fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő évi és a 2022-es Mac-ekről beszéltek.

Nézzük meg, hogy hogyan kerül Touch ID az Apple Watch-ba, 5G az iPhone-ba és ARM processzor egy Mac-be!

Blooomberg: 5G-s iPhone várható még 2020-ban

A Bloomberg hétfőn lehozta, hogy az Apple továbbra is azon munkálkodik, hogy idén ősszel kihozzák az első 5G hálózattal kompatibilis iPhone-t.

Korábban a madarak mindenféle különböző állításokat csiripeltek:

  • a Reuters szerint problémák merültek fel az új iPhone gyártásának kapcsán
  • a Nikkei szerint az Apple hónapokkal el fogja halasztani a 2020-as iPhone megjelenését
  • a DigiTimes szerint nem lesz csúszás az idei iPhone-okkal kapcsolatban
  • és még a Bloomberg is azt nyilatkozta korábban, hogy a koronavírus nem lesz hatással a 2020-as iPhone-ra

A legújabb Bloomberg jelentés alapján az új iPhone továbbra is meg tud jelenni ősszel, mert a tömeggyártása csak nyáron kezdődik és addig még rendeződhet a helyzet.

Persze a jelentés másik izgalmas részlete, hogy megerősíti az 5G hálózattal való kompatibilitást, amivel az Apple felzárkózna kicsit a konkurenciához.

The Verifier: Touch ID-s Apple Watch Series 6, watchOS 7-tel

Az izraeli The Verifier szerint az Apple Watch Series 6-tal idén Touch ID kerül az Apple Watch digitális koronájára. Információik forrása állítólag olyan senior alkalmazottak, akik már évek óta megbízhatóan szállítják nekik a bennfentes információkat. Ennél biztosabb nem is kellhet!

Egyelőre még nem tiszta, hogy miért lenne szükség Touch ID-ra az Apple Watch-on, hiszen a csatlakoztatott telefon zárolásának feloldása vagy a jelkód beírása is elégséges azonosítás addig, amíg le nem vesszük az órát, valamint az is problémás, hogy jelenleg a digitális korona ad helyet az EKG egyik elektródjának.

Hardveres újításként a hatodik generációs Apple Watch-nál még a javított akkumulátor-üzemidőt, szélesebb LTE támogatást és Wi-Fi 6-ot ígér a lap, valamint egy pulzoximétert, amivel a vér oxigén szintjét tudná vizsgálni az óra.

Az új óra természetesen a watchOS 7-tel érkezne, ami a legújabb modellre elhozná az alvásfigyelést és ezeket a változásokat:

  • frissített design
  • új beépített alkalmazások
  • javított Siri
  • az Apple Watch Series 2 támogatásának megszüntetése

Ezek mind olyan előrejelzések, amikhez nem kell rakétatudomány, igazából mindegyiket lehetett már sejteni. A Series 2 tulajdonosok szomorkodhatnak majd esetleg, de mivel egy 2016-os modellről beszélünk, érthető, hogy eljön számára a szoftveres támogatás vége.

Ming-Chi Kuo: ARM processzorok és USB4 az új Mac-ekben

Ming-Chi Kuo egyáltalán nem adja fel az ARM processzorral felszerelt Mac-ek jóslatait, szerinte már 2021-ben megvásárolható lesz az első ARM Mac. Szerinte az ARM processzor jelentős előnyöket hoz majd az Apple számára, mivel 40-60%-kal olcsóbbak lesznek a cégnek, mint az Intel chipjeivel.

Kuo már azt is tudni véli, hogy az ARM Mac-ek USB vezérlőit a tajvani ASMedia Technology fogja gyártani az Apple számára, és ez lehetővé teszi majd, hogy 2022-ben már USB4 támogatással lássa el kedvenc cupertinói cégünk a Mac-eket.

Az USB4 közelebb hozza egymáshoz a Thunderbolt 3-at és az USB 3.2 Gen 2×2 specifikációját, ezzel csökkentve a két szabvány közti különbséget. A legtöbb esetben ez a felhasználóknak csak annyit jelent majd, hogy a Thunderbolt 3 funkcióinak többségét elérhetik anélkül, hogy a gyártóknak fizetni kelljen a Thunderbolt jogdíjaiért.

Szerinted melyik a legvalószínűbb: az 5G-s iPhone, a Touch ID-s Apple Watch, vagy hogy 2022-ben egy ARM processzoros Mac-be USB4-es kiegészítőket is bedughatunk majd?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.