fbpx Skip to content

Maga az unc0ver jailbreak még 2019 márciusában jelent meg, és akkoriban még csak az iOS 12.1.2-t támogatta. Időközben több más jailbreak is megjelent illetve frissült, amelyeket már akár a 12.2-vel, vagy a 12.3 egyes béta verzióival is lehetett használni.

Olyan viszont nagyon régen volt már, hogy az éppen aktuálisan legfrissebb iOS-verziót is fel lehetett törni, most viszont végre ez is lehetséges: az unc0ver legfrissebb változatával ugyanis már az iOS 12.4 esetén is jailbreakelhetők az A7-A12X-es processzorral rendelkező készülékek!

Az új verzió természetesen most is az utóbbi években már megszokott módszert követi: technikailag egy app telepítését igényli, amit alá kell írni egy tanúsítvánnyal. Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com alatt belépve, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. Ennek eredményeként, mivel a jailbreakelő appot a készülék újraindítása után minden esetben le kell futtatni ahhoz, hogy a jailbreak újból aktív legyen, egy hét elteltével már a tanúsítvány lejárta miatt ezt az iOS megakadályozná. Ilyenkor egyszerűen telepítsük újra az appot, ami akkor egy friss tanúsítványt kap, újabb 7 nappal.

Ennek a módszernek a használata esetén az app telepítését és aláírását a Saurik által fejlesztett Cydia Impactor végzi el, ami esetén szintén meg kell adni az Apple ID-t és annak jelszavát a tanúsítvány lekéréséhez. Saurik pedig már egy elég régi motoros a jailbreakes közösségben, így amikor a Cydia Impactor azt állítja, hogy sem az Apple ID-t, sem a jelszót nem menti el, akkor neki ezt el is lehet hinni. Ha pedig kétlépéses hitelesítést használunk, akkor hozzunk létre alkalmazásspecifikus jelszót ehhez. (Akik ezt ettől függetlenül inkább nem szeretnék megtenni, azok készítsenek erre a célra egy teljesen új Apple ID-t.)

A Cydia Impactor használata

A teendőnk a már ismert módon most is csak annyi, hogy letöltjük a Cydia Impactort a számítógépre, elindítjuk, csatlakoztatjuk a készüléket. Ezután az unc0ver GitHub oldaláról letöltjük a legfrissebb IPA fájlt, és ezt ráhúzzuk a Cydia Impactor ablakára, ami először feldobhat egy figyelmeztetést, hogy amennyiben a fejlesztői fiókunk alatt már léteznek tanúsítványok, azok ezzel a lépéssel visszavonásra kerülnek, és egy új generálódik helyettük:

cydia-impactor-mac-03

Ha ezt a figyelmeztetést leokézzuk, akkor elkéri az Apple ID-t és annak jelszavát:

cydia-impactor-mac-04

cydia-impactor-mac-05

A jelszó megadása után a Cydia Impactor elvégzi a dolgát, lekéri a tanúsítványt az Apple-től, aláírja az appot, és megjelenik a készülékünkön az unc0ver ikonja. Erre rá kell nyomni, és engedélyeznünk kell a tanúsítványunkat, majd a következő lépés a Jailbreak gomb megnyomása:

Ezután kicsivel később a készülék grafikus felülete újratölt (respring), és megjelenik a Cydia ikonja.

Ha a készüléket újraindítjuk, a jailbreak aktiválásához ismét el kell indítani az appot, és abban a Jailbreak opciót választani.

Frissíts iOS 12.4-re, ha eddig még nem tetted meg!

Mivel az Apple számára nemkívánatos dolog a jailbreak, hiszen az biztonsági hibákat használ ki, így a cég várhatóan rövid időn belül kiadhatja az iOS 12.4.1-et, amiben kijavítják majd azt a hibát is, ami lehetővé teszi ezt a jailbreaket.

Ezért azoknak, akik jailbreakelnek, érdemes még most frissíteni a 12.4-re, ameddig az Apple ki nem ad egy újabb verziót, és le nem zárja a 12.4 aláírási ablakát. Az Apple által aláírt verziókat itt ellenőrizhetjük: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Egyéb tudnivalók

Az A12-es processzorral rendelkező iPhone XS, XS Max, és XR, valamint a 2019-es iPad mini és iPad Air, illetve az A12X-et használó 11″-es iPad Pro és a harmadik generációs 12,9″ iPad Pro modellek esetén technikailag csak a 3.5.4-es verziójától támogatja ez a jailbreak az iOS 12.4 feltörését, de ebben az esetben pláne érdemes az elérhető legfrissebb változatát használni, mert továbbra is folyamatos fejlesztés alatt áll az eszköz.

