iOS 14: Emoji keresővel bővül a gyári billentyűzet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Unicode Consortium minden évben új emoji karaktereket fogad el, amiket utána az Apple szépen megrajzol és beletesz a rendszereibe – ahogyan azt megteszik a konkurens gyártók is a saját rendszereik esetén. Az egyre több mosolygó arcot átlátni azonban problémás lett az utóbbi időben.

A harmadik féltől származó billentyűzetek már rég kitaláltak erre egy megoldást azzal, hogy keresőt tettek az Emojik fölé és most végre az Apple gyári billentyűzete is képes lesz erre.

Az iOS 14 rengeteg izgalmas újítást hoz magával, többek közt a widgetekkel és App Library-vel frissített főképernyőt, de jó látni, hogy az Apple mérnökeinek az olyan dolgokra is maradt idejük, mint az Emoji billentyűzet. Így ha iOS 14 alatt átváltasz az Emoji billentyűzetre, megjelenik felette egy keresősáv, melybe különböző kifejezéseket gépelhetsz be, mint például autó vagy mosolygó arc és azonnal csak a releváns Emojikat látod majd.

A 9to5Mac szerint ez a felület még finomodni fog az iOS 14 végleges verziójáig, mindenesetre már most használható azoknak, akik feltették a béta verziót.

Egy biztos, ezzel sokkal könnyebb lesz a gyári billentyűzetet használva megtalálni az eldugottabb Emojikat, mint eddig bármikor!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. martonv says:

  Magyarul is?

 2. Jadeye says:

  igen.

 3. Ideje volt már, főleg hogy macOS-en ezer éve ott van…

 4. expa says:

  Számokkal bővülhetne a gyári billentyűzet. Ez ennyire nehéz?

 5. Czo says:

  Az enyemen vannak szamok :smiley:

 6. expa says:

  De nincs kint folyamatosan mint az androidos billentyűzetben.

 7. Czo says:

  Nekem ez speciel nem hianyzik. Kuldj be egy visszajelzest, hogy szukseged volna erre.

 8. expa says:

  Nekem nagyon. De miért nincs kitéve ha ott is lehetne? Vagy miért nem rakják be, hogy választani lehessen? Érthetetlen…

 9. De amúgy a számok ott vannak, nyomod folyamatosan a számváltó gombot majd ráhúzod az ujjad a számra aztán elengeded és ilyenkor nem vált át a számra hanem visszajönnek a betük, így gyorsan lehet számot beírni. Vagy töltsd le pl. a Gboard-ot.

 10. Czo says:

  Nyiss rola ticketet. En pl androidon kikapcsoltam a plussz szamsort, mert zavart a jelenlete. Minek pazarolja a helyet, amikor ritkan kell es elerheto mashogyan is?

 11. expa says:

  Ezeket mind ismerem. A Gboard sem tud folyamatos számbillentyűzetet - pedig be van kapcsolva -, ott is át kell váltani.

 12. expa says:

  Engem az zavar ha nincs ott, mások vagyunk :slight_smile:

 13. Jadeye says:

  vegyél fel erről is akkor hibajegyet. az a legcélszerűbb, mert akkor biztosan eljut az Apple-höz.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!