A reset, a recovery és a DFU elérésének módja az iPhone 11, a 11 Pro, és az új iPhone SE esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, valamint az új iPhone SE esetén most is kissé másképp működik a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérése, ahogyan azt még évekkel ezelőtt megszokhattuk, mivel a hangerő gombok és a bekapcsoló gomb együttes lenyomása és nyomva tartása a 2017-ben megjelent készülékek óta a Vészhelyzet – SOS-t indítja el.

Reset, újraindítás, recovery, DFU, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone SE 2020

Ezekre az lehetőségekre akkor van szükség, ha az iPhone valami miatt nem reagál, vagy a számítógép nem látja a készüléket visszaállításkor, vagy ha már a helyreállítási mód sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nézzük, mi a “titkos kézfogás” menete!

Már az iPhone 7-ben is más lett a reset, a visszaállítás, és a DFU mód, majd pedig az iPhone 8 és 8 Plus-nál, illetve az iPhone X-nél is új mozdulatsort vezetett be az Apple. A legújabb készülékeknél ugyanúgy a hangerő és a bekapcsoló gombokat kell használnunk.

A kényszerített újraindításhoz, vagyis a resethez röviden nyomjuk meg hangerőnövelő gombot. Ezután röviden nyomjuk meg hangerőcsökkentő gombot. Végül tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

A helyreállítás módhoz, vagyis recovery-hez kapcsoljuk ki a készüléket, és tartsuk lenyomva a hangerőcsökkentő és a bekapcsoló gombokat, miközben bedugjuk a Lightning-kábelt, ami össze van kötve a számítógéppel. Ezután már látni fogjuk a szokásos számítógép és a kábel ikont.

A DFU-hoz most is elég bonyolultan, jóformán titkos kézfogással juthatunk el: nyomjuk meg röviden a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentését, utána tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, ezután azt továbbra is lenyomva tartva nyomjuk mellé a hangerő csökkentése gombot 5 másodpercig, ezután engedjük el a bekapcsoló gombot, de továbbra is tartsuk lenyomva a hangerő csökkentését még 10 másodpercig. A kijelző sötét marad, de a számítógép látja majd a készüléket.

Vizuális típusok számára a 9to5Mac korábbi videóját ajánljuk, amit még az iPhone 8 és iPhone X esetén készítettek, mert az abban bemutatott lépések az iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, valamint az új iPhone SE esetén is ugyanazok:

Az iPhone 7 esetén a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módjáról pedig ebben a cikkben olvashattok. Természetesen az iPhone 7-nél régebbi készülékek esetén továbbra is a Home és a bekapcsoló gomb használatával tudjuk ezeket elérni.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!