fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő évi és a 2022-es Mac-ekről beszéltek.

Nézzük meg, hogy hogyan kerül Touch ID az Apple Watch-ba, 5G az iPhone-ba és ARM processzor egy Mac-be!

Blooomberg: 5G-s iPhone várható még 2020-ban

A Bloomberg hétfőn lehozta, hogy az Apple továbbra is azon munkálkodik, hogy idén ősszel kihozzák az első 5G hálózattal kompatibilis iPhone-t.

Korábban a madarak mindenféle különböző állításokat csiripeltek:

 • a Reuters szerint problémák merültek fel az új iPhone gyártásának kapcsán
 • a Nikkei szerint az Apple hónapokkal el fogja halasztani a 2020-as iPhone megjelenését
 • a DigiTimes szerint nem lesz csúszás az idei iPhone-okkal kapcsolatban
 • és még a Bloomberg is azt nyilatkozta korábban, hogy a koronavírus nem lesz hatással a 2020-as iPhone-ra

A legújabb Bloomberg jelentés alapján az új iPhone továbbra is meg tud jelenni ősszel, mert a tömeggyártása csak nyáron kezdődik és addig még rendeződhet a helyzet.

Persze a jelentés másik izgalmas részlete, hogy megerősíti az 5G hálózattal való kompatibilitást, amivel az Apple felzárkózna kicsit a konkurenciához.

The Verifier: Touch ID-s Apple Watch Series 6, watchOS 7-tel

Az izraeli The Verifier szerint az Apple Watch Series 6-tal idén Touch ID kerül az Apple Watch digitális koronájára. Információik forrása állítólag olyan senior alkalmazottak, akik már évek óta megbízhatóan szállítják nekik a bennfentes információkat. Ennél biztosabb nem is kellhet!

Egyelőre még nem tiszta, hogy miért lenne szükség Touch ID-ra az Apple Watch-on, hiszen a csatlakoztatott telefon zárolásának feloldása vagy a jelkód beírása is elégséges azonosítás addig, amíg le nem vesszük az órát, valamint az is problémás, hogy jelenleg a digitális korona ad helyet az EKG egyik elektródjának.

Hardveres újításként a hatodik generációs Apple Watch-nál még a javított akkumulátor-üzemidőt, szélesebb LTE támogatást és Wi-Fi 6-ot ígér a lap, valamint egy pulzoximétert, amivel a vér oxigén szintjét tudná vizsgálni az óra.

Az új óra természetesen a watchOS 7-tel érkezne, ami a legújabb modellre elhozná az alvásfigyelést és ezeket a változásokat:

 • frissített design
 • új beépített alkalmazások
 • javított Siri
 • az Apple Watch Series 2 támogatásának megszüntetése

Ezek mind olyan előrejelzések, amikhez nem kell rakétatudomány, igazából mindegyiket lehetett már sejteni. A Series 2 tulajdonosok szomorkodhatnak majd esetleg, de mivel egy 2016-os modellről beszélünk, érthető, hogy eljön számára a szoftveres támogatás vége.

Ming-Chi Kuo: ARM processzorok és USB4 az új Mac-ekben

Ming-Chi Kuo egyáltalán nem adja fel az ARM processzorral felszerelt Mac-ek jóslatait, szerinte már 2021-ben megvásárolható lesz az első ARM Mac. Szerinte az ARM processzor jelentős előnyöket hoz majd az Apple számára, mivel 40-60%-kal olcsóbbak lesznek a cégnek, mint az Intel chipjeivel.

Kuo már azt is tudni véli, hogy az ARM Mac-ek USB vezérlőit a tajvani ASMedia Technology fogja gyártani az Apple számára, és ez lehetővé teszi majd, hogy 2022-ben már USB4 támogatással lássa el kedvenc cupertinói cégünk a Mac-eket.

Az USB4 közelebb hozza egymáshoz a Thunderbolt 3-at és az USB 3.2 Gen 2×2 specifikációját, ezzel csökkentve a két szabvány közti különbséget. A legtöbb esetben ez a felhasználóknak csak annyit jelent majd, hogy a Thunderbolt 3 funkcióinak többségét elérhetik anélkül, hogy a gyártóknak fizetni kelljen a Thunderbolt jogdíjaiért.

Szerinted melyik a legvalószínűbb: az 5G-s iPhone, a Touch ID-s Apple Watch, vagy hogy 2022-ben egy ARM processzoros Mac-be USB4-es kiegészítőket is bedughatunk majd?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Az ARM Mac érdekes lesz. Air-ig okés, de kétlem, hogy az A chipek felveszik a versenyt az i5-7-9-cel, hogy a Prokba is az kerüljön.

 2. Hol az iPhone SE2 vagy(9)???

 3. Avatar for novisz novisz says:

  Én is várom!
  De sajnos koránt sem biztos, hogy lesz. Ha lesz, onlány lesz. A :crown: miatt.
  Korábbi tavaszi Keynote dátumok (másoltam)

   1. március 25. hétfő
   1. március 27. kedd
   1. nem volt márciusi rendezvény
   1. március 21. hétfő
   1. március 9. hétfő
   1. nem volt márciusi rendezvény
   1. nem volt márciusi rendezvény
   1. március 7., szerda
   1. március 2., szerda
   1. április 8., csütörtök
 4. Szerintem az Apple halasztja, nem erre van most pénzük!

 5. Mindenre is van pénzük. Max. nem így, vagy nem erre akarják költeni. :wink:

 6. Pénzünk :smiley: lemaradt egy n

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for AbuSalem Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for igerywhite Avatar for SzifonAdmin