fbpx Skip to content

Az Apple-nél évről-évre új szolgáltatásokat vehetünk igénybe, ezek közül a legnépszerűbbeket általában 1, de sokszor 2-3 hónapra is ingyen adja a cég, csak meg kell találni az adott linkeket. Új eszköz vásárlása esetén mindig van opciónk az egyes szolgáltatások bizonyos ideig tartó, ingyenes használatára, de nyilván nem vásárolunk pár havonta új Apple terméket. 💸

Jelenleg az Apple-nek 5 előfizetéses szolgáltatása van, ezek közül mindegyikre lehet találni 1 hónapon át tartó ingyenes előfizetést, azonban a 2-3 hónap már nagyon ritka, pedig aztán tényleg megéri, főleg hogy 2-3 szolgáltatást is tudunk így használni. Sokszor viszont az is probléma, hogy ezeket a szolgáltatásokat már nem adja meglévő ügyfeleknek, de még erre is lehet találni bizonyos kiskapukat. Nézzük is meg ezeket a szolgáltatásokat!

Ingyenes Apple Music előfizetés

Az első és talán legtöbbünket érdeklő opció az Apple Music avagy az Apple zenei szolgáltatásának az előfizetése. Erre általában a meglévő ügyfelek nem fizethetnek elő újra ingyenesen, de egy próbát mindig megér.

Az Apple egyébként nem nagyon szereti ingyen adni az Apple Music-ot, szóval itt elég kevés az esély, hogy meglévő vagy nemrég lejárt előfizetésre ad ingyen 2-3 hónapot. Ettől függetlenül érdemes “előfizetni” ingyen, ha sikerül, mert számtalan olyan szolgáltatást kapunk, ami a többieknél máshogy vagy csak részben érhető el. Az Apple Music az egyik olyan streaming szolgáltató, ahol térbeli hangzásra képes fülhallgatóval (például AirPods-ok) is hallgatjuk a legtöbb zenét.

A Spatial Audio, avagy a térhangzás egy egészen új megközelítés a zenehallgatásban és az Apple remekül látta meg ezt a rést! Rengeteg felhasználó rendelkezik AirPods-zal (tényleg minden harmadik fülhallgató, amit az utcán látok, lényegében egy fehér AirPods), ami lehet AirPods, AirPods Pro és AirPods Max. Tehát a hardver és a szoftver is a kezükben van, ami sokkal nagyobb “buli”, bevétel számukra. Ezért is láthatjuk az Apple Music alkalmazásban a térhangzást reklámozva és nem a Lossless-t. Ugye?

A térhangzás egyébként rendkívül “látványos”, jól hallható mindenki számára és tényleg egy új élményt kapunk, akár az eredeti, első generációs AirPods-zal is.

Az Apple Music előfizetéssel veszteségmentesen is hallgatunk zenét. A Lossless, azaz veszteségmentes zene tulajdonképpen az, amit az előadó létrehozott. Egy zene nem csak abból áll, hogy bizonyos hangszereket tesznek egymás mellé és énekelnek. A hangmérnök mögött egy olyan csapat áll, aki minden egyes másodpercet megtervezve adja ki a zenét. Elkészítik a zene “terét” és felveszik a hangszereket a maximális felbontásban. Mondhatnánk, hogy olyan, mintha egy koncerten lennél, de ez ennél sokkal sterilebb és tökéletesebb. Tehát a keverő és az előadó együtt dolgozva megalkotja azt a zenét, amit lényegében maximimális precizitással elkészítenek.

Azt fontos tudni, hogy itt nem az Apple adja a hardvert, mert jelenleg egyik Apple fülhallgató sem támogatja a Lossless-t, valamint a legmagasabb felbontást sem tudjuk elérni semelyik Apple termékkel! Bővebben olvassuk el ezt a cikket, hogy hogyan tudjuk kihasználni ezt a felbontást: Mindent az Apple Music Lossless-ről!

Amennyiben érdekel az ingyenes előfizetés, először az Apple hivatalos oldalát ajánlom, ahol 3 hónapot is kaphatunk adott esetben, azt ezen a linket éritek el, majd pedig az iSTYLE oldalát, ha esetleg az előző nem sikerülne. Itt 2 hónapot kapunk ajándékba.

Ingyenes Apple TV+ előfizetés

Számomra jelenleg az egyik legjobb videós streaming szolgáltatás az Apple TV+. Átlagon felüli sorozatokat és filmeket is nézhetünk rajta, és számos cikket írtam már az egyes sorozatokról is a Szifon.com-on. Nemrég ért véget a Monarch első évada, ami kezdeti lagymatag indulástól eltekintve egy tekintélyes évadot hozott magával és azt is ajánlott megnézni.

A legjobb filmre jelölték a Megfojtott Virágokat is, ami igyenesen érhető el az Apple TV+ előfizetésen belül, ráadásul 4K felbontásban Dolby VISION és Dolby ATMOS támogatással.

A Dolby Atmos-t azért készítették, hogy természetes hangélményt biztosítson számunkra. A hangok egy pontosan elhelyezett, háromdimenziós térben mozognak, ami azt jelenti, hogy nem kívülről nézzük a videót, hanem olyan, mintha ott lennénk a filmben. Vegyünk példának egy helikopter szimulációt. Dolby Atmos nélkül a surround hangrendszer a helikopter hangját az fejünk fölötti hangszórókra irányítja. A Dolby Atmos-ban azonban a hang nem egy adott hangszóróból szól, hanem a 3D-s tér bizonyos pontja felé tolódik. A hangmérnök meghatározza a mozgó helikopter hangját a megfelelő 3D-s pályán. A Dolby rendszer elég intelligens lesz ahhoz, hogy a hangokat a megfelelő hangszórókra tolja el, ami természetesebb élményt nyújt. Még a hangsugárzó hangereje, diffúziója és a hangszórókból érkező hang is változik a mozgó objektumhoz képest (ebben az esetben a helikopter), éppúgy, mint a valós életben. A Dolby Atmos-t egyébként támogatja az AirPods 3. generációja, az AirPods Pro-k és az AirPods Max-is, vagy bármilyen külső, erre alkalmas hangszóró, soundbar, mint például a Sonos, amikről bővebben itt írtam:

Dolby Vision

A Dolby Vision a nagy dinamikatartományú (HDR) 4K videoformátum márkaneve. A HDR talán már nem újdonság az olvasóink körében, de röviden és konyhanyelvre lefordítva a videó világosabb részei nem égnek ki, nem vakítanak, a sötétebbek pedig még részletesebbek. Ezt persze a TV-nek is támogatnia kell, tehát ahogy a Dolby Atmos-nál, úgy a Dolby Vision-nál is kell hardver. A legtöbb újabb TV már támogatja ezt egyébként.

A Dolby által kifejlesztett megoldás többet kínál, mint a HDR10. Egyrészt, amely eszköz Dolby Vision-kompatibilis, az a HDR10-et is kezeli. Ellentétben azonban a 10-bites színmélységgel, a Dolby Vision már 12-biten tárolja külön-külön a vörös, zöld és kék színkomponensek adatait, így a HDR10-nél is 8-szor több szín megkülönböztetésére képes. További előnye, hogy a metaadatok nem csak a film elején, egyszer, de akár minden képkockával együtt is továbbíthatóak, azaz minden pillanathoz, jelenethez egyedi (dinamikus) beállítások is rendelhetőek. Így biztosak lehetünk benne, hogy egy éjszakai jelenet a mi tévénken is optimálisan fog megjelenni (mert az adott képsorok színei is hozzá lesznek igazítva a TV technológiájához), nem csak egy kezdeti (statikus) beállítás alkalmazható, amely azután az egész film alatt érvényben marad. Ráadásul a különböző, a film gyártása során használt eszközök paraméterei is belekerülnek a metaadatokba, a még precízebb reprodukálhatóság miatt. (Forrás: lejatszo.hu)

Tehát elmondhatjuk, hogy a lehető legjobb minőséget kapunk mind hang, mind videó, mind szereplő, történet, és megvalósítás terén, lásd a Ted Lasso sorozatot. Meglévő ügyfeleknek is ad ingyenes 2 hónapot az iSTYLE weboldala, így kattints ide (ezt mindenképp mobilon, Safariban nyisd meg!), ha érdekel az ingyenes Apple TV+ előfizetés. Az alábbi cikkeket érdemes elolvasni az Apple TV+-os sorozatokról:

Ingyenes Apple Arcade előfizetés

A többi szolgáltatáshoz képest én elég keveset tudok elmondani az az Apple Arcade-ről, mivel nem játszom a telefonomon, sem az Apple TV-men. 2 hónapos ingyenes előfizetést kaphatunk az iSTYLE linkjén (ezt mindenképp mobilon, Safariban nyisd meg!), de én nem is nagyon találtam olyan játékot, ami annyira érdekelt volna.

Az Apple Arcade előfizetésben reklám- és alkalmazáson belüli vásárlástól mentes játékmenetet kapunk, tehát lényegében az előfizetésért cserébe több 100 játékunk lehet. Ezen kívül a játékok játszhatóak akár Mac-en vagy Apple TV-n keresztül a TV-n is.

A legjobb Apple Arcade játékok 2023-ban ezek voltak:

  1. NBA 2K23 Arcade Edition
  2. Cooking Mama: Cuisine!
  3. Bloons TD 6+
  4. Angry Birds Reloaded
  5. Sneaky Sasquatch
  6. Warped Kart Racers
  7. Hello Kitty Island Adventure
  8. Snake.io+
  9. Fruit Ninja Classic+
  10. Solitaire by MobilityWare+

Összességében aki szeret játszani, érdemes kipróbálnia az Apple Arcade játékokat.

Ingyenes iCloud+ előfizetés

Az iClouddal mindenki tisztában van, az Apple felhőrendszere, amiben tároljuk a telefonon lévő adatokat, illetve hogy pontosítsak, azok másolatait. A felhőben vannak a fotóink, videóink, névjegyeink, üzeneteink, alkalmazások beállításai és adatai és így tovább. Az 5GB-os tárhely kis túlzással manapság már csak mondjuk a névjegyzékre és az üzenetekre elég, az 50GB pedig nem egy nagy összeg, bár szerintem az sem sok pénz már manapság. Ingyenesen az 50GB-os csomagra 3 hónapig tehetünk szert, de az iCloud+-nak számos egyéb szolgáltatása is van, amivel érdemes picit foglalkozni. Tehát az alábbi szolgáltatások kizárólag előfizetéssel érhetőek el.

iCloud privát átjátszó

Az iCloud privát átjátszó egy internetes adatvédelmi szolgáltatás, amely innovatív, többszöri ugrásos architektúrát használ, amely során a felhasználói kéréseket eltérő entitások által működtetett két különböző internetes átjátszón keresztül küldi el a rendszer. Így egyik fél, köztük az Apple sem tekintheti meg vagy gyűjtheti a felhasználók böngészési tevékenységének részleteit. Tegyük fel, hogy például valamit keresünk a Google-ben és ezután ennek a reklámja megjelenik az Instagramon, vagy Facebookon vagy alkalmazásokon belül. Ezt próbálja megakadályozni az iCloud privát átjátszó.

Ez persze kizárólag a Safarin belül működik!

Az e-mail-cím elrejtése

Ha nem szeretnéd megosztani az e-mail-címed egy bizonyos appal vagy webhellyel, úgy is dönthetsz, hogy elrejted. Azt is kérheted, hogy az Apple hozzon létre neked egy egyedi e-mail-címet, amely a tényleges e-mail-címedre továbbítja a leveleket.

Egyéni e‑mail domain

Használhatod az iCloud Mailt e‑mailek küldéséhez és fogadásához akár 5 egyéni doménnel. Megoszthatod a családdal, vagy bárkivel, aki rendelkezik iCloud+-előfizetéssel. Ezután személyre szabott e-mail-címről küldhetsz és fogadhatsz e-maileket az iCloud Mail segítségével. Például: aladá[email protected], vagy [email protected]. Természetesen ez az elérhető domainektől is függ, de lényegében nem egy Gmail címet adunk már meg, hanem egy saját egyedi címet, mint például a [email protected] 😉

HomeKit biztonságos videó

Az Apple az iOS 13.2 óta támogatja ezt a szolgáltatását, ami lényegében azt jelenti, hogy az iCloud fiókunk alatt a felhőben tároljuk a kamera felvételeinket. Ez sokak számára fontos lehet, mert ugye nem egy random kínai szerveren, random szolgáltató tárolja a felvételeket, hanem az Apple-nél, ami jóval biztonságosabb helynek számít. Ezen kívül egy helyen tudhatjuk ezeket videókat, vissza is nézhetjük őket, illetve akár a család többi tagja is láthatja, hogy éppen mi történt a kertben.

Ezzel persze nem ért véget az Apple szolgáltatása, mivel a HomeKit Secure Video rendelkezik arc-, ember-, állat- és mozgásfelismeréssel. Az arcfelismerés már jóval nagyobb probléma, ha a biztonságról van szó, és az Apple ezt nagyon jól tudja. Így az adott felvétel nem a felhőben kerül analizálásra, nem is a kamerán, hanem az otthonunkban. A videofelvételeket egy Apple TV vagy egy HomePod képes analizálni a nappalinkban, majd innen kerül föl a már elkódolt videó a felhőbe, így sem az Apple, sem más számára nem látható, hogy mi van rajta, és lokálisan történt a videó elemzése is.

Lényegében ennél biztonságosabb már csak akkor lehet, ha olyan kamerarendszert használunk, ami a házon belül rögzíti és ott analizálja a képen történő dolgokat. Nyilván ez már nem az átlagember pénztárcájához igazodik.

Végezetül, de nem utolsó sorban a családi megosztás. Akár öt családtaggal is megoszthatjuk az előfizetésünket, így nem csak mi hanem a többiek is tudják használni a tárhelyet és a fenti szolgáltatásokat. A Szifon.com-nál mi pont ezt használjuk: 2TB van tárhelyként a családi megosztásban és bizonyos domainek e-mail címeit is az Apple-nél állítottuk be, valamint a kamera felvételeket is itt tároljuk. A 3 hónapos 50GB-os ingyenes előfizetést ugyancsak az iSTYLE-nál tudjuk igényelni, így kattintsunk ide mobilon (ezt mindenképp mobilon, Safariban nyisd meg!).

Végszó

A cikk ugyan picit hosszúra nyúlt, de nem akartam csak úgy 3 linket berakni egy rövid cikkbe, így aki esetleg még nem találkozott ennyire részletesen ezekkel a szolgáltatásokkal, el tudja olvasni, miért érdemes előfizetni rájuk, pláne ha pár hónapig ingyen is vannak!

+1 AppleCare+

Szoktuk mondani, hogy a legjobb Apple biztosítás az AppleCare+. Hazánkban nem vásárolható meg hivatalosan, de külföldi beállításokkal, címmel és bankkártyával itthonról is simán megköthetjük. Igazából ez a lehető legjobb biztosítás, mert 100%-osan eredeti alkatrészt kaptok javításkor, illetve az Apple Watch-nál és AirPods-nál minden esetben az egész készüléket cseréli az Apple, tehát hibázni sem tudtok.

Ebben a cikkben részletesen leírtuk, hogy hogyan tudjátok megkötni saját magatoknak az AppleCare+-t, de ha nincs külföldi bankkártyátok és címetek, akkor mi is nagyon szívesen megkötjük nektek külön díjért cserébe. Ezt az elmúlt években hoztuk el nektek, hogy a lehető legjobb biztosítást tudjátok megkötni az Apple terméketekre. Az AppleCare+ kizárólag a vásárlástól számított 60 napig köthető meg! Amennyiben a mi segítségünkre van szükségetek, írjatok egy emailt a [email protected]-ra a készülék megjelölésével és tájékoztatunk titeket a részletekről!

Ha tetszett a cikk, dobj egy hozzászólást, te mit gondolsz erről!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ha valamelyik szolgáltatásnak előfizetője vagy, voltál, vagy le használtad egyszer az ingyenes lehetőségek akkor soha többet nem kapod ingyen. Vásároltam új telefont és fülhallgatót is, mind a kettőhöz jár. Nem tudtam be aktiválni úgy se hogy hagytam lejárni az aktuális előfizetésemet. Felhívtam az Apple t és azt mondták hogy nekem nem jár mert már előfizető voltam.

  2. Ami valahol teljesen logikus.

  3. Avatar for Voody Voody says:

    Nekem ez működött most, köszönöm! Hozzáteszem, az hogy csak egyszer tudod igénybevenni szerintem fillérb@szás, beleférhetne a félmilliós készülék árába akár minden alkalommal is, de egye fene. :slight_smile:

  4. Sziasztok! Apple Fitness előfizetést hogy lehet legegyszerűbben magyar apple I.D. -Val használni? Köszi: Adrián

  5. Sehogy sajnos, UK Apple ID talán a legkényelmesebb, az ingyenes verziót úgy ki tudod próbálni aztán valahogy alá kell tenni egy UK bankkártyát.

  6. Ha már az Apple Fitness szóba került, mikor van esély rá, hogy nálunk is elérhető legyen? Miért befolyásoló tényező az, hogy csak angolul lehetne használni? Miért tolnak ki azokkal akik tudnak angolul és használni szeretnék? Mellesleg szerintem annak se feltétlen okozna gondot a használata aki nem tud angolul, mert egyszerűen leutánozza a látott mozdulatokat és kész… Vagy csak én gondolom így? :thinking:

  7. A párom most vette meg a Beats Studio Pro-t. Mondták is neki az Apple store ban, hogy kap hozzá három hónap ingyen Apple Music ot. Majd boldogan jött haza de nem sikerült neki be aktiválni hiszen egyszer valaha már kapott régen egy iPhone hoz. Elég rossz érzés, hogy te aki fizetsz 160 000 Ft-ot egy fülhallgatóra és egy 10€-s szolgáltatás sajnálok tőled. Azt, hogy szerinted ez logikus azzal egyetértek de engedd meg, hogy kiegészítsem azzal, hogy valamennyire kicsinyes is a fülhallgató árakat tekintve. Elég komoly fülhallgató kontingens rendelkezünk és tudok neked olyat mutatni ami fele ennyibe kerül és sokkal jobban szól mint bármelyik ebből vagy Beats termék. Igaz ott nincs iCloud szinkronizálás illetve Dolby Atmos. De az nem +50% ár más fele annyiba kerülő fülesekhez képest. Azt is tudom, hogy USB-Cvel csatlakoztak a a saját DACját használja de az egy 10€-s hulladék. A 24.hu t 49kHz az ciki nagyon. Az a semmi kategória. Arról nem beszélve, hogy a Beats Studio Pro az Airpods Max kivételével (ami másik brand) a legdrágább Apple fülhallgató és nem tud egyszerre két féle ezközhöz csatlakozni de fele ennyibe kerülő más márkák fejhallgatók simán tudják. És értem én de oda akarok kilyukadni, hogy ennyire az a pici már nem fér bele az kínos. Tudom, eladnak belőle 10 000 000 db-ot akkor az 10 €-val 100 millió $. De az nekik az csak a cseresznye a habon. Üdv.

  8. Akkor minek vesztek ilyet ha semmi se jó?

  9. Először is nem mondta senki azt hogy semmire sem jó. Másodszor azért vettünk ilyet mer ő ezt szerette volna, mert ezt tetszett neki és a nők nem mindig műszaki alapon döntenek. Az ár nyilván nem érdekli őket hanem ők fizetik. Amúgy azért választotta mert az előző neki hét évet bírt (és még működik), csak újat szeretett volna hogy megbízható eszközzel rendelkezzen szintén sokáig. Harmadszor én az árképzést fejtettem ki, hogy nincs mögötte a technika csak a név. Nagyon sajnálom hogy ezt nem értetted meg. Amúgy pedig a fő téma az apple music ingyenes ajándék szolgáltatása volt csak egy kicsit csapongtam a történet írás közben. Bocsánat!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Tadrian Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Voody Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Ha valamelyik szolgáltatásnak előfizetője vagy, voltál, vagy le használtad egyszer az ingyenes lehetőségek akkor soha többet nem kapod ingyen. Vásároltam új telefont és fülhallgatót is, mind a kettőhöz jár. Nem tudtam be aktiválni úgy se hogy hagytam lejárni az aktuális előfizetésemet. Felhívtam az Apple t és azt mondták hogy nekem nem jár mert már előfizető voltam.

  2. Ami valahol teljesen logikus.

  3. Avatar for Voody Voody says:

    Nekem ez működött most, köszönöm! Hozzáteszem, az hogy csak egyszer tudod igénybevenni szerintem fillérb@szás, beleférhetne a félmilliós készülék árába akár minden alkalommal is, de egye fene. :slight_smile:

  4. Sziasztok! Apple Fitness előfizetést hogy lehet legegyszerűbben magyar apple I.D. -Val használni? Köszi: Adrián

  5. Sehogy sajnos, UK Apple ID talán a legkényelmesebb, az ingyenes verziót úgy ki tudod próbálni aztán valahogy alá kell tenni egy UK bankkártyát.

  6. Ha már az Apple Fitness szóba került, mikor van esély rá, hogy nálunk is elérhető legyen? Miért befolyásoló tényező az, hogy csak angolul lehetne használni? Miért tolnak ki azokkal akik tudnak angolul és használni szeretnék? Mellesleg szerintem annak se feltétlen okozna gondot a használata aki nem tud angolul, mert egyszerűen leutánozza a látott mozdulatokat és kész… Vagy csak én gondolom így? :thinking:

  7. A párom most vette meg a Beats Studio Pro-t. Mondták is neki az Apple store ban, hogy kap hozzá három hónap ingyen Apple Music ot. Majd boldogan jött haza de nem sikerült neki be aktiválni hiszen egyszer valaha már kapott régen egy iPhone hoz. Elég rossz érzés, hogy te aki fizetsz 160 000 Ft-ot egy fülhallgatóra és egy 10€-s szolgáltatás sajnálok tőled. Azt, hogy szerinted ez logikus azzal egyetértek de engedd meg, hogy kiegészítsem azzal, hogy valamennyire kicsinyes is a fülhallgató árakat tekintve. Elég komoly fülhallgató kontingens rendelkezünk és tudok neked olyat mutatni ami fele ennyibe kerül és sokkal jobban szól mint bármelyik ebből vagy Beats termék. Igaz ott nincs iCloud szinkronizálás illetve Dolby Atmos. De az nem +50% ár más fele annyiba kerülő fülesekhez képest. Azt is tudom, hogy USB-Cvel csatlakoztak a a saját DACját használja de az egy 10€-s hulladék. A 24.hu t 49kHz az ciki nagyon. Az a semmi kategória. Arról nem beszélve, hogy a Beats Studio Pro az Airpods Max kivételével (ami másik brand) a legdrágább Apple fülhallgató és nem tud egyszerre két féle ezközhöz csatlakozni de fele ennyibe kerülő más márkák fejhallgatók simán tudják. És értem én de oda akarok kilyukadni, hogy ennyire az a pici már nem fér bele az kínos. Tudom, eladnak belőle 10 000 000 db-ot akkor az 10 €-val 100 millió $. De az nekik az csak a cseresznye a habon. Üdv.

  8. Akkor minek vesztek ilyet ha semmi se jó?

  9. Először is nem mondta senki azt hogy semmire sem jó. Másodszor azért vettünk ilyet mer ő ezt szerette volna, mert ezt tetszett neki és a nők nem mindig műszaki alapon döntenek. Az ár nyilván nem érdekli őket hanem ők fizetik. Amúgy azért választotta mert az előző neki hét évet bírt (és még működik), csak újat szeretett volna hogy megbízható eszközzel rendelkezzen szintén sokáig. Harmadszor én az árképzést fejtettem ki, hogy nincs mögötte a technika csak a név. Nagyon sajnálom hogy ezt nem értetted meg. Amúgy pedig a fő téma az apple music ingyenes ajándék szolgáltatása volt csak egy kicsit csapongtam a történet írás közben. Bocsánat!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Tadrian Avatar for Burgatshow Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Voody Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin