fbpx Skip to content

Rendkívül megörültem, hogy az Apple végre megnyitja a kapukat a Lossless, avagy a veszteségmentes zenehallgatás irányába, amivel én már 2016 óta foglalkozom. Már közel 5 éve, hogy rendelkezem olyan otthoni setuppal, ami kihasználja ezt a minőséget. Ezt a “fertőzést” pedig Szabolcstól, a Muzix.hu tulajdonosától kaptam el, ő vitt bele az egész magas felbontás világába még 2015-ben.

Ezért idén úgy döntöttük, hogy nektek, Szifon.com olvasóknak egy különösen részletes és termékpalettával teli cikket írok arról, hogy hogyan használhatjátok ki az Apple Music Lossless-t, mire figyeljetek oda és milyen termékek használjatok, hogy a maximum felbontást kiaknázhassátok. Ez a cikk nagyrészt konyhanyelven fog íródni, ezért mélyebben a technikai adatokba nem fogok belemenni. Ettől függetlenül megpróbálom majd elmagyarázni, hogy miért fontos a Lossless, mire érdemes figyelni zenehallgatáskor, illetve hogy milyen eszközök kellenek, hogy tényleg meghalljuk azt, amit kell. Avagy úgy is fogalmazhatunk, hogy ne hallj kevesebbet, mint amiért fizettél. ?

2008-2021 – hogyan jutottunk el a mai zenehallgatásig?

A Lossless azt jelenti hogy veszteségmentes zene, erre ki fogok térni később. Eddig az Apple felhasználók nagy része veszteségesen hallgatott zenét. Ez azért is kellett, mert a 2010-es években még sok helyen lassú volt az internet és a felhasználók zenei szokásai is még a szórakozásra korlátozódtak. 2008-ban indult el az útjára a Spotify, hazánkban pedig 2013-ban vált elérhetővé a streaming szolgáltatás. Talán a Spotify miatt változtak meg az emberek zenei szokásai is. Miért is írom ezt?

  • Apple: vedd meg az albumot egy adott előadótól (2011 óta vásárolhatunk hazánkban is zenét)
  • MP3, letöltés: itt van az adott előadó albuma, számai, töltsd le
  • Spotify: hallgasd meg ezt a zenei listát, megannyi előadó 1-1 számával

A Spotify és persze a többi streaming szolgáltató az Apple-lel ellentétben egy teljesen más sémát kezdett el követni. Ezek közül a Spotify volt a legnagyobb, aki nem azt mondta, hogy hallgasd ezt az előadót, hanem hogy rádió szerűen hallgasd az összes előadó legjobb számait. Hallgasd a kedvenceidet. Persze lejátszási listát eddig is tudtál készíteni, de a Spotify már előre legyártott listákat készített, ami elsőre fura is volt. Mindenki úgy tárolta valahol a zenéit, hogy az adott előadó mappája, majd az albumok, majd azon belül a kedvenc számait hallgatta. Mikor előfizettünk Spotify-ra, nem az előadókat láttuk, hanem a listákat és rögtön arra mentünk rá.

Ehhez a vonathoz az Apple nem csatlakozott. Miközben a Spotify egyre jobban tetszett az embereknek, mert mindig újabb és újabb számokkal találkoztak – és persze nem kellett megvenniük azokat –, addig az Apple még mindig pénzért adta őket és egyesével lehetett megvenni a zeneszámokat, albumokat.

2015-ben a cég beadta a derekát és bemutatta az Apple Music-ot, amivel bármilyen számot tudtunk hallgatni és megjelentek a személyre szabott zenei listák is. Ők persze próbáltak extra dolgokat is hozzáadni, hogy találkozz az előadóval az alkalmazáson belül, úgynevezett hírfolyamokban. Mindeközben egyébként a Tidal, illetve más zenei szolgáltatók már elkezdték behozni a magasabb felbontást, avagy a Lossless-t, mert azt sem az Apple, sem a Spotify érezte magáénak. Ettől függetlenül volt egy réteg, aki rendelkezett olyan hardverrel, amivel hallható volt a különbség.

Időközben az emberek már megszokták a Spotify-t és vele együtt azt, hogy csak van egy listájuk, amit hallgathatnak és mindig új szám kerül bele. Az Apple szerintem ezt utálta és ezért akarta közelebb hozni az előadókat, de őszintén, ez nem nagyon sikerült.

Tehát míg a Spotify 2008 óta streamelte a zenét, addig az Apple 8 évvel később, 2015-ben adta meg a felhasználóknak ezt a funkciót. Azóta eltelt még 5 év és továbbra is összességében a Spotify rendelkezik a legtöbb felhasználóval.

Az Apple-nek lépnie kellett, ha további felhasználókat szeretne, ezért 1 hónapja bemutatta a Spatial Audio-t és a Lossless-t!

 

A Spatial Audio, avagy a térhangzás egy egészen új megközelítés a zenehallgatásban és az Apple remekül látta meg ezt a rést! Rengeteg felhasználó rendelkezik AirPods-zal (tényleg minden harmadik fülhallgató, amit az utcán látok, lényegében egy fehér AirPods), ami lehet AirPods, AirPods Pro és AirPods Max. Tehát a hardver és a szoftver is a kezükben van, ami sokkal nagyobb buli, bevétel számukra. Ezért is láthatjuk az Apple Music alkalmazásban a térhangzást reklámozva és nem a Lossless-t. Ugye? ?

A térhangzás egyébként rendkívül “látványos”, jól hallható mindenki számára és tényleg egy új élményt kapunk, akár az eredeti, első generációs AirPods-zal is. Ezzel lényegében könnyedén lehet felhasználói tábort építeni, mert Józsi rögtön megmutatja Imrének, hogy “ezt hallgasd meg” és Imre meg valóban elámul, hogy mennyi teret és részletet hall. Ezzel nincs is semmi baj, de alapjáraton ez egy újrakeverése a zenének és nem az eredeti szám, amit mondjuk a koncerteken hallunk. A zene ugyanaz lesz, de nem ugyanúgy halljuk. ??‍♂️

A Lossless ezzel szemben nem ennyire megfogható. Itt nem az Apple adja a hardvert, mert jelenleg egyik Apple fülhallgató sem támogatja a Lossless-t, valamint a legmagasabb felbontást sem tudjuk elérni semelyik Apple termékkel!

Miért jó akkor ez nekünk? Mi jelent a Lossless?

A Lossless, azaz veszteségmentes zene tulajdonképpen az, amit az előadó létrehozott. Egy zene nem csak abból áll, hogy bizonyos hangszereket tesznek egymás mellé és énekelnek. A hangmérnök mögött egy olyan csapat áll, aki minden egyes másodpercet megtervezve adja ki a zenét. Elkészítik a zene “terét” és felveszik a hangszereket a maximális felbontásban. Mondhatnánk, hogy olyan, mintha egy koncerten lennél, de ez ennél sokkal sterilebb és tökéletesebb. Tehát a keverő és az előadó együtt dolgozva megalkotja azt a zenét, amit lényegében maximimális precizitással elkészítenek.

Ezt nevezzük veszteségmentes zenének, avagy magas felbontásnak.

 

Sajnos ezt egy átlagfelhasználó sosem hallja meg. Sosem fog úgy csengeni az ének, sosem fog úgy elhatárolódni a dobszóló a többi hangszertől, ahogy azt ők megálmodták és elkészítették, mert veszteséges felbontásban hallgatjuk a zenét. Ez adott esetben hatalmas különbség lehet és ezért szoktuk mondani, hogy meg lehet fertőzni magunkat a Hi-Fi “életérzéssel”! Ez történt velem is, ezért kezdtem el kacsintgatni a Lossless felé 5-6 évvel ezelőtt és ezért írom ezt a cikket is. Tehát vigyázat, ez a cikk fertőző! ? Remélem még időben szóltam! ?

A Lossless-nek természetesen különböző válfajai vannak. Vicces kimondani, de lényegében a fizikai CD a boltban magasabb felbontással rendelkezik zenei téren, mint a Spotify vagy eddig az Apple Music volt.

Gondolnátok hogy ezek jobb minőséggel rendelkeznek ma is, mint a Spotify? 🙂

Mondjuk azt, hogy a Lossless avagy veszteségmentes zene minimális követelménye a CD minőség. Ezután még rengeteg lépcsőfoka van a magas felbontásnak, de az Apple Music részéről a plafon a 24bit/192kHz. Ez a CD minőségnek a többszöröse, tehát jóval több részletességet kapunk a zenében, mint eddig.

A fenti grafikonon jól látszik, hogy bizony ég és föld a különbség a veszteséges (zöld) és veszteség nélküli (kék / CD-minőség, sárga-, narancsságra / Apple Lossless)  sávok között. A CD minőség és a Spotify között már 5-10x különbség is van, ami persze nem azt jelenti, hogy most 5x több dolgot fogunk hallani, de akár hallható javulást is kapsz. Készítettem egy rövid felsorolást, ami alapján látható, hogy brutál minőségbeli ugrást érhetünk el az Apple Lossless-szel.

  1. YouTube (mert ilyen is létezik)
  2. Spotify (24 kbps – 320 kbps)
  3. MP3 (128 kbps – 320k bps)
  4. 16bit / 44.1 kHz (1411 kbps) – CD minőség
  5. 24bit / 48 kHz (1000-2500 kbps)
  6. 24bit / 96 kHz (2500-5000 kbps)
  7. 24bit / 192 kHz (5000-9000 kbps) Ide pozícionálta magát az Apple
  8. DSD

Spotify 320 kbps vs. Apple Music Lossless 5000 kbps

Igen, a Spotify ennyire tömörített, veszteséges zenét ad nekünk és eddig az Apple Music sem volt különb. Sőt, ők még a megvásárolt zenéket is ebben a minőségben adták. Persze itt most hatalmas különbséget láttok a számok között, ami azért zenében nem ennyire feltűnő, de azért kihallható a különbség.

Te vajon fizetnél-e egy múzeumban azért, vagy tudnál-e értékelni egy olyan képet, ami például Van Gogh egyik festményéről készült fénykép fényképének a fényképe bélyeg-méretben? Na, az MP3 pont ugyanez, csak a zenében. – érvelt Emily Lazar. (forrás)

Elmondható tehát, hogy az MP3 és a streaming csak rosszabbá tette a zenét az elmúlt néhány évben, mert már nem albumokat vásárolunk, hanem zeneszámokat hallgatunk egy-egy előadótól, és még csak azt a minőséget sem kapjuk meg, amit az előadó megálmodott. Utóbbin változtatott most az Apple.

Mire van szükségünk az Apple Music Lossless lejátszásához?

Most, hogy már megértettük a Lossless-t, induljunk el az úton és hallgassuk meg. Míg a térhangzáshoz könnyedén a rendelkezésünkre áll a szoftver és a hardver, addig az Apple a Lossless esetében kizárólag a szoftvert adta oda nekünk. Tehát ahhoz, hogy veszteségmentesen hallgassuk meg egy zenét, három feltételt kell kipipálnunk.

  1. Lejátszó alkalmazás és magasfelbontású zenék. Ez ✔️ az Apple Music-kal.
  2. Úgynevezett DAC, ami képes lejátszani ezt a felbontást.
  3. Végül, de nem utolsó sorban a megfelelő fül- avagy fejhallgató vagy hangfal.

Szerencsére az elmúlt években folyamatosan fejlődött a technológia, így a 2. és a 3. feltétel termékpalettája lényegesen jobb ár/értékkel rendelkezik, mint mondjuk egy AirPods. Ezért is láthattatok már cikket a Szifon.com-on különböző fülhallgatókról és DAC-okról az elmúlt években. Na de mit jelent a DAC?

Mi az a DAC és miért szükséges nekünk?

A DAC-ot én konyhanyelven “hangkártyának” szoktam lefordítani. Ő dolgozza fel az audio jelet, tehát a hangokat, zenét. Amikor elkezdünk meghallgatni egy számot, az iPhone-ban is van ilyen DAC, feldolgozó chip, ezután kapjuk meg vezetékesen vagy vezeték nélkül a zenét. Az iPhone-ban és iPadben lévő DAC 24 bites/48 kHz-es veszteségmentes hanglejátszást támogat. Ez lényegében a CD minőségnél jobb, tehát az iPhone-ban lévő DAC-ról elmondható, hogy már jobban fog szólni a vezetékes fülhallgatónk, mintha CD minőséget kapnánk.

Jelenleg háromféle felbontással találkozhatunk az Apple Music Lossless-nél:

  1. 24bit / 48 kHz – ez a maximum, amit az iPhone beépített DAC-ja támogat és a Spotify-nál jóval magasabb felbontás.
  2. 24bit / 96 kHz – a komolyabb előadók ebben a felbontásban teszik fel a zenéiket.
  3. 24bit / 192 kHz – ebből kevés van, de sokkal jobb részletességgel rendelkezik, mint a többi.

Összességében tehát elmondható, hogy akár az iPhone beépített DAC-jával is hallgathatjuk a Lossless zenét az Apple Music-ról, de szükségünk van adott esetben egy Lightning – Jack átalakítóra. Ettől függetlenül a Hi-Fi közösség egyáltalán nem ajánlja, hogy külső DAC nélkül hallgassunk magas felbontást az iPhone-on, mivel audio chip és audio chip között is van különbség, ahogy az iPhone-ok között is.

Tehát, ha érdemben szeretnék zenét hallgatni, akkor bizony szükségünk van egy külső hardverre, amikről már az elmúlt 1-2 évben írtam is itt a Szifon.com-on.

USB-C és Lightning DAC-ot az Apple Music Lossless-hez

Mivel nem csak iOS-re, hanem macOS-re is elérhető az Apple Music Lossless, ezért többféle DAC-ot szoktam ajánlani. Aki Mac-en hallgat zenét, azoknak az iBassio terméke lesz a befutó, amely maximum 32bit/384kHz-re képes, tehát jóval magasabb felbontásra, mint amire az Apple Music.

Kis mérete ellenére a DC03 kettős, nagy teljesítményű DAC chipekkel van felszerelve. Ezzel a konfigurációval a DC03 minden eddiginél erősebb kimeneti feszültséget és csatornaszétválasztást kapott. A termék CS43131 MasterHIFI minőségű DAC chippel rendelkezik, amivel lényegében lehetővé teszi az akár 384 kHz / 32 bites PCM-et és 11,2 MHz-es DSD-t, tehát a Apple Music Lossless-nél jóval magasabb minőségű zenék lejátszását is. Az iBasso DC03 lényegében rövidebb és vékonyabb, mint egy emberi mutatóujj. Jóformán észrevehetetlen és a kettős, erős kábelezésnek köszönhetően nem egy fix, brutálisan nagy DAC áll ki a készülékünkből, hanem egy pici, hajlítható termék, ami ezáltal kiváló, hordozható DAC-nak tekinthető!

Sokszor mondom azt, hogy mennyire jó egy zenének a színpadtere, a részletessége. Ezt leegyszerűsítve évek óta azért kapjuk vissza ennyire valósághűen, mert nem egy, hanem kettő vagy több mikrofont használnak arra, hogy felvételt készítsenek, és ezeket külön hangcsatornaként is kezelik. Ezáltal a csatornák által még több adatot kapunk, mivel nem csak magát a zenét, hanem a helyszín különleges atmoszféráját is megkaphatjuk. A drágább, komolyabb rendszerek emiatt is kezelik külön a bal és jobb hangcsatornát a mai napig.

Az iBasso Audio DC03-mal nagyot húzott a gyártó, mivel a bal és jobb csatorna adatfeldolgozását egy-egy önálló DAC chip végzi, ezáltal sokkal pontosabb és részletesebb hangot kiadva magából. Egészen megdöbbentő tud lenni az, hogy egy ilyen apró komponens mekkora pluszt tud adni a zenehallgatásunkban. Ezért páratlan az iBasso Audio DC03 a saját szegmensében, ami a pici DAC-ot és az ár/értéket jelenti. Megvásárolható a Muzix.hu-n.

Figyelem a DC03 az M1-es MacBook Pro és MacBook Air, valamint iPad termékekkel nem működik együtt!

iPhone-hoz elérhető Lightning DAC-ok

Amennyiben iPhone-ról szeretnénk meghallgatni az Apple Lossless-t és a maximum minőséget szeretnék, tulajdonképpen két terméket tudok ajánlani. Ezek közül az első a méltán híres SoundMAGIC A30i DAC-ja, ami erősítő is egyben! Tehát nem csak jobb minőségben tudunk zenét hallgatni, de bizonyos keretek között erősítőként is funkcionál, így nem csak fül-, hanem fejhallgatók esetén is lehet használni. Rendkívül pici, simán elfér a zsebünkben vagy táskában, így ha bármikor kikapcsolódnánk egy kis zenehallgatással, akkor kéznél lehet.

A termék egy független CS43131 csúcskategóriás lapkával rendelkezik, amelynek dinamika tartománya meghaladja a 120 dB-t. Ez a chip akár 32bit / 384KHz PCM és nagy felbontású audio formátumú DSD64 / DSD128 / DSD256 dekódolást biztosít, ami stúdió szintű zenehallgatási élményt nyújt. Továbbá ez egy intelligens erősítő, amely beállítja annak teljesítményét, hogy megfeleljen a fejhallgató impedanciájának. Mi több, támogatja a 600 ohm-os, nagy impedanciájú fejhallgatókat is.

Az iOS kompatibilis a SoundMAGIC márkával, tehát amint bedugtuk, érzékeli az külső DAC-ot és azonnal lekapcsolja a belsőt. Ezáltal átadja a külső “hangkártyának” az információt és azonnal jobb minőséget kapunk. Nem kell semmit telepíteni, elindítani, csupán bedugjuk és működik. Megvásárolható a Muzix.hu-n ide kattintva!

A fentieken túl van még egy igazi nagyágyú, jóllehet ez már sokaknak kívül eshet a pénzügyi keretein, de egyértelműen és bizony utcahosszal ez a legjobb. A LOTOO márka ennek az iparágnak egyik high-end fejlesztője és olyan DAC-ot dobott a piacra, amely gyakorlatilag mindent lepipál.

A LOTOO PAW S1 oldható kábellel rendelkezik, így akár Type-C, akár Lightning-portokhoz is csatlakoztatható (a Lightning-kábel ugyan extra, de MFi minősített). Különlegessége, hogy két kimenete van. Az egyik a jól ismert 3,5mm-es jack, amibe szinte bármilyen vezetékes fülhallgató csatlakoztatható, de van egy 4,4mm-es aljzat is, ami egy új szabvány és minőségi fül-, fejhallgatókra találták ki és nem csak sokkal nagyobb teljesítményt ad le, de szimmetrikus kialakítása miatt a sztereó jel bal és jobb csatornáját végig külön kezeli.

Külön DAC és külön erősítő is dolgozik így oldalanként. Van benne egy OLED-kijelző, amelyen az erősítő teljesítménye állítható és még különböző hangszíneket is tudunk választani a menüben. A kis kijelző megmutatja, hogy éppen milyen felbontású fájlt hallgatunk az Apple Lossless szolgáltatásban és magunk is össze tudjuk vetni, hogy jobban szól-e, amikor magasabb felbontást mutat. Hát persze… ? Tud még egy olyat is, amire külön cikket kéne írni, de most csak elégedjetek meg azzal – vagy olvassatok utána – hogy natív MQA kezeléssel, dekódolással rendelkezik és ha Tidal-t hallgatunk, akkor az ott található MQA kódolást teljesen ki tudja bontani, akár 32Bit 352.8kHz felbontásra!

Az ára is ehhez mért, viszont a legjobb, így ahogyan egy iPhone is drágább, mint a konkurencia, a LOTOO is több pénzt kér a különlegességéért. A LOTOO PAW S1-et itt találod meg a MUZIX.hu-n. Ha iPhone-hoz is használnád, erre is szükséged lesz.

Fej- és fülhallgatók Apple Music Lossless-hez

Ezzel el is érkeztünk a harmadik ponthoz, hogy mivel hallgatjuk meg ezeket a magas felbontású zenéket. Ez már nem annyira triviális, mivel egy fülhallgatóra sokszor nincs ráírva, hogy Hi-Res zenére lett tervezve, tehát magas felbontásra. Az azonban 100%-osan elmondható, hogy a meglévő fülhallgatók is sokkal jobb minőséget fognak adni DAC-kal és Apple Music Lossless-szel, ha a fenti láncot elkezdjük kiépíteni. Ettől függetlenül szeretnék ajánlani néhány fej- és fülhallgatót a Muzix csapatával, amit érdemes megvásárolni, ha a magas felbontással szeretnénk zenét hallgatni. Ahol kék plecsnit (?) láttok, azt mi különösen ajánljuk.

A SoundMAGIC márka termékei

A SoundMAGIC márkáról már többször írtam itt a Szifon.com-on, legutóbb pont egy DAC-ot mutattam be vele, de Ti, Szifon.com olvasók is rendkívül szerettétek ezt a márkát néhány évvel ezelőtt. Rendkívül alkalmasak a mainstream zenehallgatásra, pop számokhoz, illetve elektornikus zenékhez. Nem nagyon lehet mellélőni velük, ár szerint rendezve az alábbi listában találjátok meg őket. Nyilván a drágább jobb, de nem mindig szükséges a legdrágább terméket megvásárolni.

  • SoundMAGIC E10 – Hatszoros What-HiFi díjas, belépő szint, már itt jóval jobb minőséget kapunk, mint egy AirPods esetén és egyáltalán nem drága. 
  • SoundMAGIC E11 – Az E10-es modell utódja, annak minden erényével, de még tisztább magashangokkal. 
  • SoundMAGIC E50 – A legjobb kompromisszum az ár és minőség vonatkozásában. Apró, minden fülben jól elfér. 
  • SoundMAGIC E80 ?  – A legjobb a SoundMAGIC fülhallgatók közül. Ezzel hallod a legtöbb részletet vissza. 

Használd a SZIFON-20 kuponkódot a 20%-os kedvezményért! (Érvényes: 2021. július 31-ig!) 

Az Ultrasone márka termékei

Az Ultrasone sem egy olyan márka, mint a JBL, hogy bárhol találkoznánk vele. Ettől függetlenül, ha nem fülhallgatót, hanem fejhallgatót keresünk, akkor én kifejezetten ajánlom. Nekem is megmaradt a teszt után az ULTRASONE PRO 580i, amit imádok, és kifejezetten a magas felbontású zenéket hallgatom meg vele.

  • Ultrasone PRO 480i vagy 580i – nem sok pénzért professzionális minőség, német gyártótól. ULE és S-Logic, hogy munkához is tökéletes választás legyen.
  • Ultrasone PRO 580iAz én választásom. ? Ugyanolyan mint a 480i, de a hangszóró átmérője 10mm-rel nagyobb, így a basszusok teltsége és mélysége azoknak is optimális, akik drum&bass zenéket hallgatnak. Kettős (bársony és műbőr) fülpárnák.
  • Ultrasone Performance 840 – A következő dimenziót nyitja meg a hangzás pontosságában. Prémium kivitel és különleges hangszóró konstrukció ad olyan élményt, amely nem cserélhető össze semmivel. Ha nem ismersz kompromiszumot, ez a te választásod.
  • Ultrasone Performance 880 Itt belépünk a csúcskategóriába. Aluöntvény mart komponensek, ultra nagy fülkagylók, amelybe a teljes fül belefér, ezáltal nem csak nagyon kényelmes, de csendes is, miközben alig veszed észre, hogy a fejeden van.

Használd a SZIFON-20 kuponkódot a 20%-os kedvezményért! (Érvényes: 2021. július 31-ig!) 

Ezen kívül a Muzix csapata az alábbi termékeket ajánlja még kifejezetten a Szifon.com olvasóknak:

Fülmonitorok. Azokat a fülhallgatókat hívják így, amelyeket -eredetileg – a zenészek, hangstúdiók számára fejlesztettek ki és az elkészült felvételek, vagy koncert közben a hangzás ellenőrzésére szolgálnak. Mára a zeneszeretők számára is elérhetőek ezek, mert áraik jelentősen lecsökkentek és a felhasználásuk pofon egyszerű. Egy külső DAC-kal különleges élményt nyújtanak az AUDIOFLY, az iBasso Audio és a MEE Audio fülmonitorok, mégis megfizethetőek.

Különleges élményt nyújtanak az AUDIOFLY, az iBasso és a MEE AUdio fülmonitorok. Az AudioFly AF120 hibrid két hangszórós konstrukció, ? gyönyörű énekhangokkal és részletező középtartománnyal. iBasso IT00 – oldható kábeles fülmonitor rendkívül dinamikus hangzással. MEE Audio M6 PRO, valamint MEE Audio MX2 PRO hibrid két hangszórós fülmonitor. Az in-ear fülhallgató feltalálója az amerikai ETYMOTIC, amelynek termékei egészen egyedülállóan természetes, részletgazdag hangzást kínálnak. Stúdiók, hangmérnökök választása pontossága okán. Az ER2-XR – bár a belépőmodell – teljesen új szintre emeli a zenehallgatást részletességével és lenyűgöző dinamikájával

Apple Music Lossless vezeték nélküli fülhallgatóval?

Nem véletlen, hogy az Apple nem tette lehetővé, hogy az AirPods készülékeken hallgathassunk veszteség nélküli zenét, mert ez technikailag nem lehetséges. Az iPhone kizárólag SBC és AAC kompatibilitásra képes, ami jelenleg az a veszteséges zene, amit most hallgatunk Apple Music-on vagy Spotify-on. Erre lett tervezve az évek alatt, gyakorlatilag ezzel nullára redukálva azt, hogy vezeték nélkül hallgassunk Lossless zenét. Íme egy táblázat, amiben látható, hogy mennyi a bitrátája az egyes codec-eknek és ebből az AAC jóformán kevesebbre képes, mint az SBC, de ettől függetlenül sok szempontból jobb.

A lista utolsó játékosa a Sony LDAC kódolása, ami annak ellenére, hogy a Bluetooth maximális átvételi kapacítását azaz 990 kbps-t tud ezen belül tömörítetten, de nem veszteségesen igazi Hi-Res tartalmak átvitelét teszi lehetővét. Tehát ugyan az átvitel 990 kbps, de sokkal jobb lesz belőle, mint a CD minőség, és minden bizonnyal sokkal jobb is, mint a jelenleg az iPhone-ban támogatott SBC és AAC. Utóbbi egyébként az Apple codec-e, szóval ami ezt támogatja vezeték nélkül, valószínűleg jobb hangminőséget ér el, mint a többi vezeték nélküli termék, ilyen a 1MORE 1001BT ? is, amiről írtam korábban. Ő egy kéthangszórós hibrid magasfelbontásra tervezett fülhallgató, ami képes vezetékes és vezeték nélküli módra. Képes AAC és LDAC-ra is, valamint USB-C-n keresztül a beépített DAC vagy külső DAC-on keresztül magasfelbontást lejátszani.

Kábelen bizonyára le tudjuk vele játszani a Lossless-t, de vezeték nélkül negyed akkora felbontást kapunk sajnos. Persze elérjük a maximumot és valószínűleg jobb minőséget kapunk bármelyik más fülessel szemben, de nem beszélhetünk veszteségmentes felbontásról. Szomorú kimondani, de

Az Apple jelenlegi eszközeivel Bluetooth-on keresztül nem tudunk Lossless zenét lejátszani.

 

Ez az Apple és a technológia hátránya, mivel ha a cég támogatná az LDAC-ot, akkor sokkal jobb minőséget kapnánk.

Ugyan nem lesz Lossless, de már egy ideje egyre jobb minőségben hallgatunk zenét vezeték nélkül!

Persze nem eszik olyan forrón a kását, mert nem csak abból áll az élet, hogy Lossless zene. A zene minősége nem csak a felbontástól, hanem a feldolgozástól is számít. Ezért igazából sokkal fontosabb az, hogy az adott fül- vagy fejhallgató a mi ízlésünk szerint legyen optimalizálva. Ahány fajta zene, annyi féle fülhallgató, és ezt talán a legjobban maga az Apple mutatta meg nekünk. A HomePod és a HomePod mini is szoftveresen a saját DAC-ján keresztül optimalizálja a zenét az adott helyiséghez. A nagyobb gyártók ugyanezt csinálják a fülhallgatóknál.

A cégek vezeték nélküli fülhallgatóba épített DAC és meghajtók (hangszórók) segítségével optimalizálják a veszteséges zeneszámokat olyan szinten, hogy az már elképesztő, hiszen nekik a technológia hátrányából adódóan ez az egyetlen lehetőségük. Ezért is szoktam ajánlani a Szifon.com-on bizonyos márkák bizonyos fülhallgatóit, amik olyan szinten jól vannak “hangolva”, hogy új szinte emelik a zenehallgatást. Ilyen a SoundMAGIC márka, és az egyik kedvencem, az AUDIOFLY.

Vezeték nélküli fülhallgatóknál hallgassunk a fülünkre, amikor megvásároljuk őket.

 

Elmondható tehát, hogy a vezeték nélküli fülesek lényegesen jobban optimalizáltak és jobban szólhatnak adott esetben, mint a vezetékes társaik, hacsak nem rendelkezünk megfelelő DAC-kal és megfelelő minőségű zenével. Ettől függetlenül a vezetékes fülhallgató sokkal, de sokkal többre lehet képes, mint egy vezeték nélküli, mert ott a meghajtókat olyan DAC-kal, erősítővel is meghajthatjuk, aminek segítségével meghallgathatjuk a Lossless zenéket.

Vezeték nélküli fülhallgatók, amiket jelenleg ajánunk az Apple eszközökhöz:

  • AudioFly AF110W Bluetooth fülmonitor ? – Kifejezetten zenei megszólalású, fülmonitor típusú fülhallgató, igényes zenehallgatóknak és kifejezetten ajánljuk sportoláshoz is! Észrevehetetlen a fülben, annyira könnyű és a fülkampókkal úgy rá lehet állítani a fülkagylókra, hogy akár bungee jumpingozni is lehet benne. A saját kedvencem, lesz is róla külön cikk hamarosan! 
  • MEE Audio X20 – Aktív zajcsökkentés és mégis jó hangzás. A fülmonitorokat fejlesztő amerikai cég legújabb TWS fülhallgatója. 
  • Lypertek TEVI – Az első igazán audiofil BT TWS fülhallgató, amely iPhone-nal is lenyűgözően jó hangzásra képes, mert az AAC és aptX kodekekre optimalizálták, így hangszeres zene esetében is brillírozik. Minden bizonnyal a legjobb ma a piacon. 
  • SoundMAGIC E11BT ? – A legendás füles Bluetooth változata 24Bites DAC-kal képes feljavítani a beérkező hangot (felskálázás) az AAC kodekre, azaz Apple-re optimalizált DSP-vel.

Konklúzió

Ha elolvastátok az egész cikket, megértettétek, hogy az Apple miért nem tolta eddig a Lossless-t, nem annyira könnyű lejátszani a mai világban, azonban annál nagyobb élményt kapunk a veszteségmentes felbontástól. Könnyedén magával tud ragadni egy régi szám, amit ahogy meghallunk olyan minőségben, amiről még álmodni sem mertünk, rögtön kiráz minket a hideg is. ?

Én elkötelezett híve vagyok a magas felbontásnak, vagy az úgynevezett Hi-Fi “életérzésnek” és imádom a számokat újra hallgatni magasabb minőségben, sokkal nagyobb részletességgel. Ettől függetlenül rendkívül szeretem az egyes vezeték nélküli fülhallgatók optimalizálását is, amikről továbbra is lesznek cikkek itt a Szifon.com-on. Hamarosan bemutatom a kedvenc márkám, az AUDIOFLY legfrissebb termékeit, amik között lesznek vezetékes Lossless támogatott és vezeték nélküli, professzionálisan optimalizált fülhallgatók is!

Ha tetszett és hasznos volt ez a cikk, jelezd nekünk hozzászólásban! ❤️

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Tetszett, hasznos volt ez. a cikk.

    Megkérdezem, hogy milyen eszközt ajánlotok, nem füles, hanem - nem mai - hifi erősítő és rákötött hangfalak elé, mintegy kiváltva a cd-lejátszót, ami mondjuk WLAN-nal csatlakozik az internetre, onnan közvetlenül képes lejátszani apple musicból zenét (minimum cd minőségben) - nyilván itt az iPhone/iPad csak egyfajta vezérlő -, és/vagy AirPlay 2 képes és szintén cd minőségben továbbít jelet a hifimnek, iPhone/iMac/iPad-ről, Apple Musicból nyilván. 30-60 eFt. Hátha tud valaki kapcsiból ilyet, mert használja, és akkor nem kell átnyálaznom az amazon-t, vagy tényleg ennyire egyedi az elképzelésem?

    Köszönöm

  2. Hát ezt én passzolom, de már másik topicba segítenek, ahogy látom.

  3. Azt azért tudni kell, hogy MINDEN digitális megoldás veszteséges. Nincs LOSELESS digitális tárolás. Ez a lényege, kompakt, könnyben kezelhető, másolható. Nyilván minél magasabb a “felbontás” annál közelebb lesz az eredetihez, de el nem érheti. Csak az analóg tud végtelen jelszintet. Ugye most a telefonok kamerája már a 60-100 MPixelhez közelít. A vicc az, hogy az emberi szem becsült felbontása 500 megapixel.

  4. Azért ez nem teljesen igaz :smiley: Mert bizony nem analógra veszik már fel sokszor a mostani számokat, hanem digitálisan. Tehát a felvétel digitálisról kerül mondjuk analógra, lemezre. :slight_smile: Nyilván a szalagos megoldás a legnagyobb felbontás, de ebbe ne menjünk bele. A 320kbit-hez képest minden jobb, az hogy minek nevezi a mai kor az más tészta.

  5. Köszi a cikket, nagyon alapos lett!

    Nem esett szó róla (itt legalábbis), ezért rákérdeznék — az itt ajánlott DAC-okkal mit tud az AirPods Max (természetesen a gyári kábellel)?

  6. Nyilvánvalóan jobban fog szólni, hiszen sokkal jobb lesz a bemenő jel. Az a LOTOO Paw S1 betyár jó holmi, van szerencsém jól ismerni. Olyan jelet tol ki, hogy az AirPods Max is megtáltosodik! Én valami egész mással hallgatom, mert biza’ sokkal többet tud, mint amira az AirPods Max képes. Ez van :frowning:

  7. @FoAMDFun, ez így nem igazán állja meg a helyét. A digitális tárolás 100%-osan veszteségmentes. Azonban ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy az analóghoz képest van-e vesztesége a digitálisnak, akkor igen a válasz… Node’ a helyzet az, amit az admin is írt, miszerint ma nagyon sok felvétel digitálisan kerül rögzítésre nagyon magas minőségben. Azt a lossless digitális lejátszás - akár - egy az egyben visszaadja! A régi analóg felvételekhez képest tényleg van veszteség, de az a veszteség valójában elhanyagolható, mert az analóg alap zajszintje sokszorosa a digitálisnak, így a dinamika mindenképpen kisebb. Száz szónak is egy a vége, a mai digitális csúcsminőség nem drágán is messze megveri az árban összehasonlítható analógot. Itt egy érdekes példa: Míg a mostanában megint magasztolt bakelit lemezjátszó csúcs hangszedőjénk a csatorna elválasztása kb 30dB, addig egy modern DAC-nak akár 120dB is lehet… Nagyon jó az analóg, de macerás és nem elég jó a minősége, ha nem High-End cuccaid vannak, sok-sok millióért. …és most itt az Apple Losless, egy jó DAC-kal+ fülessel, csodákat lehet hallani végre!!

  8. Az AirPods Max-hoz ha kábelen összekötöd a telefonnal és közé rakod az említett LOTOO-t ÉG ÉS FÖLD különbséget fogsz hallani :slight_smile: Kifejezetten ajánlom én is!

  9. Akkor a Bose QC 35 II kuka? Kabellel?

  10. Ahogy a cikkben is benne van, nem minden a Lossless :slight_smile: Nyilván kábellel ki kell próbálni egy jó DAC-kal, de effektíve ők elég jól optimalizálták a meghajtókat és tök szépen szól. Nekem is van itthon, azért Zajszűrésben még mindig a legjobb :slight_smile:

  11. Köszönöm mindkettőtöknek (+ Techno_K_Rata) a válaszotokat! És ha kezdésnek nem ebbe ruháznék, hanem a másik két ajánlott DAC valamelyikébe? Azokkal is hasonló élményt lehetne elérni?

  12. Természetesen a cikkben lévő élményt nem a legdrágább DAC-kal kaptam és láthatod nem is teszteltem még. Simán kezd velük, már ott is hallható eredményt fogsz kapni!

  13. Jó, persze, de most már beleéltem magam az általad kommentelt “ÉG ÉS FÖLD”-be, ott meg a LOTOO-t említetted. :grinning:

  14. :smiley: :smiley: kár volt rákérdezni :smiley: Egyébként mindenhogy jól jársz, mert maximum ezt eladod, és tovább lépsz. Ha budapesti vagy akkor menj be a Muzix-hoz és hallgasd meg őket. :slight_smile:

  15. Koszi a cikket! Megnezem azert a 1More ANC PRO-t kabellel. Teny, hogy BT-n sokkal jobb a lossless zenet hallgatni, mint az AAC-t. Hallani, hogy jobb. Lassan elfogy a hely az iPhone-on. :slight_smile: De kiprobalom majd egy androidos LDAC tamogatott telon is.

  16. A legújabb generációs iPod Touch ban milyen DAC van? Ugyanaz mint az iPhone ban? És az iPhone 12 Proban? Nekem ezek az alapvető zene lejátszóim. Kábel mindenhol. Köszönöm szépen a cikket!. Tanulok! Okosodok! Kb. ebbe az irányba mentem én is de valaki legalább most már mutatja is az utat.

  17. Sajnos ugyanaz van :slight_smile: Érdemes dedikált lejátszót venni, ha jobb minőséget tervezel!

  18. En is elkezdtem kozben a nagy apple music tesztemet de meg csak par eszkozzel hallgattam. Hetvegen remelem mindenre lesz idom :slight_smile: Majd megosztom itt az erzeseimet.

  19. SZia @krisztiandeli, Nos, ha jól olvastam az egyik nem opció, hiszen az iBasso DC03 jó kis holmi a kettős DAC miatt, de Type-C a csatija, ami iPhone-hoz nem megy…:frowning: -csak akkor ha van lightning male- Type-C female átalakítód. A Soundmagic a30i is jó lehet - azt nem ismerem - de ha jól látom, ugyanaz a DAC chip van benne, mint az iBassoban, szóval nagy különbség nem lehet.

  20. Kedves @White64GB , Nos, nem rossz az, de messze van a nagyfelbontástól. A Bose és más hasonló Aktív zajcsökkentéssel működő füles/fejes ANC része sajnos erősen “belerondít a hangminőségbe” Bármelyik márka bármelyik terméke, ami a technika jelenlegi állásából fakad. Ez ugyanis úgy működik - ha nem fárasztunk ezzel - hogy a fejhallgatónk található kifelé hallgatózó mikrofon analóg jelét ( azaz a környezeti zajt) egy processzor digitalizálja, majd fázist fordít rajta és rámodulálja a hasznos jelre, azaz hangra. Ez a fázisfordítás ( hanghullám ellentettje) kioltja a zaj nagy részét. Eddig rendben is van a történet, de a folyamatnak időigénye van, nem tud 100%- pontossággal megtörténni, így az “ellenzaj” picit késik a zajhoz képest és az interferenciát okoz. További interferencia alakul ki a hasznos hanghullámmal szemben is ( maga a zene) és ez a zenében mosottságot, elkenődést, pontatlanságot okoz. Egyszerűen monva hallod, hogy ez nam valódi gitár, vagy dob… Ezért ajánljuk mi a passzív zajszűrést, ahol ilyen nem fordulhat elő és egy jól izoláló fül-, vagy fejhallgatóhoz pedig külső DAC+AMP használatát. Az AMP- azaz erősítő ugyanolyan fontos, mint a DAC. Nemazért, hogy nagyon hangos lehessen, hanem atzért mert csak egy minőségi erősítő képes az élő zene egyik legfontosabb komponensét meggyőzően visszaadni, ez pedig a dinamika. Szóval összességében azt kell mondjam, hogy annyiból, mint a meglévő fejhallgatód, sokkal zeneibb, részletezőbb megoldásra is van lehetőség. Ha csak egy LOTOO DAC-ot teszel elé, már akkor is leesik majd az állad! Gyere be hozzánk, és hallgasd meg, hallod-e a különbséget…:wink: May the MUZIX be with you!

  21. Avatar for sifony sifony says:

    Tehát ha jelenlegi “felszerelésem” egy iPhone11, egy 2. gen AirPods, egy Homepod Mini, és minőségi javulást szeretnék a zenehallgatásban akkor a “minimum” egy SoundMAGIC A30i és pl. egy SoundMagic E50? Van egy 2017 iMac is de a hordozhatóság miatt inkább telóhoz építkeznék.

  22. Mihez képest akarod a javulást? :slightly_smiling_face: a jelenlegi setup által tudott maximum önmagában is jelentős ugrást kapott.
    Nincs külső DAC-m meg profi hangcuccaim, iPadről Airplayen keresztül az Airport Expressel összekötött HK Omni 10-el is hatalmas javulást hozott a Lossless, pedig az elvileg “még csak” a CD minőséget tudja maximum.

  23. Sziasztok! Jó a cikk várom a többit is a témában. Jelenlegi szettem: iphone11 + beoplay H6 vezetéken + Soundmagic a30. Jó ez így? A másik kérdés: kábel mennyire fontos ebben az esetben? Ha fontos milyen kábelt tudtok ajánlani? Köszi!

  24. Mindenkinak azt javasoljuk, hogy hagyatkozzon a saját fülére. Nálunk minden (is) kipróbálható, így értelmet nyer a hangminőség. Ha van rá lehetőséged nézz be a Muzixba és hallgasd meg!

  25. Szia! Itt is köszi a választ — igazából még a csatlakozót sem tudom (én mindig itthon fetrengve hallgatok zenét, sokszor közben iPad-en dolgozva, ott pedig USB-C van), de ez a legkevesebb. Igazából tényleg az lenne az igazi, ha meghallgatnám az iBasso/Soundmagic és a LOTOO között a különbséget (ami nyilván hatalmas lesz), illetve magát az előbbi kettőt, hogy az mit tud egyáltalán. Jól “megszívatott” az Apple, mert nem is vártam tőlük a lossless-t, az AirPods Max árából pedig egy nagyon jó szettet ki lehetett volna hozni a LOTOO-val együtt — de úgy megszerettem már, hogy nem szívesen válnék meg tőle. Lehet inkább várni kellene és megvenni a LOTOO-t, de nem akarok látatlanban ennyire “árfetisiszta” lenni. :grinning:

  26. Igen, nyilván a HomePod mini ebben a témában nem játszik, mert ugye azt nem kábelen kötöd össze. Én egyébként a SoundMAGIC E80-at ajánlom, és mellé az A30i már ezzel ég és föld lesz az AirPods-hoz képest, igaz, kábelre leszel ítélve. Mondjuk a Lossless-hez ez kell. :slight_smile:

  27. Jó lesz, kábel fontos, de nem ebben a szegmensben, így annyira nem fog számítani. :slight_smile:

  28. Avatar for sifony sifony says:

    El kell döntenem hogy a különbség ér-e nekem 50+ ezret. Legjobb lenne meghallgatni, de elég ritkán járok a fővárosban…
    Közben felmerült bennem hogy lehet hogy otthoni zenehallgatásra (is) kellene a losslesst belőni, gyakrabban és többen hallgatunk otthon zenét.
    Agyalok, i30 az lesz, mert az iPad is lightning csatis, így gondolom azzal is ugyanúgy hozza a minőséget. Még az E50 vs. E 80 dilemmát kell eldönteni.

  29. Nem tudom máshogy mutatni az analóg és a digitális közötti különbséget. NEM VESZTESÉGMENTES A DIGITÁLIS! Csak végtelen bitrátával veszteségmentes. Tetszőlegesen megközelíthető a tökéletes sinus, de el NEM érhető! Nyilván iszonyat jó felbontású, de veszteséges. Nem tud két pixel között egy harmadik lenni, ha egy fényképet nézünk. Bármilyen részletgazdag is egy digitális fénykép egy analóg kép tényleg végtelen felbontású. Vagy mondhatnánk a bakelit lemezt, vagy a magnót (szalagot).

  30. Kezd maximum az i30-al, és tovább lépsz :slight_smile: Én is mindig a kisebbel kezdtem aztán nyilván mára már tudom mi az ami tetszik, mely márkákat szeretek és ennek megfelelően lépek a létrán. :slight_smile:

  31. Köszönöm szépen a választ! :heart_eyes: Értem és nem volt fárasztó. Akkor beszerzek valami komolyat. iPad Air 4-hez vettem iBasso DC03-at. (Meg van rendelve még nem ért ide.) Ez lenne az otthoni setup. Eleinte marad a Bose QC 35 és keresek valami alternatívát a komolyabb zenehallgatáshoz, a maguk által javasolt füleseket is megtanulmányozom. Buta kérdés de nem zaj szűrős Bose? (Sajnálom de a márkának nagy rajongója vagyok és az autótól a házimozin keresztűl a munkahelyi in ear fülesig minden az. Még a fürdőszobai BT hangszóró is :grinning:) Tudom, hogy most sokan nevetnek, hogy akkor én a minőség egy másik peremén állok de nekem ez tetszett meg. Köszönöm a meghívást de külföldön élek és sajnos nem tudom mikor tudok ismét Magyarországra menni. :disappointed: De ha úgy alakul felkeresem önöket!

    Ui.: A Szifon/Muzix által javasolt DAC-okból csak az iBasso-t találtam meg a német netes áruházakban. Mindenhol a Fiio-ba futottam bele. Nelatlán vélemény? FIIO Azt írja, hogy a High End fülesek 4,4mm-és Jack csatiját is tudja a 3,5mm-és mellett. Amúgy nagy a paletta. Érdemes böngészni.

  32. Nagyszerű, hiánypótló írás, élvezettel olvastam végig. Most legalább azt (is) megtudtam, hogy az iPhone telefonokban lévő DAC mire képes?
    Ha nincs lehetőség az otthoni HiFi megszólaltatására, akkor én több, mint egy éve Deezer HiFi előfizetőként, iPhone XS 256GB telefonon és 1More Quad Driver In-Ear fülhallgatóval hallgatom a zenéket.
    Lemezeim döntő többségét letöltöttem a telefonra.

    Apple Music…hát igen…most már felszállt az Apple is a lossless vonatra.
    Aktiváltam én is, gondoltam megér egyhavi próbát, de nem érzek különbséget a Deezer HiFi és az Apple lossless között, már mint az utóbbi javára. Úgy gondolom, hogy megfelelő laborvizsgálatokkal ki lehetne mutatni ilyen, olyan, amolyan eltéréseket pro és kontra, de az emberi fül erre képtelen.
    Az enyém mindenesetre biztos, hogy az.
    Apple Music…hát igen… mellett szólhat az 1490 Ft előfizetési díj, ami cca. 750 Ft-tal kevesebb, mint a Deezer HiFi illetve az, hogy amióta az Apple elindított a 360 ° szolgáltatást, azóta a Deezer 360 ° használhatatlan.
    Azért ez utóbbi elgondolkodtató.

  33. Én sztem 10 éve már próbálkoztam a Deezerrel, de nekem akkoriban negatív élmény volt, így ott is hagytam. Aztán elkedtem magas felbontást beszerezni NAS-ra és localban hallgattam. Végül most a TIDAL-t lemondtam teljesen és örülök hogy van Apple Music, ha éppen úgy adódik hogy lossless-re vágyom. :slight_smile:

    Sztem térj át majd Apple Music-ra, mert talán az Apple eszközöknél jobb integrálás van. :slight_smile: Egyetlen egy hátránya van mondjuk az Apple Music-nak az pedig a nyitottság hiánya. Én a Roon-t nagyon szeretem, szerettem, mert így tudtam NAS-ról indítani zenét. Nyilván az Apple Music sosem fog támogatott lenni más cliens által csak az Apple-lel.

  34. Avatar for wittao wittao says:

    Amarra-ban van Apple Music integracio.
    ROON-ban, Audirvana-ban Tidal/Qobuz es HRA talalhato.

  35. Avatar for sifony sifony says:

    Hogyha megveszem a SoundMAGIC A30i-t valamelyik E(10-50-80) fülhallgatóhoz, akkor ezen kívül mire tudom még használni? Mit csatlakoztathatok hozzá, ami az iPhone-ból jövő losslesst ki tudja használni? Tehát később bővíthetem ezt a mini-rendszert?

  36. Köszönöm a választ és a tanácsot. Tegnap este és éjszaka volt időm belemerülni az Apple Music kínálta lehetőségekbe és a megfelelő beállítások után a hangminőségbe.
    Anélkül, hogy misztifikálnám, az Apple megint példát mutatott az “iparnak” a minőségről, a szoftver és hardver tökéletes egységéről.
    Ami a leginkább megfogott az, hogy a lemezek olyan kiegészítő információkat is tartalmaznak mint pld. a
    Dolby Atmos, Hi-Res Lossless, Lossless stb. amit a Deezer HiFi nem és nem igazából tudom eldönteni, hogy a HQ vagy HiFi jelölések ott mit takarnak?

    Az Apple ezt egyértelművé teszi mint ahogyan azt is, hogy mivel, mit hallgathatunk?

    Mivel a Deezer könyvtáram teljes választékát megtaláltam az Apple Music kínálatában hát létrehoztam ott is egyet és azzal a lendülettel július hónappal lemondtam a Deezer HiFi előfizetésemet.

    Az éjszakába nyúló próbálgatás, zenehallgatás után úgy döntöttem, hogy szeretném az Apple Music adta lehetőségek csúcsát is kihasználni, ezért az írásod nyomán rendeltem a Muzix-tól egy SoundMAGIC A30i DAC-ot. Biztos, hogy jó társak lesznek a 'More Quad-Driver fülessel.
    Sajnos a megrendelésnél elfelejtettem megadni a kuponkódot, de írtam nekik egy e-mailt.
    Remélem respektálják és így is megkapom a kedvezményt.

  37. Elküldtem nekik a kommentedet, hogy biztos feltudd használni a kupon kódot. :slight_smile: Egyébként tetszeni fog, remélem elindulsz majd ezen létrán és folyamatosan fejleszted majd a fülhallgatókat, DAC-okat. :slight_smile:

    Én pont most fejlesztettem itthon az asztali irányt: https://www.muzix.hu/topping-e30-asztali-dac-black

  38. Magát a DAC-ot igazából 1x kell megvenni, utána a füleseket majd tudod évről évre fejleszteni és a DAC hozza majd a vártat. DAC-ot viszonylag ritkán upgradelsz, de majd idővel ahogy tanulod a dolgokat fejlesztesz is.

    Nyilván bármit csatlakoztathatsz hozzá, ami jackes, tehát jobb fej- vagy fülhallgatót, esetleg erősítővel felszerelt asztali hangfalat. :slight_smile:

  39. Avatar for sifony sifony says:

    Erre voltam kiváncsi, asztali hangfalakra. Egyelőre semmim sincs, zene egyedül a homepod miniből jön. De akkor ez a DAC erre is jó lesz akkor.

  40. Igen igen, ez ugye csak DAC, tehát elő kell egy erősítő az elé egy hangfal szett :slight_smile: De ugye nem kell az egekbe menni árban. Szóval ilyen 100k erősítő / 1-200k hangfal szettben gondolkozz.

  41. Igazán köszönöm a közreműködést.
    Biztosan nagy élmény lesz a DAC használatával a mobil zenehallgatás és valószínűleg egy darabig elegendő lesz hozzá a 1More Quad Driver…
    Az otthoni HiFi Marantz + Fyne Audio fejlesztés előtt áll…arra spórolok.

  42. Nekem két gondom lenne csak az Apple Music-kal Lossless módra.

    1. hihetetlen, de viszonylag új számok, albumok (amik pl. Tidalnál lossless), simán jönnek, nem losslessként.
    2. A remek kis Topping DX7 Pro USB-s DAC / AMP-om - Muzixtól:) hátrányos helyzetű, mert Windows 10-em van :slight_smile:
  43. Avatar for sifony sifony says:

    “A megadott kupon kód nem érvényes”…

  44. Igen mert csak fülhallgatókra érvényes a DAC-ra nem. Közben megkérdeztem.

  45. Avatar for sifony sifony says:

    Ez nekem is eszembe jutott, de csak fülhallgatóval sem érvényes. De ha az lenne, akkor meg 2 rendelés lenne 2 szállítási díjjal, ami egyébként sem olcsó (csomagpontra 2000 ft…)
    Bocsi a nem témába vágó hozzászólásokért, majd törlitek :slight_smile:

  46. Kedves @FoAMDFun, A grafikon mint elv IGAZ! A gyakorlatban mégis @Techno K.Ratának van igaza. Ugyanis a grafikon azt szemlélteti, hogy egy analóg hanghullám digitalizálásakor a digitális mintavételi frekvencia miatt az az ábrán láthatóan nem képes az analóg hanghullámot tökéletesen leképezni. ÍGY VAN, ez igaz! Azonban a gyakorlatban a helyzet mégis teljesen más… A nyolcvanas évek óta a felvételek rögzítése a stúdiókban digitális felvevőkkel történik - tisztelet a kivétel analóg specialistáknak - így nincs analóg felvétel, amit digitalizálni kellene.(ebben az esetben valósulna meg a grafikon). A másik nagyon fontos tényező, hogy az Apple Lossless ( vagy általánosságban Hi-Res Audioként ismert) nagyfelbontás műszaki paraméterei messze meghaladják az általában használt magas minőségű analóg műszaki képességeit. Különösen nagy a differencia a zaj és részben ebből is következően a dinamika vonatkozásában. Míg egy analóg felvételnek hallható alapzaja van, ( ami akkor is megmarad, ha bedigitalizálják és nem a felbontás miatt, hanem mert azt is precízen rögzíti a digitális felvétel- íme egy példa, hallgasd meg, hogy hallható “súgás/alapzaj” van a felvétel kezdetén, amit később nem érzékelsz, mert a dal elnyomja: https://music.apple.com/hu/album/girl-from-ipanema-feat-astrud-gilberto-antônio-carlos/1469580970?i=1469581442&l=hu ) míg a digitális rendszerek zaja annyira alacsony, hogy a mérőműszerek mérőképességeinek határait feszegeti nemhogy az emberi fülét. Az analóg felvételek nagyfelbontású digitalizálása így jó kompromisszum, mert a digtális rendszerek hatalmas felbontása és dinamikája kellően jó ma már ( 24bit / 96kHz-től) hogy NE HALLD meg a különbséget az analóg és a digitális között. Sőt! Azt kell mondjuk, hogy az olyan digitális fejlesztések előretörése, mint egy hordozható kis DAC, az Apple Lossless és az ehhez rendkívül felfejlődött fülhallgató technológia általánosságban és széleskörben teszi lehetővé a rendkívül élvezetes és lúdböröztető zene élvezetet, mert ez már nem csak hallgatás, hanem a zenében való elmerülés. Remélem sikerült jobban rávilágítani a részletekre! Ha kérdésed/kételyed maradt, szívesen válaszolunk! May The MUZIX be with you!

  47. Avatar for sifony sifony says:

    Köszi, sikerült! Csomagoljátok, mert nem fogok tudni aludni míg meg nem jön :slight_smile:

  48. Kedves @White64GB Hátulról visszafelé haladnék… :slight_smile: Nos, a LOTOO Paw S1 is két kimenettel rendelkezik, a 3,5mm-es jack és a 4,4mm-es Pantaconn csatival, - szerintünk - a FiiO jelenlegi palettájában nincs ilyen minőségű eszköz, ráadásul itthon, hazai garival lehet beszerezni nálunk, vagy viszonteladóinknál.

    A BOSE QC35 vezetékkel és az iBasso DAC-kal sokkal jobban fog szólni, ez nem is kérdés, de onnantól a Bose lesz a szűk keresztmetszetszet. Egy Audiofil fej-, vagy fülhallgatóval kipróbálva jól hallható majd a különbség, ha nem csak elektronikus zenét hallgatsz, ugyanis a hangszeres és vokális zenéknél a legszembeötlőbb a hangok különbözősége. A Bose nagyon jó márka, de pld. egy Ultrasone 880-as fejhallgatóval összevetve jól hallanád a különbséget. ( buta példa, de talán érted majd mire gondolunk: Egy M3-as BMW és egy Ferrari között is van különbség, noha már a BMW is nagyon jó.)

  49. Kedves @Swordhun, Erre mondjuk van/lenne megoldás…:slight_smile:

    1. Apple Music nagy valószínűséggel fut Win10 alatt iTunes-on keresztül Lossless verzióban is.
    2. Van olyan - sajnos jó drága profi - eszközünk, amely képes Type-C portról érkező nagyfelbontású digitális tartalmakat konvertálni digitális szabványok között S/PDIF kimenetekre ( coax+ optika), valamint a professzionális AES/EBU digitális XLR csatlakozóra, amilyen bemenet viszont van a TOPPING DX7PRO-n, és sok professzionális szintű eszközön. “Egész véletlenül” ez az ami a legnagyobb felbontásra képes… ( LOTOO PAW D1)
  50. Avatar for ollo ollo says:

    Pedig engem is ez a téma érdekelne. Otthoni Hi-Fi rendszerbe, hogyan integrálhatom az Apple Music veszteségmentes lejátszását. Apple tv 4k? De melyik? Az első generációs is megfelelő, vagy a 2021-es változat kell? Előre is köszi a segítséget.

  51. Jelenleg a legkényelmesebb megoldás a Line (jack) vagy RCA bemenet, ha van az erősítőn. Erre kötsz rá egy iPhone-ont, iPadet egy Lightning-os DAC-kal.

  52. Avatar for sifony sifony says:

    Ez engem is érdekelne. Mi az a “legkisebb”erősítő / hangfal kombó, amit az iPhone +DAC- re rá tudok kötni? Ami hozza a losslesst és valamivel nagyobb teljesítményű mint egy Homepod Mini. Vagy esetleg hangszóró magában.

  53. Hárt ebből van vagy 10.000 féle változat :smiley: Tényleg. Ahány termék annyi féle megoldás.

    Ha hangfalat keresel, akkor itt nézz körül: https://www.whathifi.com/awards/best-stereo-speakers-2020 – majd pedig vedd meg ami neked ár/értékben megfelel.

    Én 2016-ban írtam a sajátomról, itt a DAC+ERŐSÍTŐ kombó már nem aktuális, @MUZIX_AUDIO nál vettem a Topping márkából, amiről lesz majd cikk. De a hangfal aktuális. :slight_smile:

    Ha kiválasztottad a hangfalat, akkor a @MUZIX_AUDIO -nál tudsz venni hozzá DAC+ERŐSÍTŐ kombót, ahhoz mérten, hogy honnan akarsz zenét hallgatni.

    Egyébként egy Dali hangfal vagy Bowers & Wilkins 606 S2 jó választás lehet, de hallgasd meg őket.

    Nekem a PolkAudio bejött, szeretem nagyon a hangját, picit mélyszűkös, de nem nagyon zavar. Ellenben rendkívül sokat számít a táp és hangfalkábel, mióta ez meg van, azóta sokkal részletgazdagabb lett a hangzás: https://audiolife.blog.hu/2014/07/16/az_evszazad_vetele_van_damme_kabelek_bagoert

    De mondom ahány rendszer annyi féle hangzás és ahány helyszín annyi féle opció. :slight_smile:

  54. Avatar for sifony sifony says:

    Ez az árkategória nem nekem való, (egyelőre) maradok a iPhone +DAC+ fülhallgatónál…

  55. Egyébként @MUZIX_AUDIO szokta mindig azt mondta, hogy egy jó fülhallgató DAC kombó kivált egy telkes Hi-Fi láncot. :slight_smile: Szóval nincs ezzel semmi baj, építs akkor erre. :slight_smile: Én azt mondom elindulhatnál a fejlhallgatók fele is, mert teljesen más élményt kapsz mint a fülhallgatókkal!

  56. Avatar for sifony sifony says:

    Valószínűleg az lesz, eleve abban gondolkodtam, csak melóhelyre jövet menet meg bent praktikusabb a fülhallgató. De ha rákapok az ízére, otthoni használatra jobb lesz a fejhallgató.

  57. Köszi,

    az iTunes ugrott be nekem is először (majd kivert a víz :smiley: ), ránéztem és ezt láttam:
    " iTunes 12.10.11 for Windows (Windows 32 bit)

    Post Date: Dec 7, 2020"

    Az lett a gyanúm, hogy nincs felkészítve a Lossless-re, de végülis lehet megér egy download-ot. Hozzáteszem először mindig utánanézek, utána sírok, és mindenhol azt olvastam, hogy buktam W10 alatt a lossless Apple Musicot.

    A 2. pontot nem értem. Nekem az a bajom, hogy van egy (sok…) 2021-es album Apple Music alatt, ami nem lossless, nincs ott a kis logo stb.
    Tidal-ban természetesen Hifi / Master quality.

    Vagy a Lotoo Paw D1-et a Win10-es gondra írtátok? Tidal-lal jól elvagyok Toppinggal, az Apple Music miatt gond, mert W10-es a gépem és nem Mac :slight_smile:

  58. De hát Apple Music-ot tolhatsz telefonról is :slight_smile: Ott meg a Lotoo Paw D1 már használható. Egyébként melyik albumok nem Lossless-ek kíváncsi vagyok mit hallgatsz ami nem az :smiley:

  59. :slight_smile: Arra van egy THX-es FIIO Q5S-em :slight_smile:

    Bloodred Hourglass Nightmares Are Dreams Too - Single albuma, most jött ki vagy
    Caliban: Zeitgeister, szintén 2021-es.

  60. Egészen másokat hallgatunk :smiley: :smiley: mondjuk az nem baj!

  61. Azért ne felejtsük el, hogy még csak most indult és az Apple is év végére ígérte, hogy 75milló szám lesz elérhető, most még “csak” 20 milló érhető el.
    De amúgy Hatebreed-nek is van albuma ami Apple Digital Master, Lossless és van ami egyik se.

  62. Tegnap megérkezett a Muzixtól rendelt Soundmagic A30i DAC őszinte sajnálatomra a 20% kedvezmény nélkül. Jó, jó mint utólag kiderült a kedvezmény csak a Soundmagic fülhallgatókra vonatkozott, de ez elsőre nem derült ki a cikk elolvasásakor.

    Már a dobozon érződik a minőség, a DAC kézbevételekor pedig ez a minőségérzet csak fokozódik. Negatívum, hogy az irányító gomb jelei nem plasztikusak, tapintással nem érzékelhetők.
    Ennyiben ki is merült amit elmarasztalásként írni tudok róla.

    Az üzembehelyezés, használat pofonegyszerű, mert nincs semmilyen telepítési hókuszpókusz: bedugod a telefonba, beállítod a telefonon a hangminőséget Hi-Res 24bit/192kHz sebességre és kész is.

    Tegnap este a 1More Quad Driver In-Ear fülhallgatómmal órákon át hallgattam különféle zenéket. Szoktam volt mondani, hogy ami a Tátra Band és a Pink Floyd közötti lemezpalettán elfér,

    A zene megszólalása mindvégig rendkívül kiegyensúlyozott képet mutatott. Semmi nem volt tolakodó és olyan finomságok is előjöttek, amiket eddig csak a szobai HiFi berendezésen hallottam…
    Tapasztalatom szerint a zenei élmény erősen függ a felvétel minőségétől (is) amire mondhatnátok, hogy ez nem újdonság, csak hogy ezek a finomságok a telefon+fülhallgató kombón a DAC nélkül még Lossless minőségben sem voltak érzékelhetők.

    Összességében ez (vagy hasonló) DAC egy jó vezetékes fülhallgatóval kombinálva elengedhetetlen a mobil zenehallgatáshoz ha audiofil élményekre vágysz…

    More Quad-Driver In.Ear

  63. Amúgy a zene minősége az egyik legmeghatározóbb az egészben, fentebb linkeltem egy számot, ami nekem kifejezetten tetszett, de lehet kéne indítani egy részt itt a fórumban, hogy ki, melyik számot tartja a legjobbnak az Apple Music-ban. :slight_smile: Majd írok egy listát később. :slight_smile:

    Örülök hogy elnyerte a tetszesedet.:tada:

  64. Nincs még hozzá megfelelő eszközöm mert nem volt időm foglalkozni vele, úgyhogy nem tudom tesztelni, valaki hallgasson bele helyettem Pink Floydtól az Animals albumba, hogy hogy szól. :smiley:

  65. UU de szuper köszönöm! :slight_smile:

  66. Na, azt nem tudtam, hogy folyamatos a “migráció”. Ezt nem olvastam.
    Thx!

  67. Avatar for hiper hiper says:

    Megjött a DC03.
    Szépen szól windóz alol(10 plúgAndplé)
    viszont a macbook nem ismeri fel.
    (lehet hogy M1el nem kompátibilis?? MacBook Pro 13-inch, M1,2020, 8GB)

    tapasztalt valaki ilyet?

  68. Nekem Fiio van, de próbáltad már átállítani a hangkimenetnél? Mert nekem se vált át automatikusan.

  69. Avatar for hiper hiper says:

    Rendszerbeállitások/Hang… és nincs ott. Nem lehet kiválasztani, mert nincs ott. Akármelyikbe dugom… Win10 felismerte felrakta …ééés bokalefos…:slight_smile:

  70. Nekem megy simán M1-gyel, legfrissebb rendszer van fent? Air-en és Pro-n is próbáltam.

  71. Avatar for hiper hiper says:

    Akkor a beta lesz a ludas…:wink:
    (MacOS12)

  72. Avatar for hiper hiper says:

    eddig hibátlanul reszelt…

  73. Hát ilyenek sajnos előfordulhatnak bétán reméljük a véglegesig kijavítják.

  74. Nekem is ma jött meg az iBasso DC03. Új iPad Air-el nem megy. :sob: (legfrisebb iOS. Nem béta) A 2016 Macbook Air azonnal felismeri. Megy szépen, nem vált át automatikusan. (legfrisebb IOS nem béta).
    A Sharkoon DAC megy az iPad Air-el meg a Macbookal Air-el is. De az csak 24bit/96kHz-et tud maximum. :cry: az iPad nél átvált automatikusan viszont a meg Macbooknál szintén nem vált át automatikusan csak felismeri és át kell kattintanom kézzel.

    Most olvasom különböző fórumokon hogy nem megy iPad Air 4. Gen. És iPad pro 2021el sem a DC03!

  75. Avatar for hiper hiper says:

    Visszamentem 11.4 -re. Ott se megy…

  76. Ha Pesten laksz, akkor én azért erre tök szívesen ránéznék, akár elhoznám a sajátomat.

  77. Automatikusan sosem vált át MacBook-on egyik sem.

  78. Ha ennyi embernek van baja vele akkor én inkább passzolom, pedig már majdnem megrendeltem :frowning:

  79. Szia. Nem merem kijelenteni, hogy csak, de a 2021-es 4K tv-k biztosan tudják a 24/48-at, ami jobb, mint egy cd. Ezeken egy hdmi kimenet van, ezért venni kell egy jel(szét)osztót, amin van hdmi bemenet (és lehet más is még) és kisjack és/vagy rca és hdmi (tovább a tvre) és tudja (többség minimum tudja) ezt a részletességet tovább vinni. Van, aki apple tvt belevezeti a tvbe eés onnan hozza ki hifire, ha a tv képes továbbítani ezen a minőségen a hangot.
    De ha rákötöd a iPad, Mac, Macbook, iPhoneod a hifire, az is jó, csak akkor azt kell nyomkodni.

  80. " 1. Apple Music nagy valószínűséggel fut Win10 alatt iTunes-on keresztül Lossless verzióban is."

    Tesztelve: nem működik

    Beállítások között egyáltalán nem találtam a “szokásos” lehetőségeket.
    Letöltöttem egy zenét, 10 mb volt. Ugyanez a szám FLAC-ban 30 mb (ALAC-ban kb. 27-28 lenne)

  81. Mivel az iTunes nem frissült, így sajnos nem tudja :confused: Ettől függetlenül talán jobb és egyszerűbb is dedikáltan egy iPhone-t használni lejátszónak.

  82. Avatar for hiper hiper says:

    Nem Pesten, vidéken…

  83. nekem gyakran egész munkaidőben megy a zene, nem akarom az iPhone-t használni lejátszónak, amikor pc-n dolgozom :slight_smile:
    augusztusig kitart a free 3 hónap, hátha ezalatt még domborít valamit az Apple.

  84. Avatar for ollo ollo says:

    Szia! Köszi a választ. Ha simán A HDMI-vel közvetlenül csatlakozol az erősítőbe akkor is kéne működjön, vagy?

  85. Az iBasso DC03 nagyon kiakasztott, hogy nem iPad OS kompatibilis. Vissza küldtem. Megvettem a Lotoo PAW S1-et a ULTRASONE PERFORMANCE 880-al. Ez remélem menni fog az iPad Air 4-el. Ha nem akkor fölgyújtom az egész hóbelebancot, és onnantól csak kínai AirPodsal tolom :crazy_face:

  86. @DonkaRichard @ollo Nekem van a monitoron HDMI switch. Egy gombnyomással tudom ide oda pakolgatni. Bár mondjuk én két monitor közt használom. Az egyik a saját a másik meg egy ilyen 55”demonstrátor monitor-Tv. Egy ilyen switch-el lehet hogy előrébb lenne. Bár bosszantó lehet először számot választani utána meg áttenni a hangot minden alkalommal. Mi lenne akkor hogyha a tévéről venné le a jelet optikai kábellel. Bár mondjuk az se biztos hogy jó megoldás. Csak egy ötlet volt.

  87. Ha van ilyen bemenete, nyilván kezelni is tudja

  88. Avatar for hiper hiper says:

    Üdv DC03 -asok!
    Válaszolt a gyártó! Idézem:
    "Hello, Thank you for contacting us.
    We have reported this issue to the USB receiver chip provider Bravo HD for more than one month. They don’t have a solution so far.
    Sincerely
    iBasso Audio
    /Ezt a problémát már több mint egy hónapja jelentettük a Bravo HD USB vevőchip szolgáltatójának. Egyelőre nincs megoldásuk./

    A DC04-et próbálta valaki? (vagy az is ezt a chipet használja?)

  89. Egyébként totál fura, hogy nekem meg megy M1-gyel. Tökre kíváncsi lennék hogy akkor megy-e iPad Airrel is nálam.

  90. Avatar for Czo Czo says:

    A gyartok eleg sokszor “ciganyok”, es ugyonazon a neven hivott termek moge kepesek mas es mas fizikai hardvert bepakolni. Igy lehet, hogy a regebbi peldanyokban mas IC van es az meg mukodik.

  91. SZia, bocs a kései visszetérésért, sok egyéb is volt… :frowning: SZomorúan hallom, de megnézzük/ megteszteljük, hátha van megoldás. Őszinte leszek, mi futtatunk háromféle streaming előfizetést, mert mindegyik más és más és amikor az egyik nem megy, jöhet a másik. Ha nincs egy egy zeneszám itt, jöhet amaz… Ami eddig biztosnak látszik, hogy a Tidal rétegzenéket is kiad Masterben, míg az Apple Lossless láthatóan arra törekszik, hogy minden meglévő tartalmat megpróbáljon felskálázni.
    SZáz szónak is egy a vége, a minőség orientált fogyasztó végre jól jár…:slight_smile: May the MUZIX be with you.

  92. Avatar for hiper hiper says:

    Hmm… Nem lehetne a DC03-asomat becserélni egy olyanra mint SzifonAdmin -é ? :slight_smile:

  93. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Ezen cikk miatt vásároltam egy iBasso Audio DC03-t. Aztán kiderült, hogy nem is támogatja az M1-es Macbook Air-t! :frowning:

  94. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de támogatja. lásd fentebb, @SzifonAdmin kolléga nyilván kipróbálta, és M1-es géppel használja.

  95. Mármint próbáltad és nem ment?

  96. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Így van. Pénteken jött meg DC03 és fel sem ismeri az M1-es Macbook Air-om! :frowning:

  97. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Szerinted a levegőbe beszélek?

  98. Ezt nem tudom hogy csinálja a gyártó amúgy. Küldd vissza természtesen a @MUZIX_AUDIO -hoz.

  99. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem állítottam, hogy a levegőbe beszélnél, de @SzifonAdmin kollégának működött vele. én azt tartom elképzelhetőnek, hogy a nálad lévő darabban is olyan chip van, ami valamiért vacakol, noha hivatalosan mennie kellene.

    a másik lehetőség a firmware. ahogy most nézem, a gyártó honlapján van hozzá 1.1.0-s firmware áprilisi dátummal. nézd meg Windows-on, hogy frissíthető-e, mert mondjuk régebbi firmware van rajta, hátha ez a dolog nyitja.

  100. Avatar for hiper hiper says:

    HI!
    Az volt a második lépés (a beta vissza Big Sur után)… a firmware… nem használt. A gyártó is irt vissza nekem(mint fentebb irtam), nem emlegettek frissítést, csak a beszállítóra mutogattak… :frowning:

  101. Sziasztok!

    Lehet hülye kérdés, de ha már van Apple Music előfizetésem én is szívesen kipróbálnám a lossless vonalat. Általában JBL en hallgatok bluethooth on zenét. Az megvan hogy BT on nem lehet kiélvezni a veszeteség mentes hangzást, de mivel van egy boombox 2 em amin van jack bemenet így fel merült bennem hogy venneék a telefonhoz egy DAC ot és ugy kötném össze 3,5 jakc el a telot és a JBL-t. Ez így működhet? mit ajanlotok hozzá?
    köszi előre is a segítéget!

  102. Sztem a JBL kevés ebben a szegmensben. Valszeg több basszust kapnál meg ilyesmi, nyilván jobb lenne a hangja, de részletességről itt nem beszélhetünk, mert ugye a termék nem erre lett tervezve. Összességében észrevennéd a hangzást, és ezzel együtt sztem tovább is lépnél majd ezen a létrán. :slight_smile:

  103. Nekem megjött a PAW S1 és az Ultrasone Petformance 880. Nem is tudtam, hogy nem messze tőlünk gyártják itt Németországban. Tökéletes párosítás és mindennel megy. A problém hogy a DAChoz Lightning kábelt egy kicsit drágállottam de megvettem. Kipróbáltam gyári apple USB C Lightning kábelt felejtsd el. Csak a saját gyári Lotoo kábelével megy. Megvettem hozzá a Szíriusz Bluetooth kiegészítőt is ha netán nem tudnám kábellal használni mert sokat mozgok a szobában meg ilyenek. Bár a 110 €-t kicsit sajnáltam érte. Összességében maximálisan elégedett vagyok. Már csak az iPhone 12 Pro 128 GB-os memóriája kevés. :man_shrugging:t3:

  104. Mesélj már erről a fülesről. :slight_smile: Nekem ugye a kisebb testvére van meg, de azt is nagyon szeretem. Szerintem fejhallgató szempontból tökéletes. A PAW S1 biztos jó! :slight_smile:

  105. A PAW S1 aztán tudja nyomni az erőt. Vigyázni kell met GAIN ra van adva akkor meg tudja torzitani a hangot 80% felett. Viszont szépen szól. Írja a kijelző a kódolást. Az is nagyon jó. A hangja nagyon tiszta. Nagyon részletes. Minden frekvencia tartományban. A fejhallgato a 880 az is egy csoda. Tényleg nem szabad hasonlítani a Bose és a JBL termékekkel. Olyan mint ha laptop hangszórót hasonlítana az ember egy a. Más étterem teljesen. Mióta megvan szinte alig hallgatok elektronikus zenét. Az ember mikor ezeket a termékeket használja felteszi magának a kérdést, hogy eddig miért nem ezt használta. Ez egy nagyon szépen szóló párosítás. Én új vagyok az audiofil piacon. Nem tudok nagy szakmai kör mondatokat írni. Csak azt hogy EZ IGEN!

  106. Avatar for sifony sifony says:

    Közben (jó ideje) megjött nekem is a Soundmagic E50 és az A30i. Nagyon jó, olyan részleteket fedezek fel a zenékben amit eddig nem. Érdekes mert ha pl. futok akkor AirPods, és simán feltűnik hogy “hé itt volt egy jó kis basszus-futam…ja itt van, csak alig kivehető” :slight_smile: Ennek a mini rendszernek az az előnye hogy viszonylag olcsón belekóstolhat az ember a minőségi zenehallgatásba, és mobil is (otthon-melóban). Hátránya hogy ha zenét hallgatok, eléggé elszigetelem magamat a világtól, mert egyrészt koncentrálok arra amit hallok, másrészt nem hallom ha hozzám szólnak, csengetnek stb. Most a továbbiakon agyalok. Vagy egy fejhallgató itthonra, az kényelmesebb is, de így megint magamban vagyok, vagy hangfal. De ha hangfal, akkor lehet hogy nem telóról nyomnám hanem iMac (2017)-ről. Gondolom ehhez kell a cikkben is ajánlott DAC, csak az erősítő-hangfal páros a kérdéses, 100-120e Ft-ból gondolom nem megoldható…

  107. Avatar for Roy67 Roy67 says:

    DD HIFI TC35I Pro “Mountain” DAC-kal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

  108. Köszönöm szépen a részletes beszámolót :slight_smile: Pont ugyanezt szoktam leírni a cikkekben és olyan jó visszaolvasni, amikor más is ezt tapasztalja. Ezért nem tudok mindig teljes szívvel válaszolni, amikor megkérdezik tőlem hogy egy JBL, vagy Bose mellé veszik a DAC-ot akkor jobb lesz-e. Elvileg igen, gyakorlatilag nem arra tervezték ezeket a fülhallgatókat, hangszórókat.

    Szóval köszönöm! :partying_face:

    @sifony Csak ugyanezt tudom elmondani itt is mint fent, hogy pontosan ez, amit keresel. Hogy kihallod az AirPods esetén, de mégsem. :slight_smile:

    VISZONT szeretnék segíteni az otthoni rendszeredben. Szóval körülbelül 100-200k büdséből kéne kihozni a maximumot. Ebből 100k körül van az erősítő és DAC és 100k környéke a hangfal. Ezt tornázd fel 150-150-re tehát 300-ból tudsz kihozni olyat, amit mondjuk 5-10 évig használsz a jövőben és tetszeni fog a hangja. :slight_smile:

    Manapság már sok erősítő is tartalmaz DAC-ot, támogatja amúgy DSD-t, de általában olyan zenét nem fogsz lejátszani erősítő tekintetében most a @MUZIX_AUDIO nál nagyon jó erősítő és DAC-ok vannak. Ott érdemes körülnézni én is végül azt használok, amit náluk vettem. Szóval lesz majd erről cikk később. :slight_smile: Nem könnyű amúgy ebben az árkateógirában erősítő + DAC-ot találni, mert 200k fölött találsz jót. Ők ezt 100k körül adják.

    Hangfal tekintetében a DALI-t célozd meg. Helyről és pénztárcától függően mondjuk ezt: DALI SPEKTOR 2 | Kompakt hangfal a házimozihoz

    De jobban ajánlom a Spektor 6-os szériát, ha nagyobb a nappali.

    Én ezt használom, egy 20nm nappaliban állványokon: RTi A1 - Polk Audio Hungary imádom sztem tökéletes belépő fejlődő modell. Kábeltől függően rengeteg féle “hangra” képes. :slight_smile:

    Tehát a lánchoz:

    1. Hangfal, egyértelműen
    2. Kábel, és állvány
    3. Erősítő
    4. DAC
    5. Számítógép
    6. Apple Music

    Szóval lesz most majd asztali DAC és erősítőről is cikk itt a Szifonon, de hangfal tekintetében a fentieket ajánlom.

  109. Avatar for sifony sifony says:

    Köszi szépen a segítséget, az ajánlott hangfalak még a tűrhető kategóriában vannak nálam pénzügyileg. Várom a cikket az erősítőről is!

  110. Avatar for sifony sifony says:

    Közben körvonalazódik hogy mit szeretnék. A SoundMAGIC A30i DAC mellé (fülhallgató már van) szeretnék fejhallgatót, amiket a cikkben ajánlotok azzá egy bajom van, hogy zárt, és én nyitott rendszerű szeretnék. Nyitottat tudtok ajánlani?
    Szerk.: közben olvasgattam a két rendszer közötti különbségről, és lehet hogy a symphonic / power metalnak jobb lenne a zárt a basszusok miatt. Megint nem tudom milyen legyen…

  111. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    MEE Audio X20 vagy Apple AirPods Pro a jobb választás?
    Most az árat ne nézzük
    (diákkal iPad/Mac mellé 40e az AirPods Pro amúgy is)

    Amire szeretném használni:
    -sport/futás vagy esetleg sisak alatt snowboard közben is
    -telefonálás (két telefonnal), gyors csatlakozással
    -ritkán zenehallgatás, de akkor elsősorban repülőn vagy séta közben

    Köszönöm!

  112. Ebben az esetben az AirPods Pro

  113. Avatar for hiper hiper says:

    Hali!

    Oriási öröm!!!
    Nyáron vettem egy iBasso DC03-ast. Fentebb olvashatjátok nem működött az új M1-es Macbook Pro -val, viszont az IPhone 11Pro vitte.

    Úgy akakult a Karácsony, hogy 13Pro lett a telefon. Ma kipróbáltam, na ez sem akart iBassot.

    Nagy meglepetésemre ősszel kitett a gyártó egy firmware frissitést ,for Apple compatibility’
    Azóta Heje meg Huja!
    Zene fonon búkon mindenhol !!
    /na mos van sztan bokalefos/

  114. Avatar for hiper hiper says:

    a link lemaradt

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for ollo Avatar for White64GB Avatar for postmaster Avatar for MUZIX_AUDIO Avatar for sifony Avatar for krisztiandeli Avatar for Rack12 Avatar for Roy67 Avatar for Techno_K_Rata Avatar for FoAMDFun Avatar for peterpoos Avatar for Swordhun Avatar for DonkaRichard Avatar for wittao Avatar for fivetrillion Avatar for csszokolai Avatar for hiper Avatar for Dr_Lecter Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Tetszett, hasznos volt ez. a cikk.

    Megkérdezem, hogy milyen eszközt ajánlotok, nem füles, hanem - nem mai - hifi erősítő és rákötött hangfalak elé, mintegy kiváltva a cd-lejátszót, ami mondjuk WLAN-nal csatlakozik az internetre, onnan közvetlenül képes lejátszani apple musicból zenét (minimum cd minőségben) - nyilván itt az iPhone/iPad csak egyfajta vezérlő -, és/vagy AirPlay 2 képes és szintén cd minőségben továbbít jelet a hifimnek, iPhone/iMac/iPad-ről, Apple Musicból nyilván. 30-60 eFt. Hátha tud valaki kapcsiból ilyet, mert használja, és akkor nem kell átnyálaznom az amazon-t, vagy tényleg ennyire egyedi az elképzelésem?

    Köszönöm

  2. Hát ezt én passzolom, de már másik topicba segítenek, ahogy látom.

  3. Azt azért tudni kell, hogy MINDEN digitális megoldás veszteséges. Nincs LOSELESS digitális tárolás. Ez a lényege, kompakt, könnyben kezelhető, másolható. Nyilván minél magasabb a “felbontás” annál közelebb lesz az eredetihez, de el nem érheti. Csak az analóg tud végtelen jelszintet. Ugye most a telefonok kamerája már a 60-100 MPixelhez közelít. A vicc az, hogy az emberi szem becsült felbontása 500 megapixel.

  4. Azért ez nem teljesen igaz :smiley: Mert bizony nem analógra veszik már fel sokszor a mostani számokat, hanem digitálisan. Tehát a felvétel digitálisról kerül mondjuk analógra, lemezre. :slight_smile: Nyilván a szalagos megoldás a legnagyobb felbontás, de ebbe ne menjünk bele. A 320kbit-hez képest minden jobb, az hogy minek nevezi a mai kor az más tészta.

  5. Köszi a cikket, nagyon alapos lett!

    Nem esett szó róla (itt legalábbis), ezért rákérdeznék — az itt ajánlott DAC-okkal mit tud az AirPods Max (természetesen a gyári kábellel)?

  6. Nyilvánvalóan jobban fog szólni, hiszen sokkal jobb lesz a bemenő jel. Az a LOTOO Paw S1 betyár jó holmi, van szerencsém jól ismerni. Olyan jelet tol ki, hogy az AirPods Max is megtáltosodik! Én valami egész mással hallgatom, mert biza’ sokkal többet tud, mint amira az AirPods Max képes. Ez van :frowning:

  7. @FoAMDFun, ez így nem igazán állja meg a helyét. A digitális tárolás 100%-osan veszteségmentes. Azonban ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy az analóghoz képest van-e vesztesége a digitálisnak, akkor igen a válasz… Node’ a helyzet az, amit az admin is írt, miszerint ma nagyon sok felvétel digitálisan kerül rögzítésre nagyon magas minőségben. Azt a lossless digitális lejátszás - akár - egy az egyben visszaadja! A régi analóg felvételekhez képest tényleg van veszteség, de az a veszteség valójában elhanyagolható, mert az analóg alap zajszintje sokszorosa a digitálisnak, így a dinamika mindenképpen kisebb. Száz szónak is egy a vége, a mai digitális csúcsminőség nem drágán is messze megveri az árban összehasonlítható analógot. Itt egy érdekes példa: Míg a mostanában megint magasztolt bakelit lemezjátszó csúcs hangszedőjénk a csatorna elválasztása kb 30dB, addig egy modern DAC-nak akár 120dB is lehet… Nagyon jó az analóg, de macerás és nem elég jó a minősége, ha nem High-End cuccaid vannak, sok-sok millióért. …és most itt az Apple Losless, egy jó DAC-kal+ fülessel, csodákat lehet hallani végre!!

  8. Az AirPods Max-hoz ha kábelen összekötöd a telefonnal és közé rakod az említett LOTOO-t ÉG ÉS FÖLD különbséget fogsz hallani :slight_smile: Kifejezetten ajánlom én is!

  9. Akkor a Bose QC 35 II kuka? Kabellel?

  10. Ahogy a cikkben is benne van, nem minden a Lossless :slight_smile: Nyilván kábellel ki kell próbálni egy jó DAC-kal, de effektíve ők elég jól optimalizálták a meghajtókat és tök szépen szól. Nekem is van itthon, azért Zajszűrésben még mindig a legjobb :slight_smile:

  11. Köszönöm mindkettőtöknek (+ Techno_K_Rata) a válaszotokat! És ha kezdésnek nem ebbe ruháznék, hanem a másik két ajánlott DAC valamelyikébe? Azokkal is hasonló élményt lehetne elérni?

  12. Természetesen a cikkben lévő élményt nem a legdrágább DAC-kal kaptam és láthatod nem is teszteltem még. Simán kezd velük, már ott is hallható eredményt fogsz kapni!

  13. Jó, persze, de most már beleéltem magam az általad kommentelt “ÉG ÉS FÖLD”-be, ott meg a LOTOO-t említetted. :grinning:

  14. :smiley: :smiley: kár volt rákérdezni :smiley: Egyébként mindenhogy jól jársz, mert maximum ezt eladod, és tovább lépsz. Ha budapesti vagy akkor menj be a Muzix-hoz és hallgasd meg őket. :slight_smile:

  15. Koszi a cikket! Megnezem azert a 1More ANC PRO-t kabellel. Teny, hogy BT-n sokkal jobb a lossless zenet hallgatni, mint az AAC-t. Hallani, hogy jobb. Lassan elfogy a hely az iPhone-on. :slight_smile: De kiprobalom majd egy androidos LDAC tamogatott telon is.

  16. A legújabb generációs iPod Touch ban milyen DAC van? Ugyanaz mint az iPhone ban? És az iPhone 12 Proban? Nekem ezek az alapvető zene lejátszóim. Kábel mindenhol. Köszönöm szépen a cikket!. Tanulok! Okosodok! Kb. ebbe az irányba mentem én is de valaki legalább most már mutatja is az utat.

  17. Sajnos ugyanaz van :slight_smile: Érdemes dedikált lejátszót venni, ha jobb minőséget tervezel!

  18. En is elkezdtem kozben a nagy apple music tesztemet de meg csak par eszkozzel hallgattam. Hetvegen remelem mindenre lesz idom :slight_smile: Majd megosztom itt az erzeseimet.

  19. SZia @krisztiandeli, Nos, ha jól olvastam az egyik nem opció, hiszen az iBasso DC03 jó kis holmi a kettős DAC miatt, de Type-C a csatija, ami iPhone-hoz nem megy…:frowning: -csak akkor ha van lightning male- Type-C female átalakítód. A Soundmagic a30i is jó lehet - azt nem ismerem - de ha jól látom, ugyanaz a DAC chip van benne, mint az iBassoban, szóval nagy különbség nem lehet.

  20. Kedves @White64GB , Nos, nem rossz az, de messze van a nagyfelbontástól. A Bose és más hasonló Aktív zajcsökkentéssel működő füles/fejes ANC része sajnos erősen “belerondít a hangminőségbe” Bármelyik márka bármelyik terméke, ami a technika jelenlegi állásából fakad. Ez ugyanis úgy működik - ha nem fárasztunk ezzel - hogy a fejhallgatónk található kifelé hallgatózó mikrofon analóg jelét ( azaz a környezeti zajt) egy processzor digitalizálja, majd fázist fordít rajta és rámodulálja a hasznos jelre, azaz hangra. Ez a fázisfordítás ( hanghullám ellentettje) kioltja a zaj nagy részét. Eddig rendben is van a történet, de a folyamatnak időigénye van, nem tud 100%- pontossággal megtörténni, így az “ellenzaj” picit késik a zajhoz képest és az interferenciát okoz. További interferencia alakul ki a hasznos hanghullámmal szemben is ( maga a zene) és ez a zenében mosottságot, elkenődést, pontatlanságot okoz. Egyszerűen monva hallod, hogy ez nam valódi gitár, vagy dob… Ezért ajánljuk mi a passzív zajszűrést, ahol ilyen nem fordulhat elő és egy jól izoláló fül-, vagy fejhallgatóhoz pedig külső DAC+AMP használatát. Az AMP- azaz erősítő ugyanolyan fontos, mint a DAC. Nemazért, hogy nagyon hangos lehessen, hanem atzért mert csak egy minőségi erősítő képes az élő zene egyik legfontosabb komponensét meggyőzően visszaadni, ez pedig a dinamika. Szóval összességében azt kell mondjam, hogy annyiból, mint a meglévő fejhallgatód, sokkal zeneibb, részletezőbb megoldásra is van lehetőség. Ha csak egy LOTOO DAC-ot teszel elé, már akkor is leesik majd az állad! Gyere be hozzánk, és hallgasd meg, hallod-e a különbséget…:wink: May the MUZIX be with you!

  21. Avatar for sifony sifony says:

    Tehát ha jelenlegi “felszerelésem” egy iPhone11, egy 2. gen AirPods, egy Homepod Mini, és minőségi javulást szeretnék a zenehallgatásban akkor a “minimum” egy SoundMAGIC A30i és pl. egy SoundMagic E50? Van egy 2017 iMac is de a hordozhatóság miatt inkább telóhoz építkeznék.

  22. Mihez képest akarod a javulást? :slightly_smiling_face: a jelenlegi setup által tudott maximum önmagában is jelentős ugrást kapott.
    Nincs külső DAC-m meg profi hangcuccaim, iPadről Airplayen keresztül az Airport Expressel összekötött HK Omni 10-el is hatalmas javulást hozott a Lossless, pedig az elvileg “még csak” a CD minőséget tudja maximum.

  23. Sziasztok! Jó a cikk várom a többit is a témában. Jelenlegi szettem: iphone11 + beoplay H6 vezetéken + Soundmagic a30. Jó ez így? A másik kérdés: kábel mennyire fontos ebben az esetben? Ha fontos milyen kábelt tudtok ajánlani? Köszi!

  24. Mindenkinak azt javasoljuk, hogy hagyatkozzon a saját fülére. Nálunk minden (is) kipróbálható, így értelmet nyer a hangminőség. Ha van rá lehetőséged nézz be a Muzixba és hallgasd meg!

  25. Szia! Itt is köszi a választ — igazából még a csatlakozót sem tudom (én mindig itthon fetrengve hallgatok zenét, sokszor közben iPad-en dolgozva, ott pedig USB-C van), de ez a legkevesebb. Igazából tényleg az lenne az igazi, ha meghallgatnám az iBasso/Soundmagic és a LOTOO között a különbséget (ami nyilván hatalmas lesz), illetve magát az előbbi kettőt, hogy az mit tud egyáltalán. Jól “megszívatott” az Apple, mert nem is vártam tőlük a lossless-t, az AirPods Max árából pedig egy nagyon jó szettet ki lehetett volna hozni a LOTOO-val együtt — de úgy megszerettem már, hogy nem szívesen válnék meg tőle. Lehet inkább várni kellene és megvenni a LOTOO-t, de nem akarok látatlanban ennyire “árfetisiszta” lenni. :grinning:

  26. Igen, nyilván a HomePod mini ebben a témában nem játszik, mert ugye azt nem kábelen kötöd össze. Én egyébként a SoundMAGIC E80-at ajánlom, és mellé az A30i már ezzel ég és föld lesz az AirPods-hoz képest, igaz, kábelre leszel ítélve. Mondjuk a Lossless-hez ez kell. :slight_smile:

  27. Jó lesz, kábel fontos, de nem ebben a szegmensben, így annyira nem fog számítani. :slight_smile:

  28. Avatar for sifony sifony says:

    El kell döntenem hogy a különbség ér-e nekem 50+ ezret. Legjobb lenne meghallgatni, de elég ritkán járok a fővárosban…
    Közben felmerült bennem hogy lehet hogy otthoni zenehallgatásra (is) kellene a losslesst belőni, gyakrabban és többen hallgatunk otthon zenét.
    Agyalok, i30 az lesz, mert az iPad is lightning csatis, így gondolom azzal is ugyanúgy hozza a minőséget. Még az E50 vs. E 80 dilemmát kell eldönteni.

  29. Nem tudom máshogy mutatni az analóg és a digitális közötti különbséget. NEM VESZTESÉGMENTES A DIGITÁLIS! Csak végtelen bitrátával veszteségmentes. Tetszőlegesen megközelíthető a tökéletes sinus, de el NEM érhető! Nyilván iszonyat jó felbontású, de veszteséges. Nem tud két pixel között egy harmadik lenni, ha egy fényképet nézünk. Bármilyen részletgazdag is egy digitális fénykép egy analóg kép tényleg végtelen felbontású. Vagy mondhatnánk a bakelit lemezt, vagy a magnót (szalagot).

  30. Kezd maximum az i30-al, és tovább lépsz :slight_smile: Én is mindig a kisebbel kezdtem aztán nyilván mára már tudom mi az ami tetszik, mely márkákat szeretek és ennek megfelelően lépek a létrán. :slight_smile:

  31. Köszönöm szépen a választ! :heart_eyes: Értem és nem volt fárasztó. Akkor beszerzek valami komolyat. iPad Air 4-hez vettem iBasso DC03-at. (Meg van rendelve még nem ért ide.) Ez lenne az otthoni setup. Eleinte marad a Bose QC 35 és keresek valami alternatívát a komolyabb zenehallgatáshoz, a maguk által javasolt füleseket is megtanulmányozom. Buta kérdés de nem zaj szűrős Bose? (Sajnálom de a márkának nagy rajongója vagyok és az autótól a házimozin keresztűl a munkahelyi in ear fülesig minden az. Még a fürdőszobai BT hangszóró is :grinning:) Tudom, hogy most sokan nevetnek, hogy akkor én a minőség egy másik peremén állok de nekem ez tetszett meg. Köszönöm a meghívást de külföldön élek és sajnos nem tudom mikor tudok ismét Magyarországra menni. :disappointed: De ha úgy alakul felkeresem önöket!

    Ui.: A Szifon/Muzix által javasolt DAC-okból csak az iBasso-t találtam meg a német netes áruházakban. Mindenhol a Fiio-ba futottam bele. Nelatlán vélemény? FIIO Azt írja, hogy a High End fülesek 4,4mm-és Jack csatiját is tudja a 3,5mm-és mellett. Amúgy nagy a paletta. Érdemes böngészni.

  32. Nagyszerű, hiánypótló írás, élvezettel olvastam végig. Most legalább azt (is) megtudtam, hogy az iPhone telefonokban lévő DAC mire képes?
    Ha nincs lehetőség az otthoni HiFi megszólaltatására, akkor én több, mint egy éve Deezer HiFi előfizetőként, iPhone XS 256GB telefonon és 1More Quad Driver In-Ear fülhallgatóval hallgatom a zenéket.
    Lemezeim döntő többségét letöltöttem a telefonra.

    Apple Music…hát igen…most már felszállt az Apple is a lossless vonatra.
    Aktiváltam én is, gondoltam megér egyhavi próbát, de nem érzek különbséget a Deezer HiFi és az Apple lossless között, már mint az utóbbi javára. Úgy gondolom, hogy megfelelő laborvizsgálatokkal ki lehetne mutatni ilyen, olyan, amolyan eltéréseket pro és kontra, de az emberi fül erre képtelen.
    Az enyém mindenesetre biztos, hogy az.
    Apple Music…hát igen… mellett szólhat az 1490 Ft előfizetési díj, ami cca. 750 Ft-tal kevesebb, mint a Deezer HiFi illetve az, hogy amióta az Apple elindított a 360 ° szolgáltatást, azóta a Deezer 360 ° használhatatlan.
    Azért ez utóbbi elgondolkodtató.

  33. Én sztem 10 éve már próbálkoztam a Deezerrel, de nekem akkoriban negatív élmény volt, így ott is hagytam. Aztán elkedtem magas felbontást beszerezni NAS-ra és localban hallgattam. Végül most a TIDAL-t lemondtam teljesen és örülök hogy van Apple Music, ha éppen úgy adódik hogy lossless-re vágyom. :slight_smile:

    Sztem térj át majd Apple Music-ra, mert talán az Apple eszközöknél jobb integrálás van. :slight_smile: Egyetlen egy hátránya van mondjuk az Apple Music-nak az pedig a nyitottság hiánya. Én a Roon-t nagyon szeretem, szerettem, mert így tudtam NAS-ról indítani zenét. Nyilván az Apple Music sosem fog támogatott lenni más cliens által csak az Apple-lel.

  34. Avatar for wittao wittao says:

    Amarra-ban van Apple Music integracio.
    ROON-ban, Audirvana-ban Tidal/Qobuz es HRA talalhato.

  35. Avatar for sifony sifony says:

    Hogyha megveszem a SoundMAGIC A30i-t valamelyik E(10-50-80) fülhallgatóhoz, akkor ezen kívül mire tudom még használni? Mit csatlakoztathatok hozzá, ami az iPhone-ból jövő losslesst ki tudja használni? Tehát később bővíthetem ezt a mini-rendszert?

  36. Köszönöm a választ és a tanácsot. Tegnap este és éjszaka volt időm belemerülni az Apple Music kínálta lehetőségekbe és a megfelelő beállítások után a hangminőségbe.
    Anélkül, hogy misztifikálnám, az Apple megint példát mutatott az “iparnak” a minőségről, a szoftver és hardver tökéletes egységéről.
    Ami a leginkább megfogott az, hogy a lemezek olyan kiegészítő információkat is tartalmaznak mint pld. a
    Dolby Atmos, Hi-Res Lossless, Lossless stb. amit a Deezer HiFi nem és nem igazából tudom eldönteni, hogy a HQ vagy HiFi jelölések ott mit takarnak?

    Az Apple ezt egyértelművé teszi mint ahogyan azt is, hogy mivel, mit hallgathatunk?

    Mivel a Deezer könyvtáram teljes választékát megtaláltam az Apple Music kínálatában hát létrehoztam ott is egyet és azzal a lendülettel július hónappal lemondtam a Deezer HiFi előfizetésemet.

    Az éjszakába nyúló próbálgatás, zenehallgatás után úgy döntöttem, hogy szeretném az Apple Music adta lehetőségek csúcsát is kihasználni, ezért az írásod nyomán rendeltem a Muzix-tól egy SoundMAGIC A30i DAC-ot. Biztos, hogy jó társak lesznek a 'More Quad-Driver fülessel.
    Sajnos a megrendelésnél elfelejtettem megadni a kuponkódot, de írtam nekik egy e-mailt.
    Remélem respektálják és így is megkapom a kedvezményt.

  37. Elküldtem nekik a kommentedet, hogy biztos feltudd használni a kupon kódot. :slight_smile: Egyébként tetszeni fog, remélem elindulsz majd ezen létrán és folyamatosan fejleszted majd a fülhallgatókat, DAC-okat. :slight_smile:

    Én pont most fejlesztettem itthon az asztali irányt: https://www.muzix.hu/topping-e30-asztali-dac-black

  38. Magát a DAC-ot igazából 1x kell megvenni, utána a füleseket majd tudod évről évre fejleszteni és a DAC hozza majd a vártat. DAC-ot viszonylag ritkán upgradelsz, de majd idővel ahogy tanulod a dolgokat fejlesztesz is.

    Nyilván bármit csatlakoztathatsz hozzá, ami jackes, tehát jobb fej- vagy fülhallgatót, esetleg erősítővel felszerelt asztali hangfalat. :slight_smile:

  39. Avatar for sifony sifony says:

    Erre voltam kiváncsi, asztali hangfalakra. Egyelőre semmim sincs, zene egyedül a homepod miniből jön. De akkor ez a DAC erre is jó lesz akkor.

  40. Igen igen, ez ugye csak DAC, tehát elő kell egy erősítő az elé egy hangfal szett :slight_smile: De ugye nem kell az egekbe menni árban. Szóval ilyen 100k erősítő / 1-200k hangfal szettben gondolkozz.

  41. Igazán köszönöm a közreműködést.
    Biztosan nagy élmény lesz a DAC használatával a mobil zenehallgatás és valószínűleg egy darabig elegendő lesz hozzá a 1More Quad Driver…
    Az otthoni HiFi Marantz + Fyne Audio fejlesztés előtt áll…arra spórolok.

  42. Nekem két gondom lenne csak az Apple Music-kal Lossless módra.

    1. hihetetlen, de viszonylag új számok, albumok (amik pl. Tidalnál lossless), simán jönnek, nem losslessként.
    2. A remek kis Topping DX7 Pro USB-s DAC / AMP-om - Muzixtól:) hátrányos helyzetű, mert Windows 10-em van :slight_smile:
  43. Avatar for sifony sifony says:

    “A megadott kupon kód nem érvényes”…

  44. Igen mert csak fülhallgatókra érvényes a DAC-ra nem. Közben megkérdeztem.

  45. Avatar for sifony sifony says:

    Ez nekem is eszembe jutott, de csak fülhallgatóval sem érvényes. De ha az lenne, akkor meg 2 rendelés lenne 2 szállítási díjjal, ami egyébként sem olcsó (csomagpontra 2000 ft…)
    Bocsi a nem témába vágó hozzászólásokért, majd törlitek :slight_smile:

  46. Kedves @FoAMDFun, A grafikon mint elv IGAZ! A gyakorlatban mégis @Techno K.Ratának van igaza. Ugyanis a grafikon azt szemlélteti, hogy egy analóg hanghullám digitalizálásakor a digitális mintavételi frekvencia miatt az az ábrán láthatóan nem képes az analóg hanghullámot tökéletesen leképezni. ÍGY VAN, ez igaz! Azonban a gyakorlatban a helyzet mégis teljesen más… A nyolcvanas évek óta a felvételek rögzítése a stúdiókban digitális felvevőkkel történik - tisztelet a kivétel analóg specialistáknak - így nincs analóg felvétel, amit digitalizálni kellene.(ebben az esetben valósulna meg a grafikon). A másik nagyon fontos tényező, hogy az Apple Lossless ( vagy általánosságban Hi-Res Audioként ismert) nagyfelbontás műszaki paraméterei messze meghaladják az általában használt magas minőségű analóg műszaki képességeit. Különösen nagy a differencia a zaj és részben ebből is következően a dinamika vonatkozásában. Míg egy analóg felvételnek hallható alapzaja van, ( ami akkor is megmarad, ha bedigitalizálják és nem a felbontás miatt, hanem mert azt is precízen rögzíti a digitális felvétel- íme egy példa, hallgasd meg, hogy hallható “súgás/alapzaj” van a felvétel kezdetén, amit később nem érzékelsz, mert a dal elnyomja: https://music.apple.com/hu/album/girl-from-ipanema-feat-astrud-gilberto-antônio-carlos/1469580970?i=1469581442&l=hu ) míg a digitális rendszerek zaja annyira alacsony, hogy a mérőműszerek mérőképességeinek határait feszegeti nemhogy az emberi fülét. Az analóg felvételek nagyfelbontású digitalizálása így jó kompromisszum, mert a digtális rendszerek hatalmas felbontása és dinamikája kellően jó ma már ( 24bit / 96kHz-től) hogy NE HALLD meg a különbséget az analóg és a digitális között. Sőt! Azt kell mondjuk, hogy az olyan digitális fejlesztések előretörése, mint egy hordozható kis DAC, az Apple Lossless és az ehhez rendkívül felfejlődött fülhallgató technológia általánosságban és széleskörben teszi lehetővé a rendkívül élvezetes és lúdböröztető zene élvezetet, mert ez már nem csak hallgatás, hanem a zenében való elmerülés. Remélem sikerült jobban rávilágítani a részletekre! Ha kérdésed/kételyed maradt, szívesen válaszolunk! May The MUZIX be with you!

  47. Avatar for sifony sifony says:

    Köszi, sikerült! Csomagoljátok, mert nem fogok tudni aludni míg meg nem jön :slight_smile:

  48. Kedves @White64GB Hátulról visszafelé haladnék… :slight_smile: Nos, a LOTOO Paw S1 is két kimenettel rendelkezik, a 3,5mm-es jack és a 4,4mm-es Pantaconn csatival, - szerintünk - a FiiO jelenlegi palettájában nincs ilyen minőségű eszköz, ráadásul itthon, hazai garival lehet beszerezni nálunk, vagy viszonteladóinknál.

    A BOSE QC35 vezetékkel és az iBasso DAC-kal sokkal jobban fog szólni, ez nem is kérdés, de onnantól a Bose lesz a szűk keresztmetszetszet. Egy Audiofil fej-, vagy fülhallgatóval kipróbálva jól hallható majd a különbség, ha nem csak elektronikus zenét hallgatsz, ugyanis a hangszeres és vokális zenéknél a legszembeötlőbb a hangok különbözősége. A Bose nagyon jó márka, de pld. egy Ultrasone 880-as fejhallgatóval összevetve jól hallanád a különbséget. ( buta példa, de talán érted majd mire gondolunk: Egy M3-as BMW és egy Ferrari között is van különbség, noha már a BMW is nagyon jó.)

  49. Kedves @Swordhun, Erre mondjuk van/lenne megoldás…:slight_smile:

    1. Apple Music nagy valószínűséggel fut Win10 alatt iTunes-on keresztül Lossless verzióban is.
    2. Van olyan - sajnos jó drága profi - eszközünk, amely képes Type-C portról érkező nagyfelbontású digitális tartalmakat konvertálni digitális szabványok között S/PDIF kimenetekre ( coax+ optika), valamint a professzionális AES/EBU digitális XLR csatlakozóra, amilyen bemenet viszont van a TOPPING DX7PRO-n, és sok professzionális szintű eszközön. “Egész véletlenül” ez az ami a legnagyobb felbontásra képes… ( LOTOO PAW D1)
  50. Avatar for ollo ollo says:

    Pedig engem is ez a téma érdekelne. Otthoni Hi-Fi rendszerbe, hogyan integrálhatom az Apple Music veszteségmentes lejátszását. Apple tv 4k? De melyik? Az első generációs is megfelelő, vagy a 2021-es változat kell? Előre is köszi a segítséget.

  51. Jelenleg a legkényelmesebb megoldás a Line (jack) vagy RCA bemenet, ha van az erősítőn. Erre kötsz rá egy iPhone-ont, iPadet egy Lightning-os DAC-kal.

  52. Avatar for sifony sifony says:

    Ez engem is érdekelne. Mi az a “legkisebb”erősítő / hangfal kombó, amit az iPhone +DAC- re rá tudok kötni? Ami hozza a losslesst és valamivel nagyobb teljesítményű mint egy Homepod Mini. Vagy esetleg hangszóró magában.

  53. Hárt ebből van vagy 10.000 féle változat :smiley: Tényleg. Ahány termék annyi féle megoldás.

    Ha hangfalat keresel, akkor itt nézz körül: https://www.whathifi.com/awards/best-stereo-speakers-2020 – majd pedig vedd meg ami neked ár/értékben megfelel.

    Én 2016-ban írtam a sajátomról, itt a DAC+ERŐSÍTŐ kombó már nem aktuális, @MUZIX_AUDIO nál vettem a Topping márkából, amiről lesz majd cikk. De a hangfal aktuális. :slight_smile:

    Ha kiválasztottad a hangfalat, akkor a @MUZIX_AUDIO -nál tudsz venni hozzá DAC+ERŐSÍTŐ kombót, ahhoz mérten, hogy honnan akarsz zenét hallgatni.

    Egyébként egy Dali hangfal vagy Bowers & Wilkins 606 S2 jó választás lehet, de hallgasd meg őket.

    Nekem a PolkAudio bejött, szeretem nagyon a hangját, picit mélyszűkös, de nem nagyon zavar. Ellenben rendkívül sokat számít a táp és hangfalkábel, mióta ez meg van, azóta sokkal részletgazdagabb lett a hangzás: https://audiolife.blog.hu/2014/07/16/az_evszazad_vetele_van_damme_kabelek_bagoert

    De mondom ahány rendszer annyi féle hangzás és ahány helyszín annyi féle opció. :slight_smile:

  54. Avatar for sifony sifony says:

    Ez az árkategória nem nekem való, (egyelőre) maradok a iPhone +DAC+ fülhallgatónál…

  55. Egyébként @MUZIX_AUDIO szokta mindig azt mondta, hogy egy jó fülhallgató DAC kombó kivált egy telkes Hi-Fi láncot. :slight_smile: Szóval nincs ezzel semmi baj, építs akkor erre. :slight_smile: Én azt mondom elindulhatnál a fejlhallgatók fele is, mert teljesen más élményt kapsz mint a fülhallgatókkal!

  56. Avatar for sifony sifony says:

    Valószínűleg az lesz, eleve abban gondolkodtam, csak melóhelyre jövet menet meg bent praktikusabb a fülhallgató. De ha rákapok az ízére, otthoni használatra jobb lesz a fejhallgató.

  57. Köszi,

    az iTunes ugrott be nekem is először (majd kivert a víz :smiley: ), ránéztem és ezt láttam:
    " iTunes 12.10.11 for Windows (Windows 32 bit)

    Post Date: Dec 7, 2020"

    Az lett a gyanúm, hogy nincs felkészítve a Lossless-re, de végülis lehet megér egy download-ot. Hozzáteszem először mindig utánanézek, utána sírok, és mindenhol azt olvastam, hogy buktam W10 alatt a lossless Apple Musicot.

    A 2. pontot nem értem. Nekem az a bajom, hogy van egy (sok…) 2021-es album Apple Music alatt, ami nem lossless, nincs ott a kis logo stb.
    Tidal-ban természetesen Hifi / Master quality.

    Vagy a Lotoo Paw D1-et a Win10-es gondra írtátok? Tidal-lal jól elvagyok Toppinggal, az Apple Music miatt gond, mert W10-es a gépem és nem Mac :slight_smile:

  58. De hát Apple Music-ot tolhatsz telefonról is :slight_smile: Ott meg a Lotoo Paw D1 már használható. Egyébként melyik albumok nem Lossless-ek kíváncsi vagyok mit hallgatsz ami nem az :smiley:

  59. :slight_smile: Arra van egy THX-es FIIO Q5S-em :slight_smile:

    Bloodred Hourglass Nightmares Are Dreams Too - Single albuma, most jött ki vagy
    Caliban: Zeitgeister, szintén 2021-es.

  60. Egészen másokat hallgatunk :smiley: :smiley: mondjuk az nem baj!

  61. Azért ne felejtsük el, hogy még csak most indult és az Apple is év végére ígérte, hogy 75milló szám lesz elérhető, most még “csak” 20 milló érhető el.
    De amúgy Hatebreed-nek is van albuma ami Apple Digital Master, Lossless és van ami egyik se.

  62. Tegnap megérkezett a Muzixtól rendelt Soundmagic A30i DAC őszinte sajnálatomra a 20% kedvezmény nélkül. Jó, jó mint utólag kiderült a kedvezmény csak a Soundmagic fülhallgatókra vonatkozott, de ez elsőre nem derült ki a cikk elolvasásakor.

    Már a dobozon érződik a minőség, a DAC kézbevételekor pedig ez a minőségérzet csak fokozódik. Negatívum, hogy az irányító gomb jelei nem plasztikusak, tapintással nem érzékelhetők.
    Ennyiben ki is merült amit elmarasztalásként írni tudok róla.

    Az üzembehelyezés, használat pofonegyszerű, mert nincs semmilyen telepítési hókuszpókusz: bedugod a telefonba, beállítod a telefonon a hangminőséget Hi-Res 24bit/192kHz sebességre és kész is.

    Tegnap este a 1More Quad Driver In-Ear fülhallgatómmal órákon át hallgattam különféle zenéket. Szoktam volt mondani, hogy ami a Tátra Band és a Pink Floyd közötti lemezpalettán elfér,

    A zene megszólalása mindvégig rendkívül kiegyensúlyozott képet mutatott. Semmi nem volt tolakodó és olyan finomságok is előjöttek, amiket eddig csak a szobai HiFi berendezésen hallottam…
    Tapasztalatom szerint a zenei élmény erősen függ a felvétel minőségétől (is) amire mondhatnátok, hogy ez nem újdonság, csak hogy ezek a finomságok a telefon+fülhallgató kombón a DAC nélkül még Lossless minőségben sem voltak érzékelhetők.

    Összességében ez (vagy hasonló) DAC egy jó vezetékes fülhallgatóval kombinálva elengedhetetlen a mobil zenehallgatáshoz ha audiofil élményekre vágysz…

    More Quad-Driver In.Ear

  63. Amúgy a zene minősége az egyik legmeghatározóbb az egészben, fentebb linkeltem egy számot, ami nekem kifejezetten tetszett, de lehet kéne indítani egy részt itt a fórumban, hogy ki, melyik számot tartja a legjobbnak az Apple Music-ban. :slight_smile: Majd írok egy listát később. :slight_smile:

    Örülök hogy elnyerte a tetszesedet.:tada:

  64. Nincs még hozzá megfelelő eszközöm mert nem volt időm foglalkozni vele, úgyhogy nem tudom tesztelni, valaki hallgasson bele helyettem Pink Floydtól az Animals albumba, hogy hogy szól. :smiley:

  65. UU de szuper köszönöm! :slight_smile:

  66. Na, azt nem tudtam, hogy folyamatos a “migráció”. Ezt nem olvastam.
    Thx!

  67. Avatar for hiper hiper says:

    Megjött a DC03.
    Szépen szól windóz alol(10 plúgAndplé)
    viszont a macbook nem ismeri fel.
    (lehet hogy M1el nem kompátibilis?? MacBook Pro 13-inch, M1,2020, 8GB)

    tapasztalt valaki ilyet?

  68. Nekem Fiio van, de próbáltad már átállítani a hangkimenetnél? Mert nekem se vált át automatikusan.

  69. Avatar for hiper hiper says:

    Rendszerbeállitások/Hang… és nincs ott. Nem lehet kiválasztani, mert nincs ott. Akármelyikbe dugom… Win10 felismerte felrakta …ééés bokalefos…:slight_smile:

  70. Nekem megy simán M1-gyel, legfrissebb rendszer van fent? Air-en és Pro-n is próbáltam.

  71. Avatar for hiper hiper says:

    Akkor a beta lesz a ludas…:wink:
    (MacOS12)

  72. Avatar for hiper hiper says:

    eddig hibátlanul reszelt…

  73. Hát ilyenek sajnos előfordulhatnak bétán reméljük a véglegesig kijavítják.

  74. Nekem is ma jött meg az iBasso DC03. Új iPad Air-el nem megy. :sob: (legfrisebb iOS. Nem béta) A 2016 Macbook Air azonnal felismeri. Megy szépen, nem vált át automatikusan. (legfrisebb IOS nem béta).
    A Sharkoon DAC megy az iPad Air-el meg a Macbookal Air-el is. De az csak 24bit/96kHz-et tud maximum. :cry: az iPad nél átvált automatikusan viszont a meg Macbooknál szintén nem vált át automatikusan csak felismeri és át kell kattintanom kézzel.

    Most olvasom különböző fórumokon hogy nem megy iPad Air 4. Gen. És iPad pro 2021el sem a DC03!

  75. Avatar for hiper hiper says:

    Visszamentem 11.4 -re. Ott se megy…

  76. Ha Pesten laksz, akkor én azért erre tök szívesen ránéznék, akár elhoznám a sajátomat.

  77. Automatikusan sosem vált át MacBook-on egyik sem.

  78. Ha ennyi embernek van baja vele akkor én inkább passzolom, pedig már majdnem megrendeltem :frowning:

  79. Szia. Nem merem kijelenteni, hogy csak, de a 2021-es 4K tv-k biztosan tudják a 24/48-at, ami jobb, mint egy cd. Ezeken egy hdmi kimenet van, ezért venni kell egy jel(szét)osztót, amin van hdmi bemenet (és lehet más is még) és kisjack és/vagy rca és hdmi (tovább a tvre) és tudja (többség minimum tudja) ezt a részletességet tovább vinni. Van, aki apple tvt belevezeti a tvbe eés onnan hozza ki hifire, ha a tv képes továbbítani ezen a minőségen a hangot.
    De ha rákötöd a iPad, Mac, Macbook, iPhoneod a hifire, az is jó, csak akkor azt kell nyomkodni.

  80. " 1. Apple Music nagy valószínűséggel fut Win10 alatt iTunes-on keresztül Lossless verzióban is."

    Tesztelve: nem működik

    Beállítások között egyáltalán nem találtam a “szokásos” lehetőségeket.
    Letöltöttem egy zenét, 10 mb volt. Ugyanez a szám FLAC-ban 30 mb (ALAC-ban kb. 27-28 lenne)

  81. Mivel az iTunes nem frissült, így sajnos nem tudja :confused: Ettől függetlenül talán jobb és egyszerűbb is dedikáltan egy iPhone-t használni lejátszónak.

  82. Avatar for hiper hiper says:

    Nem Pesten, vidéken…

  83. nekem gyakran egész munkaidőben megy a zene, nem akarom az iPhone-t használni lejátszónak, amikor pc-n dolgozom :slight_smile:
    augusztusig kitart a free 3 hónap, hátha ezalatt még domborít valamit az Apple.

  84. Avatar for ollo ollo says:

    Szia! Köszi a választ. Ha simán A HDMI-vel közvetlenül csatlakozol az erősítőbe akkor is kéne működjön, vagy?

  85. Az iBasso DC03 nagyon kiakasztott, hogy nem iPad OS kompatibilis. Vissza küldtem. Megvettem a Lotoo PAW S1-et a ULTRASONE PERFORMANCE 880-al. Ez remélem menni fog az iPad Air 4-el. Ha nem akkor fölgyújtom az egész hóbelebancot, és onnantól csak kínai AirPodsal tolom :crazy_face:

  86. @DonkaRichard @ollo Nekem van a monitoron HDMI switch. Egy gombnyomással tudom ide oda pakolgatni. Bár mondjuk én két monitor közt használom. Az egyik a saját a másik meg egy ilyen 55”demonstrátor monitor-Tv. Egy ilyen switch-el lehet hogy előrébb lenne. Bár bosszantó lehet először számot választani utána meg áttenni a hangot minden alkalommal. Mi lenne akkor hogyha a tévéről venné le a jelet optikai kábellel. Bár mondjuk az se biztos hogy jó megoldás. Csak egy ötlet volt.

  87. Ha van ilyen bemenete, nyilván kezelni is tudja

  88. Avatar for hiper hiper says:

    Üdv DC03 -asok!
    Válaszolt a gyártó! Idézem:
    "Hello, Thank you for contacting us.
    We have reported this issue to the USB receiver chip provider Bravo HD for more than one month. They don’t have a solution so far.
    Sincerely
    iBasso Audio
    /Ezt a problémát már több mint egy hónapja jelentettük a Bravo HD USB vevőchip szolgáltatójának. Egyelőre nincs megoldásuk./

    A DC04-et próbálta valaki? (vagy az is ezt a chipet használja?)

  89. Egyébként totál fura, hogy nekem meg megy M1-gyel. Tökre kíváncsi lennék hogy akkor megy-e iPad Airrel is nálam.

  90. Avatar for Czo Czo says:

    A gyartok eleg sokszor “ciganyok”, es ugyonazon a neven hivott termek moge kepesek mas es mas fizikai hardvert bepakolni. Igy lehet, hogy a regebbi peldanyokban mas IC van es az meg mukodik.

  91. SZia, bocs a kései visszetérésért, sok egyéb is volt… :frowning: SZomorúan hallom, de megnézzük/ megteszteljük, hátha van megoldás. Őszinte leszek, mi futtatunk háromféle streaming előfizetést, mert mindegyik más és más és amikor az egyik nem megy, jöhet a másik. Ha nincs egy egy zeneszám itt, jöhet amaz… Ami eddig biztosnak látszik, hogy a Tidal rétegzenéket is kiad Masterben, míg az Apple Lossless láthatóan arra törekszik, hogy minden meglévő tartalmat megpróbáljon felskálázni.
    SZáz szónak is egy a vége, a minőség orientált fogyasztó végre jól jár…:slight_smile: May the MUZIX be with you.

  92. Avatar for hiper hiper says:

    Hmm… Nem lehetne a DC03-asomat becserélni egy olyanra mint SzifonAdmin -é ? :slight_smile:

  93. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Ezen cikk miatt vásároltam egy iBasso Audio DC03-t. Aztán kiderült, hogy nem is támogatja az M1-es Macbook Air-t! :frowning:

  94. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de támogatja. lásd fentebb, @SzifonAdmin kolléga nyilván kipróbálta, és M1-es géppel használja.

  95. Mármint próbáltad és nem ment?

  96. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Így van. Pénteken jött meg DC03 és fel sem ismeri az M1-es Macbook Air-om! :frowning:

  97. Avatar for Rack12 Rack12 says:

    Szerinted a levegőbe beszélek?

  98. Ezt nem tudom hogy csinálja a gyártó amúgy. Küldd vissza természtesen a @MUZIX_AUDIO -hoz.

  99. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem állítottam, hogy a levegőbe beszélnél, de @SzifonAdmin kollégának működött vele. én azt tartom elképzelhetőnek, hogy a nálad lévő darabban is olyan chip van, ami valamiért vacakol, noha hivatalosan mennie kellene.

    a másik lehetőség a firmware. ahogy most nézem, a gyártó honlapján van hozzá 1.1.0-s firmware áprilisi dátummal. nézd meg Windows-on, hogy frissíthető-e, mert mondjuk régebbi firmware van rajta, hátha ez a dolog nyitja.

  100. Avatar for hiper hiper says:

    HI!
    Az volt a második lépés (a beta vissza Big Sur után)… a firmware… nem használt. A gyártó is irt vissza nekem(mint fentebb irtam), nem emlegettek frissítést, csak a beszállítóra mutogattak… :frowning:

  101. Sziasztok!

    Lehet hülye kérdés, de ha már van Apple Music előfizetésem én is szívesen kipróbálnám a lossless vonalat. Általában JBL en hallgatok bluethooth on zenét. Az megvan hogy BT on nem lehet kiélvezni a veszeteség mentes hangzást, de mivel van egy boombox 2 em amin van jack bemenet így fel merült bennem hogy venneék a telefonhoz egy DAC ot és ugy kötném össze 3,5 jakc el a telot és a JBL-t. Ez így működhet? mit ajanlotok hozzá?
    köszi előre is a segítéget!

  102. Sztem a JBL kevés ebben a szegmensben. Valszeg több basszust kapnál meg ilyesmi, nyilván jobb lenne a hangja, de részletességről itt nem beszélhetünk, mert ugye a termék nem erre lett tervezve. Összességében észrevennéd a hangzást, és ezzel együtt sztem tovább is lépnél majd ezen a létrán. :slight_smile:

  103. Nekem megjött a PAW S1 és az Ultrasone Petformance 880. Nem is tudtam, hogy nem messze tőlünk gyártják itt Németországban. Tökéletes párosítás és mindennel megy. A problém hogy a DAChoz Lightning kábelt egy kicsit drágállottam de megvettem. Kipróbáltam gyári apple USB C Lightning kábelt felejtsd el. Csak a saját gyári Lotoo kábelével megy. Megvettem hozzá a Szíriusz Bluetooth kiegészítőt is ha netán nem tudnám kábellal használni mert sokat mozgok a szobában meg ilyenek. Bár a 110 €-t kicsit sajnáltam érte. Összességében maximálisan elégedett vagyok. Már csak az iPhone 12 Pro 128 GB-os memóriája kevés. :man_shrugging:t3:

  104. Mesélj már erről a fülesről. :slight_smile: Nekem ugye a kisebb testvére van meg, de azt is nagyon szeretem. Szerintem fejhallgató szempontból tökéletes. A PAW S1 biztos jó! :slight_smile:

  105. A PAW S1 aztán tudja nyomni az erőt. Vigyázni kell met GAIN ra van adva akkor meg tudja torzitani a hangot 80% felett. Viszont szépen szól. Írja a kijelző a kódolást. Az is nagyon jó. A hangja nagyon tiszta. Nagyon részletes. Minden frekvencia tartományban. A fejhallgato a 880 az is egy csoda. Tényleg nem szabad hasonlítani a Bose és a JBL termékekkel. Olyan mint ha laptop hangszórót hasonlítana az ember egy a. Más étterem teljesen. Mióta megvan szinte alig hallgatok elektronikus zenét. Az ember mikor ezeket a termékeket használja felteszi magának a kérdést, hogy eddig miért nem ezt használta. Ez egy nagyon szépen szóló párosítás. Én új vagyok az audiofil piacon. Nem tudok nagy szakmai kör mondatokat írni. Csak azt hogy EZ IGEN!

  106. Avatar for sifony sifony says:

    Közben (jó ideje) megjött nekem is a Soundmagic E50 és az A30i. Nagyon jó, olyan részleteket fedezek fel a zenékben amit eddig nem. Érdekes mert ha pl. futok akkor AirPods, és simán feltűnik hogy “hé itt volt egy jó kis basszus-futam…ja itt van, csak alig kivehető” :slight_smile: Ennek a mini rendszernek az az előnye hogy viszonylag olcsón belekóstolhat az ember a minőségi zenehallgatásba, és mobil is (otthon-melóban). Hátránya hogy ha zenét hallgatok, eléggé elszigetelem magamat a világtól, mert egyrészt koncentrálok arra amit hallok, másrészt nem hallom ha hozzám szólnak, csengetnek stb. Most a továbbiakon agyalok. Vagy egy fejhallgató itthonra, az kényelmesebb is, de így megint magamban vagyok, vagy hangfal. De ha hangfal, akkor lehet hogy nem telóról nyomnám hanem iMac (2017)-ről. Gondolom ehhez kell a cikkben is ajánlott DAC, csak az erősítő-hangfal páros a kérdéses, 100-120e Ft-ból gondolom nem megoldható…

  107. Avatar for Roy67 Roy67 says:

    DD HIFI TC35I Pro “Mountain” DAC-kal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

  108. Köszönöm szépen a részletes beszámolót :slight_smile: Pont ugyanezt szoktam leírni a cikkekben és olyan jó visszaolvasni, amikor más is ezt tapasztalja. Ezért nem tudok mindig teljes szívvel válaszolni, amikor megkérdezik tőlem hogy egy JBL, vagy Bose mellé veszik a DAC-ot akkor jobb lesz-e. Elvileg igen, gyakorlatilag nem arra tervezték ezeket a fülhallgatókat, hangszórókat.

    Szóval köszönöm! :partying_face:

    @sifony Csak ugyanezt tudom elmondani itt is mint fent, hogy pontosan ez, amit keresel. Hogy kihallod az AirPods esetén, de mégsem. :slight_smile:

    VISZONT szeretnék segíteni az otthoni rendszeredben. Szóval körülbelül 100-200k büdséből kéne kihozni a maximumot. Ebből 100k körül van az erősítő és DAC és 100k környéke a hangfal. Ezt tornázd fel 150-150-re tehát 300-ból tudsz kihozni olyat, amit mondjuk 5-10 évig használsz a jövőben és tetszeni fog a hangja. :slight_smile:

    Manapság már sok erősítő is tartalmaz DAC-ot, támogatja amúgy DSD-t, de általában olyan zenét nem fogsz lejátszani erősítő tekintetében most a @MUZIX_AUDIO nál nagyon jó erősítő és DAC-ok vannak. Ott érdemes körülnézni én is végül azt használok, amit náluk vettem. Szóval lesz majd erről cikk később. :slight_smile: Nem könnyű amúgy ebben az árkateógirában erősítő + DAC-ot találni, mert 200k fölött találsz jót. Ők ezt 100k körül adják.

    Hangfal tekintetében a DALI-t célozd meg. Helyről és pénztárcától függően mondjuk ezt: DALI SPEKTOR 2 | Kompakt hangfal a házimozihoz

    De jobban ajánlom a Spektor 6-os szériát, ha nagyobb a nappali.

    Én ezt használom, egy 20nm nappaliban állványokon: RTi A1 - Polk Audio Hungary imádom sztem tökéletes belépő fejlődő modell. Kábeltől függően rengeteg féle “hangra” képes. :slight_smile:

    Tehát a lánchoz:

    1. Hangfal, egyértelműen
    2. Kábel, és állvány
    3. Erősítő
    4. DAC
    5. Számítógép
    6. Apple Music

    Szóval lesz most majd asztali DAC és erősítőről is cikk itt a Szifonon, de hangfal tekintetében a fentieket ajánlom.

  109. Avatar for sifony sifony says:

    Köszi szépen a segítséget, az ajánlott hangfalak még a tűrhető kategóriában vannak nálam pénzügyileg. Várom a cikket az erősítőről is!

  110. Avatar for sifony sifony says:

    Közben körvonalazódik hogy mit szeretnék. A SoundMAGIC A30i DAC mellé (fülhallgató már van) szeretnék fejhallgatót, amiket a cikkben ajánlotok azzá egy bajom van, hogy zárt, és én nyitott rendszerű szeretnék. Nyitottat tudtok ajánlani?
    Szerk.: közben olvasgattam a két rendszer közötti különbségről, és lehet hogy a symphonic / power metalnak jobb lenne a zárt a basszusok miatt. Megint nem tudom milyen legyen…

  111. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    MEE Audio X20 vagy Apple AirPods Pro a jobb választás?
    Most az árat ne nézzük
    (diákkal iPad/Mac mellé 40e az AirPods Pro amúgy is)

    Amire szeretném használni:
    -sport/futás vagy esetleg sisak alatt snowboard közben is
    -telefonálás (két telefonnal), gyors csatlakozással
    -ritkán zenehallgatás, de akkor elsősorban repülőn vagy séta közben

    Köszönöm!

  112. Ebben az esetben az AirPods Pro

  113. Avatar for hiper hiper says:

    Hali!

    Oriási öröm!!!
    Nyáron vettem egy iBasso DC03-ast. Fentebb olvashatjátok nem működött az új M1-es Macbook Pro -val, viszont az IPhone 11Pro vitte.

    Úgy akakult a Karácsony, hogy 13Pro lett a telefon. Ma kipróbáltam, na ez sem akart iBassot.

    Nagy meglepetésemre ősszel kitett a gyártó egy firmware frissitést ,for Apple compatibility’
    Azóta Heje meg Huja!
    Zene fonon búkon mindenhol !!
    /na mos van sztan bokalefos/

  114. Avatar for hiper hiper says:

    a link lemaradt

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Czo Avatar for ollo Avatar for White64GB Avatar for postmaster Avatar for MUZIX_AUDIO Avatar for sifony Avatar for krisztiandeli Avatar for Rack12 Avatar for Roy67 Avatar for Techno_K_Rata Avatar for FoAMDFun Avatar for peterpoos Avatar for Swordhun Avatar for DonkaRichard Avatar for wittao Avatar for fivetrillion Avatar for csszokolai Avatar for hiper Avatar for Dr_Lecter Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin