fbpx Skip to content

A Dark Sky alkalmazást itthon nem annyira ismerjük, de külföldön, főleg az USA-ban rendkívül népszerű (volt). Az ottani technológiának köszönhetően a Dark Sky lényegében percre pontosan megmondta, hogy mikor fog esni, amit végül az Apple múlt évben fel is vásárolt.

Időjárás iOS 14

Ezt a percre pontos előrejelzést ugyan integrálták az iOS 14-be, de ez az opció hazánkban sajnos nem elérhető, viszont azért mi is kaptunk némi frissítést az időjárás alkalmazásban.

Az Apple alapvetően a weather.com-ot használja, ami ugyan nem tud percre pontos előrejelzést, de jóformán már annyi eszköz áll rendelkezésükre, hogy utca pontossággal meghatározhatják az aktuális időjárást. Azon túl, hogy a fenti képen láthatjuk, hogy zivatar közeleg, a bal oldali alsó képen látható, hogy a Kerepesi úton lévő időjárás állomás van hozzánk legközelebb, és annak alapján mutatja az előrejelzést.

iOS 14: időjárás

Lényegében ezzel közel “utcaszintű” időjárás-előrejelzést kapunk, ami lényegesen jobb és pontosabb lehet, mint a korábbi kerületi, vagy városi részletességű. Természetesen az iOS 14, ahogy az Időjárás alkalmazás is még fejlődni fog a következő hetekben az őszi, hivatalos megjelenésig.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!