi kártya van és az alap kártya képét mutatja.

  521. Avatar for dokk dokk says:

    Én vissza is váltok sima, nem egyedi képes kartyára, mivel elő sem veszem már, így a tököm se fizet dupla annyi éves díjat érte.

  522. Avatar for ibron ibron says:

    Sziasztok Cib Bank év közepétől fogja bevezetni …és nem lesz különbség állítólag Visa és Mastercard közt mind2 mehet majd.

  523. de legalabb oszintek es megirjak, nem kodositenek.

  524. Avatar for skimen skimen says:

    Kedves Péter! „A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését. Szolgáltatásait ezen változások figyelembe vételével fejleszti, és célja, hogy ügyfeleinek mindig innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálást biztosítson. A K&H 2017 novembere óta, az elsők közt biztosítja ügyfelei számára az okostelefonos fizetést Android operációs rendszerű mobilkészülékeken. Azóta a K&H mobiltárcának 20 ezer felhasználója több mint 1 millió tranzakciót hajtott végre, és közel 3,9 milliárd forint értékben fizettek ily módon. A mobiltárcások többsége a harmincas éveiben jár, az országos bontás szerint pedig a Pest megyében élők a legaktívabbak.
    Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.” Üdvözlettel: K&H Csoport

  525. Avatar for skimen skimen says:

    addig irány az OTP… legalábbis hitelkártya szinten

  526. Kapják be! Az még legalább 5 hónap. Ennyivel később kezdték el a tárgyalást, mint az OTP?
    Van itthon működő megoldást addig is? Ami tényleg működik!

  527. Avatar for gunar gunar says:

    A telefonodról sehol nem műxik? Ha nem akkor ott csináld az órával, ergo azonnal kiderül hogy hibás-e a telód.

  528. Arról van valami hír, hogy a Revolut mikor lesz ApplePay kompatibilis?

  529. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudhatjuk az otp-nek mit ért az meg, hogy kizárólagosak legyenek egy ideig.

  530. Kiemelték a sajtótájékozatón, hogy nem azok.

  531. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kiemelték utólag, hogy de, mégis azok. :wink:

  532. Megjöttek az első könyvelt tranzakciók a SmartBankban és minden Apple Pay-es tételnél a fizetési hely neve után ott van, hogy -APPLE.

  533. Pont most akartam írni, hogy nem látom a tételek között. Ami még ezen kívül egy kicsit kényelmetlen, hogy a Watch vásárlásokat csak a watch wallet alkalmazásában látom (az iPhone-on csak az iPhone-osokat), a feleségem vásárlásait (apple pay, de társkártyával regisztrálva) pedig egyiken sem. Valahogy jó lenne összefésülni, de ez legyen a legnagyobb problémánk :blush:

  534. Ez esetleg valahol olvasható? :wink:

  535. Na most igen vagy nem?

    A HWSW kérdésére Csányi továbbá elárulta, hogy az OTP és az Apple között nincs exkluzív szerződés, vagyis csak a konkurens bankok tempóján múlik, meddig őrizheti meg az OTP kizárólagos státuszát.

  536. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    külön felhívott minket a PR ügynökség a sajtótájékoztató után, hogy javítsuk ki a cikkben, hogy hiába ez hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy nincs exkluzivitás, mégis van.

  537. Avatar for emzoli emzoli says:

    Igen, csodálkoztam is, hogy nem maszatoltak!

  538. Én tegnap ezt a választ kaptam a CIB Ügyfélszolgálattól:

    Tisztelt… !

    Köszönjük, hogy megkeresett minket az Apple Pay szolgáltatással kapcsolatban.

    Tájékoztatni szeretnénk, hogy Bankunk mindent elkövet azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra.
    Ez legkorábban az idei év második felében várható.

    Üdvözlettel,

    CIB24 Ügyfélszolgálat / CIB24 Customer Service

  539. Avatar for denike denike says:

    Kedden voltam bent az OTP-ben, kérni mastercard kártyát. Ma jött az SMS hogy postára adták a kártyám. A mai naptól már a SmartBankban is látszik a kártyám, így úgy regisztrálhattam a SmartBankon keresztül az Apple Pay-be, hogy még nincs is nálam. (Y)

  540. Avatar for asrob asrob says:

    Dettó ugyanez volt nálam is, annyi különbséggel, hogy tegnap este ránéztem a smartbank alkalmazásra látszik-e már a kártyám és már akkor is ott volt. Viszont én is ma reggel regisztráltam csak be a Walletbe, minden probléma nélkül.

  541. Szintén.

  542. Avatar for gbor33 gbor33 says:

    K&H ügyfelek irány bankot váltani ha szeretnétek használni az Apple Pay-t! Írtam nekik válaszoltak is. Egy szokásos marketing dumával hogy figyelik a piacot stb. , és hogy kb. 2019 negyedik negyedévében lehetséges hogy elindítják a szolgáltatást. Az egész válaszlevél tartalmából 35-40% esélyt látok arra hogy ebből a negyedik negyedévből lesz is valami.

  543. Avatar for gunar gunar says:

    Vagy csak nem adhatnak róla infót és ezért ködösítenek. Sosem lehet tudni az apple-vel kapcsolatban, hogy mit hoz a jövő. nézzük csak mikor az EKG-ről voltak mindenféle híre és 1xcsak aktiválták sok helyen mégis.

  544. Avatar for forgoj forgoj says:

    Valaki már próbálta itthon az Apple Payt?
    Mert nekem nem működik, Otp-és kártyát regisztráltam, megjött a visszaigazolás is de nem működik. Beszéltem az OTP-vel az ő részükröl minden rendbe van, de igy sem működik.
    Esetleg valakinek van már tapasztalata.

  545. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan mi nem működik? hol próbáltál fizetni, és mivel?

  546. Eddig fizettem vegyesen telefonnal vagy órával:

    • Auchan / Tesco
    • Revolut in-app
    • Kávéautomata
    • iStyle
    • Dohánybolt

    Mindenhol pöccre ment.

  547. Aldi

    Príma Pék

    GRoby

    Posta

    Rudas Fürdő (Belépő , és a bárban is) órával és telóval is simán ment mindenhol.

  548. Avatar for Pityer Pityer says:

    Nem lehet, hogy a telefonod NFC-rendszere mondta fel a szolgálatot? Próbáld meg hozzáadni a kártyád egy családtag-ismerős iPhonejához, és próbálj meg úgy fizetni. Ha működik, akkor biztosan a telefonoddal van a gond.

    (Amúgy eddig én két dohányboltban és egy vegyesboltban próbáltam, ment mint a karikacsapás.)

  549. Van arra bármilyen mód, hogy paypal fiókot
    apple pay-el használni lehessen?

  550. Avatar for lansz lansz says:

    Sziasztok! Nekem a webkártyámat (virtuális otp-s mastercard) nem sikerült hozzáadni sem a wallet-ben sem az otp alkalmazáson keresztül. Kizárólag a normál számlámat lehetett volna, amit nem kívánok hozzáadni. Nem is hiszem, hogy bármikor ez megoldott lesz.

  551. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet a webkártya virtuális kártyáját hozzáadni jelenleg.

  552. Én akkor lennék elégedett , ha a Szép Kártyát lehetne hozzáadni, de erre semmi esély …

  553. Avatar for Czo Czo says:

    Technikailag nem lenne lehetetlen. Van ra pelda, hogy egyes orszagokban egyeb belfoldi forgalmu kartyak is bekerulnek az Apple Pay tamogatasba. Ilyen peldaul az EFTPOS rendszer Ausztraliaban. Ott egyes EFTPOS kartyak sott egyes hybrid kartyak is digitalizalhatoak. Tehat, meg lehetne oldani, de soha nem lesz megoldva.

  554. Avatar for forgoj forgoj says:

    Pont igy tettem és kiderült, hogy az én telóm NFC rendszere a rossz

  555. Én is így jártam. Esetleg tudsz valami biztatót, hogy javítható -e a készülék?

  556. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha rossz, általában az egész készüléket kicserélik, nem javítgatják.

  557. Sajnos a jótállás már lejárt, és van az előlapon egy minimális repedés illetve a hátlapon az üveg cserélve lett (szó se róla, én ejtettem el). Ilyen körülmények mellett tartok tőle, hogy nem igazán lenne készség az Apple részéről a szavatossági cserére.

  558. Avatar for Czo Czo says:

    Elkepzelheto, hogy aki az uveget cserelte, az rontott el valamit. A QI toltes megy?

  559. Nézzétek már meg, hogy nektek a Walletben az egyes tranzakcióknál az állapotnál mit ír: Függőben vagy Jóváhagyva. Mert nekem többségében függőben van (9-ből 6 esetén), még az első napi 21-i tranzakciónál is van ilyen és van 24-i, ami meg Jóváhagyva. Még zavaróbb, ha összevetem a SmartBank nyilvántartásával, mert van olyan, ami a Valletben Függőben állapotú, de a SamartBankban már levonásra került.
    Ti mit tapasztaltok?

  560. Avatar for green1 green1 says:

    Nekem is függőben vannak az első napi vásárlások is még.

  561. Avatar for Czo Czo says:

    Az elmult 2 evben sohasem lattam ott meg mast a “pending”-en kivul. Voltak idoszakok, amikor minden koltseg 999999 gbp volt, amit a wallet irt. Jelenleg legalabb a szamok nagyresze megfelelo.

  562. Biztató :sunglasses:
    Még jó, hogy csak pénzről van szó…

  563. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    mivel az otp 3-5 nap alatt dolgozza fel a tranzakciokat, ez nem is annyira meglepo.

  564. Lehet, hogy türelmetlen vagyok :thinking:
    Bennem is megfordult, hogy van egy átfutási idő, de miért a legrégibb van még függőben és miért a legújabb van jóváhagyva?
    Talán a saját OTP által kihelyezett POS terminálok magyarázhatják ezt.
    Pár napot még várhatunk…

  565. Nekem is vegyesen össze-vissza van, de nem igazán foglalkozom vele. A kártyánál is vannak ilyen tételek. :slight_smile:

  566. Ez addig így van amíg az a szolgáltató akinél használtad a kártyát, nem nyujtja be az igényét arra a bizonyos vásárlási tételre amire ha jól emlékszem 30 napja van. És ha kicsúszik akkor bukja a lovét neked meg jóváírják.

  567. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ahogy mondod, settlement függő.
    A bolt részéről ez lehet automata vagy manuális. Habár sajnos real-timeban is mutathatná szegény otp hogy mi pending… :slight_smile: de merjük hinni hogy ez javulni fog.

  568. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    szerintem eleg gyasz, hogy igy 2019-ben sehol nem latom a fuggoben levo kartyas tranzakciokat az otp-nel.

  569. Megnéztem és ezeket az összegeket zárolja a folyószámlán és a SmartBank számla részletes adatainál egy un. előjegyzett kártyaforgalmak soron ÖSSZESÍTVE hozzza is. Tételenként valóban nem találtam. Igazad van, hogy az lenne jó, ha látszana. Talán az új SmartBank verzió amit már beharangoztak tudni fogja…

  570. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    igen, ott elvileg igy lesz es valos idoben lesz noti is.
    (vegre revolut app szintet hozna vmennyire :smiley: )

  571. Aggódom értük, hogy miből fognak megélni, ha nem lesz SMS díj :stuck_out_tongue_winking_eye:
    Lehet, hogy jön majd a fizetős noti…
    Igen van egy pár nemzetközi minta amit lehet követni. De nem bántom őket, végülis Ők nagy bank létükre legalább tolják a digitalizációt. Az Apple pay maga a kényelem és pl a Revolut még mindig nem tudja.

  572. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en ezt azert nem latom igy.
    ugy gondolom, hogy minimum feltetelnek kellene lenni, hogy a tranzakcioimat latom.
    ha nincs sms ertesito, marpedig nekem nincs, honnan tudom, hogy ha vki hasznalta a kartyamat, ha pl. elveszett? sehonnan.
    nem ertem, hogy a tranzakcios listaban miert nem lehet ott minden valos idoben, max egy fuggoben statusz jelzi, hogy meg nem konyveltek. nem hiszem, hogy ez olyan ordogi nagy fejlesztes lenne. kivancsi lennek ennek a magyarazatara.

  573. Avatar for mark.t mark.t says:


    Mindenki boldogan ApplePayezhet, működik a Revolut ApplePay! :slight_smile:

    @SzifonAdmin

    Edit: sajnos csak bizonyos BINes kártyákkal, a MasterCardom nem megy még, viszont haveromé igen.

    Visa BIN(6/8) amivel megy jelenleg : 459654
    MasterCard BIN(6/8): 539123
    MasterCard Virtual: 527346

    Persze még akadhat 1-2 fajta, de eddig ez a fix.
    Az ok rá hogy csak a UK kártyákra szerették volna első körben engedélyezni, és ezt a BIN által szabályozták le.

  574. Avatar for dokk dokk says:

    Angol régióra állítva működik!

  575. Avatar for mark.t mark.t says:

    Minden kártya? Mert nekem magyar régión működött a Visa. :slight_smile:

  576. Avatar for dokk dokk says:

    Nekem magyar régión nem ment, angolra állítva okés.

  577. Én is magyar régióban vettem fel a VISA és az MC kártyám is… Szerintem ugyanaz az oka lehet (akinek régiót kellett váltania) mint az itthoni OTP rajtnál, hogy nem frissült be azonnal.

  578. Szlovákiában is működik angol régióra váltva. Királyság, pislogtak is a boltban :slightly_smiling_face:.

  579. Avatar for mark.t mark.t says:

    De gondolom egyezik a kártyád első 6 száma a fent említettekkel? :slight_smile:

  580. Avatar for Neo78 Neo78 says:

    OFF: közben a Revolut Apple pay támogatást kapott :smiley:

  581. Avatar for alali alali says:

    Most próbáltam, magyar régió, magyar cím, magyar telefonszám, 2 éves 5391 23 kezdetű mastercard. Telón simán ment, a watchra már nem sikerült… :blush:

  582. Komment egy Facebook csoportból:

    Nah… sikerült a Virtual kártyámat hozzáadni… Annyi volt a trükk, hogy a fiókban át kellett állítanom a címemet egy angol címre és utána létrehozni a virtual card-ot… és a végén automatikusan feldobta hogy apple pay… így az már megy az órán és a telefonon is egyaránt…
    Nem érzem hogy ezek után annyira nagy gond lenne, ha nem tudnám hozzáadni a fizikai kártyámat… elvégre ez ugyan az

  583. Avatar for mark.t mark.t says:

    Párom MasterCardja is pöccre ment váltogatás nélkül magyar címmel. Érdekes :slight_smile:

  584. Avatar for alali alali says:

    Az órán watch s2 sajnos nem adja hozzá. Nembaj, telón műxik. :blush:

  585. Hülye kérdés. A Walletben a kártya mauális bevitelénél a kártya részleteinél a nevéhez mit kell írni, mert a Revolut esetében nincs a kártyán feltüntetve a nevem (ellentétben más kártyákkal)?

    Nyilván próbáltam a saját nevemmel keresztnév családnév sorrendben, de nem engedte. Persze tudok róla, hogy van még itt pár dolog ami miatt nem engedi esetleg (eddig magyar és francia régióval próbáltam, cím átírás nélkül és a helymeghatározás engedélyezése mellett).

    Ha tudnám, hogy a névnél jól csinálom az sokat segítene :wink:

  586. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    angolul kell a nev es ekezetek nelkul (NAGYBETUKKEL).

  587. Nekem ment kisbetűkkel is.

  588. Avatar for mark.t mark.t says:

    Írd be pontosan úgy ahogy a beallitasokban van a personal detailsnel :slight_smile: nekem legalabbis a fizikai kartyan egy az egyben ugyan az van.

  589. Sziasztok, Nekem sima OTP MasterCard van, be is állítottam a Walletben, de “Tartsa közel az olvasóhoz” üzeneten nem jutok túl, ilyennel találkoztatok már? Tesco önkiszolgálóban próbálkozok hogy ne a sima kasszákat tartsam fel, de akárhova teszem, nem észleli a POS terminált. Próbáltam tok nélkül, nem segített, illetve újra is indítottam már a telefont, így sem megy. Egyéb ötlet esetleg?

  590. Avatar for Czo Czo says:

    Lehet, hogy hibas az NFC a telefonban (illetve, ha az orat probaltad, akkor az oraban). Milyen eszkoz egyebkent?

  591. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mi tortenik ha duplagomb kattintas nelkul teszed a telefont a POS terminalhoz? Feljon a Wallet?
    Volt már javítva a telefonod sufnituning szervízben? :slight_smile:

  592. Ezt még nem próbáltam. Simán lezárva mindenféle tapicskolás nélkül tartsam oda? Nem volt még javítva egyáltalán szerencsére. iPhone 7 egyébként a telefon.

  593. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, csak úgy tartsd oda.

  594. Még annyi, hogy azt jól tudom, hogy a telefon tetején van kb. az NFC chip, szóval azt tartsam közel a terminálhoz, ugye?

  595. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, a tetejét kell odatartani.

  596. Avatar for zzsola zzsola says:

    Az Erste Bank szombaton rendszerfrissítést végez. Júniustól ígérte Visa-val az NFC fizetést Androidra, illetve az a “pár hét” is lassan meg lesz :slight_smile:

  597. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Twitteren futottunk bele ebbe, ha valaki a Revoluttal próbálkozna OTP-s kártya hiányában:

    Revolut kártya Apple Pay-hez való hozzáadása

    Az Apple Pay Revolut-tal elvileg csak Egyesült Királyságból és Franciaországból érhető el. Éppen ezért szükség van arra, hogy minden beállításunk azt tükrözze, mi is ott vagyunk.

    1. Töltsd le a TunnelBear VPN alkalmazást (én ezt ajánlom, de bármely más megfelelő) ‎TunnelBear: Secure VPN & Wifi on the App Store és állítsd be a VPN-t UK-re.
    2. Nyisd meg a Revolut-ot, menj a beállítások alatt a Profile → Personal menüpontra és írd át a címedet egy angliai címre. Ez elengedhetettlen lépés, később vissza fogjuk írni, egyelőre semmi hátránnyal nem jár. Példa egy címre: WC1H 9SE, London, 37 Tavistock Pl (bármely más cím megfelelő, a lényeg hogy angliai legyen). Ezután mentsd el és minden felugró ablakot (T&C változtatások) fogadj el. Ezután lődd ki az alkalmazást a háttérből.
    3. Menj a telefon beállításaiba és ott az Általános → Nyelv és Régió menüben válaszd ki az angol nyelvet és régiónak állítsd át az Egyesült Királyságra.
    4. Miután újratöltött a telefon, nyisd meg a Revolut-ot és menj a kártyák menüpont alá. Elképzelhető, hogy már megjelenik a gomb amivel hozzá tudod adni a Wallet-hez. Ha nem, csak folytasd a lépéseket.
    5. Nyisd meg a Wallet alkalmazást és add hozzá a meglévő Revolut kártyádat. Így elvileg már működnie kell, de az is lehet, hogy még most sem lesz jó.
    6. Ha eddig egyik lépés sem ment, akkor nyisd meg újra a Revolut-ot és a kártyák alatt adj hozzá egy új virtuális kártyát. Ha már volt virtuális kártyád (amit nem tudtál hozzáadni) akkor azt töröld és igényelj egy újat. Ez semmi költséggel nem jár, és ingyenes felhasználók is tudnak kérni. Most ezt az új kártyádat próbáld meg hozzáadni a Wallet-en keresztül.
    7. Ha minden jól sikerült és a kártyádat sikerült felvenned, állíts vissza minden beállítást a korábbiakra a telefonodon, köztük a Revolut-on is írd vissza a címedet az igazira. Ettől még ugyanúgy fog működni!
  598. Avatar for mark.t mark.t says:

    VPN sem kell :slight_smile: csak régióváltás meg új cím.

  599. Avatar for zoli91 zoli91 says:

    A virtuálisat sikerült, de a simát sehogy :frowning:

  600. Avatar for mark.t mark.t says:

    Valószínű hogy akkor a BIN már a lokáció alapú neked. Tehát ameddig hozzánk nem hozza a Revolut addig nem lesz aktivalhato az a kartya :slight_smile: nekem is ilyen az egyik MC-m, hiaba mar regota megvan. Visaval nem volt gond.

  601. Ugyanez itt is, kilőttek

  602. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont ebben a percben ugyanez…

  603. Avatar for alali alali says:

    Pont most ugyanez :disappointed:

  604. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    masik forumon irta vki, hogy angol cimmel meg nem toroltek a kartyajat. :smiley:

  605. Avatar for mark.t mark.t says:

    Csak az meg breacheli a T&Ct ha nem is ott lakik… :confused:

  606. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    @Jadeye nekem nem engedi ujra hozzaadni.

  607. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanazokat a feltételeket megteremtetted, mint az előző hozzáadáskor? tehát angol cím van a profilodon? angol regionális beállítások vannak a készülékeden?

  608. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nem, mert en indulas utan eleg hamar megcsinaltam trukkozes nelkul.
    most sem fogok, ugyhogy marad igy.
    meg ugye ott az otp is, szoval ennyi baj legyen. :smiley:

  609. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ugyanez :smiley: bár a trükközött Virtual Francia kártyám az még bent van. Igaz azt igazolni is tudnám N26 francia bank statementtel de ha menni kell menni kell.

  610. Az előbb beszéltem velük. Azt mondták, még csak tesztelik ezt a funkciót (HU Apple Pay Revolut alapon) és majd szólnak. Szerintem az OTP kizárólagosságának a megkerülése lehet a dolog mögött, nem régió, nem IP, nem BIN azonosító stb. kérdése ez.

  611. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    na es a teszt sikerult? :joy:

  612. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nekem annyit mondtak nem voltunk benne a soft launchba, de majd coming SOON.
    Há’ kösz :slight_smile: HUF top-upra is vártunk 2 évet.

  613. nekem a walletben benne maradt. ettol fuggetlenul nem mukodik?

  614. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valószínűleg ki fogja írni majd alatta, hogy nem használható, és ki kell törölnöd.

  615. egyelore meg nem. de a kolleganal mar igen. :frowning:
    2 napos tesztidoszak lejart…

  616. Avatar for mega mega says:

    És az miért nem jó ha újra megpróbálom felvenni egy új virtuális kártyával + fake angol címmel, csak a profilomban a címet nem írom vissza magyarra? Tehát hagyom az angol címet? Mert gondolom most azért törölték ki mert a címem magyar volt. Nem?! köszi !

  617. megjelent hogy a tokent toroltek tavolitsam el a kartyat. ez meg is tortent. ahogy visszairtam angolra a lakcimet megint megjelent az add to wallet gomb es minden megint mukodik!!!

  618. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mega, @nkoszta: a felhasználási feltételek tiltják a címmel való trükközést, bukhatod vele a fiókodat.

  619. jol olvastam, h juniusban megkapja a tobbi orszag is ezt hivatalosan? Mo. is benne van a tamogatott orszagok listajaban?

  620. pont ez a baj mert abban a listaban nincs benne

  621. Avatar for mark.t mark.t says:

    Elviekben az a lista azert eleg korlatozott volt :slight_smile: tobb orszag is benne van, probalok erdeklodni Twitteren errol…

  622. mondjuk akkor meg nem volt a hungary hivatalosan elerheto es fix datum sem volt. bar monese sem tamogatja Hungary mint apple pay szolgaltatas

  623. Avatar for Ffx Ffx says:

    Ezzel a szemétkedéssel az OTP elérte, hogy akkor se nyissak náluk számlát, ha ők lesznek az egyedüli bank itthon.

  624. Avatar for mark.t mark.t says:

    Sajnos nem hiszem hogy rajtuk múlik, őszintén, elvégre csak egy maroknyi országban lehet használni a Revolut ApplePay-t :slight_smile:

  625. Sajna így is semmi, tök süket marad a telefon

  626. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint milyen szemétkedésre gondolsz most?

  627. Avatar for mark.t mark.t says:

    Arra gondol hogy az OTP exkluzivitása miatt kellett minket kizárni :slight_smile: de mi alapból benne se kellett volna legyünk az első 2 waveben :slight_smile:

  628. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem, az OTP hogy jön most ehhez. szerintem nem csak a magyar címmel rendelkező Revolut felhasználók esetén vette el az Apple Pay-t most a Revolut, hanem kb bármelyik másik országnál is, ami nem Anglia vagy Franciaország.

  629. Avatar for itx777 itx777 says:

    Sajna az én token-em is kiherélték. Szerintem még idén lesz itthon is (AP Revolut-ra) vagy megvárom, amíg a honos bank (K&H) bevezeti. Előbb-utóbb valaki lépni fog.

  630. erste es cib hamarosan

  631. Avatar for Ffx Ffx says:

    Mondjuk mert az OTP fizetett az exkluzivitásért, ezért is jön később az Este is… Meg herélték ki a Revolutot. A Sony-t is bojkottálom a SF és a Destiny tartalmak miatt. Szerintem ez egy szemét húzás.

  632. A Revolut első hullámos terveiben eleve nem volt Magyarország.

  633. Avatar for Ffx Ffx says:

    Egyrészt hol mondtál ellent annak, amit leírtam, hogy az OTP azért fizet, hogy a magyar piacon egyedül legyen egy darabig?
    Másrészt javíts ki, ha tévedek, de a Revolut egy GB székhelyű cég, ott bejegyzett szolgáltatással. Az EU legfrissebb szabályzata szerint egy EU szolgáltató az EU polgároknak ugyanazt a szolgáltatást köteles adni az EU összes pontján. (Igen, egyelőre még nem volt Brexit). Tehát nem is igen kellene arról szólnia semminek, hogy a magyaroknál vagy más EU tagállamban a Revoluton belül külön launch van, mert egy céggel kötsz szerződést, ami GB-ben van, nem itthon, így ő ott szolgáltat, nem itt.
    Az Apple buzerájának nyilván nem akarnak szembe menni, ezért itthon megszüntetik (én még akkor kötöttem, mikor nem is voltak itt semmilyen jelenléttel MO-n, érdekesmód nekem nem is szűnt meg), viszont a világ leggennyesebb dolga, mikor valaki nem azért fizet, hogy ő hozzájusson valamihez, hanem azért, hogy valaki más viszont ne jusson hozzá. Lehet ezt magyarázgatni, meg csavargatni, de a tények makacs dolgok.

  634. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a pénzügyi szolgáltatásokra az EU ezen direktívája nem vonatkozik, azok kivételnek számítanak.

    Unfortunately financial services are exempt from the geoblocking regulation. Article 1(3) of Regulation (EU) 2018/302 states that “ This Regulation does not apply to the activities referred to in Article 2(2) of Directive 2006/123/EC ”, which in turn states:

    This Directive shall not apply to the following activities:
    (a) non-economic services of general interest;
    (b) financial services, such as banking, credit, insurance and re-insurance, occupational or personal pensions, securities, investment funds, payment and investment advice, including the services listed in Annex I to Directive 2006/48/EC;

    The issue here is that Apple refuses to supply Apple Pay to card issuers in some EEA countries but not others. It’s business-to-business geoblocking or discrimination, so consumer legislation doesn’t apply, even if financial services were not exempt.

  635. Ahogy @Jadeye is említette, erre sajnos nem vonatkozik az egyszéges szolgáltatásbiztosítás. Ebből következik pedig a következő, hogy innentől kezdve a Revolut saját dolga, hogy melyik országban mikor indítja el a szolgáltatást (vagy a szolgáltatás egy kiegészítő funkcióját). Én pedig erre reflektáltam az előző bejegyzésemmel, hogy a Revolut “eredeti” ütemtervében sem volt Magyarország megemlítve.

  636. Avatar for Ffx Ffx says:

    Szerintem ez pont nem azt jelenti, hogy a Revolut döntötte volna ezt el így. Feltehetően az ütemtervét az Apple lerántós tervei alapján készítette el, és “teljesen véletlenül” elindították az összes kártyán, majd természetesen nem az OTP reklamációjára vonták azt vissza. Bizonyítékom ugyan nincs, de minden jel erre utal, aki meg ilyenre bizonyítékot tudna szerezni, az alapvetően kém, és nem lőné el ilyen bagatell dologra.

  637. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én nem állítottam olyasmit, hogy a Revolut ezt a saját döntése alapján tette volna. de simán elképzelhető, hogy egyszerűen félrenyúltak, az összes, megadott BIN-es kártyára belőtték, aztán mikor erre rájöttek, kilőtték.

    ettől függetlenül az EU direktívája nem vonatkozik a pénzügyi szolgáltatásokra, tehát ott igen is meg lehet különböztetni az ügyfeleket, illetve meg lehet szabni, hogy mi, hol, és ki számára érhető el, így az Apple is megszabhatja, hogy hol és kinek és milyen feltételekkel ad Apple Pay támogatásra lehetőséget.

    ezen felül, ahogyan azt például @Burgatshow is írta fentebb, a Revolut ütemtervében eleve nem szerepelt Magyarország.

  638. Avatar for N0R N0R says:

    Revolut Apple Pay hivatalosan 15 országban elindult. Magyarországon még mindig csak az OTP.

  639. Megnéztem az imént, amit linkeltél és még az Egyesült Királyságnál sincs felsorolva a Revolut…

  640. Sehol nem érkeztek 2.-nak.
    Talán Izlandon jöttek 4.-nek, a többi helyen mindenhol csak sokadiknak.
    Most már 15 országból választhatsz lakcímet legalább :rofl:

  641. “We’ll be expanding to other countries soon”
    Hm… a Revolut elég rugalmasan kezeli a saját ígéreteit, de mondjuk röhögnék, ha Ők hamarabb jönnének elő vele itthon mint a többi hazai bank.

  642. Ma fizettem az Apple Watchal, elvileg nem fogadta el a terminál , azt mondtak ez többször előfordult ma és használjam a kártyát . Elővettem a kártyát kifizettem, de most látom, hogy az Apple watch előzményeiben is ott van a vásárlás függőben … mi ilyenkor a teeendő, nem szeretném 2x kifizetni az egyszer megvásárolt termékeket .

  643. Én ma a Curve alá berakott Revolut kártyával fizettem volna. Kétszer elutasította. Elővettem a telefont és fizettem Apple Payjel. Az oké volt rögtön. Később nézem a Revolut egyenleget és levonta az is. A napokban nagyon sokan szívnak ezzel.

  644. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hívd fel a bankot.

  645. Végül vissza térítették a pénz : “állapot visszetérítve” fel sem kellett hívnom őket ! Jól működik , elégedett vagyok !

  646. Végig néztem a korábban már linkelt hivatalos angol nyelvű Apple Pay európai listát és az látszik, hogy csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt. Ti mit gondoltok?

  647. Én is visszakaptam szó nélkül a pénzt.

  648. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mindig mindenki visszakapja :slight_smile: a bankoknál 7 napig tart általában a settlement, és nagyon ritka hogy nem kerül automatikusan vissza a duplázott összeg. :slight_smile:

  649. Avatar for kukac7 kukac7 says:
  650. Ez jó. Most már a Revolut is azt mondja az Apple Pay-ről mint az Apple Pay a Revolutról :slight_smile:

    Ha megnézed csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt.

    Szerinted?

  651. Avatar for mark.t mark.t says:

    Szerintem nem, több ország sincs benne, pl Hollandia :slight_smile:
    Sajnos ameddig exkluzivitása van az OTPnek addig nálunk nem lesz.

  652. Hollandiában ma indult, a lista pedig 6-án frissült utoljára.

  653. Ez jó hír, mert jó esély van arra, hogy ez az exluzivitás dolog tesztelésre kerüljön.

    Az imént olvastam, hogy Hollandiában most még csak az ING van egyedül (úgy mint nálunk az OTP).
    A Revolutból kimaradt 3 európai ország (Magyarország, Luxemburg, Hollandia) talán együtt már van akkora falat, hogy külön Revoltos bővítési kört kapjon (szerintem ez még kevés a Revolut szempontjából).

    • Ha ez a Revolutos bővítés rövid időn belül mind a 3 országban egyszerre történik, akkor az szerintem cáfolhatja a kért és kapott exluzivitást.

    • Ha pedig ezután mondjuk egy Revolutos bővítésből csak mi maradnánk ki, akkor az pedig erősítheti a kért és kapott exkluzivitást.

    Meglátjuk :slight_smile:

  654. Én személy szerint nem hiszek ebben az “exkluzivitásban”. Most komolyan, pont egy OTP táncoltatja az Applet? Szerintem ez csak épp így jött ki, a többiek még nem állnak készen és ennyi.

  655. Én is osztom az álláspontodat, pont ezért írtam ennek a tesztelhetőségéről, hátha lesz olyan, aki ennek esetleges eredménye alapján módosítja korábbi (szerintem inkább érzelmi, mint tény alapú) elméletét.

    Persze lehet a teszt nem a mi véleményünket fogja erősíteni, de pont ezért lesz ez izgalmas :sunglasses:

  656. Avatar for mark.t mark.t says:

    Pont fordítva, az Apple az OTPt :smiley:

  657. meddig tart vajon az otp exkluzivitasa? 1 honap mar letelt. a tobbi bank lapit vagy jo esetben dolgozik rajta. revolut sem engedelyezte azota sem. meddig kell meg varni? jo lenne valami friss info

  658. Nagy a csend pedig az Erste is pár hetet igért ami letelt.

  659. Ezek után leszek igazán kiváncsi, hogy ennek fényében a Revolut következő bővítési körébe kis hazánk bele fog-e férni?

  660. Avatar for Czo Czo says:

    Hallgatas? A sajtotajekoztato szerint az OTP-nek exkluziv szerzodese van. Amig ez le nem jar, addig senki nem beszelhet semmirol. Igy en itt semmi kivetnivalot nem latok.

  661. Ez amúgy lehet akár 3 hónap is, szóval lehet csak később kapják meg a bankok. Mindenesetre erre nyilván nem látunk rá. Majd jön a többi is, ha valakinek nagyon kell, tud ott is nyitni számlát.

  662. mindenhol mashol meg lehetett tenni, hogy tobb banktol igenybe lehet venni a szolgaltatast, csak kishazankban nincs valasztas, csak bankvaltas.

  663. Avatar for Czo Czo says:

    Mashol lehet, hogy senki nem torte magat azert, hogy exkluzivitasa legyen?

  664. mashol meghagytak a valasztast az embereknek

  665. Avatar for Czo Czo says:

    Annak ehhez semmi koze. Ha en lennek az OTP, akkor az en uzleti erdekem is az lenne, hogy csakis nalam legyen elerheto bizonyos szolgaltatas.

  666. Csak ez az Applenek hol erte meg, hogy kb. a piac haromnegyedet kizartak? Mert ha 25% lenne a piac tobbi resze akkor oke hogy az Apple meg akarta volna szerezni mindenkepp oket, de igy?

  667. Annyi pénze van, hogy mind1.

  668. Magyaroszág az Apple számára bevétel tekintetében kb. statisztikai hiba.

  669. Másnál is előfordul, hogy nem jönnek meg fizetés után az értesítések? 20 perce fizettem sikeresen a telefonnal, értesítés sehol.

  670. Tehát miért érte meg nekik belemenni bármibe is?

  671. Amiért Szlovákiában, Bulgáriában, Szlovéniában, Romániában stb.

    Terjeszkedni kell (egyébként ideje volt már 5 év után). Gyanítom neki teljesen mindegy kivel akart szerződni, csak legyen valaki.

    Így meg simán rámondták az áment.

  672. Avatar for Czo Czo says:

    Piac 3/4??? Legutobbi emlekeim alapjan, az OTP tobb mint felet birtokolja a piacnak.

  673. amikor bo egy honapja megjelent vegre az apple pay orultem es gondoltam sorra jonnek majd a bankok, akik mind be akarjak vezetni, azota nagy csalodas az egesz, mert nem vagyok otp-s (nem is akarok) es ez az exkluzivitas is csak gatolja a folyamatokat, mert ha nem lenne legalabb a revolutnal lenne lehetosegem hasznalni

  674. Ezen országokban nincs exkluzivitása egy banknak sem.

  675. Persze hogy nincs. Nem is erről volt szó. :slight_smile:

    Amire rá akartam világítani az az, hogy az Applenek tök mindegy az exkluzivitás (megteheti), ha valaki olyan partnert talál, ami egyezik a terjeszkedési tervével.

  676. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ha revolut-tal lehetne, akkor mas bankkal is lehetne.
    kar ezen rugozni.

  677. az applenek nem az az erdeke, hogy minel szelesebb korben legyen elerheto?

  678. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha szerinted ez az érdekük, hogy minél szélesebb körben legyen elérhető, akkor szerinted miért nem tették azonnal elérhetővé világszerte, és aztán már csak a bankokra lenne bízva?

  679. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a paywall miatt meg számunkra sem a linkelt cikkből. :smiley:

  680. Avatar for Czo Czo says:

    Nyilvan ugye csaloka, mert Irorszag az EU-s elosztokozpont, viszont jol latszik, hogy a magyar piac rettentoen pici.

  681. Mondjuk nagyon csalóka, mert a szolgáltatók eladása Írországban jelentkezik, a saját boltjuk ott jelentkezik, a kis GSM-ek a Távol-Keleten általában, a nagyobb multik és nem multi online boltok más EU-s országban.

  682. Avatar for Czo Czo says:

    A sajat boltjuban tortent vasarlaskor kapott szamlan 27% AFA szerepel, forintban feltuntetve. Ez biztos, hogy a hazai koltsegvetest noveli.

  683. Avatar for gunar gunar says:

    Azért itt benne lehet az is hogy két ország kivételével és ezek a Porugálok akik kb annyian vannak mint mi és a Svédek, de ott tudjuk hogy lényegesn jobban élnek nálunk, szóval a többi országban sokszorosa a mi hazánk lélekszámának, nem csoda a sokkal nagyobb eladás. Viszont a nálunk hozott szám az biztosan nem a valós mert mint fentebb is írták ,nagyon sok a szürke import pl az enyém is úgy volt olcsóbb, hogy okosban lett megoldva .

  684. Avatar for Czo Czo says:

    Igen a “szurke”. Az a keszulek, ami nem hivatalos uton, a magyar Applen keresztul kerul az orszagba (legyen az hivatalos reseller, szolgaltato vagy maga az apple.hu), az Apple szamara nem szamit magyarnak, igy ha szamolgania kell, hogy mit hova erni meg elvinni, akkor ezek az eszkozok rontjak a magyar statisztikat.

    Sott az abra ertelmezesebe bele lehet vinni sok-sok mindent. Portugalia kb ugyonannyi lakos mint mi, a fizetett ado 15-16x viszont az afa csak 23%. De ott van Lengyelorszag, volt kommunista allam, mint mi, 4x annyian vannak ennek ellenere 20x a fizetett ado merteke mikozben az afa ott is csak 23%.

  685. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, a Lengyeleknek volt helyzeti előnyük velünk ellentétben, mert mi előbb “váltottunk” rendszert és ők mikor csinálták már kiküszöbölték a nálunk lekövetett hibákat, pl ők az egész addig volt politikai elitet elzavarták dolgozni, vagy csináljanak amit akarnak és újat hoztak létre (ezt egy volt lengyel miniszter mesélte egy interjúban, most ő a kizárólagos importőre az orosz gáznak hozzájuk és nem szegény)
    De ott látszik is a hatás, mert fejlődik az ország szépen, legalábbis amerre megfordultam az elmúlt 2 évben.

  686. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (A magyar nyelvben a melléknevek kis kezdőbetűsek, így a nemzetiségek nevei is, lásd: magyar, lengyel, portugál, svéd, stb.
    Ha az adott ország tulajdonnevét írod le, az nagy kezdőbetűs: Magyarország, Lengyelország, Portugália, Svédország, stb.)

  687. Igaz, ők igen, meg talán az APR-ek is, ha még mindig az Apcomtól kell venniük. A szolgáltatók viszont nem, adózásilag nem számítanak magyarnak, ahogy a szürkék és a többi bolt sem.

  688. mar nincs fent igy, lehet kicsit elkapkodtak

  689. Avatar for gunar gunar says:

    Ja mint anno az otp is kicsit korán tett ki egyértelmű dolgot, majd levette vagy levetették velük.

  690. Készítettem egy térképet Apple Pay vs. Revolut témában:

    (2019.06.28. állapot, ha hiba volna benne szóljatok)

    Tehát 4 ország van ahol van Apple Pay, de a Revolut még nem támogatja / nem támogathatja

    • Magyarország (egy bank: OTP)
    • Luxemburg (egy bank: BGL BNP Paribas)
    • Hollandia (egy bank: ING)
    • Lichtenstein (három bank: Cornèrcard, Monese, N26)

    Ez azt erősíti, hogy az első három országban több mint valószínűsíthető, hogy az első szereplő kizárolagosságot kért/kapott az Apple-től.

    Lehet, hogy nem egyértelmű, de a zöld + piros együtt kiadja az összes országot európában (-Ukrajna*, -Oroszország*), ahol van Apple Pay bármilyen bank számára is.

    *Ukrajnában és Oroszországban az Apple Pay nagyon sok bank számára elérhető, de ezek között nincs a Revolut jelenleg, sőt Revolut regisztrációkor az oroszországi nemzetközi előhívószám nem is szerepel a választhatók között.

  691. Oroszorszag es Ukrajna tuti kimaradt a szinezesbol, ott joval elobb elerheto volt

  692. Revolut nincs ott

  693. Köszi az észrevételt.
    A térképet már nem, de az értelmezési tartományt pontosítottam, illetve a két ország esetén megadtam értékeléshez szükséges információkat.
    Oroszország helyzete egyébként is speciális. Most abba nem mennék bele, hogy Európa része vagy sem, vegyük annak. A Revolut szempontjából sokkal érdekesebb, hogy a két alapító maga is orosz, és emlékeim szerint mindketten dolgoztak az orosz bank szektorban (nemzetközi cégeknél), ennek ellenére vagy éppen ezért érdekes, hogy a Revolut regisztrációnál nem adja fel a választék listában az orosz nemzetközi előhívószámot, de az ukránt igen. További magyar vonatkozás, hogy Oroszországban az OTP csoport helyi bankja már régen támogatja az Apple Pay-t :wink:

  694. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ahogy az ukran otp-nel is joideje van mar apple pay.

  695. A Simple Pay (OTP) lett a fapados magyar Revolut :laughing:
    Vagy inkább Curve ?

  696. Avatar for asrob asrob says:

    Szintén, én is kaptam ilyet. :slight_smile:

  697. kar hogy csak havi 65e-t lehet hasznalni igy…

  698. Működik is én most teszteltem le. így 3 kártya van már a walletban :grinning:

  699. Csak nehogy ehhez is tapadjon vmi (Revolut belépést akadályozó) exkluzívitás…

  700. Avatar for seri10 seri10 says:

    A Simple Pay kártya CVV kódját hol találom? Az nélkül nem tudom az Apple Watch -hoz hozzáadni.

  701. Avatar for dokk dokk says:

    Reméljük Revolut is lép hamarosan.

  702. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    a simple appon belul, a wallet gombbal sem tudod?

  703. Avatar for seri10 seri10 says:

    Köszi, így rendben.

  704. A héten sikeresen regisztráltam az ERSTE hitel kártyámat a Wallet-ben.

    Van egy “Expressz tömegközlekedési kártya” beállítási lehetőség. Erről nem találtam információkat.

    Ti tudtok erről valamit? Mit jelent? Milyen funkció érhető el ezzel?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

  705. Avatar for Czo Czo says:

    Vannak varosok, ahol NFC alapu tomegkozlekedes van (pl. a Metrocardot valto uj rendszer New Yorkban, vagy pl a GoCard Brisbaneben vagy az Opal Sydneyben) es ezt az Apple tamogatja, akkor kivalaszthatod, hogy melyik bankkartyad legyen az ehhez hasznalt kartya. Ekkor, az oldalso gombok megnyomasa nelkul, tehat csak az orat odatartva tudsz utazasi lehetoseget vasarolni/igenybe venni.

  706. Nagyon köszönöm a gyors választ!

    Majd az 59-es villamoson odatartom a telefonomat a kaller elé, hátha NFC kompatibilis :rofl::+1:t2:

  707. Mac-en hogyan lehet hozzáadni a Simple kártyát? Kéri a biztonsági kódot, de azt még nem sikerült megtalálnom. iPhone-on sikerült gond nélkül.

  708. Avatar for grego grego says:

    Megjelent Revolut app 6.0-s verziója, és nálam újra megy Apple Pay!

  709. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ide is bedobom akkor hogy a Monesenál is megy tegnap éjszaka óta :slight_smile:
    Hétvégi fizetésre külföldön kifejezetten jó, mert nincs + díja a váltásnak és szintúgy ingyenes :slight_smile:
    Szívesen dobok több infót annak akit érdekel, csak írjon privátban.

  710. Nekem volt, de aztán beszántottam mert semmivel sem ad többet, mint a Revolut szerintem. Főleg, hogy a Revolut már forinttal is tölthető.

  711. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    csak eur es gbp szamla van.

  712. Avatar for mark.t mark.t says:

    Hétvégi váltáson kívül nincs semmi jó benne, ez igaz, én is csak akkor használom, de így kellemesebb hogy nem kell magamnál tartanom.

  713. Avatar for mark.t mark.t says:

    De ők is interbank rátán váltanak, mint más, és hétvégén sincs pluszköltsége( mint a Revolutnál), pontosan annyira hasznos mint az N26. :smiley: ( kizárólag nyaraláskor, ha nem tudsz előre váltani Revoluton/TransferWiseon adott pénznemet)

  714. Sajnos nálam az egyik telefonon (XS) folyamatosan az a hiba az aktiválás végén, hogy jelenleg az  pay nem elérhető. A másik telefonhoz simán hozzá tudtam adni a CIB visa kártyát.

  715. Nem tudom, lehet a CIB-nél egy kártyát csak egy készülékhez lehet hozzáadni? Van egy ilyen a honlapjukon a leírásban:

    A CIB Bank által kibocsátott CIB Visa Inspire bankkártya (elektronikus vagy dombornyomott) korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.

  716. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tuti, hogy több készülékhez is hozzáadhatod, mert például az Apple Watch is már egy második eszköz, és ahhoz is hozzáadható. ezzel szerintem arra gondolhattak, hogy ha már eleve a készüléken van az adott kártya, akkor azt újból nem tudod hozzáadni, tehát nem lehet ott duplán.

  717. Este hozzá tudtam adniaz Xs készülékhez is viszont az ktiváló sms nem jött meg valamiért de központilag így már tudták aktiválni, szerintem ez alapján a cib banknál volt valami hiba

  718. Sziasztok! Tud valaki abban segíteni, hogy a Wallet-ben hogyan lehet saját kártyát hozzáadni egy 14 éves gyereknek? A Family megosztásban az én kártyám van regisztrálva és neki nem enged másik kártyát hozzáadni! Előre is köszi

  719. Sziasztok,
    Curve is elérhetővé tette az Apple Pay-t! App-ból hozzá lehet adni a kártyát a wallethoz! Így bármelyik bank bármelyik kártyájával lehet Apple payt használni! Királyság :).

  720. Avatar for gunar gunar says:

    na ja végre van értelme ilyent is csinálni :slightly_smiling_face:
    Gondolom csak az után lehet ha megjön a kártya, vagy tévedek?

  721. Szerintem az appból hozzá tudod adni.

  722. Avatar for alali alali says:

    Csak ha megérkezik. Nekem most van postázás alatt, az appból aktiválni kell, utána lehet a wallethez hozzáadni.

  723. Avatar for gunar gunar says:

    Aha, köszi! Nekem is úton van kb a jövő hét végéig meg is jön. De akkor Te sem használod még, gondolom lesz itt aki használja régebben ezt a kártyát és most már A Pay-vel is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for imi79 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Pityer Avatar for mark.t Avatar for szabijozsi Avatar for lacroir Avatar for kopemagus Avatar for Oliver2808 Avatar for ku5i Avatar for kistamas Avatar for kukac7 Avatar for kicsihuszar Avatar for denike Avatar for barnade Avatar for sterndessudens Avatar for dokk Avatar for farkas63 Avatar for szorian Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for dokk dokk says:

    :+1:t5::+1:t5:

  2. Avatar for Takii Takii says:

    Remélem, hogy a Junior és hasonló kedvezményes számla típus csomagosok nem maradnak ki belőle ahogy említésre került. :frowning:
    Ezzel pont azt a szegmenst fosztanák meg a lehetőségtől akik leginkább használnák, a fiatalabbak, akik nyitottak erre.

  3. Avatar for redcar redcar says:

    Nekem a Wallet - ben nincs semmilyen + jel és nem tudok kártyát hozzáadni. A beállításokban sem találok olyan opciót, hogy Apple Pay, vagy Wallet beállítások. Most akkor hogyan is tudom a kártyám hozzáadni az iPhone-omhoz? iPhone XS-t használok.

  4. Olvassatok már tovább kicsit az első 2 szónál, még nem elérhető a szolgáltatás!

  5. Avatar for redcar redcar says:

    Akkor ezt majd csak akkor lehet, amikor az Apple bekapcsolja?

  6. Avatar for redcar redcar says:

    És ez egy frissítés formájában fog jönni, vagy csak úgy megjelenik a + jel a Wallet - ben?

  7. Avatar for Czo Czo says:

    Ha elerhetove valik a szolgaltatas, akkor fog majd kiderulni szerintem.

  8. A Junior számla is pont ugyanolyan, mint a többi, úgyhogy nem értem miért maradna ki🤷‍♂️

  9. Külföldi régión jóhogy😉

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor fog működni, ha az Apple bekapcsolja. a cikk legelső mondata is leírja, hogy még nem érhető el, hanem napok kérdése, várhatóan péntek, 05.17-e.

  11. Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy az Apple Pay működni fog olyan bankkártya esetén is amelyik még régi típusú, vagyis nem érintős?

  12. Avatar for dokk dokk says:

    Magyar régión van. A kinti csak addig kellett amíg ezeket hozzá adtam.

  13. A cikk legelső mondata nem írja le, hogy a wallet alkalmazás még nem működik itthon. :smiley:

  14. Avatar for Bendy Bendy says:

    Azt írtátok, iPhone 6-tól fog működni. Meg hogy érintésre. Az 5S is touch ID-s. Az miért marad ki? Vagy csak véletlenül a felsorolásból maradt ki?

  15. Avatar for gunar gunar says:

    “Az Apple Pay az NFC-s terminálokkal használható”
    Nincsen benne a NFC támogatás

  16. Igen, valóban nem volt egyértelmű azoknak, akik még nem használták…

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Wallet alkalmazás működik itthon, most is tárolhatod benne a különböző kártyáidat, mint mondjuk beszállókártyák vagy iTunes egyenleg, és egy csomó egyéb, nem fizetésre való kártyatípus. tehát akkor miért írna olyat a cikk, hogy ne működne?

    azért írja ezt a cikk, mert az Apple Pay-hez szükséges NFC modul csak az iPhone 6 és újabb modellek esetén van meg. az 5s-ben nincs. az 5s-sel nem érhető el az Apple Pay.

    miben nincs NFC? az adott terminálban?

  18. Gunar szerintem az előző hsz-ra (bendy) reagált. :slight_smile:

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Húú! Már rád is átragadt az értetlenség? Beidéztem amiről írtok és utana írtam, hogy nincsen benne NFC támogatás az 5S-ben azért maradt ki. Gondoltam mivel alatta van nem kell annyira szájbarágnom.
    Arról nem tehetek, ha az előzőre válaszolok nem jelzi vmiért, hogy a válasz arra megy

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Mit használsz? Csak mert másnak nem ilyen, hacsak nem már adva van hozzá vmi (sejtésem szerint)

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikkből idéztél egy mondatot, és az alá írtad a hozzászólásodat, ezért én úgy értettem, hogy a cikk adott mondatára reagálsz, nem pedig a hozzászóló által írtakra.

  22. Akkor, ha már hozzáadom a kártyát a wallett alkalmazáshoz, és szinkronizálam a watch-ra is, fogok tudni fizetni, ha nincs nálam a telefon?

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Ahogy írtam, ha közvetlenül a fölötte lévőre megy válasz akkor nem jelzi semmi, meg kéne reformálni és nem lesz többet félreértés. :eyes:

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Kicsit feljebb írték, hogy a büfébe elvitték az óráját vkinek és azzal fizették, amit neki vittek.

  25. Olvastam, de ott esetleg lehetett egy wifi hálózaton a kettő. Ezért kérdezem, hogy a telefontól függetlenül is fog-e működni.

  26. Avatar for N0R N0R says:

    Igen, rendszeresen használom úgy, hogy az iPhone másik épületben van munkahelyen, és az óra semmilyen adathálózatra nincs csatlakozva - sőt airplane módban szokott lenni.

  27. Szuper, köszi.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, de itt jön a bibi, hogy attól még hogy az SSID és a jelszó azonos, az nem minősül egy wifinek ezeknek az eszközöknek sajna. Ha úgy lenne akkor telefonálni is lehetne róla, de még megtrükközve sem tudtuk eddig megoldani sajna, ha egy pillanatra is lecsatlakozott, már újracsatlakozás után csak alap dolgokra volt képes az óra, mintha otthon hagynád a telódat és ezt csak a melóban vennéd eszre, akkor ott is kapcsolat lesz közöttük, de a telefonálás nem elérhető, minden más igen, ha jól tudom.

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Pay szempontjából ez lényegtelen, az óra képes maga kezelni a hozzáadott bankkártyát.

    // a közvetlenül felette lévő hozászólásra adott válasznál tényleg nem teszi oda a rendszer, hogy kinek szól. megnézzük.

  30. Igen, köszi. Ez volt az eredeti kérdésem és erre már kaptam választ.

  31. Avatar for imi79 imi79 says:

    Még soha nem is használtam a wallet appot.
    Előző apple pay-es cikknél néztem rá, akkor láttam először az opciót.
    Amúgy iPhone SE, 12.2, magyar.

    Kártyát még nem engedett hozzáadni, azt írja “A kártyakibocsájtó még nem támogatja ezt a kártyát”
    gondolom majd 17.-e után.

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, majd akkor tudod csak hozzáadni, rögtön ezzel kezdődik a cikk.

  33. Tudok majd egy kártyát több felhasználónál is regisztrálni?

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, csak majd mindegyik esetén külön megerősítő kódot kell megadni.

  35. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    forrásaink alapján a számlacsomag nem, a kártyatípus viszont számít. a MasterCard és Maestro működni fog, a VISA nem.

  36. Frissítés #1

    Információink szerint az OTP estén a Simple appban digitalizálható MasterCard vagy Maestro kártyák Apple Pay támogatást is kapnak, így ez érvényes a Junior számlacsomagra is. :tada:

  37. Avatar for N0R N0R says:

    Furcsa, hogy csak az OTP-ről vannak hírek. Valóban csak ők indulnak, vagy csak ők nem tudják tartani a szájukat :smile:

  38. Avatar for aspe aspe says:

    Nagyon varoma penteket , de kicsit szkeptikus vagyok. Regota kovetem az apple pay-el kapcsolatos hireket. Emlekeim szerint mindig ugy jottek uj orszagok, hogy nehany honappal mar tudni lehetett. Nalunk pedig gyakorlatilag egy hettel elotte pletykalnak rola. Pletyka mert igazabol senki nem erositette meg. O
    Akkor most hogy lesz? Reggel felkelunk es mukodik a plusz gomb a wallet-ban? Boldog leszek!

  39. Változnak az idők, nemrég kiadtak ugyanígy 2 iPadet.

  40. de most már vannak dolgok amik egyik pillanatról a másikra egyszer csak elérhetőek lesznek lasd EKG vagy frissített HW-ek és szerintem még lehetne sorolni.

  41. Avatar for dokk dokk says:

    Az OTP rakott ki egy hirdetést a szalma téren, elég nehéz mást beleképzelni.

  42. Ezekután az lenne a legnagyobb trollkodás, ha nem az Apple Pay-t jelentenék be hanem valami n+1-ik alternatív, Android alapú megoldást. :joy:

  43. Ráadásul ideig-óráig az OTP SmartBank app demó módjában is ott volt.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    A kérdés itt az volt, hogy miért is olyan az övén a wallet és másnál meg nem!? Nekünk ugye nincsen ott a lehetőség sem a kártyát hozzáadni, akkor nala miért is lehet, talán a régebbi IOS miatt?

  45. Avatar for denike denike says:

    Nagyszerű. Volt arcuk küldeni a lejáró MasterCard kártyám helyett egy inkompatibilis Visa kártyát, 3 héttel a rajt előtt…

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezt ő tudja megmondani.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Sztem reklamálj mert ha jól tudom mikor kéri az ember a kártyát akkor ez kérdés, hogy milyent akarsz, legalábbis a cégesnél így volt, a magán az régebbi és arra nem emléxem. Bár amikor még benne volt a demoban az apple pay akkor mindkét típushoz hozta az opciót.
    Majd kiderül kell-e a reklamálás vagy sem

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Sajna ő sem tudja miért más mint másnál, csak tippelünk.

  49. Avatar for aspe aspe says:

    Azt tudom, hogy a beta oldalra felkerult. Ezt tenykent kezelem, a datummal vagyok szkeptikus. Attol felek hogy penteken datum bejelentes lesz illetve a bankok listaja.

  50. Szerintem ne izguljanak a Visa kártyások, biztos hogy ők is bekerülnek majd a rendszerbe, talán csak kicsit később… (a CIB Bank csak Visa kártyát ad ki alapjáraton minden számlacsomag mellé)… talán ezért is lehet, hogy a CIB az év második felére “ígérte”?!

  51. A MacRumors témába vágó fórumában ebben a bejegyzésben (#28) találtam egy külső site-ra mutató linket, ami állítólag az Apple Pay API-ját használva monitorozza a működő és béta tesztelés alatt álló országokat. Bár a nyelv orosz, a “beta” szó és a HU jelzések értelmezhetőek. :smiley:

  52. Lesz egy körünk az OTP-ben… :roll_eyes:
    “A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online és Mastercard Online Jump betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosoknak Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”

  53. Avatar for denike denike says:

    Igen, én is az előbb olvastam :frowning: Holnap be is nézek hozzájuk, váltok számlacsomagot, kérek új kártyát és közben megpróbálok faggatózni az apple pay-el kapcsolatban :smiley:

  54. Én szerintem kizárt, hogy május 17-én elinduljon itthon az Apple Pay. Eddig minden országban a hivatalos sablon bejelentés után kb. egy hónappal indult, de itthon még nem is volt ilyen bejelentés egyik banknál sem. Végigszaladtam Macrumors cikkeken:

    • Csehország bejelentés január 14, indulás február 19
    • Ausztria bejelentés március 26, indulás április 24
    • Luxemburg bejelentés március 27, indulás május 17?
    • Románia bejelentés március 27, indulás???

    Igen, az OTP reklám biztos Apple Pay, de pénteken szerintem maximum egy semmitmondó “hamarosan érkezik az Apple Pay” bullshitet kapunk, aztán jön egy hónap lapítás. De ne legyen igazam…

  55. Nálam sincs az a + jel a jobb felsőben…oka mi lehet? Magyar régión vagyok ,magyar AppStore -ral.

  56. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    a roman hiaba van bejelentve, beta allapotban sincs.
    nalunk nincs bejelentve, de beta a statusz.

    tenor

  57. Magyar régióval nem sok embernek hozza ki a kártya hozzáadást, ha ki is hozza akkor is felesleges, mert úgy sem működik.

  58. Sziasztok! Nekem német régiósra van allítva mert itt élek, viszont van otp-s hitelkartyam, vajon ezt hozza tudom majd adni ha nem magyar a régió? Ha hazalátogatok jól jönne🙂

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    direkt le van írva a cikk legelső mondatának elején, hogy még nem indult el a szolgáltatás, ergo pont mindegy, van-e + gombod, vagy nincs, mert még egyébként sem tudsz magyar bankkártyát hozzáadni. majd amikor várhatóan holnap elindul, akkor már menni fog, és lesz + gombod is.

  60. Érdekes, én azzal használtam kb 2 évig…

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTP-nél biztosan nem. más, külföldi bank esetén értelemszerűen más kondíciók érvényesek, amelyek eleve nem kérdésesek a magyar megjelenés kapcsán, és amelyekre nem vonatkozik az, hogy a magyar OTP esetén mi a helyzet.

  62. Hol látható az a béta oldal?

    Számomra nagyon nagyon furcsa, hogy nem volt bejelentés. Tegnap bejelentették még Szlovákiát, Szlovéniát, Litvániát, Észtországot is. Hollandiát május 1-jén jelentették be, van holland Apple Pay oldal is, Coming Soon apple com / nl / apple-pay Tavaly németben ott voltam, amikor elindult, előtte egy héttel már tele volt az U-Bahn Apple Pay reklámokkal, és az üzleteken kint volt az elfogadó matrica. Látott valaki ilyet itthon?

  63. A simple-t használtam otp visa hitelkártyával…

  64. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ja értem. akkor azt én tudtam rosszul, de ettől még az Apple Pay-hez a forrásunktól kapott információk alapján nem lesz használható a VISA kártya.

  65. Azóta lecseréltem Mastercard-ra :slight_smile:

  66. CIB:
    Tisztelt …!

    Sajnos még számunkra sem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mikor lesz használható az Apple Pay szolgáltatás.
    Tervszerűen még az idei évben bevezetésre kellene kerülnie.
    Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük hívja élőhangos telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámok egyikén.

    Üdvözlettel,
    CIB24 Ügyfélszolgálat /

  67. Amugy, az ilyen rajtoknal, altalaban ejfelkor indul minden vagy valamikor napkozben?

  68. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezzel kapcsolatban nem kaptunk egyértelmű információt a forrásainktól, de mindenképpen beszámolunk majd róla, ha elindult.

  69. Izlandon tudtommal még ennyi előzetes infó sem volt, egyszer csak működött

  70. És a holnapi indulás mennyire valószínű?:thinking:

  71. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    több különböző forrásból is megkaptuk ugyanezt a dátumot, szóval elég valószínű, de persze bármi lehet. remélhetőleg holnap már a szolgáltatás indulására ébredhetünk.

  72. Sziasztok! Már feltették előttem a kérdést, de azt hiszem nem jött rá válasz, úgyhogy megkérdezem én is. Hogy számíthatok az :green_apple:Pay release-re? Lesz majd egy iOS update amit telepítenem kell, vagy csak megjelenik a “+” gomb a Walletban? (Jailbreak okok miatt kérdezem, iOS 12.1.4-en vagyok :wink:)

  73. Nem kell frissíteni semmit, csak meg fog jelenni Walletben a hozzáadás lehetősége

  74. Ebben igazad van. Ettől még furcsa, hogy Luxembourgban volt bejelentés márciusban, itthon pedig nem… Bízzunk benne, hogy a május 17-i dátum nem csak egy bevezetési reklámkampány kezdete lesz, hanem valóban bekapcsolják a szolgáltatst.

  75. Németben aznap reggel megjelent az Add ikon a legtöbb embernél, de nekem például csak újraindítás után jelent meg (német régióval természetesen). De frissíteni nem kellett semmit.

  76. Ausztriában állítólag reggel 6 körültől lehetett hozzáadni a kártyákat, én ezt fél 8-kor tettem meg - sikeresen.

  77. Tényleg gyanúsan nagy a csend az OTP háza táján. Se egy FAQ oldal, se egy hír/promó. Az egyetlen ami van/volt az az óriás plakát.

  78. Ma abból a plakátból több buszmegállóban is láttam.

  79. Meglehetősen magas szintről származó Rafis infó: reméljük év végéig (kb. fél év) mi is indulni tudunk… :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2:

  80. Kiváncsi leszek, hogy mennyi elszívó ereje lesz azoknak a bankoknak, akik elsőként lépnek.

  81. Avatar for gunar gunar says:

    Ez ok, de nincsen leírva, hogy mi is ami hiányzik. :grinning:

  82. Sziasztok!

    Mint tudjátok a simple appban digitális simple kártya készíthető virtualizálható és az elkészült simple kártya idegen bank kártyájával tölhető fel 65ezer Ft/hó értékik IOS alatt is most is működik OTP folyószámla nem kell hozzá. Android alatt et használható mobil NFC fizetésre nem OTP kártya használattal. Mit gondoltok a simple kártya vajon használható lesz Apple pay fizetésre?

  83. Ha én bank lennék, az általam kibocsátott virtuális kártyát biztos nem vonnám be az Apple Pay rendszerébe.

  84. Avatar for gborz gborz says:

    de hogy “véletlenül” milyen gyönyörűen belefér a stock apple pay hero image abba a whitespacebe a kártya köré a plakáton meg a tűzfalon is

    (ja ez nyilván nem valódi, de tennék egy összeget rá hogy ma hajnalban felkerül a falra valahogy így)

  85. A Photoshop világában már lassan minden passzol mindenhova. :confused:

  86. Avatar for gunar gunar says:

    A hiányzik szót nem javítottad át, múlidőre :grinning:

  87. Avatar for lberes lberes says:

    Ez némileg pontatlan, Ausztriában működik a Maestro is, ami nem szerepel a listában.

  88. De hiszen pont ezt írtam. :slight_smile:

  89. Avatar for gborz gborz says:

    az mondjuk azért erős mert a stable config szerint sincs maestro ausztriában
    azt mondja: PaymentSetupFeaturedNetworks: [3, 4] (ahol 15 a maestro)

  90. Avatar for lberes lberes says:

    Érdekes, pedig van, legalábbis az Erstenél.

  91. Ez a weboldal szépen frissül :slight_smile:

  92. 26 perc😩

  93. A frissítések általában péntek éjjelről szombatra aktiválódnak, de nem hivatalos forrásból úgy tudjuk nem fog elrajtolni holnap. :confused: Azért szurkolunk mi is!

  94. Nálam egyelőre nem jelent meg a + gomb éjfél után.
    Restart megvolt.

  95. Avatar for Envo Envo says:

    Amíg nem frissül a JSON fájl az Apple szerverein, addig nem is fog…

  96. Avatar for Abelly Abelly says:

    Ha indul akkor magyar idő szerint reggel 9-10 fele fog. De szerintem csak az iOS 12.4-el fog jönni…

  97. Ez ugyanaz a forrás, akikkel korábban megvezettétek a fél magyar internetet?:grin:

  98. Hát ez így elég szomorú😥

  99. Avatar for dokk dokk says:

    Szerintem ma max az indulását jelentik be.

  100. Avatar for imi79 imi79 says:

    Az IOS settings menüben, a “Wallet és Apple Pay” alatt is van kártya hozzáadása opció, és ott is ugyanaz az apple pay-es bankkártya hozzáadás menü jön be, mint a wallet appon belül a “+” jelre kattintva.
    Nálam legalábbis.

  101. Nálam semmi…remélem a nap közepe felé már működni fog vagy érkezik valami hivatalos…

  102. Avatar for gunar gunar says:

    Nálam a settings-ben nincs is wallet app sehol. Pedig kellene nem?

  103. Avatar for imi79 imi79 says:

    Kellene, mert a wallet appot letörölni sem lehet.

  104. Ha átállítom támogatott régióra, akkor értelemszerűen megjelenik a + gomb és az Apple Pay a menüben (újraindítás nélkül). Magyar régióban nem jelenik meg, de ez nem meglepő, hiszem még mindig nem kerültünk ki a béta oldalról.

  105. Avatar for imi79 imi79 says:

    Nálam magyar a régió és ott a + gomb.

  106. A json fájl még nem frissült, a magyar régió nem támogatott. Hivatalosan nem lehet ott a + gomb, csak akkor ha korábban hozzáadtál egy kártyát egy támogatott régióban majd átváltottad magyar régióra a telefonod. Akinek még soha nem volt regisztrált kártyája, annak nem jelenik meg a + gomb, ennyi…

  107. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    Nálam Magyar , iPhone7 , ios 12.3 és nincs ott a +

  108. Avatar for imi79 imi79 says:

    Nem tudom miért van ott akkor nálam a +.
    Soha nem használtam még a wallet appot, akkor néztem rá először, amikor az előző apple payes cikket olvastam itt. Régió meg azóta magyar, mióta aktiváltam a telefont vásárláskor.

  109. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    És a beállítások menüben sem jelenik meg a “Wallet és Apple Pay”

  110. Egyedi eset, de amíg a hivatalos szerver konfigurációs fájl nem frissül, addig nincs miről beszélni…

  111. Nem vonom kétségbe, hogy ott van, de magyar kártyát nem fogsz tudni hozzáadni amíg nem frissül a konfigurációs fájl (és ez a lényeg, nem az, hogy van-e + gomb a sarokban…)

  112. Nálam úgyszintén nincs wallet app a “Beállitások”-ban.

  113. Avatar for denike denike says:

    Szerintem mindenki nyugodjon meg egy kicsit :smiley:

    Addig nincs wallet app a beállításokban és nincs + magában a wallet alkalmazásban sem, amíg nem élesítik Magyarországon a rendszert. Ha valakinek van az bug, vagy korábban más régióbeállítást használt. Amint elindul a szolgáltatás lesz róla hír és akkor mindenkinek minden meg fog jelenni.

    Hozzáteszem, azt látva, hogy a reklámokban az szerepel, hogy az “OTPBank hamarosan elhozza”, nem valószínűsítem hogy a közvetkező pár napban éles lesz. Ezek a reklámok pár napja kerültek ki, nyilván marketing szempontból akkor éri meg ha legalább 2-3 hetet kint vannak, hogy mindenki lássa. Szerintem.

  114. Avatar for imi79 imi79 says:

    Én is attól tartok, hogy most jól rápörögtünk, aztán várhatunk még heteket.

  115. Ugyanezt gondolom én is. Ma nem lesz semmi, max bejelentik. De az OTP megint megmutatta, mennyire lehet megbízni benne (legalábbis a forrásaiban). Normális választ a CIB küldött…

  116. Avatar for ku5i ku5i says:

    koszi Szifon! Jol behulyitettetek az embereket !!

  117. Avatar for Wico Wico says:

    Ne a Szifonosokat okold! A MacRumors hozta le a cikket és a Szifonosok csak átvették. Amúgy meg ők írják a legpontosabb, clickbait nélküli és legjobban tájékoztatott cikkeket. Sokszor elcsodálkozom, hogy hogy bírják még ideggel

  118. Aki azt várta, hogy mire felkel és ott lesz a funkció (most függetlenül attól, hogy lesz-e ma vagy sem) az nagyon naív volt.

    A legtöbb ilyen jellegű funkcióbővítést meg szokta előzni egy sajtó bejelentés, ami a legtöbb esetben is 9-10-11 óra magasságában szokták megejteni a cégek.

    Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy @Wico is írta, ez egy átvett cikk, ami megtalálható a Macrumors-on, a iDownloadBlog-on meg még megannyi helyen.

    Épphogy elmúlt nyolc óra, hosszú még a nap.

  119. Avatar for ku5i ku5i says:

    marmint a macrumors irta le korrektul… (vagyis sehogy, majd egyszer), szifonosok kezdték pontositani a hiperszuper forrasaikkal…

  120. Avatar for mark.t mark.t says:

    Elvették a játékodat? :slight_smile: Ez nem AirPower, 8:11 van, az hogy máshol reggel már a kávé mellé mehetett a kártyaadogatás az egy dolog, semmi pattern nincs ezekben. Majd lesz, tudni fogjuk. Addig relax, a szerkesztők csak jót akartak. :slight_smile:

  121. Avatar for ku5i ku5i says:

    az is atvett cikk, kulon apple pay magyarorszag/felkeszules cikket (ez a cikk amit epp nezunk) csinaltak a macrumors utan napokkal ?:slight_smile: legyen ez orok tanulsag mindenkinek…

  122. OTP és a forrásai :joy::joy::joy::joy: Kb. annyira jó lehet ott az információáramlás, mint ahogy az ügyfeleikkel bánnak…

  123. Tapasztalatból mondod, hogy rossz vagy csak simán úszol a birkaáradattal? :slight_smile:

  124. Egy évig fizettem valami bróker szolgáltatásért amit tévesen OTPdirekt havídíjként könyveltek el. Háromszor voltam bankfiókban, sokszor telefonáltam, nem tudták megoldani. Végül egy ismerős oldotta meg az OTP berkein belülről. Számomra ez az eset is azt bizonyította mennyire megbízhatatlanok. A CIB válasza lehet hogy semmitmondó, de mindenképpen korrekt, nem hitegetik az embereket előre olyan dolgokkal amikkel maguk sincsenek tisztában. Meg még ott van az Apple aki csak a hasznát akarja lefölözni, szép kis világ…

  125. Avatar for ku5i ku5i says:

    es a maj17-et nem a macrumors talalta ki :slight_smile:

  126. Avatar for ku5i ku5i says:

    hat ki hozta le ?:slight_smile:

  127. Üdv a való világban, mindenki pénzből él, a bankok, az Apple, és mi is. Micsoda meglepetés! :flushed:

    Én OTP-s vagyok, személy szerint semmi problémám nem volt velük. Mindenhol van fiókjuk ahol tudok ügyet intézni, mindenhol segítőkészek voltak eddig velem. Várom az Apple Pay indulását, én is rá voltam feszülve tegnap éjjel és ma reggel, de jön amikor jön. De hosszú még a nap, én bízok a mai indulásban! :four_leaf_clover:

  128. Istenem, szövegértelmezés:

    A hírek szerint ugyanakkor május 17-ével kezdődően a kártyát a Wallet alkalmazáson belül megjelenő + gombra kattintva adhatjuk hozzá.

    " A hírek szerint…"

    A saját forrásaink és a külföldi oldalak információi alapján Magyarországon május 17-én indulhat az Apple Pay

    “indulHAT”

    Nem állították sehol se tényszerűen, hogy el fog indulni biztosan és hogy megerősített az információ.

    Én is csalódott vagyok, hogy nem indult még el, de egy biztos, nem a szifont okolom érte.

  129. Lehozni a Szifon. De nem ők találták ki hasraütésszerűen, hogy akkor május 17. Gondolom kaptak számos (validált / nem validált forrásból) információt, amit lehoztak.

    De mondok más példát, ha holnapi nappal meg kell jelennie az iOS 13-nak mert több forrásból is azt mondták a tech sajtónak, akkor is hibáztatni fogsz mindenkit aki leírta, hogy iOS 13 és mégsem jelenik meg?

    Mellesleg a cikkben sem bebetonozva van, hogy ma.

  130. Avatar for ku5i ku5i says:

    ennyi erovel irjunk le barmit, ha nem jon ossze akkor meg bocs…

  131. Avatar for denike denike says:

    Még az is lehet, hogy valóban Május 17-én akarták, csak egy váratlan probléma miatt halasztani kell :slight_smile:

  132. Avatar for ku5i ku5i says:

    sulya van amit leirnak sztem, es ezt tudni kellene… na mindegy.

  133. Azt azért be kell vallani, ahogy az Apple mindenből pénzt csinál, az maga a művészet (a maga sajátos módján). Csak erre akartam kitérni.
    Személy szerint én is nagyon várom az indulást bármikor is legyen (legalább a béta oldalon ott vagyunk, nekem ez elég)…

  134. Nem. De különbség van aközött, hogy “hivatalosan megerősítették, hogy május 17-én jön az Apple Pay” és hogy “különböző források szerint május 17-én jöhet az Apple Pay”. Óriási különbség.

  135. Avatar for denike denike says:

    Kicsit nyugodj le barátom, azért vannak a hírportálok, hogy tájékoztassanak a dolgokról. Nyilván befolyásuk nincs, ezért alakulhat másképp. Úgy beszélsz mintha ezen múlva az életed hátralevő része, miközben csak egy plusz kényelmi szolgáltatásról van szó. Ne aggódj, ha még 1-2 hónapig a kártyádat kell odabiggyeszteni a terminálhoz a telefonod helyett, akkor sincs katasztrófa :slight_smile:

  136. Hát ha ez tényleg így van, akkor elmorzsolok pár könnycseppet örömömben. Remélhetőleg azt a kritikán aluli appot is helyre teszik, mert felvet bennem pár kérdést, hogy ki az aki azt engedte kiadni…

  137. Nem kell rinyálni, ha csúszik akkor csúszik, a kérdés, hogy most mit mond a forrás?

  138. Egy hét csúszásba nem hal bele senki! Köszi az infókat!

  139. Ahogyan már előttem többen is írták: az indulhat feltételes idejű, ráadásul csak egy Macrumors cikkre támaszkodva reménykedünk a mai indulásban. Ami szerintem még eléggé lényeges az az, hogy az OTP elkezdte teleszórni Budapestet (nem tudom, hogy vidéken jelentek-e meg plakátok) azzal a sokat sejtető plakáttal. Ez eddig rendben van, mivel ez egy marketingkampány. De. Mivel egy új szolgáltatás bevezetésére irányul, ezért biztos vagyok benne, hogy többlépcsős lesz. Mivel pár napja kerültek fel a teljesen üres poszterek, várhatóan a jövő hét közepén cserélik le őket olyanokra, ahol ott lesz rajta az iPhone meg az Apple-logó. Ma szerintem csak a hivatalos bejelentés fog érkezni, a szolgáltatás elindítására még várnunk kell.

  140. Egy költői kérdés: a Luxemburgi indulást is az Otp blokkolja?

  141. Nyilván nem. Ahogy a hollandot se…

  142. Melyik nap lesz a sajtótájékoztató? Hétfő?

  143. Valami elszomorító milyen hisztit képes néhány ember csapni, amúgy 21

  144. Igy viszont van egy olyan erzesem, hogy az OTP lesz az egyetlen indito bank es mindenki mas kesobb fog becsatlakozni… Legalabbis, nagyon ugy reklamozza az OTP, hogy O hozza el nekunk. Vagy szerintetek ez hulyeseg?

  145. Avatar for rXc rXc says:

    Mindenki nyugodjon le a p…ába…

    Május 17-ről volt szó, de egy szóval nem mondták hogy 2019. május 17… :joy::rofl:

  146. Avatar for polyn polyn says:

    Sanszos. Ugyanis eddig a CIB bankot jelezték többen is, mint második induló Apple Pay bank, de náluk javában VISA kártyák vannak. Mastercard csak elvétve. Maestro meg nincs is.

  147. Avatar for rXc rXc says:

    Nem, konkrétan így néz ki a helyzet…
    aki pedig nem a leglehúzósabb, (ilyen díj, olyan költség és társai) magyar banknál van, az várjon.

    Szóval várunk. :neutral_face:

  148. Én is így gondolom. Fikázzák az Otp-t de ha nincs, akkor nézhetnénk a “bétát” még fél évet…

  149. Mondjuk ez tény. Így, hogy elindítja az OTP, talán beindít egy folyamatot nálunk és rájönnek a nagy bankok, hogy ideje gyorsan reagálni és követni.

  150. A bankkártya mit “lát” a vásárlásból? Azt, hogy pl sarki abc-ben fizettem, vagy azt, hogy az apple-nél? Kereskedőkódos visszatérítésű hitelkártyák miatt nagyon nem mindegy.

  151. Szlovákiában már 2-3 hónapja megy a reklám az összes banktól, mégse indult el.

  152. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt látod, hogy hol fizettél. nem az Apple-nek/Apple-nél fizetsz.

  153. A kereskedőt, nem az Apple-t. Ugyanúgy ahogy androidon a Simple esetén. Az Apple Pay Csak annyit csinál, hogy a bankkártyát virtualizálja, onnantól pont ugyanúgy zajlik a fizetés és a könyvelés, mintha fizikai kártyával fizettél volna

  154. akkor ennyit a nagy varakozasrol :smiley: akkor ugy állok hozza hogy majd szeptember

  155. Én kiváncsi leszek rá hogy hol lesz benne a szokásos, elmaradhatatlan kelet-európai csavar. :joy:

  156. Avatar for lberes lberes says:

    Milyen csavar? Az Apple mindenhol ugyanazokat a követelményeket támasztja a bankokkal szemben, nem lesz sehol semmi csavar.

  157. Ne legyen igazam, majd meglátjuk.

  158. Avatar for denike denike says:

    Info valakinek arról, hogy tervezik-e a VISA támogatást is és ha igen, mikortól?

  159. Avatar for Tocso Tocso says:

    KnH-nál
    24

  160. Nekem is. Felhivtam oket es mondta, hogy felolvassa a nekik atnyujtott kozlemenyt, es O csak ennyit mondhat. Ami pont ugyanigy hangzott, mint a fenti reszlet.

  161. Sajnos a Budapest Bank ügyfeleknek érik a bank váltás:


    :worried:
  162. Avatar for gunar gunar says:

    Már ne is haragudjon meg senki ezért, de ha nekem egy bank a fb-on válaszolna másnap keresnék másik bankot. Ez kb az a kategória amikor egy céges email nem saját domaines, az komolytalan.
    Tehát egy banktól minimum elvárom, hogy email-t küldjön és ne mindenféle közösségi portálon kommunikáljon, még akkor is ha esetleg ott kapta a kérdést.

  163. Szerintem ezzel csak te vagy így. A Facebook is az ügyfélszolgálat része, ha tetszik, ha nem. Teljesen evidens, hogy ha ott érkezik a kérdés, akkor ott is válaszolják meg. Mivel ez sokakat érdekelhet, így látják a többiek is, nekik nem kell külön valaszolgatni. Arról nem is beszélve, hogy hogy küldene emailben választ egy Facebookon érkezett kérdésre, ha nem tudja a felhasználó email címét? Jó hogy nem már ajánlott levélben válaszoljanak :grinning:

  164. A wallet / kártya hozzáadásnál, visa és mastercard logok váltogatják egymást. Ebből gondolom hogy visa is játszik.

  165. Biztosan lesz Visa is, maximum később… lásd CIB Bank

  166. Avatar for gunar gunar says:

    Ja, csak és kizárólag én gondolom ha egy bank fb-ozik akkor az komolytalan. De azért ugye nem baj ha én ezt így gondolom?

  167. Avatar for dokk dokk says:

    Nem komolytalan
    Hozzátartozik a közösségi media is az ügyfélszolgálathoz

  168. azok szerintem csak szimpla illusztrációk

  169. Avatar for gunar gunar says:

    Azért még nekem nem kell fekete autóval járnom, mert sokaknak az “autó színe fekete” .

  170. Avatar for dokk dokk says:

    Nem, nem kell

  171. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha tetszik, ha nem, a közösségi oldalak már mondhatni az iwiw óta szerves részét képezik a kommunikációnak. az email alapú kommunikáció egyébként könnyebben hamisítható, mint amikor egy hivatalos facebook oldalon keresztül váltasz üzenetet az adott céggel.

  172. Semmi gond nincs azzal ha így gondolod, szíved joga, de attól még nem ez a common sense

  173. Avatar for gunar gunar says:

    Ez elég baj, a nagyobb, hogy szinte már csak azon kommunikálnak még néha egy asztalnál ülve is.
    A “legszebb kép” amikor a fiatalok ránézésre egy pár egymás helyett a közösségit nyomják pl a buszmegállóban, stb. Sokan közülük és nem akarok általánosítani, akinek nem inge vegyen fel pólót, de beszélgetni nem tudnak, az ismerkedés is csak piával megy v a neten.
    Persze nem baj hogy vannak ilyen közösségi mediumok, csak átestek a túloldalára sokan annak a lónak

  174. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennek semmi köze az Apple Pay-hez, és totálisan felesleges ezen pörögni, nem fogod tudni megváltoztatni és nem is kapcsolódik a témához. maradjunk a témánál.

  175. Avatar for gunar gunar says:

    Ez így is van. Sorry!

  176. Egész biztosan lesz Visa is. Valamikor. Induláskor biztosan nem. Bankfüggő, hogy hol van engedélyezve. Nagy valószínűséggel a CIBnél induláskor csak Visa lesz, MC nem

  177. 19-e amúgy helyesen, de lehetséges, ja.

  178. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. 21-ére hirdettek sajtótájékoztatót. annál hamarabb nem lesz.

  179. Te bolond vagy ember, kezeltesd magad.

  180. Nincs Wallet kompatibilitasi badge-e app storeban, nem valószínű hogy elindulna mostanában

  181. Szerintem nem kell, hogy az app kompatibilis legyen. Simán be lehet szkennelni a kártyát a Walletban és az elég is. Nem kell app hozzá, csak az is egy opció.

  182. Meg amúgy is 19-e az vasárnap. Nem hiszem hogy hétvégére terveznék mikor amúgy se dolgoznak olyankor a bankokban…

  183. Ma voltam bent a Raiffeisennél és mikor rákérdeztem, hogy várható-e, hogy még az évben lesz valami, akkor elkezdett össze-vissza beszélni és nem is tagadta, szóval csak nagyon tagadnak, még sem annyira reménytelen a helyzet.

  184. Szlovákiában nem tudni esetelg mikor érkezik ? Kódokból mivel az mBank nál ott van a wallet support ,2 banknál vettem észre és kb 1 honapja adtak ki reklámot

  185. Avatar for Irwine Irwine says:

    Sziasztok!

    Ha a feleségemnek 5S-e van, a Watch-án tudja majd használni az apple pay-t?

    Köszi!

  186. ha apple pay-el fizetek 5000 ft felett, kérni fogja a bankkártya pinkódját ugyanúgy mint paypass-os bankkártyánál?

  187. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elvileg igen, csak akkor nyilván a Watch appban kell majd beállítani.

  188. Igen, a fizetés menete nem változik, lényegében a bankkártya “beköltözik” a telefonba.

  189. Ez nem olyan biztos. A Simple mobilfizetésnél nem kell például, mivel ott a telefon feloldásával már azonosítod magad. Szerintem ugyanígy az Apple pay esetén se fogja kérni, mivel kell hozzá az ujjlenyomatod/arcod.

  190. Avatar for Joe Joe says:

    Sziasztok,

    A K&H- tól kaptam e-mailben:

    A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

    Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

  191. Avatar for Czo Czo says:

    Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

  192. Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

    Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

    Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

    Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

  193. Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

  194. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

  195. Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

  196. A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

  197. Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

  198. Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

  199. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

  200. Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

  201. A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

  202. Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

  203. macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
    defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

    Visszaállítás:
    defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

    De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

    Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

  204. Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

    Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

    Plusz a bank is nagyon védi.

  205. Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

  206. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @soska12, @szorian: oké, de ahogy a fenti képeken látható, ez jelenleg hibát dob, és nem adja hozzá a Wallethez.

    @netwarex: ennél egyszerűbb, ha a régiót állítod át olyan országra, ahol már elérhető az Apple Pay –– de ameddig banki oldalon nem engedélyezik, addig teljességgel felesleges, mert nem lehet hozzáadni, mert a bank elutasítja.

  207. Úgy látom, jó választás volt legutóbb MC-t kérnem és nem Visat… :slight_smile:

  208. Ezt értem én csak annyit mondtam, hogy anno amikor megjelent hozzá tudtam adni. mivel ott van azóta nem probáltam, és azt sem álítottam, hogy most működne a hozzá adás.

  209. Egyébként az olyan szolgáltatások kártyái, mint a TransferWise vagy a Revolut, használhatóak lesznek majd?

  210. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nem, csak ha ők is implementálják az Apple Pay-t a saját oldalukról.
    A Revolut már évek óta ígérgeti, de elvileg idén több országban is elérhető lesz, habár Magyarországot nem vették bele a bejelentéskor.
    Transferwiseről semmi hír viszont.
    N26 remélem 2 éven belül eljön hozzánk is, és kidobhatom az OTPt :slight_smile:

  211. Avatar for Irwine Irwine says:

    Revoluttal kapcsolatban a kérdés az, hogy csak azért maradtunk ki, mert az OS-ekben Mo-ra nem volt aktiválva az Apple Pay, vagy esetleg valamilyen más feltételnek is teljesülnie kell.
    Ha azt vesszük alapul, hogy eddig is lehetett külföldi kártyával fizetni itthon az Apple Pay-jel, akkor szerintem a Revolut is menni fog.

  212. Na? Kibírjuk még holnaputánig? Remélem addig kitart az üzemanyag a kocsimban, mert addig nem vagyok hajlandó tankolni, amíg nem tudok az órával fizetni érte… :smiley:

  213. Avatar for mark.t mark.t says:

    Vegyük azért azt bele hogy a Revolut elkezdett BIN alapú azonosítást használni, magyarán aki ide rendelt kártyát, annak nem feltétlen fogja engedni az Apple Pay-t.

  214. Ezt írta a CIB:
    “Mindent elkövetünk azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra. Ez legkorábban az idei év második felében várható.”

  215. Avatar for mark.t mark.t says:

    A terv az igen hogy a Simple appból indul majd az Apple Pay :slight_smile: ott is lehet majd digitalizálni a kártyát.

  216. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mi van ha Francia / US vagy valami olyan régióval adod hozzá ami támogatja az Apple Pay-t? (Olvasd be a kártyát)

  217. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a régió mindegy, ha a bank nem tette elérhetővé.

  218. Avatar for mark.t mark.t says:

    Az addig rendben, de az Amerikai Transferwise kártyán lehetséges, ezért írtam. :slight_smile:

  219. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem csak attól függ, hogy az adott országban elérhető-e az Apple Pay, hanem hogy az adott bank is elérhetővé tette már vagy sem. a Revolut esetén hiába vagy olyan országban, ahol az Apple már elérhetővé tette az Apple Pay-t, nem tudod a Revolut kártyáit hozzáadni, mert a Revolut maga még nem támogatja ezt.

    tehát két feltétel van: az Apple tegye elérhetővé, és az adott bank is elkezdje támogatni. ha ez a két feltétel nem teljesül egyszerre, nem adható hozzá az adott kártya az Apple Pay-hez.

  220. Avatar for Irwine Irwine says:

    Ez tiszta sor.

    Én csak arra gondoltam, hogy ha az Apple elérhetővé teszi nálunk (remélhetőleg holnap) és a Revolut is csatlakozik júniusban, ahogy azt utoljára ígérték, akkor vajon fogjuk-e tudni használni a Revolutos kártyát itthon az Apple Payben annak ellenére, hogy a Revolut nem mutatott minket a támogatott országok között.

    És erre mondtam, hogy én azt tippelem, hogy igen.

    De ahogy @mark.t is írta lehetnek még egyéb szűrők, ezért nem biztos…

  221. Hello!

    Szerintetek, ha a Simple alkalmazás kompatibilis lesz a wallet alkalmazással, akkor más bank által kibocsátott kártyával is tudjuk használni az apple payt? Pl UniCredit…

  222. Nem valószínű, lásd: a banknak is engedélyeznie kell a folyamatot.

  223. Azért bízom benne… !!

    Valaki amúgy nem tud infót az UniCreditről? :slight_smile:

  224. Avatar for Irwine Irwine says:

    Közvetlenül biztos nem, mert most is egy virtuális Simple kártyát kell létrehozni, ha nem vagy OTP-s. Ezt töltheted fel a bankkártyádról és úgy használhatod érintésmentes fizetésre Androidon.
    Szal, max. akkor, ha az OTP megoldja, hogy ez a virtuális kártya is be tudjon menni a Wallet-be. Viszont mivel nem írják, hogy ez MC kártya lenne ezért szerintem nem valószínű.

  225. Hölgyek/Urak, akkor holnap reggel Apple Pay, vagy holnap reggel bejelentik, hogy 2 hét múlva Apple Pay?

  226. Az a Revolut ami már számtalanszor mondta, hogy lesz itthon HUF IBAN… és egy év után sem tudták megoldani ? Akkor szerintem bárcsak a TransferWise… lenne.

  227. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    holnap reggel kiderül? :slight_smile:

  228. Hanykor lesz a sajtotajekoztato, ha szabad erdeklodni? Ha kerdeztek mar, akkor bocsi.

  229. azért ha az Apple Pay a holnapi nagy Otp eseményen nem kerül szóba kérdezzetek már rá, ne várjuk a forrást… :wink:

  230. Azért talán nem az új kedvezményes lakáshitel bevezető promózására hívták meg a szifont :smiley:

  231. Remélem tényleg nem csak bejelentik, és holnap a sajtótájékoztató után startol is!
    Lesz ilyen live blog vagy utólag írtok össze egy cikket?

  232. A Simple kártya MasterCard alapú!

  233. Csak ahogy nézem nincs bankkártya száma, lejárati dátuma… Legalábbis nekem nem mutat semmi adatot róla…

  234. Avatar for Irwine Irwine says:

    Hmm, akkor egy elméleti problémával kevesebb. :slight_smile:
    Lehet akkor ezért kapta meg a Wallet támogatást?

  235. nem hinném hogy nem az  pay-t jelentik be, különben miért hívnák meg magyarország legnagyobb  blogját ha nem azért, hogy első forrásból értesüljenek ajó hirről.

  236. Most regisztráltam egy simple kártyára. Nincs kártyaszám, se lejárati idő, se CVC kód, így nehéz lesz hozzáadni a wallet-hoz. A kártya leírásában szerepel, hogy a kártyaszámot titkosítva tárolja a bank rendszere.

  237. Jó, mert holnap már Apple pay-el akarom fizetni a kenyeret!

  238. Jó is lenne😂 Amúgy mennyi esély van rá, hogy holnap a sajtótájékoztató után indul is?


  239. A PayPal-t is támogatja a Wallet

  240. Ha az ügyfelszolgalat azt mondta nekik hogy holnap akkor nagy valoszinuseggel nem mondananak zoldsegeket. :smiley:

  241. Nekem például titkolóztak. Tök furcsa, egyik mond valamit, másik hallgat. De ha már egy mondta…:pray:

  242. Avatar for Arnol Arnol says:

    Most kaptam az OTP-től a levelet hogy módosulnak holnaptól az általános szerzuődési feltételek benne a következő pontal :

    Az NFC-fizetési funkció a fenti Mobileszközökre és bankkártyákra az alábbi típusú, és technikai, műszaki ismérvekkel rendelkező mobileszközökön és operációs rendszereken érhető el az alábbi speciális feltételekkel:

    a) Android operációs rendszerű Mobileszközökön:

    •   legalább Android 5.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtató Mobilkészülék.
      

    b) iOS operációs rendszerű Mobileszközökön:

    •      készüléktípusok: iPhone 6, iPhone SE. iPad mini 3, Apple Watch 1 és az ennél újabb típusú készülékek és
      
    •      iOS operációs rendszer verziók: iOS 11.2. vagy magasabb verziószámú operációs rendszer fut a Mobilkészüléken és
      
    •      a bankkártya rendelkezik Strong authentication (erős hitelesítési) funkcióval és
      
    •      a bankkártya a Simple Rendszerben regisztrálásra és tárolásra került és
      
    •      a bankkártya korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.
      

    iOS operációs rendszer esetében a Simple Applikációban regisztrált és rögzített bankkártyák esetében minden ilyen bankkártyánál a Simple Applikációban megjelenik egy gomb, amellyel a Kártyadigitalizációs folyamat elindítható.

  243. Akkor ezekszerint más bank által regisztrált kártyával is fog működni vagy a simple virtuális kártyát lehet majd hozzá adni a wallethez? Előbbinek jobban örülnék, de ha csak az utóbbi már az is több mint a semmi, annak aki nem OTP-s…

  244. Sztem működni fog, így, ha a Simpleből is lehet hozzáadni

  245. Avatar for Arnol Arnol says:

    Nekem pl az előző droid telefonomon csak a simple-ben kellett beállítanom a mobil fizetést.

  246. Úgy legyen! :pray:

  247. Avatar for Takii Takii says:

    Nálam egyébként az említett mailben a link az ÁSZF változásról server errort dob. :crazy_face:

  248. Dettó!

  249. Avatar for Arnol Arnol says:

    Most már nekem is :smiley: életében először mindenki elolvassa :smiley:

  250. Már a simple.hu oldal sem tölt be. :smiley:

  251. Avatar for dokk dokk says:

    Egy kis baki csúszott be ezzel a rendszerbe, mintha csak az Apple csinálná :man_facepalming:t4::crazy_face::grin:

  252. Avatar for Arnol Arnol says:

    megöltük a servert :smiley:

  253. Olvassák ők is a Szifont…! látják, hogy mennyire izgulunk! :smiley: Csepegtetik itt a morzsákat nekünk. :grin:

  254. Avatar for dokk dokk says:

    Holnap tízkor indulni fog! Ezt olvastam az Agyvihar Telegram csatornán.

  255. Érthető. 9:30kor kezdődik, majd 10:00re csak eljutnak a lényegig😁

  256. Avatar for Pityer Pityer says:

    Írjátok többen a Simple kártyaregisztrációt. Mi van akkor, ha nekem az OTP Smartbank appban már regisztrálva van a kártyám? Erről tudtok valamit?
    Köszi!

  257. Avatar for dokk dokk says:

    Látom a holnapi szalagcímeket: Lehalt az OTP szervere a sok Apple Pay regisztrációtól

    :raising_hand_man:t5::grin:

  258. Szerintem simán, Walletból hozzá lehet majd adni. Simple csak a Simple kártyák hozzáadása miatt lesz szükséges szerintem. De holnap kiderül

  259. A Simple-ben, hogy működik ez a virtuális kártya? Ha mondjuk van egy CIB-es kártyám azt hozzá tudom adni mint kártya és? Vagy csak én nem értem :smiley: Nyilván ez iOS.

  260. Hozzáadod Simplehöz a saját kártyád, majd tudsz csinálni ingyen egy virtuális kártyát, amire kapsz 500Ft pluszt első feltöltés után. Havi limit: 65k.
    Ezután, valószínű, hogy ezt a Simple kártyát lehet hozzáadni Wallethoz

  261. Avatar for Joe Joe says:

    Én is ma csináltam egy virtuális kártyát! Volt már fel regisztrálva egy K&Hs Visa és egy MC! Erről topupoltam fel egy 5K-vak max azt hiszem 65K-vak lehet. Szóval lehet hogy amíg a K&H nem támogatja és a Simple -ős kártyát engedi holnap betenni a Wallet alkalmazásba addig az is jó lesz!

  262. Ez mondjuk menő lenne, ha így megoldá az OTP!

  263. Csak ezért lett Wallet támogatott a Simple. Amúgy nem sok értelme lenne ennek is meg a SmartBanknak is.

  264. Avatar for gborz gborz says:

    Hozzáadhatsz bármilyen bank által kibocsátott debit és credit kártyát, amivel utána a Simpleben elérhető szolgáltatásokat tudod fizetni, pl. autópálya, parkolás, mozi, etc. Ez kb olyan, mint ahogy PayPalhoz is rendelhetsz akármilyen és akármennyi kártyát, mint fizetőeszközt.

    Ezektől függetlenül létezik egy Simple virtuális kártya, amit a többi hozzárendelt (OTP-s vagy nem OTP-s) kártyáidról tudsz feltölteni havi max 65k-ig. Ezt a kártyát használja Androidon az NFC-s SimplePay és mivel ez technikailag egy OTP-s prepaid MasterCard, így alkalmas lesz az Apple Payre is. Viszont mivel ennek nem látható a száma / lejárata és értelemszerűen beszkennelni sem lehet a Walletban, ezért gondolom ezt majd valahogy a Simple appból lehet behúzni Apple Paybe. A véletlenül kirakott mai Simple ÁSZF egyébként ezt elég jól le is írta.

  265. Virtuális(simple) kártyát tudsz az appban regisztrálni. Feltölteni rá a saját CIB-es kártyáddal tudsz csak, ehez rögzíteni kell az appba a bankártyák menü alatta CIB-es kártyát. 100 forintot próbaként levon a számládról(később visszatérítik), a számlatörténetben a tranzakciók közleményében kapsz egy 5 jegyű kódot, amit a saját kártyád menüpontjában a biztonsági azonosítás gombra kattintva meg tudsz adni. Ezután már feltudod tölteni a simple kártyádat a CIB-es kártyáról. Az első feltöltés után 500Ft jóváírást kapsz pluszban. Egy hónapban max 65000Ft-ot tudsz feltölteni, és ugyanennyit tudsz csak levásárolni a virtuális kártyáddal!

  266. Jött ki frissítés a Simple alkalmazáshoz.
    Lehet már frissíteni a holnapi starthoz :grin:

  267. Avatar for Takii Takii says:

    Nekem ez egyébként egy picit macerásnak tűnik első hallásra. Figyelni a 65k limitre, töltögetni mindig… (gondolom a jogszabályok miatt van így.)

    Remélem az aki true OTP-s, majd hozzá tudja adni direktben a saját kártyáját és nem a simple virtuális kártyát kell majd használnia.
    Persze ha nem is, de holnaptól a Simplevel működni fog itthon az Apple Pay már boldog leszek! :grin:

  268. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az OTP kártyái alapból hozzáadhatóak kell majd legyenek (annak semmi értelme nem lenne, ha csak a Simple-lel menne).

  269. Én em fogok pöcsölni ezzel a simple cuccal. Ha nem megy direktbe nekem felejtős.

  270. Avatar for gborz gborz says:

    Nyilván a classic OTP kártyák Simple nélkül (sőt OTP app nélkül) is behúzhatók lesznek Apple Paybe a Walleten keresztül. A citylightokon is egy sima OTP Mastercard szerepel a (még nem látható) iPhone screenen.

    Ez az egész Simple kártya sztori gondolom egy kényelmes mellékhatás az OTP-nek és egy jó shortcut azoknak, akik máshol bankolnak.

  271. Avatar for gunar gunar says:

    Amugy jön majd elvileg juniustól a nonstopp utalási lehetőség és nem csak bankszámlaszám alapon és az is ha jól tudom az otp-nél fog indulni talán először, holnap estleg erről is lesz szó

  272. Az volt már, hogy az OTP-nek már két (orosz és ukrán) leányán keresztül az Apple Pay beveztésében már meg van/volt a teszt piaca és tapasztalata.

  273. Sziasztok
    Igazából már valakinek valami fogalma lesz arról hogy akkor most a Wallet alkalmazásban kell majd hozzá adnunk vagy kelleni fog a Simple alkalmazás ?
    Vagy egyenlőre ti is csak próbáljátok ki találni? :smile: :blush:

  274. Meg csak találgatás van holnap majd kiderül akkor mindenki okosabb lesz.

  275. Nálam még nem jelent meg.

  276. Nálam is ez szerepel, szintén éjfél óta!

  277. Avatar for Abelly Abelly says:

    Igen, igen! Éjfél óta ez van.

  278. Ausztriában is ez a “tájékoztató” jelent meg az Apple Pay start napján. :slight_smile: Szóval remélhetőleg a déli vásárlást már a telefonnal fizethetjük ;).

  279. Épp akartam írni :smiley: Egyelőre még a kártyát magát nem “eszi” meg, de átkerült az éles json file-ba HU és LU.

  280. Watch-on is megjelent, de ahhoz újra kellett indítani, szóval ott valszeg nem fog magától elérhető lenni

  281. Az azonnali fizetés törvényi kötelezettség.

  282. Avatar for dokk dokk says:

    Mindenhol épp az ellenkezőjét lehetett olvasni, hogy az OTP haladékot kér a bevezetésre, vagy ha el is indul (az azonnali utalás), akkor egyelőre max pár százas összeg mehessen csak.

  283. Avatar for Joe Joe says:

    K&H sajnos nem!! :frowning:

  284. Nekem még még hibával elszáll.

  285. Telefonon és órán is siker

  286. Működik ! Én az OTP SmartBank app ban adtam hozzá a kártyát a Wallethez, tényleg egyszerű volt . Ha jól értelmeztem 5000 HUF felett sem fog PIN kódot kérni!

  287. Nekem magyar régión még Apple pay szekció sincs a beállításokban :sweat_smile: pedig már újraindítottam a telefont

  288. Érdekes frissítés. Ez még nem az új app, viszont Wallet már a frissítés előtt is volt. Szerintem ez csak egy nagyon minor update, Hogy leirhassák a changelog-ba, hogy van Apple pay :grinning:

  289. Nekem OTP smart bankban az órát sikerült apple pay hez adnom a telefont (XR) nem.

  290. Nálam egy iCloud ki-belépés segített a Wallet problémán.

  291. de magyar régión?

  292. Természetesen.

  293. Az Apple oldalán még nem vagyunk feltűntetve mint hivatalosan támogatott régió. :slight_smile:

  294. Hülye kérdés, de hol jelentkeztek ki az iCloud ból? Apple ID ből sikerült, de iCloud kijelentkezést nem találok :confused:

  295. A beállításokon belül a nevedre kattintasz és azon belül a legalján találod.

  296. Avatar for dokk dokk says:

    Szifon
    Az OTP sajtótájékoztatóra már nem is kell elmennetek :joy:

  297. Á kössz. Egyébként régiót osztrákra állítva sikerült a telót is regisztrálni, anélkül csak az óra működött smart bankban

  298. nálam magyar régión nem működik :((

  299. A simple kártyát nem lehet hozzáadni sajnos…

  300. És a S4 Watch-hoz is simán :blush: Közben az Apple meg is küldte az információs e-mailt. Megérkezett az Apple Pay.

  301. Avatar for Pityer Pityer says:

    Akinek nem működik az iCloud ki-belépés sem:
    Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív.

    Nekem csak a fizikai (tehát a létező) bankkártyámat hagyta jóvá az OTP a regisztráláshoz, a MasterCard webkártyámat (virtuális kártyát) nem.

  302. Avatar for ku5i ku5i says:

    eles!

  303. Avatar for Pityer Pityer says:

    Valaki fizetett már vele? Az is éles?

  304. Avatar for dokk dokk says:

    Teljesen egyértelmű, hogy az is éles.

  305. Avatar for Titi76 Titi76 says:

    Ma reggel nekem már működik! Mind az iPhonomon (X) mind az órámon (S3). Már csak ki kell próbálnom egy boltban. Veszek is egy doboz gyufát. Azt szeretik, mikor kártyával fizetek kis tételért. :joy:

  306. Avatar for reszi reszi says:

    A magy Epöl Péj oldal alapján egyelőre csak az OTP-nel erheto el.

    Szomoruan konstantalom, hogy a bankom nem indult el az elso(k) kozt, pedig a keK&feHer sem oly kicsi idehaza. Ugyan keseru szajizzel, de orulok, hogy egyaltalan megtalaltak minket a terkepen es hogy mar bevezetesre is kerult egy banknal. Bizom benne, hogy a tobbi bank is eleg tokos lesz es koveti a sereghajto peldajat.

  307. Avatar for Jeckie Jeckie says:

    MŰKÖDIK!!!
    Már fizettem

  308. Nagy kár :pensive: bár üzletileg érthető sajnos…

  309. Elindultunk!!!

  310. Hozzaadtam en is az otp-s kartyamat, sot gyakorlatilag automatikus bolt, csak a cvc kodot kellett megadnom, mert az a kartya van az apple-os fizetesekre regisztralva (music, app purchase), es igy alapbol azt akarta hozzarendelni a payhez is, szoval egy cvc kod megadasa volt osszesen az pay regisztracio :slight_smile:

  311. És nálam is ugyan ez volt a helyzet ! :slight_smile:

  312. Sziasztok! Én a frissített Smart Bankból adtam hozzá. Már fizettem is vele. Tökéletesen működik. Ráadásul nem is kell olyan közel rakni mint a bankkártyát.

  313. A Simple App még nem megy ugye?

  314. Szerintem nem. Csak már látja a Walletben regisztràlt kártyát.

  315. Avatar for mark.t mark.t says:

    Simple appból is megy az OTP kártya hozzáadása, viszont csak az :slight_smile:

  316. Valaki fizetett Apple Payyel 5:08 elott? :grin: vagy akkor en voltam az elso ? :slight_smile:

  317. Gyorsan végig szaladtam a nagyobb hírportálokon és hogyha ügyesek vagytok akkor ti lehettek az elsők akik lehozzák. :slight_smile: Hacsak nem akarjátok megvárni a hivatalos sajtótájékoztatót.

  318. Sziasztok!

    Nekem is frissült ma reggel a Smartbank app, simán ment a hozzáadás is, aktiválta a kártyát, Walletban is ottvan. Kipróbáltam most reggel, bementem egy dohányboltba és a terminál elutasította , pedig korábban is érintős kártyával fizettem. Mivel ott harmadik alkalommal is elutasította, inkább elővettem a kártyát :slight_smile: ezek szerint nem minden terminálnál lehet?

  319. Régióváltás helyett egy iCloud ki- majd bejelentkezés is segíthet. (Nekem ez megoldotta.)

  320. Az nagyobb szívás :smiley:

  321. Jott egy frissites a smartbankra es mar hozzaadhatok a kartyak a wallethez, elindult az apple pay :slightly_smiling_face::+1:

  322. Forint és euró fizikai kártya oké, de a virtuális (webes) kártya hozzáadására az OTP appból nincs gomb. Majd kiprobalom manuálisan a walletből.

  323. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Utána pedig ezt a virtuális Simple kártyát adhatjuk hozzá a Wallethez, és ennek a feltöltött egyenlegét tudjuk használni.

    Ez sikerült már valakinek?

  324. Avatar for reszi reszi says:

    Vannak elteresek a POS terminalok kozott, igy nem feltetlenul jelenti azt, hogy mindegyiknel lehet ahol eddig is erintetted a kartyadat.
    Ha tevedek, javitson ki valaki.

  325. Avatar for Pityer Pityer says:

    Vagy, amint írtam: Próbáld meg a Beállítások -> iCloud -> Az iCloudot használó alkalmazások -> Wallet legyen aktív. Nekem ezzel működött, előtte nekem sem volt + gomb ki- és bejelentkezés után sem.

  326. Avatar for Pityer Pityer says:

    Próbáltam, a virtuális OTP kártya nem megy úgy sem.

  327. Köszi a tippet! Kiveszem a cikkből. Mivel nem tudtuk tesztelni!

  328. A kártyámat gond nélkül hozzáadtam egy második eszközön is, bár az Apple ID ugyanaz.

  329. Avatar for asrob asrob says:

    Megerősítem, OTP virtuális kártyát (Mastercard) szerettem volna a Wallethez adni és nem sikerült. Normál kártyával is rápróbáltam, hátha mégis titokban engedélyezték a Visa-t is, de nem. :slight_smile:

  330. na király, úgy látszik csak nekem nem hajlandó 800 kilépés és újraindítás után beadni az Apple pay szekciót a beállításokban :smiley:

  331. azt tudjátok esetleg, hogy az Apple Pay Cash (az iMessage-es pénzküldős funkció) is műkodik-e?

  332. Nem működik, az US csak, érdemes kikapcsolni, mert zavaró lehet!

  333. Avatar for mark.t mark.t says:

    Megtörtént! :slight_smile:

  334. Simple virtuális kártyát sikerült valakinek hozzáadni?

  335. Eddig két emberből senkinek.

  336. Az nem virtuális, hamem a sima kártyád :slight_smile:

  337. Avatar for aspe aspe says:

    A virtulalis kartya nem tamogatott. Csak fizikai maestro es mastercard kartyakkal mukodik.

    Amenyiben a fizikai kartyat hasznalom akkor is kuld ertesitest?

  338. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én azt is mondtam :slight_smile:
    Megvolt már a reggeli kávé? :slight_smile:

  339. Nem :smiley: rohanunk a sajtótájékoztatóra :smiley: majd ott ezekre rákérdezünk.

  340. BTW én már le is mondtam az SMS értesítést a kártyaterhelésekről, a Wallet úgy is szépen megőrzi azokat, és az esetek 99,9% mindig kártyával, PayPass-t elfogadó helyen vásárolok.

  341. En most fizettem az órával pikk pakk ment. Isten király már csak a Cib és Erste kell hogy csatlakozzon.

  342. multheten pénteken rendeltem MASTERCARD Standard-ot az OTP-nél
    a kártya még meg se jött de már hozzá tudtam adni a kártyát az Apple Pay-hez a Smart Bank alkalmazással :+1:

  343. Avatar for mark.t mark.t says:

    Én már csak a limitemen emeltem jó rég, kell az értesítés mert nem akarok meglepődni mikor innen onnan hiányzik egy nagyobb összeg esetleg… :slight_smile:

  344. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ez csak azért kellemes mert akinek valami okból kifolyólag új kártya kell, nem fog szívni 1-2hetet :slight_smile:

  345. Avatar for asrob asrob says:

    [OFFTOPIC]
    Tudja esetleg valaki, hogy milyen feltételekkel cseréli az OTP a meglévő VISA kártyát Mastercard-ra? Köszi!

  346. lezárt iPhone8-al csak a terminál fölé helyezem a telót és ráteszem az ujjam a home gombra?
    vagy nyomkodni kell még valamit?

  347. az összes kollégámnak működik hogy magyar régión van a telefon, csak nekem nem. és nem értem hogy miért.

  348. iCloud ki-be oldja meg!

  349. Fel kell oldani a készüléket (Touch/Face ID-val vagy jelkóddal), sajnos nem olyan kényelmes, mint az Android, hogy csak a limit feletti fizetéshez kell feloldani a készüléket. De üsse kő. :slight_smile:

  350. Elvileg a régió váltásnak mennie kell, de persze lehet, hogy az iCloud ki+be kell hozzá! Hozzáírom a cikkhez, ha géphez jutok.

  351. Az Erste MobilePay alkalmazás 05.21. 22 órától 05.22. 02 óráig karbantartás miatt nem lesz elérhető. Így a bankkártya digitalizáció sem. Reménykedem, hamarosan ott is éles lesz a rendszer. Igaz a bank azt írta Visa kártya talán majd júniustól lesz aktiválható.

  352. Nekem napi rutinom esténként a SmartBankban a tételek átnézése, de megértem, ha másnak ez plusz biztonságot ad. Mondjuk nekem mesterségesen alacsony a limitem.

    Mondjuk én csak a kártya kontrollt mondtam le, a számlamozgásokról ill. a sikertelen tranzakciókra továbbra is meghagytam.

  353. de úgye nem kell belépni a wallet alkalmazásba manuálisan fizetéskor?

  354. Nehogy higgy neki, dupla kattintassal hozod elo az apple payt es csak a terminalhoz kell tarsd.

  355. De nyugodtan hihet nekem, persze a Walletet nem kell külön megnyitni, de attól még a feloldás kötelező. Lehet kicsit pontatlanul fogalmaztam.

  356. Nem kell feloldani, dupla kattintas fogombbal, benne van a beallitasokban.

  357. Pénteken voltam bent, semmi feltétel nincs, egyet is értett a csaj, hogy jobb a Mastercard Online. Annyit kért, majd adjam le a VISA-t hogy ne legyen dupla éves kártyadíj.

  358. De kell. Látom, ne mondd már. :slight_smile: Nem kell korán reggel b±elni.

    1. Duplán megnyomod a gombot, előjön az Apple Pay.
    2. Utána kéri, hogy add meg a jelkódot vagy Touch/Face ID-t. Ha ez megvan, tarthatod az olvasóhoz.

    Az iPhone 6 Plus-om és az X-em is így működik. Mindkettő iOS 12.3.

  359. Attol meg nem oldod fel (nezopont kerdese), csak keri, hogy hitelesitsd magad, szep lenne ha barki fizethene a teloddal, xD

  360. Igen, igazad van, a hitelesítés a jó szó, nem a feloldás.

  361. Próbáltad újra indítani?

  362. ez nekem nem jelenik meg hol található mit kell beállítani? Fizettem az órával ment simán de ezt nem látom sehol.

  363. Óránál nem jelenik meg, külön a Wallet appon belül megtalálhatók a kártyás vásárlások, ha telefonnal fizetsz.

    Mármint az OTP app értesítés meg fog jelenni mindenképp.

  364. Wallet-et megnyitod a telefonon, kártyát megérinted és ott látod a tranzakciókat, amiket egyesével meg tudsz nyitni. Az értesítés meg csak jött.

  365. ja ugyanugy semmit sem csinál

  366. Húzd el újra az aktiváláshoz szükséges kapcsolót meg vissza. Több 5letem nincs.

  367. Leegyszerubb ha kikapcsolod a telot 1 percre, visszakapcsolod, kijelenkezel icloudbol (legfelul a beallitasokban) es visszajelentkezel, tuti mukodnie kell, nekem eleg volt kijelentkeznem. (Frissitsd az otp appjat is hatha, bar nem tudom mi koze van hozza de elvileg semmi)

  368. nekem nem rakja bele az utolsó tranzakciót a wallet listába vajon miért?

    1. ujrainditas utan müködik köszi
  369. Mert apple watchal fizettel nem?

  370. Avatar for creaft creaft says:

    Ezt meg tudom erősíteni, mert a MC-ot sikerült a walletba hozzáadni a VISA kártyáknál nem ajánlja fel ezt az opciót az OTP alkalmazása!

  371. Az lehet ha órával fizetek az nem jelenik meg a Wallet appban? A tranzakcióknál azt írja ha iPhonenal végzett vásárlásokat jeleníti meg. Akkor az órával történteket vajon hol?

  372. Azokat csak az óra appban a kártya/tarnzakció alatt. érdekes… Ez vajon így normális nem kellene a telefon wallet appban is benne lennie egy szinkronnal vagy valamivel?

  373. Hat ezt jelezni kell az Apple fele hogy szinkronizaljon, amugy normalis.

  374. Nekem a következő hibát dobja a kártya hozzáadásakor mind a wallet-ban, mind az otp smartbank appban.
    A kártya hozzáadásához szoftverfrissítésre van szüksége.
    IOS 12.1
    legfrissebb smartbank app.

  375. Gondolom akkor a telefonod nem rendelkezik legalább iOS 12.1-el.

  376. Szerintem a touch id-s eszközökkel csak így müködik a fizetés mindenféle dupla klikk nélkül: az X-en a főgomb dupla klikkel elő hívható meg az órán de pl az iphone 6s en nem hiába van opciónál ez a beállítási lehetőség.

  377. A Touch ID-s készülékeken a Touch ID-t kell 2x gyorsan megnyomni.

  378. Avatar for aspe aspe says:

    Meg ez sem kell hozza, amennyiben ez az opcio ki van kapcsolva a beallitasokban akkor touch id az uj es megy ugy is.

  379. nekem eleg volt csak a home gombra tenni az ujjam es a terminalhoz tartva mar meg is tortent a fizetes. (iphone 7) nem kellett nyomkodni. habar ugy is mukodik de foloslegesnek tunik.

  380. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mindenhogy működik, TouchIDs telefonoknál nem gond ha nem duplázik az ember, elvégre a telefon felhozza a menüt és mehet is a TouchID, viszont X felett kicsit kényelmetlen visszatenni az arc elé :slight_smile:

  381. nekem úgy nem is működött nem hozta fel a kártyát de lehet hogy nem állítottam valahol valamit be de majd este megnézem mert az a feleségem telefonja, viszont az apple álltal készített videón nincs semmi dupla klikk a fizetéshez csak az X esetén azért linkeltem de itt az X is.

  382. De, 12.1-es IOS van rajta, egyébként a minimum feltétel a 11.2.

  383. Az nem értem, hogy miért írja a touch id-s készülék hogy a power gomb dupla klikk van bekapcsolva és nem láttam a menüben dupla home gombot. Egyébként ennek szerintem akkor van értelme ha majd több kártya is hozzá lesz adva és a dupla klikk után ki lehet vállasztani hogy melyik kártyával fizetnénk. szerintem… Különben az alapértelmezett kártyát veszi alapul.

  384. Avatar for mark.t mark.t says:

    Lényeg, hogy a terminálhoz érintve, bármely Apple Pay képes iPhone felhozza a kártyát, utána autorizációt kér TouchID/FaceID által, és kész a fizetés.
    Duplagombozni meg a kellemetlenségek elkerülése végett lehet :slight_smile:

    Edit: illetve azért is kell a duplagomb, mert repjegyet, hotel bookingot stb ezáltal 1mp fehozni :slight_smile:

  385. Avatar for rXc rXc says:

    Volt róla szó korábban hogy a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsájtott kártyát is hozzá lehet majd adni a wallethez. Most valaki azt írja hogy azt mégsem lehet. Valakinek van erről bővebb infója?

  386. Hamarosan megkérdezzük.

  387. 5000Ft felett se szukseges pin? Kerdezzetek meg.

  388. Avatar for mark.t mark.t says:

    Egyébként érdekes, kb 1+ éve használok Apple Pay-t, N26on belül, viszont azt vettem észre hogy az elején még néha-néha újra kellett próbálnom a fizetést, viszont mostanra már mindenhol ment probléma nélkül.
    Lehetséges hogy kaptak egy-két frissítést a terminálok, vagy csak képzelődöm? :slight_smile:

  389. Avatar for Harcos Harcos says:

    Kérdés: Az OTP tervez a közeljövőben olyan fejlesztést a SmartBank-kal kapcsolatban, hogy a bankártya (vagy apple pay) vásárlásokat kategorizálva informatívan jelenítse meg. Mint az Apple Card bemutató esetén láthattunk.
    Tehát a DIGIÜ?KAPU helyett valami szebb formában jelenítse meg …

  390. Elvileg ezt a PSD2 is lehetővé fogja tenni, akár az általad jóváhagyott 3rd party szolgáltatások számára is (például. YNAB), de persze a bank maga is megcsinálhat egy ilyet.

    A lényeg, hogy a téma nem feltétlenül van bezárva a bankba.

  391. Avatar for rXc rXc says:

    Szuper, köszi!

  392. Avatar for mark.t mark.t says:

    Kérdés: Mikorra várható a redesigned OTP Smartbank?
    Illetve, tervezik bevezetni a real-time értesítést lehetővé tenni? ( nem sms)

  393. Avatar for mark.t mark.t says:

    Sajnálatos :slight_smile:

  394. Avatar for Freedy Freedy says:

    azt esetleg lehet tudni, hogy mikorra várható?

  395. Annyira vártam… :pray:t2:

  396. Avatar for dokk dokk says:

    Elmegyek a teszkóba és kipróbálom. De előtte megnézek YouTube-on egy Elek Zoltán receptet, hogy miket kell vennem a mai kajához.

  397. Avatar for mark.t mark.t says:

    Csak egy heads up, az Apple beépített ceruzái/filcei nagyon könnyen eltávolíthatóak mert nem teljes fedést csinálnak. Feltolt fényerőnél kivehető az első szám :slight_smile: nem ennél a lényeg de legyél elővigyázatos más helyen :slight_smile:

  398. Sírok! :joy:

  399. Sziasztok.
    Unikreditnél mikor várható az apple pay?

  400. Avatar for mark.t mark.t says:

    Köszönöm :slight_smile: és szorry, kávé előtt még nem megy a fogalmazásom :slight_smile:

  401. Avatar for Pityer Pityer says:

    Kérdés: Létezik-e, illetve beállítható-e a SmartBankban, Simple-ben az 5000 Forintos kártya PIN kód limit. Ha nem, tervezik-e, vagy a touch/face ID bármekkora tranzakció azonosításához elegendő, amit a napi limit enged?

  402. Off topic: Esetleg van nektek tervben, hogy megkeresitek a tobbi bankot?

  403. Sokan próbálkoztak a többi banknál már, de a sablon szövegen kívül más nem érkezett, egyedül a CIB, hogy az év második felében indulnak.

  404. Amikor az Asszonynak állítottam be, a telefonon, akkor megkérdezte, hogy a telefonhoz VAGY az órához akarom kapcsolni a kártyát???
    Ezen én is fennakadtam (szerintem Neked meg nem tűnt fel :). Gondoltam, hogy utána majd hozzáadom a telfonhoz is, na az eddig nem sikerült. Úgytűnik, hogy ez kizáró VAGY lesz. Neked/Nektek mi a tepsztalatottok?

  405. Avatar for benceg benceg says:

    Nekem nem működik! Walletban megjelent a hozzáadás ott se, smartbankot frissítettem és ott se azzal a hibával dob vissza, hogy frissítsem a szoftvert. Legújabb smartbank és ios 12.1

  406. Nekem is megkérdezte, hogy a telefonhoz, vagy az órához adom, én a telefont választottam, majd visszaléptem az OTP appba kiválasztottam a kártyát újra elindítottam a folyamatot akkor már nem kérdezte egyből az órához adta a kártyát.

  407. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    És iOS 12.3 a legfisseb…

  408. Ha majd tudod írd meg légy szíves, hogy az órával való fizetési eseményt megjeleníti-e a telefon Wallet appja?

  409. Hazafelé az Astoriánál veszek egy kenyeret a Prima pékben, jelzem, hogy mi a diagnózis.

  410. Avatar for benceg benceg says:

    Nem látom sehol se, hogy követelmény lenne.

  411. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    A wallet az iOS része így abból most neked nem a legfrissebb.

  412. Szuper, előre is köszi. Visszatérve az óra VAGY telefon kérdéshez, mi meg ki fogjuk próbálni a telefon majd óra sorrendet hátha így menni fog, mint nálad.

  413. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Wallet app bármely, az adott kártyával, Apple Pay-jel történt fizetést felsorol, függetlenül attól, hogy melyik eszközödön fizettél.

    korrigálom, én tudtam rosszul – külön kezeli. azonos felületen a SmartBank appban lehet látni. köszi a kiegészítést, @hellopeti és @Czo!

  414. Köszi, ez logikusnak tűnik.
    Neked sikerült az órához és a telefonhoz IS hozzárendelni ugyanazt a kártyát?

  415. Avatar for denike denike says:

    Jó volna, ha az ember el tudná dönteni, hogy érdemes a VISA-t cseréltetni MasterCard-ra, vagy a közeljövőben megoldódnak a kompatibilitási gondok vele…

  416. Miért mi szól a VISA mellett?

  417. Avatar for denike denike says:

    Semmi nem szól, 10 év mastercard használat után ilyet kaptam miután lejárt.

  418. Nekem Monese kártyám kivette újrainditás után a Walletból és nem engedi visszarakni Apple Payhez…

  419. Avatar for skrbk skrbk says:

    Walletban hozzáadtam reggel, majd később a Watch appban aktiváltam, így működik mindkettő.

  420. Avatar for patros patros says:

    A Monese kártyámat én sem tudom visszatenni :unamused::rage: irtam a supportnak és eddig semmi válasz.

  421. A Monese nem támogatott hivatalosan itthon, ezért nem tudjátok hozzáadni, illetve a Monese már valahogy megoldotta a régióváltásos trükközést.

  422. Ez sajnos nem így van. Hármat vásároltam ma, egyet telefonnal, kettőt órával. A telefonon vásárolt tranzakció a telefon - wallet alkalmazásban van, az órán vásárolt pedig szintén a telefonon, de a watch alkalmazáson belül, szóval külön kezeli a tranzakciókat.

  423. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem evek ota csak az adott kartya fizeteseit mutatja (ApplePay eseten minden eszkoznek “onallo” kartyaszam generalodik, ami nem egyezik meg a fizikai kartyaval). Tehat az ‘A’ telefonon, csak az ‘A’ telefonon inditott fizetest latom, ‘B’ telefonon pedig csak az ott inditottat, a telefonon levo ora appban levo Walletben pedig csak az oran inditottakat.

  424. Avatar for patros patros says:

    Szia @Burgatshow!

    Lakcim francia, raadasul nem is kamu. Eddig meg ment lakcim atirassal. Valami otleted? Koszi

  425. Avatar for denike denike says:

    Na bementem és igényeltem MasterCardot VISA helyett. Állítólag 2 héten belül megjön. Azt mondta az ügyintéző, volt egy MasterCard plasztik kártya hiányuk, ezért kezdek el adni VISA-t.

  426. Tudtommal a Monese megoldotta ezeket a kijátszásokat, ezért nem működik.

  427. Az Apple Pay Cash-t valaki megpróbálta már beállítani? Engem a hivatalos név megadásánál továbbenged, majd amikor a címet kérdezi mindegy hogy amit alapból ő ad meg vagy amit én megadok van az űrlapon egyiket sem fogadja el és a “következő” gomb szürke.

  428. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    idehaza nem mukodik.

  429. Avatar for evone evone says:

    fentebb le volt írva… miért nem olvastok? :frowning:

  430. Avatar for Irwine Irwine says:

    Az lehet hogy MasterCard Online Smart kártyát nem lehet hozzáadni? A SmartBank-ban nem jelenik meg az opció. (Míg a Multipont MC-t simán hozzáadta.) A walletből nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a kártya.

    Bocsi @kukac7 rossz helyre nyomtam…

  431. Avatar for mark.t mark.t says:

    TLDR; Az Apple Pay Cash mögött a GreenDot van. Csak amerikában működik. :slight_smile: Viszont terjeszkedik az is lassan de biztosan… :slight_smile:

  432. Avatar for patros patros says:

    Vegre!!! :ok_hand::grinning::pray:

  433. Avatar for patros patros says:

    Ma osszejott minden régen vart dolog. ApplePay, Revolut HUF top up :ok_hand: kiraly

  434. Végül nem kellett visszaszedni az óráról elég volt újrapróbálni rátenni a telefonra (korábban nem engedte, most simán ment). Tehát most ua. kártya társítva van az órához és a telefonhoz is. Nagyon úgytűnik, hogy mindkét eszköznek külön Walletje van és nem látják egymás tranzakcióit, erre marad a Banki app.

  435. Avatar for zoli91 zoli91 says:

    Az Apple Pay alkalmazás bevezetése az Ersténél is a küszöbön áll. Jelenleg a tesztelés zajlik, heteken belül az Ersténél is elérhető lesz a szolgáltatás. Az indulás pontos időpontjáról minden országban az Apple dönt – amint ezt meghatározzák, tájékoztatjuk ügyfeleinket. Az Erste már bevezette az androidos telefonnal rendelkező ügyfelek számára az érintéses mobilfizetést MasterCard és Maestro kártyákra, és júniustól – elsőként a magyar bankok között – az alkalmazás már Visa kártyákkal is használható lesz. Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak, vagyis mindkét nagy társaság kártyáját használni tudják mobilfizetésre erre alkalmas okos eszközről.

  436. ez egy online junior kártya? épp most akarok a gyereknek rendelni én is. Megy vele az  pay?

  437. Avatar for mark.t mark.t says:

    Megy vele, nekem is az van :slight_smile:

  438. köszi

  439. Lehet elkapkodták, mert gyorsan javítást kértek és már nem szerepel a cikkben a Visa. :smiley:

  440. Avatar for patros patros says:

    “ Az Erste számára fontos, hogy ügyfelei teljes választékot kapjanak mobiltelefonos érintéses fizetési szolgáltatásokban is, ezért dolgoznak rajta, hogy heteken belül már akármelyik, arra alkalmas okos eszközzel egy érintéssel fizethessenek az ügyfelek bármilyen lakossági Erste bankkártyával. “

  441. Avatar for Pityer Pityer says:

    Úgy látom, hogy Magyarországgal ellentétben Hollandiában nem sikerült zökkenőmentesen az Apple Pay mai elindulása (már, ha ez volt a dátum náluk is). Magyarország és Luxemburg viszont elindult ma.

    Hollandia itt még mindig bétában látszódik:
    https://www.wolfmeister.dev/tools/apple-pay

  442. Nekem pedig ezt írta a bank:

    Tisztelt …!
    Köszönjük, hogy levelével Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
    Tájékoztatjuk, hogy Bankunk tervezi az ApplePay szolgáltatás bevezetését Ügyfelei számára, de sajnos a bevezetésről nem rendelkezünk információval.

    Amennyiben a jövőbeni fejlesztések során elérhetővé válik az új szolgáltatás, úgy arról előzetesen értesíteni fogjuk Ügyfeleinket.

    Türelmét köszönjük.

    Tisztelettel:
    Erste Bank Hungary Zrt.
    Központi Ügyfélszolgálat

  443. Avatar for iSipi iSipi says:

    Üdv mindenkinek,
    iPhone SE-én kiválóan működik. Volt kis probléma a Wallet elindításával, mert a javasoltak ellenére nem jelent meg a kártya hozzáadása. A megoldás nálam az volt, hogy iCloud bejelentkezést követően újra kellett indítani a telefont és utána jelent meg a kártya hozzáadása.

    A használata egyszerűen működik, a Walletben kiválasztva a fizetéshez a kártyát, majd a terminál fölé tartva megjelenik az ujjlenyomat leolvasó szimbólum és akkor a ujjlenyomatolvasóra helyezve a megfelelő ujjat gyakorlatilag azonnal működik a fizetés. Érdekes, de gyorsabb volt, mint a szokásos kártya használat.

  444. Hollandia később indul, később is kerültek fel pár nappal az oldalra.

  445. Hollandiában se MasterCard, se Visa… kiváncsi lennék ott mennyire “trend” a Maestro kártya…

  446. Én azt tapasztaltam, eléggé. Amikor bankkártyát igényeltem kint, by default Maestro-t adtak és elég sok embernél azt láttam.

  447. Avatar for mark.t mark.t says:

    Legtöbb helyen csak Maestrot fogadnak el :slight_smile:
    Revolut is pl oda Maestrot küld.

  448. Az OTP-nél mától működik! Most rendeltem hozzá!!!

  449. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, már reggel 5-től voltak erről hozzászólások, illetve közben közvetítettük is az OTP sajtótájékoztatóját. :slight_smile:

  450. Kétszer már kipróbálva, az első nagyon nyakatekert volt, minden videó és leírás ellenére rajta akartam hagyni az ujjam az ujjlenyomatolvasón. Másodszorra már rutinosabban ment, két gombnyomással letudtam a Wallet előhozását és a fingerprint scan-t egy csapásra, aztán csak oda kellett tartani. Meg fogom szokni, rém egyszerű, főleg hogy a telefon munka miatt szinte mindig kézközelben van a pénztárnál is, a bankkártyáért pedig mindig kotorásznom kell a táskában :slight_smile:

  451. Én ma toltam 12 tranzakciót, mindenhol elsőre ment, a Corvin plázás iStyleban meg ma délután én voltam az első aki így fizetett.

    Valóban nem kell PIN kód. Mármint elhittem leírás alapján is, de van már tapasztalat is hozzá.

  452. Avatar for Jecy Jecy says:

    Beszéltem az Erste ügyfélszolgálattal, mondták, hogy nem tudnak erről semmit egyelőre és ajánlotta a nemrég indult ErstePayt, amivel androidon lehet fizetni. Taps

  453. “Apróság” ez a mobil fizetés, mégis egy nagyon jó kényelmi funkció. Telefon mindig van nálam, pénztárca kevésbé, eddig csak a kártya volt, így már az se kell… örülök, hogy végre kis hazánk is felkerült az Apple listájára.

    Azt próbálta már valaki, hogy ugyanazon kártyát 2 külön telefonra - különböző apple id-vel - hozzáadni?

    (Hozzá kell tenni, ma délelőtt mikor ezzel akartam fizetni, úgy néztek rám a boltban mint valami ufora és közölte a pénztáros, hogy ez lehetetlen, biztos csak trükközni akarok valamit, úgyse fog menni… mondtam, hogy azért próbáljuk már meg :slight_smile: volt is mégnagyobb meglepettség utána :smiley: )

  454. Gond nélkül megy. Nekem 2 telefonon és egy órán van beállítva.

  455. Avatar for patros patros says:

    Bizony jön :stuck_out_tongue:

  456. Avatar for patros patros says:

    @AppleAtesz Monese esetében valóban szigorítottak, most már nem elég az appon belül átírni a címet egy olyan országra amit támogatnak, figyelik a GPS lokációt is. Ezért letiltottam a helymegosztást és azon belül is a Monese appnál és a wallet appnál arra állítottam, hogy “soha” Így már hozzá tudtam adni és működik minden rendben :blush: Próbáld ki és jelezz vissza, hogy így működik-e.

  457. Igen így van. Ma kipróbáltam én is az órás fizetést a megbeszélték szerint, külön veszi az órás és a telefonos fizetéseket. A boltban jeleztem hogy kártyával fogok fizetni, mint újkori d’Artagnan elő kaptam a csuklóm, és egy határozott mozdulattal a terminálhoz tartottam. Vártam a hatást, hogy a legalább 60 éves eladó hölgy leboruljon az emberi és technikai nagyságom előtt … de ő csak annyit szólt “köszönöm “ és kérte a következőt . Így zajlott ez az epikusnak szánt pillanat amire két hete készülök …

  458. Avatar for p33n4 p33n4 says:

    A bankartyat sikerult hozzaadni a wallet-hoz, de fizetni nem.
    Mi lehet a baj. Azt irja ki hogy tartsa kozel de semmi…
    Valami otlet? Latom, itt sokaknak mukodik rendesen.

  459. Lehet a terminallal volt gond?

  460. Sokan kételkedve fogadták ezt az egész apple pay dolgot, hogy minek ekkora hype, felhajtás, mintha a messiás jött volna el, stb. Egy nap ismerkedés, használat alapján azt mondom, hogy egy kényelmi, de ingyenes extra szolgáltatás. A telefont már mindenki magával viszi. Alapból a pénzem, irataim, a kártyáim a farzsebemben hordom. Mikor nadrágot váltok, kiveszem a zsebemből a cuccokat, átrakom a másikba. De sokszor elfelejtem, így se pénz, se kártyák, stb. A telefonom ritkábban hagyom itthon, így van nálam mindíg “lóvé” az apple pay segítségével. A másik, az otp smart bankban a vásárlásaim összesítője csak a lekönyvelés után lesz látható, kb 2-3 nap. A walletben a függőben levők is, sőt, térképen jelölve a pontos helyszínt. Ami engem nem érint: sok, főleg amcsi embernek 3-4, vagy több hitelkártyája van, itt a walletben összegyűjthető és választható a fizetésekhez. Szóval ahogy írtam az elején, nem nélkülözhetetlen, de egy hasznos kényelmi szolgáltatás, amit kár lenne nem kihasználni.

  461. Hol tudom az óra appban megnézni a tranzakciókat? Nem bírom megtalálni. Reggel vettem egy pogácsát az órával, nem kellene valahol látnom?

  462. Wallet appban a telefonon, a kártyára kattintva?

  463. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Watch app, legörgetsz a listában a beépített alkalmazásoknál a Wallet és Apple Pay menüponthoz, majd azon belül kiválasztod a kívánt kártyát, és Tranzakciók fül.

  464. Engem mondjuk ez kisse zavar, hogy az oras fizeteseim a telefon wallet appjaban nem latszodnak, be kell mennem mokolni a watch appba, es meg ott is kulon kattintgatni. Azt hittem, hogy a tranzakciok szinkronizalodnak az eszkozok kozott.

  465. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én is így gondolom, szerintem is úgy lenne jó, de az Apple nem így gondolja, mert minden eszköz külön azonosítót használ, így számukra logikus, hogy akkor azonosítónként szétválogassa a tranzakciókat. viszont az OTP SmartBankban a tranzakciók alatt minden ott lesz egy helyen.

  466. Avatar for szanyi szanyi says:

    Sziasztok. Olyan gondom van, hogy Apple Watch-hoz símán hozzáadtam a kártyáimat OTP smart bankból, de amikor a telefonhoz adnám hozzá mindig egy hibával kidob, hogy sikertelen a hozzáadás.

    Már mindent próbáltam. Smat bankból hozzáadni, Simple-ből hozzá adni, manuálisan hozzá adni, régiót váltani… Semmi nem megy. Van aki találkozott ezzel a hibával?

  467. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    több órát használsz, vagy csak egyet? mert ha többet, akkor most nem az az óra van rajtad épp, amit a vásárláshoz használtál, így nem is fogja feldobni az előzményeket, mert másik órával történt a tranzakció.

  468. egyetlen órát használok csak, de nincs rajtam az az egy. De felvéve sem látok semmi egyebet.

  469. Ahaaa, na nekem ilyen nincs. Akkor valószínűleg ez a 4.3.2 watchOS-ben nincs benne, nekem még Series 0 órám van. Nagyobb baj ne legyen, SMS-t úgyis kapok az OTP-től. Bár lehet, hogy emiatt holnap rendelek egy series4-et :smiley:

  470. Ja hogy haboru elotti az ora. Igy mar ertjuk. :slight_smile: No offense.

  471. Olyasmi, még felhúzós. :smiley:
    Ráadásul USA-ból van, és akkor még szinte senkinek nem volt, mikor nekem már igen, az érzés megfizethetetlen. És még mai napig egész nap bírja az akku, és valójában semmi olyan nem hiányzik, amit használni szeretnék. Ezért nem cseréltem még le.

  472. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    van Series 0 órám is, de ma nem azzal fizettem, így ezt nem tudom megerősíteni. viszont mivel ez a Watch appban meglévő (vagy nem lévő) opció, így szerintem nem attól függ, hogy az órádon milyen watchOS verzió van.

  473. De látod, a képen, nekem nincs olyan opció ott. Másképp is néz ki egy kicsit.

  474. A K&H banknál érdeklődtem, ezt a diplomatikus választ kaptam:
    Köszönjük érdeklődését!
    A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinknek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

  475. Szintén Series 0 nekem sincs ott a két fül csak a Smartbankra mutató link

  476. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @kopemagus, @DJTommyka: passzolom, most felvettem a másik órámat, amivel tegnap fizettem, és ott van az opció, látom a tranzakciókat is. telefont és az órát is újraindítottátok már?

  477. Legalább nem vagyok egyedül :slight_smile: Na akkor restart, mindkettő…

  478. restart megvolt, de semmi… egyre bugosabbak az Apple szoftverei, pl SE-n walletbe hozzáadva mindkét kártyám, de a settings menüpont alatt nem jelenik meg az applepay és wallet, természetesen a fizetés megy

  479. Már írom is. Azonban sem a telefonom, sem az órám verzióját nem tudom kiválasztani, mert a listában ezek nem szerepelnek. Ettől fogva nagy bizalmam nincs a dologhoz, ha még annyira sem képesek, hogy a bejelentő tool naprakész legyen, legalább a már rég kiadott OS verziókkal. watchOS 4.3.2 már nagyon régi. És az iOS 12.3 sem tegnap jelent meg. Amúgy ezt sem leszek rest megemlíteni nekik.

  480. Az már, hogy egy képernyőképet sem tudtam csatolni, kabaré :slight_smile: Úgy kell körbeírni, pedig egyszerűbb lenne megmutatni. Nem gond, körülírtam, de akkor is…

  481. Raiffeisen:

    “Bankunk is tervezi a szolgáltatás bevezetését, az egyeztetések folyamatban vannak. Azonban pontos információ a bevezetés időpontjáról még nem áll rendelkezésünkre.”

    Tegnapi OTP bejelentés után hirtelen mindenki bőbeszédű lett.

  482. Ezzel a gombbal nem az apple feedback oldalára tudok képet tölteni, hanem ide :slight_smile: Én az ott történő visszajelzésről és bugreportról beszéltem. :slight_smile:

  483. Persze, mert eddig az Apple (is) kötelezett mindenkit a titoktartásra. Nem csoda, hogy senki “nem mert” eddig mondani semmit, abból kiindulva, hogy az OTP is már 1 éve tárgyal, az Apple meg - tartva magát a saját ütemtervéhez - csak most volt hajlandó a bevezetésre.

    Másnak is feltünt olyan, hogy a kártya hozzáadása után a telefon lezárása kicsit lassabb? Talán csak 1 mp-vel, de észrevehetően több idő telik el a gomb megnyomás és a kijelző kikapcs/zárhang között.

  484. Nope. Teszi a dolgát ugyanúgy, mint eddig.

  485. Igen, ezt én is észrevettem . Azt hittem csak én gondolom így .

  486. Nem vettem észre lassulást a lezáráskor.

  487. Azért van, mert a dupla gombnyomásra jön ugye elő a wallet, és az első gomnyomáskor még várja a másodikat, hátha…

  488. Igen-igen, köszi már megvan! Nem zavaró egyáltalán, csak ha hosszú ideig hozzá van szokva az ember valamihez, akkor feltünnek ezek a kis apróságok is! :slight_smile:

  489. Volt ilyen nálunk is. Lehet, hogy nem pont ugyanezt a hibát írta ki, de míg az órához hozzáadta ua-t a kártyát utána a telefonhoz nem. Páróra múlva újra megpróbáltam és láss csodát akkor meg sikerült. Ha ez nem ment volna, akkor én azt próbáltam volna ki, hogy leszedem az óráról majd felrakom a telóra és utána próbáltam volna meg újra az órára…

  490. Avatar for szanyi szanyi says:

    @ Nem_Tom: Hát sajnos már ezt is próbáltam. Továbbra is ugyanaz a hiba. iOS-t is újratettem, már mindent gyári beállításokba visszatettem. Már olyat is próbáltam, hogy új készülékként állítottam be, de úgy is ezt a hibaüzenetet kapom. Az órához bezzeg rögtön megy… Amit még észrevettem, hogy amikor órához Smart Bankból adom hozzá, a hozzáadás előtti utolsó pillanatban felugrik egy ablak ilyen adatvédelmi dolgok elfogadásáról. Miután ezt elfogadom, már rajta is van az órán. Na ugyanezt nem csinálja meg a telefonra és aztán küldi is a hibaüzenetet…

  491. Avatar for gunar gunar says:

    Megint megy az általánosítás, hogy az apple szoftverei így meg úgy! Nálam meg akkor miért is jelent meg ott ahol addig nem volt a settings-ben? Szóval a hiba ott figyel nálad és nem általánosan rossz.
    Szintén SE-t használ a párom, éppen ezért is néztem rá mert nem volt ott valóban mielőtt aktív nem lett a szolgáltatás.

  492. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és nem a SmartBank appban, hanem a Walletban is megpróbáltad már hozzáadni?

  493. Avatar for szanyi szanyi says:

    Persze. Fotózva is, meg manuálisan is. Meg Simple appból is…

  494. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor kövesd a hibaüzenet utasításait, és vedd fel a kapcsolatot az OTP-vel, illetve esetleg az Apple Supporttal (bár ők valószínűleg szintén az OTP-hez fognak irányítani).

  495. Avatar for szanyi szanyi says:

    Ez is megtörtént. Semmit nem tudtak rá mondani, csak annyit, hogy próbálkozzak…

  496. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor ezt tudod tenni, mást nem igazán.

  497. Elég sok problémád volt (vélt vagy valós) az órával korábban, ami csak neked volt…
    Igazán megérthetnél másokat…

  498. Avatar for dokk dokk says:

    Ohh, sorry, figyelmetlen voltam.

  499. Arra tudtok valami megoldást hogy a telefon wallet appjában is megjelenjenek a watchon tortent vasarlasok? Kicsit zavaro hogy kulon bele kell menni a watch appba emiatt.

  500. Avatar for Czo Czo says:

    Nincs ra megoldas.

  501. Avatar for gunar gunar says:

    Az órával olyan problémáim voltak és vannak amik mindenkinél megvannak, csak nem használják arra amire én és ezért náluk ez nem jelentős. Amugy azok hiányosságok és nem is hasonlóak a fentihez, nekem azok 1xűen hiányoznak a watch kelléktárából és nem értem miért tudják másikak szintén iphone-nal. Annyira vélt a dolog, hogy hívd bármely voip appon keresztül a számodat és az órád csak a hívás sikertelenségét fogja a tudtodra adni. Persze akad erre kivétel aminek az árán a következő 10 évben simán megvehetném az új iphone-okat és az új órákat , na meg pár MAC-et is, stb, azzal a rendszerrel működne, de nem vágyom rá annyira. :grinning:

  502. Amúgy USA-ra állítva a régiót az OTP-s kártya hozzá adása után használni tudtam az Apple Cash-t is.

  503. Avatar for Czo Czo says:

    A regisztracios folyamat kozben keri az SSNt, ezen nem tudsz atlendulni.

  504. Egyelore ennyit valaszolt a FB-on:
    “Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Már tervezzük, vizsgáljuk ennek a gyors és egyszerű fizetési módnak a jövőbeli bevezetését is. Üdvözlettel, UniCredit Bank”
    ha meg csak most tervezik, vizsgaljak, az nem tul biztato :slightly_frowning_face:

  505. Egyedi képes OTP MC kártyánál a Walletba is egyedi képet tölt le?

  506. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez jó kérdés, ha az OTP rendszere adja át a kártya képét, és nem csak az alapértelmezett kártyák képe van a rendszerben, akkor igen. de ha hozzáadod, kiderül. :slight_smile:

  507. UPDATE: nálam lehet a hiba, korai kijelentés volt.

    Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem csalódás. Tesco, Starbucks, Costa, kisebb boltok sima ügy, de Aldi, Spar, DM üzletekben a terminál nem fogadta el (BP XIX többnyire)… Mindig legyen készenlétben a tárca különben néznek rád a hosszú sorban hogy te mit szórakozol…

    Kétlem hogy a nagyobb üzletláncokba cserélnék a terminálokat az Apple Pay miatt mostanában.

  508. Avatar for mark.t mark.t says:

    Több mint 1 éve használom az Apple Pay-t, és max az elején volt vele 1x 1x gond. A terminálokat nem kell cserélni mivel ha a PayPasst támogatja, akkor az Apple Pay-t is.
    Nagyonmax egy szoftverfrissítést merek elképzelni nekik…

  509. Avatar for Czo Czo says:

    Evek ota hasznalom, Spar/CBA/Piaci terminal/Pizzafutar terminalja/barmi helyen, sohasem volt vele semmilyen problemam. A terminal szamara teljesen egyforma az Apple Pay Mastercard/Maestro kartyaja a valodi, fizikai PayPass kepe Mastercard/Maestro kartyaval.

  510. Ez fura… Csak ezekben a boltokban dupla pittyenéssel elutasítja pedig többször be mertem próbálkozni. De akkor ez pozitív visszajelzés hogy másoknak flottul megy és nálam a hiba :thinking:

  511. Sajnos nálam sem megy. Watchcsal már sikerült fizetnem, de a Sparban és a DM-ben, ahol próbálkoztam a telefon nem működik (iPhone 8), nem reagál a terminál rá. Már minden létező dolgot végigpróbáltam ami eszembe jutott, esetleg van valakinek valamilyen ötlete? (Lehet, hogy hardveres probléma?)

  512. Avatar for mark.t mark.t says:

    Lehet hogy idővel jó lesz majd, elvégre a legtöbb terminál OTPs.
    Lehet kimaradt arrafelé az update :slight_smile:

  513. Avatar for mark.t mark.t says:

    Fel sem dobja a walletet? ( anélkül hogy dupla homegomboznál)

  514. Sajnos nem.

  515. Avatar for Czo Czo says:

    Biztos, hogy mukodik az NFC a telefonban? Nekem meggyult a bajom azokkal a repuloteri leolvasokkal, amiben NFC is van, mert ha beledugom a telefont (hiaba nem terminal), akkor is atvaltott az ApplePayre, igy nem tudtam beolvastatni a beszallokartyat/egyeb kartyat. Tehat ha a telefonod nem reagal egy olvasora ugy, hogy elougorjon a fizetes, akkor elkepzelheto, hogy nem mukodik az NFC benne.

  516. Szerinted én ezt ki tudom valahogy magam deríteni, vagy esetleg egy mezei telefonszervízben meg tudják mondani, hogy működik -e az NFC?

  517. Avatar for Afulop Afulop says:

    Ha esetleg tokban hordod a telót akkor elképzelhető, hogy a tok maga gátolja az nfc-s kommunikációt (leárnyékolja)…
    Amúgy én pl. úgy vettem észre, hogy i7 esetén a teló felső részét kell oda tartani ahová amúgy a kártyát tartanád a POS terminálnál.
    Nekünk eddig működött mindehol ahol fizettünk vele és utóbbi két napban mindenhol így fizettünk.

  518. Amit még édemes megemlítenem, az Apple Pay legyártotta az “eszköz fiókszámát”, azaz digitalizálta a kártyát, látszik a token-es kártya utolsó négy számjegye. Továbbá az Erste ügyfélszogálatosa az ő oldalánt azt látta mintha az Erste mobilaplikációba regisztráltam volna be a kártyát (soha nem használtam), és nem az Apple Paybe.

  519. De nem tudott segíteni az aktivációban, mert csak “néhány héten bellül” fog indulni az Apple Pay az Ersténél.

  520. Avatar for dokk dokk says:

    Nem rakja be. Nekem is egyedi kártya van és az alap kártya képét mutatja.

  521. Avatar for dokk dokk says:

    Én vissza is váltok sima, nem egyedi képes kartyára, mivel elő sem veszem már, így a tököm se fizet dupla annyi éves díjat érte.

  522. Avatar for ibron ibron says:

    Sziasztok Cib Bank év közepétől fogja bevezetni …és nem lesz különbség állítólag Visa és Mastercard közt mind2 mehet majd.

  523. de legalabb oszintek es megirjak, nem kodositenek.

  524. Avatar for skimen skimen says:

    Kedves Péter! „A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését. Szolgáltatásait ezen változások figyelembe vételével fejleszti, és célja, hogy ügyfeleinek mindig innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálást biztosítson. A K&H 2017 novembere óta, az elsők közt biztosítja ügyfelei számára az okostelefonos fizetést Android operációs rendszerű mobilkészülékeken. Azóta a K&H mobiltárcának 20 ezer felhasználója több mint 1 millió tranzakciót hajtott végre, és közel 3,9 milliárd forint értékben fizettek ily módon. A mobiltárcások többsége a harmincas éveiben jár, az országos bontás szerint pedig a Pest megyében élők a legaktívabbak.
    Az innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny kiszolgálás szellemében a K&H az elsők között kívánja elérhetővé tenni ügyfelei számára az Apple pay általi fizetési megoldást is, a pénzintézet Apple okostelefonnal rendelkező ügyfelei előreláthatóan 2019 negyedik negyedévétől tudják majd fizetésre használni bankkártyájuk helyett mobilkészülékeiket. A KBC Csoporton belül az Apple Pay Írországban már elérhető, így a K&H az ő tapasztalataikra is támaszkodhat ezen innovatív fizetési megoldás bevezetése során.” Üdvözlettel: K&H Csoport

  525. Avatar for skimen skimen says:

    addig irány az OTP… legalábbis hitelkártya szinten

  526. Kapják be! Az még legalább 5 hónap. Ennyivel később kezdték el a tárgyalást, mint az OTP?
    Van itthon működő megoldást addig is? Ami tényleg működik!

  527. Avatar for gunar gunar says:

    A telefonodról sehol nem műxik? Ha nem akkor ott csináld az órával, ergo azonnal kiderül hogy hibás-e a telód.

  528. Arról van valami hír, hogy a Revolut mikor lesz ApplePay kompatibilis?

  529. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudhatjuk az otp-nek mit ért az meg, hogy kizárólagosak legyenek egy ideig.

  530. Kiemelték a sajtótájékozatón, hogy nem azok.

  531. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kiemelték utólag, hogy de, mégis azok. :wink:

  532. Megjöttek az első könyvelt tranzakciók a SmartBankban és minden Apple Pay-es tételnél a fizetési hely neve után ott van, hogy -APPLE.

  533. Pont most akartam írni, hogy nem látom a tételek között. Ami még ezen kívül egy kicsit kényelmetlen, hogy a Watch vásárlásokat csak a watch wallet alkalmazásában látom (az iPhone-on csak az iPhone-osokat), a feleségem vásárlásait (apple pay, de társkártyával regisztrálva) pedig egyiken sem. Valahogy jó lenne összefésülni, de ez legyen a legnagyobb problémánk :blush:

  534. Ez esetleg valahol olvasható? :wink:

  535. Na most igen vagy nem?

    A HWSW kérdésére Csányi továbbá elárulta, hogy az OTP és az Apple között nincs exkluzív szerződés, vagyis csak a konkurens bankok tempóján múlik, meddig őrizheti meg az OTP kizárólagos státuszát.

  536. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    külön felhívott minket a PR ügynökség a sajtótájékoztató után, hogy javítsuk ki a cikkben, hogy hiába ez hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy nincs exkluzivitás, mégis van.

  537. Avatar for emzoli emzoli says:

    Igen, csodálkoztam is, hogy nem maszatoltak!

  538. Én tegnap ezt a választ kaptam a CIB Ügyfélszolgálattól:

    Tisztelt… !

    Köszönjük, hogy megkeresett minket az Apple Pay szolgáltatással kapcsolatban.

    Tájékoztatni szeretnénk, hogy Bankunk mindent elkövet azért, hogy ügyfeleink mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal az Apple Pay szolgáltatásra.
    Ez legkorábban az idei év második felében várható.

    Üdvözlettel,

    CIB24 Ügyfélszolgálat / CIB24 Customer Service

  539. Avatar for denike denike says:

    Kedden voltam bent az OTP-ben, kérni mastercard kártyát. Ma jött az SMS hogy postára adták a kártyám. A mai naptól már a SmartBankban is látszik a kártyám, így úgy regisztrálhattam a SmartBankon keresztül az Apple Pay-be, hogy még nincs is nálam. (Y)

  540. Avatar for asrob asrob says:

    Dettó ugyanez volt nálam is, annyi különbséggel, hogy tegnap este ránéztem a smartbank alkalmazásra látszik-e már a kártyám és már akkor is ott volt. Viszont én is ma reggel regisztráltam csak be a Walletbe, minden probléma nélkül.

  541. Szintén.

  542. Avatar for gbor33 gbor33 says:

    K&H ügyfelek irány bankot váltani ha szeretnétek használni az Apple Pay-t! Írtam nekik válaszoltak is. Egy szokásos marketing dumával hogy figyelik a piacot stb. , és hogy kb. 2019 negyedik negyedévében lehetséges hogy elindítják a szolgáltatást. Az egész válaszlevél tartalmából 35-40% esélyt látok arra hogy ebből a negyedik negyedévből lesz is valami.

  543. Avatar for gunar gunar says:

    Vagy csak nem adhatnak róla infót és ezért ködösítenek. Sosem lehet tudni az apple-vel kapcsolatban, hogy mit hoz a jövő. nézzük csak mikor az EKG-ről voltak mindenféle híre és 1xcsak aktiválták sok helyen mégis.

  544. Avatar for forgoj forgoj says:

    Valaki már próbálta itthon az Apple Payt?
    Mert nekem nem működik, Otp-és kártyát regisztráltam, megjött a visszaigazolás is de nem működik. Beszéltem az OTP-vel az ő részükröl minden rendbe van, de igy sem működik.
    Esetleg valakinek van már tapasztalata.

  545. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan mi nem működik? hol próbáltál fizetni, és mivel?

  546. Eddig fizettem vegyesen telefonnal vagy órával:

    • Auchan / Tesco
    • Revolut in-app
    • Kávéautomata
    • iStyle
    • Dohánybolt

    Mindenhol pöccre ment.

  547. Aldi

    Príma Pék

    GRoby

    Posta

    Rudas Fürdő (Belépő , és a bárban is) órával és telóval is simán ment mindenhol.

  548. Avatar for Pityer Pityer says:

    Nem lehet, hogy a telefonod NFC-rendszere mondta fel a szolgálatot? Próbáld meg hozzáadni a kártyád egy családtag-ismerős iPhonejához, és próbálj meg úgy fizetni. Ha működik, akkor biztosan a telefonoddal van a gond.

    (Amúgy eddig én két dohányboltban és egy vegyesboltban próbáltam, ment mint a karikacsapás.)

  549. Van arra bármilyen mód, hogy paypal fiókot
    apple pay-el használni lehessen?

  550. Avatar for lansz lansz says:

    Sziasztok! Nekem a webkártyámat (virtuális otp-s mastercard) nem sikerült hozzáadni sem a wallet-ben sem az otp alkalmazáson keresztül. Kizárólag a normál számlámat lehetett volna, amit nem kívánok hozzáadni. Nem is hiszem, hogy bármikor ez megoldott lesz.

  551. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet a webkártya virtuális kártyáját hozzáadni jelenleg.

  552. Én akkor lennék elégedett , ha a Szép Kártyát lehetne hozzáadni, de erre semmi esély …

  553. Avatar for Czo Czo says:

    Technikailag nem lenne lehetetlen. Van ra pelda, hogy egyes orszagokban egyeb belfoldi forgalmu kartyak is bekerulnek az Apple Pay tamogatasba. Ilyen peldaul az EFTPOS rendszer Ausztraliaban. Ott egyes EFTPOS kartyak sott egyes hybrid kartyak is digitalizalhatoak. Tehat, meg lehetne oldani, de soha nem lesz megoldva.

  554. Avatar for forgoj forgoj says:

    Pont igy tettem és kiderült, hogy az én telóm NFC rendszere a rossz

  555. Én is így jártam. Esetleg tudsz valami biztatót, hogy javítható -e a készülék?

  556. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha rossz, általában az egész készüléket kicserélik, nem javítgatják.

  557. Sajnos a jótállás már lejárt, és van az előlapon egy minimális repedés illetve a hátlapon az üveg cserélve lett (szó se róla, én ejtettem el). Ilyen körülmények mellett tartok tőle, hogy nem igazán lenne készség az Apple részéről a szavatossági cserére.

  558. Avatar for Czo Czo says:

    Elkepzelheto, hogy aki az uveget cserelte, az rontott el valamit. A QI toltes megy?

  559. Nézzétek már meg, hogy nektek a Walletben az egyes tranzakcióknál az állapotnál mit ír: Függőben vagy Jóváhagyva. Mert nekem többségében függőben van (9-ből 6 esetén), még az első napi 21-i tranzakciónál is van ilyen és van 24-i, ami meg Jóváhagyva. Még zavaróbb, ha összevetem a SmartBank nyilvántartásával, mert van olyan, ami a Valletben Függőben állapotú, de a SamartBankban már levonásra került.
    Ti mit tapasztaltok?

  560. Avatar for green1 green1 says:

    Nekem is függőben vannak az első napi vásárlások is még.

  561. Avatar for Czo Czo says:

    Az elmult 2 evben sohasem lattam ott meg mast a “pending”-en kivul. Voltak idoszakok, amikor minden koltseg 999999 gbp volt, amit a wallet irt. Jelenleg legalabb a szamok nagyresze megfelelo.

  562. Biztató :sunglasses:
    Még jó, hogy csak pénzről van szó…

  563. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    mivel az otp 3-5 nap alatt dolgozza fel a tranzakciokat, ez nem is annyira meglepo.

  564. Lehet, hogy türelmetlen vagyok :thinking:
    Bennem is megfordult, hogy van egy átfutási idő, de miért a legrégibb van még függőben és miért a legújabb van jóváhagyva?
    Talán a saját OTP által kihelyezett POS terminálok magyarázhatják ezt.
    Pár napot még várhatunk…

  565. Nekem is vegyesen össze-vissza van, de nem igazán foglalkozom vele. A kártyánál is vannak ilyen tételek. :slight_smile:

  566. Ez addig így van amíg az a szolgáltató akinél használtad a kártyát, nem nyujtja be az igényét arra a bizonyos vásárlási tételre amire ha jól emlékszem 30 napja van. És ha kicsúszik akkor bukja a lovét neked meg jóváírják.

  567. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ahogy mondod, settlement függő.
    A bolt részéről ez lehet automata vagy manuális. Habár sajnos real-timeban is mutathatná szegény otp hogy mi pending… :slight_smile: de merjük hinni hogy ez javulni fog.

  568. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    szerintem eleg gyasz, hogy igy 2019-ben sehol nem latom a fuggoben levo kartyas tranzakciokat az otp-nel.

  569. Megnéztem és ezeket az összegeket zárolja a folyószámlán és a SmartBank számla részletes adatainál egy un. előjegyzett kártyaforgalmak soron ÖSSZESÍTVE hozzza is. Tételenként valóban nem találtam. Igazad van, hogy az lenne jó, ha látszana. Talán az új SmartBank verzió amit már beharangoztak tudni fogja…

  570. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    igen, ott elvileg igy lesz es valos idoben lesz noti is.
    (vegre revolut app szintet hozna vmennyire :smiley: )

  571. Aggódom értük, hogy miből fognak megélni, ha nem lesz SMS díj :stuck_out_tongue_winking_eye:
    Lehet, hogy jön majd a fizetős noti…
    Igen van egy pár nemzetközi minta amit lehet követni. De nem bántom őket, végülis Ők nagy bank létükre legalább tolják a digitalizációt. Az Apple pay maga a kényelem és pl a Revolut még mindig nem tudja.

  572. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    en ezt azert nem latom igy.
    ugy gondolom, hogy minimum feltetelnek kellene lenni, hogy a tranzakcioimat latom.
    ha nincs sms ertesito, marpedig nekem nincs, honnan tudom, hogy ha vki hasznalta a kartyamat, ha pl. elveszett? sehonnan.
    nem ertem, hogy a tranzakcios listaban miert nem lehet ott minden valos idoben, max egy fuggoben statusz jelzi, hogy meg nem konyveltek. nem hiszem, hogy ez olyan ordogi nagy fejlesztes lenne. kivancsi lennek ennek a magyarazatara.

  573. Avatar for mark.t mark.t says:


    Mindenki boldogan ApplePayezhet, működik a Revolut ApplePay! :slight_smile:

    @SzifonAdmin

    Edit: sajnos csak bizonyos BINes kártyákkal, a MasterCardom nem megy még, viszont haveromé igen.

    Visa BIN(6/8) amivel megy jelenleg : 459654
    MasterCard BIN(6/8): 539123
    MasterCard Virtual: 527346

    Persze még akadhat 1-2 fajta, de eddig ez a fix.
    Az ok rá hogy csak a UK kártyákra szerették volna első körben engedélyezni, és ezt a BIN által szabályozták le.

  574. Avatar for dokk dokk says:

    Angol régióra állítva működik!

  575. Avatar for mark.t mark.t says:

    Minden kártya? Mert nekem magyar régión működött a Visa. :slight_smile:

  576. Avatar for dokk dokk says:

    Nekem magyar régión nem ment, angolra állítva okés.

  577. Én is magyar régióban vettem fel a VISA és az MC kártyám is… Szerintem ugyanaz az oka lehet (akinek régiót kellett váltania) mint az itthoni OTP rajtnál, hogy nem frissült be azonnal.

  578. Szlovákiában is működik angol régióra váltva. Királyság, pislogtak is a boltban :slightly_smiling_face:.

  579. Avatar for mark.t mark.t says:

    De gondolom egyezik a kártyád első 6 száma a fent említettekkel? :slight_smile:

  580. Avatar for Neo78 Neo78 says:

    OFF: közben a Revolut Apple pay támogatást kapott :smiley:

  581. Avatar for alali alali says:

    Most próbáltam, magyar régió, magyar cím, magyar telefonszám, 2 éves 5391 23 kezdetű mastercard. Telón simán ment, a watchra már nem sikerült… :blush:

  582. Komment egy Facebook csoportból:

    Nah… sikerült a Virtual kártyámat hozzáadni… Annyi volt a trükk, hogy a fiókban át kellett állítanom a címemet egy angol címre és utána létrehozni a virtual card-ot… és a végén automatikusan feldobta hogy apple pay… így az már megy az órán és a telefonon is egyaránt…
    Nem érzem hogy ezek után annyira nagy gond lenne, ha nem tudnám hozzáadni a fizikai kártyámat… elvégre ez ugyan az

  583. Avatar for mark.t mark.t says:

    Párom MasterCardja is pöccre ment váltogatás nélkül magyar címmel. Érdekes :slight_smile:

  584. Avatar for alali alali says:

    Az órán watch s2 sajnos nem adja hozzá. Nembaj, telón műxik. :blush:

  585. Hülye kérdés. A Walletben a kártya mauális bevitelénél a kártya részleteinél a nevéhez mit kell írni, mert a Revolut esetében nincs a kártyán feltüntetve a nevem (ellentétben más kártyákkal)?

    Nyilván próbáltam a saját nevemmel keresztnév családnév sorrendben, de nem engedte. Persze tudok róla, hogy van még itt pár dolog ami miatt nem engedi esetleg (eddig magyar és francia régióval próbáltam, cím átírás nélkül és a helymeghatározás engedélyezése mellett).

    Ha tudnám, hogy a névnél jól csinálom az sokat segítene :wink:

  586. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    angolul kell a nev es ekezetek nelkul (NAGYBETUKKEL).

  587. Nekem ment kisbetűkkel is.

  588. Avatar for mark.t mark.t says:

    Írd be pontosan úgy ahogy a beallitasokban van a personal detailsnel :slight_smile: nekem legalabbis a fizikai kartyan egy az egyben ugyan az van.

  589. Sziasztok, Nekem sima OTP MasterCard van, be is állítottam a Walletben, de “Tartsa közel az olvasóhoz” üzeneten nem jutok túl, ilyennel találkoztatok már? Tesco önkiszolgálóban próbálkozok hogy ne a sima kasszákat tartsam fel, de akárhova teszem, nem észleli a POS terminált. Próbáltam tok nélkül, nem segített, illetve újra is indítottam már a telefont, így sem megy. Egyéb ötlet esetleg?

  590. Avatar for Czo Czo says:

    Lehet, hogy hibas az NFC a telefonban (illetve, ha az orat probaltad, akkor az oraban). Milyen eszkoz egyebkent?

  591. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mi tortenik ha duplagomb kattintas nelkul teszed a telefont a POS terminalhoz? Feljon a Wallet?
    Volt már javítva a telefonod sufnituning szervízben? :slight_smile:

  592. Ezt még nem próbáltam. Simán lezárva mindenféle tapicskolás nélkül tartsam oda? Nem volt még javítva egyáltalán szerencsére. iPhone 7 egyébként a telefon.

  593. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, csak úgy tartsd oda.

  594. Még annyi, hogy azt jól tudom, hogy a telefon tetején van kb. az NFC chip, szóval azt tartsam közel a terminálhoz, ugye?

  595. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen, a tetejét kell odatartani.

  596. Avatar for zzsola zzsola says:

    Az Erste Bank szombaton rendszerfrissítést végez. Júniustól ígérte Visa-val az NFC fizetést Androidra, illetve az a “pár hét” is lassan meg lesz :slight_smile:

  597. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Twitteren futottunk bele ebbe, ha valaki a Revoluttal próbálkozna OTP-s kártya hiányában:

    Revolut kártya Apple Pay-hez való hozzáadása

    Az Apple Pay Revolut-tal elvileg csak Egyesült Királyságból és Franciaországból érhető el. Éppen ezért szükség van arra, hogy minden beállításunk azt tükrözze, mi is ott vagyunk.

    1. Töltsd le a TunnelBear VPN alkalmazást (én ezt ajánlom, de bármely más megfelelő) ‎TunnelBear: Secure VPN & Wifi on the App Store és állítsd be a VPN-t UK-re.
    2. Nyisd meg a Revolut-ot, menj a beállítások alatt a Profile → Personal menüpontra és írd át a címedet egy angliai címre. Ez elengedhetettlen lépés, később vissza fogjuk írni, egyelőre semmi hátránnyal nem jár. Példa egy címre: WC1H 9SE, London, 37 Tavistock Pl (bármely más cím megfelelő, a lényeg hogy angliai legyen). Ezután mentsd el és minden felugró ablakot (T&C változtatások) fogadj el. Ezután lődd ki az alkalmazást a háttérből.
    3. Menj a telefon beállításaiba és ott az Általános → Nyelv és Régió menüben válaszd ki az angol nyelvet és régiónak állítsd át az Egyesült Királyságra.
    4. Miután újratöltött a telefon, nyisd meg a Revolut-ot és menj a kártyák menüpont alá. Elképzelhető, hogy már megjelenik a gomb amivel hozzá tudod adni a Wallet-hez. Ha nem, csak folytasd a lépéseket.
    5. Nyisd meg a Wallet alkalmazást és add hozzá a meglévő Revolut kártyádat. Így elvileg már működnie kell, de az is lehet, hogy még most sem lesz jó.
    6. Ha eddig egyik lépés sem ment, akkor nyisd meg újra a Revolut-ot és a kártyák alatt adj hozzá egy új virtuális kártyát. Ha már volt virtuális kártyád (amit nem tudtál hozzáadni) akkor azt töröld és igényelj egy újat. Ez semmi költséggel nem jár, és ingyenes felhasználók is tudnak kérni. Most ezt az új kártyádat próbáld meg hozzáadni a Wallet-en keresztül.
    7. Ha minden jól sikerült és a kártyádat sikerült felvenned, állíts vissza minden beállítást a korábbiakra a telefonodon, köztük a Revolut-on is írd vissza a címedet az igazira. Ettől még ugyanúgy fog működni!
  598. Avatar for mark.t mark.t says:

    VPN sem kell :slight_smile: csak régióváltás meg új cím.

  599. Avatar for zoli91 zoli91 says:

    A virtuálisat sikerült, de a simát sehogy :frowning:

  600. Avatar for mark.t mark.t says:

    Valószínű hogy akkor a BIN már a lokáció alapú neked. Tehát ameddig hozzánk nem hozza a Revolut addig nem lesz aktivalhato az a kartya :slight_smile: nekem is ilyen az egyik MC-m, hiaba mar regota megvan. Visaval nem volt gond.

  601. Ugyanez itt is, kilőttek

  602. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont ebben a percben ugyanez…

  603. Avatar for alali alali says:

    Pont most ugyanez :disappointed:

  604. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    masik forumon irta vki, hogy angol cimmel meg nem toroltek a kartyajat. :smiley:

  605. Avatar for mark.t mark.t says:

    Csak az meg breacheli a T&Ct ha nem is ott lakik… :confused:

  606. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    @Jadeye nekem nem engedi ujra hozzaadni.

  607. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanazokat a feltételeket megteremtetted, mint az előző hozzáadáskor? tehát angol cím van a profilodon? angol regionális beállítások vannak a készülékeden?

  608. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nem, mert en indulas utan eleg hamar megcsinaltam trukkozes nelkul.
    most sem fogok, ugyhogy marad igy.
    meg ugye ott az otp is, szoval ennyi baj legyen. :smiley:

  609. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ugyanez :smiley: bár a trükközött Virtual Francia kártyám az még bent van. Igaz azt igazolni is tudnám N26 francia bank statementtel de ha menni kell menni kell.

  610. Az előbb beszéltem velük. Azt mondták, még csak tesztelik ezt a funkciót (HU Apple Pay Revolut alapon) és majd szólnak. Szerintem az OTP kizárólagosságának a megkerülése lehet a dolog mögött, nem régió, nem IP, nem BIN azonosító stb. kérdése ez.

  611. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    na es a teszt sikerult? :joy:

  612. Avatar for mark.t mark.t says:

    Nekem annyit mondtak nem voltunk benne a soft launchba, de majd coming SOON.
    Há’ kösz :slight_smile: HUF top-upra is vártunk 2 évet.

  613. nekem a walletben benne maradt. ettol fuggetlenul nem mukodik?

  614. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    valószínűleg ki fogja írni majd alatta, hogy nem használható, és ki kell törölnöd.

  615. egyelore meg nem. de a kolleganal mar igen. :frowning:
    2 napos tesztidoszak lejart…

  616. Avatar for mega mega says:

    És az miért nem jó ha újra megpróbálom felvenni egy új virtuális kártyával + fake angol címmel, csak a profilomban a címet nem írom vissza magyarra? Tehát hagyom az angol címet? Mert gondolom most azért törölték ki mert a címem magyar volt. Nem?! köszi !

  617. megjelent hogy a tokent toroltek tavolitsam el a kartyat. ez meg is tortent. ahogy visszairtam angolra a lakcimet megint megjelent az add to wallet gomb es minden megint mukodik!!!

  618. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mega, @nkoszta: a felhasználási feltételek tiltják a címmel való trükközést, bukhatod vele a fiókodat.

  619. jol olvastam, h juniusban megkapja a tobbi orszag is ezt hivatalosan? Mo. is benne van a tamogatott orszagok listajaban?

  620. pont ez a baj mert abban a listaban nincs benne

  621. Avatar for mark.t mark.t says:

    Elviekben az a lista azert eleg korlatozott volt :slight_smile: tobb orszag is benne van, probalok erdeklodni Twitteren errol…

  622. mondjuk akkor meg nem volt a hungary hivatalosan elerheto es fix datum sem volt. bar monese sem tamogatja Hungary mint apple pay szolgaltatas

  623. Avatar for Ffx Ffx says:

    Ezzel a szemétkedéssel az OTP elérte, hogy akkor se nyissak náluk számlát, ha ők lesznek az egyedüli bank itthon.

  624. Avatar for mark.t mark.t says:

    Sajnos nem hiszem hogy rajtuk múlik, őszintén, elvégre csak egy maroknyi országban lehet használni a Revolut ApplePay-t :slight_smile:

  625. Sajna így is semmi, tök süket marad a telefon

  626. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint milyen szemétkedésre gondolsz most?

  627. Avatar for mark.t mark.t says:

    Arra gondol hogy az OTP exkluzivitása miatt kellett minket kizárni :slight_smile: de mi alapból benne se kellett volna legyünk az első 2 waveben :slight_smile:

  628. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem értem, az OTP hogy jön most ehhez. szerintem nem csak a magyar címmel rendelkező Revolut felhasználók esetén vette el az Apple Pay-t most a Revolut, hanem kb bármelyik másik országnál is, ami nem Anglia vagy Franciaország.

  629. Avatar for itx777 itx777 says:

    Sajna az én token-em is kiherélték. Szerintem még idén lesz itthon is (AP Revolut-ra) vagy megvárom, amíg a honos bank (K&H) bevezeti. Előbb-utóbb valaki lépni fog.

  630. erste es cib hamarosan

  631. Avatar for Ffx Ffx says:

    Mondjuk mert az OTP fizetett az exkluzivitásért, ezért is jön később az Este is… Meg herélték ki a Revolutot. A Sony-t is bojkottálom a SF és a Destiny tartalmak miatt. Szerintem ez egy szemét húzás.

  632. A Revolut első hullámos terveiben eleve nem volt Magyarország.

  633. Avatar for Ffx Ffx says:

    Egyrészt hol mondtál ellent annak, amit leírtam, hogy az OTP azért fizet, hogy a magyar piacon egyedül legyen egy darabig?
    Másrészt javíts ki, ha tévedek, de a Revolut egy GB székhelyű cég, ott bejegyzett szolgáltatással. Az EU legfrissebb szabályzata szerint egy EU szolgáltató az EU polgároknak ugyanazt a szolgáltatást köteles adni az EU összes pontján. (Igen, egyelőre még nem volt Brexit). Tehát nem is igen kellene arról szólnia semminek, hogy a magyaroknál vagy más EU tagállamban a Revoluton belül külön launch van, mert egy céggel kötsz szerződést, ami GB-ben van, nem itthon, így ő ott szolgáltat, nem itt.
    Az Apple buzerájának nyilván nem akarnak szembe menni, ezért itthon megszüntetik (én még akkor kötöttem, mikor nem is voltak itt semmilyen jelenléttel MO-n, érdekesmód nekem nem is szűnt meg), viszont a világ leggennyesebb dolga, mikor valaki nem azért fizet, hogy ő hozzájusson valamihez, hanem azért, hogy valaki más viszont ne jusson hozzá. Lehet ezt magyarázgatni, meg csavargatni, de a tények makacs dolgok.

  634. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a pénzügyi szolgáltatásokra az EU ezen direktívája nem vonatkozik, azok kivételnek számítanak.

    Unfortunately financial services are exempt from the geoblocking regulation. Article 1(3) of Regulation (EU) 2018/302 states that “ This Regulation does not apply to the activities referred to in Article 2(2) of Directive 2006/123/EC ”, which in turn states:

    This Directive shall not apply to the following activities:
    (a) non-economic services of general interest;
    (b) financial services, such as banking, credit, insurance and re-insurance, occupational or personal pensions, securities, investment funds, payment and investment advice, including the services listed in Annex I to Directive 2006/48/EC;

    The issue here is that Apple refuses to supply Apple Pay to card issuers in some EEA countries but not others. It’s business-to-business geoblocking or discrimination, so consumer legislation doesn’t apply, even if financial services were not exempt.

  635. Ahogy @Jadeye is említette, erre sajnos nem vonatkozik az egyszéges szolgáltatásbiztosítás. Ebből következik pedig a következő, hogy innentől kezdve a Revolut saját dolga, hogy melyik országban mikor indítja el a szolgáltatást (vagy a szolgáltatás egy kiegészítő funkcióját). Én pedig erre reflektáltam az előző bejegyzésemmel, hogy a Revolut “eredeti” ütemtervében sem volt Magyarország megemlítve.

  636. Avatar for Ffx Ffx says:

    Szerintem ez pont nem azt jelenti, hogy a Revolut döntötte volna ezt el így. Feltehetően az ütemtervét az Apple lerántós tervei alapján készítette el, és “teljesen véletlenül” elindították az összes kártyán, majd természetesen nem az OTP reklamációjára vonták azt vissza. Bizonyítékom ugyan nincs, de minden jel erre utal, aki meg ilyenre bizonyítékot tudna szerezni, az alapvetően kém, és nem lőné el ilyen bagatell dologra.

  637. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én nem állítottam olyasmit, hogy a Revolut ezt a saját döntése alapján tette volna. de simán elképzelhető, hogy egyszerűen félrenyúltak, az összes, megadott BIN-es kártyára belőtték, aztán mikor erre rájöttek, kilőtték.

    ettől függetlenül az EU direktívája nem vonatkozik a pénzügyi szolgáltatásokra, tehát ott igen is meg lehet különböztetni az ügyfeleket, illetve meg lehet szabni, hogy mi, hol, és ki számára érhető el, így az Apple is megszabhatja, hogy hol és kinek és milyen feltételekkel ad Apple Pay támogatásra lehetőséget.

    ezen felül, ahogyan azt például @Burgatshow is írta fentebb, a Revolut ütemtervében eleve nem szerepelt Magyarország.

  638. Avatar for N0R N0R says:

    Revolut Apple Pay hivatalosan 15 országban elindult. Magyarországon még mindig csak az OTP.

  639. Megnéztem az imént, amit linkeltél és még az Egyesült Királyságnál sincs felsorolva a Revolut…

  640. Sehol nem érkeztek 2.-nak.
    Talán Izlandon jöttek 4.-nek, a többi helyen mindenhol csak sokadiknak.
    Most már 15 országból választhatsz lakcímet legalább :rofl:

  641. “We’ll be expanding to other countries soon”
    Hm… a Revolut elég rugalmasan kezeli a saját ígéreteit, de mondjuk röhögnék, ha Ők hamarabb jönnének elő vele itthon mint a többi hazai bank.

  642. Ma fizettem az Apple Watchal, elvileg nem fogadta el a terminál , azt mondtak ez többször előfordult ma és használjam a kártyát . Elővettem a kártyát kifizettem, de most látom, hogy az Apple watch előzményeiben is ott van a vásárlás függőben … mi ilyenkor a teeendő, nem szeretném 2x kifizetni az egyszer megvásárolt termékeket .

  643. Én ma a Curve alá berakott Revolut kártyával fizettem volna. Kétszer elutasította. Elővettem a telefont és fizettem Apple Payjel. Az oké volt rögtön. Később nézem a Revolut egyenleget és levonta az is. A napokban nagyon sokan szívnak ezzel.

  644. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hívd fel a bankot.

  645. Végül vissza térítették a pénz : “állapot visszetérítve” fel sem kellett hívnom őket ! Jól működik , elégedett vagyok !

  646. Végig néztem a korábban már linkelt hivatalos angol nyelvű Apple Pay európai listát és az látszik, hogy csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt. Ti mit gondoltok?

  647. Én is visszakaptam szó nélkül a pénzt.

  648. Avatar for mark.t mark.t says:

    Mindig mindenki visszakapja :slight_smile: a bankoknál 7 napig tart általában a settlement, és nagyon ritka hogy nem kerül automatikusan vissza a duplázott összeg. :slight_smile:

  649. Avatar for kukac7 kukac7 says:
  650. Ez jó. Most már a Revolut is azt mondja az Apple Pay-ről mint az Apple Pay a Revolutról :slight_smile:

    Ha megnézed csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt.

    Szerinted?

  651. Avatar for mark.t mark.t says:

    Szerintem nem, több ország sincs benne, pl Hollandia :slight_smile:
    Sajnos ameddig exkluzivitása van az OTPnek addig nálunk nem lesz.

  652. Hollandiában ma indult, a lista pedig 6-án frissült utoljára.

  653. Ez jó hír, mert jó esély van arra, hogy ez az exluzivitás dolog tesztelésre kerüljön.

    Az imént olvastam, hogy Hollandiában most még csak az ING van egyedül (úgy mint nálunk az OTP).
    A Revolutból kimaradt 3 európai ország (Magyarország, Luxemburg, Hollandia) talán együtt már van akkora falat, hogy külön Revoltos bővítési kört kapjon (szerintem ez még kevés a Revolut szempontjából).

    • Ha ez a Revolutos bővítés rövid időn belül mind a 3 országban egyszerre történik, akkor az szerintem cáfolhatja a kért és kapott exluzivitást.

    • Ha pedig ezután mondjuk egy Revolutos bővítésből csak mi maradnánk ki, akkor az pedig erősítheti a kért és kapott exkluzivitást.

    Meglátjuk :slight_smile:

  654. Én személy szerint nem hiszek ebben az “exkluzivitásban”. Most komolyan, pont egy OTP táncoltatja az Applet? Szerintem ez csak épp így jött ki, a többiek még nem állnak készen és ennyi.

  655. Én is osztom az álláspontodat, pont ezért írtam ennek a tesztelhetőségéről, hátha lesz olyan, aki ennek esetleges eredménye alapján módosítja korábbi (szerintem inkább érzelmi, mint tény alapú) elméletét.

    Persze lehet a teszt nem a mi véleményünket fogja erősíteni, de pont ezért lesz ez izgalmas :sunglasses:

  656. Avatar for mark.t mark.t says:

    Pont fordítva, az Apple az OTPt :smiley:

  657. meddig tart vajon az otp exkluzivitasa? 1 honap mar letelt. a tobbi bank lapit vagy jo esetben dolgozik rajta. revolut sem engedelyezte azota sem. meddig kell meg varni? jo lenne valami friss info

  658. Nagy a csend pedig az Erste is pár hetet igért ami letelt.

  659. Ezek után leszek igazán kiváncsi, hogy ennek fényében a Revolut következő bővítési körébe kis hazánk bele fog-e férni?

  660. Avatar for Czo Czo says:

    Hallgatas? A sajtotajekoztato szerint az OTP-nek exkluziv szerzodese van. Amig ez le nem jar, addig senki nem beszelhet semmirol. Igy en itt semmi kivetnivalot nem latok.

  661. Ez amúgy lehet akár 3 hónap is, szóval lehet csak később kapják meg a bankok. Mindenesetre erre nyilván nem látunk rá. Majd jön a többi is, ha valakinek nagyon kell, tud ott is nyitni számlát.

  662. mindenhol mashol meg lehetett tenni, hogy tobb banktol igenybe lehet venni a szolgaltatast, csak kishazankban nincs valasztas, csak bankvaltas.

  663. Avatar for Czo Czo says:

    Mashol lehet, hogy senki nem torte magat azert, hogy exkluzivitasa legyen?

  664. mashol meghagytak a valasztast az embereknek

  665. Avatar for Czo Czo says:

    Annak ehhez semmi koze. Ha en lennek az OTP, akkor az en uzleti erdekem is az lenne, hogy csakis nalam legyen elerheto bizonyos szolgaltatas.

  666. Csak ez az Applenek hol erte meg, hogy kb. a piac haromnegyedet kizartak? Mert ha 25% lenne a piac tobbi resze akkor oke hogy az Apple meg akarta volna szerezni mindenkepp oket, de igy?

  667. Annyi pénze van, hogy mind1.

  668. Magyaroszág az Apple számára bevétel tekintetében kb. statisztikai hiba.

  669. Másnál is előfordul, hogy nem jönnek meg fizetés után az értesítések? 20 perce fizettem sikeresen a telefonnal, értesítés sehol.

  670. Tehát miért érte meg nekik belemenni bármibe is?

  671. Amiért Szlovákiában, Bulgáriában, Szlovéniában, Romániában stb.

    Terjeszkedni kell (egyébként ideje volt már 5 év után). Gyanítom neki teljesen mindegy kivel akart szerződni, csak legyen valaki.

    Így meg simán rámondták az áment.

  672. Avatar for Czo Czo says:

    Piac 3/4??? Legutobbi emlekeim alapjan, az OTP tobb mint felet birtokolja a piacnak.

  673. amikor bo egy honapja megjelent vegre az apple pay orultem es gondoltam sorra jonnek majd a bankok, akik mind be akarjak vezetni, azota nagy csalodas az egesz, mert nem vagyok otp-s (nem is akarok) es ez az exkluzivitas is csak gatolja a folyamatokat, mert ha nem lenne legalabb a revolutnal lenne lehetosegem hasznalni

  674. Ezen országokban nincs exkluzivitása egy banknak sem.

  675. Persze hogy nincs. Nem is erről volt szó. :slight_smile:

    Amire rá akartam világítani az az, hogy az Applenek tök mindegy az exkluzivitás (megteheti), ha valaki olyan partnert talál, ami egyezik a terjeszkedési tervével.

  676. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ha revolut-tal lehetne, akkor mas bankkal is lehetne.
    kar ezen rugozni.

  677. az applenek nem az az erdeke, hogy minel szelesebb korben legyen elerheto?

  678. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha szerinted ez az érdekük, hogy minél szélesebb körben legyen elérhető, akkor szerinted miért nem tették azonnal elérhetővé világszerte, és aztán már csak a bankokra lenne bízva?

  679. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a paywall miatt meg számunkra sem a linkelt cikkből. :smiley:

  680. Avatar for Czo Czo says:

    Nyilvan ugye csaloka, mert Irorszag az EU-s elosztokozpont, viszont jol latszik, hogy a magyar piac rettentoen pici.

  681. Mondjuk nagyon csalóka, mert a szolgáltatók eladása Írországban jelentkezik, a saját boltjuk ott jelentkezik, a kis GSM-ek a Távol-Keleten általában, a nagyobb multik és nem multi online boltok más EU-s országban.

  682. Avatar for Czo Czo says:

    A sajat boltjuban tortent vasarlaskor kapott szamlan 27% AFA szerepel, forintban feltuntetve. Ez biztos, hogy a hazai koltsegvetest noveli.

  683. Avatar for gunar gunar says:

    Azért itt benne lehet az is hogy két ország kivételével és ezek a Porugálok akik kb annyian vannak mint mi és a Svédek, de ott tudjuk hogy lényegesn jobban élnek nálunk, szóval a többi országban sokszorosa a mi hazánk lélekszámának, nem csoda a sokkal nagyobb eladás. Viszont a nálunk hozott szám az biztosan nem a valós mert mint fentebb is írták ,nagyon sok a szürke import pl az enyém is úgy volt olcsóbb, hogy okosban lett megoldva .

  684. Avatar for Czo Czo says:

    Igen a “szurke”. Az a keszulek, ami nem hivatalos uton, a magyar Applen keresztul kerul az orszagba (legyen az hivatalos reseller, szolgaltato vagy maga az apple.hu), az Apple szamara nem szamit magyarnak, igy ha szamolgania kell, hogy mit hova erni meg elvinni, akkor ezek az eszkozok rontjak a magyar statisztikat.

    Sott az abra ertelmezesebe bele lehet vinni sok-sok mindent. Portugalia kb ugyonannyi lakos mint mi, a fizetett ado 15-16x viszont az afa csak 23%. De ott van Lengyelorszag, volt kommunista allam, mint mi, 4x annyian vannak ennek ellenere 20x a fizetett ado merteke mikozben az afa ott is csak 23%.

  685. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, a Lengyeleknek volt helyzeti előnyük velünk ellentétben, mert mi előbb “váltottunk” rendszert és ők mikor csinálták már kiküszöbölték a nálunk lekövetett hibákat, pl ők az egész addig volt politikai elitet elzavarták dolgozni, vagy csináljanak amit akarnak és újat hoztak létre (ezt egy volt lengyel miniszter mesélte egy interjúban, most ő a kizárólagos importőre az orosz gáznak hozzájuk és nem szegény)
    De ott látszik is a hatás, mert fejlődik az ország szépen, legalábbis amerre megfordultam az elmúlt 2 évben.

  686. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (A magyar nyelvben a melléknevek kis kezdőbetűsek, így a nemzetiségek nevei is, lásd: magyar, lengyel, portugál, svéd, stb.
    Ha az adott ország tulajdonnevét írod le, az nagy kezdőbetűs: Magyarország, Lengyelország, Portugália, Svédország, stb.)

  687. Igaz, ők igen, meg talán az APR-ek is, ha még mindig az Apcomtól kell venniük. A szolgáltatók viszont nem, adózásilag nem számítanak magyarnak, ahogy a szürkék és a többi bolt sem.

  688. mar nincs fent igy, lehet kicsit elkapkodtak

  689. Avatar for gunar gunar says:

    Ja mint anno az otp is kicsit korán tett ki egyértelmű dolgot, majd levette vagy levetették velük.

  690. Készítettem egy térképet Apple Pay vs. Revolut témában:

    (2019.06.28. állapot, ha hiba volna benne szóljatok)

    Tehát 4 ország van ahol van Apple Pay, de a Revolut még nem támogatja / nem támogathatja

    • Magyarország (egy bank: OTP)
    • Luxemburg (egy bank: BGL BNP Paribas)
    • Hollandia (egy bank: ING)
    • Lichtenstein (három bank: Cornèrcard, Monese, N26)

    Ez azt erősíti, hogy az első három országban több mint valószínűsíthető, hogy az első szereplő kizárolagosságot kért/kapott az Apple-től.

    Lehet, hogy nem egyértelmű, de a zöld + piros együtt kiadja az összes országot európában (-Ukrajna*, -Oroszország*), ahol van Apple Pay bármilyen bank számára is.

    *Ukrajnában és Oroszországban az Apple Pay nagyon sok bank számára elérhető, de ezek között nincs a Revolut jelenleg, sőt Revolut regisztrációkor az oroszországi nemzetközi előhívószám nem is szerepel a választhatók között.

  691. Oroszorszag es Ukrajna tuti kimaradt a szinezesbol, ott joval elobb elerheto volt

  692. Revolut nincs ott

  693. Köszi az észrevételt.
    A térképet már nem, de az értelmezési tartományt pontosítottam, illetve a két ország esetén megadtam értékeléshez szükséges információkat.
    Oroszország helyzete egyébként is speciális. Most abba nem mennék bele, hogy Európa része vagy sem, vegyük annak. A Revolut szempontjából sokkal érdekesebb, hogy a két alapító maga is orosz, és emlékeim szerint mindketten dolgoztak az orosz bank szektorban (nemzetközi cégeknél), ennek ellenére vagy éppen ezért érdekes, hogy a Revolut regisztrációnál nem adja fel a választék listában az orosz nemzetközi előhívószámot, de az ukránt igen. További magyar vonatkozás, hogy Oroszországban az OTP csoport helyi bankja már régen támogatja az Apple Pay-t :wink:

  694. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    ahogy az ukran otp-nel is joideje van mar apple pay.

  695. A Simple Pay (OTP) lett a fapados magyar Revolut :laughing:
    Vagy inkább Curve ?

  696. Avatar for asrob asrob says:

    Szintén, én is kaptam ilyet. :slight_smile:

  697. kar hogy csak havi 65e-t lehet hasznalni igy…

  698. Működik is én most teszteltem le. így 3 kártya van már a walletban :grinning:

  699. Csak nehogy ehhez is tapadjon vmi (Revolut belépést akadályozó) exkluzívitás…

  700. Avatar for seri10 seri10 says:

    A Simple Pay kártya CVV kódját hol találom? Az nélkül nem tudom az Apple Watch -hoz hozzáadni.

  701. Avatar for dokk dokk says:

    Reméljük Revolut is lép hamarosan.

  702. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    a simple appon belul, a wallet gombbal sem tudod?

  703. Avatar for seri10 seri10 says:

    Köszi, így rendben.

  704. A héten sikeresen regisztráltam az ERSTE hitel kártyámat a Wallet-ben.

    Van egy “Expressz tömegközlekedési kártya” beállítási lehetőség. Erről nem találtam információkat.

    Ti tudtok erről valamit? Mit jelent? Milyen funkció érhető el ezzel?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

  705. Avatar for Czo Czo says:

    Vannak varosok, ahol NFC alapu tomegkozlekedes van (pl. a Metrocardot valto uj rendszer New Yorkban, vagy pl a GoCard Brisbaneben vagy az Opal Sydneyben) es ezt az Apple tamogatja, akkor kivalaszthatod, hogy melyik bankkartyad legyen az ehhez hasznalt kartya. Ekkor, az oldalso gombok megnyomasa nelkul, tehat csak az orat odatartva tudsz utazasi lehetoseget vasarolni/igenybe venni.

  706. Nagyon köszönöm a gyors választ!

    Majd az 59-es villamoson odatartom a telefonomat a kaller elé, hátha NFC kompatibilis :rofl::+1:t2:

  707. Mac-en hogyan lehet hozzáadni a Simple kártyát? Kéri a biztonsági kódot, de azt még nem sikerült megtalálnom. iPhone-on sikerült gond nélkül.

  708. Avatar for grego grego says:

    Megjelent Revolut app 6.0-s verziója, és nálam újra megy Apple Pay!

  709. Avatar for mark.t mark.t says:

    Ide is bedobom akkor hogy a Monesenál is megy tegnap éjszaka óta :slight_smile:
    Hétvégi fizetésre külföldön kifejezetten jó, mert nincs + díja a váltásnak és szintúgy ingyenes :slight_smile:
    Szívesen dobok több infót annak akit érdekel, csak írjon privátban.

  710. Nekem volt, de aztán beszántottam mert semmivel sem ad többet, mint a Revolut szerintem. Főleg, hogy a Revolut már forinttal is tölthető.

  711. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    csak eur es gbp szamla van.

  712. Avatar for mark.t mark.t says:

    Hétvégi váltáson kívül nincs semmi jó benne, ez igaz, én is csak akkor használom, de így kellemesebb hogy nem kell magamnál tartanom.

  713. Avatar for mark.t mark.t says:

    De ők is interbank rátán váltanak, mint más, és hétvégén sincs pluszköltsége( mint a Revolutnál), pontosan annyira hasznos mint az N26. :smiley: ( kizárólag nyaraláskor, ha nem tudsz előre váltani Revoluton/TransferWiseon adott pénznemet)

  714. Sajnos nálam az egyik telefonon (XS) folyamatosan az a hiba az aktiválás végén, hogy jelenleg az  pay nem elérhető. A másik telefonhoz simán hozzá tudtam adni a CIB visa kártyát.

  715. Nem tudom, lehet a CIB-nél egy kártyát csak egy készülékhez lehet hozzáadni? Van egy ilyen a honlapjukon a leírásban:

    A CIB Bank által kibocsátott CIB Visa Inspire bankkártya (elektronikus vagy dombornyomott) korábban még nem került digitalizálásra iOS NFC fizetésre képes mobileszközön NFC fizetés céljára.

  716. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tuti, hogy több készülékhez is hozzáadhatod, mert például az Apple Watch is már egy második eszköz, és ahhoz is hozzáadható. ezzel szerintem arra gondolhattak, hogy ha már eleve a készüléken van az adott kártya, akkor azt újból nem tudod hozzáadni, tehát nem lehet ott duplán.

  717. Este hozzá tudtam adniaz Xs készülékhez is viszont az ktiváló sms nem jött meg valamiért de központilag így már tudták aktiválni, szerintem ez alapján a cib banknál volt valami hiba

  718. Sziasztok! Tud valaki abban segíteni, hogy a Wallet-ben hogyan lehet saját kártyát hozzáadni egy 14 éves gyereknek? A Family megosztásban az én kártyám van regisztrálva és neki nem enged másik kártyát hozzáadni! Előre is köszi

  719. Sziasztok,
    Curve is elérhetővé tette az Apple Pay-t! App-ból hozzá lehet adni a kártyát a wallethoz! Így bármelyik bank bármelyik kártyájával lehet Apple payt használni! Királyság :).

  720. Avatar for gunar gunar says:

    na ja végre van értelme ilyent is csinálni :slightly_smiling_face:
    Gondolom csak az után lehet ha megjön a kártya, vagy tévedek?

  721. Szerintem az appból hozzá tudod adni.

  722. Avatar for alali alali says:

    Csak ha megérkezik. Nekem most van postázás alatt, az appból aktiválni kell, utána lehet a wallethez hozzáadni.

  723. Avatar for gunar gunar says:

    Aha, köszi! Nekem is úton van kb a jövő hét végéig meg is jön. De akkor Te sem használod még, gondolom lesz itt aki használja régebben ezt a kártyát és most már A Pay-vel is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for imi79 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Pityer Avatar for mark.t Avatar for szabijozsi Avatar for lacroir Avatar for kopemagus Avatar for Oliver2808 Avatar for ku5i Avatar for kistamas Avatar for kukac7 Avatar for kicsihuszar Avatar for denike Avatar for barnade Avatar for sterndessudens Avatar for dokk Avatar for farkas63 Avatar for szorian Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar