fbpx Skip to content

Én személy szerint egyáltalán nem vagyok fejhallgató párti. Egyszerűen robosztusnak, sokszor kényelmetlennek érzem a fejhallgatókat, és nem gondolom, pontosabban nem gondoltam volna, hogy ez bármilyen szempontból változhat. Mindenféle túlzás nélkül állítom, hogy az Ultrasone merőben megváltoztatta a fejhallgatókról alkotott véleményemet, és azt gondolom, hogy ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia.

iBasso Audio DC03 + Ultrasone Pro 580i – cover – teszt és vélemény

A Szifon.com olvasók többsége tudja már, hogy ha valamilyen fülhallgatót ajánlok, azt okkal teszem itt az oldalon és jellemzően nem is lövök mellé. Ezen kívül arról is sokan olvastatok már, hogy a Muzix.hu-val nagyon szoros kapcsolatban vagyok, ha új márkákat, új, érdekes termékeket kell bemutatni. A Muzixosok pár hete megkerestek, hogy vigyek el egy iBasso DC03 USB-C-s DAC-ot, amire azonnal felfigyeltem. Ezután a DAC mellé kaptam egy Ultrasone Pro fejhallgatót, ami végeredményben teljesen megváltoztatta ennek a cikknek a kimenetelét, egészen érdekessé téve a zenehallgatási szokásaimat! ?

Mielőtt itt elkezdenék belevágni a nagy fejhallgató és DAC tesztbe, alapfogalmakat szeretnék rendbe rakni, amik egyébként az Apple új fejhallgatójával kapcsolatban is felmerültek, de a cikk természetesen nem arról szól és nem is igazán játszanak egy ligában. Ha tudod, mi az a DAC, 24bit, DSD, és így tovább, ugorj a DAC és fejhallgató tesztre tovább…

Mi is az a DAC és mire jó?

Van ugye a két tárbor: az analóg és a digitális. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, illetve az emberek vagy az egyik, vagy a másik fele húznak, és persze ilyenkor egymásnak is esnek a fórumokon. Általában sosem nyer semelyik tábor, mert manapság már a szalagra készült felvételek is digitális forrásból kerülnek az analóg lemezekre. Így sajnos szerintem a digitális világot nem lehet megkerülni, de az analógot sem szabad elfelejteni, sőt, manapság egyre jobban tör vissza a piacra, és nagyon sok előnnyel jár.

Nem akarok nagyon mélyen belemenni ezekbe a dolgokba, csak éppen annyira, hogy érthető legyen, miért fontos a DAC és miért is ekkora durranás egy USB-C-s termék. Az első fontos dolog a zene minősége, amit többféleképpen definiálhatunk, de talán így a legegyszerűbb. Felbontás, minőség, részletesség alapján a következő listát készítettem. A legrosszabb van legelöl.

  1. YouTube (mert ilyen is létezik)
  2. Spotify
  3. MP3
  4. FLAC 16bit / 44.1 kHz (1411 kbps) – CD minőség
  5. FLAC 24bit / 48 kHz (1000-2500 kbps)
  6. FLAC 24bit / 96 kHz (2500-5000 kbps)
  7. FLAC 24bit / 192 kHz (5000-9000 kbps)
  8. DSD

Itt nem részletezném a 16 és 24bitet és a DSD-t sem, ezek egy külön blogposztot érdemelnének, viszont kiemelném a CD minőséget, ami a 16bit 44kHz, FLAC kiterjesztésben olyan 1411 kbps. Tehát az elmondhatjuk, hogy aki zenét érdemben szeretne hallgatni, legalább a CD minőséget kell, hogy válassza. Vizuális típusoknak a következő ábra hasznos lehet:

Amennyiben eddig Spotify-ról hallgattuk a zenét, akkor magának a zenének, tehát az előadó által gondolt “érzésnek”, amit kapnunk kéne, a zenével csak egy részét halljuk, nagyon nagyon kis részét. Persze az élmény úgy is meg van, de lényegében olyan, mintha kimaradna egy-egy dob szoló, vagy csengés, röviden részletesség. Ezt alapjában véve nem vesszük észre egészen addig, ameddig nem találkozunk a CD minőséggel avagy népszerűbb nevén Hi-Fi minőséggel. És itt jön képbe, amit mindig megkapok, amikor rárakok egy jobb fejhallgatót az ismerősök fejébe, hogy basszus ez mi?! Ez miért szól így? Ekkor magyarázom el nekik a fenti összképet.

TIDAL, avagy digitális zenehallgatás 2020-ban

A TIDAL jelenleg az egyetlen digitális forrás, ami a CD minőség felett akár 24biten is képes zenét lejátszani nekünk streaming formában. Ez a TIDAL Master (a fenti ábrán a két narancssárga rész az oszlop tetején, eddig a fehér tetejéről, a CD minőségről volt szó), amivel elképesztő minőséget, részletességet kapunk, szó szerint hallani a Spotify és a Tidal Masters közti különbséget, már egy teljesen átlagos fejhallgatón, fülhallgatón keresztül is, akár az AirPods Pro-val. Na de mi van akkor, ha mi olyan “hangkártyát”, DAC-ot és fejhallgatót teszünk a TIDAL mellé, ami képes ezt lejátszani? Itt jön képbe az iBassio DC03 DAC, ami ugye USB-C-s, tehát bármilyen modern, hordozható Mac-kel használható, és az Ultrasone fejhallgatója.

iBasso Audio DC03 – megfizethető, USB-C-s DAC

Kis mérete ellenére a DC03 kettős, nagy teljesítményű DAC chipekkel van felszerelve. Ezzel a konfigurációval a DC03 minden eddiginél erősebb kimeneti feszültséget és csatornaszétválasztást kapott. A termék CS43131 MasterHIFI minőségű DAC chippel rendelkezik, amivel lényegében lehetővé teszi az akár 384 kHz / 32 bites PCM-et és 11,2 MHz-es DSD-t, tehát a TIDAL Masternél jóval magasabb minőségű zenék lejátszását is.

Tehát ha rendelkezünk nagyobb felbontású zenékkel mondjuk egy NAS-on, vagy külső tárolón, akkor ez a kis eszköz képes lejátszani nekünk, így nemcsak a TIDAL-ról elindított zenét tudjuk sokkal jobb minőségen hallgatni, hanem a bárhonnan máshonnan származót is. A technikai specifikációkba ennél részletesebben nem mennék bele, viszont az USB-C-s támogatásba annál inkább. Az iBasso DC03 lényegében rövidebb és vékonyabb, mint egy emberi mutatóujj. Jóformán észrevehetetlen, és a kettős, erős kábelezésnek köszönhetően nem egy fix, brutálisan nagy DAC áll ki a készülékünkből, hanem egy pici, hajlítható termék, ami ezáltal kiváló hordozható DAC-nak tekinthető!

Ezen kívül az USB-C miatt semmilyen átalakítóra nincs szükségünk, ha használni szeretnénk az újabb generációs MacBook modellekkel vagy asztali gépekkel, és a Mac is azonnal támogatja, még macOS Big Sur alatt is. Gyakorlatilag csak bedugjuk és működik. Ez sokaknak, köztük nekem is fontos szempont, a TIDAL azonnal felismerte külső hangkártyaként és már hallgathattam is rajta a Master zenéket.

+1, ami páratlanná teszi az iBasso DC03-at!

Sokszor mondom azt, hogy mennyire jó egy zenének a színpadtere, a részletessége. Ezt leegyszerűsítve évek óta azért kapjuk vissza ennyire valósághűen ezt a “teret”, mert nem egy, hanem kettő vagy több mikrofont használnak arra, hogy felvételt készítsenek, és ezeket külön hangcsatornaként is kezelik. Ezáltal a csatornák által még több adatot kapunk, mivel nem csak magát a zenét, hanem a helyszín különleges atmoszféráját is megkaphatjuk. A drágább, komolyabb rendszerek emiatt is kezelik külön a bal és jobb hangcsatornát a mai napig.

A felvétel minősége még persze nem jelenti azt, hogy hallhatjuk is azt, mivel támogatnia kell az egészet annak a “láncnak” is, amin keresztül azt meghallgatjuk. Az iBasso Audio DC03-mal nagyot húzott a gyártó, mivel a bal és jobb csatorna adatfeldolgozását egy-egy önálló DAC chip végzi, ezáltal sokkal pontosabb és részletesebb hangot kiadva magából. Egészen megdöbbentő tud lenni az, hogy egy ilyen apró komponens mekkora pluszt tud adni a zenehallgatásunkban. Ezért páratlan az iBasso Audio DC03 a saját szegmensében, ami a pici DAC-ot és az ár/értéket jelenti.

Ezzel el is érkeztünk a hangzáshoz, és az Ultrasone márka Pro 580i felhallgatójához!

Ultrasone Pro 580i – gyönyörű hangzás, színpadtér, professzionális kivitel

Ahogy a cikk elején említettem, én személy szerint nem vagyok a fejhallgató párti. Az AirPods Pro számomra több mint elég az átlagos zenehallgatáshoz, repüléshez, otthoni munkához, azonban ha kell, akkor van itthon egy BOSE QC35-öm, illetve a Sony hasonló változata is volt már a kezemben. Tehát annyira nem áll messze tőlem a fejhallgató, de macerásnak tartom, tartottam ezidáig.

Mikor a Muzix a kezembe adta a fenti DAC-ot, megkérdeztem, hogy van-e hozzá valami fejhallgató, amit vissza is adok a teszt után, de a DAC-ot szeretném megtartani érthető okokból. 🙂 Két héttel később, mikor rákérdeztek, mi a helyzet, azt válaszoltam, hogy nem tudom, mit is írjak a DAC-ról, mert a fejhallgató brutálisan jól szól mondhatni Ultrasone Pro 580i ellopta a showt! Ezen jót röhögtek persze, mert ők nagyon jól tudták, mit adnak a kezembe, én pedig közöltem, hogy EZT SEM szeretném visszaadni. 🙂

Miközben ezt a cikket írom, kezdtem el marketing képeket keresni a márkáról és jöttem rá, hogy miért nem ismertek. Nem nagyon találkozunk a márkával, pedig szerintem elképesztően profi eszköz és önmagában nem is gondolnánk a kialakítás miatt, hogy ez bizony egy rendkívül jó fejhallgató. Őszintén, picit béna a gyártó marketingje, de szerintem a hangja mindent kárpótol.

Az Ultrasone Pro 580i végeredményben egy robosztus fejhallgató. Over-ear, tehát a fület teljesen befedi, és itt találkozunk először azzal, hogy ők bizony Hi-Fi-stákat célozzák meg, és itt röviden meg is említeném a fej és -fülhallgatók közötti különbségeket.

Fejhallgatók fajtái:

  • Over-ear / Fület teljesen befedi, a fejhallgató fül párnája a fület teljesen körbezárja, lefedi. Ebből van zárt vagy nyitott kialakítású.
  • On-ear / Fülre illeszthető, a fejhallgató fül párnája a fülkagylóra fekszik fel.

Fülhallgatók fajtáji:

  • Earbuds / Hallójárat bejáratához illeszkedő.
  • In-ear / Hallójáratba illeszthető azaz “agybadugós”.

Ebből akkor egyértelművé válik, hogy az Ultrasone rögtön a felső szegmensbe helyezi magát a kényelmes Over-ear kialakítással, valamint azzal, hogy sokkal jobb és minőségibb színpadteret, részletességet kapunk. Ezen kívül a robosztus kialakítás azt is jelenti, hogy ez a fejhallgató 5 év múlva is használható lesz, mert jóformán elnyűhetetlen. A dobozban egyébként kapunk még két pár különböző fülpárnát, egy bőrt és egy szövetet, ami olyan puha, mintha egy cicát simogatnánk, rendkívül kényelmes.

Miben más az Ultrasone, mint a többi? A cég kifejlesztette az egyedülálló S-Logic® természetes térhangzású és ultra alacsony emissziós technológiákat. Ez a kifinomult, új technológia ötvözi a precíziós csillapítást a mikro akusztikus erősítéssel, lehetővé téve a meghajtók és a térbeli paraméterek optimális kiegészítését. Így az új modellek akusztikusan újratervezett felépítése és finomhangolásuk a legkifinomultabb hangérzékelést eredményezi a hangok és hangszerek élethűbb érzékelésével. Mit jelent ez konyhanyelven?

Az ember a külső fület és fülkagylókat használja a háromdimenziós tér megértéséhez, a hang irányának és távolságának meghatározásához. Ahelyett, hogy a belső fülbe közvetlenül érkezne a zenei információ, az S-Logic® jelek a külső fülről különböző irányokban tükröződnek, mielőtt a hallócsatornába belépnének, hogy természetes háromdimenziós hangot hozzanak létre. Az S-Logic® az egyetlen fejhallgatórendszer, amely magában foglalja a természetes hallásérzet módszerét. Az S-Logic® fokozza a zenehallgatás örömét. Az S-Logic® nem igényel mesterséges visszhangot, digitális hangfeldolgozást. Az S-Logic® nem csak természetes térhangzást hoz létre, de egyben lehetővé teszi a hanghordozó hangnyomásszintjének akár 40%-kal (3-4 dB) csökkentését is a dobhártyán. Ez csökkenti a halláskárosodás kockázatát, miközben biztosítja a fáradtságmentes zenehallgatásunkat.

Milyen a hangja?

Ezt egyébként már az első halláskor észre lehet venni, elképesztően részletes zenét kapunk, jóformán az összes TIDAL Master számomban újabb és újabb részleteket fedeztem fel a hallgatásuk során, amit az eddigi In-ear fülhallgatókkal nem kaptam meg. Mondjuk ez nem meglepő, a klasszikus zenét kedvelők, Hi-Fi-sták mindig fejhallgatókat használnak a zenehallgatás során, ez inkább a modern generációnak újdonság, talán nekem is, hogy egy fejhallgató mennyivel jobb élményt adhat a zenehallgatás során, mint egy In-ear fülhallgató.

Ezért szerintem az Ultrasone Pro 580i kiváló otthoni, Home Office fülhallgató lehet zenehallgatásra, és itt tényleg kiemelném azt hogy zenehallgatásra szánta a cég, mivel egyszerűen élmény vele a zene. A bejáratás után a tesztem alatt nagyon szép, széles, részletes teret kaptam az egyes számoknál. Sokszor jött szembe az a helyzet is, hogy “ezt bizony még nem hallottam ennél a számnál”. Többször mutattam meg a fejhallgatót az ismerőseim körében is, és mind kérdezték, hogy ez milyen fejhallgató, hogy ezt tudja.

Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy az Ultrasone Pro 580i-t kifejezetten az elektronikus zenére, és rockra, popra pozícionálta a cég, tehát erősebb basszust kapunk az átlagosnál, de azért egyáltalán nem beszélhetünk a tolakodó, túlságosan basszus-súlyos Beats-ről. Az Ultrasone-nál nagyon eltalálták az arányt, én rendkívül utálom a full basszusos fülhallgatókat, ennél úgymond megvan az a kis plusz, ami teljesen hallgathatóvá teszi a zenét.

Az iBasso Audio DC03-mal szinte minden részlet tökéletesen hallatszik és élménnyé teszi a zenehallgatást, ez a szett szerintem jóformán teljesen kiválthat egy Hi-Fi berendezést, olyan szinten működik együtt a két termék és a TIDAL.

Konklúzió

Sem az iBasso Audio DC03-nál, sem az Ultrasone Pro 580i-nél nem találtam problémát. Mindkét termék ár/érték arányban véleményem szerint tökéletesen van pozícionálva. Az iBasso esetén az USB-C-s támogatás hatalmas plusz pont, mivel így a Mac tulajdonosok kényelmesen tudják hallgatni a minőségi zenéiket a fej- és fülhallgatóikkal. Az Ultrasone Pro 580i pedig nem is kérdés, ha nincs még fejhallgatód és Home Office-ban otthon dolgozol, valamint szeretsz zenét hallgatni is, akkor szerintem ez a Te fülhallgatód. Jelenleg egyébként olyan akcióban van, hogy simán belefér mellé egy iBasso Audio DC03 DAC is, ami szerintem kötelező kiegészítő, nem csak az Ultrasone, hanem bármi más mellé is.

Ugyan az Apple Hi-Fi kategóriás AirPods Pro Max fülhallgatóját még nem próbáltam, de állítom, hogy annak nem lesz ilyen hangja, mint a fenti szettnek – pláne negyed annyiért. 🙂 Persze az AirPods Max is megér egy tesztet, viszont nem is lehet őket egy kalap alá venni.

Ha már itt tartunk (tudom, hogy bele fogtok kérdezni), az AirPods Pro Max-hoz hasonlóan nem lehet egy kalap alá venni vele a Sony és a Bose párost sem az Ultrasone-nal, de ha csak a hangzást nézzük, akkor Ultrasone és iBasso páros véleményem szerint fényévekkel jobb hangzásban. Ez egyébként kipróbálható személyesen a Muzix irodájában is!

Ezek alapján akkor jöjjenek a számok:

  • Ultrasone Pro 580i  – 60.990 Ft, de most csak 44.990 Ft, azaz jóformán belefér a DAC a fejhallgató árába, tehát rögtön megkapod a fenti élményt! Kattints ide a vásárláshoz. (Korlátozott a készlet.)
  • iBasso Audio DC03 – 19.990 Ft, szerintem nem kérdés az azonnali vásárlás, ha USB-C-s Mac-ed van! Kattints ide a vásárláshoz.

+1 Tidal karácsonyi akció

A Tidal 4 hónapig most 400Ft-ért Hi-Fi minőséget ad, tehát érdemes kipróbálni. Ez az eddigi legjobb TIDAL ajánlat. Kattints ide hozzá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. @83miki83 sajnálom :smiley: :smiley: Egyébként, ha otthon meg van még a Sony vagy Bose fejhallgató, akkor a DC03 DAC-kal simán tudod használni őket vezetékes módban, és sokkal jobb hangzást fogsz kapni :slight_smile:

  2. Az nem hangzott el, hogy a “nagy” Apple music minősége a YouTube és a spotify közt van. Az sem, hogy a TIDALnak a kínálata töredéke mindenféle más streamingnak.

  3. Avatar for Trepxe Trepxe says:

    Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben. A nagy Apple Music nem versenytárs jelenleg. Bár ha akarná az alma lenyomhatna másokat, csak emögött valami más üzleti megfontolás szerepel. Az azonban, ahogy az audiót kezeli, kicsit sem szimpatikus. Audioban én semmilyen alma cuccot nem használok.

  4. Az icentre-ben meghallgattam egy ultrasone fejhallgatót és elájultam. Mondjuk az nem ilyen típus volt, de a komfortja és a kivitele is zseni volt. Az Apple / Beats termékek hangja tényleg nem mérhető ehhez, mondjuk az jóval magasabb áron volt. Kíváncsi vagyok, az AirPods Pro be tud-e lépni ebbe a ligába. Kéne egy összehasonlítás. Be kéne vállalnia ezt a Szifon-nak. :wink:

  5. :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: Meg van még mindkettő, meg még egy pár régebbi fejhallgató :joy: Jól hangzik, de sajnos nincs még usb-cés Mac-em. Viszont a tavaszra tervezem a cserét. De amúgy kicsit ránéztem erre az Ultrasone márkára és a PROi fejhallgatói a belépő modellek, vannak nekik igen komoly termékeik​:slightly_smiling_face: Amúgy találtam náluk egy érdekes produktot, az Ultrasone Panther-t, kicsit más árkategória viszont brutálisan jó lehet, ja és van hozzá alapból egy halom adapter is.

  6. Természetesen működik sima USB-vel is, van hozzá átalakító a csomagban. :slight_smile:

  7. Az Ultrasone Pro 580i-t bevállalom, tetszik a szövetes fülpárna, mert hosszú repülőúton nem volt se a Sony se Bose elég kényelmes. De ezt a DC03-at még meggondolom mert az Ultrasone Panther nagyon megtetszett. :grinning_face_with_smiling_eyes:

  8. A füles elképesztően jó, és persze kényelmes is :slight_smile: Sony Bose-nál jobb. Amúgy ezt Panthert nagyon ajánlják mások, én még nem próbáltam.

  9. “Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben”

    Milyen DAC-ot használsz az iPhonehoz?

  10. Köszi :+1:

  11. Kipróbáltam a FiiO Q3-at, először a Bose700-al, de valahogy elmaradt a wow effekt. Aztán jött a Sony xm3 és ott viszont robbant. Tidal Master zenéket próbáltam különböző zenestílusokkal (mert én mindenevő vagyok amúgy is) és brutálisan jó!! Még azt is hallani, hogy Ozzy csoszog a studióban :joy: De amúgy legbrutálisabban Vivaldi-val szólt. Tényleg olyan volt mintha ott lennél egy koncerten baszki.

  12. Kész megfertőzött teljesen. Nem voltam az a kifinomult zenehallgató. Edzőterembe, meg hosszabb utakon hallgattam eddig inkább (meg autó, de az nem füles). De most így a Tidal Hifi előfizetéssel meg a a fiio-val együtt ez megváltozott. Most eldöntöttem megveszem az Ultrasone pro 580-at, szarok az AirPods Maxra, kap inkább párom egy dyson hajszárítót :joy: Ezer hálám a kódért és a cikkért :+1: :+1: Meghallgattam Vangelistöl a Conquest of Paradise Master verzióját és esküszöm ismét az Aggteleki cseppkőbarlang koncert termében éreztem magam…:joy:

  13. Zenészként megvagyok lepve, hogy ennyire a száraz számok határozzák meg a hallását pár embernek. Egyrészt ebben az árkategóriában igazán kiemelkedő sennheiser fejhallgatókat lehet kapni vagy mondjuk egy KRK Kns-8400 hasonló áron és maximálisan stúdió minőség, egyenes hangkép ami valóban tükrözi azt amit a zenész megálmodott és nem egy színezett hangképet ad. Nincs plusz mély meg magas… de részeltesség annál inkább. Másrészt a nyquist tétel kimondja, hogy úgy lehet valamit veszteségmentesen rögzíteni ha a mintavételezési frekvencia, a maximálisan előforduló frekvencia duplája. Vagyis “konyhanyelven” ha 20Hz-től 20000 Hz-ig hallunk, akkor a cd minőség (44100hz) már kapásból a teljesíti a fent megfogalmazott veszeteségmentes tömörítérst azzal, hogy a hallható tartománynak több mint kétszerese. Harmadrészt, szerencsére még vannak annyira elkötelezetten analóg zenészek akik 2020-ban is mágnesszalagon viszik a zenét hogy az vinylre kerüljön, így az tényleg digitalizálástól mentes.

  14. Nem várhatod el, hogy mindenki valamilyen zenei iskolát végezzen. Az, hogy kinek milyen szám határozza meg a hallását viszont nem egy zenész dönti el :slightly_smiling_face: Amúgy nagyon szívesen elolvasnám a véleményed egy cikk formájában amit a szifonosok is biztos örömmel kiraknak a z oldalra :wink: Mert azon kívül, hogy leírtál valamit ami szerepel röviden az írásban csak annyit írtál, hogy vannak ettől jobb fülhallgatók is. Engem tényleg érdekel egy profi véleménye a témáról. A végére azért hozzáteszem azért a zenei stílusom még mindig én akarom meghatározni :wink: :grinning_face_with_smiling_eyes:

  15. Szia,

    szerintem a hallás, és az hogy milyen zenéket szeretünk az teljesen egyéni dolog. Nyilván a lehető legjobb minőségben érdemes meghallgatni azt, amit hallani szeretnénk. Ennél a CD minőség a minimum, aztán ugye ott vannak, akkor nevezzük nevén, “elméleti maximumok”. Én megpróbálom a maximumot beszerezni az adott zenéből, vagy megveszem bakeliten, számomra az a maximum, amit eltudok érni.

    A fülhallgató már egy teljesen más téma, mert lehet bármilyen jó is az adott termék, ha éppen nem szeretem a hangját. Nagyon sok fül és -fejhallgató volt már a kezemben, és sokat adtam vissza azzal, hogy nekem nem tetszik a hangja. Lehet akármilyen csilli-villi monitor füles, ami mondjuk hibátlanul adja vissza a zongorát vagy adott esetben a komoly zenét, de ha én nem azt hallgatok és azaz zene, amit hallgatok számomra jobban szól, azon, ami nem a csilli-villi monitor füles, akkor bizony azt fogom venni.

    Volt már amúgy 180.000-es in-ear fülhallgatóm is, eladtam, és AirPods Pro-t használok, mert konkrétan 8 kábel, külön DAC és még ugye a CD minőségű zene is kellett, hogy megszólaljon. Semmi értelme nem volt. Van egy pont, amikor már túl maximalisták vagyunk és az rá megy arra, hogy az egész zene élmény legyen.

    Általában az én ízlésem megfelel a Szifon.com olvasóinak, ez már néhány éve kiderült, szóval csak azt szoktam ajánlani ami megkapja tőlem a “wow” érzést :slight_smile:

    Én ezek alapján választok fülest.

  16. Na majd érdekelne mit gondolsz az Ultrasone-ról, a fent említett hozzászólásom miatt is, illetve minimum 50 órát járasd mert az elején rendkívül sok a magas benne. :slight_smile: Fiio-van sztem jól fog menni nagyon!

  17. Sziasztok!

    Új vagyok itt. Rendeltem én is egy ilyen fejhallgatót, az Ultrasone oldaláról, elég nagy akcióval, remélem meg is jön januárban. Jelenleg egy első generációs iPhone SE-t használok, ugye amin még van jack, de a tervezem a közeljövőben lecserélni egy újabb almás telefonra. Azt szeretném kérdezni, ajánlotok e hozzá erősítőt, illetve ha igen, milyet. Lesz-e érdemi változás egy lightning DAC és az Iphone DAC-a között? Spotify-ról hallgatok zenét, próbáltam a Tidalt is Masteron tényleg brutál (csak sajnálom rá a havi 3890-ft -ot :).

    Köszönöm.

  18. Szia @rolandhun9500 várd meg kérlek a januárt lesz Lightning-os DAC olyan 20k környékén, hasonló minőséggel mint a fenti USB-C. Még nem jött meg raktárra, fogom tesztelni! Az lesz a tökéletes megoldás neked, hogy telefonról tudd hallgatni a zenét.

  19. Köszönöm a gyors választ ! :slight_smile: Mindenképpen! Várom, hogy miről lesz szó, és a tesztet is róla. Addig is Kellemes Ünnepeket!

  20. Megjött az 580i :slight_smile: Maga a kibontás is élmény volt, jó minőségérzet, bár a fejpánton feltűnt egy “made in taiwan” matrica. Utánaolvasva ezt ott is gyárthatják, én azt hittem ez full német. Renélem nincs közöttük minőségbeli eltérés :slight_smile:

    Egy Creative Aurvana Live! van még itthon, ahhoz képest brutál térérzet, és jóval erősebb szorítóerő a fejen. Ennek kell pár óra bejáratás és magnifique lesz :slight_smile:

    DAC-ban a Fiio i1-re gondoltál?

  21. Nagyon kell neki a bejáratás :slight_smile: Adjál neki azért legalább 50 órát. A Fiio i1 nem rossz, sőt, nekem is van egy polcomon, de eljárt felette az idő. SoundMagic-nek jött ki most egy pici, jó DAC-ja, de még nem jött meg raktárra. Türelmedet kérem, és lesz róla cikk, azt jobban ajánlom, mint a Fiio-t.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for martinforian Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for rolandhun9500 Avatar for Trepxe Avatar for Techno_K_Rata Avatar for M.Sanya Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. @83miki83 sajnálom :smiley: :smiley: Egyébként, ha otthon meg van még a Sony vagy Bose fejhallgató, akkor a DC03 DAC-kal simán tudod használni őket vezetékes módban, és sokkal jobb hangzást fogsz kapni :slight_smile:

  2. Az nem hangzott el, hogy a “nagy” Apple music minősége a YouTube és a spotify közt van. Az sem, hogy a TIDALnak a kínálata töredéke mindenféle más streamingnak.

  3. Avatar for Trepxe Trepxe says:

    Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben. A nagy Apple Music nem versenytárs jelenleg. Bár ha akarná az alma lenyomhatna másokat, csak emögött valami más üzleti megfontolás szerepel. Az azonban, ahogy az audiót kezeli, kicsit sem szimpatikus. Audioban én semmilyen alma cuccot nem használok.

  4. Az icentre-ben meghallgattam egy ultrasone fejhallgatót és elájultam. Mondjuk az nem ilyen típus volt, de a komfortja és a kivitele is zseni volt. Az Apple / Beats termékek hangja tényleg nem mérhető ehhez, mondjuk az jóval magasabb áron volt. Kíváncsi vagyok, az AirPods Pro be tud-e lépni ebbe a ligába. Kéne egy összehasonlítás. Be kéne vállalnia ezt a Szifon-nak. :wink:

  5. :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: Meg van még mindkettő, meg még egy pár régebbi fejhallgató :joy: Jól hangzik, de sajnos nincs még usb-cés Mac-em. Viszont a tavaszra tervezem a cserét. De amúgy kicsit ránéztem erre az Ultrasone márkára és a PROi fejhallgatói a belépő modellek, vannak nekik igen komoly termékeik​:slightly_smiling_face: Amúgy találtam náluk egy érdekes produktot, az Ultrasone Panther-t, kicsit más árkategória viszont brutálisan jó lehet, ja és van hozzá alapból egy halom adapter is.

  6. Természetesen működik sima USB-vel is, van hozzá átalakító a csomagban. :slight_smile:

  7. Az Ultrasone Pro 580i-t bevállalom, tetszik a szövetes fülpárna, mert hosszú repülőúton nem volt se a Sony se Bose elég kényelmes. De ezt a DC03-at még meggondolom mert az Ultrasone Panther nagyon megtetszett. :grinning_face_with_smiling_eyes:

  8. A füles elképesztően jó, és persze kényelmes is :slight_smile: Sony Bose-nál jobb. Amúgy ezt Panthert nagyon ajánlják mások, én még nem próbáltam.

  9. “Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben”

    Milyen DAC-ot használsz az iPhonehoz?

  10. Köszi :+1:

  11. Kipróbáltam a FiiO Q3-at, először a Bose700-al, de valahogy elmaradt a wow effekt. Aztán jött a Sony xm3 és ott viszont robbant. Tidal Master zenéket próbáltam különböző zenestílusokkal (mert én mindenevő vagyok amúgy is) és brutálisan jó!! Még azt is hallani, hogy Ozzy csoszog a studióban :joy: De amúgy legbrutálisabban Vivaldi-val szólt. Tényleg olyan volt mintha ott lennél egy koncerten baszki.

  12. Kész megfertőzött teljesen. Nem voltam az a kifinomult zenehallgató. Edzőterembe, meg hosszabb utakon hallgattam eddig inkább (meg autó, de az nem füles). De most így a Tidal Hifi előfizetéssel meg a a fiio-val együtt ez megváltozott. Most eldöntöttem megveszem az Ultrasone pro 580-at, szarok az AirPods Maxra, kap inkább párom egy dyson hajszárítót :joy: Ezer hálám a kódért és a cikkért :+1: :+1: Meghallgattam Vangelistöl a Conquest of Paradise Master verzióját és esküszöm ismét az Aggteleki cseppkőbarlang koncert termében éreztem magam…:joy:

  13. Zenészként megvagyok lepve, hogy ennyire a száraz számok határozzák meg a hallását pár embernek. Egyrészt ebben az árkategóriában igazán kiemelkedő sennheiser fejhallgatókat lehet kapni vagy mondjuk egy KRK Kns-8400 hasonló áron és maximálisan stúdió minőség, egyenes hangkép ami valóban tükrözi azt amit a zenész megálmodott és nem egy színezett hangképet ad. Nincs plusz mély meg magas… de részeltesség annál inkább. Másrészt a nyquist tétel kimondja, hogy úgy lehet valamit veszteségmentesen rögzíteni ha a mintavételezési frekvencia, a maximálisan előforduló frekvencia duplája. Vagyis “konyhanyelven” ha 20Hz-től 20000 Hz-ig hallunk, akkor a cd minőség (44100hz) már kapásból a teljesíti a fent megfogalmazott veszeteségmentes tömörítérst azzal, hogy a hallható tartománynak több mint kétszerese. Harmadrészt, szerencsére még vannak annyira elkötelezetten analóg zenészek akik 2020-ban is mágnesszalagon viszik a zenét hogy az vinylre kerüljön, így az tényleg digitalizálástól mentes.

  14. Nem várhatod el, hogy mindenki valamilyen zenei iskolát végezzen. Az, hogy kinek milyen szám határozza meg a hallását viszont nem egy zenész dönti el :slightly_smiling_face: Amúgy nagyon szívesen elolvasnám a véleményed egy cikk formájában amit a szifonosok is biztos örömmel kiraknak a z oldalra :wink: Mert azon kívül, hogy leírtál valamit ami szerepel röviden az írásban csak annyit írtál, hogy vannak ettől jobb fülhallgatók is. Engem tényleg érdekel egy profi véleménye a témáról. A végére azért hozzáteszem azért a zenei stílusom még mindig én akarom meghatározni :wink: :grinning_face_with_smiling_eyes:

  15. Szia,

    szerintem a hallás, és az hogy milyen zenéket szeretünk az teljesen egyéni dolog. Nyilván a lehető legjobb minőségben érdemes meghallgatni azt, amit hallani szeretnénk. Ennél a CD minőség a minimum, aztán ugye ott vannak, akkor nevezzük nevén, “elméleti maximumok”. Én megpróbálom a maximumot beszerezni az adott zenéből, vagy megveszem bakeliten, számomra az a maximum, amit eltudok érni.

    A fülhallgató már egy teljesen más téma, mert lehet bármilyen jó is az adott termék, ha éppen nem szeretem a hangját. Nagyon sok fül és -fejhallgató volt már a kezemben, és sokat adtam vissza azzal, hogy nekem nem tetszik a hangja. Lehet akármilyen csilli-villi monitor füles, ami mondjuk hibátlanul adja vissza a zongorát vagy adott esetben a komoly zenét, de ha én nem azt hallgatok és azaz zene, amit hallgatok számomra jobban szól, azon, ami nem a csilli-villi monitor füles, akkor bizony azt fogom venni.

    Volt már amúgy 180.000-es in-ear fülhallgatóm is, eladtam, és AirPods Pro-t használok, mert konkrétan 8 kábel, külön DAC és még ugye a CD minőségű zene is kellett, hogy megszólaljon. Semmi értelme nem volt. Van egy pont, amikor már túl maximalisták vagyunk és az rá megy arra, hogy az egész zene élmény legyen.

    Általában az én ízlésem megfelel a Szifon.com olvasóinak, ez már néhány éve kiderült, szóval csak azt szoktam ajánlani ami megkapja tőlem a “wow” érzést :slight_smile:

    Én ezek alapján választok fülest.

  16. Na majd érdekelne mit gondolsz az Ultrasone-ról, a fent említett hozzászólásom miatt is, illetve minimum 50 órát járasd mert az elején rendkívül sok a magas benne. :slight_smile: Fiio-van sztem jól fog menni nagyon!

  17. Sziasztok!

    Új vagyok itt. Rendeltem én is egy ilyen fejhallgatót, az Ultrasone oldaláról, elég nagy akcióval, remélem meg is jön januárban. Jelenleg egy első generációs iPhone SE-t használok, ugye amin még van jack, de a tervezem a közeljövőben lecserélni egy újabb almás telefonra. Azt szeretném kérdezni, ajánlotok e hozzá erősítőt, illetve ha igen, milyet. Lesz-e érdemi változás egy lightning DAC és az Iphone DAC-a között? Spotify-ról hallgatok zenét, próbáltam a Tidalt is Masteron tényleg brutál (csak sajnálom rá a havi 3890-ft -ot :).

    Köszönöm.

  18. Szia @rolandhun9500 várd meg kérlek a januárt lesz Lightning-os DAC olyan 20k környékén, hasonló minőséggel mint a fenti USB-C. Még nem jött meg raktárra, fogom tesztelni! Az lesz a tökéletes megoldás neked, hogy telefonról tudd hallgatni a zenét.

  19. Köszönöm a gyors választ ! :slight_smile: Mindenképpen! Várom, hogy miről lesz szó, és a tesztet is róla. Addig is Kellemes Ünnepeket!

  20. Megjött az 580i :slight_smile: Maga a kibontás is élmény volt, jó minőségérzet, bár a fejpánton feltűnt egy “made in taiwan” matrica. Utánaolvasva ezt ott is gyárthatják, én azt hittem ez full német. Renélem nincs közöttük minőségbeli eltérés :slight_smile:

    Egy Creative Aurvana Live! van még itthon, ahhoz képest brutál térérzet, és jóval erősebb szorítóerő a fejen. Ennek kell pár óra bejáratás és magnifique lesz :slight_smile:

    DAC-ban a Fiio i1-re gondoltál?

  21. Nagyon kell neki a bejáratás :slight_smile: Adjál neki azért legalább 50 órát. A Fiio i1 nem rossz, sőt, nekem is van egy polcomon, de eljárt felette az idő. SoundMagic-nek jött ki most egy pici, jó DAC-ja, de még nem jött meg raktárra. Türelmedet kérem, és lesz róla cikk, azt jobban ajánlom, mint a Fiio-t.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for martinforian Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for rolandhun9500 Avatar for Trepxe Avatar for Techno_K_Rata Avatar for M.Sanya Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin