fbpx Skip to content

A mai naptól hivatalosan is elérhetővé vált az iPhone 6s és 6s Plus hazánkban. Ezt azt jelenti, hogy számtalan új és használt iPhone talál most gazdára.

iphone-6s-space-gray

Az alábbi cikkben pár tippet, trükköt, kezdő lépést írtunk nektek össze, hogy még gördülékenyebben barátkozzatok az új készülékkel, illetve itt tudtok feltenni kezdő kérdéseket is.

Az első lépések közé tartozik a készülék bekapcsolása, a SIM-kártya behelyezése. Sok ember számára ez triviális, azonban tudni kell, hogy az újabb készülékek már nano SIM-kártyával használhatók, tehát bizonyosodjunk meg róla, hogy a kártyánk kompatibilis, ne ott kelljen szembesülnünk, hogy bizony aktiválni sem tudjuk. A nano SIM az iPhone 5-től kezdve van használatban.

iphone-5-nano-sim

Ezután az iPhone kezdő lépései következnek, a szinkronizáláshoz szükségünk lehet az iTunes-ra, amit innen tudtok letölteni, illetve nem árt előre elkészíteni az Apple ID-nkat sem (persze csak akkor, ha még nem rendelkeznénk ilyesmivel). Erről már írtunk korábban egy cikket, hogy hogyan hozz létre akár bankkártya nélküli Apple ID-t:

Amennyiben egy másik iPhone-ról költözünk át az új iPhone-ra, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az iCloudban vagy esetleg a számítógépen lévő mentésünk visszarakása. Ehhez pedig csupán a mentés visszaállítása menüpontot kell kiválasztani a kezdő lépéseknél.

Ha a régebbi készülékünket szeretnénk visszaállítani, akkor először mindenképp jelentkezzünk ki az iCloudból, amit Beállítások / iCloud alatt érhetünk el, utána pedig a Beállítások / Általános / Visszaállítás alatt nyomjuk meg az Összes tartalom, beállítás törlése gombot. Amennyiben valami nem működne, érdemes restorolni a készüléket is, erről bővebben itt írtunk már:

Amennyiben nem szeretnénk a már meglévő mentésünket átrakni az új készülékre, érdemes elolvasni az alábbi bejegyzéseinket a mentések szerkesztéséről:

ios-9-logo1

Nos, akkor végeztünk a kezdő lépésekkel, már használható a készülékünk, letölthetünk alkalmazásokat az Apple ID-nkkal. Most érdemes az iOS 9-cel kapcsolatos cikkeinket elolvasnotok:

iPhone 6s, 6s Plus

iphone-6s-2-10.0-700x467@2x

Bizonyára sokan vásároltatok az új készülékekből. Itt is összegyűjtöttünk nektek néhány cikket, amit érdemes elolvasnotok. Mindenképp érdemes megnézni a saját tesztjeinket, illetve a videós cikkeket:

Szóval láthatjátok, komoly mennyiségű olvasnivaló van, mind kezdő iPhone tulajdonosoknak, mind az iOS 9 és iPhone 6s felhasználóknak. Amennyiben tetszett a cikk, kérlek kattints itt a cikk alatt lévő megosztás gombra, hogy másokhoz is eljusson! Köszönjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Üdv! Észrevettem, hogy 4 hónapos karc és leesésmentes i6-om kijelző jobb alsó sarkában kB fél mm-rel kiemelkedik az oldalperemhez képest amit ha lenyomok néha halkan hallani azt a gagyi recsegést. Nem nagy dolog, de egy negyed millás készüléktől nem ezt vártam… Szerintetek ha beviszem, akkor cserélik a készüléket vagy a kijelzőt vagy mire számítsak? Telenornál nekem azt mondták mikor vettem, hogy ha bármi gond van, cserélik. Esetleg ha cserélnék, akkor más színűt választhatok?

  2. @molnarp: hogy cserélik-e, az jó kérdés. de csere esetén pontosan ugyanolyat fogsz kapni, mint amilyened van, nem választható más színű.

  3. Köszönöm!

  4. A "bármi van cserélik" csak papíron van amíg alá nem írod legtöbb esetben! A többire ott az apróbetűs rész! 4 hó után már franc se tudja, de biztos bevizsgálják! Aztán egy hozzáértő rányom egy kurvanagyot! 🙂 Ha megjavul, megjavították és spóroltak! Ha nem, max cserélik vagy visszadják! Vagy engedd el a problémát! Nekem is nehéz volt de rengeteg szarságtól megkíméled magad! Azért az alap dolgokat próbáld meg, de előtte mindenhonnan gyűjtsd be az infókat, okosságokat! Ha nem fog menni, minél jobban akarod majd annál jobban nem fog menni! Sok sikert!

  5. Nekem a 6 nak miota megvettem ugyanez a baja.szerviz hercehurca eloszor valami csvart huztak meg allitolag.csokkent a mozgas de nem volt az igazi.masik szerviz 4 nap alatt csinalt egy software "fejlesztest" ezt irtak a munkalapra.hogy mi koze a mozgo kijelzohoz nem tudom,de ok sem.mindenki harit es felteszi a kezet.pillanatnyilag gyorsitott eljarasban a birosagon az ugy alperes a telekom es az igentisztelt tmx szerviz.a 6s nek rendben van nem mozog.a 6 pedig pihen az asztalon varja a targyalast.enyit a magyar garancialis ugyintezesrol.tudok nemetorszagban is ilyen esetrol.csak azzal a kulonbseggel hogy mig az ottani panaszos megitta a kavet hoztak az uj keszuleket.

  6. Sziasztok!
    Nagyon tetszik az a funkció, hogy Safari-ból lehet egy oldalt iBooks-ba PDF-ként menteni.
    A probléma az lenne, hogy valahogy tudom-e exportálni innen a megkapott PDF-et, anélkül, hogy e-mailben elküldeném magamnak? Valahogy át lehet mozgatni mondjuk az iCloudba?

  7. @hondatomi: @molnarp: Ha “kattog” mikor benyomod, akkor elvileg gyári hibás és cseréli az Apple, de természetesen minden attól függ, hogy a készülék garanciális-e még, volt-e leejtve vannak-e külsérelmi nyomok, illetve hogy a bevizsgálás után mit mond az Apple.

    A másik dolog, pedig örülj neki, porosodhat emiatt a kamera és az LCD is adott esetben az meg fix készülék csere, feltéve hogy van garanciád, de még talán garancián túl is, ha magánszemély vette. Egyébként ha ennyire kényes vagy a dolgaidra érdemes olyan helyen venni ahol adnak hozzá biztosítást és akkor nincs gond. Vagy add el és vegyél másikat.

  8. @molnarp: Ki fogják cserélni.
    @hondatomi: Pedig nekem kicserélték a telefonom ezzel a problémával egy új készülékre, bár én az iCentrenél adtam le.

  9. Van biztositas.ott azt mondtak nincs kulso behatas ezert garancialis problema.ma megallt teljesen a kijelzo.semmire nem reagalt.meg jo hogy tegnap megjott a 6s.bevittem a t be.kivancsi leszek.azt mondtak kb 2 het.eladni igy nem fogom mert szeretnek senkit atverni.


Add a Comment