fbpx Skip to content

Az egész Szifon.com csapat AppleCare+ párti, és viszonylag régóta használjuk az Apple ezen biztosítását. Az AppleCare+ lényegében leejtés, beázás, vagy bármilyen más, a saját hibánkból eredő kárért biztosít minket. Ilyenkor hibától függően vagy kicserélik az adott hibás alkatrészt vagy az egész készüléket.

Az AppleCare+ nem a legolcsóbb megoldás, ha biztosításról van szó, de kérdés nélkül a legjobb. Az Apple maga cseréli, javítja a készüléket, kizárólag eredeti alkatrészek lesznek benne, tökéletesen fog működni, nagyobb kár esetén pedig egy teljesen új telefont is kaphatunk. És persze iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods esetén 2 évig évi 2 alkalommal is javíttathatjuk így a készüléket, Mac esetén ez 3 évig érvényes. Ezután pedig, ahogy a cikk címe is írja, mindez meghosszabbítható!

Az AppleCare+ előnyei:

  • Nem garanciális problémák ellen is véd, ilyen a saját magunk által okozott kár, leejtés, beázás, stb.
  • 2 vagy 3 évig érvényes és meghosszabbítható.
  • Évente 2x kérhetjük a javítást, vagy adott esetben cserét.
  • Eredeti alkatrészek, akár új készülék.
  • iPhone-ra, iPadre, Apple Watch-ra, AirPods-ra és bármilyen Mac-re is megköthető.

Az AppleCare+ hátránya:

  • Hazánkban nincs azonnali csere, javítás, így az ügyintézés akár 1-2 hetet is igénybe vesz.
  • Viszonylag drága, 15.000Ft-tól egészen 100.000Ft-ig terjed az AppleCare+ díja, ez sokak számára drága lehet a készülék mellé.

Én már idén is kihasználtam az AppleCare+-t az M1-es gépemnél, illetve az iPhone 11 Pro-mnál, ahol már 80% körül volt az akkumulátor. Nem szoktam leejteni a készüléket, sem beáztatni, igaz előszeretettel használjuk párommal a kádban. Volt, hogy az övé már elmerült, de nem lett semmi baja. Viszont az akkumulátor állapota manapság elég sokat romlik akár fél év alatt. Régebben ez nem volt jellemző az Apple-re, de az AppleCare+ kiterjed az akkumulátor problémákra is.

A kérdés persze az volt számomra, hogy mi van akkor, ha lejár a 2 éves AppleCare+ – cseréljek készüléket vagy pedig megoldható valahogy hogy újra előfizessek a szolgáltatásra? Hála Istennek, az Apple az elmúlt 2 évben sorra bővítette az országokat, ahol meg lehet hosszabbítani az AppleCare+ érvényességét. Ilyen például az Egyesült Királyság is, azaz Anglia.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro teszt és vélemény cover

Pár napja, november 28-án járt le az AppleCare+ az iPhone 11 Pro-mról és az Apple szerint a lejárati dátum után 30 napig köthető meg rá újra. Az persze akkor nem derült ki, hogy ezt több hónapra, több évre tehetem meg, tehát hogy hogyan is működik mindez. Mikor rányomtam az AppleCare+ meghosszabbítására, akkor már látható volt, hogy a lejárat után havidíjas előfizetésként folytatható. Ez egyébként egy teljesen jó megoldás, mert akkor évközben is nyugodtan frissíthetek készüléket vagy pedig megvárom az iPhone 14-et, ami tervben van. Addig pedig biztosítva vagyok havi körülbelül 4.000Ft-ért, illetve eladás esetén a vevő készüléke is biztosítva van még az adott hófordulóig, tehát ha bármi baj lesz, tudjuk javíttatni, vagy lemondható róla az AppleCare+.

Hogyan újítsd meg a már meglévő AppleCare+-odat?

Fontos megjegyezni, hogy az AppleCare+ a készülék vásárlástól számítva kizárólag 60 napig vásárolható meg. Ezután nincs rá mód, tehát a mostani leírással te is megveheted az AppleCare+-t, ha rendelkezel egy külföldi bankkártyával! A megújításhoz is külföldi bankkártya szükséges, mi a Monzo-t használjuk, sajnos Revoluttal újabban nem működik. Az alábbi leírás működik akkor is, ha nem megújítani akarod az AppleCare+-t, hanem megvásárolni a készülékre. Ha nem rendelkezel külföldi bankkártyával vagy szimplán szeretnéd profi kezekben tudni ezt az aktiválást, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít aktiválni az AppleCare+-t, és adunk hozzá megfelelő bankkártyát is! Ebben az esetben írj egy emailt a [email protected]-ra!

Az AppleCare+ a legtöbb külföldi országban már elérhető, mi angol kártyával rendelkezünk, így ennek a menetét írjuk le. Ha te mondjuk osztrák kártyával rendelkezel, értelemszerűen ne angol régióra állítsd be a készüléket.

Szóval az első lépés, hogy állítsuk át a telefont United Kingdom régóra és angol nyelvre. Ezután töltsük le az Apple Support alkalmazást, majd jelentkezzünk be és keressük meg az adott készüléket, amire szeretnénk megkötni az AppleCare+-t, vagy amin már lejárt, és megújítanánk. Ez Lehet akár iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch, és bármilyen Mac számítógép.

Ahogy látható, nálam fel is dobja, hogy hosszabbítsam meg az AppleCare+-t, mert lejárt. Rányomva közli, hogy 30 napig lehet ezt megtenni, valamint évi 2x lehet kihasználni ezt a szolgáltatást, majd pedig a havi költséget is láthatjuk. Miután rányomtunk az előfizetésre, a rendszer küld nekünk egy emailt, amit az iPhone-on kell megnyitni.

Miután beírtuk az email címet, nyissuk meg az email, majd futtassunk le egy általános diagnosztikát. A készüléknek nem szabad hibásnak lennie. Amennyiben lefutott a diagnosztika, lépjünk vissz az Apple Support alkalmazásba, majd kattintsunk a Send results-ra, és tovább is enged a rendszer.

Itt már beírhatjuk a bankkártya adatokat, külföldi címet, saját nevünket és így tovább… Ha mindent helyesen adtunk meg, akkor ki fogja írni hogy “You’re covered“. Innentől kezdve új vásárlás esetén 2 évünk van, meghosszabbítás esetén pedig havonta fogja levonni a díját.

Én mindenkinek ajánlom az AppleCare+-t, ami szerencsére nem csak külföldön, hanem hazánkban is érvényesíthető. Nem csak iPhone-ra, de AirPods-ra és Apple Watch-ra is megköthető, sőt, az új M1-es Mac-re is különösen ajánlott, bár ott az ár azért elég húzós tud lenni. Ahogy említettem, ha elakadnál, mi is tudunk segíteni külön díj ellenében, amivel lényegében az ilyen cikkek megírását is támogatod. ?

Szerintem sokan kapnak majd karácsonyra Apple terméket, így ne felejtsétek el ezt a cikket sem. Érdemes megkötni az AppleCare+-t, főleg hogy később megújítható is!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ketten vagytok a kádban, és mobiloztok meg laptopoztok?

  2. Nem 1 kádban ketten, van 2 kádunk :slight_smile: És igen.

  3. Én pont a 14-es Pro-nál nem érzem azt először, hogy nekem ez kell (pedig minden más eszközömön van). Miért gondoljátok így? Ha publikus, Neked miért kellett most igénybe venned a garit? Még van egy hónapom megvenni, de azért mégis csak 107 ezer forint (nyi font).

  4. Nekem alig fél év alatt 80% alá esett az aksi. Normál esetben ezt azért el kell bíráltatni, szenvedni kell a cserével stb… az AppleCare±nél ez nem volt baj, simán cserélték. Őszintén, nekem ad egyfajta biztonságérzetet is.

  5. Ezzel tényleg egyetértek, én (is) imádom, kicsomagolás után mindig ez az első - csak pont a MacBook-nál valamiért nem kapott el (pedig a lányom és anyja kettő Pro-t is megkínált már inni).

  6. Akkor azért nem lehetne kérdés :smiley: :smiley: Ettől függetlenül valóban nagyon nagyon drága, főleg a 14, 16-osra az AppleCare+ én sem adnám be a derekam azonnal. De azt vedd alapul, hogy 3 évre kötöd nem 2-re, macnél az Apple 3 évet ad azért. És ez jó.

  7. Mondjuk most először megnéztem az akkucsere árát, hát áú!

  8. Azt nem tudjátok, hogy a Theft and Loss opciót is lehet magyarországon érvényesíttetni? Szerintem azt nem nagyon. Utána tudtok járni esetleg?

  9. Én is néztem már ezt, de nem nagyon van infó hogy itthon ezt hogyan lehetne érvényesíteni. Főleg hogy ugye országonként eltér. Szóval nem igazán látok esélyt rá.

  10. Köszi. Hátha alapon ezt vettem, $70-ral több, mint a sima, de akkor valszeg felesleges volt. Mindegy. :slightly_smiling_face:

  11. Sosem felesleges :smiley: Egy kört mindig megér!

  12. Nekem 12 pro van és betört a kijelzője. Elvittem Apple márka szervizbe és 2h-n belül kicserélték. 300 €-t fizettem. A biztosítás amit ajándékba kapok a bankomtól ahol a folyószámlámat vezetem 100 %-ban megtérítette ezt a költséget. Ha lett volna Apple Care + akkor 300 €-t kellett volna fizetnem érte és cserébe 30 euróér javította volna meg az Apple. Tehát néha jó biztosítás olcsóbb mint az Apple Care +. Tudom hogy ez egy szélsőséges példa de gondoltam leírom.

  13. Van arról valakinek infója, hogy az Apple Care+ meghosszabbítása elérhető-e Németországban?

  14. Melyik bank ez, ha publikus? Tudom, hogy nem ez a téma, de kíváncsi lettem…

  15. Consorsbank Németország. A Visa aranykártya ajándék opciója. (Halkan jegyzem meg hogy ingyenes számla nyitás, számla fenntartás, nincsenek tranzakciós költségek külföldi vásárlásnál középárfolyamon vált és az arany kártya éves 70 €-s költségét havi 5 € összegben jóváírja egy év alatt. Így jön ki éves átlagban az ingyenes használat. Ha nincs rendszeres jövedelem átutalás a számlára a kondíciók ugyanúgy élnek.)

  16. Köszi az általános linket.
    Az oldal leírja mely országokat érint és összességében miről szól ez, majd ad egy linket, ahol elvileg (a saját készülékekre szabva) konkrétan kiderülnének a dolgok, ott azonban nem találtam erre vonatkozó információt. Lehet, hogy azért mert még egyik készülékem sincs a lejárat közelében, így azonban nem tudom mi vár rám a lejáratot követően.

    Ha valakinek Németországon belül van olyan készüléke amire az AppleCare+ hamarosan lejár kérem nézze meg, hogy mit ír, milyen lehetőségei lesznek.

  17. Így van, csak akkor fogja mutatni, ha lejárt az AppleCare+ ezért készült ez a cikk is. :slight_smile: Konkrétan leírtam.

  18. Először is hálás köszönet a cikkért, mert számomra fontos és érdemi információkkal szolgált :+1:
    A cikk konkrét példája UK-ről szól, ezért kérdeztem, hogy mi a helyzet Németországgal.
    Arra választ adott az általad küldött link, hogy Németország is benne van (Hurrá: :+1: )
    Evés közben jön meg az étvágy. A további Németországra vonatkozó részletek is érdekelnének, hogy évesen is lehet-e fizetni vagy csak havi alapon (stb…), de úgy látom ezekre már csak akkor fog fény derülni, ha lejár az első AC+ -om.

  19. Igen sajnos. Ezért nem készült erről korábban cikk, mert nem volt benne tapasztalat. :confused:

  20. Hello! Elmagyaraznad mi az okossag abban h kifizetsz 48ezer ftot egy 120ezret ero telefonra??? Mikor megveszed a 14-et akkor is fog erni 100-at mondjuk 75-os akksival… Az en XS-em akksija 80%-os es pont semmi bajom vele csak delutan 3kor ujra toltenem kell.

  21. Melyik telefon ér 120.000Ft-ot? Az AppleCare+ kizárólag új készülék esetén köthető meg 60 napig. Mondj egy olyan készüléket, ami 120.000Ft-ba kerül újonnan. A megújítás esetén pedig havonta is fizethetsz.

    Örülök hogy neked nem számít 20% akkumulátor, nekem igen. Én ott már napi 2 órát vesztek, és számít. Cserélem a 90%-os akkumulátort is.

  22. Avatar for szebi szebi says:

    Sziasztok!
    Próbáltam újonnan is megvenni az apple caret 4.ipad airra. nem engedte azt írta hívjam fel a supportot.
    Most megpróbáltam a leírtak szerint ott is chat vagy call opció volt adott. 2021.szeptemberi vásárlás, Azt írja
    “We couldn’t find and eligible product.” adjam meg a serialt, nah akkor is azt írta,hogy eligible… :smiley: Feladtam :smiley:

  23. Felre ne ertsd csak nem ertelek… van egy 11pro-d azt irtad. Gondolom kb ket eves szoval nagyjabol 120ezret er. Nyilvan a megujitasra gondoltam h szerintem nem eri meg a 4000 ftot havonta… de akkor sem ha 180ezret er mert mondjuk csak egy eves… 5-6havi dijbol veszel egy gyari uj akksit bele…

  24. Annak fenyeben meg plane nem ertem h 14-et akarsz venni ami 10honap mulva esedekes… szoval a telefonod aranak nagyjabol a legjobb esetben is az 1/4-edet kepes vagy kifizetni ilyen rovid idore… olyan mintha egy 10millios kocsira kifizetnel 10honap alatt 2,5-et… aranytalan. De persze nyilvan csak szerintem.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de az AppleCare-t nem akkor veszed, amikor a készüléked 2 éves, hanem amikor teljesen új. akkor pedig nem 120.000-be kerül. az AppleCare pedig nem csak az akkucserét adja, hanem azt is, ha mondjuk betörik a kijelző, vagy a hátlap (is), vagy bármi olyan hiba jön elő, amit az Apple hivatalosan még nem ismer el.

  26. Sziasztok,
    A magyarországon elérhető busines boxrol van valakinek tapasztalata?
    Kicsit tágnak gondolom azokat a tevékenységeket ami során nem fizet…

  27. Avatar for Czo Czo says:

    En soha nem hallottam meg errol, es az Apple weboldalan se szerepel egyszer sem a “Business Box” se a “Busines Box” kifelyezes. Mi ez? Vagy hol hallottal rola?

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi ez a business box? én sem hallottam róla soha.

  29. Azért nem olyan nehéz google-t nyomni erre :smiley: @Jadeye @Czo egyedi biztosítás.

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Nalam tenyleg 0 darab talalat van. De akkor ezekszerint semmi koze az AppleCare/AppleCare+/Apple dolgokhoz.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Jahogy, ez valami magyar hulyeseg… Ha informatikaval kapcsolatos dologrol van szo, legalabb 20 eve nem erdekelnek a magyar talalatok. Teljesen logikus lepes volt, Apple temaban angolul keresni…

  32. Én nem bízom az ilyen cégekben, biztos van 1000 féle megkötés, meg nyilván az AppleCare+ a legjobb, ha tényleg eredeti alkatrészeket akarsz :slight_smile: De nyilván sokan próbálják olcsóbban megoldani, mert az Apple megoldása, ha csak az előfizetést nézzük a legdrágább. Persze egy utángyártott alkatrész vagy javítás lehet nem ér annyit, hogy olcsóbban megúszd az előfizetést.

  33. Avatar for Czo Czo says:

    Alapvetoen en sem. Ha valamit le lehet rendezni kulfoldi partnerrel, vagy valahogy a gyartoval, akkor itthon nem is probalok meg semmit sem intezni.

  34. Én az iStyle oldalán találtam először, aztán az iCentre-n is láttam. Mindketten ezt hirdetik mint “biztosítás”.

  35. Az iStyleon azt írják h az iStyle hivatalos apple szervizében javíttatnak mindent.

  36. Hát azt hogy mit írnak és hol javítják az két különböző dolog. :slight_smile: De lehet hogy tényleg így van. Én nem bízom az ilyen biztosításokban.

  37. Eljutok addig, hogy mindent elfogad és már csak fizetnem kéne, de a végén azt írja, ha jól értem nem egyezik a számlázási cím… Revoluttal próbálok fizetni. Lehet ez a gond?

  38. Ez a gond, sajnos nem jó a kártya.

  39. Jah a kártyának abból az országból kell származnia ahol meg akarja az ügyfél vásárolni az AC±t. Régen a Curve még angol kártyát adott, nekem is az van még, simán lehet vele AC-t vásárolni.

    De ha ez nincs, akkor sem kell nagy varázslat, elég egy paypal, bármilyen kártyával, csak ott címként egy angol címet kell megadni.

  40. Avatar for sultan sultan says:

    Szia!
    Paypal opciot hol tudod kivalasztani?

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @kopemagus @sultan szerintem a PayPal csak olyan országhoz tartozó Apple ID esetén opció, ahol ez elérhető, Magyarországnál / magyar Apple ID-val nem.

  42. Én a saját magyar ID-met használtam, csak vásárláskor az angol Apple oldalon kell intézkedni, és ott opció volt a PayPal, ahol már bármilyen címet megadhattam. Angolt is… és már ment is tovább minden ahogy kell.

  43. Neked új készülékhez lett AC+ kötve vagy most járt le a 2 éves AC+ és most újítottad meg az AC+ -t havi előfizetésként?

  44. Sikerült a megújítás, de…

    Támogatás app / Saját készülékek / … készülék / Készülék adatok / Jótállás adatainál ez jelenik meg:

    A beállítás befejezésére nyomva pedig elvisz az előfizetések oldalra (ami nem teljesen azonos az Beállítások / Apple ID / Előfizetések oldallal) és itt nem kerül felsorolásra az AC+ előfizetés, itt pedig csak a jobb felső sarokban a készre lehet kattintani ami után vissza jutunk az előző oldalra, ahol továbbra is ott marad a beállítás befejezése kéken. Tehát láthatólag nincs a beállítás befejezve

    Alapvetően a cikkben leírtakat követtem:

    • Az Apple ID-m-hoz alapban egy magyar kártya van hozzákötve, de
    • Németországot beállítottam régiónak
    • Fizetésnél Német - EUR-os bankkártya és cím lett megadva
    • E-mail-es visszaigazolások megjöttek
    • Az első hónap díját le is szedte

    A fő problémám, hogy erről a készülékről már félig átköltöztem egy újabbra és ezt e régebbit más fogja a családból használni a saját Apple ID-javal és még mielőtt teljesen töröltem a tartalmát még amíg felajánlotta lehettőségkéntt az AC+ megújítását megkötöttem.
    De most tartok tőle, hogy ha beszántom és az új használó bejelentkezik a saját AID-jával mi lesz most vagy a következő hófordulóval?

  45. Levonja a kártyádról. Pont. Ameddig le tudja vonni, addig le fogja és élni fog az AppleCare+ megújítás. A cikkben sehol sem említem hogy nem törölhető az Apple ID vagy nem telepíthető újra a készülék. Nyilván azért mert meg lehet tenni. :slight_smile: Picit overkillbe tolod. :smiley: Ennyit ne aggódj ezen, megkötötted, le tudja vonni, levonja és menni fog. Ennyi.

  46. Köszi a gyors reakciót. Szeretem, ha minden szál tisztán el van varva :see_no_evil:
    Jövőre le fog járni a kártya, akkor mi fog történni, hogyan és főként hol fogom tudni helyette megadni az új kártya adatait?
    Egy másik topikban @Czo írta, hogy Ő külön létrehozott egy AID2-t ezekre az AC+ előfizetésekre, (odáig el is jutottam, hogy csináltam erre egy külön AID2-t, de aztán elakadtam abban, hol lehet ezt behivatkozni majd a fizetésnél) kérdeztem is Tőle ezt, hogy csinálta a gyakorlatban, de Karácsony lévén még nem válaszolt, nekem pedig már lépnem kellett és végül a Te általad leírtak szerint jártam el :sunglasses:
    @Czo módszerének előnye lehet, hogy hozza az AC+ -t az előfizetések között és onnan menedzselhető is, de nem világos, ha AID1-gyel van bent milyen felületen látja az AID2-hez tartozó előfizetéseket, illetve hogy tudta az AC+ -t megvenni AID2-vel. Az is lehet persze, hogy én értettem valamit nagyon félre…

  47. Nem tudom :slight_smile: én megkötöttem és fizetem. Egyelőre nem kellett sem kártyát cserélni és valamikor pár év múlva jár le a kártya.

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem orszagonkent van kulon AppleID (ugye brit vagy ausztral regiora lockolt tartalmat is csak ugy ersz el, ha van az adott orszaghoz tartozo AppleID-d). Ezert van nekem kulon US vagy AU vagy akar UK AppleID. Amikor mar lejart az AC+, akkor az adott orszaghoz tartozo checkcoverage irja, hogy meg lehet hosszabbitani (mivel a brit kartyaval hosszabbitok, ezert nem neztem meg meg soha, hogy masik orszag checkcoverage oldala mit ir). Weben be vagyok lepve, amikor ez a folyamat zajlik, ezert semmi para, vagy meglepodes nincs. Tehat belepek weben a brit kartyahoz tartozo AppleID-vel, majd igy nezem meg a checkcoverage-t es siman vegigkattingatom a folyamatot. Mivel a brit AppleID-nek fizetesi modnak fel van veve a brit kartya, igy ennek az adatait sem kell beirogatni.

  49. Ha én lennék az Apple :slight_smile:
    akkor amikor nem tudnám levonni (bármely okból) a kártyáról a pénzt küldenék e-mail-t (az AC+ előfizetésnél meg kellett adni egy e-mail címet ami lehetett bármi) és abban adnék lehetőséget a fizetési mód (pl. új kártya megadására) változtatására.
    Nos annyit tudok ígérni, hogy jövőre amikor lejár a kártyám visszajelzek itt, hogy adott-e ilyen lehetőséget az Apple vagy sem.

  50. Köszi a részletezést. Kezd tisztulni a kép. A mai tudásom szerint tisztán weben kezdeném a folyamatot egy másik készüléken (a fejben való szétválasztás kedvéért is) az érintett készüléken csak az e-mail-en érkező teszteléshez való linket kell tudni fogadni. Engem alapvetően az zavart meg, hogy egy készüléken (pl telefonon) már eleve bent vagyunk egy és csak egy AID-vel.
    Most az esetemben egy kicsit a senki földjén vagyok az AC+ kötődik az alap AID-hoz is meg nem is. Egy következő készüléknél teszek egy próbát majd a korrigált módszerrel :wink:
    Ha lesz tapasztalat visszajelzek majd.

  51. Avatar for Czo Czo says:

    En hozza sem nyultam kozben a keszulekhez. Marmint, azon tul, hogy a levelben rakattintva a gombra el kell inditani a diagnosztikat.

  52. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AppleCare a sorozatszámhoz kötődik.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    A megujjitott az hozza van kotve az Apple ID-hez. A tobbi Apple subscriptionhoz hasonloan tudod kezelni es lemondani.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a havidíjas nyilván, hiszen ott havonta le kell vonja. az előre kifizetett esetén meg ugye ez mindegy. az Apple viszont sorozatszám alapján ellenőrzi, van-e AppleCare/+ rajta, erre értve gondoltam.

  55. Igen ez logikus, de még sem látom az AC+ előfizetést az előfizetések között. Esetleg ezt is meglehet nézni weben valahol?

  56. Avatar for Czo Czo says:

    Valamilyen Apple ID-vel be voltal lepve ott, ahol es amikor a hosszabbitast csinaltad. Ugye ez media, tehat a media accountnal hasznalt AppleID lesz az, amihez hozza van kotve. No, annak az Apple ID-nel lesz ez, mint elofizetes (ertelemszeruen mediahoz kell vele belepni). Szerintem weben ez nem nezheto meg, de ha tud valaki URL-t, akkor ne tartsa magaban.

  57. Találtam valamit a számlán:
    Wichtig: Schließe die Konfiguration deines AppleCare±Schutzes und verknüpfe ihn jetzt mit deiner Apple-ID ab.

    Szabad fordításban:
    Fontos: Fejezze be az AppleCare+ védelem konfigurálását, és kapcsolja össze az Apple ID-jével most.

    Az aláhúzott rész ide mutat: https: // mysupport . apple . com / link

    A link ide visz végül: idmsa . apple . com

  58. Ekkor viszont felmerülnek a következők:

    • Ha a “magyar” AID-hoz próbálom kötni az szerintem ellentmondáshoz vezet(het)
    • Ha az előkészítettt “német” AID-hoz probálom kötni, akkor pedig hol (milyen felületen) fogom tudni mendzselni az előfizetést

    Továbbá szerintem meg kéne néznie másnak is aki a cikk szerinti eljárással készített AC+ előfizetést, hogy az e-mail-en kapott számlán megtalálja-e az AID-dal való összekapcsolásra való figyelem felhívást.

    Update:
    Közben megpróbáltam, se a magyar AID-hez, se a német AID-hez nem engedi végül kötni. A német esetében javasolja vegyem fel a supporttal a kapcsolatot, a magyar esetében iTunes-on keresztül megpróbálja hozzáadni az előfizetésekhez (látszik is a többi előfizetés) de végül nem sikerül.

  59. Meglepő helyen és időben találtam meg ugyanezt a szituációt:

    2019 (!) és itt a szifonon (!)

    Kedves @leventecs !
    Kérlek jelezz vissza mi lett ennek az ügyednek a folytatása. Mi történt miután lejárt a bankkártya?

  60. Ha lejár hibát fog dobni, én direkt letiltottam most a kártyát, hogy lásd milyen ha lejár. Kapni fogsz egy emailt, és valóban ahogy @leventecs is írja külföldi Apple ID-hoz tudod kötni, magyarhoz nem. Onnantól meg nyilván át tudod írni az acounthoz tartozó kártyát. (nyilván adott országban használható kártyával fog menni)

    linkre kattintva:

  61. Extra köszönet, hogy kipróbáltad (szimuláltad időt és rizikót nem sajnálva) a szitut.
    Sajnos @leventecs pont azt írja, hogy nem lehetett külföldi AID-hoz sem kötni és sajnos én is ezt tapasztaltam

    Már csak az Apple Support maradt, az meg elégé bukónak tűnik.

  62. Avatar for Czo Czo says:

    Milyen kartyaval fizetted ki? Annak milyen orszaga volt?

  63. Német EUR kártya, német címmel.
    Még sem engedte az AC+ előfizetést utólag (az első alkalommal tisztán kártya adatokkal leszedte az első havi pénzt) hozzákötni ahhoz a német AID-hoz amelyiknél ugyanez a kártya és cím adat van

  64. Szia!

    Miután lejárt a bankkártya elveszett az AC+, úgyhogy előtte még gyorsan kicseréltettem a telefont. Utána esélytelen volt bármilyen fiókhoz kötni és javítani a billing errort.

  65. Szia,

    Köszi a választ. Ez nem túl jó hír, így csak két lehetőség maradt: a német nyelvű support mielőtt lejár a kártya vagy a Te “megoldásod” :wink:

  66. Segítségként néhány friss tapasztalat új Apple Iphone 60 napon belüli 2 éves Apple Care+ (lopásra és elvesztésre is kiterjedő) megkötésével kapcsolatban.

    • Egy évvel ezelőtt, ha MacOS-ról kezdtem a folyamatot elég volt, ha a megfelelő weboldal alját Németországra állítottam.
    • Most ez kevésnek bizonyult (elkezdte a folyamatot, de volt egy pont amikor egy új oldal meghívásával automatikusan visszadobott a weboldalon belül magyar területi beállításra és onnan már nem engedte az ügylet befejezését)
    • Most nekem az működött csak, hogy a MacOS gépet magát teljesen Német nyelvűre és német területi beállításra állítottam át. Ezután simán végig ment a folyamat, sikerült a 2 éves AC+ megkötése és fizetése is
    • Korábban vegyes tapasztalataim voltak, hogy honnan is számítja a 2 év indulását. Volt olyan készülékem amelyiken az üzembe helyezéstől visszaszámítva indította és volt olyan amelyiken a megkötésétől
    • Most a megkötéstől indította, azaz nyertem plusz ötven valahány napot
  67. Avatar for Czo Czo says:

    Nem kevered az AC-t az AC±val? AC-nal indul a gep aktivalastol, hiszen azt nem csak 60, hanem 1 even belul vasarolhatod meg. AC±nal pedig az AC+ vasarlasatol.

  68. Nem keverem :wink:
    Csak egyszer nagyon régen követtem el azt a hibát, hogy sima AC-t kötöttem, ekkor még nem voltam eléggé tájékozott, hogy ár-érték arányban ez nagyon rossz választás főként, hogy ki lehet kerülni külföldi AC+ megoldással.
    Ugyanakkor a hozzászólásod alapján újra néztem a most aktív AC+ lejárati időket és most csak egyet találtam ami az aktiválással esik egybe, alaposabban visszanézve ebben az esetben azonban tényleg indokolt mert ezt külföldön vettem már az Apple oldalon rendeléskor hozzákötve az AC+ -t. Ezután elkezdtem megnézni azokat a készülékeimet amelyek már kifutottak az AC+ -ból és végül -amíg türelmemből futotta- ezek között sem találtam olyat ami az aktiválástól indult volna.
    Úgy tűnik vaklárma volt ez a részemről, legalábbis nem tudom doksikkal alátámasztani, az emlékek pedig csalfák lehetnek :face_with_peeking_eye:
    Szóval ezzel kapcsolatosan elnézést mindenkitől.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for bkiky01 Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for batomika Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for krisztiandeli Avatar for szebi Avatar for n.laccko Avatar for szabogabor10 Avatar for multituning Avatar for leventecs Avatar for sultan Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Ketten vagytok a kádban, és mobiloztok meg laptopoztok?

  2. Nem 1 kádban ketten, van 2 kádunk :slight_smile: És igen.

  3. Én pont a 14-es Pro-nál nem érzem azt először, hogy nekem ez kell (pedig minden más eszközömön van). Miért gondoljátok így? Ha publikus, Neked miért kellett most igénybe venned a garit? Még van egy hónapom megvenni, de azért mégis csak 107 ezer forint (nyi font).

  4. Nekem alig fél év alatt 80% alá esett az aksi. Normál esetben ezt azért el kell bíráltatni, szenvedni kell a cserével stb… az AppleCare±nél ez nem volt baj, simán cserélték. Őszintén, nekem ad egyfajta biztonságérzetet is.

  5. Ezzel tényleg egyetértek, én (is) imádom, kicsomagolás után mindig ez az első - csak pont a MacBook-nál valamiért nem kapott el (pedig a lányom és anyja kettő Pro-t is megkínált már inni).

  6. Akkor azért nem lehetne kérdés :smiley: :smiley: Ettől függetlenül valóban nagyon nagyon drága, főleg a 14, 16-osra az AppleCare+ én sem adnám be a derekam azonnal. De azt vedd alapul, hogy 3 évre kötöd nem 2-re, macnél az Apple 3 évet ad azért. És ez jó.

  7. Mondjuk most először megnéztem az akkucsere árát, hát áú!

  8. Azt nem tudjátok, hogy a Theft and Loss opciót is lehet magyarországon érvényesíttetni? Szerintem azt nem nagyon. Utána tudtok járni esetleg?

  9. Én is néztem már ezt, de nem nagyon van infó hogy itthon ezt hogyan lehetne érvényesíteni. Főleg hogy ugye országonként eltér. Szóval nem igazán látok esélyt rá.

  10. Köszi. Hátha alapon ezt vettem, $70-ral több, mint a sima, de akkor valszeg felesleges volt. Mindegy. :slightly_smiling_face:

  11. Sosem felesleges :smiley: Egy kört mindig megér!

  12. Nekem 12 pro van és betört a kijelzője. Elvittem Apple márka szervizbe és 2h-n belül kicserélték. 300 €-t fizettem. A biztosítás amit ajándékba kapok a bankomtól ahol a folyószámlámat vezetem 100 %-ban megtérítette ezt a költséget. Ha lett volna Apple Care + akkor 300 €-t kellett volna fizetnem érte és cserébe 30 euróér javította volna meg az Apple. Tehát néha jó biztosítás olcsóbb mint az Apple Care +. Tudom hogy ez egy szélsőséges példa de gondoltam leírom.

  13. Van arról valakinek infója, hogy az Apple Care+ meghosszabbítása elérhető-e Németországban?

  14. Melyik bank ez, ha publikus? Tudom, hogy nem ez a téma, de kíváncsi lettem…

  15. Consorsbank Németország. A Visa aranykártya ajándék opciója. (Halkan jegyzem meg hogy ingyenes számla nyitás, számla fenntartás, nincsenek tranzakciós költségek külföldi vásárlásnál középárfolyamon vált és az arany kártya éves 70 €-s költségét havi 5 € összegben jóváírja egy év alatt. Így jön ki éves átlagban az ingyenes használat. Ha nincs rendszeres jövedelem átutalás a számlára a kondíciók ugyanúgy élnek.)

  16. Köszi az általános linket.
    Az oldal leírja mely országokat érint és összességében miről szól ez, majd ad egy linket, ahol elvileg (a saját készülékekre szabva) konkrétan kiderülnének a dolgok, ott azonban nem találtam erre vonatkozó információt. Lehet, hogy azért mert még egyik készülékem sincs a lejárat közelében, így azonban nem tudom mi vár rám a lejáratot követően.

    Ha valakinek Németországon belül van olyan készüléke amire az AppleCare+ hamarosan lejár kérem nézze meg, hogy mit ír, milyen lehetőségei lesznek.

  17. Így van, csak akkor fogja mutatni, ha lejárt az AppleCare+ ezért készült ez a cikk is. :slight_smile: Konkrétan leírtam.

  18. Először is hálás köszönet a cikkért, mert számomra fontos és érdemi információkkal szolgált :+1:
    A cikk konkrét példája UK-ről szól, ezért kérdeztem, hogy mi a helyzet Németországgal.
    Arra választ adott az általad küldött link, hogy Németország is benne van (Hurrá: :+1: )
    Evés közben jön meg az étvágy. A további Németországra vonatkozó részletek is érdekelnének, hogy évesen is lehet-e fizetni vagy csak havi alapon (stb…), de úgy látom ezekre már csak akkor fog fény derülni, ha lejár az első AC+ -om.

  19. Igen sajnos. Ezért nem készült erről korábban cikk, mert nem volt benne tapasztalat. :confused:

  20. Hello! Elmagyaraznad mi az okossag abban h kifizetsz 48ezer ftot egy 120ezret ero telefonra??? Mikor megveszed a 14-et akkor is fog erni 100-at mondjuk 75-os akksival… Az en XS-em akksija 80%-os es pont semmi bajom vele csak delutan 3kor ujra toltenem kell.

  21. Melyik telefon ér 120.000Ft-ot? Az AppleCare+ kizárólag új készülék esetén köthető meg 60 napig. Mondj egy olyan készüléket, ami 120.000Ft-ba kerül újonnan. A megújítás esetén pedig havonta is fizethetsz.

    Örülök hogy neked nem számít 20% akkumulátor, nekem igen. Én ott már napi 2 órát vesztek, és számít. Cserélem a 90%-os akkumulátort is.

  22. Avatar for szebi szebi says:

    Sziasztok!
    Próbáltam újonnan is megvenni az apple caret 4.ipad airra. nem engedte azt írta hívjam fel a supportot.
    Most megpróbáltam a leírtak szerint ott is chat vagy call opció volt adott. 2021.szeptemberi vásárlás, Azt írja
    “We couldn’t find and eligible product.” adjam meg a serialt, nah akkor is azt írta,hogy eligible… :smiley: Feladtam :smiley:

  23. Felre ne ertsd csak nem ertelek… van egy 11pro-d azt irtad. Gondolom kb ket eves szoval nagyjabol 120ezret er. Nyilvan a megujitasra gondoltam h szerintem nem eri meg a 4000 ftot havonta… de akkor sem ha 180ezret er mert mondjuk csak egy eves… 5-6havi dijbol veszel egy gyari uj akksit bele…

  24. Annak fenyeben meg plane nem ertem h 14-et akarsz venni ami 10honap mulva esedekes… szoval a telefonod aranak nagyjabol a legjobb esetben is az 1/4-edet kepes vagy kifizetni ilyen rovid idore… olyan mintha egy 10millios kocsira kifizetnel 10honap alatt 2,5-et… aranytalan. De persze nyilvan csak szerintem.

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de az AppleCare-t nem akkor veszed, amikor a készüléked 2 éves, hanem amikor teljesen új. akkor pedig nem 120.000-be kerül. az AppleCare pedig nem csak az akkucserét adja, hanem azt is, ha mondjuk betörik a kijelző, vagy a hátlap (is), vagy bármi olyan hiba jön elő, amit az Apple hivatalosan még nem ismer el.

  26. Sziasztok,
    A magyarországon elérhető busines boxrol van valakinek tapasztalata?
    Kicsit tágnak gondolom azokat a tevékenységeket ami során nem fizet…

  27. Avatar for Czo Czo says:

    En soha nem hallottam meg errol, es az Apple weboldalan se szerepel egyszer sem a “Business Box” se a “Busines Box” kifelyezes. Mi ez? Vagy hol hallottal rola?

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mi ez a business box? én sem hallottam róla soha.

  29. Azért nem olyan nehéz google-t nyomni erre :smiley: @Jadeye @Czo egyedi biztosítás.

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Nalam tenyleg 0 darab talalat van. De akkor ezekszerint semmi koze az AppleCare/AppleCare+/Apple dolgokhoz.

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Jahogy, ez valami magyar hulyeseg… Ha informatikaval kapcsolatos dologrol van szo, legalabb 20 eve nem erdekelnek a magyar talalatok. Teljesen logikus lepes volt, Apple temaban angolul keresni…

  32. Én nem bízom az ilyen cégekben, biztos van 1000 féle megkötés, meg nyilván az AppleCare+ a legjobb, ha tényleg eredeti alkatrészeket akarsz :slight_smile: De nyilván sokan próbálják olcsóbban megoldani, mert az Apple megoldása, ha csak az előfizetést nézzük a legdrágább. Persze egy utángyártott alkatrész vagy javítás lehet nem ér annyit, hogy olcsóbban megúszd az előfizetést.

  33. Avatar for Czo Czo says:

    Alapvetoen en sem. Ha valamit le lehet rendezni kulfoldi partnerrel, vagy valahogy a gyartoval, akkor itthon nem is probalok meg semmit sem intezni.

  34. Én az iStyle oldalán találtam először, aztán az iCentre-n is láttam. Mindketten ezt hirdetik mint “biztosítás”.

  35. Az iStyleon azt írják h az iStyle hivatalos apple szervizében javíttatnak mindent.

  36. Hát azt hogy mit írnak és hol javítják az két különböző dolog. :slight_smile: De lehet hogy tényleg így van. Én nem bízom az ilyen biztosításokban.

  37. Eljutok addig, hogy mindent elfogad és már csak fizetnem kéne, de a végén azt írja, ha jól értem nem egyezik a számlázási cím… Revoluttal próbálok fizetni. Lehet ez a gond?

  38. Ez a gond, sajnos nem jó a kártya.

  39. Jah a kártyának abból az országból kell származnia ahol meg akarja az ügyfél vásárolni az AC±t. Régen a Curve még angol kártyát adott, nekem is az van még, simán lehet vele AC-t vásárolni.

    De ha ez nincs, akkor sem kell nagy varázslat, elég egy paypal, bármilyen kártyával, csak ott címként egy angol címet kell megadni.

  40. Avatar for sultan sultan says:

    Szia!
    Paypal opciot hol tudod kivalasztani?

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @kopemagus @sultan szerintem a PayPal csak olyan országhoz tartozó Apple ID esetén opció, ahol ez elérhető, Magyarországnál / magyar Apple ID-val nem.

  42. Én a saját magyar ID-met használtam, csak vásárláskor az angol Apple oldalon kell intézkedni, és ott opció volt a PayPal, ahol már bármilyen címet megadhattam. Angolt is… és már ment is tovább minden ahogy kell.

  43. Neked új készülékhez lett AC+ kötve vagy most járt le a 2 éves AC+ és most újítottad meg az AC+ -t havi előfizetésként?

  44. Sikerült a megújítás, de…

    Támogatás app / Saját készülékek / … készülék / Készülék adatok / Jótállás adatainál ez jelenik meg:

    A beállítás befejezésére nyomva pedig elvisz az előfizetések oldalra (ami nem teljesen azonos az Beállítások / Apple ID / Előfizetések oldallal) és itt nem kerül felsorolásra az AC+ előfizetés, itt pedig csak a jobb felső sarokban a készre lehet kattintani ami után vissza jutunk az előző oldalra, ahol továbbra is ott marad a beállítás befejezése kéken. Tehát láthatólag nincs a beállítás befejezve

    Alapvetően a cikkben leírtakat követtem:

    • Az Apple ID-m-hoz alapban egy magyar kártya van hozzákötve, de
    • Németországot beállítottam régiónak
    • Fizetésnél Német - EUR-os bankkártya és cím lett megadva
    • E-mail-es visszaigazolások megjöttek
    • Az első hónap díját le is szedte

    A fő problémám, hogy erről a készülékről már félig átköltöztem egy újabbra és ezt e régebbit más fogja a családból használni a saját Apple ID-javal és még mielőtt teljesen töröltem a tartalmát még amíg felajánlotta lehettőségkéntt az AC+ megújítását megkötöttem.
    De most tartok tőle, hogy ha beszántom és az új használó bejelentkezik a saját AID-jával mi lesz most vagy a következő hófordulóval?

  45. Levonja a kártyádról. Pont. Ameddig le tudja vonni, addig le fogja és élni fog az AppleCare+ megújítás. A cikkben sehol sem említem hogy nem törölhető az Apple ID vagy nem telepíthető újra a készülék. Nyilván azért mert meg lehet tenni. :slight_smile: Picit overkillbe tolod. :smiley: Ennyit ne aggódj ezen, megkötötted, le tudja vonni, levonja és menni fog. Ennyi.

  46. Köszi a gyors reakciót. Szeretem, ha minden szál tisztán el van varva :see_no_evil:
    Jövőre le fog járni a kártya, akkor mi fog történni, hogyan és főként hol fogom tudni helyette megadni az új kártya adatait?
    Egy másik topikban @Czo írta, hogy Ő külön létrehozott egy AID2-t ezekre az AC+ előfizetésekre, (odáig el is jutottam, hogy csináltam erre egy külön AID2-t, de aztán elakadtam abban, hol lehet ezt behivatkozni majd a fizetésnél) kérdeztem is Tőle ezt, hogy csinálta a gyakorlatban, de Karácsony lévén még nem válaszolt, nekem pedig már lépnem kellett és végül a Te általad leírtak szerint jártam el :sunglasses:
    @Czo módszerének előnye lehet, hogy hozza az AC+ -t az előfizetések között és onnan menedzselhető is, de nem világos, ha AID1-gyel van bent milyen felületen látja az AID2-hez tartozó előfizetéseket, illetve hogy tudta az AC+ -t megvenni AID2-vel. Az is lehet persze, hogy én értettem valamit nagyon félre…

  47. Nem tudom :slight_smile: én megkötöttem és fizetem. Egyelőre nem kellett sem kártyát cserélni és valamikor pár év múlva jár le a kártya.

  48. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem orszagonkent van kulon AppleID (ugye brit vagy ausztral regiora lockolt tartalmat is csak ugy ersz el, ha van az adott orszaghoz tartozo AppleID-d). Ezert van nekem kulon US vagy AU vagy akar UK AppleID. Amikor mar lejart az AC+, akkor az adott orszaghoz tartozo checkcoverage irja, hogy meg lehet hosszabbitani (mivel a brit kartyaval hosszabbitok, ezert nem neztem meg meg soha, hogy masik orszag checkcoverage oldala mit ir). Weben be vagyok lepve, amikor ez a folyamat zajlik, ezert semmi para, vagy meglepodes nincs. Tehat belepek weben a brit kartyahoz tartozo AppleID-vel, majd igy nezem meg a checkcoverage-t es siman vegigkattingatom a folyamatot. Mivel a brit AppleID-nek fizetesi modnak fel van veve a brit kartya, igy ennek az adatait sem kell beirogatni.

  49. Ha én lennék az Apple :slight_smile:
    akkor amikor nem tudnám levonni (bármely okból) a kártyáról a pénzt küldenék e-mail-t (az AC+ előfizetésnél meg kellett adni egy e-mail címet ami lehetett bármi) és abban adnék lehetőséget a fizetési mód (pl. új kártya megadására) változtatására.
    Nos annyit tudok ígérni, hogy jövőre amikor lejár a kártyám visszajelzek itt, hogy adott-e ilyen lehetőséget az Apple vagy sem.

  50. Köszi a részletezést. Kezd tisztulni a kép. A mai tudásom szerint tisztán weben kezdeném a folyamatot egy másik készüléken (a fejben való szétválasztás kedvéért is) az érintett készüléken csak az e-mail-en érkező teszteléshez való linket kell tudni fogadni. Engem alapvetően az zavart meg, hogy egy készüléken (pl telefonon) már eleve bent vagyunk egy és csak egy AID-vel.
    Most az esetemben egy kicsit a senki földjén vagyok az AC+ kötődik az alap AID-hoz is meg nem is. Egy következő készüléknél teszek egy próbát majd a korrigált módszerrel :wink:
    Ha lesz tapasztalat visszajelzek majd.

  51. Avatar for Czo Czo says:

    En hozza sem nyultam kozben a keszulekhez. Marmint, azon tul, hogy a levelben rakattintva a gombra el kell inditani a diagnosztikat.

  52. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az AppleCare a sorozatszámhoz kötődik.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    A megujjitott az hozza van kotve az Apple ID-hez. A tobbi Apple subscriptionhoz hasonloan tudod kezelni es lemondani.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a havidíjas nyilván, hiszen ott havonta le kell vonja. az előre kifizetett esetén meg ugye ez mindegy. az Apple viszont sorozatszám alapján ellenőrzi, van-e AppleCare/+ rajta, erre értve gondoltam.

  55. Igen ez logikus, de még sem látom az AC+ előfizetést az előfizetések között. Esetleg ezt is meglehet nézni weben valahol?

  56. Avatar for Czo Czo says:

    Valamilyen Apple ID-vel be voltal lepve ott, ahol es amikor a hosszabbitast csinaltad. Ugye ez media, tehat a media accountnal hasznalt AppleID lesz az, amihez hozza van kotve. No, annak az Apple ID-nel lesz ez, mint elofizetes (ertelemszeruen mediahoz kell vele belepni). Szerintem weben ez nem nezheto meg, de ha tud valaki URL-t, akkor ne tartsa magaban.

  57. Találtam valamit a számlán:
    Wichtig: Schließe die Konfiguration deines AppleCare±Schutzes und verknüpfe ihn jetzt mit deiner Apple-ID ab.

    Szabad fordításban:
    Fontos: Fejezze be az AppleCare+ védelem konfigurálását, és kapcsolja össze az Apple ID-jével most.

    Az aláhúzott rész ide mutat: https: // mysupport . apple . com / link

    A link ide visz végül: idmsa . apple . com

  58. Ekkor viszont felmerülnek a következők:

    • Ha a “magyar” AID-hoz próbálom kötni az szerintem ellentmondáshoz vezet(het)
    • Ha az előkészítettt “német” AID-hoz probálom kötni, akkor pedig hol (milyen felületen) fogom tudni mendzselni az előfizetést

    Továbbá szerintem meg kéne néznie másnak is aki a cikk szerinti eljárással készített AC+ előfizetést, hogy az e-mail-en kapott számlán megtalálja-e az AID-dal való összekapcsolásra való figyelem felhívást.

    Update:
    Közben megpróbáltam, se a magyar AID-hez, se a német AID-hez nem engedi végül kötni. A német esetében javasolja vegyem fel a supporttal a kapcsolatot, a magyar esetében iTunes-on keresztül megpróbálja hozzáadni az előfizetésekhez (látszik is a többi előfizetés) de végül nem sikerül.

  59. Meglepő helyen és időben találtam meg ugyanezt a szituációt:

    2019 (!) és itt a szifonon (!)

    Kedves @leventecs !
    Kérlek jelezz vissza mi lett ennek az ügyednek a folytatása. Mi történt miután lejárt a bankkártya?

  60. Ha lejár hibát fog dobni, én direkt letiltottam most a kártyát, hogy lásd milyen ha lejár. Kapni fogsz egy emailt, és valóban ahogy @leventecs is írja külföldi Apple ID-hoz tudod kötni, magyarhoz nem. Onnantól meg nyilván át tudod írni az acounthoz tartozó kártyát. (nyilván adott országban használható kártyával fog menni)

    linkre kattintva:

  61. Extra köszönet, hogy kipróbáltad (szimuláltad időt és rizikót nem sajnálva) a szitut.
    Sajnos @leventecs pont azt írja, hogy nem lehetett külföldi AID-hoz sem kötni és sajnos én is ezt tapasztaltam

    Már csak az Apple Support maradt, az meg elégé bukónak tűnik.

  62. Avatar for Czo Czo says:

    Milyen kartyaval fizetted ki? Annak milyen orszaga volt?

  63. Német EUR kártya, német címmel.
    Még sem engedte az AC+ előfizetést utólag (az első alkalommal tisztán kártya adatokkal leszedte az első havi pénzt) hozzákötni ahhoz a német AID-hoz amelyiknél ugyanez a kártya és cím adat van

  64. Szia!

    Miután lejárt a bankkártya elveszett az AC+, úgyhogy előtte még gyorsan kicseréltettem a telefont. Utána esélytelen volt bármilyen fiókhoz kötni és javítani a billing errort.

  65. Szia,

    Köszi a választ. Ez nem túl jó hír, így csak két lehetőség maradt: a német nyelvű support mielőtt lejár a kártya vagy a Te “megoldásod” :wink:

  66. Segítségként néhány friss tapasztalat új Apple Iphone 60 napon belüli 2 éves Apple Care+ (lopásra és elvesztésre is kiterjedő) megkötésével kapcsolatban.

    • Egy évvel ezelőtt, ha MacOS-ról kezdtem a folyamatot elég volt, ha a megfelelő weboldal alját Németországra állítottam.
    • Most ez kevésnek bizonyult (elkezdte a folyamatot, de volt egy pont amikor egy új oldal meghívásával automatikusan visszadobott a weboldalon belül magyar területi beállításra és onnan már nem engedte az ügylet befejezését)
    • Most nekem az működött csak, hogy a MacOS gépet magát teljesen Német nyelvűre és német területi beállításra állítottam át. Ezután simán végig ment a folyamat, sikerült a 2 éves AC+ megkötése és fizetése is
    • Korábban vegyes tapasztalataim voltak, hogy honnan is számítja a 2 év indulását. Volt olyan készülékem amelyiken az üzembe helyezéstől visszaszámítva indította és volt olyan amelyiken a megkötésétől
    • Most a megkötéstől indította, azaz nyertem plusz ötven valahány napot
  67. Avatar for Czo Czo says:

    Nem kevered az AC-t az AC±val? AC-nal indul a gep aktivalastol, hiszen azt nem csak 60, hanem 1 even belul vasarolhatod meg. AC±nal pedig az AC+ vasarlasatol.

  68. Nem keverem :wink:
    Csak egyszer nagyon régen követtem el azt a hibát, hogy sima AC-t kötöttem, ekkor még nem voltam eléggé tájékozott, hogy ár-érték arányban ez nagyon rossz választás főként, hogy ki lehet kerülni külföldi AC+ megoldással.
    Ugyanakkor a hozzászólásod alapján újra néztem a most aktív AC+ lejárati időket és most csak egyet találtam ami az aktiválással esik egybe, alaposabban visszanézve ebben az esetben azonban tényleg indokolt mert ezt külföldön vettem már az Apple oldalon rendeléskor hozzákötve az AC+ -t. Ezután elkezdtem megnézni azokat a készülékeimet amelyek már kifutottak az AC+ -ból és végül -amíg türelmemből futotta- ezek között sem találtam olyat ami az aktiválástól indult volna.
    Úgy tűnik vaklárma volt ez a részemről, legalábbis nem tudom doksikkal alátámasztani, az emlékek pedig csalfák lehetnek :face_with_peeking_eye:
    Szóval ezzel kapcsolatosan elnézést mindenkitől.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for bkiky01 Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for batomika Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for krisztiandeli Avatar for szebi Avatar for n.laccko Avatar for szabogabor10 Avatar for multituning Avatar for leventecs Avatar for sultan Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin