iOS 14: így tudhatjuk majd jelszavainkat még nagyobb biztonságban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elég kellemetlen tud lenni az, amikor arra leszünk figyelmesek, hogy hozzáfértek valamelyik jelszavunkhoz.

Az ősszel megjelenő iOS 14, illetve a már elérhető béta verziója még erősebb jelszóvédelmi fejlesztéseket hoz, de arra is figyelmeztet majd, ha korábban már kiszivárgott az éppen használt jelszavunk. Ezek az újítások az iCloud Keychainben lesznek elérhetőek, és segítségükkel biztonságosabban használhatjuk az eszközeinket böngészés közben.

Az iOS 14 és az iPadOS 14 operációs rendszerrel érkező újdonság lehetővé teszi, hogy értesüljünk a lehetséges fenyegetésekről, ha a jelszavaink veszélyben vannak, és azt is jelzi a rendszer, ha érdemes jelszót változtatnunk.

Jelszófigyelés az iCloud Keychainnel

Az iOS eddigi rendszereiben is lehetőségünk volt a jelszavaink nyomon követésére, de az Apple most ezt továbbfejleszti, így még nagyobb biztonságban tudhatjuk a jelszavainkat. A képen látható webcím elején lévő kis háromszög jelezte például azt, hogy ugyanazt a jelszót több helyen is használjuk, így biztonsági okokból ezeket érdemes volt megváltoztatni.

A rendszer továbbra is jelezni fogja nekünk, ha egyszerre több webhelyen is használjuk ugyanazt a jelszót, de most már azt is megtudhatjuk, hogy rendelkezünk-e olyan jelszavakkal, amelyek könnyen kitalálhatók vagy annyira sablonos, hogy már mások használhatják. Hasznos újdonságnak ígérkezik, nézzük is meg, hogyan is fog ez működni.

Jelszavaink ellenőrzése

A jelszavaink nyomon követésének megkezdéséhez nyissuk meg a Beállításokat, és válasszuk a Jelszavak és fiókok fület. Írjuk be a jelkódunkat, vagy lépjünk be a Touch ID vagy Face ID segítségével. A Biztonsági javaslatok fülön számmal jelzi a rendszer azt, hogy hány jelszó van veszélyben. Rákattintva megjelenik a Magas prioritás fül, amely azt a jelszót sorolja előre, amelyik leginkább veszélyben van.

Amint rákattintottunk a kiválasztott weboldalra, egy kis leírást láthatunk az adott jelszó problémájáról. Innen közvetlenül a weboldalra juthatunk, ahol lehetőségünk van megváltoztatni vagy egyszerűen csak törölni a jelszót.

Az iOS 14 és az iPadOS 14 szuper újdonságokat fog hozni, de ez a funkció mindennél hasznosabbnak ígérkezik.

Te mennyire ügyelsz a jelszavaid biztonságosságára?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. katoga says:

  Tiszteletem,
  iPhone 8 készüléken ezek a menü pontok miért nincsenek meg?
  Ez is készülék függő…
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Üdv.
  Gábor

 2. Czo says:

  Ez a menupont 6s es Air 2 eseten is letezik, ezek pedig a legregebbi tamogatott keszulekek. Kizart dolog, hogy a 8-as eseten ez ne igy legyen.

 3. Jadeye says:

  de ugye iOS 14 van a készülékeden?

 4. katoga says:

  Ja, hogy IOS 14 az alap. Akkor meg van a gond :slightly_smiling_face:

 5. “ A rendszer továbbra is jelezni fogja nekünk, ha egyszerre több webhelyen is használjuk ugyanazt a jelszót”… meg se kérdezem, hogy mi ebben a biztonságos…?? A “rendszer” minden jelszóleütésemet naplózza az összehasonlításboz? Nyilván csak az én érdekemben, hiszen folyamatosan csak értem dolgoznak, nekem akarnak jót…

 6. Czo says:

  Miert kellene eroforrast pazarolni a jelszo leuteseid naplozasara? A jelszavak a jelszotaroloban (keychain) vannak, a menupont (es a funkcionalitas) amirol beszelunk a jelszotarolohoz kapcsolodo beallitasokon belul vannak.

 7. gunar says:

  Atya ég! Még szerencse hogy az iphone okos. :crazy_face:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!