fbpx Skip to content

Ahogy az várható volt, az “s” verzióval brutális sebességnövekedést kaptunk. Ilyenkor az Apple mindig a sebességre, illetve az új szoftver gyorsaságára koncentrál.

apple-a9-processor

Külföldi újságírók komoly teszteknek is alávetették az iPhone 6s-t, és megnézték, hogy a régebbi iPhone 6-hoz és persze a konkurencia készülékeihez képest mekkora sebességnövekedést lehet tapasztalni, látni, és ezeket számszerűsítették is.

Az új, A9-es processzor szokásosan nagyobb teljesítményre képes kevesebb energiafelhasználás mellett, és persze új GPU is elérhető a chipben. Nézzük ezt meg számokban:

iPhone6s-webbrowser-test

Jól látszik, hogy egyedül a Microsoft Surface Pro 3 tudta egy picit leelőzni a készüléket, na de az már egy tablet PC-s processzorral, szóval nem raknám be őket egy ringbe. A régebbi iPhone 6 és az androidos Nexus 9 viszont csúnyán lemaradt. Az új technológia teszi a dolgát.

244338

A sebesség titka az új NAND technológia, melyet korábban az Apple az új 12-es MacBookba rakott. Ahogy fent látszik, hihetetlen gyors az olvasás a többi eszközhöz képes. Egyszóval az új iPhone 6s sebességére egyáltalán nincs okunk panaszkodni, a számok nem hazudnak. Az Apple készüléke jelenleg a leggyorsabb a mobilok között!

Végül pedig két általános teszt, a grafikus processzor sebességéről, és a Wi-Fi-n való böngészésről. Az utóbbin azt láthatjuk, hogy meddig bírják a készülékek Wi-Fi-n, ha csak böngészünk az interneten.

3DMark

Battery-life-WiFi

Az AnandTech további tesztjeit itt tudjátok elolvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Sziasztok, ha jobban utánanéztek, a Kraken egy javascript benchmark (http://krakenbenchmark.mozilla.org/), ami a CPU teljesítményét és a browser (js engine) optimalizáltságát számszerűsíti*.

    A NAND teszt pedig a “vinyó” sebességét mutatja, de legfőképpen nem ez a sebesség titka, a kettő alig van összefüggésben. Nyilván a gyorsabb háttértárról gyorsabban tölt be a browser (meg bármi más), amiben futtatod a js benchmarkot, de onnantól a sebességet a CPU befolyásolja (feltéve, hogy van elég RAM,a de a high-end telefonoknál elég szokott lenni).

    Szóval én is irigylem az új telefonok sebességét, de az, hogy a gyors flash-től gyorsak, az egyszerűen hülyeség. Attól gyorsak, hogy jó az iOS és minden gyors bennük, CPU, GPU, RAM, és egyébként a flash is.

    * Ráadásul csak 1-2 szálon ilyen nagy az előny, és bár ebben tényleg nagyon jó az iPhone és az iOS, és a nagyon sok magos androidos telefonok ebben jól lemaradnak, de a jobban párhuzamosítható feladatokban kicsit feljönnek (lásd többi benchmark ugyanabban az anandtech cikkben, pl. physics). Lásd még http://daringfireball.net/linked/2015/09/29/atwood-benchmarks

  2. Azért itt az akkuidővel egy picit meg lettek lőve… Talán mégsem hozza ugyan azt a 6s mint a sima 6? Nekem most i6-on nagyon kellemes 😛

  3. @csbalu: Nekem 6S-en nagyon bejött az üzemidő. az 5S-emnél legalább kétszer tovább bírja, pedig folyamatosan dolgozok rajta. Nap végére 50% körül van a töltöttség. Összességéban is nagyon elégedett vagyok a készülékkel.

  4. Nekem 5S-nel felere esett kb az uzemido.

  5. Eddig 6 és 6 Plus-t is használtam, de a 6S üzemideje nem csökkent nálam.
    Apple Watch-ot is használok.

  6. @tuareg85: azért az ssd sebessége eleg fontos a sebességérzetben. Számítógépen is baromi sokat számít.
    A többszálas futtatás meg olyan, hogy jó lenne látni azokat a programokat, amik igénylik, csak telefonon értelmük sincs. iPad Pron már igen, ha van egy normális CAD alkalmazás például. De telefonon…

  7. Az a baj, hogy a safari zabalja az akksit ha folyamatosan csak netezek akkeor kb 3-4 ora es lemerul, amugy massal nincs problema, csak ne kelljen hasznalni semmi alkalmazast mert akkor siman le tud merulni.

  8. Eddig 1,2 orat ir safarira es 45% akksi.

  9. @ef-dani: Android sokkal több lehetőséget ad a háttérfolyamatokra. (Annak összes előnyével és hátrányával.) Így sokkal jobban ki tudja használni a több szálon futás lehetőségét.

  10. @ef-dani: persze, tudom és íram is, hogy irigylem a sebességet összegészében. Csak pont jól kiemelték, hogy a kb kétszeres SSD sebesség miatt kétszeresére nőtt a js benchmark pontja. Mindkettő igaz, csak nem következményei egymásnak.

  11. @Dikán Gábor: AZ OS X meg még többet, sőt ott értelme is lenne, mégis csak két-négy magos kiszerelésekben van (Mac Pro / HT nem számít). Mégis csak egy nyamvadt telefonról beszélünk, egy nevetséges egérmoziról a Droid esetén.


Add a Comment