fbpx Skip to content

Az egész Szifon.com csapat AppleCare+ párti, és viszonylag régóta használjuk az Apple ezen biztosítását. Az AppleCare+ lényegében leejtés, beázás, vagy bármilyen más, a saját hibánkból eredő kárért biztosít minket. Ilyenkor hibától függően vagy kicserélik az adott hibás alkatrészt vagy az egész készüléket.

Az AppleCare+ nem a legolcsóbb megoldás, ha biztosításról van szó, de kérdés nélkül a legjobb. Az Apple maga cseréli, javítja a készüléket, kizárólag eredeti alkatrészek lesznek benne, tökéletesen fog működni, nagyobb kár esetén pedig egy teljesen új telefont is kaphatunk. És persze iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods esetén 2 évig évi 2 alkalommal is javíttathatjuk így a készüléket, Mac esetén ez 3 évig érvényes. Ezután pedig, ahogy a cikk címe is írja, mindez meghosszabbítható!

Az AppleCare+ előnyei:

  • Nem garanciális problémák ellen is véd, ilyen a saját magunk által okozott kár, leejtés, beázás, stb.
  • 2 vagy 3 évig érvényes és meghosszabbítható.
  • Évente 2x kérhetjük a javítást, vagy adott esetben cserét.
  • Eredeti alkatrészek, akár új készülék.
  • iPhone-ra, iPadre, Apple Watch-ra, AirPods-ra és bármilyen Mac-re is megköthető.

Az AppleCare+ hátránya:

  • Hazánkban nincs azonnali csere, javítás, így az ügyintézés akár 1-2 hetet is igénybe vesz.
  • Viszonylag drága, 15.000Ft-tól egészen 100.000Ft-ig terjed az AppleCare+ díja, ez sokak számára drága lehet a készülék mellé.

Én már idén is kihasználtam az AppleCare+-t az M1-es gépemnél, illetve az iPhone 11 Pro-mnál, ahol már 80% körül volt az akkumulátor. Nem szoktam leejteni a készüléket, sem beáztatni, igaz előszeretettel használjuk párommal a kádban. Volt, hogy az övé már elmerült, de nem lett semmi baja. Viszont az akkumulátor állapota manapság elég sokat romlik akár fél év alatt. Régebben ez nem volt jellemző az Apple-re, de az AppleCare+ kiterjed az akkumulátor problémákra is.

A kérdés persze az volt számomra, hogy mi van akkor, ha lejár a 2 éves AppleCare+ – cseréljek készüléket vagy pedig megoldható valahogy hogy újra előfizessek a szolgáltatásra? Hála Istennek, az Apple az elmúlt 2 évben sorra bővítette az országokat, ahol meg lehet hosszabbítani az AppleCare+ érvényességét. Ilyen például az Egyesült Királyság is, azaz Anglia.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro teszt és vélemény cover

Pár napja, november 28-án járt le az AppleCare+ az iPhone 11 Pro-mról és az Apple szerint a lejárati dátum után 30 napig köthető meg rá újra. Az persze akkor nem derült ki, hogy ezt több hónapra, több évre tehetem meg, tehát hogy hogyan is működik mindez. Mikor rányomtam az AppleCare+ meghosszabbítására, akkor már látható volt, hogy a lejárat után havidíjas előfizetésként folytatható. Ez egyébként egy teljesen jó megoldás, mert akkor évközben is nyugodtan frissíthetek készüléket vagy pedig megvárom az iPhone 14-et, ami tervben van. Addig pedig biztosítva vagyok havi körülbelül 4.000Ft-ért, illetve eladás esetén a vevő készüléke is biztosítva van még az adott hófordulóig, tehát ha bármi baj lesz, tudjuk javíttatni, vagy lemondható róla az AppleCare+.

Hogyan újítsd meg a már meglévő AppleCare+-odat?

Fontos megjegyezni, hogy az AppleCare+ a készülék vásárlástól számítva kizárólag 60 napig vásárolható meg. Ezután nincs rá mód, tehát a mostani leírással te is megveheted az AppleCare+-t, ha rendelkezel egy külföldi bankkártyával! A megújításhoz is külföldi bankkártya szükséges, mi a Monzo-t használjuk, sajnos Revoluttal újabban nem működik. Az alábbi leírás működik akkor is, ha nem megújítani akarod az AppleCare+-t, hanem megvásárolni a készülékre. Ha nem rendelkezel külföldi bankkártyával vagy szimplán szeretnéd profi kezekben tudni ezt az aktiválást, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít aktiválni az AppleCare+-t, és adunk hozzá megfelelő bankkártyát is! Ebben az esetben írj egy emailt a [email protected]-ra!

Az AppleCare+ a legtöbb külföldi országban már elérhető, mi angol kártyával rendelkezünk, így ennek a menetét írjuk le. Ha te mondjuk osztrák kártyával rendelkezel, értelemszerűen ne angol régióra állítsd be a készüléket.

Szóval az első lépés, hogy állítsuk át a telefont United Kingdom régóra és angol nyelvre. Ezután töltsük le az Apple Support alkalmazást, majd jelentkezzünk be és keressük meg az adott készüléket, amire szeretnénk megkötni az AppleCare+-t, vagy amin már lejárt, és megújítanánk. Ez Lehet akár iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch, és bármilyen Mac számítógép.

Ahogy látható, nálam fel is dobja, hogy hosszabbítsam meg az AppleCare+-t, mert lejárt. Rányomva közli, hogy 30 napig lehet ezt megtenni, valamint évi 2x lehet kihasználni ezt a szolgáltatást, majd pedig a havi költséget is láthatjuk. Miután rányomtunk az előfizetésre, a rendszer küld nekünk egy emailt, amit az iPhone-on kell megnyitni.

Miután beírtuk az email címet, nyissuk meg az email, majd futtassunk le egy általános diagnosztikát. A készüléknek nem szabad hibásnak lennie. Amennyiben lefutott a diagnosztika, lépjünk vissz az Apple Support alkalmazásba, majd kattintsunk a Send results-ra, és tovább is enged a rendszer.

Itt már beírhatjuk a bankkártya adatokat, külföldi címet, saját nevünket és így tovább… Ha mindent helyesen adtunk meg, akkor ki fogja írni hogy “You’re covered“. Innentől kezdve új vásárlás esetén 2 évünk van, meghosszabbítás esetén pedig havonta fogja levonni a díját.

Én mindenkinek ajánlom az AppleCare+-t, ami szerencsére nem csak külföldön, hanem hazánkban is érvényesíthető. Nem csak iPhone-ra, de AirPods-ra és Apple Watch-ra is megköthető, sőt, az új M1-es Mac-re is különösen ajánlott, bár ott az ár azért elég húzós tud lenni. Ahogy említettem, ha elakadnál, mi is tudunk segíteni külön díj ellenében, amivel lényegében az ilyen cikkek megírását is támogatod. ?

Szerintem sokan kapnak majd karácsonyra Apple terméket, így ne felejtsétek el ezt a cikket sem. Érdemes megkötni az AppleCare+-t, főleg hogy később megújítható is!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.