fbpx Skip to content

Hazánkban idén ugyan nem elsőként, de cserébe különleges helyszínen teszteltük az iPhone 12, és iPhone 12 Pro készülékeket, így több szempontból is új tartalommal találkozhattok. A cikkben mindennél jobban próbáltuk visszaadni azt, hogy egy átlagos felhasználó mire használja a terméket, és mi az, amit elvárhat tőle, reméljük, tetszeni fog nektek és értékelitek majd.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro teszt és vélemény cover

Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro újdonságai közé tartozik az új A14-es processzor, az iPhone 4-re és iPhone 5-re hajazó új design és persze a legnagyobb újításnak számító kamera frissítés, amiről lényegében ez a cikk szólni fog. Ezen kívül még érdemes megjegyezni az 5G-támogatást, ami hazánkban a Vodafone és a Telekom hálózatán érhető el az előfizetők számára – mi az utóbbival teszteltük. Az iPhone 12 egy egészen jó frissítés lett az Apple-től, eltekintve attól, hogy hazánkban még borsosabb áron kapható meg. Kezdjük is hozzá, nézzük meg nyers technikai adatokat.

Mi a különbség az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között?

Talán az első és legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy mi a különbség az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között, mivel jóformán 140.000Ft az eltérés van a két készülék ára között, amiért manapság egy iPadet (a 2020-as iPad új ára 139.990Ft) lehet már vásárolni. Ez a 128GB-os készülék esetén fele ennyire csökken, tehát ha nem a 64GB-osat szeretnénk venni, akkor a különbség csak 68.000Ft. Megéri-e vajon Pro-t választani? Spoiler: szerintem nem.

Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között az átlagfelhasználó számára az egyetlen különbség jóformán csak a kamera és még azt sem mondanám érvágásnak. Az iPhone 12 Pro rendelkezik telefotó lencsével és LiDAR szenzorral, amivel sokkal jobb portré képeket készíthetünk és támogatja az Apple ProRAW-ot is, amiről később majd szót ejtünk még. Ezen kívül picit más designt is kapott, de alapvetően kinézetre nagyon hasonló a két készülék. A processzor, a sebesség, a vízállóság (amire továbbra sincs garancia, így nem ajánljuk) illetve minden egyéb funkció jóformán megegyezik a két készülék között.

Nézzük meg gyorsan a kamera különbségeket:

  • Széles látószögű kamera: megegyezik az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között
  • Normál kamera: megegyezik az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között
  • Telefotó kamera: Nincs az iPhone 12-ben
  • LiDAR szkenner: Nincs az iPhone 12-ben

Lényegében a LiDAR szkennernek köszönhetően fejlettebb éjszakai, sokkal élesebb, jobb portrét készíthetünk, de ezen kívül minden másban ugyanazt kapjuk az iPhone 12-nél. Ezen kívül a HDR Dolby Vision technológiát is megkapta mindkét készülék, de az iPhone 12 “csak” 30fps-re képes, ez persze egy átlag felhasználónak nem számít.

Tehát elmondható, hogy egyedül az egyes fotós képességek között lesznek különbségek, mint például éjszakai portré mód, de gyakorlatilag ugyanazt a szeléslátószögű és normál kamerát kapta meg mindkét készülék, így akik nem használják ki a “Pro” dolgokat, szerintem feleslegesen vennék meg a Pro változatot.

A cikk további részében az iPhone 12 Pro-val készültek a fotók, de ki fogom emelni, hogy mi az, ami nem készíthető el az iPhone 12-vel, hanem a Pro kell hozzá. Minden másban megegyezik a két készülék.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro technikai adatok

Az új A14 Bionic processzor brutális sebességre képes, de még a 3 éves iPhone X-ben lévő A11 Bionic is megfelel az átlagfelhasználó számára. Tehát a processzorról nem is érdemes többet írni. Gyors. Az új készülékek fejlődtek a vízállóság terén is, ami egy örömteli hír, de mi továbbra sem ajánljuk, hogy valaki vízbe vigye őket, mivel az Apple nem ad garanciát a beázásra. Erről sem érdemes többet beszélni, de a kijelzőről már annál inkább.

A Ceramic Shield erősebb bármelyik okostelefon-üvegnél

Az Apple idén egy sokkal ellenállóbb üveget készített, ami jelenleg nem kapható más okostelefonban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne karcolódna kijelző, mert ugyan a cég minden évben elmondja, hogy mennyire karcállóak ezek a készülékek, nem azok. Amennyiben nem szeretnénk, hogy karcosak legyenek, fóliát kell raknunk rájuk, és azokat időnként cserélni. Sokan azt gondolják, hogy Ceramic Shield ezt hivatott megakadályozni, de nem. Ez lényegében a törések ellen védene.

  • Nanoméretű kerámiakristályok: Az üveg belső szerkezetébe nanoméretű kerámiakristályokat építettek be, amik sokkal ellenállóbá teszik az üveget.
  • Dupla ioncserés eljárás: Dupla ioncserés eljárással tették ellenállóvá a mindennapos karcolásokkal és kopással szemben.
  • Új design: a kijel­ző egy síkban van a telefon szélével, így még nagyobb védelmet ad. A korábbiakhoz képest négyszer olyan jól bírja, ha leejtjük.

Tehát egy sokkal erősebb üveget kapunk, ami kevésbé törik. A designnak köszönhetően most már a készülék sarkára ejtve sem törik be, de érdemes megnézni az alábbi törésteszteket:

iPhone 12 és iPhone 12 Pro az 5G-vel – mit kell tudni róla, hol használható?

Noha az Apple világrengető újdonságként mutatta be az 5G adatkapcsolatot, ez valójában csak egy reklámfogás, és még sok-sok évre van szükség, hogy elterjedjen. Tehát bár igazából mindenki várta az 5G-t, azt itthon csak rendkívül ideális körülmények között tudjuk tesztelni, mivel a “tettek hálózata” egyelőre csak részben van kiépítve, és ezt úgy kell érteni, hogy csak Budapest bizonyos terei vannak lefedve, mint például a Parlament környéke, a rakpart, a Deák tér és így tovább…

Mi az az 5G? Egy új, gyorsabb, alacsonyabb válaszidejű hálózat, ami gyakorlatilag egy 4G LTE továbbfejlesztve. Az 5G-vel nem csak sebességet kapunk, bár sokan csak ezt tudják, hanem gyorsabb válaszidőt is, amit talán úgy lehet a legjobban elképzelni, hogy ha Jánosnak odaordítunk a Parlament egyik felén, akkor előbb ér oda a hangunk és ő is gyorsabban válaszol, mint 4G esetén. Tehát a válaszidő igenis fontos szempont. Ezen kívül sokkal több eszköz tud egyidejűleg kommunikálni ezen a hálózaton nagyobb sebességgel. Tehát ha mindenki ordibál egymásnak a téren, akkor is halljuk egymást, mindezt elképesztően gyorsan megvalósítva.