A Cydia Impactor elérhető macOS, Windows és Linux esetén is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Remek! Köszönöm, fent is van! :slight_smile:

  2. Egy kérdés! Mennyire biztonsagos dolog mostanság jailbreakelni? Én egyedül a hívás rögzítő miatt gondolkodom rajta.

  3. Avatar for paul78 paul78 says:

    Milyen app(ok) azok, amik miatt érdemes feltenni? Én évek óta gondolkozom rajta hogy kipróbáljam, de eddig nem mertem, ugyanis iTorrent megy nélküle is, azon kívűl már majdnem minden megoldható (kivéve a gyári Zenelejátszóba a letöltött dalok bemásolását [és igen, a hívásrögzítőt] ).

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mire gondolsz pontosan? ugyanannyira biztonságos, mint az eddigi években.

  5. Én főleg a revokes miatt, ellen tettem fel, de már 'agyon-szabtam az egész rendszert amilyenre kell nekem! :slight_smile:

  6. Az mire jó az a revokes? Esetleg a jailbreak nem befolyásolja mondjuk az apple pay használatát ?

  7. Az amiatt kellet nekem, mert a Youtube++ minden héten visszalett vonva legalább 2x iOS ninjából, még úgy sem bírta sokáig ha developerként alkalmazás specifikus jelszóval tettem fel. Mostmár ezzel nem lesz gond!

    De akar mondhatnám azt is, hogy az iOS 13 újdonságait rá lehet tenni 12-re is. Gondolok itt az új hangerőszabalyzasra oldalt vagy a dark módra.

  8. Az iTorrent impactor és egyéb ilyen 7 naponta megújítós szenvedés nélkül is megoldható?

  9. 6S-re nem tudom feltolni mert elér a 3. lépésig és újraindul a teló. valamiért nem tudja feltolni a jb-t

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    töröld le az unc0ver appot, és tedd fel újból.

  11. Na megvolt az is de most meg 1/31-nél áll és nem csinál semmit.

  12. Ez sehogy nem megy fel…8/31-nél újraindul a teló

  13. Milyen gépen próbálod? Windows?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a jailbreak során többször is újraindulhat a készülék. korábbi jailbreakeknél előfordult, hogy egy restore is kellett ahhoz, hogy végigmenjen, főleg akkor, ha OTA frissítetted, nem iTunes-szal.

  15. Windowsos gépről de felmegy impactorral az alkalmazás. Csak nem fut végig a jb mert újraindul a teló.

  16. Hát… valami nem smakkol.
    osx legfrissebb, jailbreak közben a teló. 1-3. lépésig rendben, majd hirtelen 8.ra pörög, respring.
    Restore volt, újratelepít volt.
    ip 8, 256Gb
    Valaki…?

  17. Iphone 6s-re felment, viszont nem lehet témákat változtatni, végigfut a telepítés de marad a standard téma. Mitől lehet ez?

  18. Ugyanez van nekem is 6s-en

  19. Avatar for paul78 paul78 says:

    “A jailbreak megkísérlése előtt erősen ajánlott bekapcsolni a repülőgép üzemmódot…“

    Így próbáltad?

  20. igen repülőgép üzemmódban települt

  21. Avatar for paul78 paul78 says:

    Az jó. Emiatt kérdezem “matenagy”-ot, hogy ő is így csinálta-e…:blush:

  22. iPhone 7 128 GB iOS 12.4, unc0ver v3.5.2 siker.
    Egyből pakoltam rá a ReProvision-t és egyéb cuccaim.:laughing:
    Akiknek nem sikerül/vagy 1/31-nél megáll/újraindul: Elsőre lehet nem sikerül exploitolni, nekem is 3. próbára sikerült megcsinálnia. Ha csak simán beakad 1/31-nél akkor lépj ki az app-ból és indítsd el megint, mindaddig ismételd amíg nem megy tovább.

    off: próbáltam a Chimera-t is Sileo-val de hááát, nem egészen stabil, RootFS teljesen használhatatlan és a legtöbb tweak nem működik így hát áttértem unc0ver-re és pár perc alatt minden a legnagyobb rendben sikerült.

  23. Hát nekem sehogy sem akar végig futni a jb :disappointed:

  24. Hogyan lehet (szabad) eltávolítani visszaállítani azt eredeti állapotot?
    (eltávolítani a jailbraiket és cydia-t)

  25. Kapcsold ki a telefont meg vissza! Aztán törlöd a Cydiat meg a unc0ver-t.

  26. Sziasztok! LocalIAPStore működik még rajta? Korábban NFL Gamepass In App vásárláshoz használtam. Használható még valamihez?

  27. Én SnapBack-el tettem vissza az eredeti állapotot.

  28. Noh, a 3.5.2-es verzióval végigment nekem is. Dánke! :smiley:

  29. Addig rendben hogy végimegy ezzel a verzióval, de nem működik semmi amit a cydiából telepítek😵

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Nem biztos, hogy minden frissitve lett mar.

  31. Igen Respringeltem, nincs semmi hiba a telepítés közben csak egyszerűen respring után minden marad a régiben😵

  32. A Cydiát nem engedi törölni. Az Unc0ver meg nem indul. (azaz bevillan és leáll)

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor egyszerűen visszaállítás (restore) iTunes-szal.

  34. Ok most megpróbálom.

  35. Na sikerült minden de annyira nem hoz lázba annyira ez a jb mint annak idején. A hívás rögzítő nagyon hiányzott de ennyit nem ér hogy mondjuk ne tudjam használni az OTP alkalmazást a tört rendszer miatt. Szóval most a kérdés hogyan tudom törölni a jb-t anélkül hogy restoreolni kéne a telót?

  36. Nekem lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban és előre is szólok, hogy amatőr vagyok ebben a témában.
    Szóval, én appvalley-n keresztül telepítettem az unc0ver appot és úgy futtattam le a jailbreaket, tehát számítógép nélkül és apple ID-t sem kellett megadni. iPhone X, minden tökéletesen működik. A kérdés az, hogy egy hét után így is újra kell telepíteni az uncover appot és, hogy ez a procedúra pontosan mit is jelent? A cél az, hogy ne vesszenek el a tweak-ek amiket eddig felraktam. Valamint feljebb olvastam, hogy a ReProvision (@kushwavez) ebben segítségemre lehet. Csak oda kéri az apple ID-t amit én nem használtam a jailbreakelés során. @Jadeye
    Előre is köszönöm a válaszokat és sajnálom, hogy betageltelek titeket csak láttam, hogy már nem nagyon van aktivitás a cikk alatt, és nemtudtam, hogy egyébként választ kaptam volna e.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem használom ezt az appvalley-t, de gondolom valami enterprise tanúsítvánnyal lehet aláírva az onnan letöltött app, amit elvben engedélyezned is kellett az app futtatása előtt. az ilyen tanúsítvánnyal aláírt app érvényessége 1 év. tehát szerintem nem kell majd vacakolni vele semmit.

    mindenesetre ez egyszerűen kideríthető, mert ha 1 héttel az app telepítése után a készülék újraindítása után nem indul el az unc0ver app, akkor az iOS hibaüzenetet is fel kell dobjon, hogy lejárt a tanúsítvány. de szerintem erre kicsi az esély, valószínűbb, hogy egy lopott tanúsítvánnyal írták alá 1 évre.

    a telepített tweakek egyébként ilyenkor nem vesznek el, hiszen ha sikerül lefuttatni újból az unc0vert, akkor ugyanúgy menni fognak.

  38. Köszönöm szépen a választ! Igen az appvalley-nak úgyanúgy volt egy profilja, amit engedélyezni kellett, és jövő májusig érvényes. Tehát akkor ha jól értelmezem akkor csak annyit kell tenni, hogy miután nem indul el az unc0ver app akkor apptörlés, újratelepítés és utána újra a jailbraek-gomra kell kattintani és lefuttatni azt amit először megcsinált az ember és akkor újra menni fognak a tweakek.
    Újabb kérdés ami eszembe jutott: ha netán lemerül a teló és újra bekapcsolom akkor is rá kell kattintani az unc0ver app-be a re-Jailbreak-re, vagy akkor megmaradnak a tweak-ek?

  39. Avatar for paul78 paul78 says:

    Emiatt nem rakom fel főleg… Sok app nem működik “tört” rendszeren. OTP, de még a Horizon Go sem pl. És sok egyéb.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    minden újraindítás után le kell futtatni az unc0vert, mert semi-untethered a jailbreak. a tweakek megmaradnak. szerintem nem fog lejárni egy héten belül, mert akkor nem lenne értelme, hogy feltegye egy ilyen oldal letöltésre.

  41. Rendben, köszönöm szépen!

  42. @paul78 így van ez nekem is a véleményem. Én a hívás rögzítő miatt raktam fel de tényleg egy csomó app működését befolyásolja így le is töröltem. Nem ér annyit. Még fiatalabb koromban mikor nem használtam Smart bank alkalmazást meg ilyeneket addig jó volt de már most benőtt a fejem lágya és nem éri meg.

  43. Avatar for paul78 paul78 says:

    Igazad van! :blush::+1:t2:

  44. Avatar for b-cyc b-cyc says:

    Üdv, Liberty Lite pl. az egyik Jailbreak detektor bypass ami engedi az OTP Smart bank használatát jailbreak alatt.
    ryleyangus repo alatt tölthető…

  45. Avatar for Dareeo Dareeo says:

    Korábbi vásárlásaimat szeretném aktiválni, de a manage account -ra kattintva nem tölti be a gugli authot. Másnál se?

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ott írja, hogy mi a helyzet:

    file: provision.cpp; line: 81; what:

    ios/SubmitDevelopmentCSR=7460
    You already have a current iOS Development certificate or a pending certificate request.

    erre a hibaüzenetre kell rákeresned, amire rögtön lesz egy csomó találat.

    image

  47. Köszönöm szépen! sikerült a jalibreak :slight_smile:
    Még annyi kérdésem lenne hogyha van egy fizetős alkalmazás akkor azt hogy lehet megvásárolni, vagy esetleg vagy arra lehetőség hogy ingyen meg lehessen szerezni?

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az alkalmazásokat az App Store-ból ugyanúgy tudod megvásárolni, ahogyan eddig is.

    a tört appok telepítéséhez évek óta nem kell jailbreak – hiszen valójában maga a jailbreakelő app is egy tört app, de a korábbi hozzászólásokban is említettek már több opciót erre.

  49. Bocsi én írtam rosszul, a cydias “alkalmazásokra” gondolok, elég sok van ami fizetős, és az lenne a kérdésem hogy ezeket is akkor ugyan úgy meg kell vásárolni mint az AppStore-ba?
    Nem rég kezdtem el foglalkozni ezzel a jalibreakelessel szóval még vannak dolgok ami nem teljesen világos :smiley:

  50. Cydiában is vannak olyan source-ok amik tartalmaznak crackelt tweak-eket amik alapból fizetősek de azoknál előfordulhat hogy nem működik megfelelően és/vagy be crashelnek. Én azt mondom hogy csak azokat rakd fel amik valóban szükségesek. Azokért viszont az a 2-3 $ nem sok. Teletolni sok hülyeséggel felesleges. Én annak idején a hívásrögzítőt meg egy-két számomra hasznos tweaket megvettem a többi amivel bohóckodtam azok meg ingyenesek voltak.

  51. Tegnap az Apple megállította a 12.4-es iOS IPSW-k aláírását, szóval már nem lehet visszalépni azoknak, akik magasabb verzión vannak.

  52. sziasztok!! iphoneX appstorboan, hogy lehet, régebbi verziót vissza àllitani

  53. Alkalmazást? Sehogy.

  54. regen lehetett cydiabol Kstoral!

  55. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de annak semmi köze az App Store-hoz. az egy jailbreakes kiegészítő, te magad írtad le, hogy a Cydiából tetted fel.

  56. igen én írtam rosszul!! app storbol erste mobilbank régebbi verzio vissza állitása!!:+1:

  57. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ilyet nem lehet, az App Store-ból mindig csak az adott iOS-verzióra elérhető legfrissebb app verziót tudod letölteni. ez sosem volt másként. ha hibát tapasztalsz egy alkalmazással, jelezd a fejlesztői felé.

  58. sziasztok! iphoneX ios 12.4,hogy lehet jailbreak? unc0ver nem telepithető!!

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    miért nem telepíthető? mégis mi a hibaüzenet?

  60. szia! telepitve volt ujrainditotam és kidob! azt irja hogy nem telepithető próbáljam meg később! a profilt nem telepiti!

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ha letörlöd az appot, és úgy próbálod meg?

  62. már letöröltem-ujratelepiteni akartam és a profilokhoz nem telepiti!

  63. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és mivel próbálod telepíteni, honnan? Cydia Impactorral?

  64. ottse enged, safaribol

  65. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ha a cikkben leírtakat követed? tehát Apple ID-val bejelentkezve, a Cydia Impactorral csinálod, számítógép segítségével, az unc0ver weboldaláról letöltött IPA-t használva?

  66. igen ugy csináltam unc0ver 3.7.0b3

  67. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    esetleg próbáld meg másik verzióval. a b3-ra azt írja a leírás, hogy az egy public beta.

  68. próbáltam

  69. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a nem bétával is? mert ahogy látom, a 3.7.0 az többnyire A12 és A12X esetén javít dolgokat, az iPhone X-ben meg A11 van, ergo kb. felesleges a 3.7.0 ebben az esetben.

  70. régen inpactorral csináltam 6napra adta, utána safariboll 365 napra adta!

  71. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez, ahogyan a cikkünkben is írjuk, azért van, mert ha a saját Apple ID-dal belépve csinálod a Cydia Impactorral, fizetős fejlesztői fiók nélkül, akkor az Apple csak 7 napos tanúsítványt ad hozzá. amikor valami random oldal teszi elérhetővé, akkor ők egy lopott tanúsítvánnyal írják alá, aminek az érvényessége 1 év.

  72. eddig azzal működött! akkor melyikel próbájam???

  73. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Cydia Impactorral, saját Apple ID-val egy nem béta unc0vernek mennie kellene. ha nem megy, akkor azt a fejlesztőinek kell javítani.

    az ismeretlen weboldalak által kínált telepítési lehetőségeket passz. én azokat eleve kihagynám.

    a másik opciód, hogy frissítesz iOS 13.2.3-ra (mert már az is támogatott), és a checkra1n-t használod.

  74. nincs Mac gépem csak windo

  75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor leginkább jelezd a jailbreak fejlesztőjének, vagy várj, akár arra, hogy megoldják ezt a problémát, akár arra, hogy megjelenjen Windows-ra is szoftver a checkra1n-hez.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for matenagy Avatar for Thomas1979 Avatar for Szifon Avatar for Dareeo Avatar for petyus33 Avatar for flipper67 Avatar for kistamas Avatar for nmarcell27 Avatar for Mairtin Avatar for wexxtor360 Avatar for b-cyc Avatar for paul78 Avatar for kushwavez Avatar for talamasca Avatar for mtomi95 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Remek! Köszönöm, fent is van! :slight_smile:

  2. Egy kérdés! Mennyire biztonsagos dolog mostanság jailbreakelni? Én egyedül a hívás rögzítő miatt gondolkodom rajta.

  3. Avatar for paul78 paul78 says:

    Milyen app(ok) azok, amik miatt érdemes feltenni? Én évek óta gondolkozom rajta hogy kipróbáljam, de eddig nem mertem, ugyanis iTorrent megy nélküle is, azon kívűl már majdnem minden megoldható (kivéve a gyári Zenelejátszóba a letöltött dalok bemásolását [és igen, a hívásrögzítőt] ).

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mire gondolsz pontosan? ugyanannyira biztonságos, mint az eddigi években.

  5. Én főleg a revokes miatt, ellen tettem fel, de már 'agyon-szabtam az egész rendszert amilyenre kell nekem! :slight_smile:

  6. Az mire jó az a revokes? Esetleg a jailbreak nem befolyásolja mondjuk az apple pay használatát ?

  7. Az amiatt kellet nekem, mert a Youtube++ minden héten visszalett vonva legalább 2x iOS ninjából, még úgy sem bírta sokáig ha developerként alkalmazás specifikus jelszóval tettem fel. Mostmár ezzel nem lesz gond!

    De akar mondhatnám azt is, hogy az iOS 13 újdonságait rá lehet tenni 12-re is. Gondolok itt az új hangerőszabalyzasra oldalt vagy a dark módra.

  8. Az iTorrent impactor és egyéb ilyen 7 naponta megújítós szenvedés nélkül is megoldható?

  9. 6S-re nem tudom feltolni mert elér a 3. lépésig és újraindul a teló. valamiért nem tudja feltolni a jb-t

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    töröld le az unc0ver appot, és tedd fel újból.

  11. Na megvolt az is de most meg 1/31-nél áll és nem csinál semmit.

  12. Ez sehogy nem megy fel…8/31-nél újraindul a teló

  13. Milyen gépen próbálod? Windows?

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a jailbreak során többször is újraindulhat a készülék. korábbi jailbreakeknél előfordult, hogy egy restore is kellett ahhoz, hogy végigmenjen, főleg akkor, ha OTA frissítetted, nem iTunes-szal.

  15. Windowsos gépről de felmegy impactorral az alkalmazás. Csak nem fut végig a jb mert újraindul a teló.

  16. Hát… valami nem smakkol.
    osx legfrissebb, jailbreak közben a teló. 1-3. lépésig rendben, majd hirtelen 8.ra pörög, respring.
    Restore volt, újratelepít volt.
    ip 8, 256Gb
    Valaki…?

  17. Iphone 6s-re felment, viszont nem lehet témákat változtatni, végigfut a telepítés de marad a standard téma. Mitől lehet ez?

  18. Ugyanez van nekem is 6s-en

  19. Avatar for paul78 paul78 says:

    “A jailbreak megkísérlése előtt erősen ajánlott bekapcsolni a repülőgép üzemmódot…“

    Így próbáltad?

  20. igen repülőgép üzemmódban települt

  21. Avatar for paul78 paul78 says:

    Az jó. Emiatt kérdezem “matenagy”-ot, hogy ő is így csinálta-e…:blush:

  22. iPhone 7 128 GB iOS 12.4, unc0ver v3.5.2 siker.
    Egyből pakoltam rá a ReProvision-t és egyéb cuccaim.:laughing:
    Akiknek nem sikerül/vagy 1/31-nél megáll/újraindul: Elsőre lehet nem sikerül exploitolni, nekem is 3. próbára sikerült megcsinálnia. Ha csak simán beakad 1/31-nél akkor lépj ki az app-ból és indítsd el megint, mindaddig ismételd amíg nem megy tovább.

    off: próbáltam a Chimera-t is Sileo-val de hááát, nem egészen stabil, RootFS teljesen használhatatlan és a legtöbb tweak nem működik így hát áttértem unc0ver-re és pár perc alatt minden a legnagyobb rendben sikerült.

  23. Hát nekem sehogy sem akar végig futni a jb :disappointed:

  24. Hogyan lehet (szabad) eltávolítani visszaállítani azt eredeti állapotot?
    (eltávolítani a jailbraiket és cydia-t)

  25. Kapcsold ki a telefont meg vissza! Aztán törlöd a Cydiat meg a unc0ver-t.

  26. Sziasztok! LocalIAPStore működik még rajta? Korábban NFL Gamepass In App vásárláshoz használtam. Használható még valamihez?

  27. Én SnapBack-el tettem vissza az eredeti állapotot.

  28. Noh, a 3.5.2-es verzióval végigment nekem is. Dánke! :smiley:

  29. Addig rendben hogy végimegy ezzel a verzióval, de nem működik semmi amit a cydiából telepítek😵

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Nem biztos, hogy minden frissitve lett mar.

  31. Igen Respringeltem, nincs semmi hiba a telepítés közben csak egyszerűen respring után minden marad a régiben😵

  32. A Cydiát nem engedi törölni. Az Unc0ver meg nem indul. (azaz bevillan és leáll)

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor egyszerűen visszaállítás (restore) iTunes-szal.

  34. Ok most megpróbálom.

  35. Na sikerült minden de annyira nem hoz lázba annyira ez a jb mint annak idején. A hívás rögzítő nagyon hiányzott de ennyit nem ér hogy mondjuk ne tudjam használni az OTP alkalmazást a tört rendszer miatt. Szóval most a kérdés hogyan tudom törölni a jb-t anélkül hogy restoreolni kéne a telót?

  36. Nekem lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban és előre is szólok, hogy amatőr vagyok ebben a témában.
    Szóval, én appvalley-n keresztül telepítettem az unc0ver appot és úgy futtattam le a jailbreaket, tehát számítógép nélkül és apple ID-t sem kellett megadni. iPhone X, minden tökéletesen működik. A kérdés az, hogy egy hét után így is újra kell telepíteni az uncover appot és, hogy ez a procedúra pontosan mit is jelent? A cél az, hogy ne vesszenek el a tweak-ek amiket eddig felraktam. Valamint feljebb olvastam, hogy a ReProvision (@kushwavez) ebben segítségemre lehet. Csak oda kéri az apple ID-t amit én nem használtam a jailbreakelés során. @Jadeye
    Előre is köszönöm a válaszokat és sajnálom, hogy betageltelek titeket csak láttam, hogy már nem nagyon van aktivitás a cikk alatt, és nemtudtam, hogy egyébként választ kaptam volna e.

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem használom ezt az appvalley-t, de gondolom valami enterprise tanúsítvánnyal lehet aláírva az onnan letöltött app, amit elvben engedélyezned is kellett az app futtatása előtt. az ilyen tanúsítvánnyal aláírt app érvényessége 1 év. tehát szerintem nem kell majd vacakolni vele semmit.

    mindenesetre ez egyszerűen kideríthető, mert ha 1 héttel az app telepítése után a készülék újraindítása után nem indul el az unc0ver app, akkor az iOS hibaüzenetet is fel kell dobjon, hogy lejárt a tanúsítvány. de szerintem erre kicsi az esély, valószínűbb, hogy egy lopott tanúsítvánnyal írták alá 1 évre.

    a telepített tweakek egyébként ilyenkor nem vesznek el, hiszen ha sikerül lefuttatni újból az unc0vert, akkor ugyanúgy menni fognak.

  38. Köszönöm szépen a választ! Igen az appvalley-nak úgyanúgy volt egy profilja, amit engedélyezni kellett, és jövő májusig érvényes. Tehát akkor ha jól értelmezem akkor csak annyit kell tenni, hogy miután nem indul el az unc0ver app akkor apptörlés, újratelepítés és utána újra a jailbraek-gomra kell kattintani és lefuttatni azt amit először megcsinált az ember és akkor újra menni fognak a tweakek.
    Újabb kérdés ami eszembe jutott: ha netán lemerül a teló és újra bekapcsolom akkor is rá kell kattintani az unc0ver app-be a re-Jailbreak-re, vagy akkor megmaradnak a tweak-ek?

  39. Avatar for paul78 paul78 says:

    Emiatt nem rakom fel főleg… Sok app nem működik “tört” rendszeren. OTP, de még a Horizon Go sem pl. És sok egyéb.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    minden újraindítás után le kell futtatni az unc0vert, mert semi-untethered a jailbreak. a tweakek megmaradnak. szerintem nem fog lejárni egy héten belül, mert akkor nem lenne értelme, hogy feltegye egy ilyen oldal letöltésre.

  41. Rendben, köszönöm szépen!

  42. @paul78 így van ez nekem is a véleményem. Én a hívás rögzítő miatt raktam fel de tényleg egy csomó app működését befolyásolja így le is töröltem. Nem ér annyit. Még fiatalabb koromban mikor nem használtam Smart bank alkalmazást meg ilyeneket addig jó volt de már most benőtt a fejem lágya és nem éri meg.

  43. Avatar for paul78 paul78 says:

    Igazad van! :blush::+1:t2:

  44. Avatar for b-cyc b-cyc says:

    Üdv, Liberty Lite pl. az egyik Jailbreak detektor bypass ami engedi az OTP Smart bank használatát jailbreak alatt.
    ryleyangus repo alatt tölthető…

  45. Avatar for Dareeo Dareeo says:

    Korábbi vásárlásaimat szeretném aktiválni, de a manage account -ra kattintva nem tölti be a gugli authot. Másnál se?

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ott írja, hogy mi a helyzet:

    file: provision.cpp; line: 81; what:

    ios/SubmitDevelopmentCSR=7460
    You already have a current iOS Development certificate or a pending certificate request.

    erre a hibaüzenetre kell rákeresned, amire rögtön lesz egy csomó találat.

    image

  47. Köszönöm szépen! sikerült a jalibreak :slight_smile:
    Még annyi kérdésem lenne hogyha van egy fizetős alkalmazás akkor azt hogy lehet megvásárolni, vagy esetleg vagy arra lehetőség hogy ingyen meg lehessen szerezni?

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az alkalmazásokat az App Store-ból ugyanúgy tudod megvásárolni, ahogyan eddig is.

    a tört appok telepítéséhez évek óta nem kell jailbreak – hiszen valójában maga a jailbreakelő app is egy tört app, de a korábbi hozzászólásokban is említettek már több opciót erre.

  49. Bocsi én írtam rosszul, a cydias “alkalmazásokra” gondolok, elég sok van ami fizetős, és az lenne a kérdésem hogy ezeket is akkor ugyan úgy meg kell vásárolni mint az AppStore-ba?
    Nem rég kezdtem el foglalkozni ezzel a jalibreakelessel szóval még vannak dolgok ami nem teljesen világos :smiley:

  50. Cydiában is vannak olyan source-ok amik tartalmaznak crackelt tweak-eket amik alapból fizetősek de azoknál előfordulhat hogy nem működik megfelelően és/vagy be crashelnek. Én azt mondom hogy csak azokat rakd fel amik valóban szükségesek. Azokért viszont az a 2-3 $ nem sok. Teletolni sok hülyeséggel felesleges. Én annak idején a hívásrögzítőt meg egy-két számomra hasznos tweaket megvettem a többi amivel bohóckodtam azok meg ingyenesek voltak.

  51. Tegnap az Apple megállította a 12.4-es iOS IPSW-k aláírását, szóval már nem lehet visszalépni azoknak, akik magasabb verzión vannak.

  52. sziasztok!! iphoneX appstorboan, hogy lehet, régebbi verziót vissza àllitani

  53. Alkalmazást? Sehogy.

  54. regen lehetett cydiabol Kstoral!

  55. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de annak semmi köze az App Store-hoz. az egy jailbreakes kiegészítő, te magad írtad le, hogy a Cydiából tetted fel.

  56. igen én írtam rosszul!! app storbol erste mobilbank régebbi verzio vissza állitása!!:+1:

  57. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ilyet nem lehet, az App Store-ból mindig csak az adott iOS-verzióra elérhető legfrissebb app verziót tudod letölteni. ez sosem volt másként. ha hibát tapasztalsz egy alkalmazással, jelezd a fejlesztői felé.

  58. sziasztok! iphoneX ios 12.4,hogy lehet jailbreak? unc0ver nem telepithető!!

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    miért nem telepíthető? mégis mi a hibaüzenet?

  60. szia! telepitve volt ujrainditotam és kidob! azt irja hogy nem telepithető próbáljam meg később! a profilt nem telepiti!

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ha letörlöd az appot, és úgy próbálod meg?

  62. már letöröltem-ujratelepiteni akartam és a profilokhoz nem telepiti!

  63. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és mivel próbálod telepíteni, honnan? Cydia Impactorral?

  64. ottse enged, safaribol

  65. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és ha a cikkben leírtakat követed? tehát Apple ID-val bejelentkezve, a Cydia Impactorral csinálod, számítógép segítségével, az unc0ver weboldaláról letöltött IPA-t használva?

  66. igen ugy csináltam unc0ver 3.7.0b3

  67. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    esetleg próbáld meg másik verzióval. a b3-ra azt írja a leírás, hogy az egy public beta.

  68. próbáltam

  69. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és a nem bétával is? mert ahogy látom, a 3.7.0 az többnyire A12 és A12X esetén javít dolgokat, az iPhone X-ben meg A11 van, ergo kb. felesleges a 3.7.0 ebben az esetben.

  70. régen inpactorral csináltam 6napra adta, utána safariboll 365 napra adta!

  71. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez, ahogyan a cikkünkben is írjuk, azért van, mert ha a saját Apple ID-dal belépve csinálod a Cydia Impactorral, fizetős fejlesztői fiók nélkül, akkor az Apple csak 7 napos tanúsítványt ad hozzá. amikor valami random oldal teszi elérhetővé, akkor ők egy lopott tanúsítvánnyal írják alá, aminek az érvényessége 1 év.

  72. eddig azzal működött! akkor melyikel próbájam???

  73. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Cydia Impactorral, saját Apple ID-val egy nem béta unc0vernek mennie kellene. ha nem megy, akkor azt a fejlesztőinek kell javítani.

    az ismeretlen weboldalak által kínált telepítési lehetőségeket passz. én azokat eleve kihagynám.

    a másik opciód, hogy frissítesz iOS 13.2.3-ra (mert már az is támogatott), és a checkra1n-t használod.

  74. nincs Mac gépem csak windo

  75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor leginkább jelezd a jailbreak fejlesztőjének, vagy várj, akár arra, hogy megoldják ezt a problémát, akár arra, hogy megjelenjen Windows-ra is szoftver a checkra1n-hez.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for matenagy Avatar for Thomas1979 Avatar for Szifon Avatar for Dareeo Avatar for petyus33 Avatar for flipper67 Avatar for kistamas Avatar for nmarcell27 Avatar for Mairtin Avatar for wexxtor360 Avatar for b-cyc Avatar for paul78 Avatar for kushwavez Avatar for talamasca Avatar for mtomi95 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin