fbpx Skip to content

Az unc0ver nem most jelent meg, de az iOS 12-es támogatás viszonylag új benne, és jelenleg az iOS 12.1.2-vel bezáróan képes jailbreakelni az A8X-A11-es processzort használó készülékeket. Ezt ismét a Cydia Impactor használatával lehet feltenni.

Az új jailbreak használata továbbra is jelentősen eltér a mondhatni “klasszikus”, egygombos megoldásoktól, mert most is szükség van hozzá egy Apple ID-ra egy tanúsítványhoz, hogy a jailbreaket ténylegesen végrehajtó app települhessen. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

Az unc0ver az utóbbi években már megszokott jailbreakek módszerét követi: technikailag most is egy app telepítését igényli, amit alá kell írni egy tanúsítvánnyal. Abban az esetben, ha az Apple ID-nk segítségével sosem regisztráltunk ingyenes vagy fizetős fejlesztői fiókot a developer.apple.com alatt belépve, akkor csak 7 napig érvényes tanúsítványt kapunk. Ennek eredményeként, mivel a jailbreakelő appot a készülék újraindítása után minden esetben le kell futtatni ahhoz, hogy a jailbreak újból aktív legyen, egy hét elteltével már a tanúsítvány lejárta miatt ezt az iOS megakadályozná. Ilyenkor egyszerűen telepítsük újra az appot, ami akkor egy friss tanúsítványt kap, újabb 7 nappal.

Ennek a módszernek a használata esetén az app telepítését és aláírását a Saurik által fejlesztett Cydia Impactor végzi el, ami esetén szintén meg kell adni az Apple ID-t és annak jelszavát a tanúsítvány lekéréséhez. Saurik pedig már egy elég régi motoros a jailbreakes közösségben, így amikor a Cydia Impactor azt állítja, hogy sem az Apple ID-t, sem a jelszót nem menti el, akkor neki ezt el is lehet hinni. Ha pedig kétlépéses hitelesítést használunk, akkor hozzunk létre alkalmazásjelszót ehhez. (Akik ezt ettől függetlenül inkább nem szeretnék megtenni, azok készítsenek erre a célra egy teljesen új Apple ID-t.)

A Cydia Impactor használata

A teendőnk a már ismert módon most is csak annyi, hogy letöltjük a Cydia Impactort a számítógépre, elindítjuk, csatlakoztatjuk a készüléket. Ezután az unc0ver oldaláról letöltjük a legfrissebb IPA fájlt, és ezt ráhúzzuk a Cydia Impactor ablakára, ami először feldobhat egy figyelmeztetést, hogy amennyiben a fejlesztői fiókunk alatt már léteznek tanúsítványok, azok ezzel a lépéssel visszavonásra kerülnek, és egy új generálódik helyettük:

cydia-impactor-mac-03

Ha ezt a figyelmeztetést leokézzuk, akkor elkéri az Apple ID-t és annak jelszavát:

cydia-impactor-mac-04

cydia-impactor-mac-05

A jelszó megadása után a Cydia Impactor elvégzi a dolgát, lekéri a tanúsítványt az Apple-től, aláírja az appot, és megjelenik a készülékünkön az unc0ver ikonja. Erre rá kell nyomni, és engedélyeznünk kell a tanúsítványunkat, majd a következő lépés a Jailbreak gomb megnyomása:

Ezután kicsivel később a készülék grafikus felülete újratölt (respring), és megjelenik a Cydia ikonja. Ha esetleg nem jelenik meg, akkor indítsuk el újból az unc0ver appot, és ismét nyomjunk rá a jailbreak gombra, és ezt ismételjük addig, ameddig ott nem lesz a Cydia ikonja.

Ha a készüléket újraindítjuk, a jailbreak aktiválásához ismét el kell indítani az appot, és abban a Jailbreak opciót választani.

Meddig működhet ez így?

Az Apple szempontjából ez továbbra is egy nemkívánatos dolog, mint egyébként bármi, ami a jailbreakhez kapcsolódik. Így kicsit előreszaladva még az is lehet, hogy visszaállítják a régi rendszert, amikor csak fizetős fejlesztői fiókkal lehetett közvetlenül a készülékre lefordítani egy fejlesztés alatt álló appot. Már ez a 7 napos érvényességi idő is szigorítás, amit az Apple pár kattintással levehet 1 naposra, aztán pedig adott esetben korlátozhatja is az adott Apple ID-t, ha túl sokszor kér le valaki tanúsítványt anélkül, hogy az App Store-ba beküldene jóváhagyásra bármit is.

Mindenesetre ezt a korábbi, hasonló megoldások megjelenése óta a jelek szerint még azóta sem lépték meg, de sosem lehet tudni.

Fontos tudnivalók

Ez a jailbreak a fejlesztő oldalán olvasható információk alapján csak az alábbi, A8X-A11 processzoros készülékek esetén, és csak az iOS 12.1.2-vel bezáróan használható:

Ezekre a készülékekre ugyanakkor az Apple már nem írja alá a jailbreak által támogatott iOS-verziókat, így ha bármi okból restore-ra kényszerülünk, akkor az iOS 12.1.2-t már nem fogjuk tudni visszatenni. Az Apple által aláírt verziókat itt ellenőrizhetjük: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Egyes tweakek továbbra sem rendelkeznek iOS 12-es támogatással, ezért problémákat okozhat a telepítésük. Ezért nagyon fontos, hogy kétszer is meggondoljuk, honnan és mit telepítünk. Az “Apple File Conduit “2” (arm64/KPPLess)” inkompatibilis verziója például ilyen. Ha ebbe futottunk bele, akkor az unc0ver app beállításai alatt kapcsoljuk ki a Load Tweaks opciót, futtassuk le újból a jailbreaket, frissítsük ezt a csomagot vagy töröljük le, majd újból jailbreakeljünk immár a tweakek opciót engedélyezve – más beállításokat nem szükséges piszkálni:

 

A Cydia Impactor elérhető macOS, Windows és Linux esetén is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for stei stei says:

    Szerencsére nem kell hozzá cydia impactor. Töltsétek le webről az ignition.app -ot és azon belül már tudjátok is telepíteni a jailbreak-et. Nem kell hozzá tanusitvány és apple id sem.
    Hibátlanul működik a jailbreak és a cydia is. Én már több tweak-et is használok.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az IPA használatával való telepítéshez bizony kell a Cydia Impactor. és azzal legalább biztos lehetsz abban is, hogy a jailbreak nem tesz fel semmi mást.

  3. Régen én is nagy jb fan voltam de mára beláttam hogy semmi olyan komoly extrát nem lehet már találni ami megérné a biztonsági kockázatot. Esetleg egy hívás rögzítőt meg egy torrent klienst bevállalnék de más nem nagyon és ezek nélkül is el vagyok.

  4. Ha beszerzel egy Synology NAS-t akkor annak van egy DS GET nevü alkalmazása iOS-ra ami kezeli a torrenteket. Ncore-ról (vagy bárhonnan) simán meg tudod nyitni vele a torrentet és a NAS-ra letölti. Utána ha igény van rá akkor a DS FILE nevü alkalmazással akár le tudod játszani távolról. És persze a torrenttel sem kell foglalkozni mert a NAS szépen csendben a háttérben tölti visszafele. A beállítások lehetősége meg határtalan (feltöltési sebesség, feltöltés időtartama, idő letelte után mit csináljon a torrenttel, stb…) Szóval csak ajánlani tudom. Egy olcsóbb Synology NAS is vígan ellátja ezt a feladatot.

  5. úgy írod, mintha a torrent klienshez kéne egyáltalán JB. Hát nem kell kb 5-6 éve

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Persze az olcsóbb is, de érdemes egy komolyabbat venni és akkor évekig mindent tud majd amit esetlegesen kihoznak és több lesz tőle a NAS-od. Egy DS718+ már jó választás, vagy kicsit komolyabb ha sok hely kell a 918+ és alig kerül többe. Az meg aztán szinte mindent tud.

  7. Ahhoz hogy magán az iPhone-on torrentet tölts le kell a jb. Kizártnak tartom hogy te jb nélkül torrentet tudjál letölteni az iPhoneodon…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem arra gondolt, hogy sideload módszerrel raksz fel rá IPA-t (akár X oldalon keresztül közvetlenül, akár Cydia Impactorral), amit így nem az App Store-ból töltesz le, és így lehet olyan funkcionalitása, ami az App Store esetén egyébként nem lenne megengedett.

  9. Huhh, nekem már nagyon régóta rajta van a telefonomon a DS GET és hibátlanul működik is. Valószínű azért nem tudtam erről mert nem kellett telepítenem az elmúlt 2 évben :slight_smile:
    Minden esetre így hogy meg telómon rajta van így működik. Pont tegnap este használtam.
    Nincs is helyette más alternatíva? Már csak azért is mert rohadtul szeretek így tölteni (nem kell gépet bekapcsolni) és szarul esne ha nem lenne. :smiley:

  10. Avatar for dokk dokk says:

    Egyáltalán nem kell jailbreak a torrenthez telón! Kismilló módon fel lehet tenni, pl Tutu, azon belül meg Transmission torrent. Annyi, hogy lehet nem mennek már ezek mostanában, mert kiderült ugye, hogy a tanúsítvánnyal trükköznek, de nekem kb egy hónappal ezelőtt még ment a Torrent és nem volt soha jailbreakelve a telóm.

    Szerk: felraktam, no jailbreak

  11. @dokk Szia. Azután érdeklődnék, hogy ezeket az ITransmnission által letöltött fileokat hol találod meg? Nekem nagyon mélyen valami var/documents…/…/…/…/.downloads mappában írja de sajnos hasonlót sem találok.
    Van ehhez is valami könyvtárkezelő app? Egyébként én is feltettem no jailbreak le is töltötte csak ugye nem találom. Köszi előre is.

  12. Avatar for dokk dokk says:

    Tapi a torrentre amit töltesz le, feljön hogy detalis, legörgetsz és ott lesz hogy file. Az alatt lesz és onnan a share menüvel át tudod adni Infuse appnak.

  13. Működik még a Szifon cydia repository?
    Magyar billentyűzetet szeretnék telepíteni, ahol a magánhangzókat nyomvatartva azonnal ékezetes betűre vált.
    Köszi!

  14. Ezeket cydia impactorral lehet felrakni? A tutut vagy az iTransmissiont?

  15. Avatar for dokk dokk says:

    Dehogy, semmi ilyen nem kell hozzá. Egy egyszerű tanúsítványt kell engedélyezni és már működik is. Annyi, hogy max két hétig megy, utána törölni kell pl a tutut (ha azt rakod fel) és újra telepíted. A Tutu ilyen AppStore jellegű, onnan szeded le az iTransmissiont.

  16. Jaaah vágom már volt fent. Más torrent alternatíva esetleg van? Mert most nem működik a tutu nem tudom felrakni mert frissítik vagy mi. Továbbá a transmission appból csak infuse appba lehet megosztani más videó lejátszóba nem?

  17. Avatar for dokk dokk says:

    Nem tudok más torrentet és infuson kívül mast nem használtam ilyenre, szerintem megy másba is.

  18. Köszi a segítséget kipróbálom.

  19. És tényleg működik. Hat így már azt végképp nem kell android. Köszi az infót. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for cyberdin Avatar for byron Avatar for Szifon Avatar for Adamnemeth Avatar for Airror85 Avatar for stei Avatar for kigyosigergo Avatar for dokk Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for stei stei says:

    Szerencsére nem kell hozzá cydia impactor. Töltsétek le webről az ignition.app -ot és azon belül már tudjátok is telepíteni a jailbreak-et. Nem kell hozzá tanusitvány és apple id sem.
    Hibátlanul működik a jailbreak és a cydia is. Én már több tweak-et is használok.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az IPA használatával való telepítéshez bizony kell a Cydia Impactor. és azzal legalább biztos lehetsz abban is, hogy a jailbreak nem tesz fel semmi mást.

  3. Régen én is nagy jb fan voltam de mára beláttam hogy semmi olyan komoly extrát nem lehet már találni ami megérné a biztonsági kockázatot. Esetleg egy hívás rögzítőt meg egy torrent klienst bevállalnék de más nem nagyon és ezek nélkül is el vagyok.

  4. Ha beszerzel egy Synology NAS-t akkor annak van egy DS GET nevü alkalmazása iOS-ra ami kezeli a torrenteket. Ncore-ról (vagy bárhonnan) simán meg tudod nyitni vele a torrentet és a NAS-ra letölti. Utána ha igény van rá akkor a DS FILE nevü alkalmazással akár le tudod játszani távolról. És persze a torrenttel sem kell foglalkozni mert a NAS szépen csendben a háttérben tölti visszafele. A beállítások lehetősége meg határtalan (feltöltési sebesség, feltöltés időtartama, idő letelte után mit csináljon a torrenttel, stb…) Szóval csak ajánlani tudom. Egy olcsóbb Synology NAS is vígan ellátja ezt a feladatot.

  5. úgy írod, mintha a torrent klienshez kéne egyáltalán JB. Hát nem kell kb 5-6 éve

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Persze az olcsóbb is, de érdemes egy komolyabbat venni és akkor évekig mindent tud majd amit esetlegesen kihoznak és több lesz tőle a NAS-od. Egy DS718+ már jó választás, vagy kicsit komolyabb ha sok hely kell a 918+ és alig kerül többe. Az meg aztán szinte mindent tud.

  7. Ahhoz hogy magán az iPhone-on torrentet tölts le kell a jb. Kizártnak tartom hogy te jb nélkül torrentet tudjál letölteni az iPhoneodon…

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem arra gondolt, hogy sideload módszerrel raksz fel rá IPA-t (akár X oldalon keresztül közvetlenül, akár Cydia Impactorral), amit így nem az App Store-ból töltesz le, és így lehet olyan funkcionalitása, ami az App Store esetén egyébként nem lenne megengedett.

  9. Huhh, nekem már nagyon régóta rajta van a telefonomon a DS GET és hibátlanul működik is. Valószínű azért nem tudtam erről mert nem kellett telepítenem az elmúlt 2 évben :slight_smile:
    Minden esetre így hogy meg telómon rajta van így működik. Pont tegnap este használtam.
    Nincs is helyette más alternatíva? Már csak azért is mert rohadtul szeretek így tölteni (nem kell gépet bekapcsolni) és szarul esne ha nem lenne. :smiley:

  10. Avatar for dokk dokk says:

    Egyáltalán nem kell jailbreak a torrenthez telón! Kismilló módon fel lehet tenni, pl Tutu, azon belül meg Transmission torrent. Annyi, hogy lehet nem mennek már ezek mostanában, mert kiderült ugye, hogy a tanúsítvánnyal trükköznek, de nekem kb egy hónappal ezelőtt még ment a Torrent és nem volt soha jailbreakelve a telóm.

    Szerk: felraktam, no jailbreak

  11. @dokk Szia. Azután érdeklődnék, hogy ezeket az ITransmnission által letöltött fileokat hol találod meg? Nekem nagyon mélyen valami var/documents…/…/…/…/.downloads mappában írja de sajnos hasonlót sem találok.
    Van ehhez is valami könyvtárkezelő app? Egyébként én is feltettem no jailbreak le is töltötte csak ugye nem találom. Köszi előre is.

  12. Avatar for dokk dokk says:

    Tapi a torrentre amit töltesz le, feljön hogy detalis, legörgetsz és ott lesz hogy file. Az alatt lesz és onnan a share menüvel át tudod adni Infuse appnak.

  13. Működik még a Szifon cydia repository?
    Magyar billentyűzetet szeretnék telepíteni, ahol a magánhangzókat nyomvatartva azonnal ékezetes betűre vált.
    Köszi!

  14. Ezeket cydia impactorral lehet felrakni? A tutut vagy az iTransmissiont?

  15. Avatar for dokk dokk says:

    Dehogy, semmi ilyen nem kell hozzá. Egy egyszerű tanúsítványt kell engedélyezni és már működik is. Annyi, hogy max két hétig megy, utána törölni kell pl a tutut (ha azt rakod fel) és újra telepíted. A Tutu ilyen AppStore jellegű, onnan szeded le az iTransmissiont.

  16. Jaaah vágom már volt fent. Más torrent alternatíva esetleg van? Mert most nem működik a tutu nem tudom felrakni mert frissítik vagy mi. Továbbá a transmission appból csak infuse appba lehet megosztani más videó lejátszóba nem?

  17. Avatar for dokk dokk says:

    Nem tudok más torrentet és infuson kívül mast nem használtam ilyenre, szerintem megy másba is.

  18. Köszi a segítséget kipróbálom.

  19. És tényleg működik. Hat így már azt végképp nem kell android. Köszi az infót. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for cyberdin Avatar for byron Avatar for Szifon Avatar for Adamnemeth Avatar for Airror85 Avatar for stei Avatar for kigyosigergo Avatar for dokk Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for gunar