fbpx Skip to content

A Unicode Consortium minden évben új emoji karaktereket fogad el, amiket utána az Apple szépen megrajzol és beletesz a rendszereibe – ahogyan azt megteszik a konkurens gyártók is a saját rendszereik esetén. Az egyre több mosolygó arcot átlátni azonban problémás lett az utóbbi időben.

A harmadik féltől származó billentyűzetek már rég kitaláltak erre egy megoldást azzal, hogy keresőt tettek az Emojik fölé és most végre az Apple gyári billentyűzete is képes lesz erre.

Az iOS 14 rengeteg izgalmas újítást hoz magával, többek közt a widgetekkel és App Library-vel frissített főképernyőt, de jó látni, hogy az Apple mérnökeinek az olyan dolgokra is maradt idejük, mint az Emoji billentyűzet. Így ha iOS 14 alatt átváltasz az Emoji billentyűzetre, megjelenik felette egy keresősáv, melybe különböző kifejezéseket gépelhetsz be, mint például autó vagy mosolygó arc és azonnal csak a releváns Emojikat látod majd.

A 9to5Mac szerint ez a felület még finomodni fog az iOS 14 végleges verziójáig, mindenesetre már most használható azoknak, akik feltették a béta verziót.

Egy biztos, ezzel sokkal könnyebb lesz a gyári billentyűzetet használva megtalálni az eldugottabb Emojikat, mint eddig bármikor!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.