iOS 14: Újdonságok az Üzenetek alkalmazás listanézetében

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 14 rengeteg új funkciót hoz magával, többek közt egy jelentősen átalakított Üzenetek alkalmazást.

Már beszámoltunk arról, hogy arcmaszkot is tehetsz majd a Memoji karakteredre, most azonban nézzük meg azt, hogy hogyan dobhatod fel az Üzenetek alkalmazás listanézetét csoportképekkel és kitűzött beszélgetésekkel.

A csoportos beszélgetések jelenleg az utolsó két üzenetet küldött személy képét mutatja, de az iOS 14 lehetővé teszi majd azt is, hogy csoportképet állíts be.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a csoportos beszélgetésben a csoport neve melletti nyílra, majd az Infó ikonra bökni és kiválasztani a „Név és fotó módosítása” lehetőséget. Csoportképnek beállíthatsz egy 2 betűs színes képet, egy Emojit vagy akár egy képet is a fotótáradból. Ráadásul az első két opció esetén még a háttér színének kiválasztására is van lehetőséged.

Ha pedig kiválasztottad a megfelelő képet, akkor örülhetsz a következő újításnak, mellyel kiemelhetsz beszélgetéseket, legyenek azok csoportosak vagy egy emberrel folytatottak.

Ez is roppant egyszerűen összehozható. Vagy a beszélgetést kell jobbra húznod lista nézetben és rábökni a tű ikonra, vagy a beszélgetés Haptic Touch menüjében található „XY rögzítése” lehetőséget kell választanod. Innentől az adott beszélgetés a lista tetején kiemelt helyet fog elfoglalni és könnyebben láthatod, ha új üzenet érkezett benne. A kiemelt beszélgetések átrendezése is magától értetődő, egy hosszan nyomás után könnyen helyére mozgathatod a buborékokat.

Az Apple jelenleg 9 kitűzött beszélgetést engedélyez az Üzenetek alkalmazás listanézetében, hogy azért legyen esélyed meglátni a többi, nem kiemelt beszélgetésbeli üzenetet is.

Egészen eddig az Üzenetek alkalmazás beszélgetésválasztó felülete egy unalmas lista volt, azonban a csoportképeknek és a kitűzött üzeneteknek köszönhetően sokkal szebb is lehet.

Neked hogy tetszik az iOS 14 új Üzenetek alkalmazása?

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!