fbpx Skip to content

A Curve egy elég összetett szolgáltatásokat nyújtó alkalmazás, ezért megpróbálom egyszerűen, lépésről-lépésre kitárgyalni, hogy mindenki odáig olvasshassa, amíg tudja követni.

Curve

Tehát az első és legfontosabb, hogy “viszonylag” kényelmesen bárki (18+), akinek bankkártyája van, az most már használhatja az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon, anélkül, hogy fel kéne töltenie valamilyen egyenleget, vagy ott kéne hagynia a bankját!

Nézzük mit takar a viszonylag… Tehát 31 ország lakói regisztrálhatnak az alkalmazásban (köztük kis hazánk) és rendelhetnek egy Curve Blue ingyenes kártyát. Ez azért más, mint a többi, mert ez egy “gyűjtő” kártya. Az alkalmazásban regisztráljuk a saját bankunk kártyáját is és aztán az appban választhatunk közöttük. Tehát ha van 100 bankkártyám akár különböző bankoknál, akkor az appból választva akár másodpercenként változtathatom, hogy épp melyikkel szeretnék fizetni. Valamint a szuper lehetőség a dologban, hogy a Curve Apple Pay kompatibilis! Tehát bármelyik 100 kártyát Apple Pay kompatibilissé tehetem.

Regisztációkor a mi bankkártyánkat megterheli egy kis összeggel, majd jóvá is írja ugyanezt az összeget. Ezt az internetbankunkban, vagy a számlakivonaton ellenőrizhetjük. Erre azért van szükség, hogy igazoljuk ez tényleg a mi kártyánk. Az alkalmazásba a CRV C- utáni azonosítót kell beírni.

regisztráció

Ahogy korábban már írtuk, az Apple Pay-jel az Apple Watch-csal vagy a telefonunkkal fizethetünk. A bankunknál egy CRV felirat fog megjelenni az adott vásárlási tétel neve előtt, de egyébként minden más olyan, mintha a sajátunkkal fizettünk volna. Itt jegyezném meg, hogy kezeljük helyén ezt az alkalmazást, ne erre alapozzuk az életünket, de arra tökéletes és nem rejt nagy kockázatot, hogy reggel vegyünk egy szendvicset kényelmesen.

Kártya hozzáadása és kiválasztása

A második, hogy ezért még pénzt is kapunk. A Curve ad £5-ot a regisztációért és ha regisztráltunk egy kártyát és megvolt az első tranzakció, akkor a Curve Blue kártyánkra jóvá is írják az összeget. Ezt kiválasztva az appban már is elkölthetjük egy kávéra vagy péksütire.

Curve Cash

A harmadik, hogy a Curve képes az időutazásra: 14 napig meghagyja azt a lehetőséget, hogy bármelyik tranzakciónkat visszavonjuk és egy másik kártyával fizessük ki. Ez egy elég menő dolog, de kevés példát tudnék mondani, hogy ez mikor jön jól. ?‍♂️

A negyedik, hogy a kiválasztott szolgáltatóknál, mint például a Lidl, 1%-ot visszakapunk a vásárlásból és azt a Curve Blue kártyánkra jóváírják pontokban, amit aztán elkölthetünk.

Cash back

Az ötödik, hogy pénzt is küldhetünk ezen a platformon.

A hatodik, hogy ha elvesztenénk a fizikai kártyát, azonnal letilthatjuk az appból (bár ki használ ma már fizikai kártyát), valamint a tranzakciók elméletileg 100.000 €-ra vannak biztosítva, de ahogy említettem, kezeljük helyén az alkalmazást, egy appon belüli ügyfélszolgálatnál nehéz csapkodni az asztalt. A kártyának vannak egyébként limitei, £2000-ot költhetünk róla naponta, £200-ot vehetünk fel ATM-ből és hasonló fair use-t ír elő a cég.

Tehát nem maradt más, irány a letöltés. Ha tehetitek használjátok a linkemet: https://www.curve.app/en/join#EKGMQWXN

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gatila gatila says:

    Csak 3 hónapig van az ingyenes csomagban visszatérítés.

  2. Nagyon kellett ez màr nekünk​:hugs::boom:

  3. Avatar for glizik glizik says:

    Igen, Curve Blue-val 90 napig van visszatérítés.

  4. Időutazás: nekem akkor szokott nagyon jól jönni, amikor véletlenül a céges kártyáról veszek fel pénzt a privát helyett

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Mármint kp-t ? A Curve kártyával akkor ha kp-t veszek fel azt is a beállítottról intézi, jól értem?

  6. Avatar for rgbx rgbx says:

    A bankunknál egy CRV felirat fog megjelenni az adott vásárlási tétel neve előtt, de egyébként minden más olyan, mintha a sajátunkkal fizettünk volna.

    Azt tudja valaki, hogy mi lesz a tranzakciók MCC kódja? Tehát például (tudom, sokat akarok) ha ezzel párosítok egy hitelkártyát, ami teszem azt ruhaüzletben való vásárlásokra 3% visszatérítést ad, akkor ha Curve Blue-n keresztül fizetek egy ilyen üzletben, akkor járni fog a visszatérítés, vagy nem? A Simple használatától például ez a tényező tántorít el a folyamatos töltögetéseken kívül.

  7. Avatar for byron byron says:

    Elvileg nem teljesen ingyenes, mert külföldön felszámít 2%-ot 500 £ után: “ For Curve Blue (free) customers, you can spend of £500 per month with no currency conversion fees. Any cumulative spend over £500 per month, will incur a 2% fee.”

    Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy pl. Magyarország külföldnek számít-e Angliához képest, vagy alapból azt nézik, hogy a kártya hol van regisztrálva?!

  8. Igen !
    Mintha tényleg az eredeti bankkártyád lenne ott. Annyi a hátrány, hogy a Curve-vel 200£ ingyenes kp felvétel havonta, függetlenül az eredeti kártyád limitétől

  9. Kp felvételnél is működik ez?
    Sima vásárlásnál már jól jött néhányszor…

  10. Amúgy én nagyon vártam már az Apple payt, mert 5 bankkártyám közül csak a Revolut tudja, abból viszont csak virtuális kártyám van, viszont a Curve megoldotta, hogy fizikai is legyen belőle.

    Egy kérdés:
    amikor a Revolut kártyát beteszem, megkérdezi milyen pénznemű a kártya. Itt beállitok pl eurót (mert alapban Ausztriában fizetek vele), de ha itthon fizetek vele, az nyilván forint. Tudom hogy lehet állítani a pénznemet, de kell vele foglalkoznom ?
    Hiszen a Revolut alapból a helyi pénznemet akarja használni, nem?
    És mi van ha visszamenőleg váltok Revolut kártyára? Melyik pénznemet használja majd?

  11. Avatar for Bob Bob says:

    Milyen bankoknál vagy hogy egyik se tudja?:slight_smile: Gyakorlatilag már minden nagy bank tudja Mo-n, nem?

  12. @Bob Raiffeisen, MKB, Erste vállalkozói (csak lakossági megy), Transferwise…

  13. Avatar for rgbx rgbx says:

    Közben utánakerestem az MCC kódnak, és a Curve átküldi a banknak azt is a tranzakcióval, tehát működik a dupla visszatérítés, szóval így nagyon biztató a dolog, ki is próbálom.
    Ma pedig jött a levél a Simple-től, hogy lecsökkentették a havi feltöltés összegét 65e-ről 45e-re, egy tranzakció pedig max. 15e lehet. Szóval az már egyre kevésbé vonzó alternatíva.

  14. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor jol mellé nyultal:) Raiffeisen??!! MKB?!?:slight_smile: be se tudsz lépni az app-jukkal mert mindig hibát dob, egy ótvar az egész, én ott hagytam őket. Transferwise-t mondjuk nem venném ide.

  15. Avatar for Bob Bob says:

    Hat ize nagy hulyeseget nem mondtam akkor kosz:) Végülis az MKB-nem csodalkozom hogy nem megy még nekik, se a Raiffeisen-n, egyiknek se erőssége ez a világ;)

  16. Hogyan lehet a Curve-t beállítani (ha lehetséges) Watch 5-re?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin ugyanúgy lehet, mint bármi más kártyát, ha már hozzáadtad a Wallethez.

  18. Aktiválom a Curve Blue kártyát (elötte hozzáadtam a Raiffeisen kártyát) és azt regisztrálom be a walletba? A Curve Blue kártya ingyenes?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin én nem használom a Curve-t, de szerintem amit kérdeztél, az mind le van írva a cikkben.

  20. De ha nem használod és nem ismered, akkor miért írtál? :slight_smile:
    Egyébként nincs itt teljes leírás.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin mert minden kártyát pontosan ugyanúgy lehet hozzáadni az Apple Watch-hoz. lényegtelen, hogy az most épp milyen bank kártyája. ha hozzáadtad a Wallethez, akkor hozzá tudod adni az órádhoz is.

    idézek a cikkből:

    és rendelhetnek egy Curve Blue ingyenes kártyát

    https://www.curve.com/en/p/blue

  22. Azt írtam:
    “…nincs itt teljes leírás.” a programról.
    Nem azt, hogy nem találtam meg a konkrét kérdésre a választ. :smile:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin a cikk, ahogyan láthattad, nem a Curve appot vesézte ki, hanem ajánlóként felvetette, hogy ha a bankod nem támogatja még az Apple Pay-t, akkor a Curve kártyáját a Wallethoz adva már tudod Apple Pay-jel is használni, hiszen a Curve az abban regisztrált kártyá(i)dra terheli tovább. illetve én nem állítottam azt, hogy a cikkben lenne teljes leírás az appról, hiszen a cikk nem az appról szól, hanem a szolgáltatásról.

    tehát, ahogyan már korábban is írtam, ahhoz, hogy az Apple Watch-hoz hozzá tudd adni a Curve Blue kártyát, először a Wallethez kell hozzáadnod, majd ezután fel is fogja ajánlani, hogy az órára is rá kívánod-e tenni a kártyát – ahogyan ez minden más esetben is működik, tehát ugyanúgy lehet, mint bármi más kártyát, ha már hozzáadtad a Wallethez.

  24. Ez de gáz

  25. Nekem valamiért nem engedi hozzáadni a Wallet-hoz a Curve kártyát.

    Kártya Nincs hozzáadva
    További információkért lépjen kapcsolatba a kártya kibocsátójával.

    Ilyenkor mi a teendő?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Marcsello követni az utasításokat, és kapcsolatba lépni a kártya kibocsátójával? :slight_smile: menj a támogatás menüpontba a Curve appban, és kérdezz utána.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Nekem ma jött a kártya, aktiválás után azonnal felkínálta a A.Pay-t már vásároltam is vele.

  28. Ma megérkezett a kártya, beaktiváltam, a wallethez hozzáadtam.
    A kártya teljes fekete, karton borítékban érkezett és a csomagolása olyan min ha valami Apple cucc lenne, nagyon komoly. :slight_smile:

    Élesben még nem próbáltam ki, de úgy tűnik az órával való fizetés is működni fog.
    (természetesen használtam a posztban megadott kódot :slight_smile: )

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Én véletlenül / figyelmetlenségből Black-et rendeltem és az ugye fizetős, de ahogy számoltam a visszatérítés kb fedezni is fogja a havidíjat.Ebben nem csak 90 nap hanem folyamatos.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Marcsello Avatar for byron Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for Kappa123 Avatar for gatila Avatar for Mairtin Avatar for peter.porkolab.9 Avatar for onderon Avatar for glizik Avatar for Bob Avatar for egycsavo Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gatila gatila says:

    Csak 3 hónapig van az ingyenes csomagban visszatérítés.

  2. Nagyon kellett ez màr nekünk​:hugs::boom:

  3. Avatar for glizik glizik says:

    Igen, Curve Blue-val 90 napig van visszatérítés.

  4. Időutazás: nekem akkor szokott nagyon jól jönni, amikor véletlenül a céges kártyáról veszek fel pénzt a privát helyett

  5. Avatar for gunar gunar says:

    Mármint kp-t ? A Curve kártyával akkor ha kp-t veszek fel azt is a beállítottról intézi, jól értem?

  6. Avatar for rgbx rgbx says:

    A bankunknál egy CRV felirat fog megjelenni az adott vásárlási tétel neve előtt, de egyébként minden más olyan, mintha a sajátunkkal fizettünk volna.

    Azt tudja valaki, hogy mi lesz a tranzakciók MCC kódja? Tehát például (tudom, sokat akarok) ha ezzel párosítok egy hitelkártyát, ami teszem azt ruhaüzletben való vásárlásokra 3% visszatérítést ad, akkor ha Curve Blue-n keresztül fizetek egy ilyen üzletben, akkor járni fog a visszatérítés, vagy nem? A Simple használatától például ez a tényező tántorít el a folyamatos töltögetéseken kívül.

  7. Avatar for byron byron says:

    Elvileg nem teljesen ingyenes, mert külföldön felszámít 2%-ot 500 £ után: “ For Curve Blue (free) customers, you can spend of £500 per month with no currency conversion fees. Any cumulative spend over £500 per month, will incur a 2% fee.”

    Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy pl. Magyarország külföldnek számít-e Angliához képest, vagy alapból azt nézik, hogy a kártya hol van regisztrálva?!

  8. Igen !
    Mintha tényleg az eredeti bankkártyád lenne ott. Annyi a hátrány, hogy a Curve-vel 200£ ingyenes kp felvétel havonta, függetlenül az eredeti kártyád limitétől

  9. Kp felvételnél is működik ez?
    Sima vásárlásnál már jól jött néhányszor…

  10. Amúgy én nagyon vártam már az Apple payt, mert 5 bankkártyám közül csak a Revolut tudja, abból viszont csak virtuális kártyám van, viszont a Curve megoldotta, hogy fizikai is legyen belőle.

    Egy kérdés:
    amikor a Revolut kártyát beteszem, megkérdezi milyen pénznemű a kártya. Itt beállitok pl eurót (mert alapban Ausztriában fizetek vele), de ha itthon fizetek vele, az nyilván forint. Tudom hogy lehet állítani a pénznemet, de kell vele foglalkoznom ?
    Hiszen a Revolut alapból a helyi pénznemet akarja használni, nem?
    És mi van ha visszamenőleg váltok Revolut kártyára? Melyik pénznemet használja majd?

  11. Avatar for Bob Bob says:

    Milyen bankoknál vagy hogy egyik se tudja?:slight_smile: Gyakorlatilag már minden nagy bank tudja Mo-n, nem?

  12. @Bob Raiffeisen, MKB, Erste vállalkozói (csak lakossági megy), Transferwise…

  13. Avatar for rgbx rgbx says:

    Közben utánakerestem az MCC kódnak, és a Curve átküldi a banknak azt is a tranzakcióval, tehát működik a dupla visszatérítés, szóval így nagyon biztató a dolog, ki is próbálom.
    Ma pedig jött a levél a Simple-től, hogy lecsökkentették a havi feltöltés összegét 65e-ről 45e-re, egy tranzakció pedig max. 15e lehet. Szóval az már egyre kevésbé vonzó alternatíva.

  14. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor jol mellé nyultal:) Raiffeisen??!! MKB?!?:slight_smile: be se tudsz lépni az app-jukkal mert mindig hibát dob, egy ótvar az egész, én ott hagytam őket. Transferwise-t mondjuk nem venném ide.

  15. Avatar for Bob Bob says:

    Hat ize nagy hulyeseget nem mondtam akkor kosz:) Végülis az MKB-nem csodalkozom hogy nem megy még nekik, se a Raiffeisen-n, egyiknek se erőssége ez a világ;)

  16. Hogyan lehet a Curve-t beállítani (ha lehetséges) Watch 5-re?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin ugyanúgy lehet, mint bármi más kártyát, ha már hozzáadtad a Wallethez.

  18. Aktiválom a Curve Blue kártyát (elötte hozzáadtam a Raiffeisen kártyát) és azt regisztrálom be a walletba? A Curve Blue kártya ingyenes?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin én nem használom a Curve-t, de szerintem amit kérdeztél, az mind le van írva a cikkben.

  20. De ha nem használod és nem ismered, akkor miért írtál? :slight_smile:
    Egyébként nincs itt teljes leírás.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin mert minden kártyát pontosan ugyanúgy lehet hozzáadni az Apple Watch-hoz. lényegtelen, hogy az most épp milyen bank kártyája. ha hozzáadtad a Wallethez, akkor hozzá tudod adni az órádhoz is.

    idézek a cikkből:

    és rendelhetnek egy Curve Blue ingyenes kártyát

    https://www.curve.com/en/p/blue

  22. Azt írtam:
    “…nincs itt teljes leírás.” a programról.
    Nem azt, hogy nem találtam meg a konkrét kérdésre a választ. :smile:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Mairtin a cikk, ahogyan láthattad, nem a Curve appot vesézte ki, hanem ajánlóként felvetette, hogy ha a bankod nem támogatja még az Apple Pay-t, akkor a Curve kártyáját a Wallethoz adva már tudod Apple Pay-jel is használni, hiszen a Curve az abban regisztrált kártyá(i)dra terheli tovább. illetve én nem állítottam azt, hogy a cikkben lenne teljes leírás az appról, hiszen a cikk nem az appról szól, hanem a szolgáltatásról.

    tehát, ahogyan már korábban is írtam, ahhoz, hogy az Apple Watch-hoz hozzá tudd adni a Curve Blue kártyát, először a Wallethez kell hozzáadnod, majd ezután fel is fogja ajánlani, hogy az órára is rá kívánod-e tenni a kártyát – ahogyan ez minden más esetben is működik, tehát ugyanúgy lehet, mint bármi más kártyát, ha már hozzáadtad a Wallethez.

  24. Ez de gáz

  25. Nekem valamiért nem engedi hozzáadni a Wallet-hoz a Curve kártyát.

    Kártya Nincs hozzáadva
    További információkért lépjen kapcsolatba a kártya kibocsátójával.

    Ilyenkor mi a teendő?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Marcsello követni az utasításokat, és kapcsolatba lépni a kártya kibocsátójával? :slight_smile: menj a támogatás menüpontba a Curve appban, és kérdezz utána.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Nekem ma jött a kártya, aktiválás után azonnal felkínálta a A.Pay-t már vásároltam is vele.

  28. Ma megérkezett a kártya, beaktiváltam, a wallethez hozzáadtam.
    A kártya teljes fekete, karton borítékban érkezett és a csomagolása olyan min ha valami Apple cucc lenne, nagyon komoly. :slight_smile:

    Élesben még nem próbáltam ki, de úgy tűnik az órával való fizetés is működni fog.
    (természetesen használtam a posztban megadott kódot :slight_smile: )

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Én véletlenül / figyelmetlenségből Black-et rendeltem és az ugye fizetős, de ahogy számoltam a visszatérítés kb fedezni is fogja a havidíjat.Ebben nem csak 90 nap hanem folyamatos.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Marcsello Avatar for byron Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for Kappa123 Avatar for gatila Avatar for Mairtin Avatar for peter.porkolab.9 Avatar for onderon Avatar for glizik Avatar for Bob Avatar for egycsavo Avatar for Jadeye Avatar for gunar