Néhány példa, hogy mire jó az 5G-s hálózat:

  • Az 5G mobilhálózat képességei révén az önvezető járművek önállóan, valós időben tudnak majd reagálni egymásra és a környezetük változásaira, így védve a biztonságunkat, szolgálva a kényelmünket. A napi ingázás ideje munkára vagy kikapcsolódásra lesz használható.
  • Hálózatba kötött okos világítási rendszerek, tér- és forgalomfigyelő megoldások teszik élhetőbbé és biztonságosabbá mindennapjainkat.
  • Hálózatba kötött épületfelügyeleti rendszerek, fűtési-légtechnikai-árnyékolási megoldások, közművek mérőórái, sőt háztartási eszközeink számára minőségi ugrást jelent az 5G.
  • Az 5G-nek (is) köszönhetően komplett, új távdiagnosztikai, de akár távműtéti eljárások és eszközök jelennek meg.
  • A sportesemények, koncertek, kiállítások élményét élőben nézheted akár 8K felbontásban, 360 fokos látványvilággal – mintha ott lennél magad is a helyszínen az első sorokban.
  • A felhőből is a másodperc töredéke alatt hívhatod elő dokumentumaidat és képeidet.

Az 5G-ről bővebben korábban írtam már ebben a cikkben, érdemes elolvasni: Teszteltük a Telekom 5G-s hálózatát – avagy lesz-e értelme az iPhone 12 modellekben?

(A képen az iPhone 11 Pro internetmegosztással csatlakozik az iPhone 12 Pro-n keresztül, 480Mbps-sel, csupán az 5GHz-es Wi-Fi-t használva)

Érdekesség még, hogy az iPhone 12 és iPhone 12 Pro képes már 5GHz-es tartományban is megosztani az internetkapcsolatát, így az 5G-t kihasználhatjuk a laptopunkon is, ezzel lényegében sokkal gyorsabb letöltést és feltöltést kapva, mint a megszokott 4G hordozható modemekkel. Sok esetben számíthat.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro akkumulátor

Sajnos az iPhone 12 készülékek akkumulátor ideje alacsonyabb, mint az iPhone 11 Pro modelleké, ezt egyébként az Apple sem rejti véka alá, jól látható a termék összehasonlító oldalukon. Ezen kívül természeten a jobb adatkapcsolat, az 5G további akkumulátor időt vesz el tőlünk, tehát összességében valóban gyengébb akkumulátor időt kapunk. Mondhatnánk azt, hogy akkor kapcsoljuk ki az 5G-t, mindjárt ugyanazt kapjuk. Ez nem így van sajnos, amit be is bizonyít ez a videó.

A videóban egyértelműen látszik, hogy a srác kizárólag videó lejátszással (hálózati kapcsolat nélkül) teszteli a készülékeket. Ebben az esetben az iPhone 12 Pro lemerülésekor az iPhone 11 Pro még 18%-on volt, tehát elmondható, hogy az 5G kikapcsolásával ugyan nyerünk akkumulátor időt, ami még rosszabb lehet bekapcsolva, de ettől függetlenül is rosszabb akkumulátor idővel rendelkezik az iPhone 12 és iPhone 12 Pro. Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy videóban lévő iPhone 11 Pro már legalább 1 éves, tehát még nagyobb különbség lehet vadi új eszközöknél a két készülék között. Ez akár 1 – 1,5 órás plusz használatot is jelenthet, ami számít.

Ettől függetlenül tapasztalataim szerint nem annyira eget rengető a különbség, mint például ha egy iPhone 8 lenne a kezünkben, mert az bizony számomra nem bírt ki egy napot. Az új iPhone SE-vel és méretével megegyező akkumulátorról pedig ne is beszéljünk.

iPhone 12 és iPhone 12 Pro kamera

Ahogy a cikk elején már írtam, a kamera nagyrészt megegyezik az iPhone 12 és iPhone 12 Pro között, de természetesen idén is fejlődött az előző generációkhoz képest. A lényegi fejlődést a széles látószögű kamera kapta, mely ƒ/1,6-os fényrekesszel rendelkezik már az ƒ/1,8 helyett, és ez az Apple szerint 27%-kal több fényt fog be. Ez egyébként látványos, ahogy azt a lenti képeken is láthatjátok. Ezen kívül végre az ultraszéles látószögű kamera is megkapta a éjszakai módot, ami – valljuk be – úgy kellett, mint egy falat kenyér. Ettől függetlenül továbbra is a fő kamerával tudjuk elkészíteni a legjobb éjszakai fotókat.

Az iPhone 12 Pro kameráját valós környezetben, átlagos felhasználás mellett teszteltük

 

Ahogy már említettem, idén különlegesebb helyszínen, a Clark Hotelben készítettük a teszt fotókat, amik lényegében egy nyaralás “történetét” mesélik el, tehát valós környezetet teremtettünk az egész kamera tesztünknek. Ezzel kapcsolatban a szuper hoteles kollégákkal is rengeteget egyeztettünk, hogy a megfelelő környezetet kapjuk meg a belső és külső fotóknak, valamint a Dolby Vision HDR videónak. Nem szerettünk volna csak úgy kisétálni napközben és lőni 1-1 fotót, belső és külső helyszínt is szerettünk volna, tehát egy koncepción gondolkoztunk.

Ezen kívül természetesen több órát dolgoztunk a nappali és persze az éjszakai fotókon is, hogy a lehető legjobban bemutassuk a kamera újdonságait, kitérve az új kamera optikákra, az ultraszéles látószögre, az előlapi szelfi kamerára és persze az új LiDAR szkennerrel rendelkező portré módra. Vágjunk is bele!

Mindkét fotó az ultraszéles látószöggel készült. A képek utólag javítva lettek színhelyességben, de szépen szépen látszanak a Deep Fusion és a Smart HDR 3 újdonságai, amiről később szót ejtek még.

A fenti két kép nyers. HEVC-ből JPG-be lettek konvertálva, azonban semmilyen utómunka nincs rajtuk. Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro középső, széles látószögű, ƒ/1,6-os értékkel rendelkező, új kameráját használtuk, illetve a második képen az éjszakai módon.

A fenti az iPhone 11 Pro-val készült éjszakai, nyers kép – jól látszik, hogy az iPhone 12 Pro, ami ƒ/1,6-os fényrekesszel rendelkezik, sokkal részletesebb képet ad.

A fenti látképek a hotel szobájából készültek. A nappali képek úgymond extrát nem mutatnak. Ha összevetjük az iPhone 11 Pro-val és mondjuk egy Samsung Galaxy 20 5G-vel, akkor nem látni különbséget. A lényegi eltérés sokkal inkább az éjszaki fotóknál látszik, ahol már az ultraszéles látószögű kamerával is tudunk éjszakai képet készíteni:

Balra az iPhone 11 Pro ultraszéles látószögű kamerájával készült kép, ami nem rendelkezik éjszakai móddal, jobbra pedig már jól látszik az éjszakai mód, amivel az iPhone 12 és iPhone 12 Pro ultraszéles látószögű kamerája rendelkezik. Igen, ennyit számít.

Deep Fusion és fejlettebb Smart HDR 3 technológia

A Deep Fusion technológia egyáltalán nem újdonság, sőt, a Smart HDR is évek óta jelen van az Apple termékeknél, de érdemes felidézni, hogy mire képesek idén, mivel ezek alapján jobban megértjük a cikkben lévő fotókat.

Hogyan működik a Deep Fusion? Az iPhone először néhány gyors záridős fotót készít, ami persze a képet sötétté teszi. Ez adja az élességet, a részletességet. Ezután 4 normál fotót készít, ez adja a köztes fényt, illetve referenciát ad a Neural Engine-nek, hogy milyen fényben fotózunk. Ezek után a hosszú záridős kép következik, ami még több fényt enged be, növelve a dinamika tartományt, tehát a sötét-világos részek eloszlását. Az iPhone 12 Pro-n működő Deep Fusion tovább megy annál, amit a HDR tud. Képpontról-képpontra végigfuttatja a multiexpozíciós sorozat felvételeit az A14 Bionic Neural Engine modulján, mely egyenként kiválogatja a lehető legjobb élességet, legélethűbb színeket, valamint legrészletesebb csúcs­fényeket és árnyékokat eredményező kép­pontokat, majd ezeket egyesíti a csodálatosan részletgazdag végső fotóvá. Mindezt annyi idő alatt, hogy lenyomjuk fotó készítése gombot és megjelenik a kijelzőn a fotó! Brutális!

A HDR-felvételt e képek egyesítésével hozza létre, kiválasztva a tárgyadnak legelőnyösebb expozíciót, növelve a csúcs­fények és az árnyékok részlet­gazdagságát, és csökkentve a képzajt. Az iPhone idei egyik nagy újdonsága, hogy a technológiát az összes kamerára, így az előlapi TrueDepth kamerára is kiterjesztették. Mostantól bármit is fotózunk, biztosak lehetünk benne, hogy a vég­eredmény páratlanul részletgazdag lesz.

Miért fontos a Deep fusion mellett a Smart HDR 3 technológia? A Smart HDR 3 minden fotódon auto­ma­ti­ku­san finomhangolja a csúcsfényeket, az árnyékokat és a kontúrokat. A fotó különböző részeit ezután egyenként igazítja ki, hogy a végeredmény a lehető legélethűbb legyen. A funkció neurális hálózatokból meríti tudását. Az A14 Bionic Neural Engine‑je az emberi agyhoz hasonlóan egy idő után megtanul felismerni bizonyos jeleneteket, ezzel folyamatosan fejlődve és tanulva a saját hibáiból. A fejlettebb gépi tanulásnak köszönhetően az iPhone 12 Pro minden korábbinál jobban el tudja különíteni a fotó­­alanyt a háttértől.

A Neural Engine azonnal felismeri a témákat, és megkülönbözteti az épületeket az égtől, a hófödte hegyeket a felhőktől – sőt, még az ételt is az alatta lévő tányértól. Így pontosan meg tudja határozni, hogy a kép mely részein és milyen mértékben hangsúlyozza ki a textúrákat, illetve állítsa át a kontrasztot, a fehér­egyensúlyt vagy a telítettséget a lehető legélethűbb végeredményhez.

Dolby Vision HDR felvétel, amire csak az iPhone 12 és 12 Pro képes!

A Dolby Vision a nagy dinamikatartományú (HDR) 4K videoformátum márkaneve. A HDR talán már nem újdonság az olvasóink körében, de röviden és konyhanyelven lefordítva a videó világosabb részei nem égnek ki, nem vakítanak, a sötétebbek pedig még részletesebbek.

A Dolby által kifejlesztett megoldás többet kínál, mint a HDR10. Egyrészt, amely eszköz Dolby Vision-kompatibilis, az a HDR10-et is kezeli. Ellentétben azonban a 10-bites színmélységgel, a Dolby Vision már 12-biten tárolja külön-külön a vörös, zöld és kék színkomponensek adatait, így a HDR10-nél is 8-szor több szín megkülönböztetésére képes. További előnye, hogy a metaadatok nem csak a film elején, egyszer, de akár minden képkockával együtt is továbbíthatóak, azaz minden pillanathoz, jelenethez egyedi (dinamikus) beállítások is rendelhetőek. Így biztosak lehetünk benne, hogy egy éjszakai jelenet a mi tévénken is optimálisan fog megjelenni (mert az adott képsorok színei is hozzá lesznek igazítva a TV technológiájához), nem csak egy kezdeti (statikus) beállítás alkalmazható, amely azután az egész film alatt érvényben marad. Ráadásul a különböző, a film gyártása során használt eszközök paraméterei is belekerülnek a metaadatokba, a még precízebb reprodukálhatóság miatt. (Forrás: lejatszo.hu)

Dolby Vision-t tartalmaz egyébként a Netflix és az Apple TV+ szolgáltatás is, tehát ilyennel már találkozhattunk korábban, amennyiben az újabb iPhone-on vagy iPaden néztük őket. Amivel viszont eddig soha sem találkozhattunk, az a Dolby Vision támogatás felvétel esetén. Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro az egyetlen okostelefon, ami képes erre, tehát HDR-ben tudunk videót felvenni, ami sokkal jobb dinamikatartománnyal rendelkezik majd. Természetesen ezt is teszteltük nektek, így megnézhettek egy rövid videót, amit a hotelben vettünk fel Dolby Vision HDR-ben!

A videón csak azt látjátok, hogy rendkívül szép a Lánchíd, belépve a szobába szépen alkalmazkodik a kamera a fényekhez, azonban a gyenge fények miatt szemcsés lesz a videó, ezt direkt hagytuk meg, mert kíváncsiak voltunk, hogyan alkalmazkodik a különböző fényekhez az iPhone 12 Pro, és így jön ki lényegében a HDR élmény is. Ezután szépen látszik a tükörben Nóri, végül pedig a külső, teljesen sötétben lévő várost láthatjátok, ami szintén jól látszódik.

Az egész videó fényesebb, részletgazdagabb, mivel az új kameralencséknek és képfeldolgozó processzornak hála sokkal jobb minőségű éjszakai videó felvételre képes az iPhone 12 és iPhone 12 Pro, de amennyiben olyan eszközöd van, ami képes megjeleníteni a Dolby Vision HDR-t, mindenképp próbáld ki. Például egy iPhone 12 Pro-n! Amennyiben nem működne a YouTube-ról, alább letölthető formában is elérhetővé tettük!

Természetesen ugyanezt felvettük iPhone 11 Pro-val is, ami nem képes a HDR videó felvételre. Jól látszik, hogy mire képes a Dolby Vision: valóban gyönyörű, kontrasztos képes ad az iPhone 12 Pro. Az eredeti videók itt érhetőek el:

iPhone 11 Pro, iPhone 12, vagy iPhone 12 Pro?

Az már rögtön elmondható, hogy iPhone 11 Pro-ról nem igazán érdemes váltani iPhone 12-re vagy 12 Pro-ra, kivéve, ha tényleg szükségünk van a fenti kamerára, mert bizony abban fejlődött a legnagyobbat a múlt évi készülékhez képest. A sebességben effektíve nincs különbség, így maradt természetesen a design, de ez már teljesen egyénfüggő.

A kérdés az, hogy mit vegyünk inkább: iPhone 11 Pro-t, iPhone 12-t, vagy iPhone 12 Pro-t? A technikai adatok alapján szerintem mindenképp az iPhone 12-t érdemes megvásárolni az iPhone 11 Pro helyett. Egy új designt kapunk, de ezzel együtt nagyobb kijelzőt is. Ezen kívül mindenben jobb tulajdonképpen az iPhone 11 Pro-nál, tehát ha azon gondolkozunk, hogy melyiket érdemes megvenni, akkor inkább költsünk egy picit többet, és vegyük meg az iPhone 12-t. Természetesen itt az iPhone 12 Pro nem játszik az ár/érték arány miatt.

MagSafe kiegészítők és vezeték nélküli töltés

Idén az Apple egy egészen új és érdekes kiegészítő megoldást mutatott be, ami sok szempontból előremutató. Lényegében a mágnesek segítségével az egyes kiegészítők hozzátapadnak az iPhone-hoz, ezzel kényelmesebbé és pontosabbá téve a vezeték nélküli töltést is.

Ezen kívül a készülék képes érzékelni. ha egy ilyen kiegészítő “hozzátapadt”, tehát különböző funkciókat is adhatnak később ehhez, vagy később értesítést is kaphatunk, ha mondjuk nincs rajta a készüléken. Szóval számomra ez egy teljesen előremutató funkció, kérdés, mikor és mi használja majd ki!

A vezeték nélküli töltés azonban egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Alapesetben semmiféle problémába nem ütközünk, ha az iPhone 12-t vagy 12 Pro-t régebbi vezeték nélküli töltővel töltjük, hiszen visszafelé kompatibilis. Azonban a 15W-os vezeték nélküli töltést már sokkal nehezebb elérni, mint azt gondolnánk.

Idén az Apple sokkal gyorsabbá tette a vezeték nélküli töltést, köszönhetően a mágnesek segítségével a helyükre illeszkedő töltőknek. Azonban a 15W-os teljesítménnyel való töltést jelenleg kizárólag a cég saját töltőjével érhetjük el, a MagSafe adapterrel. Ezen kívül egy speciális 9V 2.22A (20W Power Delivery 3.0) adapterre van szükségünk a 15W eléréséhez. Sem nem többre, sem nem kevesebbre. Itt valamiért az Apple igen nagy korlátot vezetett be, tehát a 15W-os töltést nem érjük el például még 16 hüvelykes Retina MacBook Pro hálózati adapterével sem, mert nem azt a töltési teljesítményt adja le, amire szüksége van a készüléknek.

Tehát a leggyorsabb töltéshez szükségünk van egy 20W-os USB-C-s adapterre az Apple oldaláról, és persze a vezeték nélküli töltőkábelre, ami beépített mágnesekkel rendelkezik:

Más adapterrel ugyan tölteni fog a készülék, de adott esetben közel sem akkora sebességgel, mint az gondolnánk, erre pedig a MacRumors egyik újságírója világított rá:

  • Apple’s 20W Power Adapter – 15W
  • Apple’s 18W Power Adapter – 13W
  • Apple’s 96W MacBook Pro Power Adapter – 10W
  • Anker 30W PowerPort Atom PD 1 = 7.5W to 10W
  • Aukey 65W Power Adapter – 8W to 9W
  • Pixel 4/5 Charger – 7.5W to 9W
  • Note 20 Ultra Charger – 6W to 7W

A probléma leginkább az, hogy az átlag felhasználók harmadik fél által gyártott adaptereket alkalmaznak, például IKEÁ-sat, amikkel jóformán alig érjük majd el a minimális töltési teljesítményt, tehát ahhoz, hogy érdemben használjuk ezt a fajta töltést, mindenképp az Apple által ajánlott, 20W-os USB-C hálózati adaptert kell használnunk.

AppleCare+ Pro védelem a termékeidhez

Szinte minden évben megemlítem, hogy az iPhone-okhoz, főleg a mai világban mennyire fontos a védelem. Az Apple évi kétszer (2 évig) cseréli az iPhone-t, még akkor is, ha az a saját hibánkból bekövetkező dolog, például összetörtük, illetve ha a készülék bármilyen okból hibás lenne.

Ez lényegében előrevetíti azt is, hogy nem kell a fóliákkal és tokokkal szenvedni, mivel ha odacsapjuk a telefon, akkor csak bevisszük az Apple-höz és elbírálás után kapunk egy cserét. Erről egy részletes cikket itt írtam, de ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az telefonodra vagy bármilyen más, Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag a készülék aktiválásától számított 60 napon belül köthető meg!

Konklúzió

Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro tesztünkből egyértelműen kiderül, hogy a Pro készüléket csak szélsőséges esetekben érdemes megvásárolni. A kamera, ahogy minden évben, idén is frissült, és a legnagyobb változást az éjszakai fotózásnál láthatjuk, ami egyébként egészen szépen fejlődik. A Deep Fusion és a Smart HDR 3 brutális, éles képeket ad nekünk még rosszabb körülmények között is, tehát aki komolyabban fotózik az iPhone-nal, mindenképp válassza a 2020-as készülékeket.

A Dolby Vision HDR is egy komoly fegyver az Apple eszköztárában, a fenti videón jól látható, hogy van potenciál a HDR-ben, de természetesen megfelelő fény körülményekre van szükségünk hozzá. Ettől függetlenül azt hiszem, kellőképpen bemutathattuk a kamera képességeit, mind fotó, mind videó terén.

Mondhatjuk, hogy az új design a hab a tortán, ami szerintem rendkívül szépre sikerült idén. Én például iPhone 4 és iPhone 5 design párti vagyok, így nekem ez a régi-új megjelenés kifejezetten tetszik. Ettől függetlenül a jelenlegi iPhone 11 Pro-mmal rendkívül elégedett vagyok és nem tervezem a váltást azonnal. Lehet a jövőben, valamilyen akció keretében megveszem a Telekomnál, de alapesetben a 11 Pro-ról szerintem nem éri meg váltani.

Alapjában véve meg vagyok elégedve az idei frissítéssel, de természetesen az árazással továbbra sem. Úgy gondolom, ezekkel az évről-évre növekvő árakkal az Apple folyamatosan elveszít egy réteg vásárlót, pontosabban ez a réteg nem más készüléket fog venni, hanem esetleg egy régebbi generációt, vagy csak egyáltalán nem vált 2-3 évig. Ez szerintem nem annyira jó dolog, én imádtam minden évben váltani, de ezt ennyiért már sokan nem tehetik ezt meg – még ha ez elsősorban nem is annyira az Apple, hanem a valutaárfolyamok eltéréseinek, és a hazai ÁFÁ-nak a sara.

Köszönjük az iSTYLE-nak, hogy biztosította nekünk a teszt készülékeket, így a lehető legrészletesebb tesztet hozhattuk el nektek! És köszönjük szépen a Clark Hotelnek is a vendégül látást és a különleges helyszínt, hogy elkészíthessük a cikkben lévő teszt fotókat.

[wp-review id=”124636″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Részletes teszt, köszönjük!

    Nekem nem tetszenek a színei, nem adtam volna annyi pontot a külsőre!

  2. Jó képek :slightly_smiling_face:
    Amúgy vajon szoftveresen el tudják valaha tüntetni a videókon a pöttyöket?

  3. Nem tetszik a kek, sem a fekete? :weary::wink:

  4. Az feature! Amugy gondolom a lencsetagok kozti keves hely miatt ilyen es nem szep, amit megszoktunk.

  5. ja tudom, iphone 11 óta tűnt csak fel… előtte 6s-en valahogy nem :smiley:

  6. Az én véleményem is az, hogy nem feltétlenül éri meg 12Pro-ra váltani főleg 11Pro-ról ami egy nagyon jó készülék lett minden téren és őszintén megmondva én csak a design miatt váltottam. Az egyszerű felhasználónak mint én abszolút semmi különbség nincs a képminőségek közt a 11Pro és a 12Pro közt, persze meg lehet kövezni, hogy fehéregyensúly meg rekesz meg mit tudom én mi, de az emberek nagy részének mint nekem fogalma sincs mit jelentenek ezek és talán csak akkor látja ezeket a különbségeket, ha megmutatják neki :slight_smile: A videónál viszont valóban szemmel láthatólag van nagy különbség. Ha valaki régebbi készülékről vált akkor én is a 12-őt ajánlom vagy esetleg valami kereskedőnél a most valószínűleg olcsóbb lett 11Pro-t ami, ismétlem magam de tényleg egy nagyon jó telefon. A MagSafe pedig még egy nagyon gyerekcipőben járó dolog. Biztos jó lesz, jönnek hozzá később jó dolgok, mint az autós tartó vagy pl egy statív adapter amire csak rá “ragasztod”. Úgyhogy csak megerősíteni tudom @SzifonAdmin véleményét a vásárlással kapcsolatban főleg, hogy én már cseréltem. A cikk amúgy nagyon exkluzív és jó lett. :+1:

  7. Nem volt időm tesztelni, de ugye van az SDR videó és a HDR videó. Más a gammagörbe, más a színmélység, stb. Ha HDR videót szeretnél mondjuk egy mozirendszeren megnézni, akkor az csak abban az esetben lehetséges, ha a teljes lánc HDR kompatibilis. Talán már többen belefutottak 4K Blu-ray ripekbe, melynek mosott színei és nulla feketéje volt, ha SDR készüléken nézte őket. Itt is ez a helyzet?

  8. Hiánypótló ez a cikk :smiley: Pár napja keresek nyers, iPhone 12 Dolby Vision fájlt, de ezidáig senki nem töltötte még fel, ki is próbáltam gyorsan TV-n és működik :slight_smile: Nagyon cucc.

  9. :partying_face::partying_face::partying_face::partying_face: Pont ezért csináltam. Ez volt a cél! Örülök hogy sikerült!

  10. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    A teszt fotókat eredeti formátumban, teljes méretükben elérhetővé / letölthetővé tudnátok tenni?

  11. Néhányat becsomagolok neked és feltöltök. :slight_smile:

  12. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Köszönöm! Ezeken jobban látható, hogy mit produkál.

  13. Apróság, de igen is véka alá rejti az Apple, hogy gyengébb a 12-es szériában az aksi idő. 5.5%-os különbséget vall be a 11 pro javára, azt is csak egy kategóriában. Amit irtok, teszt, abban egy 1 éves aksival is 18% a különbség.

    Amúgy nagyon jó a cikk, de én már teljesen ki vagyok, mennyi szemét húzása van az Apple-nek, szóval az ilyen nüanszok, hogy véka alá rejtik-e a szarabb aksi időt nálam már csak olaj a tűzre… :smiley:

  14. Igen ezt már kibeszéltük, hogy kisebb az akku, de nincs véka alá rejtve, hisz ott van az oldalon és a mérete is kisebb. Kisebb az akksija, ezt nem is kérdőjelezte meg senki, de viszont nem annyira nagy a különbség mint gondolod. Saját tapasztalatból mondom.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem meg pont mindegy az, hogy délután 4-kor vagy 5-kor teszem töltőre mert addig bírja nagyon intenzív használat esetében, arról nem is beszélve, hogy mint tudjuk Murphy él és virul, tehát tutira akkor kell majd tölteni legyen az bármilyen teló, amikor leginkább kellene v pont nincsen rá lehetőség vmi okból kifolyólag. :grinning:
    Ilyen esetekre jó még a kezemen az eSIM-es watch pl.

  16. Szia! Segítséget szeretnék kérni. Jó volt a cikk is és tetszettek a fotók, videó is. Mindenképp Iphone 12 vásárlását tervezem, valószínűleg a 12 pro lesz az, tudom, hogy nem ez a legbölcsebb döntés, inkább érzelmi okból.

    A többi tesztelő azt írta, hogy a dolby visiont kapcsoljuk ki, ne használjuk, mert máshol nem lesz látható. túl erősek a fehérek, élvezhetetlen. Csatoltak is be egy, am-egy videót, ami tényleg túlszaturált. Hogyan oldottátok meg, hogy a telefonomon, laptopomon is lássam ilyen jó minőségben a felvételt?

  17. Szia!

    Nem változtattam érdemben a felvételen, de megvágtam és exportáltam iMovie-ból. Sztem akkor lehet gond, ha a felvételt Instagram, Facebook, egyéb, nem frissült alkalmazásoknál akarod feltölteni. Mivel én feltöltöttem YouTube-ra (ami HDR ready) és a videót pedig Safariban tudod megnézni (ami HDR ready) így nálam nem találtál hibát. :slight_smile: Ha feltöltöttem volna Facebook-ra, lehet hibás lett volna, de nyilván ezeket az appokat majd javítják a fejlesztők.

  18. Avatar for Kukori Kukori says:

    Hát, már bocsánat, de nem csak abban különbözik az iPhone 12 az iPhone 12 Pro-tól, amiket a cikkben leírtatok. Kihagytátok azt, hogy a sima 12-ben csak 4GB a RAM, a 12 Pro-ban viszont 6GB RAM van, mondjuk nem mintha ez óriásit számítana, bár konvertálgatásoknál meg aki videovágásokat készít a telefonon, annak nyilván igen. Továbbá a sima 12 OLED kijelzője csak 625 nits (typ), 1200 nits (peak), míg a 12 Pro OLED kijelzője 800 nits (typ), 1200 nits (peak). Nem mintha ez is túl sokat számítana, de a korrektség kedvéért talán megemlítendő. És persze az is játszik még, hogy a sima 12 csak aluminium keretet kapott, míg a 12 Pro acél keretet, ami viszont már azt gondolom lényeges dolog.
    A cikketek egyébként szinte majdnem végig csak a kamerákról szól, meg hogy milyen képeket készítenek másik típusokkal, illetve gyártmányokkal összehasonlítva. Ami így bocsánat, de elég szegényes. Nyilvánvaló, hogy a 11 -es verziókhoz képest ezekben történt a legnagyobb fejlődés, meg persze a külsőben, na de azért akkor is.
    Én a külső miatt vettem meg. Ahogyan a cikk íróját, úgy engem is eléggé a 4-es és 5-ös verzióra emlékeztetnek és ezért nosztalgikusak számomra is. Viszont emellett egyértelműen jobb a fogásuk. Egy idézettel élve: “Nem kicsit, nagyon.” Mivel én rendelkezem eredeti 20-as töltővel, így engem a töltős problémák sem érintenek. És bár jó lenne egy eredeti vezeték nélküli töltő, ennyit tuti nem fogok kiadni érte, annyira nem muszáj.

  19. Jó reggelt! :slight_smile: Elfogadom az álláspontodat. A RAM-ot azért nem említettem meg, mert nem számít. Legalábbis az egész Szifon csapat részéről sosem volt probléma a ram, persze elő-elő fordult hogy 1-1 app kiesett, észre is vettem, ilyen például, ha mondjuk elindítod a Kamera alkalmazást videó felvétellel mindent kidobál a memóirából, érthető okokból az iPhone 12 Pro-n. Megemlítettem? Nem. Észrevettem igen, de mivel ez “normális” működés így az amúgy rohadt hosszú cikkbe nem tértem ki rá.

    ÁTLAG felhasználás alatt sem a kijelző fényereje sem a RAM mérete nem számít, ha pedig “Pro” user vagy videót veszel fel akkor úgyis a jobb készüléket használod, tehát ismét értelmet kitérni ezekre a dolokra. Ami miatt váltsz erre a készülékre, az vagy a kamera, vagy a design, vagy az agyon reklámozott 5G.

    Ezen kívül tényleg nem tértem ki, hogy más a keret, ezt elfogadom. 1 mondatban megemlíthettem volna.

  20. Párom pénteken megkapta a 12 Pro Max-ot ( mert hát mi az, hogy csak én kapok új telót), szóval sokkal nagyobb a különbség valóban mint a 11Pro és 11Pro Max közt volt. Fotózgattam, videózgattam egymás mellett a két telefonnal és még én is látom a különbséget. :grin:Főleg portrénál látszik a legjobban számomra. Az akksinál meg egyáltalán nem észrevehető különbség a 11Pro Max-hoz képest. (2napi használat után). Páromnak is nagyon tetszik az új design, ő egy aranyszínűt kapott. Amúgy óriásinak néz ki a telefon még a 11Pro Max mellett is az egyenes oldalak miatt.

  21. Komolyan mondom, ha egésznap 5G-n van telefon nem merül annyira, tudom, hogy ez elméletileg nem így van, de ma pl egésznap egy 5G antenna közelében dolgoztam és beltérben is 3-4 közt volt a térerő egésznap. 9-kor húztam le töltőről és mostanáig 30%-ot merült a telefon.

  22. Az iOS 14 akkor is 5G-t mutat, amikor nem 4G-n van. :slight_smile: Szóval ha csak nem nyomkodod a speedtestet, akkor 5G-t fog mutatni alapbeállításként. Ez azt hiszem átállítható.

  23. Igen, tegnap egésznap az 5G aktiválva volt és nem az 5G automatikus és így kevésbé merült.

  24. Sziasztok!
    Nem tudom feltűnt-e valakinek,hogy mostanában az iPhone 12 és 12 Pro modellek elég zajos képeket csinálnak, főleg az éjszakai módban.A kép elkészítése után pedig még a rendszer “élesít”a képen ami elég zavaró egy méregdrága prémium okostelefon esetében amiben a “világ legjobb okostelefonchipje”dolgozik,de a legrosszabb az egészben hogy egyes “élesítések”után még csúnyábbá válik a fotó mint volt.A tavalyi 11Pro esetében nem tapsztaltam volna hasonlót azért is észlelem a változást.Visszaállítottam az iPhone-t az Apple támogatás javaslatára,de a probléma továbbra is fennál.
    Szóval ha van valaki aki szintén ezt tapasztalja,az válaszoljon please hogy tudjam nem csak nekem van ez a probléma.

  25. Igen azt tapasztaltam, hogy a kép elkészítése után “homogenizál”. Ezt én eddig inkább pozitívumként éltem meg. Egyrészt mert X-ről váltottam, másrészt még annyit nem használtam, hogy olyat tapsztaltam volna, hogy rosszabb lett a “homogenizálást” követően mint előtte volt.
    Most majd jobban figyelek, ha lesz miről, akkor beszámolok.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for Norbertofficial Avatar for Szifon Avatar for hrace Avatar for Kukori Avatar for martonv Avatar for benak.krisztian Avatar for botiska Avatar for bence778 Avatar for mtomi95 Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Részletes teszt, köszönjük!

    Nekem nem tetszenek a színei, nem adtam volna annyi pontot a külsőre!

  2. Jó képek :slightly_smiling_face:
    Amúgy vajon szoftveresen el tudják valaha tüntetni a videókon a pöttyöket?

  3. Nem tetszik a kek, sem a fekete? :weary::wink:

  4. Az feature! Amugy gondolom a lencsetagok kozti keves hely miatt ilyen es nem szep, amit megszoktunk.

  5. ja tudom, iphone 11 óta tűnt csak fel… előtte 6s-en valahogy nem :smiley:

  6. Az én véleményem is az, hogy nem feltétlenül éri meg 12Pro-ra váltani főleg 11Pro-ról ami egy nagyon jó készülék lett minden téren és őszintén megmondva én csak a design miatt váltottam. Az egyszerű felhasználónak mint én abszolút semmi különbség nincs a képminőségek közt a 11Pro és a 12Pro közt, persze meg lehet kövezni, hogy fehéregyensúly meg rekesz meg mit tudom én mi, de az emberek nagy részének mint nekem fogalma sincs mit jelentenek ezek és talán csak akkor látja ezeket a különbségeket, ha megmutatják neki :slight_smile: A videónál viszont valóban szemmel láthatólag van nagy különbség. Ha valaki régebbi készülékről vált akkor én is a 12-őt ajánlom vagy esetleg valami kereskedőnél a most valószínűleg olcsóbb lett 11Pro-t ami, ismétlem magam de tényleg egy nagyon jó telefon. A MagSafe pedig még egy nagyon gyerekcipőben járó dolog. Biztos jó lesz, jönnek hozzá később jó dolgok, mint az autós tartó vagy pl egy statív adapter amire csak rá “ragasztod”. Úgyhogy csak megerősíteni tudom @SzifonAdmin véleményét a vásárlással kapcsolatban főleg, hogy én már cseréltem. A cikk amúgy nagyon exkluzív és jó lett. :+1:

  7. Nem volt időm tesztelni, de ugye van az SDR videó és a HDR videó. Más a gammagörbe, más a színmélység, stb. Ha HDR videót szeretnél mondjuk egy mozirendszeren megnézni, akkor az csak abban az esetben lehetséges, ha a teljes lánc HDR kompatibilis. Talán már többen belefutottak 4K Blu-ray ripekbe, melynek mosott színei és nulla feketéje volt, ha SDR készüléken nézte őket. Itt is ez a helyzet?

  8. Hiánypótló ez a cikk :smiley: Pár napja keresek nyers, iPhone 12 Dolby Vision fájlt, de ezidáig senki nem töltötte még fel, ki is próbáltam gyorsan TV-n és működik :slight_smile: Nagyon cucc.

  9. :partying_face::partying_face::partying_face::partying_face: Pont ezért csináltam. Ez volt a cél! Örülök hogy sikerült!

  10. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    A teszt fotókat eredeti formátumban, teljes méretükben elérhetővé / letölthetővé tudnátok tenni?

  11. Néhányat becsomagolok neked és feltöltök. :slight_smile:

  12. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Köszönöm! Ezeken jobban látható, hogy mit produkál.

  13. Apróság, de igen is véka alá rejti az Apple, hogy gyengébb a 12-es szériában az aksi idő. 5.5%-os különbséget vall be a 11 pro javára, azt is csak egy kategóriában. Amit irtok, teszt, abban egy 1 éves aksival is 18% a különbség.

    Amúgy nagyon jó a cikk, de én már teljesen ki vagyok, mennyi szemét húzása van az Apple-nek, szóval az ilyen nüanszok, hogy véka alá rejtik-e a szarabb aksi időt nálam már csak olaj a tűzre… :smiley:

  14. Igen ezt már kibeszéltük, hogy kisebb az akku, de nincs véka alá rejtve, hisz ott van az oldalon és a mérete is kisebb. Kisebb az akksija, ezt nem is kérdőjelezte meg senki, de viszont nem annyira nagy a különbség mint gondolod. Saját tapasztalatból mondom.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem meg pont mindegy az, hogy délután 4-kor vagy 5-kor teszem töltőre mert addig bírja nagyon intenzív használat esetében, arról nem is beszélve, hogy mint tudjuk Murphy él és virul, tehát tutira akkor kell majd tölteni legyen az bármilyen teló, amikor leginkább kellene v pont nincsen rá lehetőség vmi okból kifolyólag. :grinning:
    Ilyen esetekre jó még a kezemen az eSIM-es watch pl.

  16. Szia! Segítséget szeretnék kérni. Jó volt a cikk is és tetszettek a fotók, videó is. Mindenképp Iphone 12 vásárlását tervezem, valószínűleg a 12 pro lesz az, tudom, hogy nem ez a legbölcsebb döntés, inkább érzelmi okból.

    A többi tesztelő azt írta, hogy a dolby visiont kapcsoljuk ki, ne használjuk, mert máshol nem lesz látható. túl erősek a fehérek, élvezhetetlen. Csatoltak is be egy, am-egy videót, ami tényleg túlszaturált. Hogyan oldottátok meg, hogy a telefonomon, laptopomon is lássam ilyen jó minőségben a felvételt?

  17. Szia!

    Nem változtattam érdemben a felvételen, de megvágtam és exportáltam iMovie-ból. Sztem akkor lehet gond, ha a felvételt Instagram, Facebook, egyéb, nem frissült alkalmazásoknál akarod feltölteni. Mivel én feltöltöttem YouTube-ra (ami HDR ready) és a videót pedig Safariban tudod megnézni (ami HDR ready) így nálam nem találtál hibát. :slight_smile: Ha feltöltöttem volna Facebook-ra, lehet hibás lett volna, de nyilván ezeket az appokat majd javítják a fejlesztők.

  18. Avatar for Kukori Kukori says:

    Hát, már bocsánat, de nem csak abban különbözik az iPhone 12 az iPhone 12 Pro-tól, amiket a cikkben leírtatok. Kihagytátok azt, hogy a sima 12-ben csak 4GB a RAM, a 12 Pro-ban viszont 6GB RAM van, mondjuk nem mintha ez óriásit számítana, bár konvertálgatásoknál meg aki videovágásokat készít a telefonon, annak nyilván igen. Továbbá a sima 12 OLED kijelzője csak 625 nits (typ), 1200 nits (peak), míg a 12 Pro OLED kijelzője 800 nits (typ), 1200 nits (peak). Nem mintha ez is túl sokat számítana, de a korrektség kedvéért talán megemlítendő. És persze az is játszik még, hogy a sima 12 csak aluminium keretet kapott, míg a 12 Pro acél keretet, ami viszont már azt gondolom lényeges dolog.
    A cikketek egyébként szinte majdnem végig csak a kamerákról szól, meg hogy milyen képeket készítenek másik típusokkal, illetve gyártmányokkal összehasonlítva. Ami így bocsánat, de elég szegényes. Nyilvánvaló, hogy a 11 -es verziókhoz képest ezekben történt a legnagyobb fejlődés, meg persze a külsőben, na de azért akkor is.
    Én a külső miatt vettem meg. Ahogyan a cikk íróját, úgy engem is eléggé a 4-es és 5-ös verzióra emlékeztetnek és ezért nosztalgikusak számomra is. Viszont emellett egyértelműen jobb a fogásuk. Egy idézettel élve: “Nem kicsit, nagyon.” Mivel én rendelkezem eredeti 20-as töltővel, így engem a töltős problémák sem érintenek. És bár jó lenne egy eredeti vezeték nélküli töltő, ennyit tuti nem fogok kiadni érte, annyira nem muszáj.

  19. Jó reggelt! :slight_smile: Elfogadom az álláspontodat. A RAM-ot azért nem említettem meg, mert nem számít. Legalábbis az egész Szifon csapat részéről sosem volt probléma a ram, persze elő-elő fordult hogy 1-1 app kiesett, észre is vettem, ilyen például, ha mondjuk elindítod a Kamera alkalmazást videó felvétellel mindent kidobál a memóirából, érthető okokból az iPhone 12 Pro-n. Megemlítettem? Nem. Észrevettem igen, de mivel ez “normális” működés így az amúgy rohadt hosszú cikkbe nem tértem ki rá.

    ÁTLAG felhasználás alatt sem a kijelző fényereje sem a RAM mérete nem számít, ha pedig “Pro” user vagy videót veszel fel akkor úgyis a jobb készüléket használod, tehát ismét értelmet kitérni ezekre a dolokra. Ami miatt váltsz erre a készülékre, az vagy a kamera, vagy a design, vagy az agyon reklámozott 5G.

    Ezen kívül tényleg nem tértem ki, hogy más a keret, ezt elfogadom. 1 mondatban megemlíthettem volna.

  20. Párom pénteken megkapta a 12 Pro Max-ot ( mert hát mi az, hogy csak én kapok új telót), szóval sokkal nagyobb a különbség valóban mint a 11Pro és 11Pro Max közt volt. Fotózgattam, videózgattam egymás mellett a két telefonnal és még én is látom a különbséget. :grin:Főleg portrénál látszik a legjobban számomra. Az akksinál meg egyáltalán nem észrevehető különbség a 11Pro Max-hoz képest. (2napi használat után). Páromnak is nagyon tetszik az új design, ő egy aranyszínűt kapott. Amúgy óriásinak néz ki a telefon még a 11Pro Max mellett is az egyenes oldalak miatt.

  21. Komolyan mondom, ha egésznap 5G-n van telefon nem merül annyira, tudom, hogy ez elméletileg nem így van, de ma pl egésznap egy 5G antenna közelében dolgoztam és beltérben is 3-4 közt volt a térerő egésznap. 9-kor húztam le töltőről és mostanáig 30%-ot merült a telefon.

  22. Az iOS 14 akkor is 5G-t mutat, amikor nem 4G-n van. :slight_smile: Szóval ha csak nem nyomkodod a speedtestet, akkor 5G-t fog mutatni alapbeállításként. Ez azt hiszem átállítható.

  23. Igen, tegnap egésznap az 5G aktiválva volt és nem az 5G automatikus és így kevésbé merült.

  24. Sziasztok!
    Nem tudom feltűnt-e valakinek,hogy mostanában az iPhone 12 és 12 Pro modellek elég zajos képeket csinálnak, főleg az éjszakai módban.A kép elkészítése után pedig még a rendszer “élesít”a képen ami elég zavaró egy méregdrága prémium okostelefon esetében amiben a “világ legjobb okostelefonchipje”dolgozik,de a legrosszabb az egészben hogy egyes “élesítések”után még csúnyábbá válik a fotó mint volt.A tavalyi 11Pro esetében nem tapsztaltam volna hasonlót azért is észlelem a változást.Visszaállítottam az iPhone-t az Apple támogatás javaslatára,de a probléma továbbra is fennál.
    Szóval ha van valaki aki szintén ezt tapasztalja,az válaszoljon please hogy tudjam nem csak nekem van ez a probléma.

  25. Igen azt tapasztaltam, hogy a kép elkészítése után “homogenizál”. Ezt én eddig inkább pozitívumként éltem meg. Egyrészt mert X-ről váltottam, másrészt még annyit nem használtam, hogy olyat tapsztaltam volna, hogy rosszabb lett a “homogenizálást” követően mint előtte volt.
    Most majd jobban figyelek, ha lesz miről, akkor beszámolok.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for Norbertofficial Avatar for Szifon Avatar for hrace Avatar for Kukori Avatar for martonv Avatar for benak.krisztian Avatar for botiska Avatar for bence778 Avatar for mtomi95 Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar