fbpx Skip to content

Az Apple június 22-én kiadta a fejlesztők számára az iOS 14 első bétáját, amely rengeteg izgalmat hoz magával. Ezek közül az egyik a „Find My Network Accessory Program”, amellyel lehetővé válik a Lokátor alkalmazás bővítése.

Jelenleg a Lokátorban csak a barátaidat és saját Apple kütyüidet tudod követni, de ez hamarosan változhat, mert az Apple megnyitja az alkalmazást a harmadik felek számára is. De mit is jelent ez gyakorlatban?

A „Find My Network Accessory Program” keretein belül a kiegészítő gyártók készíthetnek olyan követőket, amik a Lokátor alkalmazásban is megjelenhetnek.

Az Apple így ír erről az újításról:

A Lokátor támogatni fogja a harmadik féltől származó termékek és kiegészítők keresését is a Find My Network Accessory Programon keresztül. Ez lehetővé teszi majd felhasználóinknak, hogy a Lokátor alkalmazással megtalálják az életükhöz fontos egyéb tárgyaikat, ne csak Apple eszközeiket. A felhasználó adatai továbbra is védve maradnak a Lokátor hálózatában és a titkosítás beépített funkció lesz. Egy példa specifikáció már elérhető a kiegészítőgyártóknak és termékfejlesztőknek a mai naptól.

Már jó ideje szóltak arról a pletykák, hogy az Apple egy saját Tile-szerű eszközön dolgozik, amit majd ráakaszthatunk lakáskulcsunkra vagy hátizsákunkra, de most úgy tűnik, hogy az iOS 14-gyel az Apple megnyitja a Lokátor alkalmazást, hogy bárki más is készíthessen ilyen funkcionalitással rendelkező kütyüt.

Az pedig, hogy ezek az eszközök is a Lokátor hálózat részét képezik majd, csak még pontosabbá teszik majd mindenki számára az elhagyott tárgyak meglelését.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok