iOS 14: akár utcára pontos időjárás-előrejelzést is kaphatunk, még hazánkban is!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Dark Sky alkalmazást itthon nem annyira ismerjük, de külföldön, főleg az USA-ban rendkívül népszerű (volt). Az ottani technológiának köszönhetően a Dark Sky lényegében percre pontosan megmondta, hogy mikor fog esni, amit végül az Apple múlt évben fel is vásárolt.

Időjárás iOS 14

Ezt a percre pontos előrejelzést ugyan integrálták az iOS 14-be, de ez az opció hazánkban sajnos nem elérhető, viszont azért mi is kaptunk némi frissítést az időjárás alkalmazásban.

Az Apple alapvetően a weather.com-ot használja, ami ugyan nem tud percre pontos előrejelzést, de jóformán már annyi eszköz áll rendelkezésükre, hogy utca pontossággal meghatározhatják az aktuális időjárást. Azon túl, hogy a fenti képen láthatjuk, hogy zivatar közeleg, a bal oldali alsó képen látható, hogy a Kerepesi úton lévő időjárás állomás van hozzánk legközelebb, és annak alapján mutatja az előrejelzést.

iOS 14: időjárás

Lényegében ezzel közel “utcaszintű” időjárás-előrejelzést kapunk, ami lényegesen jobb és pontosabb lehet, mint a korábbi kerületi, vagy városi részletességű. Természetesen az iOS 14, ahogy az Időjárás alkalmazás is még fejlődni fog a következő hetekben az őszi, hivatalos megjelenésig.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Szanya says:

  Na, azért ezt a kását nem eszik olyan forrón. Nem vagyok meteorológus, de lenne tudomásom olyan szuperszámítógépről ami ennyire pontos modellt futtat. Azt persze el tudom képzelni, hogy 10 percre előre pontos a jóslat. De egy órára előre már nem.

 2. Azért a légnyomás és páratartalomból már lehet 10 percnél többet is tudni

 3. Szanya says:

  Én is 90% fölött jósolok 10 percre, de az kp 10 km2- es területre igaz. Mivel 30+ éve minden nap a tavon vagyok, és abból élek, hogy hajózok, ezért az életem múlik rajta. Igaz, hogy a saját káromon jutottam el idáig. Ha egyetlen felhő van fölöttem, akkor sem tudom megmondani 100 m- es pontossággal, hogy hol fog fújni alatta a szél, és hány perc múlva. A WRF és GSF modell sem képes még rá (tudtommal).

 4. totopad says:

  Tök érdekes, hogy otthon magyarhonban, kb 90% fölötti volt nálam a találati rátája, viszont külföldön egy csomószor mellé lő. Hegyekben gyakran -az még oké is lenne, hisz ott pillanat alatt tud ez változni-, de sokszor alföldön is mást mutat két órával korábban, mint a tényleges.

 5. endy says:

  És ha még azt ismeltalálja majd, hogy melyik napon lesz az adott időjárás…

 6. Sajnos mióta megcsappant nagyon a légiközlekedés, nagyon sok magas légköri adattól elesnek a meteorológusok (amit korábban a repülők gyűjtöttek).

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!