fbpx Skip to content

Ahogyan az várható volt, a mai Apple eseményen bemutatták az új iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeket, amelyek bár külsőleg teljesen azonosan néznek ki, belül radikális változások történtek.

i6s-cover

Új kijelző technológiát, új alumínium-ötvözetet, új kamerát, új operációs rendszert, új Touch ID-t, új processzorokat és még számtalan más újdonságot kaptunk. Nézzük is részletesen ezeket.

Először is változott maga a készülékház felépítése, hiszen mostantól már a 7000-es sorozatú alumínium-ötvözetet használják, amely sokkal ellenállóbb, azaz kevésbé lesz hajlékony. Ezen kívül egy új szín, a vörös arany is elérhető lett az eddigi ezüst, asztroszürke és arany színek mellett. Ami pedig a kijelzőt védő üveget illeti, az eddigi Gorilla Glass helyett Ion-X üveget kaptunk, ami bár nem zafír, de így is sokkal erősebb és ellenállóbb. Az Ion-X üveget használja az Apple Watch Sport modellje is.

apple-iphone-6s-live-_1864

Ahogyan az már várható volt, megjelent a Force Touch is, azonban más néven: 3D Touch. Ez gyakorlatilag olyan, mintha egy “jobb klikk” funkciót kapnánk az iOS-en belül, azaz például innentől nem kell megnyitnunk egyes alkalmazásokat, elég csak erősen rájuk nyomnunk ahhoz, hogy egyes információkat vagy funkciókat érjünk el.

apple-iphone-6s-live-_1910

A 3D Touch méri a távolságot a kijelző üvege és a kijelző háttérvilágítása között és ennek megfelelően ad visszajelzést az új beépített Taptic Engine.

apple-iphone-6s-live-_1987

Összességében tehát sokkal több funkciót fogunk tudni elérni a 3D Touch technológiának köszönhetően, bele tudunk “lesni” emailekbe anélkül, hogy megnyitnánk őket, megnézhetjük a legfrissebb Instagram képeket anélkül, hogy elindítanánk magát az alkalmazást vagy akár frissíthetjük a Facebook állapotunkat is csak egy erősebb nyomás segítségével.

apple-iphone-6s-live-_2049

apple-iphone-6s-live-_2035

Az új A9-es processzor 70%-kal lett gyorsabb, mint az elődje, valamint a grafikus gyorsító 90%-os teljesítménynövekedést hozott, amire az új kamera esetén már szükségünk is lesz. Emellett frissült az M9-es motion-koprocesszor is, amely ezentúl még pontosabban tudja majd követni a napi mozgásunkat.

apple-iphone-6s-live-_2097

Megjelent a Touch ID második generációja is, ami várhatóan sokkal pontosabban fogja felismerni az ujjlenyomatainkat – bár erről nem beszélt külön az Apple.

apple-iphone-6s-live-_2156

Jelentős frissítésen ment keresztül a kamera is, amely innentől 12 megapixeles lett, jobb autófókusszal, valamint 4K-s videórögzítési lehetőséggel. Az új kamera sokkal szebb és pontosabb színű fotókat tud készíteni a “deep trench isolation” nevű technológiának köszönhetően. A 4K videórögzítési lehetőség egyaránt elérhető mind az iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékekben, azonban az optikai képstabilizátor továbbra is csak a nagyobbik modellben, a 6s Plus-ban található.

apple-iphone-6s-live-_2209

Szintén javult az előlapi FaceTime HD kamera is, amely mostantól 5 megpixeles lett, valamint a Retina Flash funkció automatikusan fehérré (vagyis a Tru-Tone vakuhoz hasonlóan megfelelő árnyalatúra) változtatja az iPhone készülék kijelzőjét az előlapi kamera használatakor annak érdekében, hogy sötétben is tűrhető szelfiket tudjunk készíteni.

apple-iphone-6s-live-_2230

A szokásos fotó és videó módok mellett megjelent egy új funkció is, a Live Photos, amely gyakorlatilag mozgókép hanggal együtt rögzítve. Ezeket egy új fajta élő háttérképként tudjuk majd használni, valamint alapértelmezett esetben minden fénykép készítése során gyakorlatilag egy rövid “videót” készítenek az új iPhone készülékek.

apple-iphone-6s-live-_2256

Továbbá kétszer gyorsabb LTE-támogatás található mindkét új iPhone készülékeben.

apple-iphone-6s-live-_2295

Az új színeknek megfelelően kaptunk új színű dokkolókat, valamint új tokokat is. Továbbra is 16GB-os a legkisebb modell, amelyet senkinek sem ajánlunk, főleg hogy 12 megapixeles fotókat és 4K videókat készítenek az új készülékek. Ezt valamennyire ellensúlyozza, hogy sokkal olcsóbbak lettek az iCloud Drive csomagok, így innentől 1 euróért már nem 20, hanem 50GB-ot kapunk.

apple-iphone-6s-live-_2345

Az iOS 9 kiadásra szánt változata már ma elérhetővé vált, hivatalosan pedig szeptember 16-án lesz mindenki számára elérhető, az új iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékek szeptember 12-én előrendelhetőek, és 25-étől lesznek megvásárolhatóak. Az új iPhone készülékek árai pedig változatlanok lesznek az eddigiekhez hasonlóan.

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. A RAM maradt 1 GB?

  2. A RAM engem is érdekelne, az ipad pro-nál is.
    Az IOS 9 GM build száma 13A340?
    Csak mert feltettem rá, de rajta hagytam a public beta profilt, és most frissíteni akar public beta 3-ra. Eléggé érdekes. Erről tud valaki valamit?

  3. Igen, maradt 1gb, a pronal meg 2gb.

  4. ez a live photos borzalmas parasztvakítás…. most akkor minden fotó egy videó is = 5x annyi helyet foglal?

  5. iPad Pro… na az nem semmi, viszont kb 300 lesz itthon? (+tok)

  6. @farkas63: Most nem azért de ezt leírtad az iMagazinon is pedig semmilyen info nincs róla sehol. Akkor honnan veszed?

  7. mo-ra mikor jön?

  8. Ipad pro celullar 400k, csak kicsit vicc mi!!!? Xd

  9. tényleg… ipad proban van 3d touch?

  10. @Józsi: Nincs.

  11. @bangoheifetz: mondjuk töröld le a profilt. tök felesleges már így rá. de mi a köze ennek az iPhone 6s-hez?

  12. Honlapon nincs feltuntetve es nem is mondtak ugyhogy szerintem nincs.

  13. @Uri Tamás: kösz….

    de ez az “S” a 6 hátulján…..? miért?

  14. Én mintha 2GB ramra emlékeznék az élő közvetítésből…

  15. @egycsavo: az Apple nem közölt erről információt.

  16. Nem véletlen az ip6 kapta meg a touch id 2-t? Mivel az 5s kapta az elsőt és a 6os-nak más a touch id-je.

  17. @warl0: nem. nézd meg az Apple honlapján.

  18. Biztosan más a 5s és a 6 touch id-je. Sokkal pontosabb és gyorsabb a 6ose

  19. Sziasutok. A public béta ugyanaz mint a gm, mert nekem a public van fent és nem jelez frissítést.

  20. @warl0: nem. de min írtam, nézd meg az Apple honlapján. csak az iPhone 6s és 6s Plus esetén szerepel ott, hogy “Second-generation fingerprint sensor built into the Home button”: http://www.apple.com/iphone/compare/

    @Zoli1992: nem ugyanaz. de sehol nem volt szó arról, hogy a nyilvános béta feldobná a fejlesztői GM-verziót.

  21. Kulsoleg sem teljesen azonos, mert vastagabb, es kb 10%-al nehezebb az uj modell…

  22. Na nálam már fent is figyel a 9.1 beta 1 és hát még így álmosan nem látok benne semmi újat, vmi oka csak van amiért már azt is lehet tölteni.

  23. Gunar: Hogy sikerult frissiteni a 9.1re? Beta 5 jelezte hogy van? Nalam semmit nem mutat.

  24. Latom mar hogyan!

  25. Egyébként csak egy kérdés.. Ezek a 3Dtouch "fícsörök" full szoftveresen nem lettek volna megoldhatóak? Pld ugyanolyan erővel de hosszabb ideig nyomod a kijelzőt? 🙂

  26. @solarenqu: próbáld ki, ez most az app törlés:)

  27. A memóriát ügyesen elkummantották. Meg érdekelt volna, h a 240 fps is maradt-e. Erről se beszéltek, pedig pletykában szó volt róla. Kb ez a két dolog nem valósult meg. 99%, hogy ezek maradtak, merf fontos infók és kifért volna még 2 sor a lapra és 1 perccel hosszabb keynote se vágott vna senkit agyon.

  28. Hát, nem mondom, hogy csalódás, mert nem nagyon vártam különösebb fejlesztéseket, de az biztos, hogy ez csak némi parasztvakítós ráncfelvarrás. És még csak fekete se lett belőle, muszáj leszek tokot venni rá… :S

  29. En vartam volna egy kicsit kisebb telot is, sajnos vagy nem sajnos, de nekem nagy a sima 6 is es azt hiszem ezzel nem csak em vagyok igy… Na majd egyszer talan eljon a ‘kis kezuek’ telefonja is… 🙂

  30. Miniben A8 proci van. Miben kulonbozik ez a x modelltöl? Azert a minit jol elsunnyogtak!!!

  31. a 200MB-hez annyi korrekció – ahogy olvasom – hogy csak az initial download size van limitálva 200-ra, utána in-app downloaddal és esetleg upgrade-del leszedhet többet is.

  32. @echo419: ez hogy kapcsolódik az iPhone 6s-hez?

  33. @Jadeye: nem látok dedikált AppleTV posztot.

  34. @echo419: akkor ott a gyakran ismételt kérdések cikk?

  35. Eléggé elkeseredett vagyok hogy nem sikerült síkba helyezni a kamerát és ugyanúgy kilóg.
    Lehet csak az én hülyeségem de engem baromira zavarna főleg hogy a telefonjaimat tok nélkül használom és lötyögne ott az asztalon nekem(igen próbáltam i6-ot :D).Marad az 5s mint alternatíva sajna így.

  36. nekem tetszik a 6s. szerintem, 5s-rol mar megeri valtani majd. jovo aprilis fele szerintem valtok. teny, hogy azt hittem nem kell.. de olyan jo sok dolog kerult bele, ami felkeltette az erdeklodesem. 6-ra nem valtanek. nem eri meg. na meg, a s szeria mindig jobb. kiforottabb. teny, hogy nagy, meg csunyabb a design.. de a legszebbtol (5/5s) nem lehet szebbet krealni 😉

  37. Azért érdekes, hogy ilyenkor sokan írjak megint a fikat, hogy ráncfelvarrás,stb meg semmi újdonság, de azért szinte minden új es jobb lett benne/rajta mert csak a forma maradt az elodbol. Akinek meg csalódás annak ajánlom vegyen egy csúcs droidot es használja ameddig tudja, ha bejön es jobb mint az iPhone-ok akkor azt írja majd le egy droidos fórumon, ne ide jöjjön fikázni, ha meg nem bejovos akkor lehet itt leírni a valós tapasztalatokat miert is! Sztem ez így a korrekt, pl én sem járok/jártam azért droidos oldalra, hogy bizonygassam az iPhone jobb gyorsabb stabilabb, pedig ez a véleményem.

  38. @Jadeye: nincs gyakran ismételt kérdésem.

  39. @echo419: hamarosan lesz cikk az Apple TV-ről is.

  40. Gondolom a lassított video is maradt 240 képkocka! Azért azt még tuningolhatták volna!

  41. Ez nem valami nagy szám! Ráadásul mégsem lett 4″-os készülék, innentől az i5s-ről való váltás teljesen mindegy, hogy iPhone, vagy a hívás bug nélküli Androidra történik annál, akinek a kisebb méret az elsődleges.

    Persze a legtöbben a nagyobb kijelzőt szeretik ez oké, de az olyanok, mint én, akiket nem érdekelnek a felesleges dolgok benne, csak használják, szeretik azt kényelmesen, 1 kézzel tenni. Ez van, remélem valamelyik Androidot használó gyártónak lesz esze és ezt a réteget megfogja egy felső kategóriás hardverrel ellátott 4″-os készülékkel! Azzal nagyot szakítana, az biztos.

  42. Akkor most már 100%, hogy nincs 2GB ram, vagy még kiderülhet bármi ha majd szétszedik a szakik?

  43. @igerywhite: csak az Apple TV esetén említette az Apple, hogy mennyi benne a RAM. nyilván amint például szétszedi az új iPhone-okat mondjuk az iFixit, akkor ez majd pontosan kiderül.

  44. @Jadeye:
    Köszi, várok türelmetlenül!
    🙂

  45. iPhone 6s 16gb 4k video…tapsvihar. 😀
    No memory available. 😉

    Amugy egy állat a 6s mondtam hogy sz*rrá fogja verni a konkurenciát. Viszont a 3d touch az parasztvakítás…szoftveresen is meg lehetett volna oldani. Az ár az kemény lesz…

  46. Sziasztok
    Felraktam az iOS 9 GM verziót
    Fentebb említették hogy 13A340 a szoftver verzió
    Nekem 13A341 lett, ez hogy lehet? Illetve miben más?
    Válaszotokat előre is köszönöm 🙂

  47. @robesz94: a fejlesztői központban az Apple 13A340-et ír ugyan, de a letöltődő verzió 13A341.

  48. Köszönöm szépen Jadeye 🙂

  49. @kisai: (LPDDR4 ) Thank You Samsung 😀

  50. Szerintetek megéri most megvenni a 64 gigas i6-ot 220ért vagy varjam meg az i6s-t?!

  51. @kisai: ezzel egy gond van: nem mutat fel semmi értékelhető forrást ennek az információnak az alátámasztására, és az általad linkelt cikkben hivatkozott másik oldal írása alatt is épp azt írják a hozzászólásokban, hogy nincs semmi bizonyíték erre a 2GB-ra. sehol. az Apple pedig nem tett közzé ilyesmi információt.

    @AppleFan: ez majdnem olyan, mintha azt mondanád, hogy egy BMW-ről leszedett kerékszettet átszerelve egy Ferrariba a Ferrari hirtelen BMW lesz.

    @Jimanszky: hosszú távon már felesleges nem a legfrissebb verziót megvenni, ha már egyszer úgyis beruházol rá. de ezt neked kell mérlegelni.

  52. @Applefan: Es mivan ha nem a Samsung gyartotta hanem valaki mas? 🙂

  53. Kb. mikortól lehet hazánkban is megvenni?Október közepe?

  54. @Jimanszky: erről nem közölt még információt az Apple.

  55. @Jadeye: Jogos, de kerék nélkul a ferrári és a bmw sem megy 😀

  56. Amúgy mi a tendencia új készülék megjelenése esetén?1 hónap?2 hét?Csak tudjátok az eddigiek alapján.

  57. @Jimanszky: október eleje-vége.

  58. Az árakat átszámolva nagyon kedvező lehetne itthon is az árazása 64GB $300; 128GB $400 azaz 83k és 110k, vajon mennyire lesznek éhesek a Magyar kereskedők, beérik a 2x-es árral? Más akku-ról volt szó, üzemidő válltozott?

  59. @Jadeye:

    Nem azért, de itthon előfizetéssel, 2 év hűséggel szinte ugyanannyiba kerülnek a készülékek, mint egyébként függetlenül! Annyi a különbség, hogy részletekre adják oda. Pl. a Vodánál akartam egy összegben kifizetni és mondták, hogy azt nem lehet.

  60. Ok! A sima 6-os az mennyi ezzel az USA opcióval?

  61. amennyire vártam annyira csalódtam,biztos nem cserélen le az i6-om majd veszek 7-est jövőre.Kinn függetlenül ha jól tudom 799 dollár lessz

  62. Angliai árak:

    iPhone 6S 16GB: £539
    iPhone 6S 64GB: £619
    iPhone 6S 128GB: £699

    iPhone 6S Plus 16GB: £619
    iPhone 6S Plus 64GB: £699
    iPhone 6S Plus 128GB: £789

  63. @Trakken: kint is ugyanez a helyzet, mert ugyanúgy fizetned kell a havidíjat, amibe be van építve a készülék teljes ára 2 éves időtartamra lebontva. ez a hűségnyilatkozat és az előfizetés lényege, hogy 2 évig (vagy ameddig válaszotod) stabilan az előfizetőjük légy, cserébe kedvezményesebb áron hozhatod el a készüléket. nem értem, mi a gondod. ha egyben ki akarod fizetni, akkor vegyél az Apple-től független készüléket. előfizetést anélkül is tudsz kötni.

    @vagamo: http://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone6

    @Balazs Pali: Kanada az mióta USA?

    @bathorypeti: a 16GB-os iPhone 6s teljes áron az USA-ban 649 dollár plusz adó, ami tagállamtól függ, de nagyjából 700 dollár lesz összesen, tehát nem 799. jövőre ugyanennyi lesz az új iPhone is.

  64. Sziasztok!

    Lehet tudni, hogy van-e új magic mouse ?

  65. Köszönöm.

  66. @Jadeye:

    Akkor nem értetted, amit írtam! Itthon az a baj, hogy előfizuval, hűséggel és függőséggel majdnem ugyanannyiba kerül, mint függetlenül egy hivatalos üzletben. Ebből kiindulva, amit most megerősítettél, hogy ott is ugyanez a helyzet, akkor alig lehet drágább 200 USD-nél függetlenül. Na mindegy is, mert nem ott vagyunk, így ez van.

    Ettől függetlenül egyre szemtelenebb árakon kínálják! Megint csak nem cinizmusból írom, de nem az iPhone a sztár, csak a konkurencia egy rakás szar! Nem az elégedetlenség szól belőlem, de most őszintén, ha a mérethez ragaszkodom, akkor 5s helyett mi az alternatíva? Szó szerint semmi. Nekem nem kell 4,2″ vagy 4,5″, hanem pont 4″ -ra van szükségem. Nem érdekel sem a facebook, sem semmi ilyen butító marhaság csak, hogy 1 kézzel kényelmesen használjam.

    Valami oldalon felröppent egy pletyka, hogy a 4″ kiadás az 5s marad 8GB-os verzióban. Ugyanúgy, mint volt a 4s az utóbbi időben, amit itt-ott még mindig lehet kapni. A 8GB engem nem zavar, mert a 16GB-on így is 11,5GB szabad helyem van, mint írtam nem használom hülyeségekre csak hívnak rajta, de akkor meg nincs mire lecserélni. Igazából nem is szükséges, formára rendben van, akkuja viszonylag jó, a szoftver a legnagyobb gondom vele, hogy nem olyan jó, mint volt régebben. Szóval már itt sem jó az irány:( Ha az Androidot használók valamelyike kiad egy 4″-os felső kategóriás hardverrel, az az Apple tábor felét elviszi talán.

  67. @Trakken: semmi olyasmit nem írtam, hogy kint 200 dollár lenne a teljes ára, de látom, csak nem érted. 200 dollár előfizetéssel, amibe belekalkulálják a készülék árának részleteit is. így a végeredmény ott is ugyanannyi, mintha egyösszegben kifizetted volna a teljes árat: tehát 649 dollár + adó. nem értem, mit nem lehet ezen érteni.

    nem tetszik az árszabás? reklamálj az Apple-nél vagy a szolgáltatónál. vagy egyszerűen: ne. vedd. meg. ennyi. a hazai árszabást meg köszönd azoknak, akik miatt magas a fraud, és akik miatt így nem csak, hogy a kedvezményes árat emelték meg a szolgáltatók, hanem mobilelőleg befizetését is kötelezővé szokták tenni. ha nem lenne annyi csalás, akkor nem emelték volna meg ezeket az árakat sem.

  68. @Trakken: ha nem használod “hülyeségekre” és csak hívnak rajta, miért nem veszel egy nagyitelefont nulla forintért? Az még jóval kisebb is lehet, nem csak pont átéred a hüvelykujjaddal, de körbe is csavarhatod rajta.
    Egyébként ne gondold, hogy csak azért, mert te rá vagy kattanva a négy collra, ezért a fél világ is csak ezt áhitozza. Az meg teljesen reális, hogy minden második iphone-os rohanna négy collos androidot venni, jézusom…

  69. @Jadeye: Nyilván van indok a háttérben, de ettől függetlenül durván arcpirító az árképzés. Már réges régen nem kedvezményes a telefonvásárlás, inkább büntetnek érte. Az első iphone-omért (3GS) 60000-et fizettem, a 4S-ért 80-at, az asszony 5S-éért 105-öt PLUSZ százezret havi részletekben, és akkor még szerencsés is voltam, mert pár hétre rá már húsz, vagy harmincezerrel drágább lett volna. A hatosnál még jobban elszálltak az árak, el is döntöttem, hogy köszönöm, de nem veszek több telefont a T-től, megoldom másképp.

  70. @Before: ja, mielőtt félreértés lenne a részletfizetést nem én választottam, hanem az előfizetés árában fizetem büntetésként a plusz négyezer forintot havonta…


Add a Comment