fbpx Skip to content

Mark Gurman a Bloombergnél kiadott egy óriási jóslat-gyűjteményt, melyben az Apple idei terveiről beszél.

Gurman cikkeire általában lehet számítani, mert csak akkor ír ilyesmiről, ha van belső információja, ezért szinte mindig bejönnek előrejelzései. Nézzük meg, hogy mire számíthatunk az Apple-től 2020-ban és 2021-ben!

Általában ennyi részletet külön-külön cikkekbe tenne valószínűleg Gurman, de most Periscope-on válaszolt kérdésekre, így egyszerre jutottunk hozzá egy rakás információhoz az elkövetkező Apple termékekről.

Gurman megerősítette, hogy idén ősszel jön az iPhone 12 négy különböző formában. A sima 12-es modellből lesz egy 5,4 és egy 6,1 colos modell, a Pro változatok pedig 6,1 és 6,7 colos kijelzővel rendelkeznek majd. Nagy dobás lesz még az 5G hálózatok támogatása és az iPad Pro-ból megismert LiDAR szkenner megjelenése is.

Nem zárja ki azt se, hogy a Pro modellek 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező kijelzőt kapnak, hasonlóan az iPad Pro-hoz, de ez a telefonok esetén egy nehezebb kérdés az eltérő kijelző-technológia miatt. Az iPadekben ugyanis a hagyományos LCD található meg, míg a Pro iPhone-okban az Apple OLED-panelekkel dolgozik.

Azt is megerősítette, hogy az iPhone 12 frissített designt kap majd, ami az iPad Pro családra hasonlít és kisebb szenzorszigettel is rendelkezik majd, amit még Jon Prosser a hét elején Twitteren villantott fel:

A kisebb szenzorszigetet az Apple úgy érné el, hogy a hangszórót és a mikrofont a kijelző keretébe építené, így a TrueDepth kamera érzékelői kevesebb helyet foglalnak el. Talán végre újra láthatjuk majd akkumulátorunk százalékát a Vezérlőközpont lehúzása nélkül? Ha igen, részemről instant get.

A Periscope faggatáson csak annyit mondott az ARM Mac-ekről, hogy várjunk még egy kicsit, majd nem sokkal utána megosztotta azzal kapcsolatban is az Apple terveit. Gurman úgy véli, hogy az Apple 2021-ben legalább egy, ARM processzorral felszerelt Mac-et ki fog adni. Ebben a gépben, ha minden igaz, az idei iPhone 12-ben megtalálható A14-es chip módosított változata lesz, amit 5 nm-es gyártási technológiával gyárt majd a TSMC az Apple-nek. A chip 12 magos lesz, melyből 8 teljesítményre, 4 pedig az energiatakarékosságra lesz hangolva, de ez csak a kezdet, mert az Apple már kísérletezik az A15-ös chippel, mely az ARM Mac-ek második hullámában érkezik majd.

Gurman szerint jövőre csak hordozható Mac-re érdemes számítani, ami kicsit ellentmond Ming-Chi Kuo-nak, aki jövőre már asztali ARM Mac-et is jósol.

És akkor most jöjjenek azok az izgalmak, amelyekről csak 1-2 mondatban nyilatkozott Gurman:

100%-ig biztos vagyok abban, hogy a Final Cut Pro X, a Logic Pro és az Xcode érkezik az iPad Pro-ra.

Azt nem tudom biztosan megmondani, hogy mire érdemes számítani vagy hogy a memóriakezelés korlátai miatt milyen formában, de az elkövetkező egy évben megtörténik.

Azt hiszem, azt neked kell eldöntened, hogy bízol-e bennem vagy nem.

Néhány ilyen apróságot leszámítva nagyjából egy húron pendül Jon Prosser, Ming-Chi Kuo és persze Mark Gurman is az Apple idei terveivel kapcsolatban. Ha ezek tényleg így lesznek, határozottan mozgalmas évnek nézhetünk elébe.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Meglatjuk mekkora lesz a legkisebb meretu iphone, es nem a kijelzo merettol a legkisebb hanem a telefon haz kulso meret ,mert ez a mostani 4,7 kijelzo meret tepsi mint a tobbi a keszulek haz miatt!!!
  Az lesz a befuto telefon amelyik lesz a legkisebb hazban, tepsi talca meretu telefonok tarhaza mar van amennyit csak akartunk! Normal kompakt fogasu telefont nincs egy se telejes kijezlo meretbe! Iranyar 500-600ezer ft 256-512gb -vel!!! Ipad pro 11 2020 256gb 3napja megvan, nagyon jo kis keszulek tetszik ipad air2 utodja lett! Varom az SE utodjat ami nem akkora mint a 6/7/8 as! 128gb kizart, a regi SE 128as ,attol mar nagyobb lesz a kovetkezo!

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @proger82 az alapján, hogy a most megjelent új iPhone SE 4,7"-es lett, nem lesz ennél kisebb méretű készülék már.

 3. Avatar for gunar gunar says:

  Volt már hogy rájöttek a hibájukra, mikor ugye kijöttek az első SE-vel két év után, de ezt nem elhibázták valószínű, hanem így jött ki olcsóbbra a kütyü. Most hogy ez elhibázott lépés-e részükről és vették volna drágábban ha marad a méret de kap egy új kijelzőt és vmi más azonosítót mint a régi T-ID és annyival drágábban de cserébe kompaktabb méretben mennyire fogyott volna, szvsz sosem tudjuk majd meg, kivéve ha az egész világon erre irányuló kérelmek seregével meg nem törik a gondolatmenetüket és a nyomásnak engedve mégis kiadnak egy olyant amit annyi SE tulajdonos várt.

 4. Avatar for nord nord says:

  Jadeye,
  Pedig a cikkben írt 5,4” kijelzővel szerelt iPhone külmérete a pletykák alapján valamivel kisebb lesz, mint az új iPhone SE mérete.

 5. Avatar for evone evone says:

  Varom az SE utodjat ami nem akkora mint a 6/7/8 as!

  azt várhatod te bolond. :smiley:

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @nord akkor úgy írom: nem lesz 5/5s méretű.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for evone Avatar for nord Avatar for proger82 Avatar for Jadeye Avatar for gunar