fbpx Skip to content

Az iOS 14 rengeteg új funkciót hoz magával, többek közt egy jelentősen átalakított Üzenetek alkalmazást.

Már beszámoltunk arról, hogy arcmaszkot is tehetsz majd a Memoji karakteredre, most azonban nézzük meg azt, hogy hogyan dobhatod fel az Üzenetek alkalmazás listanézetét csoportképekkel és kitűzött beszélgetésekkel.

A csoportos beszélgetések jelenleg az utolsó két üzenetet küldött személy képét mutatja, de az iOS 14 lehetővé teszi majd azt is, hogy csoportképet állíts be.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a csoportos beszélgetésben a csoport neve melletti nyílra, majd az Infó ikonra bökni és kiválasztani a „Név és fotó módosítása” lehetőséget. Csoportképnek beállíthatsz egy 2 betűs színes képet, egy Emojit vagy akár egy képet is a fotótáradból. Ráadásul az első két opció esetén még a háttér színének kiválasztására is van lehetőséged.

Ha pedig kiválasztottad a megfelelő képet, akkor örülhetsz a következő újításnak, mellyel kiemelhetsz beszélgetéseket, legyenek azok csoportosak vagy egy emberrel folytatottak.

Ez is roppant egyszerűen összehozható. Vagy a beszélgetést kell jobbra húznod lista nézetben és rábökni a tű ikonra, vagy a beszélgetés Haptic Touch menüjében található „XY rögzítése” lehetőséget kell választanod. Innentől az adott beszélgetés a lista tetején kiemelt helyet fog elfoglalni és könnyebben láthatod, ha új üzenet érkezett benne. A kiemelt beszélgetések átrendezése is magától értetődő, egy hosszan nyomás után könnyen helyére mozgathatod a buborékokat.

Az Apple jelenleg 9 kitűzött beszélgetést engedélyez az Üzenetek alkalmazás listanézetében, hogy azért legyen esélyed meglátni a többi, nem kiemelt beszélgetésbeli üzenetet is.

Egészen eddig az Üzenetek alkalmazás beszélgetésválasztó felülete egy unalmas lista volt, azonban a csoportképeknek és a kitűzött üzeneteknek köszönhetően sokkal szebb is lehet.

Neked hogy tetszik az iOS 14 új Üzenetek alkalmazása?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok